|
هالووین خونین آمریکا
جشن هالووین امسال در ایالات متحده رنگ خون گرفت. یکشنبه 31 اکتبر، تنها ۲ ایالت پرجمعیت آمریکا شاهد دستکم کشته و مجروح شدن 17 نفر در جریان جشنهای هالووین بودند. در نتیجه تیراندازی در یکی از میهمانیهای هالووین در تکسارکنا در ایالت تگزاس یک جوان 20 ساله کشته و 9نفر زخمی شدند. پلیس شهر ساکرامنتو مرکز ایالت کالیفرنیا نیز گزارش داد بر اثر تیراندازی در یک میهمانی بزرگ هالووین، ۲ نفر کشته و ۵ نفر زخمی شدند.
ارسال به دوستان
به دنبال محاصره مأرب از ۳ جهت، انصارالله در حال مذاکره با قبایل محلی برای آزادسازی کامل این منطقه نفتخیز است
فرار شبانه سعودیها از« َشبوَه» یمن
گروه بینالملل: یک منبع آگاه نظامی در یمن، دیروز (دوشنبه اول نوامبر) گفت نیروهای سعودی نیمهشب یکشنبه فرودگاه «عتق» در استان شبوه واقع در جنوب شرق یمن را ترک کردند و به طور ناگهانی به خاک عربستان بازگشتند. وی که خواست نامش فاش نشود در گفتوگو با «العربی الجدید» تصریح کرد از زمان ورود نیروهای سعودی به استان شبوه، این نخستینبار است که این تعداد نیروی سعودی از آن خارج میشوند. نیروهای سعودی از فرودگاه عتق به عنوان یک اردوگاه استفاده میکردند و این فرودگاه مقر فرماندهان ائتلاف سعودی به شمار میرفت. خروج اغلب نیروهای سعودی از شبوه تقریبا یک هفته پس از خروج نیروهای اماراتی از اردوگاه العلم و ۲ روز پس از تسلط نیروهای «عبدربه منصور هادی» بر این اردوگاه و اخراج نیروهای النخبه وابسته به گروه موسوم به «المجلس الانتقالی الجنوبی» (شورای انتقالی جنوب) تحت حمایت امارات انجام میشود. برخی منابع رسانهای میگویند خروج نیروهای سعودی از فرودگاه عتق به دلیل وجود اطلاعاتی درباره حملات احتمالی به پایگاههای ائتلاف سعودی در استان شبوه صورت گرفته است. بنا بر این گزارش، این نیروها از ۲ سال پیش در فرودگاه عتق مستقر بودند اما نیمهشب یکشنبه به صورت ناگهانی این فرودگاه را به مقصد «العبر» و «الودیعه» (گذرگاههای مرزی بین یمن و عربستان) ترک کردند.
* آزادسازی نقاط مهم دیگری در اطراف مأرب
شبکه المسیره ضمن اعلام آزادسازی چند منطقه مهم در اطراف مأرب، گزارش کرد پیشرویهای اخیر منجر به تلاقی نیروهای مسلح یمن از سمت «صراوح» و جنوب غرب مأرب شده است. خبرنگار شبکه «المسیره» اعلام کرد نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن نقاط مهم دیگری را در حومه «الجوبه» در مجاورت «مأرب» از سمت جنوب و جنوب غرب آزاد کردهاند. بر اساس گزارش مذکور، مناطق «الیعره، السواد و الحجیره» آزاد شده و علاوه بر آن توافقهایی نیز با تعدادی از قبایل برای تخلیه تعدادی از اردوگاههای مورد استفاده ائتلاف متجاوز انجام شده است. المسیره همچنین افزود پیشرویهای اخیر در ۲۴ ساعت گذشته منجر به تلاقی نیروهای مسلح از سمت «صراوح» و جنوب غرب مأرب شده است. در پی محاصره مأرب از ۳ جهت توسط نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن، صنعا این روزها شاهد رفتوآمد گسترده سران قبایل مأرب است تا برای دور نگه داشتن منطقه خود از درگیری، با صنعا همراه شوند و به توافق برسند. روزنامه الاخبار در همین ارتباط نوشت تاکنون ۸۰درصد ساکنان شهر مأرب با دولت صنعا همراه شدهاند؛ دولتی که اوضاع را در ۱۲ شهر از مجموع ۱۴ شهر مأرب عادیسازی کرده و فقط ۲۰درصد ساکنان همچنان تحت کنترل حزب اصلاح هستند. بر اساس برآوردهای نیمه رسمی نیز ۸۵ درصد از قبایل مأرب تحت کنترل صنعا بوده و بیشتر افراد قبایل در خط مقدم هستند و وظایف امنیتی و اداری در شهرهای آزادشده را بر عهده دارند و تنها ۱۵ درصد قبایل در وادی عبیده همچنان تحت تسلط حزب اصلاح هستند.
