|
ارسال به دوستان
اعلام نامزدهای نهایی بخش روایت تاریخ و تاریخشفاهی دومین دوره جایزه شهید اندرزگو
رقابت در روایت تاریخ
گروه فرهنگ و هنر: ۳ نامزد نهایی بخش «روایت تاریخ و تاریخ شفاهی» دومین دوره جایزه شهید سیدعلی اندرزگو از بین ۱۳۷ کتاب ارزیابیشده توسط داوران معرفی شدند. بر این اساس، داوران این بخش ۳ کتاب «از رضانام تا رضاخان» نوشته هدایتالله بهبودی از انتشارات مرکز پژوهشهای سیاسی، «روز آزادی زن» نوشته سمیه ذوقی از انتشارات راهیار و «گوهر صبر» نوشته طیبه پازوکی از انتشارات سوره مهر را منتخبان هیات داوران دومین دوره جایزه شهید اندرزگو در بخش روایت تاریخ و تاریخ شفاهی معرفی کردند که در روز اختتامیه از این آثار تقدیر خواهد شد. این آثار در حال حاضر در معرض رأی جمعی از نخبگان حوزه روایت و رسانه قرار گرفتهاند که با تجمیع آرای هیات نخبگان این بخش، از نفر اول به طور ویژه تقدیر خواهد شد.
دومین دوره جایزه «شهید سیدعلی اندرزگو» با محوریت مبارزه ادبی با تحریف تاریخ معاصر و همچنین بیان حقایق و روشنگری درباره رژیم پهلوی، در 3 بخش داستان و رمان بزرگسال، داستان کودک و رمان نوجوان و نیز روایت تاریخ و تاریخ شفاهی برگزار میشود. گفتنی است همه آثار چاپ اول سالهای ۹۸ و ۹۹ که دارای درونمایه مدنظر جایزه بودهاند، در این دوره جایزه شرکت داده شده و به رقابت پرداختهاند. این جشنواره به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و با حمایت و همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا، انجمن قلم ایران، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، حوزه هنری انقلاب اسلامی و مؤسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار میشود و برگزیدگان آن طی مراسمی در دوم شهریورماه معرفی خواهند شد.
***
تازهترین اثر هدایتالله بهبودی با نام «از رضا نام تا رضا خان» به مناسبت صدمین سالگرد کودتای رضاخان توسط خانه شعر و ادبیات با مشارکت مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی بهمنماه سال گذشته به بازار نشر آمد. «از رضا نام تا رضا خان» به زاویه کمتر شناخته شده پهلوی اول یعنی سالهای پیش از قدرت او پرداخته و پس از بررسی چگونگی آن، با وقوع کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ پایان مییابد. آثار انقلاب اکتبر روسیه بر ایران، پایان جنگ اول جهانی، قرارداد ۱۹۱۹، ارتقای بریگاد قزاق به دیویزیون، سرازیری مستشاران نظامی و مالی بریتانیا به ایران، استحاله قزاقخانه روسی به انگلیسی و سیاست انگلستان در ایران بین ۲ جنگ جهانی از موضوعات اشاره شده در این کتاب هستند. بهبودی در تبریز به دنیا آمد. با آغاز جنگ تحمیلی وی در مقام خبرنگار به فعالیت پرداخت. بهبودی در زمستان 1382 سردبیر فصلنامه مطالعات تاریخی شد. کتاب «شرح اسم» که زندگی آیتالله خامنهای تا مقطع قبل از انقلاب را در بر میگیرد از نوشتههای بهبودی است. بهبودی برای کتاب «الف لام خمینی» که درباره زندگی امام خمینی(ره) است، موفق به دریافت جایزه جلال و جایزه سال کتاب جمهوری اسلامی شده است.
