|
کرملین ادعای وزیرخارجه آمریکا درباره توافق بر سر سرنوشت رئیسجمهور سوریه را تکذیب کرد
دروغ کثیف کری درباره اسد
گروه بینالملل: رئیسجمهوری سوریه میگوید «ارتش رجب طیباردوغان»، رئیسجمهور ترکیه در حال جنگ در سوریه است. بشار اسد در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی روسیه که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت اگر مردم سوریه خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری باشند، این اتفاق خواهد افتاد. اسد تأکید کرد چنین اقدامی نیازمند «نظر عموم مردم و نه نظر دولت یا رئیسجمهور است». رئیسجمهور سوریه افزود انتخابات زودرس ریاستجمهوری بخشی از روند سیاسی کنونی نیست اما انتخابات پارلمانی سوریه روز 13 آوریل (25 فروردین) برگزار خواهد شد. وی گفت: «پیشنهاد شده است که انتخابات پارلمانی پس از تدوین قانون اساسی جدید برگزار شود. این انتخابات توازن قدرت را در عرصه سیاسی نشان میدهد. سپس دولتی جدید مطابق با نمایندگان گروههای سیاسی در پارلمان جدید شکل خواهد گرفت». رئیسجمهور سوریه در بخش دیگری از سخنان خود گفت مردم کشورش خواستار ادامه حضور نیروهای روسی در سوریه هستند. وی گفت: «دعوت از نیروهای خارجی حق هر کشوری است. بنابراین هیچکس نمیتواند آن را ممنوع کند مگر اینکه مستقیماً در قانون اساسی به آن اشاره شده باشد». وی تأکید کرد: با نیروهای روس در کاهش خطر تروریسم موفق شدیم ولی تروریسم همچنان قوی است و هنوز داوطلبانی از خارج به سوریه میآیند و ترکیه و عربستان همچنان از تروریسم حمایت میکنند. رئیسجمهور سوریه افزود: ترکیه و عربستان از نخستین هفتهها و ماههای آغاز جنگ علیه سوریه همه خطوط قرمز را زیر پا گذاشتند و همه اقدامات آنان از آغاز خصمانه به شمار میآید. این اقدامات خصمانه، به صورت سیاسی یا نظامی از طریق حمایت از تروریستها و تسلیح آنها صورت گرفته است و بعضی اوقات این اقدامات خصمانه به صورت مستقیم از طریق آتش توپخانه یا تجاوزهای نظامی بوده است. بشار اسد درباره اقدامات اردوغان رئیسجمهور ترکیه اظهار داشت: وی در درجه نخست از تروریستها به صورت مستقیم حمایت میکند و به آنان اجازه میدهد داخل اراضی ترکیه تردد کنند یا با تانکهای خود مانور دهند. وی به آنها از طریق عربستان سعودی و قطر کمک مالی میکند و نفت سرقت شده داعش را میفروشد. اسد افزود: ترکیه همچنین با آتش توپخانه خود ارتش سوریه را هدف قرار میدهد تا از تروریستها حمایت کند. اسد خاطرنشان کرد: اردوغان تروریستهای ترکیهای را برای جنگیدن در کنار دیگر تروریستها به سوریه میفرستد و این موضوع همچنان ادامه دارد. بشار اسد خاطرنشان کرد: ولی امروز جنگ علیه اردوغان و عربستان از طریق هدف قرار دادن تروریستهاست. ارتش اردوغان همان تروریستهایی هستند که امروز در سوریه در حال جنگ هستند، بنابراین وقتی این تروریستها را هدف قرار دهید، به صورت مستقیم در حال شکست دادن اردوغان هستید.
طرح تشکیل دولت وحدت ملی
اسد همچنین در گفتوگو با ریانووستی، گفته بود باید با دولت وحدت ملی طی مذاکرات صلح در ژنو موافقت شود و پس از آن این دولت قانون اساسی جدید را که درباره آن همهپرسی برگزار خواهد شد تدوین خواهد کرد و به این ترتیب انتخابات برگزار خواهد شد. این طرح رئیسجمهوری سوریه با واکنش برخی کشورها از جمله آمریکا و روسیه همراه شده است. در حالی که الیزابت ترودو، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است واشنگتن بررسی پیشنهاد بشار اسد مبنی بر اجرای انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری را نمیپذیرد، میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه تأکید کرده است کشورش از پیشنهاد بشار اسد، رئیسجمهور سوریه برای تشکیل دولت وحدت ملی در این کشور حمایت میکند.
توافقی درباره سرنوشت اسد نشده
از سوی دیگر، کاخ کرملین روز چهارشنبه ادعاهای برخی رسانههای منطقهای مبنی بر توافق آمریکا و روسیه در زمینه رفتن بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه به کشور ثالث را رد کرد. روزنامه الحیات عربستان چاپ لندن پیشتر گزارش داده بود جان کری، وزیر خارجه آمریکا به چندین کشور عربی درباره توافقی خبر داد مبنی بر آنکه بشار اسد به عنوان بخشی از توافق آتی صلح سوریه، کشور خود را ترک کند و به یک کشور دیگر برود. طبق این گزارش که براساس گفتههای یک دیپلمات شورای امنیت است، جدول زمانی برای خروج اسد تعیین نشده است. این روزنامه مدعی شده بود توافق بین آمریکا و روسیه در نتیجه کانالهای دیپلماتیک پشت پرده حاصل شده است و شامل عزیمت اسد به یک کشور دیگر در یک نقطه از زمان میشود. همچنین جان کری پس از بازگشت از مسکو به شبکه سیبیاس گفته بود اگر چه رفتن اسد براساس میل و صلاحدید کاخ سفید نیست اما در عین حال تهدید کرده بود که اگر اسد از قدرت کنار نرود صلحی در سوریه برقرار نخواهد شد: «اگر اسد نخواهد کنار برود و نخواهد فرآیند انتقال سیاسی را بپذیرد که ایران و روسیه و همه کشورهای دیگر گروه بینالمللی حمایت از سوریه نیز خواستار آن شده و از آن حمایت کردهاند، صلح در سوریه برقرار نخواهد شد». بدین ترتیب او تلاش کرده بود از نوعی توافق پشت پرده با مسکو و تهران برای رفتن اسد پرده بردارد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز در واکنش به این ادعا، گفت: گزارشات درباره توافق مسکو و واشنگتن درباره آینده بشار اسد «دروغ کثیف» است.
ارسال به دوستان
اعلان جنگ ضمنی آمریکا به روسیه
گروه بینالملل: هفته گذشته ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، رسما روسیه را بزرگترین تهدید برای منافع ملی آمریکا در بلندمدت توصیف کرد. این موضعگیری خصمانه در حالی رخ داد که جان کری، وزیر خارجه کاخ سفید در راه کرملین برای دیدار با ولادیمیر پوتین برای مذاکره درباره سوریه بود. کارشناسان موضعگیری اخیر را نشانه ورود پنتاگون و ناتو به فاز تهاجمی جدید علیه روسیه دانستهاند و گفتههای اخیر فرمانده ارشد آمریکایی در اروپا (ناتو) تاکیدی بر این موضوع است. ژنرال فیلیپ بریدلاو روز پنجشنبه در شهر ریگا، پایتخت لتونی مدعی شد واشنگتن و ناتو در حال تغییر دکترین دفاعی خود از تامین امنیت به بازدارندگی در شرق اروپا هستند چرا که آنها با «یک روسیه احیاشده و متجاوز» روبهرو هستند. بریدلاو پس از گفتوگو با فرمانده ناتو در منطقه بالتیک گفت: «ما آماده مبارزه و پیروزی در صورت لزوم هستیم... تمرکز ما از تامین امنیت به بازدارندگی از جمله اقداماتی که به طور گسترده آمادگی کلی ما را ارتقا میدهد، در حال تغییر است». اظهارات وی یک روز پس از آن مطرح شد که پنتاگون روز چهارشنبه از استقرار یک تیپ رزمی زرهی با حدود 4 هزار و 200 نیرو در اوایل سال 2017 در مناطق شرقی اروپا خبر داد. بریدلاو همچنین گفته است بهار سال آینده یک تیپ زرهی با تجهیزات مورد نیاز در 3 کشور منطقه بالتیک مستقر خواهد شد. آمریکا به طور متوسط بیش از 60 هزار نیرو در اروپا دارد که به صورت دورهای جا به جا میشوند. برخی اعضای ناتو در اروپای شرقی از جمله لهستان خواستار گسترش حضور نظامی آمریکا در این منطقه شدهاند.
ارسال به دوستان
عبادی مدعی تاج و تخت هاشمی در عراق را به وزارت خارجه برگزید
اصلاحات سلطنتی در بغداد!
گروه بینالملل: معرفی کابینه جدید سلطنتطلب و تکنوکرات توسط نخستوزیر عراق ابهامات زیادی را درباره سوگیریهای داخلی و خارجی حیدر العبادی مطرح کرده است. سخنگوی دفتر نخستوزیری عراق روز پنجشنبه اولین فهرست مربوط به تغییرات در هیات وزیران را منتشر کرد که طبق ادعای حیدر العبادی در آن وزرای مستقل فن سالار و متخصص جایگزین وزرای سهمیهای گروههای سیاسی شدهاند، حال آنکه در فهرست جدید نام کسانی به چشم میخورد که با اساس جمهوریت عراق دشمنی دارند.
در کابینه جدید همه وزیران به استثنای وزیران دفاع و کشور تغییر کردهاند اما مهمترین تغییر در وزارت خارجه است، جایی که سرشناسترین دیپلمات عراق پس از فروپاشی نظام بعثی یعنی ابراهیم الجعفری، جای خود را به نواده بنیانگذار خاندان سلطنتی هاشمی در عراق و اردن یعنی شریف علی بن حسین الهاشمی داده است، چهرهای که تردیدی در ارتباطش با استعمار آنگلوساکسونی وجود ندارد. او نوه شریف حسین، پادشاه سابق حجاز و فامیل نزدیک خاندان پادشاهی اردن محسوب میشود. آخرین پادشاه هاشمی در عراق عموی او فیصل دوم بود که در سال 1958 در جریان کودتای منجر به جمهوریت عراق به رهبری عبدالکریم قاسم از سلطنت خلع و کشته شد. او اگرچه از مخالفان خارجنشین مهم دوران صدام بود اما عملا هیچ نقشی در تحولات و انقلابهای منجر به تشکیل جمهوری نوین عراق در یک دهه اخیر نداشته است. اما در حالی که به گفته حیدرالعبادی، وزرای کشور و دفاع به دلیل وضع حساس کنونی تغییری نکردهاند، هنوز معلوم نیست او با چه توجیهی فردی سلطنتطلب و مخالف جمهوری را به سکان رهبری دیپلماسی بغداد آن هم در حساسترین شرایط کشور و منطقه که از تجزیه کردستان عراق و استان غربی الانبار با حمایت غرب، عربستان و اردن هاشمی سخن گفته میشود منسوب کرده است بویژه که شریف علی بن حسین نهتنها ارتباطاتی خانوادگی و فرادیپلماتیک با امان و ریاض دارد بلکه خود در قامت رهبر جریان سیاسی قدیمی موسوم به «جنبش پادشاهی مشروطه» مدعی سلطنت بر عراق همانند تاج و تخت پسرعمویش در اردن است. این در حالی است که عبدالله دوم و اردن هاشمی به موازات سعودیها از متهمان ردیف اول پرورش و حمایت داعش و دیگر گروههای تکفیری نظیر جیشالاسلام در سوریه و عراق در جهت خط تجریه این 2 کشور به شمار میآید.
