|
بازگشایی مراکز تعویض پلاک در تهران و تمام استانها
رئیس مرکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا از بازگشایی مراکز تعویض پلاک در تهران و تمام استانهای کشور خبر داد. سرهنگ علیمحمدی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: بنا بر ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر فعالیت مشاغل گروه دوم در شهرهای قرمز، همه مراکز تعویض پلاک و شمارهگذاری در تمام استانهای کشور بازگشایی شده و مشغول ارائه خدمات هستند.
ارسال به دوستان
پیروزحناچی: انتشار فیشهای حقوقی مدیران شهرداری به صلاح نیست
چشمبندی در بهشت
گروه اجتماعی: پیروز حناچی از زمانی که شهردار تهران شده بیشتر از اینکه کار کند، شعار شفافیت داده و به آن افتخار کرده اما همین مدعی شفافیت روز گذشته اعلام کرد انتشار جزئیات حقوق مدیران به صلاح نیست!
شهردار تهران دیروز در نشستی خبری توضیحاتی درباره فیش حقوقی مدیران شهری، سرانجام پرونده ۲ شهردار دستگیرشده منطقه، تخلف استخراج رمز ارز و افتتاح پروژههای جدید در تهران ارائه داد.
وی در این نشست ضمن ارائه گزارش، در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران اظهار داشت: تلاش کردیم در شهرداری تهران متفاوت عمل کنیم و مسیر 30 ساله را تغییر دهیم. قطاری با سرعت در حوزه شهری در حرکت بود که برای تهران عارضه داشت. این قطار سبب از بین رفتن باغات و بخشهای تاریخی تهران میشد که آن را متوقف کردیم.
وی افزود: شهر قبلا با 25 سرمایهگذار اداره میشد و این مسأله عوارض سنگین برای دیگران داشت ولی اکنون شرایط برای ساکنان تهران که بیش از 5/8 میلیون نفر هستند متفاوت شده و اقدامات زیادی برای این افراد انجام گرفته است.
شهردار تهران در دفاع از عملکرد خود گفت: شعار و عملمان را یکی کردیم و سند چشمانداز طرح جامع تهران را در نظر گرفتیم. در 30 ماه گذشته در حوزه فنی و عمرانی و شهرسازی اقدامات خوبی انجام شده و هر چند در برخی حوزههای شهری رنکینگ خوبی نداریم ولی تلاش شده اصلاحات لازم انجام شود، البته بخشی از موضوعات حاکمیتی و دولتی است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه سامانه «تهران من» بیش از ۳ میلیون کاربر دارد، گفت: شفاف کردن فعالیتهای تهران بخوبی انجام گرفته و تراز مالی بهروز شهرداری تهران نیز اعلام میشود.
شهردار تهران درباره اوضاع حملونقل عمومی در پایتخت گفت: بیشترین منابع در شهرداری تهران در حوزه حملونقل عمومی هزینه میشود که البته به دلیل شرایط تحریم و کرونا با مشکلاتی مواجه شدیم ولی به طور کلی کار اصلی ما گرهای بود که در زمینه قطار ملی باز شد و در مرحله اخذ استانداردهای بینالمللی هستیم. این مسیر اصلی ما است که با حمایت دولت تعقیب و پیگیری خواهد شد.
حناچی در پاسخ به پرسش دیگری درباره برخی تخلفات انجام گرفته در منطقه 3 تهران و اینکه آیا عدالت در برخورد با این تخلفات انجام میشود یا خیر، گفت: از همه ظرفیتهای قانونی برای استفاده از این موضوع بهرهمند میشویم. حکم قطعی روشنی نیست که استفاده کنیم. به هر حال از قبل بینظمیهای مطلق در شهرداری بود که ما به سمت نظم رفتهایم و اطلاعرسانیهایی در این زمینه صورت میگیرد.
شهردار تهران دیروز در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا وی معتقد است اگر اتوبان و بزرگراه ساخته شود، مردم به خیابان میآیند و نباید خیابان ساخته شود، گفت: در مورد خیابانهای جدید آنچه جزو وظایف است انجام میشود. فردی به نام «رابرتو برلین» مطرح کرده شریانها و دسترسی بیشتر منجر به سفر بیشتر میشود که این تئوری در دنیا اثبات شده است.
