|
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از سریالهای جدیدی که پس از ماه رمضان روی آنتن شبکههای مختلف سیما میرود
«طنازها» به تلویزیون رسیدند
گروه فرهنگ و هنر: ماه مبارک رمضان در حالی به روزهای پایانی خود نزدیک میشود که به گفته بسیاری از منتقدان رسانه ملی، سریالهای ماه رمضانی امسال تلویزیون نتوانستند رضایت مخاطبان را به دست آورند و با گافهای رسانهای بسیاری در حال به پایان رساندن این فرصت طلایی آنتن هستند.
حال پس از ماه مبارک رمضان قرار است سریالهای جدیدی رنگ آنتن به خود بگیرند؛ فصل دوم «زیرخاکی» جلیل سامان از شبکه یک، «صبح آخرین روز» به کارگردانی حسین تبریزی از شبکه ۲، سریال «بوتیمار» علیرضا نجفزاده از شبکه ۳ و «روزهای آبی» ساخته محمدرضا حاجی غلامی از شبکه ۵، آثار جدیدی هستند که بزودی میهمان خانههای مردم خواهند شد. تلویزیون پس از اتمام سریالهای رمضانی، به پخش ۳ سریال طنز و یک سریال استراتژیک اقدام خواهد کرد؛ فصل دوم مجموعه «زیرخاکی» از سهشنبه ۴ خرداد از شبکه یک، «صبح آخرین روز» با موضوع زندگی شهید شهریاری دانشمند هستهای از شنبه ۲۵ اردیبهشت از شبکه ۲، «بوتیمار» از شنبه ۲۵ اردیبهشت از شبکه 3 و «روزهای آبی» از پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت از شبکه ۵ پخش خواهند شد.
* فصل دوم «زیرخاکی»
فصل دوم مجموعه تلویزیونی «زیرخاکی» به کارگردانی جلیل سامان و تهیهکنندگی رضا نصیرینیا از ۴ خرداد هر شب ساعت ۲۲:۱۵ از شبکه یک سیما پخش میشود.
فصل نخست این سریال که ماه رمضان سال گذشته به آنتن رسید، با بازی پژمان جمشیدی و ژاله صامتی و ماجراهایی که برای فریبرز باغمیشه در فضایی طنز اتفاق افتاد، باعث شد این مجموعه پربینندهترین سریال ماه رمضان لقب بگیرد. قرار بود فصل دوم این سریال ماه رمضان امسال پخش شود که عواملی همچون کرونا و برخی حاشیهها، موجب شد این سریال بموقع به آنتن رمضانی سیما نرسد.
هومن برقنورد، نسرین نصرتی و ستاره پسیانی از جمله بازیگران جدیدی هستند که به فصل دوم این سریال اضافه شدهاند تا در کنار بازیگرانی همچون نادر فلاح، گیتی قاسمی، فروغ قجابگلی، مریم سرمدی، خسرو احمدی، اکبر رحمتی، مهری آلآقا، امید روحانی، اصغر نقیزاده و بازیگر خردسال رایان سرلک، گروه بازیگران این فصل «زیرخاکی» را تشکیل دهند.
* «صبح آخرین روز»
در ادامه ساخت سریالهای امنیتی، این بار تلویزیون سراغ داستان یکی از شهدای دانشمند هستهای رفته تا زندگی این شهید را به تصویر کشد. مجموعه نمایشی «صبح آخرین روز» به کارگردانی حسین تبریزی و تهیهکنندگی مصطفی علمی از شنبه ۲۵ اردیبهشتماه هر شب ساعت 30/21 از شبکه ۲ روی آنتن میرود.
مجموعه نمایشی «صبح آخرین روز» با موضوع داستان زندگی شهید شهریاری در ۳۰ قسمت ۵۰ دقیقهای، در صداوسیمای مرکز زنجان به سفارش مرکز سیمای استانها و با مشارکت سازمان انرژی اتمی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و استانداری زنجان تولید شده است.
داستان این مجموعه نمایشی از صبح روز ترور شهید شهریاری آغاز شده و به گذشته برمیگردد و ۴۶ سال زندگی او را روایت میکند.
از بازیگران این مجموعه نمایشی میتوان به کاوه خداشناس، سپیده خداوردی، زهرا سعیدی، شهرام عبدلی، مهران رجبی، افسانه ناصری، سیروس همتی، میرطاهر مظلومی، حسن اسدی، پریسا گلدوست، مهدی علیپور و اردشیر رستمی اشاره کرد. همچنین از بازیگران زنجانی نیز در این مجموعه نمایشی که نزدیک به ۴۰۰ نفر بازیگر دارد استفاده شده است.
