|
تذکر به وزرای دفاع و امور خارجه درباره قرارداد خرید تانکهای چیفتن
رضا تقیپور، نماینده مردم تهران به وزرای امور خارجه و دفاع لزوم احقاق تمام حقوق حقه جمهوری اسلامی ایران در قرارداد خرید تانکهای چیفتن با شرکت انگلیسی IMS را متذکر شد. وی همچنین در تذکری شفاهی خطاب به رئیسجمهور گفت: آقای رئیسجمهور! گرانیها بیداد میکند و قیمتها لحظه به لحظه تغییر میکند. از قیمت مرغ و تخممرغ گرفته تا قیمت فولاد و مصالح ساختمانی سر به فلک کشیده است. اگر وقت کردید به بازار سر بزنید.
ارسال به دوستان
آژانس بینالمللی انرژی اتمی از بازرسی دومین مکان مد نظر خود در ایران خبر داد
امتیازگیری گام به گام
گروه سیاسی: آژانس بینالمللی انرژی اتمی با صدور بیانیهای اعلام کرد طبق توافق قبلی با تهران، از دومین مکان مورد نظر خود در ایران، بازرسی انجام داده است و از حضور بازرسان این سازمان در مکان مورد نظر خبر داد. بر این اساس، در بیانیه آژانس آمده است: «به عنوان بخشی از توافق با ایران برای حل مسائل مربوط به اجرای پادمانی که توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی تعیین شده بود، آژانس در هفته جاری دسترسیهای تکمیلی به دومین مکان در این کشور را بهدست آورد و نمونههای محیطی برداشت کرد».
به گزارش «وطن امروز»، ماه گذشته بود که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با سفر به ایران موفق شد مجوز دسترسی بازرسان آژانس به ۲ مکان ادعایی تازه را از تهران کسب کند و به دنبال آن بازرسی از مکان اول هم صورت گرفت. همزمانی سفر گروسی به تهران با موضوع تصمیم شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه آمریکا در رابطه با تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در قطعنامه 2231 شورای امنیت موجب شد تحلیلگران این سفر را از جنبه امتیاز گرفتن آژانس از ایران در ازای رأی منفی طرفهای برجامی در شورای امنیت به قطعنامه آمریکا مورد ارزیابی قرار دهند.
در شرایطی که مقامات دولت و سازمان انرژی هستهای تلاش میکنند روند تازه همکاریهای ایران و آژانس را عادی و مطابق با رویههای پیشین جلوه دهند اما رفتار مدیر کل جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان از پیگیری و تثبیت یک رویه نامتعارف و نادرست در قبال کشورمان دارد و مشخص میکند که وی کاملا از حفظ بیطرفی در ماموریتهای خود فاصله گرفته است.
با این حال رویکرد آژانس نشان میدهد این سازمان در هماهنگی با طرفهای ضدایرانی تلاش میکند ایران را به اجرای کامل برجام و پایبندی کامل به محدودیتهای برجامی بازگرداند، چه اینکه آژانس با اتکا به گزارشهای رژیم صهیونیستی خرداد سال جاری قطعنامهای ضدایرانی در شورای حکام تصویب کرد. متن این قطعنامه که از جانب فرانسه، آلمان و انگلیس ارائه شده است، مطرح میکرد که شورا «از ایران میخواهد به طور کامل با آژانس همکاری کرده و درخواستهای آژانس را بدون تاخیر بیشتر اجابت کند، از جمله اینکه فورا به محلهای مشخص شده از جانب آژانس دسترسی ایجاد کند». بر این مبنا بود که مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پنجشنبه ۲۷ شهریور به برنامه «هارد تاک» بیبیسی رسما اعلام کرد توافق اخیر این آژانس با تهران «پایان داستان» نیست و بازرسان این نهاد در ایران هستند تا با بررسیهای فنی، عدم دسترسی ایران به سلاح هستهای را کنترل و اثبات کنند.
