|
ورود سامانه بارشی به کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از ورود سامانه بارشی از جنوب غرب به کشور خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا افزود: سامانه بارشی از جنوب غرب به کشور وارد و در بخشهایی از خوزستان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، بوشهر، ایلام و لرستان بارش باران همراه با وقوع رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در ارتفاعات بارش برف پیشبینی میشود.
ارسال به دوستان
بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران شاخص آلودگی هوای پایتخت روز گذشته به 173 رسید
در هوایت بی قرارم
مهدی چمران در گفتوگو با «وطن امروز»: عدم توسعه شبکه حملونقل عمومی توسط دولت دوازدهم از عوامل تشدید آلودگی هوای تهران گذشته است
گروه اجتماعی: شهروندان تهرانی دیروز در پی آلودگی هوا روز سختی را سپری کردند به طوری که شاخص کیفیت هوای تهران در 16 ایستگاه در وضعیت قرمز و شرایط ناسالم برای همه افراد قرار گرفت.
به گزارش «وطنامروز»، با نزدیک شدن به آذرماه بار دیگر اینورژن (وارونگی هوا) پدیده غالب شهر تهران شده و باعث شده آلودگی هوا که ناشی از تردد خودروهای شخصی، سوخت مازوت نیروگاهها و ضعف شدید سیستم حملونقل عمومی است، نفس شهروندان را بیش از پیش تنگ کند. بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص آلودگی هوا روز گذشته در پایتخت از عدد 140 فراتر رفت و در برخی مناطق شاخصهای آلودگی به عدد 173 رسید که در این شرایط وضعیت ناسالم برای همه گروهها اعلام شد. با ثبت این ارقام تهران آلودهترین روز خود در سالجاری را تجربهکرد. در همین زمینه عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته با بیان اینکه شاخص کیفیت هوای تهران در 16 ایستگاه در وضعیت «ناسالم برای همه گروهها» قرار گرفت، اظهار کرد: امروز این شاخص در ایستگاههای سنجش آلودگی هوا بالای 150 بود؛ در منطقه 2 شدیدترین وضعیت آلودگی را شاهد هستیم و کیفیت هوا در این منطقه بسیار ناسالم است. وی ادامه داد: آلودگی هوا به معضل جدی پایتخت تبدیل شده است، در همین راستا کارگروه شرایط اضطرار استان تهران باید نسبت به این موضوع تصمیمگیری عاجل داشته باشد.
شاهسونی با اشاره به اینکه گروههای حساس همچون سالمندان، بیماران تنفسی و قلبی، زنان باردار و کودکان تا حد امکان در سطح شهر تردد نکنند، تأکید کرد: همچنین ورزشکاران از ورزش در فضای باز پرهیز کنند و همه افراد تا حد امکان کمتر در فضای باز حضور داشته باشند.
* کمبود 7 هزار دستگاه اتوبوس در تهران
یکی از مهمترین علل ایجاد آلودگی هوای کلانشهر تهران را میتوان ضعف مدیریت در شبکه حملونقل عمومی عنوان کرد؛ شبکهای که طی 4 سال گذشته مورد بیمهری قرار گرفت و بسیاری از ظرفیتهای آن به دلیل فرسودگی از رده خارج شد. حالا بر اساس آمار، شهر تهران تنها 2200 دستگاه اتوبوس در اختیار دارد، در حالی که طبق پیشبینیهای صورت گرفته برای یک حملونقل استاندارد باید 9 هزار دستگاه اتوبوس در شهر تهران تردد داشته باشند. متاسفانه این موضوع حیاتی در 4 ساله گذشته و طی دوره پنجم مدیریت شهری مورد بیتوجهی قرار گرفت و باعث شد تا معضل آلودگی هوا همچنان لاینحل باقی بماند.
در همین رابطه مهندس مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه رفع معضل آلودگی هوا و حملونقل عمومی نیازمند اقدامات بلندمدت و زیربنایی است، گفت: برای حل مشکلات موجود در این ۲ بخش نمیتوان طرحهای ضربتی در دست گرفت و سریعا به نتیجه رسید. متاسفانه طی چند سال گذشته کارهای انباشته شده زیادی وجود دارد که یا دنبال نشده یا بهموقع انجام نشدهاند.
