|
واکنش رئیس سازمان غذا و دارو به کمبود برخی داروها در ایران
رئیس سازمان غذا و دارو درباره اخباری مبنی بر نایاب شدن یا کمبود برخی داروهای پرمصرف در کشور، گفت: بهرغم مشکلات ارزی و تمام تنگناهایی که در تحریم برایمان درست میکنند، واقعا کمبودهای داروییمان نسبت به مدتهای مشابه در سالهای گذشته کمتر است. محمدرضا شانهساز افزود: داروهایی هم که کمبود داریم، داروهایی نیست که مصرف همگانی و عمومی داشته باشد. وی درباره وضعیت تخصیص ارز حوزه دارو هم گفت: در زمینه تنوع ارزی که نیاز داریم بویژه برای مواد اولیه دارویی مقداری با مشکل مواجه هستیم.
ارسال به دوستان
جلوی فاجعه انسانی در جنوب کشور را بگیرید
سونامی کرونا در سیستان و بلوچستان
استاندار سیستانوبلوچستان: ۱۰ شهر استان بیمارستان ندارد، ما با کمترین امکانات در حال مقابله با کرونا هستیم
گروه اجتماعی: کرونا یک بار دیگر در حال اجرای نمایش وحشت است؛ نمایشی که با عادیانگاریهای صورتگرفته در سایه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی مجال روی صحنه رفتن یافته است. این روزها وضعیت کرونا در کشور به سمت هشدار حرکت میکند و بر اساس آمار، درگیرترین استان با این بیماری «سیستانوبلوچستان» است. بر اساس پیشبینیهای صورتگرفته از سوی کارشناسان، درگیر شدن دیگر نقاط کشور با وضعیت دشوار کرونایی با توجه به چرخش گونه دلتای این ویروس در کشور دور از تصور نیست، همچنان که موج پنجم کرونا به تهران رسیده و رنگ قرمز برای آن در نقشه کرونایی کشور در نظر گرفته شده است.
در دستور کار قرار گرفتن محدودیتها و اجرای دستورالعملهایی که پیش از این در شرایط بحرانی کرونا در کشور مدنظر قرار میگرفت، ضروری است، چرا که در حال حاضر 92 شهر کشور در وضعیت قرمز، 183 شهر در وضعیت نارنجی و 173 شهر در وضعیت زرد قرار دارند و در صورت عدم اتخاذ تصمیم سریع در این زمینه باید شاهد افزایش آمار شهرهای قرمز در کشور باشیم.
شاید بخشی از عدم رعایت صحیح پروتکلهای بهداشتی به عدم اطلاعرسانی صحیح در زمینه واکسیناسیون عمومی مربوط شود، چرا که همزمان با افزایش میزان واکسیناسیون در کشور، میزان رعایت مسائل بهداشتی در مقابله با ویروس کرونا روندی کاهشی به خود گرفته. این در حالی است که بر اساس نظر کارشناسان، واکسیناسیون به منزله حفاظت 100 درصدی نیست و همچنان حفاظت فردی، فاصلهگذاری اجتماعی، خودداری از تجمعات، زدن ماسک و شستن دستها باید مورد توجه قرار گیرد.
* فاجعه کرونا در سیستانوبلوچستان
شیوع ویروس کرونا در سیستانوبلوچستان از مرز هشدار عبور کرده و این احتمال وجود دارد در صورت عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی، گونه دلتای این بیماری به سرعت به دیگر استانها سرایت کند.
در همین زمینه معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه آمار کرونا در سیستانوبلوچستان رکورد زد، گفت: برای نخستینبار در چند روز اخیر میزان موارد سرپایی و بستری کرونا در استان سیستانوبلوچستان از متوسط کشوری فراتر رفت.
ایرج حریرچی افزود: واکسیناسیون تنها راه موجود برای رسیدن به ایمنی جمعی و بازگشت به زندگی است و با اتکا به واکسن داخلی، در آینده نزدیک واکسیناسیون وسیع در کشور انجام خواهد شد.