ادعای گروسی مبنی بر اینکه بازرسیهای جدید در ایران پایان داستان نیست در حالی است که علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی 29 شهریور در گفتوگو با خانه ملت اعلام کرد: مسؤولان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کردند براساس اطلاعاتی که دارند، بعد از بازرسی از ۲ محل تعیین شده، درخواست دیگری ندارند.
گروسی همچنین در بخش دیگری از گفتوگوی خود با بیبیسی با طفره رفتن از سوالی درباره اینکه آیا محلهای بازرسیشده ارتباطی با اطلاعات افشا شده از سوی اسرائیل دارد یا خیر، گفت این موارد محرمانه است و نمیتواند درباره آن اظهارنظری کند. گروسی اما با اظهار اینکه منبع گزارشهای آژانس تنها منحصر به یک دولت نیست و منابع متعدد آژانس شامل گزارشهای دریافتی از کشورهای دیگر و همچنین طرفهای سوم نیز میشود، تلویحا تایید کرد سازمان متبوعش میتواند گزارشهای ضدایرانی رژیم صهیونیستی را در دستور کار قرار دهد.
مدیرکل آژانس در ادامه درباره نگرانیهای فعلی در ارتباط با کاهش تعهدات برجامی تهران گفت: میزان ذخایر و مواد هستهای ایران نسبت به زمان ترک برجام از سوی آمریکا، بیشتر شده است. این اظهارات گروسی در هماهنگی کامل با تروئیکای اروپا قرار دارد، چرا که ۳ کشور آلمان، انگلیس و فرانسه بعد از گزارش اخیر آژانس بیانیهای مشترک درباره فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت بر برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران منتشر کردند.
تروئیکای اروپا در این بیانیه ضمن تشکر از آژانس و استقبال از اجرای سختگیرانه آژانس در قبال ایران آورده: با ابراز نگرانی از اطلاعیه ایران برای نصب سانتریفیوژهای جدید در تاسیسات غنیسازی نطنز، هشدار میدهیم که این امر، ظرفیت غنیسازی ایران را افزایش داده و از محدودیتهای برجام در این حوزه، تعداد و مکان سانتریفیوژها عبور میکند. ما از ایران میخواهیم از این گامها اجتناب کند. ما همچنین از غنیسازی اورانیوم توسط ایران بالاتر از محدودیت 67/3 درصد در برجام و میزان ذخایر اورانیوم غنیشده که اکنون ۲۱۰۵ کیلوگرم است، نگران هستیم. این تقریبا 10 برابر محدودیت برجام است. در ادامه این بیانیه آمده است: برخلاف برجام، ایران همچنین به غنیسازی در فردو اقدام میکند؛ تاسیساتی که هیچ استفاده غیرنظامی موجهی ندارد. ایران به اجرای تحقیق و توسعه درباره انواع مختلف سانتریفیوژهای پیشرفته که ذیل برجام مجاز نیستند، اقدام کرده است. همچنین تروئیکای اروپا از ایران درخواست کرده باید تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته را که خلاف مفاد برجام است متوقف کند.
در پایان هم ۳ کشور غربی حاضر در برجام با تهدید ایران اظهار کردند: امیدواریم این شورا (شورای حکام) بتواند پیام واضحی به ایران بفرستد که به عقب برگرداندن تمام اقدامات هستهای مخالف توافق [هستهای] ضروری است و باید به پایبندی کامل به الزاماتش ذیل برجام بازگردد. با این حساب به نظر میرسد آژانس انرژی هستهای در تقسیم کاری نانوشته با ۳ کشور غربی برجام، مسیری ترسیم کرده است که مجددا وارد چرخه درخواستهای بیپایان از ایران شود و دائمی کردن بازرسیهای فراپروتکلی را که محصول برجام بود، فارغ از سرنوشت برجام برای ایران تثبیت کند. این در شرایطی است که دولت روحانی پس از خروج آمریکا از برجام و عمل نکردن تروئیکای اروپا به هیچ یک از تعهدات خود در توافق، همچنان یکطرفه به تعهدات سنگین ایران در برجام ادامه داده و همچنین رفتاری کجدار و مریز با گامهای پنجگانه کاهشی تعهدات ایران در پیش گرفته و این باعث شده گامهای کاهشی از بازدارندگی لازم برخوردار نبوده و طرف مقابل را به بازگشت به تعهداتش ترغیب نکند. در چنین فضایی مسیر تازهای که از طریق توافق با آژانس به ادامه بازرسیهای سنگین و بیسابقهای که ایران به طور اختیاری در برجام پذیرفته است، ختم شود، هزینههای بیشتری بر کشور تحمیل خواهد کرد.