وی ادامه داد: ما در حملونقل عمومی کمبودهای جدی داریم. تکمیل خطوط مترو و تامین واگن مترو اتوبوس برای حملونقل عمومی نیاز به زمان و بودجه کلان دارد. در این زمینه باید به این نکته توجه داشت که برای خرید واگنهای مترو بودجه بسیار زیادی نیاز است. متاسفانه شاهد هستیم که طی 4 سال گذشته ورودی واگن در مترو نداشتهایم.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه برای ورود واگن به چرخه حملونقل عمومی ۲ سال زمان نیاز است، خاطرنشان کرد: نیازسنجیهای شهر تهران در حوزه حملونقل عمومی باید 2 الی 4 سال پیش انجام میشد که اگر این اقدام صورت میگرفت هماکنون مشکل کمبود در حوزه حملونقل عمومی نداشتیم. وی ادامه داد: متاسفانه دولت قبل در این مسائل کمکی به شورا و شهرداری نکرد و بودجهای برای این موضوعات مهم اختصاص نداد. مدیریت شهری قبل میخواست که در این زمینه کار کند ولی دولت همراهی نداشت، همین موضوع باعث شد تا شرایط امروز شکل بگیرد و آلودگی هوا نفس مردم را تنگ کند.
چمران با اشاره به اینکه در سال 96 هنگام تحویل مدیریت شهری به مدیران جدید 6 الی 7 هزار دستگاه اتوبوس در شهر تهران ارائه خدمت میکردند، بیان داشت: بر اساس آمار هماکنون 2200 دستگاه اتوبوس در شهر تهران فعال هستند و میزان خدماتدهی شبکه حملونقل عمومی به مردم کاهش یافته است. در صورتی بخواهیم حداقلها را در نظر بگیریم باید مدیریت شهری گذشته ۲ هزار دستگاه به ظرفیت اتوبوسرانی تهران اضافه میکرد، این در حالی است که میبینیم این اتفاق رقم نخورده و بشدت شاهد کاهش ظرفیت در این حوزه هستیم.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: نتیجه کمبود اتوبوس و واگن مترو در شهر استفاده بیشتر مردم از وسایل نقلیه شخصی و در پی آن افزایش آلودگی هوای شهر است. شرایط کرونایی نیز به این موضوع دامن زده و مردم به عدم استفاده یا بهرهگیری کمتر از شبکه حملونقل عمومی ترغیب میشوند که در پی آن ترافیکهای پیچیده ایجاد شده و منجر به آلودگی هوا میشود. متاسفانه شرایط جوی نیز به افزایش آلودگی هوا کمک میکند. بنابراین برنامهای را که در این زمینه تدوین شده باید با کمک شهرداری و دولت به نتیجه برسانیم تا از این شرایط بد خارج شویم.
وی تاکید کرد: ما این را از بدو ورود به شورا و حتی قبل از آن میگفتیم که باید در زمینه آلودگی هوا اقدامات جدی را در دستور کار قرار دهیم. در بدو ورود مسائل را طرح کردیم و گفتیم که آلودگی هوا را در پیش داریم. امیدواریم با طرحهایی که در دست اجراست بتوانیم تا حد زیادی آلودگی هوا را کنترل و از آسیب به مردم جلوگیری کنیم.
* قانون بر زمین مانده هوای پاک
تیرماه سال 1396 قانون هوای پاک به تصویب شورای شهر تهران رسید اما با روی کار آمدن دوره پنجم مدیریت شهری این قانون نتوانست آنچنان که شایسته است به مرحله اجرا درآید به نحوی که هر سال موضوع آلودگی هوا به چالشی جدی برای مردم تهران مبدل شد. حالا با روی کار آمدن مدیریت شهری ششم میراث نامیمون آلودگی هوا بار دیگر گریبان شهر را گرفته است. در این زمینه ضروری است تا دستگاهها با توجه به وظایفی که در این حوزه دارند وارد عمل شده و اقدام به ساماندهی امر کنند. به دلیل ضعفهای موجود در اجرای قانون هوای پاک، سازمان بازرسی وارد عمل شده و طی یک نشست علمی - تخصصی با حضور نمایندگان دستگاههای مسؤول و همچنین برخی اساتید دانشگاهی و صاحبنظران این حوزه عملکرد دستگاهها در اجرای قانون هوای پاک را بررسی کرد.