* تغییر نام خیابان «الریاض» صنعا به خیابان «جورج قرداحی»
مقامات محلی در شهر صنعا، پایتخت یمن در راستای تجلیل از وزیر اطلاعرسانی لبنان و حمایت از او بابت اظهاراتش درباره جنگ عربستان علیه یمن نام خیابان قدیمی ریاض را به نام قرداحی تغییر دادند. خبرگزاری فرانسه به نقل از تجار و کسبه در خیابان ریاض سابق گزارش داد اسم این خیابان به جورج قرداحی تغییر پیدا کرده است. بر اساس گزارشها و منابع خبری، شمار بیلبوردهای تصویر جورج قرداحی در سطح شهر صنعا بیشتر شده است. در این بیلبوردها نوشته شده است: «بله جورج! جنگ علیه یمن بیهوده است». جورج قرداحی، مسیحی مارونی، مجری سرشناس جهان عرب و وزیر اطلاعرسانی کنونی لبنان قبل از تصدی وزارت اطلاعرسانی گفته بود: «جنگ عربستان علیه یمن بیهوده است و انصارالله از خود و کشورش دفاع میکند». اظهارات این وزیر لبنانی درباره جنگ بیهوده عربستان علیه یمن منجر به تنش دیپلماتیک بین لبنان و کشورهای عربستان، بحرین، کویت و امارات شده است.
* تکرار درخواست ریاض از زبان نخستوزیر لبنان
نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان که کشورش با مداخلهجویی عربستان و برخی کشورهای عربی تحت فشار فزاینده سیاسی و اقتصادی قرار گرفته است، به طور تلویحی درخواست قبلی خود و ریاض برای استعفای وزیر اطلاعرسانی لبنان را تکرار کرد. به گزارش العهد، میقاتی در اظهارنظر جدیدی پیرامون سخنان جورج قرداحی، وزیر اطلاعرسانی لبنان در محکومیت حمله ائتلاف عربی به کشور یمن گفت میهنپرستی او باید بر هر چیز دیگری برتری داشته باشد. میقاتی افزود: خواسته من از قرداحی این است که میهندوستی خود را بر هر چیز دیگری ترجیح دهد اما این درخواست عملی نشده است. نخستوزیر لبنان اظهار داشت کشورش در لبه پرتگاه بزرگی قرار دارد که اگر چارهای اندیشیده نشود در موقعیتی قرار خواهد گرفت که هیچ کدام از ما آن را نمیخواهیم. تکرار درخواست برای استعفای قرداحی در حالی است که وزیر اطلاعرسانی لبنان روز یکشنبه تاکید کرد به استعفا فکر نخواهد کرد. قرداحی در گفتوگو با شبکه «الجدید لبنان» اظهار داشت: غیرممکن است از سمتش در دولت لبنان کنارهگیری کند. وی چهارشنبه هفته گذشته در واکنش به درخواست کشورهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی که از او خواستند به خاطر اظهاراتش علیه کشورهای متجاوز به یمن عذرخواهی کند، گفت: هیچ کس حق ندارد برای ما تعیین تکلیف کند.