گفتنی است «وطن امروز» 17 شهریور در گزارشی با عنوان کلاهبرداری آژانس در تهران با اشاره به رویکرد تازه آژانس انرژی اتمی اشاره کرده بود انتشار گزارش موازی درباره موضوع هستهای یک کشور تاکنون در طول فعالیت آژانس انرژی اتمی سابقه نداشته است. در این گزارش همچنین آمده بود: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از 2 گزارش قبلی خود درباره فعالیت هستهای ایران رویه انتشار گزارش موازی را در قالب گزارش «پادمانی» و گزارش «برجامی» آغاز کرده و گزارش مربوط به پادمان جامع و پروتکل الحاقی را ذیل گزارش پادمانی قرار میدهد. پادمان یک سیستم بازرسی و تأیید استفاده صلحآمیز از مواد هستهای به عنوان بخشی از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) است که تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی هستهای قرار دارد. پروتکل الحاقی نیز سندی است که به منظور آنچه تقویت کارایی سیستم پادمان در راستای مشارکت در اهداف منع گسترش هستهای جهانی خوانده میشود، برای کشورهایی که دارای موافقتنامه پادمان با آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستند، طراحی شده است. بازرسی بر پایه پروتکل الحاقی، برخلاف بازرسی ویژه نیازی به تصویب شورای حکام ندارد و آژانس در بازرسیهای خود بر مبنای پیوندنامه پیوستی حق دارد به هر جایی که برای انجام وظایف خود ضروری میداند، دسترسی پیدا کند.
ایران پروتکل الحاقی را بر مبنای برجام به صورت داوطلبانه پذیرفته است و اگر قرار بر انتشار 2 گزارش موازی باشد، باید گزارش مربوط به پروتکل الحاقی ذیل گزارش برجامی قرار بگیرد. البته گروسی به این نیت گزارشهای مربوط به پروتکل الحاقی را ذیل گزارش پادمان قرار داده است که اگر برجام ملغی شود، نظارتهای پروتکل الحاقی به عنوان یکی از حقوق آژانس در قبال ایران ادامه پیدا کند. بنابراین فرمت گزارشدهی آژانس نشان از یک طراحی خطرناک برای تبدیل کردن پروتکل الحاقی از یک «اقدام اختیاری» به یک «تعهد دائم» دارد.
ارسال به دوستان
حمله واعظی به طرح اخیر اصلاحطلبان پیرامون استعفای حسن روحانی
مقصد مشترک همقطاران
انتقاد اصلاحطلبان، انتقاد به رفقای خودشان در داخل دولت هم هست، حداقل مراعات حال رفقا و همفکرهای خود را بکنند
گروه سیاسی: رئیس دفتر رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درباره زمزمههایی که این روزها از سوی برخی چهرهها و رسانههای اصلاحطلب پیرامون استعفای رئیسجمهور مطرح شده است، گفت: اگر اصلاحطلبان اکنون منتقد شدهاند، که همه آنها نیستند، انتقاد به رفقای خودشان هم هست که در داخل دولت هستند. حداقل اگر مراعات بقیه اعضای دولت را نمیکنند، مراعات حال رفقا و همفکرهای خود را بکنند.
به گزارش «وطن امروز»، تلاش برای نگه داشتن فاصله میان خود و دولت تبدیل به یکی از استراتژیهای ثابت اصلاحطلبان شده است. دیگر خبری از توصیفات سال96 نیست؛ نه کسی دوست دارد خود را ضمانت روحانی معرفی کند و نه دیگر شخصی «تکرار رای به روحانی عزیز» را منجر به «تقویت امید و آیندهای بهتر میداند»، حالا نارضایتیها از عملکرد روحانی آنقدر بالا گرفته است که بسیاری از چهرههای سرشناس جریان اصلاحات نسخه کنارهگیری عامدانه از قدرت با امید گذر زمان و احیای سرمایه اجتماعی این جریان را مطرح میکنند.