در این مجموعه نمایشی اردشیر رستمی نقش پدر شهید شهریاری، شهرام عبدلی نقش دایی شهید، سیروس همتی نقش برادر شهید و مهران رجبی نقش مشباقر، پدربزرگ شهید شهریاری را بازی میکنند.
* «بوتیمار»
علیرضا نجفزاده که سریال «زوج و فرد» را برای شبکه ۳ به تهیهکنندگی مهران مهام برای نوروز 98 به آنتن رسانده بود، قرار بود سال گذشته سریال «بوتیمار» را با همان تیم تولید برای ایام نوروز این شبکه تولید کند که در آخرین روزهای اسفند، فصل دوم سریال «گاندو» جایگزین این سریال شد تا در زمان دیگری این سریال به پخش برسد.
مجموعه تلویزیونی «بوتیمار» به کارگردانی علیرضا نجفزاده و تهیهکنندگی مهران مهام و نویسندگی سعید جلالی، شهاب عباسی و آرمان صبوری از شنبه ۲۵اردیبهشتماه ساعت 20:45 از شبکه ۳ سیما پخش میشود.
در خلاصه داستان این مجموعه نمایشی آمده است: بوتیمار همیشه در تشنگی به سر میبرد اما آن هنگام که به رودخانه یا دریا میرسد، نگران میشود که مبادا آب دریا تمام شود و او از تشنگی بمیرد، پس آب نمیخورد و تشنه میماند... بوتیمار همیشه نگران فرداست.
حمید لولایی، مرجانه گلچین، هدایت هاشمی، مهران رجبی، اشکان اشتیاق، ساناز سماواتی، علی صبوری، علیرضا درویش، سپند امیرسلیمانی، رامین ناصرنصیر، شهاب عباسی، سیما مطلبی، سارا مقربی، ندا کوهی، آرزو ابیزاده، دانیال جعفری، سامی غریبی و بازیگران بومی و باسابقه تئاتر مازندران از جمله: سلمان خطی، ملیحه بقایی، حسین توهمی، سیداحمد رضوی، مهدی هادیزاده، صاحب حسینی، سیدعباس حسینی، شیرین مجتهدی، مجتبی امدادی، قدیر شمشیری، شایان خانپور، سیدحسین حسینی، نواب صادقی، مهناز سالاری، بهزاد کاشفی، اسماعیل فلاح، احمد صلاحی، مریم محمدزاده، علیرضا اسلامی، ثایر سالار و رضا غلامی در این مجموعه هنرنمایی کردهاند.
* «روزهای آبی»
محمدرضا حاجیغلامی که سریال «پدر پسری» را برای ماه رمضان گذشته شبکه ۵ ساخته بود، قرار است بعد از ماه رمضان امسال و همزمان با عید سعید فطر سریال «روزهای آبی» را روی آنتن برساند.
اکبر عبدی پس از مدتها دوری از تلویزیون قرار است با «روزهای آبی» مجددا به تلویزیون برگردد. ویدا جوان، سامان صفاری، امیر غفارمنش، علی سلیمانی، رامین ناصرنصیر، علیرضا جلالیتبار، افشین سنگچاپ، کیوان ساکتاف، مجید پتکی، مهسا غفوری، مرتضی زارع، عاطفه چوپانی، مجید شهریاری، پرهام موحدی، پریا مهدوی و امینعلی شهسواری از دیگر بازیگران این سریال هستند.
مجموعه نمایشی «روزهای آبی» به کارگردانی محمدرضا حاجیغلامی و تهیهکنندگی پرویز امیری در ۲۶ قسمت ۴۰ دقیقهای از پنجشنبه ۲۳ اردیبهشتماه مصادف با سعید فطر، هر شب ساعت ۲۳ از شبکه ۵ سیما پخش میشود.
موضوع این مجموعه نمایشی که در ژانر خانوادگی تولید شده، داستان زندگی خانوادهای است که به دلیل قرار گرفتن در شرایط سخت مالی و اقتصادی، مجبور میشوند در روستای مادریشان در شمال کشور ساکن شوند و این سرآغاز یک داستان جذاب و شیرین میشود.