***
عربستان مدعی ساخت پهپاد
اداره کل صنایع نظامی عربستان سعودی اعلام کرد قراردادی را به منظور ساخت پهپادی به نام «حارس الأجواء» [نگهبان آسمان] با شرکت صنایع نظامی این کشور امضا کرده تا با ساخت و بومیسازی سیستمهای هواپیماهای بدون سرنشین، یک پایگاه فنی و نوآوری پیشگام منطقهای و بینالمللی ایجاد کند. بر اساس گزارش «العربیه»، شرکت صنایع نظامی سعودی همچنین قراردادی را با مرکز مطالعات و پژوهشهای دفاعی «الامیر سلطان» امضا کرده تا بر روی ارتقای این پهپاد کار کند؛ پهپادی که نتیجه پژوهشهای متعدد در مرکز برای رسیدن به یک تولید ملی است و در تحقق هدف اصلی یعنی بومیسازی بیش از 50 درصد هزینههای سعودی در زمینه تجهیزات و خدمات نظامی تا سال ۲۰۳۰ سهیم است. «احمد العوهلی» رئیس اداره کل صنایع نظامی عربستان سعودی در این زمینه گفت امضای این قرارداد، در بالا بردن آمادگی نظامی سامانه دفاعی سعودی و ایجاد فرصتهای شغلی مفید است.
ارسال به دوستان
گزارشگر ویژه سازمان ملل:
اگر آسانژ فوت کند، انگلیس جلاد او است
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه، رژیم لندن را متهم مرگ احتمالی موسس سایت ویکیلیکس بر اثر شکنجه در زندان برشمرده است. «نیلز ملزر» در گفتوگو با شبکه آرتی اعلام کرد جولین آسانژ، رهبر معنوی جنبش ویکیلیکس و افشاگر سرشناس اسرار اطلاعاتی آمریکا و متحدانش، هیچگونه سابقه بیماری روانی ندارد و مشکلات روانی او در زندان لندن تنها نتیجه آزاری است که در حبس متحمل میشود. ملزر در پاسخ به سوالی درباره احتمال مرگ آسانژ گفت: «اگر او به دلیل وضعیت سلامتی نامناسب خود در زندان فوق امنیتی بلمارش لندن بمیرد، این یک تراژدی خواهد بود. اگر او در زندان بمیرد، عملا تا حد مرگ شکنجه شده است؛ این واقعیت است و من اغراق نمیکنم». او شرح داد ماه مه ۲۰۱۹ همراه با تیمی از متخصصان پزشکی در پشت میلههای زندان بلمارش در پایتخت انگلیس، آسانژ را ملاقات کرده است: «همه ما مستقل از یکدیگر در آن زمان به این نتیجه رسیدیم که زندگی او در خطر است. وضعیت روحی و جسمی وی از آن زمان وارد یک مارپیچ نزولی شده است... در دهه گذشته به دلیل انزوای دائمی و سایر روشهای توهینآمیز، آسیبهای پزشکی شدیدی به آسانژ وارد شده و اکنون از «اضطراب دائمی» رنج میبرد... شما نمیتوانید با ادامه شکنجه کسی را از شکنجه نجات دهید و این دقیقا همان کاری است که آنها انجام میدهند. او را منزوی میکنند. آنها او را در این برزخ نگه میدارند».