***
کتاب «روز آزادی زن» قیام ۱۷دی بانوان مشهدی علیه سیاستهای ضدفرهنگی رژیم پهلوی را از زبان بازماندگان و شاهدان عینی آن واقعه روایت میکند و ملیحه بخشینژاد، سمیه ذوقی و ندا ترکمنچه کار تحقیق و پژوهش آن را بر عهده داشتهاند. مقام معظم رهبری سال 86 در بیاناتی درباره این واقعه فرمودند: «دیماه 56، روز هفدهم دیماه در مشهد، یک اجتماع عظیمی، تظاهراتی از زنان مسلمان با شعار «حفظ حجاب» راه افتاد؛ ما آن وقت در تبعید بودیم، خبر آن را شنیدیم که زنان مؤمن و مسلمان و شجاع، چنین حرکتی را به راه انداختند». در مقدمه کتاب، چنین آمده است: «هر سال هفدهم دی، میدان مجسمه مشهد شاهد جشن کشف حجاب بود. زنان و مردان موافق این سیاست در این روز به منظور تجلیل از اقدام رضاخان، گرد هم میآمدند و دستهگلهایی به پای مجسمه او میریختند؛ ۱۷دیماه 56 شمسی هم مثل هر سال، همه چیز برای تجلیل از رضاخان آماده بود و زمستان سرد و ساکت شهر، خیال رژیم را از هر مزاحمی آسوده کرده بود، غافل از آنکه بانوان باحجاب مشهدی در این روز آماده برافروختن شعله تظاهراتی بودندکه تا آزادی کامل مردان و زنان ایران از استبداد پهلوی فرو ننشست».
***
کتاب «گوهر صبر» نوشته «طیبه پازوکی» در بخش مستندنگاری سیزدهمین جایزه ادبی جلال آلاحمد به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد؛ این کتاب به خاطرات «گوهرالشریعه دستغیب» از فعالان سیاسی و نماینده مردم تهران در دورههای اول، دوم و سوم مجلس شورای اسلامی میپردازد و سال 98 از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است. علاوه بر جایزه جلال، در بخش تاریخ و جغرافیا و زیربخش مستندنگاری سیوهشتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیستوهشتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز برگزیده شده است.
طیبه پازوکی، علت نامگذاری این کتاب را اینگونه شرح میدهد: «در این اثر، سرکار خانم گوهرالشریعه دستغیب با بیان خاطراتش، تجربه زیست شخصی و اجتماعی خود را در یک برهه تاریخی چون گوهری ارزشمند در اختیار مخاطب میگذارد و از آنجا که او در مواجهه با چالشهای زندگی روحیه خود را با صبر و معنابخشی به سختیها، قوی نگه میدارد، بر آن شدم نام کتاب را «گوهر صبر» انتخاب کنم. مخاطب در خلال مطالعه کتاب متوجه میشود صبر راوی، پشتوانه معرفتی دارد و این نکته مهمی است.
ارسال به دوستان
گذری بر رویداد پردههای نقاشی قلمکاران
در جستوجوی باغ فرهنگی
منیره محمدی: باغ ایرانی یک کالبد نیست، یک فرهنگ است. مجموعهای است از هنر، معماری، نظام گیاهی، نظام آبیاری، اعتقادات، ادبیات شفاهی، سبک زندگی و قواعد زیباییشناسی؛ در نتیجه ردپای باغ ایرانی را تا جایی که این فرهنگ حضور دارد، میتوان دنبال کرد.
اگر چه گستره باغ ایرانی غالبا به سرزمین ایران محدود شده اما اگر باغ را یک امر فرهنگی در نظر بگیریم، میتواند حوزه نفوذ وسیعتری را در بر بگیرد. حاکی از گسترش باغ ایرانی تا کرانه اقیانوس اطلس از غرب و تا میانه چین از شرق است.
«باغ جست» جستوجویی است برای یافتن همین باغهای ایرانی، باغهایی با گسترهای از فرهنگ و هنر ایران زمین.
نمایشگاه «باغ جست» نمایشگاهی است از مجموعه پردههای قلمکار نقاشی شده که تا 13 مردادماه میهمان گالریهای حوزه هنری استان اصفهان است.
سرسبزی حیاط عمارت سعدی با رنگ و لعاب پردههای قلمکار دیده هر بینندهای را محصور میکند و زمان را برایت متوقف میکند و تو را میبرد به خاطره باغهای سرسبز چهارباغ اصفهان که روزگاری تنفس این شهر در دستان درختانش بود.