وی درباره حقوق و دستمزد مدیران شهری و انتقادهای وارده مبنی بر منتشر شدن فیش حقوقی مدیران در سایت شفافیت گفت: در دستمزد و حقوق یک حقوق ثابت و یک حقوق متغیر داریم که به فعالیت مدیران بستگی دارد. اگر مجمع شرکت یا سازمانها به موقع برگزار شود، در این زمینه تأثیرگذار است و از آنجا که منافع شهر مهم است، تشویقی برای مدیران در صورت موفقیتها در نظر میگیریم که میزان ثابتی نیست. انتشار فیش مدیران به صلاح نیست و برخی نمیخواهند فیششان منتشر شود چون یا وام گرفتهاند یا مسائل دیگری مطرح است که رغبت به انتشار آن ندارند، البته میزان حقوق پایه را میتوان مشخص کرد که آن هم عدد مشخصی نیست و مسائل مختلف در آن تأثیرگذار است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره سرانجام پرونده ۲ شهردار دستگیر شده منطقه، اظهار داشت: دستگاههای نظارتی پیگیر این قضیه هستند ولی حکم صادر نشده و پرونده مفتوح است که امیدوارم برائت صادر شود.
حناچی درباره تخلف استخراج بیتکوین و رمزارز در مرکز مشاوره شهرداری، اظهار داشت: هر جا برق فراوان و فضا باشد امکان بروز این تخلف است. از ابتدای دورهای که من به شهرداری آمدم، گزارشات مکرری در این زمینه واصل شده، البته باید توجه داشته باشید که وظیفه ما تولید رمزارز نیست ولی اگر نظارت نباشد ممکن است تخلف بروز یابد که ما برخوردهای لازم را انجام میدهیم.
حناچی با اشاره به پیگیریهای شهرداری تهران از طریق وزارت بهداشت برای واکسیناسیون خانواده شهرداری تهران، گفت: در این زمینه نیز افرادی که در حوزه خدمات شهری حضور دارند نیاز به واکسیناسیون دارند که مکاتباتی با وزارت بهداشت انجام دادهایم.
شهردار تهران درباره تخلفات برخی پرسنل شهرداری در فرآیند واکسیناسیون گفت: در این زمینه نیز افراد خاطی عزل و به تخلفات اداری ارجاع داده شدند، علاوه بر این 240 نفر از رانندگان تاکسی در ایام کرونا جان باختند که البته برخی از آنها بیماری زمینهای داشتند.
بنابر این گزارش«شفافیت» در ابتدای پنجمین دوره مدیریت شهری به عنوان یک شعار و این روزها به عنوان یک دستاورد از سوی شورای شهر تهران ایفای نقش میکند. اما آیا این شفافیت به معنای شفافسازی عملکرد شهرداری تهران و مدیران شهری در عمل شکل گرفته یا فقط مدیریت شهری تهران کلمه شفافیت را در شعارهایش گنجانده و در عمل، مسیر دیگری را طی میکند؟ آنچه امروز از سوی شهرداری و شورای شهر تهران از شفافیت به نمایش گذاشته شده است را میتوان ظاهر شفافیت نامید، زیرا با بارگذاری گزارشهای ناقص و سامانهای که چندین ماه از بهروزرسانی آن میگذرد، نمیتوان آن را شفافیت و عملکرد شهرداری در اتاق شیشهای نامید. وقتی نگاهی به عملکرد شهرداری تهران و مدیران شهری میاندازیم میبینیم که بر خلاف وعدههایی که سر دادهاند، هیچ اتاق شیشهای در مدیریت شهری و شهرداری تهران وجود ندارد و فقط نمایشی از برخی فعالیتهای شهرداری تهران در سایت سامانه شفافیت شهرداری به نمایش درآمده است که آن هم ۷ ماهی میشود بهروزرسانی نشده است و میتوان گفت بر خلاف شعارهای مدیران شهری، شفافسازی زیادی در امور شهری دیده نمیشود و این سخن فقط در شعار باقی مانده و شکل عملی به خود نگرفته است و همچنان مردم و شهروندان تهرانی نسبت به عملکرد مدیران شهری در طول ۴ سال گذشته با شک و تردید نگاه میکنند. این سوال مطرح است که چرا در طول این چند سال، تغییرات شکلی در تهران دیده نشده است و اعضای