|
ارسال به دوستان
انتقادهای گسترده از فیلم اردنی، به حذف آن از رقابتهای اسکار منجر شد
مقاومت فلسطینیها مقابل پادشاهی عرب
گروه فرهنگ و هنر: توجه مردم جهان و جامعه اعراب و مسلمانان به مساله فلسطین، گزارهای است که با هر اتفاق (در هر سطحی) در فلسطین برجسته میشود و مصادیق فراوانی برای آن وجود دارد. در هفتههای گذشته با طرح فیلم «امیره» برای اسکار، مساله فلسطین مورد توجه قرار گرفت. مواجهه مردم فلسطین با فیلم «امیره» که از نگاه ایشان توهینآمیز و علیه زندانیان فلسطینی و مردم فلسطین است، به نحوی بود که کشور سازنده این فیلم(اردن)، آن را از رقابتهای اسکار خارج کرد. به گزارش «وطنامروز»، فیلم «امیره» اثر کارگردان مصری، محمد دیاب و تولید مشترک مصر، اردن، امارات و عربستان است که سال 2021 تولید شده و به موضوع «قاچاق نطفه» میپردازد. تلاش کشورهایی مانند امارات، عربستان و مصر که در سالهای اخیر فعالیتهای فزایندهای برای برقراری ارتباط با اسرائیل در راستای معامله قرن داشتهاند، مورد خشم مردم این کشورها و مسلمانان دیگر کشورها قرار گرفته است. در این میان در حوزههایی مانند سینما تلاش برای تسهیل معامله قرن و نیز تغییر نگاه مردم کشورهای جهان عرب نسبت به رژیم صهیونیستی ادامه دارد. در سالهای گذشته فیلم سینمایی «کفرناحوم» از مصادیق این فعالیتها بود که جشنوارههای اروپایی از آن استقبال کردند. در عین حال مردم نیز واکنشهای تندی به اینگونه فعالیتها دارند. رمضان سال 2020 سریالهایی در راستای ترویج و تسهیل معامله قرن، علیه مقاومت فلسطینیان تولید شد که برخی از آنها با اعتراض مردم متوقف شد. در همان ایام کاربران فراوانی در شبکههای اجتماعی با ساختن تعابیر و هشتگهای متفاوت واکنشهای اعتراضی خود را ابراز کردند. به عنوان مثال هشتگ «ام شارون» توسط معترضان به سریال «ام هارون» شناخته شده بود. کاربران حتی پوستری مشابه پوستر سریال با تصویری از شارون تولید کرده و در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشتند. عمده کسانی که نسبت به پخش سریال اعتراض کردهاند هم عربزبانان کشورهای حاشیه خلیجفارس هستند. جمعی از مردم کویت با به راه انداختن کمپینی توئیتری در مخالفت با پخش سریال «ام هارون» اعلام کردند: «مردم کویت از دوستداران واقعی فلسطین هستند و فیلمهایی مانند ام هارون باید توقیف شوند. البته تلاشهایی که توسط رژیم سعودی میشود، نمیتواند روابط ما را با فلسطینیان با چالش مواجه کند».