آوریل (فروردین) ۲ سال پیش بود که دولت اکوادور با دریافت رشوه از دولت ترامپ، مصونیت دیپلماتیکی را که به این افشاگر سرشناس 50 ساله برای اقامت در سفارتخانه این کشور در لندن اعطا کرده بود، لغو کرد. بلافاصله ماموران اسکاتلندیارد به داخل سفارتخانه اکوادور رفته و آسانژ را به اتهام نقض وثیقه بازداشت کرده و فورا دادگاه مربوط به اتهامات آزار جنسی توسط او را که حتی شاکی مدعیالعموم آن، یعنی دادگستری سوئد پرونده آن را بسته بود، برگزار کردند. حال با آنکه تحقیقات این پرونده علیه آسانژ به دلیل کمبود شواهد متوقف شده، رژیم انگلیس او را به رغم مشکلات جسمی همچنان در زندان امنیتی بلمارش که محل نگهداری تروریستهای تکفیری است، حبس کرده است. به همین دلیل حامیان جنبش ویکیلیکس و طرفداران آزادی بیان معتقدند آسانژ در واقع به خاطر فعالیتهای مشروع روزنامهنگاریاش بویژه افشای جنایتهای آمریکا و انگلیس حین اشغال افغانستان و عراق و افشای اطلاعات مربوط به تشکیل گروههای تروریستی مثل داعش مورد غضب لندن و واشنگتن قرار گرفته و همچنان در حبس نگاه داشته شده است. این در حالی است که دولت آمریکا از زمان ریاستجمهوری اوباما، آسانژ و همکارانش را به اتهام جاسوسی به دلیل انتشار اسناد محرمانه از جمله اسنادی درباره عراق، افغانستان و زندان گوانتانامو توسط ویکیلیکس تحت تعقیب قرار داده است. آسانژ در صورت استرداد به آمریکا ممکن است با ۱۷۵ سال زندان روبهرو شود. این در حالی است که برخی جمهوریخواهان از جمله شخص ترامپ، خواهان اعدام او هستند. اوایل سال ۲۰۲۱ یک قاضی انگلیسی درخواست استرداد واشنگتن را رد و دلیل آن را وضعیت نامناسب سلامت آسانژ و خطر خودکشی اعلام کرد. درخواست تجدیدنظر ایالات متحده علیه این حکم اوایل این هفته در دادگاه عالی بریتانیا مورد رسیدگی قرار گرفت ولی هیچ حکم فوری اعلام نشد. گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه در مصاحبه تلویزیونی اخیرش تاکید کرد هیچ دلیلی برای نگهداری آسانژ در یک زندان فوقامنیتی وجود ندارد، زیرا او در حال حاضر هیچ حکمی را نمیگذراند و با اتهامات جنایی واقعی روبهرو نیست. ملزر گفت: «حتی اگر برای این استدلال فرض کنیم که استرداد مشروع است و باید به نحوی حضور او را تضمین کنیم، او میتواند در حبس خانگی باشد. بنابراین منزوی کردن او کاملا غیرضروری و در نتیجه غیرقانونی است».
ارسال به دوستان
نشست «جی 20» نتوانست اختلافات شرکای غربی را حل کند
مکرون: استرالیا دروغ میگوید!
اجلاس گروه 20 قدرت برتر اقتصادی جهان در رم نهتنها نتوانست به اهداف تعیینشده برای حل مشکلات جهانی تغییرات اقلیمی و بحرانهای اقتصادی و بهداشتی دوران کرونا نایل آید، بلکه به تخاصم میان برخی رهبران حاضر در این اجلاس نیز دامن زد. نه دیدار رو در روی جو بایدن و امانوئل مکرون توانست اختلافات میان واشنگتن و پاریس در غائله معامله اوکاس (زیردریاییهای هستهای استرالیا) را برطرف کند و نه هیات دیپلماتیک اعزامی چین به ایتالیا توانست با دیدارهای مستقیم، طرفهای آمریکایی و اروپایی را مجاب به عدم دخالت در تایوان کند. در عین حال اجلاس شنبه و یکشنبه گذشته تاثیری جز افزایش خصومت میان فرانسه و استرالیا نداشت.