ارسال به دوستان
خاطرات محقق مصری از سفر به افغانستان چاپ شد
«طالبان» به بازار آمد
کتاب «طالبان؛ سپاهیان خدا در نبردی اشتباهی» نوشته فهمی هویدی با ترجمه وحید خضاب منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، کتاب «طالبان؛ سپاهیان خدا در نبردی اشتباهی» شامل خاطراتی از سفر به افغانستان در زمان طالبان و گفتوگو با سران حکومت، نوشته فهمی هویدی به تازگی با ترجمه وحید خضاب توسط انتشارات شهید کاظمی در ۲۳۶ صفحه و قیمت ۴۰ هزار تومان منتشر شده است.
وحید خضاب مترجم این کتاب، پیشتر ترجمه کتابهای «افغانستان تا لندنستان» و «تو زودتر بکش» را در کارنامه خود ثبت کرده است.
فهمی هویدی، نویسنده کتاب «طالبان» میگوید تا پیش از ظهور وحوش القاعده و داعش، معمولا هر وقت سخن از تحجر و بیخردی و وحشیگری به اسم دین به میان میآمد، ذهن مخاطب متوجه جریان طالبان میشد حتی در ادبیات عامه به برخی رفتارهای خشن و متحجرانه ظاهرا دینی، «رفتارهای طالبانی» گفته میشد البته در ایجاد چنین تصویری از طالبان عوامل متعددی نقش داشت که مهمترین بخش آن را اقیانوس شایعات و مهملاتی که رسانههای ضددینی غربی (و به تبع آنها، رسانههای بیتحلیل یا مغرض داخلی) منتشر میکردند، تشکیل میداد.
همزمانی ظهور طالبان با سالهای موسوم به «اصلاحات» در ایران که موجب عنانگسیختگی «روشنفکران» مغرض، جاهل و ضدانقلاب و ضددین شده بود و سوءاستفاده آنها برای حمله به جمهوری اسلامی (در قالب شبیهنمایی نظام مقدس شیعی با نظام طالبانی) هم بر آتش این مهملات و تصاویر غلط میدمید البته در کنار آن نباید از برخی عقدههای قومیتی (که متاسفانه همچنان هم در بین افراد زیادی به چشم میخورد) و رویکرد زشت و چندشآور آنها نسبت به برادران همسایه غفلت کرد که این نیز عاملی اضافی برای «هیولاسازی» بیشتر از طالبان میشد. همه اینها دست به دست هم داده بود تا در ذهن مردم جهان (و ایران)، طالبان تبدیل به نماد جهل و خشونت شود اما «همه» آنچه درباره طالبان گفته میشد صحیح نبود، نه اینکه «همه» آنچه گفته میشد غلط بود.
هویدی معتقد است با توجه به همین نکات و لزوم تصحیح تصور تاریخی مخاطبان و همچنین با توجه به نقشآفرینی هر چه بیشتر طالبان در کشور برادر و همسایه ما (افغانستان عزیز) در برهه اخیر، ضرورت بازخوانی تجربه طالبان خودنمایی میکند. کتاب حاضر، گامی است در همین مسیر. فهمی هویدی، نویسنده و روشنفکر اسلامگرای مصری که شخصیتی شناختهشده در سطح جهان و همچنین در کشور ما دارد، جریان ۲ سفر خود به افغانستان در دوران حکمرانی طالبان و تحلیلهایش از اوضاع و احوال این کشور در آن زمان را در این کتاب به قلم آورده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
8 فیلمنامه پروانه ساخت گرفتند
شورای صدور پروانه ساخت در جلسه اخیر با ۸ فیلمنامه موافقت کرد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی- بصری، فیلمنامههای «بَلیط( بلوط)» به تهیهکنندگی سیدعلیرضا سجادپور،کارگردانی و نویسندگی مرتضی رحیمی، «رفقای اورژانسی» به تهیهکنندگی علی شاهحاتمی،کارگردانی مشترک حسن و حسین صیدخانی و نویسندگی مشترک مریم اشرفی و محمود بیگدلی، «رویای ساحلی» به تهیهکنندگی رقیه احمدی، کارگردانی آرش سجادی فرید و نویسندگی مشترک کاوه سجادی فرید و آرش سجادی فرید، انیمیشن «الماس خانه ما» به تهیهکنندگی و نویسندگی سمیه زارعی و کارگردانی اردلان ملکزاده، «جاده 2000» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی منیژه حکمت، «دِرب» به تهیهکنندگی سیدرضا محقق، کارگردانی و نویسندگی سیدهادی محقق، «لوچی» به تهیهکنندگی صادق رنجکشان، کارگردانی داوود خیام و نویسندگی مشترک داوود خیام و علی زرنگار و «علفزار» به تهیهکنندگی بهرام رادان، کارگردانی و نویسندگی کاظم دانشی موافقت شورای ساخت سازمان سینمایی را اخذ کردند.