همچنین مهدی شمسآبادی، دادستان زاهدان معتقد است اگر رسیدگی فوری به شرایط بیماری «کووید-19» در سیستانوبلوچستان انجام نشود، سونامی مرگ از این استان سراغ کل ایران میآید. وی درباره شیوع ویروس جهشیافته کرونا از نوع هندی در استان سیستانوبلوچستان، گفت: وزیر بهداشت و کارشناسان باید در استان حضور پیدا کنند و سیستانوبلوچستان را مثل تهران بدانند. تکتک این افراد برادران و خواهران شما هستند و امروز نیاز به رسیدگی فوری دارند، در غیر این صورت، سونامی مرگ از سیستانوبلوچستان سراغ کل ایران میآید. دادستان زاهدان با بیان اینکه اوضاع این استان بحرانی است، ادامه داد: «همه پزشکان حاضر در بیمارستانها تأکید میکنند اگر جلوی شیوع بیشتر ویروس گرفته نشود، فاجعه انسانی رخ خواهد داد. این شرایط بحرانی در حالی رقم میخورد که بسیاری از مردم اصلا اعتقادی به دکتر ندارند و به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند یا در روستاها بیمار میشوند و فوت میکنند و جزو آمار نمیآیند. به نظر میرسد آمار کنونی کرونا در سیستانوبلوچستان را باید چند برابر کنیم».
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه علومپزشکی زاهدان نیز همچنین تاکید میکند که از ۳ هفته گذشته تاکنون، شیوع بیماری در استان سیستانوبلوچستان، همچون مناطق جنوب و جنوب شرق کشور، به شکل انفجاری افزایش یافته و بنا بر اعلام این مقام مسؤول، از 8 تا 9 تیرماه، 18 مبتلای «کووید-19» در این استان فوت کردهاند و 1174 مبتلای جدید در استان شناسایی شدهاند و در حالی که 620 بیمار تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند، تعداد کل موارد فوت کرونا در استانهای شرقی کشور به 1595 نفر افزایش یافته است.
* نبود بیمارستان در ۱۰ شهر سیستانوبلوچستان
در حالی که وضعیت کرونا در استان سیستانوبلوچستان رو به وخامت گذاشته است، خبرهایی در زمینه نبود بیمارستان در برخی شهرهای این استان به گوش میرسد. در همین زمینه استاندار سیستانوبلوچستان اظهار کرد: در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی سیستانوبلوچستان با کمترین امکانات در حال مقابله با موج جدید شیوع ویروس کرونا هستیم.
احمدعلی موهبتی بیان کرد: هماینک ۱۰ شهرستان سیستانوبلوچستان بیمارستان ندارد و بعضا نیاز است فرد برای درمان و رسیدن به بیمارستان بیش از ۱۰۰ کیلومتر را طی کند که همین امر موجب شده بیماران به علت بعد مسافت در شرایط بدحال به بیمارستان مراجعه میکنند.
وی گفت: تعداد تختهای بیمارستانی سیستانوبلوچستان در سالهای اخیر افزایش یافته اما متناسب با نیازها نیست و از نظر اعتباری، امکانات و تجهیزات شرایط استاندارد را نداریم. حتما اشکالاتی هم وجود دارد اما امروز در شرایط بحران زمان طرح بحث نیست و همه باید برای عبور از بحران دست به دست هم دهند.
استاندار سیستانوبلوچستان افزود: در یک شهرستان ۵۵ هزار نفری ۲ پزشک عمومی وجود دارد؛ مراکز بهداشت و درمانی داریم که خودرو ندارند و بین ۲ خانه بهداشت ما در استان یکهزار و ۲۵۰ کیلومتر فاصله بوده، در عین حال بسیاری از پستهای حوزه بهداشت و درمان استان خالی است.
وی تصریح کرد: در جنوب سیستانوبلوچستان از جاسک تا راسک با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت تنها یک بیمارستان با حداقل امکانات داریم که اگر بخواهیم وارد آمار و ارقام شویم به لحاظ تخت بیمارستان ۳ دهم درصد هم نمیشود.
* گفتیم مرزها را ببندید، کسی گوش نکرد
در شرایطی که از چند ماه پیش کرونا در هندوستان با جهشی چشمگیر تلفات بالایی بر جا گذاشته، کارشناسان بر این نکته تاکید کردند که باید مبادی ورودی و خروجی کشور کنترل میشد تا زمینه برای ورود این سویه جدید به کشور کنترل میشد یا به تعویق میافتاد اما آنطور که حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت سوءمدیریت عامل اصلی به وجود آمدن وضع بحرانی در استان سیستانوبلوچستان است و روزانه 18 الی 19 نفر در این استان بر اثر کرونا جان خود را از دست میدهند.