به گزارش رویترز، در جریان نشست جی 20، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه و اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا برای نخستینبار پس از لغو یکطرفه قرارداد 50 میلیارد دلاری خرید زیردریایی از سوی استرالیا، با یکدیگر دیدار کردند. استرالیا ماه سپتامبر گذشته در پی ائتلاف جدید امنیتی خود با آمریکا و انگلیس، معامله خود با فرانسویها را یکجانبه و به شکلی تحقیرآمیز فسخ کرد. ائتلاف موسوم به اوکاس که استرالیا را به زیردریاییهای هستهای با فناوری آمریکایی و انگلیسی مجهز میکند، پاریس را غافلگیر کرد و باعث شد سفرای خود را از واشنگتن و کانبرا، به دلیل اتهاماتی مبنی بر خیانت به فرانسه فرا بخواند. دیدار ۲ طرف در رم اما کمکی به حل اختلافات نکرد. موریسون در یک نشست مطبوعاتی ابتدا با دفاع از تصمیم دولتش برای خیانت به فرانسویها در قرارداد مزبور، آن را یک تصمیم ملی خواند تا فرانسویها هر چه بیشتر تحقیر شوند. او سپس با رد عذر و بهانههای مطرح شده از سوی بایدن در دیدار با مکرون مبنی بر اینکه آمریکاییها از ماجراهای بین پاریس و کانبرا بیخبر بودهاند و به شریک فرانسوی خود درباره اوکاس دروغ نگفتهاند، اعلام کرد واشنگتن کاملا در جریان دور زدن فرانسویها در ماجرای لغو قرارداد زیردریاییها بوده است. بعد از آن نوبت مکرون بود که طرف مقابل را بنوازد. رئیسجمهور فرانسه با بیان اینکه نخستوزیر استرالیا درباره لغو قرارداد زیردریاییها به او دروغ گفته، ساخت اعتماد دوباره بین ۲ کشور را مستلزم زمان و تلاشهای بیشتر دانست. مکرون در پاسخ به این سوال که «آیا فکر میکنید موریسون درباره توافق اوکاس دروغ گفته است؟» تاکید کرد: «فکر نمیکنم، مطمئن هستم!» او که در جمع خبرنگاران استرالیایی در جریان اجلاس «جی ۲۰» صحبت میکرد، ادامه داد: «من برای مردم شما احترام زیادی قائلم و دوستی زیادی دارم. فقط میگویم وقتی [ما] احترام قائل هستیم، [شما هم] باید صادق باشید و باید در یک راستا و با احترام به این ارزش رفتار کنید».
این نخستینبار نیست که یک مقام فرانسوی مقامات استرالیایی، آمریکایی و انگلیسی را به دروغگویی متهم میکند؛ پیش از این نیز وزیر خارجه فرانسه، در واکنش به ائتلاف امنیتی اوکاس، این ۳ شریک را دروغگو و دورو خوانده بود. اظهارات اخیر مکرون، موریسون را به واکنش مجدد واداشت و او همان روز گفت دروغ نگفته است و مدعی شد قبلا به مکرون توضیح داده بوده که زیردریاییهای معمولی، دیگر نیازهای استرالیا را برآورده نمیکنند. «بارنابی جویس» معاون نخستوزیر استرالیا نیز به فرانسویها کنایه زد که «ما جزیرهای از فرانسه را ندزدیدیم؛ ما برج ایفل را خراب نکردیم؛ فقط یک قرارداد بود!»
