29/ارديبهشت/1404
|
14:18
۱۱:۲۹
۱۴۰۴/۰۲/۲۹

گفتگوی تلفنی رهبران اروپا با ترامپ قبل از مذاکره با پوتین

رهبران کشورهای مهم اروپایی در تماسی تلفنی با رئیس جمهور آمریکا پیش از مذاکرت وی با پوتین بر لزوم آتش‌بس بدون قید و شرط در اوکراین و افزایش فشارها بر روسیه تاکید کردند.
گفتگوی تلفنی رهبران اروپا با ترامپ قبل از مذاکره با پوتین
 
در آستانه تماس تلفنی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با ولادیمیر پوتین، همتای روسی وی، سران کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا به صورت تلفنی با رئیس جمهور آمریکا گفتگو کردند.

سخنگوی کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، گفت که این مذاکرات بر وضعیت اوکراین و هزینه‌های فاجعه‌بار جنگ برای هر دو طرف متمرکز بود.

در ادامه این بیانیه آمده است که این مقامات غربی در مورد لزوم آتش‌بس بدون قید و شرط و جدی گرفتن مذاکرات صلح توسط  پوتین بحث کردند. آنها همچنین در مورد اعمال تحریم‌ها در صورت عدم وقوع این امر گفتگو کردند.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، در صفحه شخصی خود در X نوشت که این به پوتین بستگی دارد که ثابت کند واقعاً خواهان صلح است و آتش‌بس 30 روزه بی‌قید و شرط پیشنهادی رئیس جمهور ترامپ را که مورد حمایت اوکراین و اروپا است، بپذیرد.

رئیس‌جمهور آمریکا هدف خود را پایان دادن به جنگ روسیه در اسرع وقت اعلام کرده است.

اتحادیه اروپا پیش از این برخی اقدامات تحریمی را علیه روسیه وضع کرده است. هفدهمین بسته تحریم‌ها قرار است روز سه‌شنبه به اجرا درآید. فریدریش مرتس، صدر اعظم آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی در رم در آخر هفته اعلام کرد، پیشنهادهای بیشتری نیز در حال بررسی است و اتحادیه اروپا از نزدیک با شرکای آمریکایی خود هماهنگ است.

ترامپ هم گفته است که قصد دارد در مذاکرات خود با پوتین به مسائل تجاری نیز بپردازد. وی تاکید کرد که سپس با زلنسکی و نمایندگان کشورهای عضو ناتو صحبت خواهد کرد. دولت آمریکا در دوران ترامپ کمک‌های نظامی خود به کی‌یف را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

ترامپ اکنون به طور فزاینده‌ای به دنبال ارتباط مستقیم با پوتین است. وی از زمان روی کار آمدن در ژانویه، دو بار تلفنی با پوتین صحبت کرده است که آخرین بار در اواسط ماه مارس بود.

با این حال، پوتین تمایل کمی برای پذیرش تلاش‌های ایالات متحده نشان داده است؛ تنها امتیازی که تاکنون داده شده، اعزام یک هیئت رده پایین برای مذاکره با هیئت اوکراینی در استانبول بوده است. تنها نتیجه قطعی این جلسه با میانجیگری ترکیه در روز جمعه، توافق برای تبادل قریب‌الوقوع 1000 اسیر جنگی بود.

مقامات اروپایی و آمریکایی پیش از گفتگوی تلفنی هم روز یکشنبه با یکدیگر و با زلنسکی تبادل نظر کرده بودند تا فرصت‌های ممکن برای پایان دادن سریع به این جنگ را بررسی کنند. در حاشیه مراسم تحلیف پاپ لئو چهاردهم، مرتس با زلنسکی و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، گفتگو کرد. پیش از آن، او با مارک کارنی، نخست وزیر کانادا، دیدار کرد.

زلنسکی هم  پس از دیدار با پاپ لئو چهاردهم، با جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا، و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، دیدار کرد.

زلنسکی در این باره  نوشت: من تعهد اوکراین به دیپلماسی واقعی را تکرار کردم و بر اهمیت آتش‌بس کامل و بی‌قید و شرط تأکید کردم. به گفته زلنسکی در دیدار با ونس و روبیو همچنین در مورد لزوم تحریم‌های جدید علیه روسیه و وضعیت مناطق جنگی بحث شد.

وی گفت: فشار علیه روسیه تا زمانی که آماده پایان دادن به جنگ شوند، لازم استو البته، ما در مورد گام‌های مشترک به سوی صلحی عادلانه و پایدار بحث کردیم.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر