|
تبدیل بوستان جنگلی سرخهحصار به «اکوپارک»
مرتضی رحمانزاده، شهردار منطقه ۱۳ تهران درباره تبدیل بوستان جنگلی سرخهحصار به اکو پارک اظهار داشت: فاز اول اکوپارک سرخهحصار با موضوع شناسایی و حفظ تنوعزیستی آن آغاز شده است. وی با اشاره به حیات وحش متنوع بوستان جنگلی سرخهحصار افزود: با توجه به مطالعات صورت گرفته و تجربیات برخی کشورهای جهان، در نظر داریم مدلی را طراحی کنیم که بعد از یک مطالعه، بتوانیم داخل پارک جنگلی سرخهحصار علاوه بر حفظ تنوعزیستی و وجود گونههای متنوع، شاهد بهرهبرداری شهروندان هم باشیم.
ارسال به دوستان
درخواست فرمانده ستاد عملیات کرونا برای اعزام کادر درمان شهرستانهای کوچک و روستاها به بیمارستانهای کلانشهرها
فراخوان ملی برای پرستاران
اسدالله خسروی*: خستگی مفرط تیم پزشکی و نیاز مبرم به پرستاران برای رسیدگی به بیماران کرونایی که این روزها تختهای بیمارستانها را پر کردهاند باعث شد فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از وزیر بهداشت خواستار صدور مجوز انتقال سربازان وظیفه با مدرک رشتههای پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی به بیمارستانها و مراکز بهداشتی به منظور جبران کمبود کادر این مراکز شود.
به گزارش «وطن امروز»، موج دوم کرونا در حالی کشور را فرا گرفته است که مشکلات درمان خیلی از بیماران موج اول در بیمارستانها همچنان پابرجاست و خستگی، توان تیم پزشکی را گرفته است؛ موجی که این بار بدون علائم ظاهر میشود و کودکان و نوجوانان را گرفتار میکند. کارشناسان بهداشت بر این باورند اگر دولت نسبت به تداوم محدودیتها و سختگیری در ترددها پافشاری میکرد اکنون با موج دوم این بیماری خطرناک مواجه نمیشدیم. در شرایطی که کرونا همه جا برای به زانو درآوردن شهروندان کمین کرده است اما ادارات، مشاغل و فعالان کسبوکار با ظرفیت تمام کار میکنند و شاهد شلوغی و ازدحام جمعیت در اماکن پرتردد هستیم. در چنین شرایطی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خواستار دورکاری ۵۰ درصد کارکنان و کارمندان سازمانها و دستگاههای اجرایی شده است. علیرضا زالی در نامهای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار دورکاری ۵۰ درصد کارکنان و کارمندان سازمانها و دستگاههای اجرایی به منظور کاهش تردد در سطح شهر برای جلوگیری از شیوع کرونا شد. در نامه زالی خطاب به سعید نمکی آمده است: «با عنایت به ابلاغ مصوبه الزام سازمانها و دستگاههای اجرایی مبنی بر استفاده حداکثر از دوسوم کارکنان و کارمندان برای فعالیت به صورت حضوری و استفاده از یکسوم دیگر به صورت دورکاری، چرخشی و... و تأثیرات مثبت این مصوبه در کاهش تردد و تراکم صبحگاهی در استفاده از وسایل نقلیه عمومی از جمله مترو و اتوبوس در کلانشهر تهران، لذا استدعا دارد دستور فرمایید این مصوبه را به صورت ۵۰ درصد حضوری و ۵۰ درصد دورکاری، چرخشی و... تصویب و ابلاغ فرمایند به نحوی که از مرخصی استحقاقی افراد نیز کسر نشود». زالی همچنین در نامهای دیگر به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار صدور مجوز انتقال سربازان وظیفه با مدرک رشتههای پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی به بیمارستانها و مراکز بهداشتی به منظور جبران کمبود کادر این مراکز شد.
* آمار جانباختگان به زیر 200 نفر رسید
آمار فوتیهای ناشی از بیماری «کووید-19» بالاخره پس از مدتها به زیر 200 نفر در یک شبانهروز رسید. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز آخرین آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا در کشور را اعلام کرد و گفت: در شبانهروز گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 2 هزار و ۳۱۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۲۹۸ نفر از آنها بستری شدند تا مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۲۸۸ هزار و ۸۳۹ نفر برسد. سیما ساداتلاری گفت: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۵ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۵ هزار و ۴۸۴ نفر رسید. وی در ادامه گفت: ۳۶۷۰ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. ساداتلاری همچنین بر لزوم پرهیز از سفر به جزیره کیش تا بهبود شرایط بیماری تاکید کرد و گفت: در 2 شهرستان پارسیان و جزیره کیش افزایش موارد بستری و ابتلا نگرانکننده است؛ بنابراین از هموطنان میخواهیم تا بهبود شرایط بیماری از سفر به کیش خودداری کنند.
* به اماکن مقدس سفر نکنید
شیوع موج دوم ویروس کرونا در حالی به همه استانها و شهرستانهای کشور رخنه کرده است که ماههای محرم و صفر و مراسم مذهبی و سوگواری نزدیک است. در این باره معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مسافرت به اماکن مقدس در شرایط کنونی به هیچ عنوان توصیه نمیشود، زیرا با افزایش تعداد زائران، رعایت دستورالعملهای بهداشتی نیز دشوارتر خواهد شد. ایرج حریرچی در حاشیه تشرف به بارگاه ثامنالحجج(ع) و بازدید از نحوه رعایت دستورالعملهای بهداشتی در سطح اماکن متبرکه رضوی، اظهار کرد: آستان قدس رضوی توانسته با مدیریت عالی و خردمندانه، شرایط مناسبی را با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای زائران فراهم آورد. حریرچی با بیان اینکه در شرایط کنونی که شمار مرگومیرهای ناشی از بیماری کرونا افزایش یافته، توصیه اصلی وزارت بهداشت به حداقل رساندن سفرها تا اطلاع ثانوی، از جمله سفر به شهرهای زیارتی بویژه شهر مشهد است، تصریح کرد: مسافرت به اماکن مقدس در شرایط کنونی به هیچ عنوان توصیه نمیشود، زیرا با افزایش تعداد زائران، رعایت دستورالعملهای بهداشتی نیز دشوارتر خواهد شد. وی افزود: هنوز رستورانها، مسافرخانهها، هتلها و اماکن عمومی سطح شهر نتوانستهاند پروتکلهای بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند و اماکن و فضاهای بیرون از آستان رضوی مانند حرم مطهر نیست و خطر شیوع و ابتلا به کرونا وجود دارد.
* خبرنگار
***
[ظهور مافیای دارو و ماسک در سایه بیعملی دولت]
عضو انجمن علمی آموزشی- بهداشت و ارتقای سلامت ایران درباره کمتوجهی دولت به سختگیری در بازگشت محدودیتها و لازمالاجرا بودن پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی میگوید دولت روحانی از همان ابتدای شیوع این بیماری در کشور نشان داد به دنبال راهبرد ایمنی جمعی درباره کروناست، در حالی که هیچ چیز تحت عنوان ایمنی جمعی یا گلهای در بیماری «کووید-19» وجود ندارد. دکتر محمدرضا محبوبفر در گفتوگو با «وطن امروز» به ناکارآمدی دولت نسبت به چارهاندیشی و حرکت ضربتی برای قطع زنجیره این بیماری مهلک در کشور اشاره کرد و افزود: در بخش تامین تجهیزات بهداشتی و توزیع ماسک شاهد باندبازی و مافیا هستیم و اکنون خیلیها به دلیل گرانی مواد بهداشتی و ماسک از تهیه این اقلام ناتوان ماندهاند. وی با بیان اینکه طبق گزارشهای موجود 80 درصد موارد ابتلا به ویروس کرونا به دلیل بازگشاییها و رفع محدودیتها و دورهمیهای مناسبتی بوده است، گفت: دولت در این شرایط کرونایی به جای ارائه راهکارهای اصولی برای عبور از این بحران فقط به توصیهها و پیشنهادات در رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید دارد، این در حالی است که دولت باید دستورالعملها بهداشتی را لازمالاجرا و با خاطیان برخورد کند اما متاسفانه هیچ نظارتی در این زمینه به چشم نمیخورد.
عضو انجمن علمی آموزشی بهداشت و ارتقای سلامت ایران تصریح کرد: ابلاغ پروتکلهای بهداشتی باید در قالب جرمانگاری باشد اما از آنجایی که دولت روحانی، دولت عمل نیست و از طرفی سوءمدیریت و باندبازیها در حوزه بهداشت و درمان اجازه عرضاندام به نیروهای مستقل و کاردان را نمیدهد، شاهد این تاختوتاز مافیایی در عرصه دارو و ماسک هستیم.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
فاجعه در کمین بازار تهران به دلیل کمتوجهی سازمان میراث فرهنگی
سقف بازار بزرگ تهران در حال ریزش است
سقف بازار آهنگران تهران در حال ریزش است و اختلاف هیأت امنای بازار آهنگران و سازمان میراث فرهنگی تعمیر آن را متوقف کرده است. وضعیت بافت تجاری بازار تهران نامناسب است تا آنجا که به گفته رضا کرمی، رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران «اگر زلزلهای در تهران رخ دهد، بازار تهران با خاک یکسان میشود!» نوسازی بافت فرسوده بازار تهران یک تفاوت اساسی با نوسازی بافت فرسوده مسکونی تهران دارد که آن هم تمکن مالی مالکان این املاک است. بازار آهنگران تهران یکی از بخشهایی است که نگاه کردن آن به تنهایی لرزه بر تن انسان میاندازد که مبادا فرو ریزد.
حبیبزاده، عضو شورای شهر میگوید: بخشی از سقف بازار آهنگران توسط پیمانکار در حال مرمت بود که به دلیل اختلافات مالی و حقوقی، نیمهکاره رها شد. در قسمتهایی از سقف بازار آهنگران شاهد ریزش هستیم که نیازمند مرمت فوری و اساسی است.
از سوی دیگر علیمحمد سعادتی، شهردار منطقه ۱۲ با بیان اینکه کار جدیدی در این محدوده انجام نشده، اظهار کرد: «علت توقف کار، همکاری نکردن سازمان میراث فرهنگی در تایید طرحهای ارائهشده برای سقف بازار آهنگران تهران است». شهردار منطقه ۱۲ با بیان اینکه در بازار آهنگران بخشهایی دارای سقف و بخشهایی هم بدون سقف است، اظهار کرد: در طرحهای جدید ضمن مرمت بخشهایی که سقف آن فرسوده است، برای بخشهایی هم که سقف ندارد، سقف اضافه میشود و مشکل میراث فرهنگی هم ساختن سقف برای بخشهایی است که در گذشته سقف نداشتهاند و بر این اساس طرحهای ارائهشده را رد میکند.
ارسال به دوستان
معاون برنامهریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونای استان تهران اعلام کرد
هر واحد «رمدسیویر» یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
معاون برنامهریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونای استان تهران گفت: قیمت داروی رمدسیویر، هر ویال یک میلیون و 200 هزار تومان و قیمت داروی فاویپیراویر به ازای هر ورق قرص حدود 100 هزار تومان است. علی ماهر در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران گفت: در بسیاری از کشورها افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند مجازات میشوند؛ قطعا سختگیریهای ما هم باید بیشتر شود.
معاون برنامهریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونای استان تهران درباره شرایط فعلی وضعیت قاچاق داروهای کرونا اظهار داشت: ۲ داروی رمدسیویر و فاویپیراویر در داروخانههای دولتی موجود است و در صورت ارائه پرونده و تشخیص نیاز بیمار، این داروها با قیمت دولتی عرضه میشود. قیمت داروی رمدسیویر، هر ویال یک میلیون و 200 هزار تومان و قیمت داروی فاویپیراویر به ازای هر ورق قرص حدود 100 هزار تومان است و در داروخانههای 13 آبان، شهید کاظمی و دیگر داروخانههای دولتی در صورت تایید معاونت درمان موجود و قابل دریافت است.
ماهر با اشاره به تولید داروی رمدسیویر در داخل کشور اظهار داشت: این دارو در گذشته در ایران تولید نمیشد و طبق اعلامیه وزارتخانه، هیچ دارویی قبل از تایید وزارت بهداشت، نباید تجویز شود. در صورت خرید دارویی که مورد تایید نیست، دولت هیچگونه مسؤولیتی در قبال عواقب این عمل بر عهده نمیگیرد. وی در ارتباط با احداث بیمارستانهای صحرایی در تهران گفت: هنوز نیاز به احداث بیمارستان صحرایی در تهران احساس نمیشود اما درصورت ادامه روند افزایشی تعداد مبتلایان، مجبور به احداث بیمارستان صحرایی خواهیم شد.
ارسال به دوستان
اخبار
اجرای ۹ طرح معیشتی و رفاهی برای بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از اجرای ۹ طرح معیشتی و رفاهی از سوی این صندوق برای بازنشستگان و فرزندانشان در شرایط کنونی اقتصادی خبر داد. به گزارش تسنیم، اکبر افتخاری در مراسم رونمایی از درگاه خدمات الکترونیکی صندوق بازنشستگی کشوری و قرعهکشی جوایز طرح یاری اظهار کرد: گام اول صندوق بازنشستگی کشوری در این جهت، امضای تفاهمنامه سهجانبه با بانک صادرات ایران و فروشگاههای زنجیرهای رفاه تحت عنوان طرح «یاری» در اسفندماه گذشته بود که طبق آن، در 3 مرحله مبلغ یک میلیون و 200 هزار تومان به صورت وام کوتاهمدت با نرخ سود 2 درصد در کارت بانکی بازنشستگان واریز میشود تا از این طریق بتوانند از فروشگاههای رفاه به شکل اقساطی کالاهای مورد نیاز خود را خریداری کنند. وی با اشاره به اجرای گام اول این طرح در فروردین و اردیبهشتماه سال جاری و بازپرداخت وامها تا پایان تیرماه، از آغاز مرحله دوم اجرای طرح «یاری» از ابتدای مردادماه به مدت یک ماه و قابل تمدید برای یک ماه دیگر خبر داد و گفت: طبق تفاهمنامه، این طرح تا پایان سال جاری یک بار دیگر هم اجرا خواهد شد و امیدواریم اعطای این تسهیلات در سالهای آینده نیز ادامه یابد. افتخاری افزود: اجرای این طرح نمونهای از کار تیمی میان 3 مجموعه بزرگ اقتصادی و اجرایی کشور بود که به سرعت و در کمترین زمان اجرا شد و نشان داد اگر بتوانیم کمک سایر مجموعههای اقتصادی کشور را جلب کنیم، حتی در شرایط محدودیت منابع هم میتوانیم برای بهبود معیشت بازنشستگان منابع لازم را تأمین کنیم. مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ضروری به بازنشستگان به عنوان اقدام دیگر این صندوق در جهت ارائه تسهیلات معیشتی و رفاهی یاد کرد و گفت که رقم پرداختی این تسهیلات از مردادماه از 7 به 10 میلیون تومان افزایش یافته و ماهانه به 25 هزار نفر از بازنشستگان و وظیفهبگیران پرداخت میشود. وی همچنین از پرداخت 20 میلیون تومان تسهیلات ازدواج به هزار نفر از فرزندان بازنشستگان در هر فصل خبر داد و گفت: بزودی طرحی را برای ارائه تسهیلات خرید کالاهای بادوام و لوازم خانگی بازنشستگان و تکمیل جهیزیه فرزندان آنان با اقساط 5 ساله نیز اجرا خواهیم کرد.
***
مجوز ساختمان کلینیک سینامهر مسکونی بوده است
روز گذشته خبرگزاری رکنا در گزارشی از نبود مسؤول فنی تجهیزات پزشکی در ساختمان سینامهر تجریش خبر داد که این عامل باعث انجام فرآیندهای غیراستاندارد مانند ساخت اتاقک ناایمن کپسولهای اکسیژن شده بود. حالا اما جزئیات تازهای از این ساختمان را که اساسا کاربری مسکونی داشته، شهردار منطقه یک شهرداری تهران مطرح کرده است. او میگوید: «وزارت بهداشت پروانه تأسیس مرکز درمانی کلینیک سینامهر را بدون رعایت قوانین و مقررات ملی ساختمان صادر کرده است و ساختمان دارای پروانه معتبر تا سال ۱۴۰۰ است». وی میافزاید: «ما در شهرداری برای این ساختمان کاربری مسکونی صادر کرده بودیم و الباقی کار بر اساس قانون با وزارت بهداشت است».