شورای شهر جز نامگذاری چند خیابان به نام هنرمندان مرحوم، کارنامه درخشان و قابل دفاعی از خود ارائه ندادهاند. منظور از گزارشهای ناقص در سامانه شفافیت شهرداری تهران، بارگذاری کد ملی پاکبانان دریافتکننده واکسن کرونا در سامانه شفافیت است. شفافسازی اسامی افراد دریافتکننده واکسن کرونا پس از رسوایی واکسنخواری مدیران شهری از سوی پیروز حناچی شهردار تهران داده شد، وعدهای که محقق نشد! از ابتدا شهردار و شورای شهر تهران وعده شفافیت را به مردم داده بودند، از طرفی شفافسازی باید برای عموم مردم صورت گیرد، زیرا نهادهای نظارتی دسترسی کافی به اطلاعات دارند و دیگر نیازی به شفافسازی از سوی سازمانها یا دیگر نهادها ندارند. با این وجود انتشار کد ملی افرادی که واکسن تزریق کردهاند از سوی شهرداری کاری بیهوده است و سوال اینجاست که چرا شهرداری تهران برای شفافسازی، از ذکر نام زنندگان واکسن کرونا در شهرداری اجتناب کرده و فقط به ذکر کد ملی این افراد بسنده کرده است؟
ارسال به دوستان
گفتوگوی«وطنامروز» با جانشین رئیس پلیس راهور درباره محدودیتهای تردد درتعطیلات عید فطر
پلیس حتما اعمال قانون میکند
با نزدیک شدن به ایام عید سعید فطر یک بار دیگر بحث سفر به موضوع داغ این روزها و دغدغه مردم مبدل شده و این سوال در اذهان عمومی پدید آمده است: با توجه به شرایط کرونایی حاکم بر کشور آیا انجام سفر مقدور خواهد بود یا خیر؟
تبوتاب سفر در تعطیلات عید فطر در حالی بالا گرفته است که پیش از این به دلیل اتخاذ نشدن سیاستهای درست در زمینه سفرهای نوروزی از سوی دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا، موج چهارم این بیماری با نوع جهشیافته انگلیسی شرایط کشور را به مرز بحران رساند به طوری که بسیاری از شهرهای کشور در وضعیت قرمز قرار گرفتند. افزایش چشمگیر آمار مبتلایان و جانباختگان ناشی از کرونا نتیجه همین سیاست اشتباه درباره سفرها بود.
با تجربه تلخ به دست آمده از سفرهای نوروزی این بار ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم به ایجاد محدودیت در سفرهای ایام عید فطر گرفت تا بار دیگر کرونا قلهای جدید از میزان تلفات را فتح نکند.
در این زمینه چندی پیش سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد: بنا به تصمیم این ستاد، تردد بین همه استانها با خودروی شخصی از ساعت ۱۲ ظهر روز سهشنبه ۲۱ اردیبهشت تا ساعت ۱۲ ظهر شنبه ۲۵ اردیبهشتماه ممنوع است. علیرضا رئیسی تاکید کرد: سفر از طریق هوایی و ریلی ممنوع نیست.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین گفت: جریمه تردد در شهرهای قرمز یک میلیون تومان و در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان است. برای شهرهای زرد نیز که قبلا جریمه نداشتند، در این تعطیلات ۵۰۰ هزار تومان جریمه در نظر گرفته میشود بنابراین تردد بین همه شهرها ممنوع است و اگر تخلفی صورت گیرد مشمول جریمه میشود.
اما در این زمینه یک نکته بیجواب باقی ماند و آن اینکه با توجه به اجازه استفاده از حملونقل ریلی و هوایی برای سفر در عید فطر، آیا مانند نوروز شاهد سفر بیماران مبتلا به کرونا در کشور خواهیم بود یا خیر؟ این در حالی است که ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت آمار افراد مبتلا که در نوروز سفر کردند را بیش از 51 هزار مورد دانسته و اعلام کرده بود که برخی از این سفرها با مسافتی بیش از 1000 کیلومتر بود.