ارسال به دوستان
دور دنیا
نگرانی تلآویو از انتشار تصاویر با وضوح بالا از تأسیسات هستهای دیمونا
پس از آنکه شرکت «MapBox» مستقر در واشنگتن و سانفرانسیسکو در خبری اعلام کرد از روز ۲۶ اکتبر گذشته، دسترسی مشترکان خدمات این شرکت به تصاویر واضح از تمام مناطق فلسطین اشغالی از جمله نیروگاه و تأسیسات هستهای دیمونا در صحرای نقب از فاصله نیم متری امکانپذیر خواهد بود، موجی از نگرانی در محافل صهیونیستی به وجود آمد. به نوشته «روسیا الیوم»، تلآویو که سالها سعی کرده با فشار بر شرکتهای ارائهدهنده تصاویر ماهوارهای از انتشار عکسهای بسیاری از مناطق فلسطین اشغالی جلوگیری کند، اکنون با چالش جدیدی مواجه است و رسانههای صهیونیستی میگویند این رژیم نگران هدف قرار گرفتن دقیق این تاسیسات و مراکز از سوی نیروهای مقاومت است. چند روز است رسانههای صهیونیستی به موضوع انتشار عکسهایی از مناطق امنیتی داخل فلسطین اشغالی، از جمله تاسیسات هستهای دیمونا و پایگاههای نظامی متعلق به نیروی هوایی رژیم از طریق وبسایتها میپردازند که در اختیار همه طرفها قرار دارد. این در حالی است که تلآویو پیشتر از سایت Google Earth خواسته بود تصاویر گرفته شده از این تاسیسات را حذف کند و تلاش کرده بود این تصاویر را از سایتهای دیگر نیز حذف کند.
***
باکو موشک هوا به هوای اسرائیلی خرید
جمهوری آذربایجان از رژیم صهیونیستی موشکهای هوا به هوای برد متوسط از خانواده I-Derby ER با نام Python-5 خریداری کرده است که روی جنگندههای میگ 29 سوار میشود. به گزارش رسانههای آمریکایی، این موشکها از شرکت اسرائیلی «RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd» خریداری شده ارزش هر کدام 300 هزار دلار است. تعداد موشکهای خریداری شده در اختیار رسانهها قرار نگرفته است.
***
بلینکن: غنی را برای انتقال قدرت به طالبان تحت فشار گذاشته بودم
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با سیبیاس گفت: شب چهاردهم آگوست با اشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان تماس داشتم و به او فشار میآوردم تا مطمئن شوم آماده موافقت با طرحی است که ما در تلاش برای اجرای آن هستیم برای انتقال قدرت به حکومت جدیدی که توسط طالبان رهبری میشد اما فراگیر بود و تمام جنبههای جامعه افغانستان را در بر میگرفت و او در تماس تلفنی به من گفت برای انجام این کار آماده است اما اگر طالبان همراهی نکنند، او آماده است تا سرحد مرگ بجنگد و درست روز بعد از افغانستان فرار کرد! وی افزود: من با رئیسجمهور غنی هفتهها و ماهها چانهزنی داشتم. شما داستان والاستریت ژورنال را که چند روز پیش منتشر شد، خواندید؟ فکر میکنم همین چند روز پیش دوباره تأیید شد که سازمانهای اطلاعاتی ما و هیچ یک از ما انفجار سریع دولت و نیروهای امنیتی افغانستان را پیشبینی نمیکردیم. هیچ کس فکر نمیکرد در طول ۱۱ روز این اتفاق بیفتد.
***
آتشسوزی در نیروگاه اتمی ترکیه
رسانههای ترکیهای عصر یکشنبه از وقوع آتشسوزی در نیروگاه اتمی «آققویو» واقع در استان مرسین در پی انفجار ترانسفورماتور برق در این تأسیسات خبر دادند. روزنامه «جمهوریت» دیروز (دوشنبه) با بیان اینکه انفجار ترانسفورماتور برق در نیروگاه اتمی در حال ساخت ترکیه لحظات ترسناکی را برای کارکنان و ساکنان مناطق اطراف آن ایجاد کرد، به نقل از شرکت پیمانکار نوشت که آسیبی به کسی نرسیده است. بر اساس این گزارش، شرکت پیمانکار نیروگاه اتمی آققویو طی بیانیهای که درباره آتشسوزی روز گذشته منتشر کرده اعلام کرد این آتشسوزی بر اثر اصابت صاعقه به خط انتقال برق نزدیک به تابلوی کنترل آتشنشانی رخ داد. در این بیانیه آمده است: «۳۱ اکتبر ۲۰۲۱، با یک هشدار فوری مطلع شدیم که آتشسوزی در منطقه پست کمکی سایت نیروگاه اتمی در نتیجه اصابت صاعقه به خط انتقال برق رخ داده است. آتش در ابتدا مهار و سپس توسط آتشنشانان که بلافاصله در محل حاضر شدند به طور کامل خاموش شد».