در ماجرای اخیر نیز اعتراضات گستردهای نسبت به فیلم «امیره» ساخته محمد دیاب شکل گرفته که منجر به حذف آن از رقابت اسکار شد. ورایتی نوشته است کمیسیون فیلم سلطنتی اردن فیلم درام «امیره» ساخته محمد دیاب که در اردن فیلمبرداری شده اما داستان آن در کرانه باختری فلسطین به وقوع میپیوندد را به عنوان نماینده رسمی خود از رقابت اسکار بینالمللی کنار کشیده چون بحثهای بسیاری در رسانههای اجتماعی درباره این فیلم شکل گرفته است. داستان فیلم درباره کودکان فلسطینی است که به صورت مخفی با قاچاق اسپرم از زندانهای اسرائیلی به دنیا میآیند. نمایش این فیلم باعث شد تعداد زیادی از فعالان مدنی فلسطینی در توئیتر و دیگر رسانههای اجتماعی درباره نحوه نمایش فلسطینیها در آن انتقاد کنند. این فیلم در تیتراژ پایانی خود ادعا میکند بیش از ۱۰۰ کودک از سال ۲۰۱۲ تا به حال در زندانها به دنیا آمدهاند. داستان فیلم هم درباره دختر نوجوانی است که باور دارد فرزند یک فعال فلسطینی است که حکم حبس ابد گرفته است. پس از اکران و اطلاع از محتوای این فیلم، فعالان فلسطینی در شبکههای اجتماعی کمپینی به راه انداخته و خواستار لغو نامزدی این فیلم برای جایزه اسکار شدند. جمعیت اسرا و آزادگان «واعد» در بیانیهای تاکید کرد اکران چنین فیلمی که مساله قاچاق نطفه و فرزندآوری اسرا از این طریق را زیر سوال میبرد، تنها موجب خدمت به دشمن صهیونیستی خواهد شد. در این بیانیه آمده است: شکی در این نیست که ایادی مخفی دشمن صهیونیستی در ساخت چنین فیلمی دست داشتهاند. بنیاد بینالمللی همبستگی با اسرا (تضامن) هم در بیانیهای اعلام کرد ساخت چنین فیلمی را آن هم در شرایطی که اسرا با انواع ظلم و جنایت مواجه هستند، بشدت محکوم کرده و آن را خنجری مسموم در پیکره طرح انسانی اسرا یعنی «قاچاق نطفه» میداند. جنبش حماس نیز در بیانیهای فیلم امیره را موجب زیر سوال بردن رنج و محنتهای اسرای فلسطینی دانست و تاکید کرد داستان این فیلم برخلاف واقعیت است و امیره صرفا یک کار سینمایی برای ارائه در جشنوارههاست. این جنبش نیز خواستار عدم نامزدی فیلم مذکور برای جایزه اسکار شده بود. دکتر جمیل علیان، مسؤول پرونده اسرا در جنبش حماس هم ضمن انتقاد شدید از این فیلم، آن را تلاشی برای تخریب و زیر سوال بردن تاریخ مبارزات جنبش اسرا و خدمت به دشمن صهیونیستی دانست. وی خواستار حذف این فیلم و بازجویی از همه کسانی شد که در ساخت آن دست داشتهاند.
در سطح رسمی، قدری ابوبکر، رئیس هیات امور اسرای فلسطین اعلام کرد اردن رسما پخش فیلم «امیره» را در این کشور متوقف کرده و ما در تلاش برای توقف کامل اکران این فیلم هستیم. گفته شده روز یکشنبه آینده نیز نشستی مهم برای جلوگیری از تولید فیلمهای توهینآمیز به اسرا برگزار خواهد شد. وزیر فرهنگ دولت خودگردان از همتای اردنی خود خواسته است در مقابل این فیلم بایستد. در نتیجه این اعتراضات، این فیلم از رقابت اسکار حذف شد و تهیهکنندگان فیلم تصمیم گرفتند آن را در فستیوال فیلم دریای سرخ عربستان سعودی نیز به نمایش نگذارند.
با وجود اعتراضات گسترده، کمیسیون فیلم سلطنتی اردن از این فیلم دفاع اما اعلام کرد تصمیم گرفته آن را از اسکار کنار بگذارد چون بحثهایی که به وجود آمده ممکن است به اهدف آزادیطلبانه فلسطینیها آسیب وارد کند. این کمیسیون در بیانیهای از پیامهایی که در این فیلم وجود دارد، عقبنشینی کرد و گفت: پیغام فیلم به هیچ وجه به اهداف فلسطینیها یا زندانیها آسیب نمیرساند، برعکس، مقاومت آنها و ارادهشان برای داشتن یک زندگی عادی با وجود اشغال را به نمایش میگذارد. با این حال، بحثهای بسیاری که ایجاد شده ممکن است به اهداف فلسطینیها آسیب بزند و ما به احترام احساسات زندانیها و خانوادههایشان «امیره» را از اسکار ۲۰۲۲ کنار میگذاریم. این در حالی است که «امیره» نخستین اکران خود را در ماه سپتامبر در فستیوال فیلم ونیز داشت و از آن موقع تا به حال در فستیوال آلغونا در مصر و کارتاژ در تونس پخش شده است. به نظر میرسد «امیره» نقطه پایانی بر تولیدات کشورهای عرب متحد اسرائیل مانند اردن، امارات و عربستان نخواهد بود، چرا که سیاست اصلی کشورهای پادشاهی تلاش برای برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی است و در این راستا از ظرفیت سینما و هنر نیز بهره میبرند.