در این میان اما برخی چهرههای شناختهشدهتر اصلاحطلب سعی میکنند با در پیش گرفتن ادبیات تند علیه دولت و رئیسجمهور از ادامه سقوط جایگاه سیاسی و اجتماعی خود در سایه نارضایتیها از دولت بکاهند. آنها از سویی تمایل دارند با تشریفاتی خواندن جایگاه دولت، از عدم امکان تغییر سخن به زبان آورند و نوک پیکان اعترضات را به سمت نظام متمایل کنند و از سوی دیگر بدشان نمیآید با طرح ایدههای رادیکال، شعارهای غیرعملیاتی و... کمی از فشار اعتراضات به اصلاحطلبان بکاهند. در این میان چند روز پیش یکی از روزنامههای اصلاحطلب که سابق بر این نیز چند باری به عبور از روحانی چراغ سبز نشان داده بود، در یادداشتی از عباس عبدی که تیتر اصلی روزنامه نیز شد «پیشنهاد کنارهگیری رئیسجمهور» را مطرح کرد. پس از طرح این ادعا از سوی عباس عبدی بود که عبدالله رمضانزاده نیز در توئیتی با استقبال از این طرح نوشت: «به نظرم پیشنهاد خوبیست، برای رهایی از سردرگمی و مشخص شدن مسؤولیتها». به رغم این تلاشها برای نشان دادن جدایی مسیر جریان اصلاحات از مدیریت پرهزینه روحانی، اما روز گذشته این محمود واعظی بود که در پاسخ به موجآفرینیهای اخیر حامیان سیاسی رئیسجمهور، هم سرنوشتی و آینده مشترک دولت و اصلاحطلبان را به آنها یادآوری کرد. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور صبح روز گذشته در حاشیه جلسه هیأتوزیران در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالی پیرامون زمزمههایی که این روزها از سوی برخی چهرهها و رسانههای اصلاحطلب درباره استعفای رئیسجمهور مطرح شده است، گفت: اصولگرایان از اول منتقد دولت بودند، هم در انتخابات ۹۲ و هم ۹۶ و ما هیچ وقت ندیدیم بعد از انتخابات این مبارزات انتخاباتی تمام شده باشد. مبارزات انتخاباتی همه دنیا یک ماه و ۲ ماه است ولی در اینجا 4 سال طول میکشد. اما درباره اصلاحطلبان، هیچ وقت درون اصلاحطلبان یک نظر و گروه خاص نبوده و دیدگاههای متفاوت وجود داشته است. داخل دولت از سال 92 همواره بین وزیران، اعضای کابینه و استانداران، اصلاحطلبان بودهاند. واعظی ادامه داد: اگر اصلاحطلبان اکنون منتقد شدهاند، که همه آنها نیستند، انتقاد به رفقای خودشان هم هست که در داخل دولت هستند. حداقل اگر مراعات بقیه اعضای دولت را نمیکنند، مراعات حال رفقا و همفکرهای خود را بکنند. درباره پیشنهاد استعفا، یک نفر یک مطلبی نوشته و تیتری زده شده که با متن نوشتهشده متفاوت است. ایشان نمیگوید رئیسجمهور استعفا بدهد، بلکه میگوید نمیگذارند رئیسجمهور کار کند و برای او محدودیت قائلند. وی پیرامون احتمال استعفای روحانی نیز گفت: «آقای رئیسجمهور، رئیسجمهوری نیست که فقط در زمان گل و بلبل و زمانی که همه چیز خوب است، پول هست، امکانات هست، تحریم و کرونا نیست رئیسجمهور باشد و حالا که مردم این همه مشکل دارند استعفا دهد. رئیسجمهور تا لحظه آخر و روز آخر به این مردم بدهکار است و وظیفه خود میداند خدمتگزار این مردم باشد. ما وظیفه داریم همه تلاش خود را بکنیم اما با همه مشکلاتی که داخل و خارج بر ما فشار وارد میکند، شرمنده مردم هستیم و عذرخواهی هم میکنیم». موضع واعظی نسبت به انتقادات این روزهای اصلاحطلبانی که حامی اصلی روحانی در انتخابات 92 و 96 به شمار میرفتند شاید نسبتی نیز با اختلافات وی و برخی از طیفهای دیگر اصلاحات داشته باشد (مسألهای که بارها رسانهای و عمومی نیز شده است) اما یادآوری این نکته که انتقاد اصلاحطلبان به دولت، انتقاد به رفقای خودشان است، نشان از یک مقصد مشترک برای دولت و حامیانش دارد. روحانی مبدا این مسیر را همراه با جریاناتی آغاز کرده بود و قصد دارد آنان را تا مقصد نیز کنار خود داشته باشد؛ مسألهای که برای همقطاران وی چندان مطلوب نیست و آنها ترجیح میدهند قبل از ایستگاه پایانی از این قطار پیاده شوند.