بر این اساس غلامعباس ترکی، معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور در این نشست، ضمن تبیین اهمیت موضوع آلودگی هوا، به وضعیت نامناسب آلودگی هوا در کلانشهرها بویژه شهر تهران اشاره و اظهار کرد: بررسیهای سازمان بازرسی کل کشور حاکی از آن است که بسیاری از تکالیف قانونی دستگاهها اجرا نشده است.
به گفته وی، در این قانون اعتبار لازم نیز پیشبینی شده و در ماده 33 قانون هوای پاک به طور صریح تعیین شده است. از طرفی بررسیهای سازمان بازرسی کل کشور نشان میدهد مفاد ماده 33 مذکور و سایر مقررات در زمینه تأمین بودجه و هزینهکرد به درستی و کامل محقق نشده و ما نیز پیگیریهای لازم در این زمینه را انجام خواهیم داد تا مشخص شود که آیا منابع، برای کنترل آلودگی هوا مورد استفاده قرار گرفته یا تخطی شده است. وی ادامه داد: در سال 99 و امسال بازرسیهای متعددی را انجام دادهایم و نشستهای تخصصی در این زمینه برگزار شده است. در همین راستا دستگاههای متخلف را به مراجع قانونی معرفی کرده و با احراز تخلف و ترک فعل چند دستگاه، موضوع به هیات تخلفات نهاد ریاستجمهوری اعلام شده است؛ نتایج بررسیهای تکمیلی درباره اجرای تکالیف قانونی دستگاهها را حتما پیگیری خواهیم کرد و ناگزیریم اگر کوتاهی در اجرای هر بخش از قانون صورت گرفته باشد ضمن اعلام عمومی، به مبادی مربوط منعکس کنیم.
ارسال به دوستان
اخبار
بررسی مشکلات آبی ۴ استان با حضور معاون اول رئیسجمهور
جلسه بررسی مسائل مربوط به مشکلات آب استانهای چهارمحالوبختیاری، اصفهان، یزد و خوزستان به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد. به گزارش فارس، جلسه بررسی مسائل مربوط به مشکلات آب استانهای چهارمحالوبختیاری، اصفهان، یزد و خوزستان دیروز به ریاست محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری برگزار شد. در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، نیرو، کشور و صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری و استانداران چهارمحالوبختیاری، اصفهان، یزد و خوزستان حضور داشتند، مسائل و مشکلات مربوط به آب این 4 استان بررسی شد.