ارسال به دوستان
موسیقی
پیکر عبدالوهاب شهیدی چهارشنبه تشییع میشود
پیکر عبدالوهاب شهیدی روز چهارشنبه بیستودوم اردیبهشت در قطعه هنرمندان تشییع میشود. به گزارش «وطنامروز»، مراسم تشییع پیکر استاد عبدالوهاب شهیدی، هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی روز چهارشنبه بیستودوم اردیبهشت 1400 ساعت 10 صبح در قطعه هنرمندان بهشتزهرا و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد. استاد عبدالوهاب شهیدی اول مهر سال 1301 در میمه اصفهان در خانوادهای روحانی به دنیا آمد و از اوایل دهه 1320 فعالیت هنری خود را با فراگیری آواز، سنتور و عود نزد اسماعیل مهرتاش آغاز کرد. از معروفترین آثار استاد شهیدی، بازخوانی تصنیف لری «آن نگاه گرم تو» در دستگاه ماهور با شعر هما میرافشار است. میرزاعبدالوهاب شهیدی صبح روز دوشنبه بیستم اردیبهشت بر اثر عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت.
***
«سمفونی یک نفره» منتشر شد
یکی از آهنگسازان و تنظیمکنندگان شناختهشده موسیقی از انتشار یک کتاب داستان با محوریت موسیقی در قالب عنوان «سمفونی یک نفره» خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، «بهنام خدارحمی» پس از تجربههای موفقی که در زمینههای آهنگسازی، تنظیم و نوازندگی برای خوانندگان مطرح دارد، این بار به نوشتن داستان «سمفونی یک نفره» با محوریت موسیقی اقدام کرده است. کتاب «سمفونی یک نفره» که توسط نشر «تاو» پیش روی خوانندگان قرار میگیرد، از سری داستانهای فارسی است که زندگی پرپیچ و خم آهنگسازی مطرح را روایت میکند. کتاب «سمفونی یک نفره» هماکنون در تمام کتابفروشیهای معتبر در دسترس علاقهمندان به داستانهای فارسی با محوریت موسیقی قرار دارد.
ارسال به دوستان
طنز تلویزیونی شبکه نسیم دوباره روی آنتن
پخش «دستانداز» از سر گرفته میشود
همزمان با عید سعید فطر پخش سری جدید طنز تلویزیونی «دستانداز» آغاز میشود. به گزارش «وطنامروز»، سعید عباسی، تهیهکننده «دستانداز» با بیان اینکه ۸۰ درصد این مجموعه ضبط شده است، عنوان کرد: سری جدید طنز تلویزیونی «دستانداز» به کارگردانی شهاب عباسی و نویسندگی حمزه صالحی با ساختاری متفاوت و جدید در ۶ آیتم هر شب ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه نسیم پخش خواهد شد. عباسی افزود: سری جدید این برنامه با ۱۵ قسمتی که در ایام نوروز ۱۴۰۰ روی آنتن رفت، تفاوت دارد. اساس این سری، تقلید طنزگونه از آثار هنری دیگر است که داستانک این برنامه با بازی شهاب عباسی طنزهایی پیش روی مخاطبان قرار میدهد که بسیار جذاب خواهد بود. وی درباره محدودیتهای طنزپردازی عنوان کرد: در سری جدید محدویت طنزپردازی نداشتیم و توانستیم به لحاظ موضوع و فرم طنز، پیشرو باشیم. تهیهکننده «دستانداز» درباره بازخوردهای برنامه در ایام نوروز اظهار کرد: سری جدید این برنامه برگرفته از نقد و حمایتهایی است که مخاطبان نسبت به این برنامه داشتند و ما را به سمت و سویی سوق دادند که حاصلش در سری جدید به نمایش درمیآید. وی ادامه داد: در سری جدید این برنامه بازیگرانی از جمله ساناز سماواتی، اردشیر منظم و... به این مجموعه اضافه شدهاند، همچنین بازیگرانی که تاکنون در این مجموعه نقشآفرینی کردهاند حضور خواهند داشت. علاقهمندان میتوانند «دستانداز» را از پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت هر شب ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه نسیم به تماشا بنشینند. ارسال به دوستان
فروش 7/5 میلیارد تومانی در اکران آنلاین
«شنای پروانه» به نمایش خانگی رسید
فیلم سینمایی «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت و تهیهکنندگی رسول صدرعاملی بعد از هفتهها اکران آنلاین وارد شبکه نمایش خانگی میشود. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «شنای پروانه» نخستین ساخته سینمایی محمد کارت پس از ۵ هفته به اکران آنلاین خود پایان داد و از پنجشنبه ۲۳ اردیبهشتماه وارد شبکه نمایش خانگی میشود. «شنای پروانه» که عنوان بهترین فیلم جشنواره سیوهشتم فیلم فجر از نگاه تماشاگران را به دست آورد، توانست در جذب مخاطب در اکران آنلاین هم پیشتاز آثار سینمایی باشد. برای این فیلم بعد از گذشت ۵ هفته ۱۸۸ هزار و ۹۸۰ بلیت فروخته شد. بر همین اساس میزان فروش این فیلم در پایان اکران آنلاین به ۵ میلیارد و ۶۶۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.