هر چه هست تغییرات جدید کابینه از جمله سپردن سکان وزارت خارجه به وارث خاندان هاشمی یکی دیگر از نشانههای چرخش دولت بغداد به سمت دشمنان عراق است که ظاهرا به بهانه اصلاحات سیاسی و رفع خصومتهای منطقهای و بینالمللی صورت میگیرد. در حالی که نخستوزیر این تغییرات را به اسم اصلاحات فراگیر انجام میدهد و دم از برخورد با فساد ناشی از طایفهگرایی و مذهبگرایی در صحنه سیاست با انتصاب وزرای لائیک و تکنوکرات میزند اما میدان دادن به شریف حسین که منسوب به قهارترین طایفهگرایان منطقه در اردن و سعودی است تناقضی بزرگ میان حرف و عمل عبادی را نشان میدهد. گفتنی است، کابینه جدید عراق 16 وزیر دارد که علی علاوی معاون رئیسجمهور عراق هم در آن بهعنوان وزیر جدید دارایی معرفی شده است. حال پارلمان عراق باید درباره وزرای پیشنهادی رایگیری کند؛ پارلمانی که رئیس آن سلیم الجبوری به شبکه تلویزیونی السومریه نیوز گفته است فراکسیونهای سیاسی انعطاف و جدیت بیشتری در مقابل طرح اصلاحات عبادی نشان دهند.
ارسال به دوستان
بزن بزن محافظان اردوغان در واشنگتن
گروه بینالملل: خشونت عریان محافظان ویژه رئیسجمهور ترکیه در سفرش به پایتخت ایالات متحده، حقایقی زشت از ماهیت سرکوبگر رژیم اردوغانی را به نمایش گذاشت. هنگامی که رجب طیب اردوغان در حال سخنرانی در اندیشکده بروکینگز در واشنگتن بود، محافظانش در بیرون از این محل با خبرنگاران و فعالان درگیر شدند. مجله فارینپالیسی به نقل از روزنامهنگاران حاضر در سخنرانی اردوغان نوشت که نیروهای امنیتی ترکیه 2 خبرنگار را روی زمین انداختند و سومین خبرنگار را لگد زدند. همچنین یکی از فعالان شبکههای اجتماعی ویدئویی را از اقدام مسؤولان ترکیه برای اخراج یک خبرنگار از داخل پژوهشکده بروکینگز منتشر کرد. این در حالی است که مسؤولان امنیتی ترکیهای با فشار به همتایان آمریکاییشان تلاش کردند مانع از تظاهرات معترضان حکومت آنکارا در واشنگتن شوند. معاون مشاور امنیت ملی در کاخ سفید پس از این اتفاقات اگرچه مدعی شد که آمریکا از آزادی مطبوعات در ترکیه دفاع میکند اما خشونت محافظان اردوغان علیه خبرنگاران در خود آمریکا را محکوم نکرد. ارسال به دوستان
ادامه انفجارهای مرگبار ترکیه
گروه بینالملل: کابوس ناامنی ترکیه به موازات سریال انفجارهای مرگبار در مناطق شهری گوشه و کنار آناتولی کماکان ادامه دارد. روز پنجشنبه گذشته در آخرین حمله تروریستی، انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در دیاربکر، بزرگترین شهر کردنشین ترکیه، دستکم 6 کشته و
20 زخمی برجای گذاشت. این خودروی بمبگذاری شده در مسیر مینیبوس حامل نیروهای ویژه پلیس ترکیه منفجر شد و اکثر قربانیان این انفجار را نیروهای پلیس تشکیل میدهند. در همین حال یکی از گروههای زیرشاخه پکک مسؤولیت 2 انفجار خودروهای بمبگذاری شده در آنکارا را برعهده گرفت که بر اثر آن به ترتیب 29 نفر (عمدتا از نظامیان) و 37 نفر جان باختند. در آخرین روز سال 94 نیز انفجاری مهیب در استانبول باعث مرگ 4 نفر از جمله یک ایرانی شده بود.