***
پیشنهاد تخصیص ردیف بودجه برای مدیریت شهری در بودجه ۱۴۰۱
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران از ارائه پیشنهاد تخصیص ردیفها و تبصرههای حوزه مدیریت شهری در بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور به رئیس شورای اسلامی شهر تهران خبر داد. محمد آخوندی گفت: کمیسیون برنامه و بودجه سلسله جلسات کارشناسی را با حوزههای تخصصی شهرداری از جمله حملونقل و حوزههای مرتبط برگزار کرده است. ما در این جلسات ردیفها و تبصرههایی که مرتبط با حوزه مدیریت شهری در بودجه سالانه است را پیگیری کردیم که در این زمینه پیشنهاد به حذف، اصلاح و اضافه شدن برخی ردیفها و تبصرهها داده شد. وی در ادامه با اشاره به پیشنهاد احیای برخی از بندهای بودجه که در سالهای گذشته در بودجه سالانه کل کشور لحاظ شده بود، اظهار داشت: در مجموع با تلاشهای صورتگرفته با همکاری حوزه معاونت برنامهریزی شهرداری، متنی تهیه و به رئیس شورای اسلامی شهر تهران تقدیم شد تا به سازمان برنامه و بودجه کل کشور ارائه شود و در تدوین بودجه سال بعد مورد توجه قرار گیرد. آخوندی با بیان اینکه این موضوع باید از طریق مجلس شورای اسلامی و مجمع نمایندگان تهران نیز پیگیری شود، گفت: موارد مطرح شده در این پیشنهاد دارای اهمیت هستند و ما در تلاشیم این موارد را در بودجه ۱۴۰۱ کل کشور داشته باشیم. وی ادامه داد: بخشی از این پیشنهاد اختصاص به شهر تهران دارد و بخشهایی از آن مربوط به شهرداریهای کل کشور است. مهمترین محورهایی که در این پیشنهاد مورد توجه قرار گرفته، انتشار اوراق مالی برای پروژههای کلانشهری، اصلاح برخی از تبصرههای بودجه در حوزه حملونقل عمومی و توسعه آن و نیز ارائه چند پیشنهاد درباره تبصرههای جدید به منظورحلوفصل بدهیهای شهرداری تهران به سیستم بانکی کشور است که امیدواریم مورد توجه سازمان مدیریت برنامه و بودجه کشور و مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.
***
سخنگوی شورای نگهبان:
شورای نگهبان طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تأیید کرد
سخنگوی شورای نگهبان گفت: طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پس از رفتوآمد میان مجلس و شورای نگهبان مورد تایید قرار گرفت و اخیرا رئیسجمهور آن را ابلاغ کرد. قانون اساسی ما نگاه ویژه به خانواده دارد و اصل دهم حاکی از این نگاه ویژه است. هادی طحاننظیف در ابتدای نشست خبری خود با اشاره به طرحهای رسیده به شورای نگهبان اظهار کرد: طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پس از رفتوآمد میان مجلس و شورای نگهبان مورد تایید قرار گرفت و اخیرا رئیسجمهور آن را ابلاغ کرد. قانون اساسی ما نگاه ویژه به خانواده دارد و اصل دهم حاکی از این نگاه ویژه است. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، خانواده را واحد بنیادین جامعه دانسته و برنامهریزیهای کشور را در جهت پاسداری از قداست خانواده و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی الزامی کرده است. طحان نظیف با اشاره به طرح جوانی جمعیت هم گفت: طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، چند باری مورد بررسی قرار گرفته بود و نظرهای استدلالی در پایگاه اینترنتی شورا وجود دارد. در مراحل ابتدایی بررسی این طرح، ایرادهای مفصل و ابهامهای متعددی داشتیم. در این فرآیند حدود یکساله، ابهامها و ایرادهای شورای نگهبان کمتر و در نهایت برطرف شد. یکی از طرحهایی که جلسات کارشناسی متعددی در شورای نگهبان با موافقان و مخالفان داشت و اظهارنظر ۲ طرف مورد بررسی قرار میگرفت، همین طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بود. در این زمینه به خاطر نمیآوریم نهادی درخواست ملاقات داده باشد و شورای نگهبان یا پژوهشکده شورا آن را برای بررسی طرح جوانی جمعیت دعوت نکرده باشد.
***
سند نقل و انتقال خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود
اداره کل اسناد و تنقیح قوانین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به طرح استفساریه ماده ۲۹ قانون رسیدگی به جرائم رانندگی اعلام کرد سند نقل و انتقال خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود. بنا بر این گزارش، پس از مباحث مطرحشده مبنی بر اینکه در نقل و انتقال خودرو برگ سبز خودرو سند رسمی است و دیگر نیاز به ثبت آن در دفاتر اسناد رسمی نیست، ۵۰ نماینده مجلس در نامهای رسمی به رئیس مجلس شورای اسلامی درباره ماده ۲۹ قانون رسیدگی به جرائم رانندگی درخواست استفساریه کردند. در پاسخ معاون قوانین مجلس شورای اسلامی، در نامهای رسمی به رئیس مجلس شورای اسلامی آمده است: این طرح برخلاف اصل ۷۵ قانون اساسی است و در اصل ۷۵ قانون اساسی آمده است: طرحهای قانونی و پیشنهادها و اصلاحاتی که نمایندگان درباره لوایح قانونی عنوان میکنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه عمومی میانجامد، در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن، طریق جبران کاهش درآمد یا تامین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد.