در پاسخ به این موضوع وزیر راهوشهرسازی تاکید کرده که با توجه به اتصال شبکههای حملونقل ریلی و هوایی به برنامه «ماسک»، هیچ بیمار مبتلا به کرونا نمیتواند با وسایل حملونقل عمومی سفر برود، چون بلیتی به او فروخته نخواهد شد و اگر مسافری قرنطینه خود را بشکند، برای او پیامک هشدار ارسال میشود.
اما در این بین با آنکه سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده بود «سفر بین همه شهرها ممنوع است» اما برخی اظهارنظرها از سوی مسؤولان این ستاد باعث شد تعیین تکلیف نهایی در این زمینه صورت نگیرد و مردم در دوراهی ماندن و رفتن باقی بمانند.
برای مثال دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اعمال ممنوعیت تردد بیناستانی در تعطیلات عید فطر گفت: در این ممنوعیت تهران و البرز یکپارچه دیده شدهاند.
حسین قاسمی در تشریح ممنوعیتهای کرونایی در ایام تعطیلات عید فطر افزود: باید به این نکته توجه داشت که در ایام تعطیلات عید فطر محدودیت وجود ندارد، بلکه ممنوعیت تردد بیناستانی اعمال خواهد شد، به این ترتیب ممنوعیت تعطیلات عیدفطر بیناستانی است، نه درون استانها که لازم است شهروندان به این نکته توجه داشته باشند.
وی افزود: در اعمال این ممنوعیت تردد ۲ استان تهران و البرز همچون گذشته یکپارچه دیده شده و در حقیقت این ۲ استان یک استان در نظر گرفته میشوند. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تردد بین شهرهای یک استان امکانپذیر است یا برای تردد بینشهری همچنان محدودیتهای هوشمند (یعنی ممنوعیت شهرهای قرمز و نارنجی)، پابرجاست، گفت: متن مصوبه ناظر بر ممنوعیت بیناستانی است.
از سوی دیگر اما پلیس نظری دیگر دارد و اعلام کرده که ترددهای بینشهری در یک استان نیز با ممنوعیت روبهرو است. در این زمینه سرهنگ احمد شیرانی در گفتوگو با ایسنا، درباره جزئیات بیشتری از اجرای طرح منع سفر در تعطیلات عید سعید فطر گفت: برابر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغیه وزارت کشور از ساعت ۱۴ روز سهشنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت تا ساعت ۱۲ روز شنبه ۲۵ اردیبهشت محدودیت سفر در سراسر کشور و در بین تمام شهرها اعمال خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه این محدودیت سفر نهتنها بیناستانی، بلکه بینشهری هم هست، گفت: بنابراین تردد بین ۲ شهر در یک استان نیز در این مدت ممنوع خواهد بود و مشمول جریمه و اعمال قانون خواهد شد.
به گفته رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا، ناوگان حملونقل عمومی کالا، بار و مسافر و وانتبارهایی که در امر جابهجایی بار فعالیت دارند از این محدودیت مستثنا هستند.
شیرانی درباره مبلغ جریمه نیز گفت: هدف از اجرای این مصوبه قطع زنجیره انتقال کروناست از این رو ابتدا اقدام به اطلاعرسانی محدودیتها به هموطنان شده و در سطح جادهها نیز ماموران پلیس با استقرار خود اقدام به توصیه به مردم برای پرهیز از سفر خواهند کرد اما در صورت عدم تمکین به مقررات و اصرار به انجام سفر نسبت به اعمال قانون نیز اقدام میشود که این مبلغ در شهرهای گروه قرمز یک میلیون تومان و شهرهای گروه نارنجی و زرد 500 هزار تومان است.
وی درباره نحوه اعمال قانون نیز گفت: کنترل ترددها در این ایام هم به صورت هوشمند و با استفاده از دوربینهای ثبت تخلفات انجام شده و هم با استفاده از تیمهای استقراری پلیس و ماموران صورت میگیرد.