شهریاری بیان داشت: با توجه به اینکه ما مرز ۱۲۰۰ کیلومتری با کشور افغانستان و پاکستان داریم و افغانستان هم با هندوستان همسایه است، خطر ورود دلتا ویروس به شرق کشور و از آنجا هم به کل کشور وجود داشت. به همین خاطر من در نامهای به رئیسجمهور هشدار دادم و خواستار بسته شدن مرزها شدم. رئیسجمهور ما را به وزیر بهداشت و وزیر کشور ارجاع دادند اما متاسفانه وزارت کشور نتوانست محدودیتهای جدی در سیستانوبلوچستان ایجاد کند و همین موضوع باعث شد دلتاویروس وارد سیستانوبلوچستان شود. همه اینها به خاطر سوءمدیریت است، شاید فکر نمیکردند که این اتفاق بیفتد.
وی گفت: سرایت این ویروس۱۳ برابر بیشتر از سایر ویروسهاست و به همین دلیل برای نخستینبار آمار ابتلا و مرگومیر در این استان بالا رفته است؛ همه تختها پر شده است و نگرانیم که در ۲ هفته آتی که تعداد بیماران بیشتر خواهد شد اگر نتوانیم تخت، دستگاه ونتیلاتور و اکسیژن به اندازه کافی تهیه کنیم، جان بیشتری از مردم به خطر بیفتد.
* تأمین ماهانه ۱۰ میلیون دوز واکسن ایرانی کرونا از شهریور
با توجه به آغاز موج جدید کرونا در کشور، کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که تنها راه قطعی مبارزه با کرونا واکسیناسیون عمومی است و تا زمانی که بالغ بر 70 درصد جمعیت واکسینه نشوند نمیتوان توقع آن را داشت که این بیماری را کنترل کرد. بر همین اساس سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه از شهریورماه، ماهانه حدود ۱۰ میلیون دوز واکسن ایرانی کرونا تحویل وزارت بهداشت میشود، گفت: کل جمعیت گروه هدف واکسیناسیون کرونا ۶۰ میلیون نفر است.
علیرضا رئیسی با بیان اینکه از ۲ هفته دیگر، برکت به صورت هفتگی یک میلیون دوز واکسن به وزارت بهداشت تحویل میدهد، اظهار کرد: انتظار میرود در تیرماه ۳ میلیون دوز واکسن برکت تحویل وزارت بهداشت شود و از مردادماه بیش از ۷ میلیون دوز در ماه از واکسن «کوو ایران برکت» به دست ما خواهد رسید.
رئیسی تصریح کرد: از شهریورماه تا پایان سال میتوانیم تنها با واکسنهای ایرانی کرونا، تمام گروههای هدف را علیه کرونا واکسینه کنیم؛ با توجه به تولید داخلی واکسن کرونا، مردم نگران واکسن نباشند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه وظیفه دولت این است که واکسن رایگان به مردم تزریق شود که این کار در حال انجام است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر واکسن کرونا به کادر درمان، اکثر افراد بالای ۷۰ سال، بیماران دیالیزی، NO پیوندی و جانبازان بالای ۵۰ درصد تزریق شده است و تا یک ماه آینده واکسن کرونا را به افراد بالای ۶۰ سال تزریق میکنیم.
* 127 جانباخته در 24 ساعت
براساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، بیماری کووید -19 از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر روز جمعه، جان ۱۲۷ بیمار دیگر را گرفت تا مجموع جانباختگان کرونا در کشور به ۸۴ هزار و ۵۱۶ نفر برسد.
تاکنون ۴ میلیون و ۴۴۷ هزار و ۲۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۷۵۴ هزار و ۵۴۵ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۲۰۱ هزار و ۵۷۳ دوز رسیده است. طی 24 ساعت بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۸۳۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که هزار و ۵۶۱ نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳ میلیون و ۲۳۲ هزار و ۶۹۶ نفر رسید. همچنین ۳ هزار و ۱۹۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
افزایش ابر و رگبار باران در برخی استانهای کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: طی روزهای آینده در برخی مناطق استانهای آذربایجان شرقی و شمال آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی و در ارتفاعات استانهای زنجان، قزوین، البرز، سمنان و تهران بویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب افزایش ابر، رگبار باران، گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید موقت رخ خواهد داد. صادق ضیائیان اظهار کرد: طی امروز و فردا دریای خزر مواج بوده و دما در سواحل آن به طور نسبی کاهش مییابد. همچنین در استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز و ارتفاعات زاگرس مرکزی در بعضی ساعات وزش باد شدید، گاهی همراه با گرد و خاک و افزایش ابر و احتمال بارش پراکنده باران پیشبینی میشود. مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه از روز یکشنبه ۱۳ تیر تا اواسط هفته در غالب مناطق کشور آسمان صاف و جوی پایدار حاکم خواهد بود، اظهار کرد: در سواحل شمالی کشور افزایش نسبی دما انتظار میرود. ضیائیان با بیان اینکه فقط روز یکشنبه ۱۳ تیرماه در ارتفاعات البرز افزایش ابر و بارش پراکنده رخ میدهد، یادآور شد: دوشنبه (۱۴ تیر) و سهشنبه (۱۵ تیر) نیز تنها در ساعات بعدازظهر و اوایل شب در ارتفاعات البرز مرکزی، ارتفاعات کرمان، شرق هرمزگان و جنوب سیستانوبلوچستان افزایش ابر، رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید موقت انتظار میرود.