ارسال به دوستان
چگونه مزدوران رسانهای ضد انقلاب موجب خودکشی پدر یک متهم شدند
نان در خون
گروه سیاسی: مساله 3 متهم محکوم به اعدام در ماههای اخیر تبدیل به یکی از سوژههای ثابت رسانههای ضدانقلاب برای حمله به دستگاه قضایی و کلیت نظام جمهوری اسلامی شده بود. 24 تیرماه بود که غلامحسین اسماعیلی پیرامون علت دستگیری و حکم متهمان گفت: این 3 متهم جزو عوامل اصلی اغتشاشات بودند اما در صحنه دستگیر نشدند و پرونده دیگر و اتهام دیگر داشتند. ۲ نفر در سرقت مسلحانه دستگیر شدند؛ برای ربودن اموال یک خانم که مجهز به سلاح سرد و اسلحه بودند که خدا به این خواهر و جامعه کمک کرد و برخی بستگانش رسیدند و باعث دستگیری این افراد شدند.
با این حال نهایتا با دستور آیتالله رئیسی مستند به ماده ۴۷۷ برای ۳ مجرم اعدامی (معروف به مجرمان آبانماه) اعاده دادرسی صادر شد تا پرونده این 3 متهم دوباره بررسی شود. در این میان اما چند روز پیش خبری مبنی بر خودکشی پدر یکی از این 3 متهم منتشر شد و جریانات ضدانقلاب مجددا با در دست گرفتن این سوژه؛ حملات خود را شروع کردند؛ حملاتی که سعی داشت علت خودکشی پدر این متهم را نیز به دستگاه قضایی منتسب کرده و از موج عواطف عمومی به نفع مطلوب خود استفاده کند. در چنین موقعیتی بابک پاکنیا، وکیل متهم یادشده در گفتوگویی که با یکی از شبکههای فارسیزبان داشت به سناریویی عجیب که باعث این حادثه شد اشاره کرد و خبر از تاثیر مستقیم برخی جریانات حقوق بشری در فشار به این خانواده و نهایتا خودکشی پدر آن متهم داد. وی در بخشی از این گفتوگو با اشاره به روند این پرونده گفت: ما خیلی برای آرام نگه داشتن خانوادهها تلاش کردیم و به آنها گفتیم پرونده روند خوبی را طی میکند و در واقعیت هم اینگونه بود، شرایط پرونده هم مشخص است، دیوان در حال بررسی آن است و توقف اجرای حکم نیز از شعبه یک صادر شده است. پاکنیا در ادامه با اشاره به اقدامات تحریککننده برخی جریانات خارجنشین گفت: طی روزهای گذشته یک بیاخلاقی شکل گرفت، رسانههایی از خارج کشور با خانوادههای متهمان تماس میگرفتند و خود را از طرف سازمانهای حقوق بشری معرفی میکردند و میگفتند اطلاعاتی که به شما داده شده دروغ است و فرزندان شما در صف اعدام هستند، پس بیایید با ما مصاحبه کنید. کسانی که داعیهدار حقوق بشر بودند هدفشان این بود که به هر طریقی با این خانوادهها مصاحبه کنند.