با توجه به شرایط ویژه کرونایی حاکم بر کشور و عدم اتخاذ تصمیم نهایی در زمینه چگونگی انجام سفرها این شائبه تا روز گذشته وجود داشت که این دوگانگی تصمیم سبب شعلهور شدن مجدد بیماری «کووید-19» در کشور شود. بر همین اساس سردار تیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور ناجا در گفتوگو با «وطنامروز» در پاسخ به چرایی تعیین تکلیف نشدن سفرهای بینشهری در یک استان گفت: هموطنان عزیز از هر گونه سفر غیرضروری خودداری کنند. وی گفت: پلیس موظف به اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی مقابله با کروناست، لذا یکی از این تصمیمات مربوط به ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای سفرها در ایام تعطیلات عید سعید فطر بود. پلیس بر اساس ماموریت ذاتی خود از هر گونه سفر غیرضروری و تردد غیرمجاز بین شهرهای قرمز، نارنجی و زرد جلوگیری به عمل میآورد و در صورت برخورد با متخلفان افراد مورد اعمال قانون قرار میگیرند.
حسینی تاکید کرد: خروج پلاکهای بومی و ورود پلاکهای غیربومی به یا از شهرهای دارای وضعیتهای قرمز، نارنجی و زرد و استانها ممنوع بوده و مشمول اعمال قانون خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
اعلام مبلغ فطریه سال ۱۴۰۰ از سوی دفتر رهبر انقلاب
دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی با توجه به نزدیک شدن به عید سعید فطر، مبلغ فطریه برای سال 1400 را اعلام کرد.
در همین رابطه حجتالاسلام والمسلمین محمد رضایی، مسؤول بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری گفت: برای افرادی که برنج ایرانی مصرف میکنند هر نفر حدود ۱۰۰ هزار تومان و برای کسانی که برنج خارجی مصرف میکنند هر نفر ۷۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که در پرداخت زکات فطره تشخیص قوت غالب چگونه است، تصریح کرد: رعایت قوت غالب الزامی ندارد و امروز عمده مصارف و قوت غالب مردم جهان نیز گندم است، بنابراین توجه به قوت غالب الزامی نیست اما بهتر است کسانی که مصرف اصلیشان برنج است برنج را در نظر بگیرند.
مسؤول بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری بیان داشت: مثلا برای یک خانوار ۵ نفره زکات فطره هر نفر با احتساب گندم میشود ۱۰۰ هزار تومان که البته زکات در قالب هم اصل جنس یا تبدیل آن به پول، چه به صورت دستی و چه به صورت کارت به کارت مانعی ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد رضایی گفت: زمان پرداخت زکات فطره از غروب شب عید تا ظهر روز عید فطر است اما کسانی که نماز عید فطر به جا میآورند تا قبل از نماز باید آن را پرداخت کنند.
مسؤول بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری درباره شرایط پرداخت کفاره نیز افزود: طبق فتاوای غالب مراجع، زکات فطره باید به فرد نیازمند شیعه پرداخت شود اما پرداخت زکات فطره به مسلمانان غیرشیعه ایرادی ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین رضایی افزود: کفاره ۲ نوع عمد و غیرعمد مطرح است. برای فردی که هر روزه را به عمد نگرفته 60 مُدِ طعام باید به فقرا و نیازمندان طعام دهد و هر مد ۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است، بنابراین 60 مد طعام 300 هزار تومان برای یک روز کفاره عمد میشود اما برای یک روزه کفاره غیرعمد نیز یک مد طعام یا ۵ هزار تومان معیار است.
***
نیاز به خون در تهران
مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: نیاز به خون در استان تهران هنوز رفع نشده و بیماران نیازمند خون چشم به راه اهداکنندگان عزیز هستند. دکتر محمدرضا مهدیزاده افزود: همه ساله با ورود به ماه مبارک رمضان آمار اهدای خون کاهش مییابد و امسال نیز وجود موج چهارم همهگیری کرونا سبب کاهش تردد مردم و مراجعه کمتر شده است، در حالی که نیاز به خون مستمر و همیشگی است و بیماران همه روزه نیازمند خون اهدایی و فرآوردههای آن هستند.
وی با اشاره به عمر ۳ روزه پلاکت گفت: کسانی که به این فرآورده خونی نیاز مبرم پیدا میکنند معمولا مشکلات انعقادی یا سرطان دارند و در صورت کمبود این فرآورده، همکاران انتقال خون با تماس و فراخوان اهداکنندگان و دریافت مستقیم پلاکت این نیاز را رفع میکنند.