***
پیشرفت در پرداخت معوقات جانبازان مشمول ماده ۳۸
رئیس بنیاد شهید آخرین وضعیت پرداخت معوقات جانبازان مشمول ماده ۳۸ را تشریح کرد و از پیشرفت روند پرداخت این معوقات خبر داد.
سعید اوحدی گفت: با هماهنگی دستگاههای ذیربط ۲ بخش از مطالبات ایثارگران مشمول ماده ۳۸ که از سال ۹۱ باقی مانده بود در سال قبل پرداخت شد. در ادامه این روند بنیاد شهید تاکید کرد که اگر در احکام ستاد کل نیروهای مسلح تغییری ایجاد شود، بنیاد شهید آن را پرداخت خواهد کرد. وی افزود: خوشبختانه معوقات مشمولان ماده ۳۸ در بودجه سال ۱۴۰۰ بنیاد شهید در نظر گرفته شده و در صورت وقوع هر گونه تغییر در احکام ابلاغی از سوی ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر لزوم افزایش معوقات، بنیاد شهید آمادگی پرداخت آن را دارد. رئیس بنیاد شهید خاطرنشان کرد: خوشبختانه با همکاری دولت و مجلس پیشبینی هر گونه افزایش معوقات ماده ۳۸ انجام شده و تاکید میکنم که در صورت تغییر در احکام، آن را پرداخت خواهیم کرد. اوحدی ابراز داشت: چندی پیش نیز این احکام از سوی ستاد کل به بنیاد شهید ابلاغ شد و در همین راستا اقدامات مربوط به پرداخت این معوقات در حال انجام است.
***
پاسخ سازمان تأمین اجتماعی درباره بیمه رانندگان تاکسی
مدیرعامل اتحادیه سازمانهای حملونقل همگانی کشور بر لزوم پاسخگویی سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه رانندگان تاکسی تاکید کرد. عبدالله متولی با اشاره به همکاری نکردن سازمان تامین اجتماعی درباره اجرایی کردن بیمه رانندگان تاکسی گفت: رانندگان از زحمتکشترین اقشار جامعه هستند که با کسب روزی حلال وظیفه خطیر حملونقل همگانی کشور را عهدهدار هستند و البته متاسفانه کمتر به اهمیت فعالیتهای آنها توجه شده است. در روزهای سخت کرونایی رانندگان برای خدماترسانی به شهروندان از هیچ تلاشی کوتاهی نکردهاند و تاکنون دهها راننده در فرآیند خدمت به مردم جان باختهاند که این مساله در قیاس با دیگر اقشار خدماترسان در حوزه کرونا کمتر بازتاب یافته است. وی افزود: متاسفانه بهرغم سختی کار رانندگان و اهمیت فعالیت این قشر شریف در اقتصاد کشور، تاکنون آنگونه که شایسته است حقوق آنها مورد پیگیری قرار نگرفته است که در همین راستا اتحادیه حملونقل همگانی کشور در رویکردی نوین با جدیت پیگیر احقاق حقوق رانندگان تاکسی است و در همین رابطه خواستار پاسخگویی حداکثری سازمان تامین اجتماعی درباره اجرایی نشدن بیمه رانندگان است. این مسؤول در ادامه با اشاره به تفاهمنامه سازمان تامین اجتماعی با سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور مبنی بر بهروزرسانی و شفافیت لیست رانندگان تاکسی، احراز هویت راننده واقعی و حذف افرادی که تحت عنوان راننده از تسهیلات بیمه استفاده میکردند، افزود: سازمان تامین اجتماعی نباید از وظایف خود در این زمینه سلب مسؤولیت کند و باید با جایگزین کردن رانندگان واقعی با افرادی که از عنوان راننده سوءاستفاده کردهاند پوشش بیمه را جهت رانندگان حقیقی محقق کند.