با توجه به پایان اکران آنلاین، این فیلم سینمایی قرار است از صبح پنجشنبه ۲۳ اردیبهشتماه همزمان با تعطیلات عید سعید فطر در شبکه نمایش خانگی در دسترس عموم قرار گیرد. بازیگرانی چون جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، علی شادمان، مهدی حسینینیا، مهلقا باقری، ایمان صفا، ناهید مسلمی، نادر شهسواری، بهروز پناهنده، روحالله مهرابی، محمد مطهریپور، نیلوفر شهفری، علیرضا داوودنژاد، پانتهآ بهرام و آبان عسکری در «شنای پروانه» به ایفای نقش پرداختهاند. سرمایهگذاری این فیلم را محمدصادق رنجکشان بر عهده داشته و سیدمازیار هاشمی مجری طرح این فیلم سینمایی است. محمد کارت، حسین دوماری و پدرام پورامیری فیلمنامه «شنای پروانه» را نگاشتهاند.
ارسال به دوستان
در نشست جریانشناسی سیطره صهیونیسم بر سینمای جهان مطرح شد
امپراتوری هالیوود تحت تأثیر رؤیاپردازی صهیونیسم
سیدمحمد حسینی، مدرس دانشگاه و منتقد سینما گفت: سبک زندگی یهودی با ابزار هالیوود به مردم آمریکا تحمیل شد که ظاهرش آمریکایی اما عملا سبک زندگی یهودیان است.
به گزارش «وطنامروز»، سیدمحمد حسینی درباره شکلگیری کمپانیهای ششگانه بزرگ هالیوود گفت: با بررسی کلی میتوان به این نتیجه رسید که امپراتوری هالیوود تحت تاثیر رویاپردازی صهیونیسم با افرادی نظیر «هری کوئن»، «ویلیام فاکس»، «لوئیس بیمایر» و «جک و هری وارنر» که همه یهودی بودند، ادبیاتی را پیاده کرد که در ظاهر رویای آمریکایی نام گرفت و این امر البته اختراع یهودیانی بود که با این عنوان سبک زندگی یهودی را به مردم آمریکا تحمیل کردند که ظاهرش آمریکایی اما عملا سبک زندگی یهودیان است.