ارسال به دوستان
2 اثر به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) منتشر شد
دختر خندان جبهههای جنگ
کتاب «زینب کبری؛ سکاندار کشتی عاشورا» به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، کتاب «زینب کبری؛ سکاندار کشتی عاشورا» اثر احمد زمانی به همت مؤسسه بوستان کتاب روانه بازار نشر شد. نویسنده با تکیه بر منابع قابل اعتماد، کوشیده سیره اخلاقی، اجتماعی و سیاسی آن اسوه مقاومت را در قالب محورهایی بررسی کند. این اثر در 8 فصل تهیه و تنظیم شده است. «زینب کبری؛ الگوی جامع و بینظیر» عنوان فصل اول است که در این فصل مباحثی همچون ولادت حضرت زینب کبری، عنایات پیامبر خدا صلیالله علیه و آله به حضرت زینب(س) و نامها و نشانههای عقیله بنیهاشم ذکر شده است. دومین فصل از این کتاب تحت عنوان «تربیت، امتیازات و تلاشهای عقیله بنیهاشم» تألیف شده که از جمله مباحث این فصل میتوان به تأثیر رفتاری و تربیتی چهرههای آیه تطهیر بر حضرت زینب، ازدواج و شروع زندگی عقیله بنیهاشم و تشکیل حکومت علوی بعد از 25 سال انتظار پرداخت. نویسنده در فصل سوم این کتاب، به همراهی زینب کبری با امام حسین علیهالسلام از مدینه تا کربلا اشاره کرده است که در این فصل به مدیریت بحران در روزهای سخت تاسوعا و عاشورا، خویشتنداری حضرت و توجه به مصیبتدیدگان، توجهات لحظه به لحظه زینب(س) و شهادت امام حسین در روز عاشورا، حفاظت آن بانو از امام زینالعابدین و دفن اجساد مطهر شهدای کربلا میپردازد. فصل بعد به انتقام امویان از حکومت الهی علوی در کوفه اشاره دارد، فصل پنجم این اثر با عنوان «دمشق مرکز حکومت بنیامیه (جامع اموی)» تنظیم شده است، فصل ششم به موضوع «کاروان اسرای اهلبیت و اربعین در کربلا» پرداخته است، عنوان فصل هفتم کتاب «بازگشت کاروان اهلبیت به مدینه منوره» است و «رحلت جانگداز زینب کبری(س)» عنوان هشتمین و آخرین فصل این اثر است.
همچنین اثر دیگری که به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) منتشر شده، «یکشنبه آخر» خاطرات معصومه رامهرمزی است؛ دختر خرمشهری که با شروع جنگ به جبهه میرود و تا پایان جنگ، بهترین لحظات زندگیاش را صرف کمک به رزمندگان میکند. یکشنبه آخر لحنی ساده و صمیمی دارد و عظمت جنگ را به تصویر میکشد.
ماجرای کتاب کاملا مستند بوده و نویسنده آن را با حوادث اجتماعی پیوند زده است؛ راوی در سالهای جنگ دفترچه یادداشت کوچکی داشته که به گفته خود گاه و بیگاه چیزهایی در آن مینوشته است. نگاه طنزآمیز او هم از دیگر نقاط قوت کتاب است. رامهرمزی در سختترین شرایط هم لبخند را فراموش نکرده و امیدوار بوده است.
ارسال به دوستان
ایلبیگی: فیلمهای اکران نشده مصداق حقالناس است
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی بیان کرد نمایش آثار سینمایی بدون اخذ پروانه نمایش از شوراهای نظارتی در سازمان سینمایی تخلف است. به گزارش «وطنامروز»، حبیب ایلبیگی، با اشاره به اینکه مدیریت جدید سازمان سینمایی در روزهایی آغاز به کار کرد که سینما درگیر کرونا بود، گفت: تحلیلهای ابتدایی حاکی از این بود که بازگشت به دوره رونق در سینما و زمانی که مردم به سینماها میرفتند بسیار سخت خواهد بود اما خوشبختانه این روزها شاهد رونق مجدد سالنهای سینما و حضور گسترده مردم در سینماها برای تماشای فیلمها هستیم. معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی درباره برخی اظهارنظرها نسبت به نحوه صدور مجوزهای اکران ادامه داد: همواره ملاک سازمان سینمایی در صدور پروانه تولید و نمایش، تمسک به قانون بوده است و در حوزه پروانه نمایش آییننامه قانونی وجود دارد که به استناد آن تصمیمگیری میشود. اگر قرار باشد اقدامی درباره جلوگیری از نمایش یک فیلم یا تخلفات احتمالی که ممکن است صورت گرفته باشد انجام پذیرد، سازوکار آن در آییننامه و دستورالعمل شوراها وجود دارد.