***
اقدامات اخیر شورای پنجمیها نگرانکننده است
پرویز سروری، منتخب شورای ششم شهر تهران در واکنش به واگذاری املاک با شرایط ویژه در آخرین روزهای کاری شورای پنجم گفت: افرادی در شرایطی که میدانند باید تا یک ماه دیگر صندلی شورا را ترک کنند کارهایی انجام میدهند که برای شورای ششم هزینه به همراه دارد و هزینهتراشیهایی میکنند که مدیریت شهری جدید باید هزینههای آن را پرداخت کند. وی با اشاره به اینکه بر اساس عرف و منطق، واگذاریها نباید در این زمان انجام شود، اظهارداشت: دوستان اجازه دهند منتخبان مردم در شورای ششم درباره مسائل مربوط به اداره شهر تصمیم بگیرند. اقدامات اخیر شورای پنجمیها نگرانکننده است. منتخب شورای ششم تهران با تاکید بر اینکه ما تلاش میکنیم این موارد متوقف شود یا در شورای ششم آن را ابطال خواهیم کرد، گفت: بسیاری از موارد مانند واگذاریها و استخدامها در دقیقه 90 هزینه از جیب بیتالمال است و نتیجه و خروجی هم ندارد. سروری گفت: بسیاری از اقدامات اخیر شورای پنجمیها توجیه منطقی ندارد. اجازه بدهند ما از 14 مرداد وارد شورا شویم و اقدامات لازم را انجام دهیم.
ارسال به دوستان
با هدف جمعآوری کمکهای مؤمنانه، بنیاد برکت امکان سرمایهگذاری مردم در مناطق محروم را فراهم کرد
برکت همدلی
رفع معضلات اجتماعی در کشور یکی از نیازهای اساسی به حساب میآید که بخشی از این معضلات ریشه در نبود اشتغال و فعالیتهای مولد دارد. بر همین اساس بنیاد برکت زیر نظر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) طی سالهای گذشته اقداماتی را در راستای اشتغالزایی در کشور در دستور کار قرار داده است. در آخرین مورد از این اقدامات، این بنیاد فضا را برای همراهی مردم و اقدامات خیرخواهانه خیرین در زمینه طرحهای اشتغالزا با راهاندازی پویش «برکت همدلی» ایجاد کرده است.
در همین راستا مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به امکان کمکهای مومنانه خیرین در طرحهای اشتغالزایی و تولید از طریق پویش «برکت همدلی» گفت: امکان حضور و سرمایهگذاری مستقیم مردم برای همراهی با بنیاد برکت برای اشتغالزایی در مناطق محروم و روستایی کشور از طریق این پویش وجود دارد.
امیرحسین مدنی اظهار کرد: این پویش با هدف جذب و جمعآوری کمکهای مومنانه هموطنان در حوزه طرحهای عمرانی و اشتغالزایی راهاندازی شده است.
وی در ادامه افزود: در سالهای اخیر، خیرین بسیاری برای کمک و مشارکت در طرحهای مختلف این بنیاد اعلام آمادگی میکردند. بر این اساس ما در بنیاد برکت به منظور ساماندهی مشارکتها و تسریع در اجرای طرحهای اشتغالزایی که برای اقشار مختلف و در حوزههای گوناگونی اجرایی میشوند، پویش «برکت همدلی» را در اواخر اردیبهشتماه سال جاری راهاندازی کردیم.
مدیرعامل بنیاد برکت درباره گروههای هدف این پویش نیز گفت: ساخت مدرسه، مسکن محرومان، مراکز درمانی، ایجاد اشتغال برای آسیبدیدگان کرونا، زنان سرپرست خانوار، کولبران، سوختبران، خانواده زندانیان و معلولان از جمله اهداف پیشبینی شده برای کمکهای مومنانه در این پویش هستند.