***
نظر اکثر آمریکاییها: نه ترامپ، نه بایدن!
نتایج نظرسنجی شبکه انبیسی نیوز که روز یکشنبه منتشر شد، نشان میدهد ۵۲ درصد آمریکاییها در انتخابات پیش رو نه به نفع بایدن رای خواهند داد و نه ترامپ. بر این اساس 54 درصد مردم آمریکا از عملکرد جو بایدن، رئیسجمهور فعلی ناراضی هستند و ۷۱ درصد کل جامعه آماری شامل بیش از نیمی از شرکتکنندگان دموکرات در نظرسنجی مزبور تأکید داشتهاند کشورشان در مسیر اشتباه گام برداشته است. حدود ۶۰ درصد نیز بر این باورند مدیریت اقتصادی بایدن در دوره ۹ ماهه ریاستجمهوریاش ضعیف بوده است. «جف هارویت» از انجمن تحقیقاتی هارویت که نظرسنجی فوق را انجام داده، میگوید: «دموکراتها با کشوری روبهرو هستند که افکار عمومی مردم آمریکا نسبت به رئیسجمهور جو بایدن از ماه آوریل تاکنون بشدت منفی شده است». در عین حال آمار و ارقام معتبرترین موسسه نظرسنجی آمریکا (گالوپ) نشان میدهد به استثنای دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا که میانگین رضایت از عملکرد او در پاییز ۲۰۱۷ به ۳۷ درصد رسیده بود، میزان مقبولیت بایدن در نظرسنجی جدید که به ۴۲ درصد رسیده، در بازه زمانی سال نخست دورههای ریاستجمهوری مختلف از هر رئیسجمهور پیش از خود پایینتر است. نظرسنجی مزبور پس از تابستان پرآشوب و اوایل پاییز برای رئیسجمهور دوره اولی انجام شده است که با موج جدیدی از موارد ابتلا و فوتیهای کرونا، پیامدهای خروج نابسامان ایالات متحده از افغانستان، تورم فزاینده و کاهش ناامیدکننده فرصتهای شغلی و جدال داخلی دموکراتها درباره دستورکار بایدن مواجه بود.
ارسال به دوستان
به احتمال زیاد برهم صالح دیگر رئیسجمهور نخواهد بود
ایده صدر برای دولت آتی عراق
اعتراض شماری از شهروندان عراق به نتایج انتخابات عراق در برابر ورودیهای منطقه الخضرا برای دومین هفته متوالی ادامه دارد. معترضان از زمان اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی، با مطالبه بازشماری دستی همه صندوقهای رای تظاهرات خود را از میدان «الفردوس» در بغداد آغاز و اقدام به نصب خیمه برای تحصن کردند. تداوم اعتراضات نسبت به نتایج انتخابات، در نتیجه مخالفت کمیساریای عالی مستقل انتخابات با بازشماری دستی تمام صندوقهای رای در سراسر عراق است. نتایج انتخابات عراق موجب اعتراض بسیاری از تشکلهای سیاسی شده و هواداران برخی گروههای سیاسی در اعتراض به این نتایج در استانهای گوناگون تجمع کردهاند. بازشماری دستی همه آرا از مطالباتی است که اکثر گروههای سیاسی معترض به نتایج انتخابات نیز مطرح کردهاند. «عدنان سراج» تحلیلگر سیاسی عراقی گفت: آنچه در انتخابات اتفاق افتاد از نظر عقلی قابل پذیرش نیست و دلایلی وجود دارد که تقلب و دستکاری دستگاههای اخذ رای را تایید میکند. وی تصریح کرد: اعتراض به نتایج انتخابات حقی قانونی است که بر شواهد و دلایل قانونی استوار است و دلایل معترضان نشان میدهد در انتخابات اخیر تقلب شده و آرای شهروندان مصادره شده است. این تحلیلگر اظهار کرد: عاقلانه نیست این تعداد از معترضان اشتباه کنند. سراج همچنین بیانیههای سازمان ملل متحد و شورای امنیت در تأیید انتخابات عراق را پروتکلی خواند و افزود: این بیانیهها برای انتخابات تمام کشورها استفاده میشود.