ارسال به دوستان
حمله هوایی ترکیه به شمال عراق
گروه بینالملل: جنگندههای ترکیه بار دیگر شمال عراق را هدف حملات خود قرار دادند. ارتش ترکیه در بیانیهای اعلام کرد در تهاجم صبح دیروز 4 فروند جنگنده اف-16 و 8 فروند جت اف-4 اهدافی را شامل انبار مهمات و مخفیگاههای پکک در مناطق زاب و متینه موشکباران کردهاند. هنوز گزارشی از میزان تلفات جانی این حملات منتشر نشده است. با وجود این سوابق این حملات نشان میدهد عملیات نظامی ترکیه در مناطق کردنشین عراق معمولا غیردقیق بوده و شمار بسیاری از قربانیان را غیرنظامیان تشکیل میدهند. این حملات در حالی صورت میگیرد که دولت نیمهخودمختار بارزانی در اربیل هیچ واکنشی به قربانی شدن کردها نشان نداده است اما مسکو و بغداد به طور جدی درباره ادامه چنین حملاتی هشدار دادهاند.
ارسال به دوستان
قتلعام دهها هزار کودک یمنی طی یک سال جنگافروزی عربستان
توفان تنفر از سعودی
گروه بینالملل: 6 فروردین 94 عربستان سعودی در قالب ائتلافی که ادعا میکرد کشورهای عربی در آن عضو هستند، حمله گسترده هوایی به یمن را آغاز کرد و همزمان این کشور را در محاصره دریایی، هوایی و زمینی قرار داد. بهانه عربستان برای این تجاوز، بازگرداندن عبدربه منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی و فراری به ریاض و خلع قدرت از جنبش انصارالله و نابودی سلاحها و موشکهای بالستیک یمنیها بود. در این یک سال، بنا به آمار سازمانهای بینالمللی بیش از 8500 یمنی کشته و دهها هزار نفر نیز زخمی شدهاند. میزان کشتار غیرنظامیان تا به حدی بالا رفته است که آمریکا، همپیمان عربستان در اینباره ابراز نگرانی کرده است؛ آمریکایی که خود در کانون انتقادات نسبت به فروش سلاح و مهمات به عربستان است. گزارشهای اولیه صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) نشان میدهد بیش از
10 هزار کودک در سال اول تجاوز به علت ابتلا به بیماریهای شایع که اگر کمبود دارویی نبود امکان درمانشان وجود داشت، جان خود را از دست دادهاند. یونیسف در گزارشی فاش کرد 10 میلیون کودک با خطر مواجهند و به کمکهای پزشکی نیاز فوری دارند و واکسنها پایان یافته و یمن با مشکل شدید دارو روبهرو است و اوضاع معیشتی در یمن وخیم شده و میزان بیماریهای واگیردار نیز رو به افزایش است. تقریبا چیزی از زیرساختهای یمن باقی نمانده است؛ ویرانی بیش از 500 بیمارستان و تعطیلی بیش از یک چهارم مراکز پزشکی در پی محاصره تحمیلی. در این میان سعودیها میلیاردها دلار هزینه کردهاند؛ آن هم در شرایطی که به علت کاهش کمسابقه قیمت نفت با کسری بودجه 98 میلیارد دلاری مواجه شدهاند. از سوی دیگر سعودیها مجبور شدهاند هزینههای سیاسی هنگفتی را متحمل شوند. دردسر دیگر برای عربستان در یمن، افزایش قدرت و نفوذ تروریستهای القاعده و داعش در استانهای جنوبی بویژه عدن است؛ تروریستهایی که شرایط را در نبود امنیت مناسب دیدهاند. در همین راستا، عبدالباری عطوان، نویسنده و تحلیلگر برجسته جهان عرب در مقاله خود درباره آخرین وضعیت یمن و ساختار موازنه قوا بعد از گذشت یک سال از آغاز تجاوزگری ارتش سعودی به این کشور و تظاهرات گسترده ضداشغالگری اخیر مردم یمن نوشت: حمله ارتش عربستان