مدنی با بیان اینکه امکان حضور و سرمایهگذاری مستقیم مردم برای همراهی با بنیاد برکت برای اشتغالزایی در مناطق محروم و روستایی کشور از طریق این پویش وجود دارد، اظهار کرد: کسانی که سرمایه و دارایی بلااستفادهای دارند و مایل هستند از آن استفاده کنند، میتوانند با مراجعه و نصب اپلیکیشن برکت، مبلغ مورد نظرشان را به صورت بلاعوض یا قرضالحسنه (با تضمین بازگشت سرمایه) در اختیار بنیاد قرار دهند. در حالی که شرایط برای این اقدام خیرینخواهانه و عمومیتبخشی به آن از سوی بنیاد برکت در دستور کار قرار گرفته است، چگونگی مشارکت مردم در این پویش نیز از سوی رئیس واحد بهبود سیستمها و فناوری اطلاعات این بنیاد توضیح داده شد. واعظینژاد در توضیح بیشتر نحوه مشارکت در این پویش گفت: این پویش از ابتدای خردادماه آغاز به کار کرده و هنوز تبلیغات گستردهای برای آن نشده است، با این حال کمکهای مومنانه مردم در حال جمعآوری است. زیرساختها و بسترهای لازم مهیا شده و امکان مشارکت از طریق اپلیکشن و وبسایت بنیاد برکت فراهم است.
ارسال به دوستان
فرمانده نیروی انتظامی فرسودگی ناوگان اتوبوسی کشور را تأیید کرد
ناوگان مرگ
طی ۲ هفته گذشته ناوگان اتوبوسرانی کشور به دلیل فرسودگی و نقص فنی اتوبوسهای موجود در این شبکه و با تصادفهای مرگبار اخیر که منجر به مرگ ۲ خبرنگار و 5 سرباز معلم شد، در رأس اخبار قرار گرفته است. بسیاری از کارشناسان نسبت به فرسودگی این شبکه ابراز نگرانی کردهاند به طوری که در آخرین اظهارنظرها فرمانده نیروی انتظامی نیز فرسودگی ناوگان اتوبوسی کشور را تایید کرد.
سردار حسین اشتری گفت: زمانی که حادثه برای اتوبوس خبرنگاران و سربازان رخ داد دستور ویژه به رئیس پلیس راهور ناجا داده شد تا این موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.
اشتری ادامه داد: آنچه مشخص است اینکه ناوگان اتوبوسی بویژه اتوبوسهای بینشهری ما یک ناوگان فرسوده است و شاید بیش از ۱۰ سال باشد اتوبوس جدیدی وارد این ناوگان نشده است و باید اینها مورد توجه قرار گیرد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه باید از نظر زیرساخت اقدامات فنی خوبی صورت بگیرد، افزود: همه دستگاهها اعم از وزارتخانههای مربوط و دستگاههای دارای مسؤولیت در این زمینه باید بیشتر همت کرده و خودشان را مسؤول کنند. روزانه اتوبوسهایی هستند که حتی مسافر هم دارند اما به دلیل نکات ایمنی، همکاران ما مانع از حرکت آنها در پایانه و پلیس راه میشوند. ما عقبافتادگی در این باره داریم و امیدواریم همه تلاش کنند تا بتوانیم این تصادفات را به صفر برسانیم و کاهش دهیم.
فرمانده ناجا در حالی بر فرسوده بودن ناوگان اتوبوسی کشور تاکید دارد که ۲ سال پیش، سردار محمدحسین حمیدی، فرمانده وقت پلیس راه کشور نسبت به بکارگیری اتوبوسها و مینیبوسهای فرسوده به عنوان سرویس ادارات، کارخانجات و مدارس هشدار داده و گفته بود: «ناوگان فرسوده اتوبوس و مینیبوس یکی از دلایل تصادفات بویژه در ۳۰ کیلومتری شهرهاست. متأسفانه خیلی از خودروهایی که تحت عنوان سرویس شرکتها بویژه در بخش خصوصی و حتی مدارس استفاده میشود، جزو ناوگانی است که در گذشته در جاده تردد داشته اما بعدا به دلیل قانون، تنها امکان تردد در جاده را از دست دادند و به همین دلیل برای ادامه فعالیت مجبورند در مسیرهای کوتاه تردد کنند. نظارت کمتری بر این خودروها وجود دارد و متأسفانه اکثر این خودروها در سن فرسودگی هستند و عمدتا نیز بخش خصوصی آنها را به کار گرفته است که همین موارد میتواند ریسک وقوع حوادث رانندگی در این خودروها را افزایش دهد».
آنچه سردار حمیدی 2 سال پیش به آن اشاره کرده و نسبت به آن هشدار داده بود، مشابه مورد اتوبوس خبرنگاران محیطزیست است؛ اتوبوسی فرسوده که به عنوان سرویس کارخانه سیمان و برای مسیرهای کوتاه از آن استفاده شده و این بار بدون صورت وضعیت در اختیار ماموریت رسانهای سازمان حفاظت محیطزیست قرار گرفته بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|