نسیم ملایمی که از میان پنجرههای گالری بوستان و گلستان در میان پارچهها و پردههای آویخته شده میوزد و نور زرد رنگ ملایمی که از تشعشع خورشید بر پشت پردهها میتابد، فضایی نو را تداعی میکند که انگار در میان باغ ایستادهای و وزش باد را در میان شاخ و برگ درختان نظاره میکنی.
«باغ جست» این بار با انسانها، اشیا و موجودات پیوند میخورد و در برخی پردهها داستانهای خیالانگیز و مشهوری چون یوسف و زلیخا را میبینی؛ پردهها آویخته شدهاند تا تو هنر دست هنرمندان قلمکار را در کنار نقاشیهایی الهام گرفته از زمان قاجار ببینی.
پردهای نقشزدهشده با نقش شیری زرد و غران در میان کاری از استاد حسن پورصناعی و دیگر پردهها که حتی قدمتی 150 ساله نیز دارند و اما پردههای جدید از مجموعه مرتضی بخردی که در سالهای گذشته با همت وی، نقشهای قلمکار آن توسط استاد بطلانی مرقوم شدهاند و سحر موسوی طرحهای آن را نقاشی کرده است.
اما «باغ جست» تنها نمایشگاهی از آثار پردههای قلمکاری که بر روی آنها نقاشی شده است نیست، برخی از این پردهها در این نمایشگاه با چیدمانی جدید از مرتضی بصراوی ارائه شدهاند؛ چیدمانی که با پنهان شدن قسمتی از آثار با ورقههای نازک کالک سبب جستوجوی بیشتر ذهن بر روی آثار میشود و این است که «باغ جست» را دوباره جستوجو میکنی تا به مفاهیمی جدید دست یابی از هنر نقاشی ایرانی بر روی پارچههای قلمکار.
طرحهای ترنجی شکل دامن زنان، گلهای منقوش بر زمینه آثار و روی ظروف و همچنین هماهنگی رنگهای قرمز آتشین و سبز و زرد و... همه و همه تو را در یک نگاه مجذوب تصاویر میکند، انگار که در باغها قدم میگذاری و سیبها و انارها را میچینی و دلت شاد میشود از این همه سرسبزی و پرواز پرندگان بهشتی.
درختان سرو در کنار سروقامتانی که نشسته بر اسبها میتازند و آنها را در جایجای دشت و دمن و کوهساران در بزم و رزم میبینی، همه و همه تو را وا میدارد که چشمانت از روی پردهای به روی پردهای دیگر بلغزد. و پس از این همه زیبایی که نگاه و ذهن و جانت را سیراب میکند، ناگهان تصاویر دنیای مدرن از فلز و آهن با انسانهای این دنیا و تصاویر خاکستری از این دنیای صنعتی در ویدئو آرت «باغ جست» تلنگری میزند تا به خود آیی در جستوجوی باغهای ایرانی.
ارسال به دوستان
سینما
«پیر پسر» اکتای براهنی با حامد بهداد
حامد بهداد و لیلا حاتمی در فیلم سینمایی «پیر پسر» به کارگردانی اکتای براهنی بازی میکنند. به گزارش «وطنامروز»، حامد بهداد و لیلا حاتمی در فیلم سینمایی «پیر پسر» به کارگردانی و نویسندگی اکتای براهنی بار دیگر همبازی میشوند. پیشتولید این فیلم سینمایی که نخستین تجربه بابک حمیدیان در مقام تهیهکنندگی محسوب میشود، آغاز شده و سرمایهگذاری آن را ارسلان براهنی بر عهده دارد. «پیر پسر» فیلمی اجتماعی و واقعگراست.