ارسال به دوستان
احتمال شیوع موج جدید کرونا در پی عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی
رئیسجمهور: ممنوعیت تردد شبانه لغو شود
سرانجام پس از گذشت ماهها از محدودیت تردد شبانه به منظور کاهش چرخش انتقال ویروس کرونا، رئیسجمهور دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: «با توجه به واکسیناسیون عمومی، ممنوعیت تردد شبانه در شهرها لغو شود». رئیسجمهور با قدردانی از همراهی و همکاری مردم با متولیان مقابله با کرونا اظهار داشت: اقدامات بزرگ و ارزشمندی در راستای واکسیناسیون عمومی و صیانت از جان و سلامت مردم انجام شده اما همچنان رعایت شیوهنامههای بهداشتی ضروری است و باید از هر گونه عادیانگاری و سستی در رعایت شیوهنامههای بهداشتی پرهیز کرد. دکتر سیدابراهیم رئیسی در این جلسه با گرامیداشت هفته بسیج و تجلیل از روحیه بسیجی دستاندرکاران مقابله با بیماری کرونا اظهار داشت: کادر بهداشت و درمان و همه دستاندرکاران با روحیه جهادی و بسیجی در خط مقدم مقابله با بیماری کرونا مشغول ایثار و فداکاری هستند و با حفظ و تقویت این روحیه میتوان بر مشکلات غلبه کرد. رئیسجمهور افزود: دغدغه و اولویت اصلی دولت، صیانت از جان مردم است و این مسیر را تا رسیدن به شرایط مطلوب با قوت ادامه خواهیم داد. رئیسی جدیت در کنترل رفتوآمد از طریق مرزهای کشور را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: وزارت کشور و وزارت بهداشت و درمان وظیفه دارند با حساسیت و جدیت، تردد افراد از مرزها را کنترل کنند. رئیسجمهور با تأکید بر تداوم اعمال کنترلهای هوشمند و تاثیر آن بر کنترل بیماری کرونا گفت: به هر میزان که ابعاد و حجم کنترلهای هوشمند افزایش مییابد، میتوان محدودیتهای غیرهوشمند را کاهش داد. رئیسی در ادامه همچنین تأکید کرد: با توجه به واکسیناسیون عمومی، ممنوعیت تردد شبانه در شهرها لغو شود. به دنبال اعلام رئیسجمهوری درباره لغو اجرای طرح منع تردد شبانه، جانشین رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد اجرای این طرح به محض ابلاغ متوقف خواهد شد. در همین راستا سردار سیدتیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور ناجا در گفتوگو با ایسنا درباره اجرای طرح منع تردد شبانه گفت: لغو اجرای طرح منع تردد شبانه به محض ابلاغ به پلیس لغو خواهد شد. ما در این طرح مجری مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بودیم و بدیهی است اگر توقف اجرای آن به پلیس ابلاغ شود، اجرای آن متوقف خواهد شد.
* کرونا در یک قدمی پیک ششم
اگر چه میزان ابتلا و مرگومیر ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور تا حدی کاهشی شده و تعداد شهرهای قرمز کرونایی نیز با شیبی ملایم در حال نزول است اما کارشناسان تاکید دارند چنانچه پروتکلهای بهداشتی همچنان سفت و سخت رعایت نشود احتمال بروز پیکهای جدید این بیماری وجود دارد. فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: اگر پوشش کافی واکسیناسیون انجام نشود و مردم رعایت شیوهنامههای بهداشتی را نادیده بگیرند بیتردید پیک ششم کرونا را پیش رو خواهیم داشت. علیرضا زالی با اشاره به اقبال گسترده تهرانیها نسبت به انجام واکسیناسیون علیه کرونا خاطرنشان کرد: طبیعتا پوشش حداکثری واکسیناسیون جمعیت هدف در برابر کرونا میتواند به کاهش و در ادامه قطع زنجیره «کووید-۱۹» کمک کند. وی کماکان رعایت شیوهنامههای بهداشتی را برای مهار کرونا ضروری دانست و با اشاره به نقش تکتک افراد جامعه در ریشهکن کردن کرونا، خواستار واکسیناسیون هر چه سریعتر مردم در برابر بیماری «کووید-۱۹» شد.