به یمن با عنوان «توفان قاطعیت» 2 ماه بعد از روی کارآمدن سلمان بن عبدالعزیز، شاه جدید سعودی برای بازگرداندن عبدربه منصورهادی، رئیسجمهور [مستعفی و فراری] یمن به قدرت و خنثیسازی [به اصطلاح] کودتا علیه او و حکومتش آغاز شد اما بعد از گذشت یک سال از آغاز این حمله، میتوان با مشاهده تظاهرات گسترده و بیسابقه میلیونی اخیر یمنیها در شهر صنعا علیه تجاوزگری سعودیها و تماسها و ملاقاتهای بیشمار با شخصیتها و شهروندان عادی یمنی گفت که بزرگترین موفقیت توفان قاطعیت چیزی جز افزایش تنفر اکثریت قاطع مردم یمن از همسایه شمالی خود عربستان نبوده است. این حمله باعث ایجاد روحیه انتقامجویی و کشمکشهای انتقامجویانه علیه عربستان شده است. روحیه انتقامجویی که چهبسا سالیان سال در بین ملت یمن تداوم یابد و حداقل تا 3 نسل بعدی را در بر بگیرد. تظاهرات یاد شده همه برگهها را به هم ریخت و معادلات سیاسی و نظامی را برهم زد. یکی از دوستان یمنی مقیم لندن گفت: شماری از یمنیها از جمله وزیران دولت عبدربه منصورهادی که به عربستان پناه بردند، به دنبال پناهگاه امنی در اروپا برای زندگی هستند، زیرا آنها امید خود به بازگشت به کشورشان را به کلی از دست دادهاند و از رفتارهای کفیل سعودی خود با خودشان به تنگ آمدهاند. آنها تاکید میکنند نه گذرنامه دیپلماتیکشان ارزشی دارد و نه پولهایشان زیرا برای آنها روشن شده است که این جنگ تمام عیار است و پیروزی ندارد و عربستان مدتی طولانی آن را ادامه نخواهد داد و اکنون بهدنبال راه برونرفت برای متوقف کردن هزینههای مادی و انسانی و سیاسی خود میگردد، زیرا امکان رسیدن به یک راهحل سیاسی تقریبا وجود ندارد و این بحران از دل خود بحرانها و جنگهای زیادی را بیرون خواهد آورد.
ارسال به دوستان
چهارگوشه
پل استقلال ولز و اسکاتلند از بریتانیا
اسکاتلندیها و ولزیها میخواهند از طریق یک پل دریایی یا شاید هم تونلی زیرآبی از طریق جزیره «مَن» در خلیج ایرلند، انگلیسیها را دور بزنند و به استقلال برسند. اسناد تازه فاش شده از گفتوگوهای اولیه میان اسکاتلند و ولز درباره جدایی از بریتانیا در صورت تصمیم لندن برای خروج از اتحادیه اروپایی خبر میدهند. روزنامه مجازی انگلیسی ایندیپندنت فاش کرد به اسنادی دست یافته که نشان میدهد اعضای مجلس شورای ملی ولز و دولت اسکاتلند درباره طرحی فوقالعاده برای جدایی از بریتانیا و تشکیل یک کشور جدید مذاکراتی داشتهاند. این طرحها که «جدایی مشترک» نامگذاری شده، در حالی مورد بررسی قرار میگیرند که رهبران این 2 منطقه استقلالطلب نسبت به خروج احتمالی انگلیس از اتحادیه اروپایی ابراز نگرانی کردهاند. یکی از طرحهای مذاکرهکنندگان اسکاتلندی و ولزی ایجاد یک پل یا تونل برای اتصال 2 کشور از طریق آبهای شمالغربی انگلستان به طور مستقیم است که تخمین زده میشود در حدود 7 میلیارد پوند هزینه در بر داشته باشد. البته مشاوران ارشد دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس از گفتوگوهای پشت پرده اسکاتلند و ولز آگاه هستند. حزب ملی اسکاتلند بهتازگی اعلام کرده تصمیم احتمالی بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپایی بار دیگر مساله جدایی اسکاتلند را قوت میبخشد.