***
«گورکن» به اکران آنلاین رسید
فیلم سینمایی «گورکن» به کارگردانی کاظم ملایی به صورت آنلاین اکران میشود. به گزارش «وطنامروز»، «گورکن» به نویسندگی و کارگردانی کاظم ملایی و تهیهکنندگی سینا سعیدیان از امروز ۱۴ مردادماه در پلتفرمها به صورت آنلاین اکران میشود. این فیلم یک درام اجتماعی و خانوادگی است و سال گذشته برای نخستین بار در جشنواره فیلم شانگهای به نمایش درآمد. این فیلم همچنین تاکنون در بیش از ۳۰ جشنواره بینالمللی به رقابت پرداخته و ۱۴ جایزه جهانی را از آن خود کرده است. در فیلم «گورکن» ویشکا آسایش، حسن معجونی، مهراوه شریفینیا، بهنوش بختیاری، رضا بهبودی، مهدی حسینینیا، سیاوش چراغیپور، محمود نظرعلیان، حمیدرضا محمدی، محمدامین اسدی، یدالله شادمانی، ندا دهشیری و گوهر خیراندیش به ایفای نقش پرداختهاند.
***
مذاکره برای برپایی آنلاین جشنواره فیلم کودک
نشست مشترک بررسی زمینههای همکاری بین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان و یک پلتفرم برگزار شد. به گزارش «وطنامروز» در این نشست که علیرضا تابش، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و فرزاد آذریپور، مدیرعامل پلتفرم هاشور حضور داشتند، زمینههای همکاری این پلتفرم در برگزاری برخط سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و طراحی نرمافزار کتابخانه ویدئویی اختصاصی برای ایجاد بازار مجازی (آنلاین) دائمی پخش و فروش فیلمهای سینمایی مورد بررسی قرار گرفت. تابش برگزاری دوره قبل جشنواره تحت تاثیر شیوع کرونا را با همراهی پلتفرمها و سامانههای پخش فیلم در نوع خود بینظیر دانست و از همکاریهای پلتفرم هاشور قدردانی کرد. فرزاد آذریپور، مدیرعامل این پلتفرم نیز با اشاره به همکاریهای گذشته، آمادگی خود را برای مشارکت گستردهتر در برگزاری آنلاین جشنواره با توسعه زیرساختها و بهروزرسانی نرمافزار، اعلام کرد. سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از ۱۶ تا ۲۱ مهر ۱۴۰۰ برابر با ۸ تا ۱۳ اکتبر ۲۰۲۱ با مشارکت سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان، در ۲ بخش مسابقه ایران و مسابقه بینالملل، برگزار میشود.
***
ارشا اقدسی درگذشت
«ارشا اقدسی» بدلکار سینما به دلیل شدت جراحات ناشی از سانحه رانندگی در بیروت درگذشت. به گزارش «وطنامروز»، ارشا اقدسی، بدلکار سینما که چندی پیش در یک فیلم سینمایی در بیروت مشغول کار بود و خودروی او حین اجرا دچار حادثه شد، به دلیل شدت جراحات درگذشت. مهنوش مرادی، عضو تیم بدلکاران ارشا اقدسی که در بیمارستانی که این بدلکار در آن بستری بود، همراهیاش میکرد، با انتشار پستی در فضای مجازی این خبر را تأیید کرد. اقدسی متولد ۱۳۶۱ در آثاری همچون «شبی که ماه کامل شد»، «ما همه با هم هستیم»، «سونامی» و... گروه بدلکاری را همراهی کرده بود.
ارسال به دوستان
«نامیرا» کتاب منتخب مسابقه مجازی کتابخوانی
رمان «نامیرا» نوشته صادق کرمیار به عنوان سومین کتاب منتخب مسابقه مجازی کتابخوانی هشتبهشت برای دانشجویان اعلام شد. به گزارش «وطنامروز»، کتاب نامیرا با مضمون قیام امام حسین(ع) و آموزههای آن نوشته صادق کرمیار بهعنوان سومین کتاب منتخب مسابقه مجازی کتابخوانی هشت بهشت ویژه دانشجویان کشور اعلام شد. به این ترتیب، دانشجویان علاقهمند به شرکت در این مسابقه میتوانند پس از مطالعه کتاب مذکور، جمعه ۲۶ شهریور از ساعت ۹ تا ۲۴ از طریق پایگاه اینترنتی باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران به نشانی BookRC. IR در مسابقه شرکت کنند. به برگزیدگان این دوره از مسابقات جوایز ۲ میلیون ریالی اهدا میشود. این سومین آزمون غیرحضوری از دومین دوره مسابقات کتابخوانی هشتبهشت است که توسط معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران برای دانشجویان علاقهمند کتابخوانی دانشگاههای سراسر کشور برگزار میشود.