این مصاحبه و اذعان وکیل متهم محکوم به اعدام با واکنشهای زیادی در فضای مجازی مواجه شد، تا جایی که بسیاری از کابران به گمانهزنی پیرامون برخی افراد و جریاناتی که ممکن بوده این اقدام را پیگیری کرده باشند پرداختند. با این حال برخی چهرههای شناختهشده جریانات ضدانقلاب نیز که سعی داشتند در برابر مسأله مطرح شده از سوی وکیل پرونده، از حیثیت جریانات خارجنشین دفاع کنند، خود به وجود چنین حادثهای اقرار کردند. در یک نمونه «شاهد علوی» که مدتی پیش به استخدام شبکه سعودی «ایران اینترنشنال» درآمده هم با انتشار توئیتی به بهانه طرح نام «م.ع» به عنوان یکی از گزینههای محتملی که وکیل پرونده به او اشاره کرده بود، نوشت: «تماس گیرنده ظاهرا از نروژ (کد ۰۰۴۷) تماس گرفته است. چه کسی؟ نمیدانیم».
با این اوصاف، حتمیترین احتمال در زمینه خودکشی پدر متهم یادشده را باید نقشآفرینی مستقیم و عامدانه جریانات ضدانقلاب برای بهرهبرداری بیشتر از این حادثه دانست.
ارسال به دوستان
اخبار
آتش خشم امت اسلام مزدوران منطقه را به خاک مذلت مینشاند
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم طی بیانیهای عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را محکوم کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: اقدام خیانتکارانه سران ۲ رژیم دستنشانده امارات و بحرین در عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر فلسطین، اقدامی نامشروع و از نظر اسلام، محکوم و از محرمات کبیره شرعی است. این اقدام خیانتآمیز نه تنها خیانت به مردم مظلوم فلسطین و مسجدالاقصی قبله اول مسلمین است، بلکه خیانتی به همه امت اسلامی و به رسولالله اعظم صلیالله علیه و آله و به قرآن کریم است. در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به آیه 51 سوره مائده آمده است: بارزترین مصادیق یهود و نصاری [در آیه 51 سوره مائده] رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکاست، لذا گرویدن به یهود و نصاری و پذیرفتن آنها به عنوان دوست، صاحب اختیار و حامی، موجب خروج از ملت اسلام و پیوستن به دشمنان خدا و رسول به شمار آمده است. ما امضاکنندگان ذیل، ضمن محکوم نمودن این عمل خائنانه، به سران این دولتهای کوچک هشدار میدهیم از راهی که انتخاب کردهاند، بازگردند و به جامعه و امت اسلامی بپیوندند، اگرنه بدون شک بزودی آتش خشم آزادیخواهان فلسطین و سایر ملتهای اسلامی، دامن آنها را خواهد گرفت و آنها را به خاک مذلت و هلاکت خواهد نشاند. این بیانیه به امضای اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حضرات آیات و حجج اسلام محمد یزدی، مرتضی مقتدایی، سیدهاشم حسینیبوشهری، سیداحمد خاتمی، محسن اراکی، سیدمحمد غروی، عبدالنبی نمازی، محمود عبداللهی، محمود رجبی، محمدرضا آشتیانی، جواد مروی، علی نکونامگلپایگانی، علی مؤمنقمی، غلامرضا فیاضی، علیرضا اعرافی، احمد بهشتی، سیدمصطفی موسویاصفهانی، نجمالدین مروجیطبسی و عباس کعبی رسیده است.