وی ادامه داد: شوراهایی که طبق مصوبه هیات دولت در سازمان سینمایی تشکیل شده است بر اساس آییننامه، مقررات و دستورالعملهایی که وجود دارد نسبت به بررسی فیلمنامهها و فیلمها و صدور یا عدم صدور مجوز یا اصلاح فیلم و فیلمنامهها اقدام میکنند.
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: هیچ فردی جز اعضای شوراهای مذکور که به عنوان معتمدان سازمان سینمایی معرفی شدهاند و در شوراها حضور پیدا میکنند، مجاز به دیدن آثار سینمایی رسیده برای دریافت مجوز نیستند، زیرا فیلمهای سینماییای که هنوز اکران عمومی نشدهاند، مصداق حقالناس هستند.
ایلبیگی گفت: طبیعی است سینماگران دارای حقوقی هستند و در کنار این حقوق، تکالیفی نیز بر عهده آنهاست که باید رعایت شود و یکی از این تکالیف اخذ پروانه ساخت و پروانه نمایش برای هر اثر تصویری است. همچنین جلوگیری از نمایش فیلمهای بدون مجوز در محافل و جشنوارهها یکی دیگر از این تکالیف است.
ارسال به دوستان
اهدای چند هزار جلد کتاب به مناطق محروم
موسسه فرهنگی- هنری قدر ولایت با حمایت خانه کتاب و ادبیات ایران ۵ هزار و ۴۰۰ جلد کتاب به خانوادههای محروم و کمبرخوردار استانهای بوشهر و سیستانوبلوچستان اهدا کرد.
به گزارش «وطنامروز»، موسسه فرهنگی- هنری قدر ولایت با حمایت خانه کتاب و ادبیات ایران و همزمان با طرح پاییزه کتاب ۱۴۰۰، طرح اهدای «بستههای فرهنگی» را برگزار کرد. این طرح ویژه خانوادههای محروم و کمبرخوردار استانهای جنوبی کشور بود که در آنها یا کتابفروشی وجود ندارد یا به تعداد اندک وجود دارد. طی اجرای این طرح ۲۳ عنوان کتاب در 6 بسته به تعداد ۵ هزار و ۴۰۰ جلد به استانهای بوشهر و سیستانوبلوچستان ارسال شد. بسته اول این کمک مومنانه با کتابهایی چون «در جستجوی خدا»، «پدربزرگ من»، «چراغ هدایت»، «یک مرد و یک نامرد»، «گوشهایت را تیز کن» و «حرفی از آن هزاران» به تعداد ۱۰۰۰ جلد به استان بوشهر اهدا شد. همچنین بسته دوم آن نیز ۱۲۰۰ جلد کتاب با عناوین «فرشتههای باران»، «سیب کوچولو»، «کرم کوچولو»، «تنور دوستی»، «جایزههای خدا» و «علی(ع) مقتدر مظلوم» را شامل میشود که به خانوادههای کمبرخوردار و محروم بوشهر هدیه داده شد.
سومین بسته کمک مومنانه موسسه فرهنگی- هنری قدر ولایت و خانه کتاب و ادبیات ایران نیز به استان بوشهر تعلق گرفت که ۱۰۰۰ جلد از آثاری با نامهای «فرشتههای حرم»، «جنگ بیتفنگ»، «مراقب جایزههات باش»، «جایزههای خدا» و «یک مرد و یک نامرد» را در برمیگیرد. همچنین ۵ کتاب «کرم کوچولو»، «سیب کوچولو»، «آبشار اندیشه»، «گوشهایت را تیز کن» و «حقیقت فاخر» به تعداد ۱۰۰۰ جلد در قالب بسته چهارم این کمک مومنانه به خانوادههای سیستانوبلوچستان اهدا شد.