ارسال به دوستان
بر اساس زندگی مرضیه حدیدچی
«خداحافظ مادر» شیخطادی کلید خورد
سریال «خداحافظ مادر» به کارگردانی پرویز شیخطادی با محوریت زندگی طاهره دباغ یا مرضیه حدیدچی مدتی است کلید خورده است.
به گزارش «وطنامروز»، پرویز شیخطادی این روزها سریال «خداحافظ مادر» را با محوریت مرضیه حدیدچی معروف به طاهره دباغ میسازد.
این سریال این روزها در زنجان در حال تصویربرداری است و پرویز شیخطادی آن را برای شبکه 5 میسازد. نسرین بابایی بازیگر نقش طاهره دباغ است.
بابایی پیش از این در مجموعه «وارش» به کارگردانی احمد کاوری به ایفای نقش پرداخته بود و این روزها غیر از این سریال، مجموعه دیگری با نام «در کنار پروانهها» را دارد که قرار است ایام محرم پخش شود.
طاهره دباغ که به او لقب مادربزرگ انقلاب را دادهاند چریک مسلح و زندانی سیاسی در زمان حکومت پهلوی است. او در دوران تبعید امام خمینی(ره) در پاریس محافظ شخصی خانواده ایشان بود. دباغ از زندانیان سیاسی است که سابقه شکنجه با دستگاه آپولو را داشته و خاطرات وی از این شکنجهها در کتابی ثبت شده است.
مرضیه حدیدچی که در دوران نهضت اسلامی طعم زندان و شکنجههای سخت رژیم پهلوی را چشیده بود، پس از پیروزی انقلاب، سوابقی از جمله حضور در مجلس شورای اسلامی و فرماندهی سپاه همدان را در کارنامه خود ثبت کرد.
پرویز شیخطادی پیش از این کارگردانی فیلمهای مختلفی را بر عهده داشته است و سال ۹۶ نیز یک سریال ۱۲ قسمتی با نام «بانوی سردار» با محوریت بیبی مریم بختیاری مادر علیمردان خان ساخت که جزو اولین سریالها با محوریت یک قهرمان ملی زن بود.
ارسال به دوستان
با بازی در نقش یک وکیل
برندن فریزر به «قاتلان ماه کامل» اسکورسیزی پیوست
برندن فریزر در فیلم جدید اسکورسیزی به نقشآفرینی میپردازد.
به گزارش «وطنامروز»، وسترن «قاتلان ماه کامل» به کارگردانی مارتین اسکورسیزی، برندن فریزر را به جمع بازیگرانش افزود. گفته شده فریزر در این فیلم که محصول مشترک اپل و پارامونت است، در نقش یک وکیل به نام دبلیو اس همیلتون جلوی دوربین میرود. «قاتلان ماه کامل» با بازی لئوناردو دیکاپریو و رابرت دنیرو با اقتباس از کتابی به قلم دیوید گرن ساخته میشود و موضوع آن درباره کشتار قبیله اوسیج در دهه ۱۹۲۰ میلادی به دنبال پیدا شدن نفت در زمینهای این قبیله است.
فیلمبرداری این فیلم از ۱۹ آوریل شروع شده و جسی پلمانز، لیلی گلدستون و تانتو کاردینال دیگر بازیگران فیلم هستند.
فریزر علاوه بر «قاتلان ماه کامل» برای بازی در پروژه کمدی «برادران» به کارگردانی بارکابو هم انتخاب شده که اکنون در آتلانتا در حال تولید است.
