مهلت جدید ترامپ به اتحادیه اروپا برای اجرای تعرفهها
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قصد دارد اعمال تعرفههای جدید بر واردات از اتحادیه اروپا را که برای اوایل ژوئن اعلام کرده بود، یک ماه به تعویق بیندازد تا زمان بیشتری برای مذاکرات داشته باشد.
ترامپ پس از دیدار با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، اعلام کرد که شروع اعمال 50 درصد عوارض اضافی بر واردات تا 9 ژوئیه به تعویق خواهد افتاد. ترامپ در پلتفرم آنلاین خود، Truth Social، نوشت که فون در لاین به او اطمینان داده است که مذاکرات لازم به سرعت آغاز خواهد شد.
بلافاصله قبل از اعلام ترامپ، فون در لاین در پلتفرم ایکس نوشت که اتحادیه اروپا و ایالات متحده یکی از مهمترین و نزدیکترین روابط تجاری جهان را دارند.
وی تاکید کرد: اروپا آماده است تا مذاکرات را به سرعت و قاطعانه پیش ببرد. این امر به زمان تا 9 ژوئیه نیاز دارد. این تاریخ، پایان مهلتی است که ترامپ در ماه آوریل برای سایر تعرفههایی که اعلام کرده بود، تعیین کرده بود. در آن زمان، او پس از آشفتگیهای عمده در بازارهای سهام و مالی، تعرفههای جدید بر واردات از سراسر جهان را به مدت 90 روز به حالت تعلیق درآورد.
قرار شد از این فرصت برای مذاکرات استفاده شود. اتحادیه اروپا همچنین در آن زمان اعلام کرده بود که تعرفههای تلافیجویانه برنامهریزیشده بر محصولات آمریکایی را به مدت سه ماه به حالت تعلیق در میآورد.
با این حال، روز جمعه، ترامپ به طور غیرمنتظرهای اتحادیه اروپا را به اعمال تعرفههای تنبیهی 50 درصدی از اول ژوئن تهدید کرد و تمایل کمی برای مصالحه نشان داد. ترامپ در سخنانی در کاخ سفید گفت: «من به دنبال توافق نیستم». او این اقدام شدید را با مذاکرات به بنبست رسیده توجیه کرد.
ترامپ در گذشته مرتباً تهدید به اعمال تعرفههای بالا کرده و متعاقباً مسیر خود را تغییر داده است. به نظر میرسد این جمهوریخواه گاهی اوقات از تهدیدهای تعرفهای خود به عنوان یک تاکتیک مذاکره استفاده میکند.
ایالات متحده اخیراً یک پیمان تجاری با انگلیس منعقد کرده است تا از تعرفههای بالا جلوگیری کند. ایالات متحده همچنین در مورد کاهش تعرفههای متقابل با چین مذاکره کرده است.
برای کاهش اختلافات تجاری فعلی، اتحادیه اروپا پیش از این به ایالات متحده آمریکا پیشنهاد داده است که به طور متقابل تمام تعرفههای کالاهای صنعتی را حذف کند. با این حال، دولت ترامپ هنوز این پیشنهاد را نپذیرفته است.
به گفته کمیسیون اتحادیه اروپا، بروکسل و واشنگتن میتوانند، به عنوان مثال، توافق جدیدی را برای گسترش صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) آمریکا منعقد کنند. بر این اساس همچنین میتوان تجهیزات نظامی و کالاهای کشاورزی بیشتری را برای کاهش کسری تجاری ایالات متحده با اتحادیه اروپا وارد کرد.
اتحادیه اروپا تعرفههای ترامپ را غیرقابل توجیه و مغایر با قوانین سازمان تجارت جهانی میداند و تأکید میکند که در صورت شکست مذاکرات، اقدامات قاطعی علیه تعرفههای آمریکا، از جمله تعرفههای تلافیجویانه، اتخاذ خواهد کرد.
ترامپ هم مرتباً اروپاییها را به «کلاهبرداری» از آمریکا متهم میکند. وی اخیراً شکایت کرده است که اتحادیه اروپا در درجه اول با هدف سوءاستفاده از آمریکا در حوزه تجارت تأسیس شده است.
ترامپ با اعمال تعرفههای بالاتر بر واردات به ایالات متحده، قصد دارد تعادل بیشتری را در تجارت جهانی برقرار کند. اینکه آیا این استراتژی موفق خواهد شد یا خیر، هنوز مشخص نیست.
انتهای پیام/