***
۱۱۸ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
با آنکه آمار جانباختگان ناشی از ابتلا به کرونا در کشور روز جمعه در مرز 2 رقمی شدن قرار گرفت اما دیروز این آمار باز هم افزایشی شد. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته ۳ هزار و ۵۳۹ بیمار مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند. کاهش آمار مبتلایان شناسایی شده در حالی است که متاسفانه آمار فوتیهای ناشی از این بیماری در کشور همچنان ۳ رقمی است. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، از ظهر روز جمعه تا ظهر شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳ هزار و ۵۳۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۶۱۶ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۱۱۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۲۸ هزار و ۸۵۲ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۳۶۳ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳ هزار و ۴۱۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۷ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۸۷۷ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۶ شهر در وضعیت زرد و ۱۴۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بنا بر این گزارش، تاکنون ۵۶ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۱۶۲ نفر دوز اول، ۴۴ میلیون و ۲۹۴ هزار و ۶۵۲ نفر دوز دوم و ۷۲۴ هزار و ۷۲۱ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر این اساس، مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۰۱ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۵۳۵ دوز رسیده است.
ارسال به دوستان
کارشناس محیطزیست و بحرانهای محیطی در گفتوگو با «وطن امروز» هشدار داد
فرونشست زمین، زنگ خطری برای اکو سیستم اصفهان
کارشناس محیطزیست و بحرانهای محیطی گفت: اصفهان ستون محور فلات مرکزی ایران است و اگر با ادامه کمبود منابع آبی دچار مشکل شود ترکش آن به سایر استانها چون یزد، چهارمحالوبختیاری، خوزستان و تهران هم خواهد رسید.
محمدرضا محبوبفر خاطرنشان کرد: بخش عمدهای از دشتهای اصفهان به دلیل از بین رفتن منابع آب زیرزمینی در جاههایی بین 2 تا 5 متر فرونشست کرده است که ادامه چنین پدیده شومی بیتردید اکوسیستم منطقه را به هم میریزد.
وی ادامه داد: تا زمانی که رویکرد مقامات متولی و مسؤولان منابع آبی کشور توجه به سدسازی و بیتوجهی به مدیریت منابع آبهای زیرزمینی و سطحی باشد بیتردید مشکلات آبی در کل جغرافیای ایران بویژه فلات مرکزی حل نخواهد شد، چرا که هماکنون 90 درصد نقشه جغرافیای کشور کمآب دیده میشود.
محبوبفر تصریح کرد: از آنجا که کمبود منابع آبی اغلب استانهای کشور را با تنش مواجه کرده است، بنابراین توجه به مدیریت منابع آبهای زیرزمینی و سطحی در دولت جدید باید بدرستی انجام شود تا از برداشت آبهای زیرزمینی ممانعت شود. علاوه بر این هر گونه اقدامی در راستای سدسازی باید متوقف شد.
کارشناس محیطزیست اظهار داشت: علاوه بر این، حرکت در مسیر صرفهجویی آب باید مدنظر قرار گیرد و اقدامات لازم در این زمینه به کار گرفته شود، چرا که اکنون 90 درصد منابع آبی کشور در بخش کشاورزی با تکنولوژی قدیمی و به صورت غرقابی انجام میشود، در چنین شرایطی باید با حرکت در مسیر مدرنیزه کردن مصرف آب کشاورزی از هدررفت آن جلوگیری شود.
وی ادامه داد: پرت منابع آبی به دلیل کهنه و فرسوده بودن تجهیزات انتقال آب دیگر موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا حدود 30 درصد آب در کشور به دلیل تأسسیات فرسوده آبرسانی هدر میرود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|