بن فاستر در کنار ویل اسمیت بازی میکند
بن فاستر، شارمین بینگوا، گیلبرت اوور و مصطفی شکیر به جمع بازیگران تریلر جدید آنتوان فوکوآ با عنوان «رهاسازی» یا «آزادی» محصول اپل پیوستهاند که نقش اصلی آن را ویل اسمیت ایفا میکند.
اسمیت نقش شخصیت پیتر را بازی میکند؛ یک برده فراری که با امید سفر به شمال و به آزادی رسیدن از لوییزیانا میگریزد. «رهاسازی» با الهام از داستان حقیقی یک برده ساخته میشود که خودش را از یک مزرعه بردهداری در جنوب آمریکا رها میکند و به ارتش متحدان میپیوندد.
در این فیلم فاستر نقش شخصیتی به نام فسل را بازی میکند که دنبال بردههایی میرود که میخواهند با فرار کردن به آزادی برسند. بینگوا نقش همسر پیتر یعنی دودین را بازی میکند و اوور نقش شخصیت گوردون را ایفا میکند که برده دیگری است که در کمپ کنار پیتر کار میکند.
ارسال به دوستان
«فضای انیمیشن: از میکی تا والای» منتشر شد
«فضای انیمیشن: از میکی تا والای» اثر جی. پی. تلوت و ترجمه محمدرضا سهرابی منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز» جی. پی. تلوت در فضای انیمیشن: از میکی تا والای، به ماهیت پیچیده آفرینش در هنر انیمیشن میپردازد و با موضوع مواجهه با یک طلق خالی، صفحه کاغذ یا صفحه رایانه آغاز میکند. دشواری خلق زندگی و فضا از هیچ، در فیلمهای اولیه انیمیشن مانند نیمو کوچولو (1911) و گرتی دایناسور (1914) ساخته وینزور مککی یک چالش به شمار میآمد و هنوز هم در آثار کنونی دیزنی و پیکسار مانند شاهدخت و قورباغه و بالا وجود دارد. تلوت پرسشهایی مهم درباره هنرمند بودن، مؤلف بودن و تولید مطرح میکند که جزو ذات فرآیند ساخت انیمیشن هستند و تاریخچه بینظیری درباره سیر تحول و تکامل انیمیشن فراهم میآورد.
از وینزور مککی و برادران فلایشر گرفته تا والت دیزنی، برادران وارنر و پیکسار، این کتاب به بررسی نقش و مشارکت کسانی میپردازد که انیمیشن را ابداع و تعریف کردند و همینطور کسانی که در عصر دیجیتال از آن بهره میبرند تا امکانات سینما را بازتعریف کنند.
این کتاب در نوع خود کمنظیر است. علت آن هم نگاه ویژهای است که نویسنده به موضوع «فضا» دارد. هر چند در آغاز به نظر میرسد نویسنده قصد دارد موضوع «فضا» در انیمیشن را مورد بحث و بررسی قرار دهد اما هر چه پیش میرویم بحثهای او از مرزهای انیمیشن و به طور کلی رسانههای دیداری فراتر رفته و ساحت هنر و حتی زندگی معاصر را در برمیگیرد. تلوت برای تبیین و توجیه عقاید و نظراتش از ایدهها و افکار فیلسوفان و نظریهپردازان بزرگ معاصر مانند ویریلیو، بودریار، لیوتار، ویدلر، آیزنشتاین، بازن و کاراکوئر کمک میگیرد و همین موضوع به غنای کتاب میافزاید.
در تمام موارد سعی شده است سبک و اسلوب نگارش نویسنده حفظ شود. علاوه بر این تلوت گاهی از واژه یا اصطلاحی خاص در بخشهایی از کتاب با معانی مختلف و چندگانه استفاده کرده است که این نکته نیز بیش از پیش به دشواریهای ترجمه افزود. اما نکته جالب این است که هنگام ترجمه و بهطور کلی خواندن کتاب، در انتهای هر فصل و سرانجام کل کتاب، مترجم و خواننده به درک و دریافتی دست مییابند که در آغاز قابل پیشبینی نبوده است. شاید اگر نویسنده روش معمول نگارش را برمیگزید، کتاب تا این حد عمیق و غنی از کار درنمیآمد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|