در بسته پنجم این طرح نیز ۶۰۰ جلد همچون «بانگ طلایی»، «وای چه سر و صدایی»، «آن هزارمین مرد»، «نذر عجیب»، «به شوق چشمه» و «حکایت کشف حجاب» به استان بوشهر و ۶۰۰ جلد دیگر از همین 6 عنوان کتاب در بسته ششم به استان سیستانوبلوچستان اختصاص یافت.
ارسال به دوستان
اخبار
«ایوب خان» میهمان ویژه جشنواره آیینی و سنتی
«ایوب خان» به جدول اجراهای بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی افزوده شد و این رویداد میزبان 14 نمایش در آخرین روز برگزاری خواهد شد.
به گزارش ایسنا، ۵ نمایش در بخش صحنهای و ۹ نمایش نیز در بخش میدانی، امروز ۲۰ آذر در پنجمین و آخرین روز برگزاری بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی اجرا خواهد شد.
نمایش «تصویر مصور مظفری» نوشته اصغر گروسی و کار وحید نفر از تهران ساعت ۱۵، نمایش «توراندخت» نوشته برتولت برشت و کار مرتضی برزگرزادگان از تهران ساعت ۱۶، کتاب «نمایش در ایران» نوشته بهرام بیضایی با دراماتورژی و کارگردانی میرعلیرضا دریابیگی از تهران ساعت ۱۷، نمایش «خانواده آقای هاشمی» به نویسندگی و کارگردانی علی عاملهاشمی از تهران ساعت ۱۸ و نمایش «ایوب خان» نوشته و کار امیر دژاکام از تهران ساعت ۱۹، از طریق سامانههای تیوال و تلویزیون تئاتر ایران به شکل پخش آنلاین اجرا خواهند شد. تماشای این نمایشها برای علاقهمندان به مدت ۲۴ ساعت از زمان اعلام شده، به صورت رایگان امکانپذیر است.
همچنین در این روز نمایش «آیین ترکهبازی» نوشته رضا رفیعی و کار پروانه شیبانی از یاسوج ساعت ۱۵:۳۰ با مدت زمان ۲۰ دقیقه، شبیهخوانی «نبرد سرکش» به شبیهگردانی امیر سلیمانیمقدم از تهران ساعت ۱۶ با مدت زمان ۶۰ دقیقه و نمایش «سیاتش» نوشته و کار محمود دهقانهراتی از کرج ساعت ۱۷:۳۰ با مدت زمان ۴۰ دقیقه در پهنه فرهنگی- هنری رودکی اجرا میشوند.
اختتامیه بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی فردا (۲۱ آذر) ساعت ۱۸ در تالار وحدت برگزار میشود.
***
«نمور» راهی جشنواره فیلم فجر شد
همزمان با ارسال نسخه نهایی فیلم «نمور» به دبیرخانه جشنواره فیلم فجر، نخستین تصویر از حضور باربد بابایی در این فیلم رونمایی شد. به گزارش «وطنامروز»، همزمان با پایان مراحل فنی فیلم سینمایی «نمور» به کارگردانی داوود بیدل و تهیهکنندگی یاسر جعفری، این اثر برای حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر، راهی دبیرخانه جشنواره شد تا در صورت پذیرش، نخستین نمایش خود را در رقابت با دیگر آثار سینماییِ جشنواره پشت سر بگذارد. محمدرضا علیمردانی، سمیرا حسنپور، نسیم ادبی، پریسا شاهولیان، محمدرضا عباسی، سید بنیامین شهیدزاده و بهاره کیانافشار، بازیگران این فیلم سینمایی هستند. همچنین به تازگی عکسی از نقشآفرینی باربد بابایی، مجری برنامههای تلویزیون نیز در این فیلم منتشر شده که نخستین حضورش در سینما را با «نمور» پشت سر گذاشته است. نوشین معراجی فیلمنامه این ملودرام اجتماعی را به نگارش درآورده که دومین فیلم بلند سینمایی بیدل در مقام کارگردان محسوب میشود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «تالاب رو از زندگی من نقاشی کردند، لجنزار و نمور».
***
عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از نادر طالبزاده
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در منزل نادر طالبزاده، تهیهکننده، کارگردان و سینماگر کشور، از وی عیادت کرد و در جریان روند درمان او قرار گرفت. به گزارش «وطنامروز»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار تکریم و پاسداشت اهالی فرهنگ، هنر و رسانه را از اولویتها و برنامههای این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: سینمای ایران به حضور افرادی مانند نادر طالبزاده نیاز دارد. اسماعیلی در ادامه ضمن آرزوی سلامتی کامل برای این تهیهکننده و کارگردان پیشکسوت، از خداوند منان برای او شفای عاجل مسألت کرد. نادر طالبزاده نیز در این دیدار ضمن قدردانی از محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از روند درمانی و همچنین حال و هوای این روزهای خود گفت.