***
پلمب 55 مرکز پخش کالاهای بهداشتی و دستگیری 13 محتکر
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا گفت: برخورد پلیس با محتکران، گرانفروشان و فرصتطلبانی که لوازم ضدعفونی و بهداشتی را احتکار کنند قاطعانه خواهد بود.
سردار مقیمی ادامه داد: هفته گذشته کارآگاهان پلیس مبارزه با جرائم اقتصادی پلیس امنیت اقتصادی در نقاط مختلف کشور در بازدید از 2 هزار و 313 باب داروخانه، انبار و مرکز پخش کالاهای بهداشتی، پس از شناسایی مراکز پخش متخلف، بیش از یک میلیون و 81 هزار عدد انواع کالای بهداشتی شامل انواع ماسک، دستکش، محافظ صورت (شیلد) و لباس پزشکی(گان) به همراه یکهزار و 416 لیتر انواع ضدعفونیکننده (محلول، الکل و...) را کشف کردند. این مقام ارشد انتظامی اضافه کرد: در این راستا کارآگاهان پلیس مبارزه با جرائم اقتصادی 55 باب مرکز پخش متخلف را پلمب و 13 محتکر را دستگیر کردند که پس از تشکیل پرونده، کالاهای مکشوفه تحویل وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی شد و محتکران دستگیرشده برای سیر مراحل قانونی به اداره تعزیرات در استانهای هدف انتقال یافتند.
***
مسکنهای مهر استان تهران تا پایان سال تحویل میشود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران با تأکید بر بسته شدن پرونده مسکن مهر استان تهران تا پایان سال جاری، گفت: متقاضیان مسکن مهر «پرند و پردیس» هیچ پول اضافی تحت هیچ عنوانی نباید پرداخت کنند.
محمد تقیزاده افزود: حدود ۳۲۰ هزار واحد مسکن مهر در استان تهران کلید خورد که اکنون بیش از ۸۵ درصد آنها تحویل داده شده است یا در مردادماه تحویل داده میشود؛ عمده مسکنهای مهر استان تهران در 2 شهر جدید پردیس و پرند است، البته مواردی هم در سایر شهرستانها وجود دارد. وی اضافه کرد: واحدهای باقیمانده نیز تا پایان سال جاری به متقاضیان تحویل داده میشود تا پرونده مسکن مهر در استان تهران بسته شود. تقیزاده در پاسخ به این سوال که اگر افرادی پول اضافه برای واحدهای مسکن مهر تا پیش از این داده باشند باید چه اقدامی انجام دهند، گفت: نباید مبالغ اضافه دریافت میشده و اگر مواردی اینچنینی وجود دارد باید از طریق مراجع قضایی پیگیری حقوق خود را انجام دهند.
ارسال به دوستان
دانشگاه و شهر/ ۵
بیخانهها در وضعیت بیتصمیمی!
حسن ثابتی*: مسکن در تهران امروز تبدیل به یک دغدغه عمومی شده است. افزایش قیمت خرید و اجاره مسکن از طرفی و انواع آلودگیها و تراکم جمعیت از طرف دیگر، منجر به دشواری سکونت در تهران شده است. این موضوع در کنار تمرکز جمعیت و امکانات، زمینهساز افزایش حاشیهنشینی، حلبیآبادها، کارتنخوابی و بیخانمانها و سرریز شدن جمعیت شهر به حومه تهران و افزایش سکونتگاههای خوابگاهی در اطراف تهران شده است.
شنیدن عباراتی همچون «طرح ساخت 6 میلیون مسکن از سوی برخی نهادها، اعطای وام ودیعه مسکن، ساخت مسکن مهر و مسکن ملی، تمدید 2 ماهه همه اجارهنامهها، طرح مجلس برای اخذ مالیات از خانههای خالی، کمپین عدم افزایش کرایه اجاره مسکن، ساخت خانههای 25 متری، گورخوابی و کرایه پشتبامها» در اخبار رسانهها، همه حکایت از عمومی شدن دغدغه خرید و اجاره مسکن دارد. امروز در وجود این مسأله تردیدی وجود ندارد اما آن چیزی که منجر به اختلاف در مواجهه با این پدیده شده است، اولا در ریشهها و علل و ثانیا در راهکارها و راهحلها است.