تظاهرات علیه قانون کار در فرانسه
پنجشنبه تظاهرات در شهرهای فرانسه در اعتراض به اصلاحات قانون کار با ورود مأموران پلیس به خشونت و درگیری کشیده شد. مأموران پلیس فرانسه علیه معترضان پاریس که در اعتراض به اصلاحات جدید قانون کار تظاهرات برپا کرده بودند از گاز اشکآور استفاده کردند. مقامات فرانسه تلاش دارند با افزایش بیکاری در کشور خود مقابله کنند و پیشنهاد قطع پرداختی اضافهکاری بیش از 35 ساعت را مطرح کردهاند. طبق اصلاحات پیشنهادی قانون کار در فرانسه، کارفرمایان به جای 25 درصد، تنها 10 درصد پاداش اضافهکاری پرداخت میکنند.
پرواز هواپیمای ناشناس
بر فرار دیمونا
روزنامه صهیونیستی معاریو فاش کرد، یک فروند هواپیمای ناشناس بر فراز تأسیسات هستهای دیمونا در صحرای نقب در جنوب فلسطین اشغالی پرواز کرده است. طبق این گزارش، این هواپیما در دهم مارس در منطقه پرواز ممنوع به پرواز درآمد. معاریو نوشت هواپیما بعد از شلیک هشدار هوایی بازگشت و تغییر مسیر داد. سایت «فلایت رادار 24» که تردد هواپیماها در سراسر جهان را رصد میکند، با تایید این خبر، تصریح کرد، هواپیما در ارتفاع 16هزار پایی با سرعت 326 گره پرواز میکرد که نشان میدهد احتمالا در حال جمعآوری اطلاعات بود.
بحران در خانه میزبان المپیک 2016
نجات دولت برزیل از سقوط
تظاهرات گسترده دهها هزار نفر از وفاداران رئیسجمهوری چپگرای برزیل در ریودوژانیرو و ۱۶ شهر دیگر این کشور احتمالا دولت دیلما روسف را از سقوط بازخواهد داشت. خانم روسف که از سوی منتقدان دولت به فساد مالی و دریافت رشوه از شرکت نفتی پتروبراس متهم شده، با خطر عزل پیش از پایان دوره ریاست جمهوری روبهرو است اما حامیان دولت میگویند اگر رئیسجمهور عزل شود، جامعه به هم میریزد. همچنین روسف و حامیانش برکناری دولت با اتکا به زور را کودتا میدانند.
قرار است پارلمان برزیل در روزهای آینده درباره کفایت رئیسجمهوری تصمیم بگیرد. اما مشکلات دولت برازیلیا تنها به این محدود نمیشود چنانکه در پی اتهامات مطرح شده علیه روسف و لولا داسیلوا، رئیسجمهوری پیشین، حزب میانهرو «پیامبیدی» اخیرا از ائتلاف با حزب حاکم انصراف داده است. حزب نهضت دموکراتیک به عنوان بزرگترین حزب برزیل و اصلیترین عضو ائتلاف سیاسی حاکم، هفته پیش از وزرای خود در دولت روسف خواست تا استعفا بدهند. این بحران سیاسی میزبانی المپیک تابستانی 2016 در ریودوژانیرو را هم که حدود 4 ماه دیگر آغاز خواهد شد تحتالشعاع قرار داده است. به عنوان مثال یک دادگاه فدرال در برزیل بودجه مربوط به ساخت و ساز محل برگزاری این مسابقات را به ظن فساد مالی مسدود کرد، بودجهای که قرار است تکمیل ورزشگاههای میزبان 11 رشته ورزشی المپیک را تغذیه کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|