***
«صبح جمعه با شما» با تماشاگر میشود؟
برنامه طنز رادیو «صبح جمعه با شما» قرار است بزودی در صورت فراهم شدن شرایط و بسترهای لازم، دوباره با همراهی مردم ساخته شده و روی آنتن برود.
به گزارش «وطنامروز»، «صبح جمعه با شما» را مردم به عنوان یک طنز فاخر میشناسند که هر هفته جمعهها صبح روی آنتن رادیو ایران میرود؛ طنزی که با طرح ناهنجاریهای اجتماعی و برخی مشکلات مردم به زبان طنز از شرایط انتقاد میکند و از جمله دستمایههای جذاب طنز رادیویی است.
«صبح جمعه با شما» با آیتمها و فضای جدید خود را به آنتن میرساند، البته هفته گذشته این برنامه ویژهبرنامهای برای مرحوم منوچهر نوذری داشت؛ تأثیرگذارترین هنرمند در شکلگیری و ماندگاری برنامه پرمخاطب صبح جمعه با شما؛ صبح جمعههایی که علاقهمندان در فرهنگسرایی، طنازان «صبح جمعه با شما» را میدیدند و از نزدیک، آیتمهای نمایشی و جذابش را تماشا میکردند.
ساجد قدوسیان، تهیهکننده این برنامه رادیویی که مسابقه «یک دو صدا» را هم روی آنتن میبرد، در این باره میگوید: ضبط زنده «صبح جمعه با شما» در کنار مردم بزودی محقق خواهد شد. به فکر آن هستیم چارچوبی فراهم کنیم کنترل شده یا در داخل یا خارج از سازمان تا این برنامه با حضور مردم ضبط و پخش شود.
وی خاطرنشان کرد: البته در کنار «صبح جمعه با شما»، دنبال تدارک شرایط برگزاری مسابقه «یک دو صدا» هم با حضور مردم هستیم. احتمالا این اتفاق سال 1401 بیفتد.
تهیهکننده این برنامه رادیویی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ضبط این ۲ برنامه با حضور مردم در عید نوروز اتفاق خواهد افتاد، گفت: شاید این شرایط برای عید نوروز به وجود آید و بتوانیم این کار را انجام دهیم. خودمان دنبال این موضوع هستیم که شرایط و بستر لازم فراهم شود.
ارسال به دوستان
در اختتامیه کنگره «سردار سربداران» مطرح شد
داستان دختر بچه هندی که خواب حاجقاسم را دید
زینب سلیمانی گفت: شهادت حاجقاسم سلیمانی در تاریخ به عنوان یک افتخار در کارنامه ملت ایران ثبت شده و شرم آن لکه ننگی ابدی بر پیشانی رژیم تروریستپرور آمریکا خواهد بود. به گزارش «وطنامروز»، اختتامیه نخستین کنگره ملی شعر «سردار سربداران» با حضور خانواده سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی، احمد وحیدی وزیر کشور، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، سردار فدوی، مرتضی امیریاسفندقه، حمید شاهآبادی معاون سیمای رسانه ملی، علیرضا قزوه، افشین اعلا، سعید حدادیان، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و سردار فلاحزاده جانشین نیروی قدس سپاه در تالار وحدت برگزار شد. مرتضی امیریاسفندقه، دبیر علمی نخستین کنگره ملی شعر سردار سربداران در این مراسم طی سخنانی کوتاه با تاکید بر اینکه همچنان که سپهبد سلیمانی بیکرانه است، این کنگره نیز اختتامیهای ندارد، گفت: این مراسم افتتاحیه دیگری محسوب میشود؛ همچنین باید در اینجا از یک سردار شعر دیگر یعنی سیدحسن حسینی نیز یاد کنیم. او اظهار داشت: هر چند شعرهایم برای حمایت از بزرگواریهای شهید حاجقاسم کوتاه است و از این بابت از او عذرخواهی میکنم، در سنی هستم که شعر آنطور که باید نمیجوشد. در ادامه زینب سلیمانی، فرزند شهید حاجقاسم گفت: در آستانه دومین سالگرد عروج شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی هستیم. شهادت این قهرمان امت اسلامی در تاریخ به عنوان یک افتخار در کارنامه ملت ایران ثبت شده و شرم آن لکه ننگی ابدی بر پیشانی رژیم تروریستپرور آمریکا خواهد بود؛ چرا که شهادت حاجقاسم یک حادثه معمولی نیست که از یاد تاریخ برود. وی اضافه کرد: این جلسه، جلسه شعر است و بسیاری از افراد از علاقه شخصی حاجقاسم به شعر و ادبیات میدانند. او گاهی در یادداشتهای شخصیاش شعر یا متن ادبیای را که جایی میشنید، یادداشت میکرد. در ادامه این آیین، علیرضا قزوه با تاکید بر اینکه افتخار دارم انگشتری را در دست دارم که یک طرف آن عکس حاجقاسم و طرف دیگر عکس حسن طهرانیمقدم است، گفت: تیر آرش جایی فرود آمد اما تیری که این ۲ شهید داشتند هنوز مرزها را در مینوردد، یک روز مانند نور و یک روز باران و روز دیگر هم در عینالاسد فرود میآید. دوست داشتم قصهای بنویسم از سرلشکر جهان که سردوشیاش خانه پرندگان و قلبش دره پروانهها بود.
وی با تاکید بر اینکه در زمان شهادت حاجقاسم در هندوستان بودم، افزود: ساعت ۶ صبح یک استاد زبان فارسی هند که از عاشقان واقعی حاجقاسم است برایم پیغام داد یتیم شدهایم و چندی بعد متوجه شدم این اتفاق تلخ رخ داده است. باید این مساله را بگویم که یک دختربچه هندی به نام نرگس، باید هر شب قصه حاجقاسم را برایش بخوانند تا بخوابد اما جالب اینجاست که همه قصهها را برای او خواندهاند و مدتی پدرش دست به دامن من میشد تا برایش قصه جدید بگویم و مجبور بودیم بگردیم تا قصه جدیدی برای او پیدا کنیم و هنوز هم باید برایش قصه خوانده شود. قزوه به سفر مقام معظم رهبری به کرمان اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که رهبری میخواستند به مزار شهدا بروند، چهره حاجقاسم خوشحال بود و تمام حواسش به بچههایی بود که به سمت رهبری میدویدند، چرا که به آنها میگفت از روی سنگ قبر شهدا رد نشوند. همچنین وقتی به خانه شهدا رفتیم و آنها گفتند حاجقاسم میتواند شفاعت کند، رهبری میگفتند حاجقاسم را درگیر این کار نکنید. جالبتر اینکه آن زمان، قرار بود برخی از اعضای خانوادههای شهید مغفوری و ایرانمنش عقد کنند و با وجود اینکه رهبری از این مساله اطلاع نداشتند اما چون حاجقاسم به رهبری گفتند که خطبه عقد آنها را بخوانند رهبری نیز خطبه عقد را خواندند. ایشان حاجقاسم را خیلی دوست داشتند. این شاعر و منتقد ادبی اضافه کرد: یک روز پدر این دختر هندی به دلایل مسائل کاری به شهر دیگری میرود و چون شب برنمیگردد و مادرش هم مریض بود، کسی نبود شب برایش قصه بخواند، آن شب حاجقاسم به خواب این دختر میآید و خودش برایش قصه میگوید، وقتی این مساله را شنیدم گفتم باید داستان این اتفاق را بنویسم که این کار را هم کردم و کتاب «نقاشی خدا» را نوشتم که به ۴ زبان ترجمه شد. پیش از نگارش این کتاب حاجقاسم نیز یک بار به خوابم آمد؛ لباس سربازی به تن داشت و خوشحال هم بود، او نامههای زیادی به دستش بود و وقتی به او گفتم بیاید و چایی بخورد، در جوابم گفت که سرم شلوغ است. قزوه همچنین با اشاره به این نکته که بیش از ۴۰۰ شعر برای حاجقاسم سرودهام، گفت: قصه حاجقاسم خیلی قشنگ است، مکتوب کردن سبک زندگی این شهید که رهبری تاکید زیادی بر آن دارند بسیار مهم است و باید این مساله پررنگ شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|