وی تاکید کرد: ذخایر خون در استان تهران با توجه به شرایط موجود، بسیار شکننده است و شهروندان تهرانی در کمک به همشهریان و هموطنان خود و حفظ وضعیت پایدار ذخایر خونی اقدام کنند. مهدیزاده از شهروندان خواست در این روزهای پایانی ماه مبارک رمضان با اهدای خون جلوی کاهش ذخایر خون را بگیرند و به درمان بیماران کمک کنند.
***
اعلام شرایط شرکت در آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان
مدیر کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران، درباره آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان توضیحاتی ارائه داد. سردار حسنزاده درباره آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان اظهار کرد: بر اساس ماده ۲۱ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، خانواده شهدا و ایثارگران مشمول قانون میتوانند در همه آزمونهای استخدامی شرکت کنند.
وی افزود: ماده ۲۱ قانون جامع خدماترسانی به ایثاگران حاکی از آن است که همه دستگاههای موضوع ماده ۲ این قانون مکلفند حداقل ۲۵ درصد نیازهای استخدامی و تأمین نیروهای مورد نیاز خود را که وفق ضوابط و مجوزهای مربوط و جایگزینی نیروهای خروجی خود اخذ میکنند، به خانوادههای شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یک سال و بالای یک سال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شاهد اختصاص دهند.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: ۵ سهمیه استخدامی را نیز به رزمندگان با سابقه حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبههها و همسر و فرزندان آنان و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و آزادگان کمتر از یک سال اسارت اختصاص دهند.
***
ورود یک میلیون دوز واکسن کرونا تا هفته آینده
رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به برنامه این سازمان برای واکسیناسیون اتباع خارجی، از ورود محموله جدید واکسن کرونا به کشور تا اوایل هفته آینده خبر داد. دکتر کریم همتی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به محمولههای جدید واکسنی که قرار است از سوی جمعیت هلالاحمر وارد کشور شود، گفت: بحث واکسن به این صورت است که جمعیت هلالاحمر با همکاری وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه و سفرایمان تلاش میکند تا بتوانیم واکسن وارد کنیم. انشاءالله اواخر این هفته یا اوایل هفته آینده قرار است یک میلیون دوز واکسن کرونا وارد کشور شود. همچنین تا خردادماه هم مقادیر قابل توجهی واکسن وارد میشود.
ارسال به دوستان
نیمی از واکسنهای کرونا در سامانه «تیتک» ثبت نشده است
خروج واکسنهای وارداتی از زنجیره رسمی
اخبار و شایعات فراوانی درباره وجود واکسنهای وارداتی در بازار سیاه به گوش میرسد که با قیمت گزافی به فروش میرود؛ واکسنهایی که اصالت مشخصی ندارند و این احتمال وجود دارد که واکسنهای موجود در بازار سیاه تقلبی باشند یا اینکه تخلفاتی در ثبت واکسنها در سامانه تیتک اتفاق افتاده باشد که این گونه واکسنها در بازار موجود است. در این باره عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه وقوع تخلف در فرآیند واکسیناسیون به هیچ وجه قابل پذیرش نیست، گفت: راهکار جلوگیری از وقوع تخلفات، استفاده از ظرفیت نظارتی سامانه تیتک است اما متأسفانه از این سامانه به صورت صحیح استفاده نمیشود. معصومه پاشاییبهرام با بیان اینکه تاکنون بیش از 3 میلیون دوز واکسن وارد کشور شده است، گفت: بر اساس آمار سامانه تیتک، نزدیک به یکمیلیون و 400 هزار دوز واکسن تزریق شده است.