***
تماس تلفنی روحانی و نخستوزیر ارمنستان
حسن روحانی روز گذشته در تماس تلفنی «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان با وی با تاکید بر اهمیت صلح، ثبات و امنیت در منطقه اظهار داشت: ثبات و امنیت میتواند بستر توسعه باشد و منطقه ما تاب بیثباتی و جنگ جدید را ندارد. روحانی با اشاره به اختلافات دیرینه ارمنستان و آذربایجان بر سر مساله قرهباغ و اینکه باید برای حلوفصل اختلافات در این زمینه در چارچوب مقررات بینالمللی و تمامیت ارضی راهحلی یافت شود، تصریح کرد: توقف این درگیریها برای ما مهم است و انتظار داریم ۲ کشور ارمنستان و آذربایجان با درایت و خویشتنداری در این مسیر گام بردارند. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه جنگ حتما راهحل برطرف کردن مشکلات و تنشها و اختلافات نیست، گفت: هرگونه دخالت خارجی در این ماجرا نه تنها به حلوفصل مشکل کمک نخواهد کرد، بلکه درگیریها و تنشها را طولانیتر و اوضاع را پیچیدهتر میکند. روحانی با اشاره به اهمیت و سابقه طولانی روابط ایران با آذربایجان و ارمنستان بر مبنای تاریخ و فرهنگ مشترک، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ایفای هرگونه نقش سازنده که مورد نظر ۲ کشور دوست و همسایه باشد، اعلام کرد و گفت: آرزوی ما توقف فوری درگیری است و همه باید دنبال این باشیم مسائل منطقه را از طریق سیاسی و مقررات بینالمللی حلوفصل کنیم. نخستوزیر ارمنستان نیز در این گفتوگوی تلفنی با اشاره به تحولات اخیر ناشی از درگیریهای نظامی با آذربایجان، هرگونه تنش و درگیری را به زیان همه کشورهای منطقه دانست و از هرگونه ابتکار عمل برای توقف خشونتها استقبال کرد. نیکول پاشینیان از هرگونه مداخله خارجی در مساله اختلافات این کشور با آذربایجان ابراز نگرانی کرد.
***
حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه به هیچ دولت خارجی مربوط نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اظهارات «عبدالله بنزاید» وزیر خارجه امارات عربی متحده در هفتادوپنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: حق حاکمیت ایران بر جزایر ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک قطعی و تردیدناپذیر است و تمام اقدامات ایران در چارچوب اعمال حاکمیت و تمامیت ارضی خود بوده و بدیهی است به هیچ دولت خارجی مربوط نیست. سعید خطیبزاده افزود: اینگونه اظهارنظرها و تکرار ادعاهای بیاساس، تاثیری بر حق حاکمیت کشورمان نداشته و نخواهد داشت و فاقد هرگونه ارزش حقوقی و قانونی است. گفتنی است، عبدالله بنزاید، وزیر خارجه امارات در مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر ادعای واهی این کشور درباره جزایر سهگانه را تکرار کرد و گفت این کشور از تلاشهای خود برای باز پسگیری این جزایر دست نمیکشد.
***
تکذیب ارسال کمک ایران به ارمنستان
رئیس دفتر رئیسجمهور در تماس تلفنی «شاهین مصطفیاف» معاون نخستوزیر آذربایجان با وی تاکید کرد: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، آذربایجان از جایگاه مهم و خاصی برخوردار است و ما همواره از هر فرصتی برای تقویت و توسعه روابط و مناسبات خود با این کشور استفاده کردهایم. محمود واعظی با ابراز نگرانی از مناقشه و درگیری ایجاد شده بین آذربایجان و ارمنستان تاکید کرد: آماده هرگونه کمک برای حل و فصل اختلافات ۲ کشور از طریق گفتوگو و مذاکره در چارچوب قوانین و مقررات حقوق بینالملل هستیم. وی در همین زمینه شایعات مطرح شده در برخی رسانهها، شبکههای اجتماعی و فضای مجازی مبنی بر ارسال کمک از سوی ایران به ارمنستان در مناقشه بین ۲ کشور را بشدت تکذیب کرد و گفت: این شایعات کاملا بیاساس بوده و با هدف برهم زدن روابط خوب ایران و آذربایجان مطرح میشود. معاون نخستوزیر آذربایجان نیز در این گفتوگوی تلفنی، جمهوری اسلامی ایران را همسایه خوب و کشور دوست آذربایجان دانست و گفت: ۲ کشور روابط صمیمانهای با یکدیگر دارند و نباید اجازه دهیم این روابط خوب با تلاشهای مخالفان خدشهدار شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|