برخی دانشگاهیان معتقدند ریشه اصلی این وضعیت بر هم خوردن تنظیم بازار مسکن در کشور از سوی دولت است. دخالتهای مکرر دولت در سالهای گذشته و تصدیگری در این حوزه، منجر به ایجاد یک وضعیت گلخانهای شده که امکان تناسب عرضه و تقاضا را از بین برده است. در صورت عدم دخالت دولت فشار تقاضای خرید و اجاره خانه منجر به افزایش قیمت شده و انگیزه سازندگان و فروشندگان را بر عرضه خانه افزایش خواهد داد و عملا دست نامرئی بازار، قیمت و ساخت و اجاره مسکن را به تعادل خواهد رساند.
برخی دیگر از دانشگاهیان هم معتقدند این پیشفرض که مسکن یک کالای مصرفی است اساسا نادرست است. مسکن یک حق اجتماعی است و همانند یک کالا نباید در چارچوب بازار و قواعد تجاری با آن مواجه شد. این عده معتقدند مطابق قانون اساسی هر ایرانی حق دارد یک مسکن داشته باشد و این وظیفه دولت است که این امر را محقق کند. بحران فعلی از نظر این عده ریشه در همین کمکاری دولت دارد. اگر دولتها به تعهدات خود در قبال ساخت گسترده مسکن عمل میکردند هیچ موقع شاهد این وضعیت نبودیم. از نظر همین گروه، نگاه بازار آزاد به مسکن و تلقی از مسکن به عنوان یک «بازار» علت اصلی این وضعیت است. راهکار اساسی نیز در مسؤولیتهای دولت در زمینه مسکن است. دولت باید با ساخت مسکن و اتخاذ سیاستها یا تصویب قوانین حمایتی و یارانهای در این زمینه دخالت کرده و عرضه مسکن را افزایش دهد. به عنوان مثال وجود سوداگران و مافیای مسکن منجر به ورود خانههای خالی بسیاری شده است که اگر دولت با اعمال مالیات بر خانههای خالی برای این گروه هزینه ایجاد کند، عرضه خانه افزایش یافته و در نتیجه وضعیت بهتری خواهیم داشت. در مقابل طرفداران بازار آزاد مسکن معتقدند در این مثال همین قانون و دخالت دولت اولا زمینه عدم شفافیت و تخلفات مختلف مثل اجارهنامههای صوری و عدم اخذ پایان کار را شکل میدهد و ثانیا در بلندمدت زمینهساز کاهش ساخت مسکن از سوی بخش خصوصی خواهد شد، چون منجر به کاهش سود سازندگان مسکن میشود.
هر کدام از این 2 الگو، مزایا و معایب خود را خواهند داشت اما نکته مهم و قابل توجه در وضعیت فعلی مسکن شهری همین سردرگمی و بلاتکلیفی ایدئولوژیک و بنیادین است. ما هر چند وقت متناسب با شرایط و سلایق یک مدیر، مجموعهای مبهم از سیاستها را درباره مسکن اعمال میکنیم. مدتی افتخار میکنیم که هیچ مسکنی نساختیم و طرفدار شدید کاهش تصدیگری هستیم و گاهی بشدت شروع به ثبتنام و ساخت و فروش مسکن دولتی میکنیم؛ و همزمان هم طرفدار کوچک شدن دولت هستیم. همین سردرگمی و بلاتکلیفی و عدم صراحت در بیان مواضع، مبانی بنیادین فکری و پیشفرضها وضعیت فعلی را شکل داده است. مزایای هیچ کدام از 2 الگو را نداریم و معایب آنها را خواهیم داشت.
راهحل اساسی عبور از معضل سکونت در شهر نه یک مدیر عملیاتی و پرکار یا جوان، بلکه یک اندیشمند شجاع و صریحاللهجه در عرصه مسکن است که پشت شعارهای کلی پنهان نشده و مطابق ذائقه متغیر افکار عمومی تغییر مسیر نداده و به لوازم و اقتضای یک الگوی مشخص پایبند باشد.
* روزنامهنگار
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|