این استاد دانشگاه با بیان سیر تاریخی سینمای هالیوود تا امروز، به یک جمعبندی کلی از رویکرد یهودیان در صنعت سینما پرداخت و ادامه داد: رویکرد کلی در این عرصه به ۴ قسمت تقسیم میشود، رویکرد اول؛ بازآفرینی و احیای جریانهای تاریخی و اسطورهای است. در این بخش سراغ یونان باستان رفتند که تمام تجربیات بشر در موقعیتهای نمایشی را در ۳۶ وضعیت نشان داد و همه آنها در کتاب ۳۶ وضعیت نمایشی «ژرژ پولتی» به چاپ رسیده است. رویکرد دوم تاریخ ادیان به شمار میرود که در این رویکرد علاوه بر ساخت فیلمهایی با موضوع حضرت موسی علیهالسلام مانند 10 فرمان، سراغ سایر انبیا هم رفتند و با رویکرد و خوانش خود به آن پرداختند؛ مثل فیلمهای حضرت نوح و حضرت مسیح مانند «راز داوینچی» و «آخرین وسوسه مسیح». وی ادامه داد: رویکرد سوم مظلومنمایی یهودیان در جهان است. در این رویکرد بعد از جنگ اول جهانی و به صورت ویژهتر پس از جنگ دوم جهانی، انگاره «سرزمین بدون ملت؛ ملت بدون سرزمین» را برای مظلومنمایی جا انداختند؛ با ساخت فیلمهایی نظیر «پیانیست»، «فهرست شیندلر» یا «پسری با پیژامه راهراه» که غالب آنها مظلومنمایی و کشته شدن یهودیان به دلیل دینشان توسط سایر ملتها بوده است و اما رویکرد چهارم ساخت فیلمهایی است که روی دیگر موضوعات مرتبط با یهودیان را نشان میدهد، مثل ساخت فیلمهایی با موضوع زندگی فلسطینیها یا مثلا ساخت زندگی فرماندهان اردوگاههای اسرای یهودی و... که فیلمهایی مثل «کفر ناحوم» و «والس با بشیر» را میتوان در این دسته قرار داد.
حسینی در ارتباط با بررسی فیلمهای هالیوود تحت تاثیر و سیطره صهیونیسم تاکید کرد: ما برای درک و تحلیل موضوعات این حوزه باید به دنبال حاکمیت مفاهیم و شناخت صاحبان کمپانیها و رویکردهای کلان این موضوعات باشیم، چرا که به طور طبیعی امپراتوری هالیوود و صاحبان اصلی آن، رویکرد فکری خود را به اعضای این کمپانیها نیز دیکته میکنند و اگر ما در یک سطح نازل فقط به نشانهشناسی و نمادشناسی فیلمها بپردازیم، کاری حداقلی انجام دادهایم. بنابراین باید مطالعات خود را در این حوزه عمیقتر و جدیتر انجام دهیم، چون پیگیری این سیطره موضوعی و مفهومی در جشنوارهها و تولیدات سینمایی از توکیو تا تورنتو مسلما یک جریان واحد است و مبتنی بر انگارههایی است که شئون و سبک زندگی و تجربه زیستی مشترک بین جامعه بشری و خرد جمعی به نفع این کمپانیهای بزرگ فیلمسازی در جهان را که همان رویکرد صهیونیسم به سبک زندگی است تغییر میدهد. گفتنی است باشگاه فیلم فرهنگسرای ارسباران به مناسبت روز جهانی قدس، میزبان سیدمحمد حسینی، مدرس دانشگاه و کارشناس فیلم بود. در این نشست، باشگاه فیلم به جریانشناسی صهیونیسم در سینمای جهان پرداخت.
ارسال به دوستان
شعر«قزوه» برای شهدای دانشآموز افغانستان
یک مشت کودکان وطن غرق خون شدند
علیرضا قزوه و رضا اسماعیلی، از شاعران کشورمان در واکنش به حمله تروریستی به مدرسهای در کابل اشعاری سرودند.
به گزارش «وطنامروز»، اشعار علیرضا قزوه و رضا اسماعیلی به شرح زیر است.
آتش به روی آتش
ای طالبان! شرر به سپاه که میزنید؟
آتش به روی آتش آه که میزنید؟
این کودکان عزیز پدر مرده تواند
رنگ سیه به روز سیاه که میزنید؟
جغدان بیهویت و خفاشهای کور!
شلاق را به صورت ماهِ که میزنید؟
معصومتر که بود از این کودکان پاک؟
بر بیگناه، حد، به گناه که میزنید؟
طفلان مکتب شهدا را چه میکنید؟
ای رهزنان عاطفه، راهِ که میزنید؟
یک مشت کودکان وطن غرق خون شدند
این تیغها به پشت و پناه که میزنید؟
ای طالبان و داعشیان پشت کیستید؟
این خشت خون به دولت و جاه که میزنید؟
ای قصرتان تباه و شب و روزتان سیاه
این زخمها به حال تباه که میزنید؟
تکبیر و «لااله» شما کبر و کافریست
بتهای خدعه! دم ز «اله» که میزنید؟
علیرضا قزوه
قسم به گل سرخ!
امروز یا فردا
این باغ سوخته
به شکوفه خواهد نشست.
قسم به گل سرخ!
بهاری سبز در راه است
رضا اسماعیلی
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|