وی با اشاره به تخلفات رخ داده در فرآیند واکسیناسیون، اظهار داشت: متأسفانه تعدادی از واکسنها از زنجیره رسمی توزیع خارج شده و با مبالغ هنگفت در بازار سیاه به فروش رسیده است به طوری که هر واکسن آسترازنکا در بازار سیاه تا 25 میلیون تومان به فروش میرسد، در حالی که که قیمت این واکسن در نهایت 300 هزار تومان است. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از تزریق خارج از نوبت واکسن در برخی از شهرهای کشور، گفت: متأسفانه در برخی از مناطق کشور با جانمایی افراد فاقد اولویت در لیستهای تزریق در مراکز بهداشتی و بیمارستانها روبهرو هستیم که میبایست به صورت جدی با این تخلف مقابله شود. پاشایی با اشاره به علت اصلی وقوع تخلفات در فرآیند واکسیناسیون، افزود: متأسفانه تاکنون از ظرفیتهای سامانهای برای رصد سیستمی واکسیناسیون استفاده نشده است؛ به عنوان مثال با وجود اینکه قرار بود سامانه تیتک در این فرآیند نقش داشته باشد اما این سامانه به صورت صحیح مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است. وی با تأکید بر اهمیت استفاده کامل از سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت اقلام سلامتمحور (تیتک)، گفت: در حال حاضر بیش از 50 درصد از شناسههای واکسن در سامانه تیتک ثبت نشده است و این موضوع احتمال تزریق واکسنهای تقلبی را افزایش میدهد، چرا که تنها راه اصالتسنجی واکسنها ثبت شناسه آنها در سامانه نظارتی تیتک است. نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه ثبت آفلاین و با تأخیر شناسه اصالت واکسن امکان نظارت سیستمی را از بین میبرد، اظهار داشت: این مساله میتواند احتمال وقوع تخلف را افزایش داده و منجر به ورود واکسن تقلبی کرونا به روند واکسیناسیون شود.
پاشایی با انتقاد از نحوه هویتسنجی افراد هنگام تزریق واکسن کرونا، گفت: متأسفانه در فرآیند هویتسنجی و استحقاقسنجی افراد برای واکسیناسیون کرونا از روشهای سنتی و غیرسیستمی استفاده میشود. وی با اشاره به راهحل موجود برای جلوگیری از وقوع تخلفات، اظهار داشت: راهکار جلوگیری از وقوع تخلفات پیش از این وجود داشته است که همان استفاده از ظرفیت نظارتی سامانه تیتک است اما متأسفانه از این سامانه به صورت صحیح استفاده نمیشود. نماینده مردم جلفا و مرند افزود: برای استفاده صحیح از سامانه تیتک باید آموزشهای لازم توسط معاونت بهداشت به پرسنل بهداشتی داده شود تا آنها بتوانند از سامانههای سیب و تیتک به درستی استفاده کنند. همچنین میبایست تمام شناسههای اصالت واکسنها در سامانه تیتک ثبت شود تا جلوی خروج واکسن از زنجیره رسمی گرفته شود. پاشایی ادامه داد: علاوه بر این باید تمام شناسهها قبل از تزریق از سامانه تیتک استعلام شوند تا واکسنهای تقلبی شناسایی شده و امکان وقوع تخلف کاهش یابد.
***
شمار قربانیان کرونا در کشور به بیش از ۷۵ هزار نفر رسید
شمار جانباختگان بیماری «کووید-19» در کشور همچنان بالاست. بنا بر اعلام روابطعمومی وزارت بهداشت با ثبت ۳۵۱ فوتی جدید «کووید-19» طی یک شبانهروز، مجموع شمار قربانیان این بیماری در ایران از ۷۵ هزار نفر گذشت. بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۸ هزار و ۴۰۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور از ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه شناسایی و ۲ هزار و ۵۱۷ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۳۵۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۵ هزار و ۲۶۱ نفر رسید. این در حالی است که خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۱۹۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. البته ۵ هزار و ۵۳۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین در حال حاضر ۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۳۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
* رنگبندی شهرها بر مبنای میزان ابتلا به کرونا
بنا بر این گزارش، وضعیت رنگبندی کرونایی شهرهای کشور این روزها با وجود آمار بالای مرگومیر اما متفاوت از ماه قبل است. ماه گذشته که آمار فوتیها حدود ۴۰۰ نفر در روز اعلام میشد نقشه رنگبندی کرونا در کل کشور قرمز و نارنجی بود اما اکنون نیز با وجود جانباختن حدود ۴۰۰ نفر در یک شبانهروز، شهرهای کمتری در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند. گفتنی است، رنگبندی شهرستانها بر مبنای آمار مبتلایان جدید به ویروس کروناست که خوشبختانه این آمار در اردیبهشتماه با کاهش چشمگیری نسبت به ماه گذشته همراه است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|