دولت آمریکا از اخراج مهاجران به کشورهای ثالث منع شد
یک قاضی آمریکایی، دولت را از اخراج سریع صدها مهاجر به کشورهایی غیر از کشورهای مبدا خودشان که هیچ ارتباطی با آنجا ندارند، منع کرد.
در این پرونده، منع اخراج سریع برای آن دسته از مهاجرانی صادر شده که به آنها شانس ادای توضیحات در این باره که در صورت فرستاده شدن به این کشورها، با شکنجه یا آزار و اذیت روبرو می شوند، داده نشده است.
بر این اساس، قاضی برایان مورفی از دادگاه منطقهای بوستون ماه گذشته دولت ترامپ را به طور موقت از اعزام مهاجران به کشورهایی که هیچ رابطه ای با آنجا ندارند، منع کرد. مهاجرانی که در برخی موارد از نوعی حفاظت قانونی برخوردار بودند که مانع از بازگرداندن آنها به کشورهای مبدا می شد.
حال با دستور روز گذشته همین قاضی، حکم صادر شده به قوت خود باقی می ماند تا زمانی که این دعوی قضایی به قوت خود باقی باشد. اما دولت در اسناد ارائه شده به دادگاه اظهار کرده که قصد دارد نسبت به این حکم درخواست تجدیدنظر بدهد.
این حکم پس از آن صادر شد که گروهی از مهاجران به نمایندگی از حامیان حقوق مهاجران دادخواستی را در دادگاه مطرح کرده و اعلام کردند هدف از این سیاست مهاجرتی اخراج سریع هزاران مهاجری است که از مراکز نگه داری از مهاجران آزاد شده اند.
در تاریخ 18 فوریه سال جاری، به مقامات قضایی دستور داده شد تا تمام پرونده های این دسته از مهاجران از جمله افرادی که شرایط آزادی خود را رعایت کرده بودند، به دلیل نگه داری دوباره در این مراکز و اخراج به کشور سوم، بررسی شود.
وکلای این مهاجران اعلام کردند با اجرای این سیاست، افراد زیادی در معرض خطر اخراج به کشورهایی قرار می گیرند که ممکن است در آنجا با خطرات زیادی روبرو شوند. حتی به این مهاجران این شانس داده نمیشود تا ادعای خود در این باره را مطرح کنند که در صورت فرستاده شدن به این کشورها، با شکنجه یا آزار و اذیت روبرو می شوند یا خیر.
با حکم صادر شده، وزارت امنیت داخلی باید به این افراد فرصتی معنادار برای درخواست جلوگیری قانونی از اخراج پیش از اعزام آنها به کشورهای سوم بدهد.
قاضی در حکم خود اعلام کرد دادگاه دریافته که اخراج این افراد ممکن است به نادرستی انجام شود و ممکن است هیچ فرصتی برای خواهان وجود نداشته باشد تا ثابت کنند در صورت اخراج با آسیبی جدی مواجه می شوند.
یکی از وکلای این مهاجران گفت: بسیاری از این افراد، مهاجرانی هستند که ممکن است در کشورهای مبدا با آزار و اذیت یا شکنجه روبرو شوند. این حکم، برای اطمینان از این که وزارت امنیت داخلی این مهاجران را به کشورهای سوم نمی فرستد، ضروری و حیاتی است.
ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وعده داد که بزرگترین عملیات اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز میکند. از این رو، از تاریخ 20 ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این عملیات آغاز شده است. وی با امضای فرمان های اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیرمجرم را برای ماموران اداره مهاجرت فراهم کرده است. همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده تا در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند.
ترامپ ساعاتی پس از راه یابی به کاخ سفید، فرامین اجرایی و اقدامات مختلفی را برای مقابله با مهاجران غیرقانونی آغاز کرده است. توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو، و اعلام وضعیت اضطراری در مرکز مکزیک با آمریکا، از جمله این اقدامات بوده است.
منابع آگاه تصریح کردند در حالی که در اواخر ماه ژانویه روزانه 800 تا 1200 مهاجر دستگیر می شدند، این روند در ماه فوریه کاهش یافت زیرا مراکز نگه داری از این مهاجران کاملا پر شده و برخی نیروهای اجرایی کمکی به محل خدمت خود بازگشته اند.
آمارهای دولتی نشان می دهد تا ابتدای سال 2022، حدود 11 میلیون مهاجر غیرقانونی و یا با وضعیت موقتی در خاک آمریکا زندگی می کردند. برخی تحلیل گران بر این باورند که این رقم به 14 میلیون نفر رسیده است.
انتهای پیام/