* صدر: دولت اکثریت ملی تشکیل شود
در حالی که معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی کماکان در مناطق مختلف بغداد و دیگر استانها تظاهرات برپا میکنند، مقتدا صدر، رهبر جریان صدر در توئیتی خواستار تشکیل دولت اکثریت ملی در عراق شد. صدر در توئیتی نوشت: درست نیست بگوییم من با فراکسیونهای سیاسی جز در مساله اصلاحات داخلی و خارجی و تفاوت میان ملیگرایی و وابستگی اختلاف دارم. وی گفت: ما هیچ اختلافی با هیچکسی جز در وطندوستی نداریم. من معتقدم نخستین چیزی که باید برای آینده وطن انجام دهیم، تشکیل دولت اکثریت ملی است. رهبر جریان صدر ادامه داد: در پارلمان ۲ گروه تشکیل شود؛ طرفداران(حامیان) - اگر تعبیر آن درست باشد- که دولت را تشکیل میدهد و اصلاحات در همه سطوح سیاسی، دولتی، خدماتی، دیپلماتیک و... را بر عهده میگیرد و اپوزیسیون که برادران ما در وطنی واحد هستند و توافق با آنها، مشورتی الزامآور برای ما خواهد بود و ما آنها را به حاشیه نخواهیم راند. وی در پایان نوشت: ما هیچ ابایی از قرار گرفتن در هر کدام از این ۲ گروه نداریم و هر دوی آنها برای خدمت به وطن و بر اساس دموکراسی است.
* شانس صدر برای معرفی نخستوزیر چقدر است؟
در واکنش به تقاضای صدر، کارشناسان سیاسی عراقی معتقدند مساله تشکیل دولت به احتمال زیاد با چالشهایی مواجه خواهد شد. «سعد المطلبی» نماینده سابق پارلمان عراق گفت: پس از تعلل و تقلب رخ داده در انتخابات، درباره تشکیل دولت آتی تردید دارم. گروههای سیاسی کنونی دولت را تشکیل نخواهند داد و اگر هم تشکیل شود، همراه با شرط و شروط خواهد بود. وی افزود: از جمله این شروط بازنگری در روند فعالیت کمیساریا و تحقق عدالت برای نامزدهاست. المطلبی گفت: شواهدی درباره تقلب وجود دارد و کمیساریا باید به اتهاماتی پاسخگو باشد که به آن درباره تقلب زده میشود. در همین حال «بشیر الحداد» عضو حزب دموکرات کردستان عراق احتمال داد ۲ حزب دموکرات و اتحادیه میهنی درباره نامزد جایگزین برهم صالح توافق کنند. وی افزود: طبق اصل آزموده را آزمودن خطاست، افراد جدید برای پستهای ریاستی و وزارتی معرفی خواهند شد. الحداد گفت: ۲ حزب درباره انتخاب فرد جدید به جای برهم صالح توافق کردهاند و فکر نمیکنم وی مجددا انتخاب شود. وی درباره سناریوهای تشکیل دولت هم انتخاب نخستوزیر صدری را بعید دانست و به احتمال معرفی «مصطفی الکاظمی» به عنوان شخصیت مستقل از سوی هیات هماهنگی گروههای شیعی و جریان صدر اشاره کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|