|
پوتین: آمریکا در مرزهای ماست، عقبنشینی نمیکنیم
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه دیروز طی سخنانی برای نظامیان روسیه گفت: مسکو در یک بنبست با واشنگتن بر سر اوکراین قرار دارد و کاری که آمریکا در اوکراین انجام میدهد در مرزهای ماست و آنها باید بفهمند که ما جای بیشتری برای عقبنشینی نداریم. وی در ادامه تاکید کرد تا زمانی که کشورهای غربی مسیر تقابلجویانه با روسیه را کنار نگذارند، مجبوریم اقدامات نظامی- فنی مناسبی را اتخاذ کنیم و پاسخ سختی به آنها بدهیم.
ارسال به دوستان
هادیالعامری با حضور در دادگاه فدرال عراق ادله خود را مبنی بر وقوع تخلف و تقلب در انتخابات ارائه کرد
عراقیها در انتظار یکشنبه سرنوشتساز
گروه بینالملل: بیش از 2 ماه از زمان برگزاری انتخابات پارلمانی عراق میگذرد و به نظر میرسد روز یکشنبه 26 دسامبر موعد نهایی پایان یافتن وضعیت پیچیده سیاسی فعلی در این کشور است. از زمان برگزاری انتخابات در 10 اکتبر و اعلام نتایج که با اعتراض گروههای مختلف شیعه، سنی و کرد مواجه شد، تحولات مهمی در فضای سیاسی عراق رخ داده است. در این مدت برای 2 مرتبه کمیساریای عالی انتخابات طی بررسی شکایات معترضان به نتایج، بررسی مجدد درصدی از آرا را در دستور کار قرار داد که نتیجه آن منجر به افزایش شمار کرسیهای شاکیان به نتایج و اثبات وقوع تخلف و در برخی موارد تقلب در انتخابات شد. با این حال گروههای معترض به نتایج انتخابات که بخش عمده آنها با عنوان «چارچوب هماهنگی گروههای شیعه» شناخته میشوند، تاکنون بیش از 100 کرسی پارلمان را تصاحب کردهاند. این در حالی است که ائتلاف سائرون یا جریان صدر با کسب 73 کرسی بیشترین سهمیه را در پارلمان از آن خود کرده است. در این شرایط حزب سنی التقدم با 37 کرسی، دولت قانون با 33 کرسی و حزب دموکرات کردستان با 31 کرسی رتبههای بعدی را از نظر کسب کرسی در انتخابات به خود اختصاص دادهاند. نکته قابل توجه اینکه ائتلاف اکثریت در عراق برای معرفی نخستوزیر باید بیش از 165 کرسی از مجموع 329 کرسی پارلمان را در اختیار داشته باشد. از این منظر ایجاد ائتلاف اکثریت صرفنظر از نتایج فعلی موضوعی پیچیده خواهد بود. در حال حاضر وضعیت اعلام نتایج انتخابات در ایستگاه پایانی است و دادگاه فدرال عراق که پیش از این اعلام کرده بود رای خود را درباره شکایات مطرح شده در سال آتی میلادی صادر خواهد کرد، دیروز اعلام کرد روز یکشنبه 26 دسامبر (5 دی) رای نهایی خود را در این باره صادر خواهد کرد. به گزارش «وطنامروز»، در پی شکایت «هادی العامری» رهبر ائتلاف پارلمانی فتح به نتایج انتخابات و ارائه شواهد و مدارک مستند از تقلب و دستکاری آرا، دادگاه فدرال عراق دیروز تشکیل جلسه داد و در پایان قضات این نهاد حقوقی اعلام کردند نظر نهایی خود را درباره ابطال یا تایید انتخابات ارائه خواهند کرد.
بنا به گزارش منابع عراقی، العامری دیروز (۲۲ دسامبر) در دادگاه فدرال عراق حاضر شد و مدارک، اسناد و دلایل خود از تقلب و دست بردن در آرای انتخابات پارلمانی توسط «کمیسیون عالی مستقل انتخابات» را به این دادگاه تحویل داد. به نوشته تارنمای «بغداد الیوم»، رئیس ائتلاف فتح که آبان گذشته با ارسال شکایتی به دادگاه فدرال، خواستار ابطال کامل نتایج انتخابات شده بود، در نشست دادگاه حاضر شد و مدارک و مستندهای خود از تقلب گسترده را به قضات این نهاد ارائه کرد.
به نوشته وبگاه شبکه «السومریه»، وی در جلسه دادگاه فدرال عراق تصریح کرد: «کمیساریای عالی انتخابات عراق ۵میلیون شهروند را به دلیل عدم تعویض کارتهای انتخاباتی از شرکت در این انتخابات محروم کرد. ضمن اینکه بسیاری دیگر از شهروندان به علت اختلال در دستگاهها از رأی دادن محروم شدند. العامری همچنین خواستار بازشماری دستی آرا در ۴ دایره انتخاباتی، ابطال همه نتایج به دست آمده در دوایری که از دستگاه C۱۰۰۰ برای شمارش آرا استفاده شده و نیز بازشماری آرای آنها با دستگاههای C۹۰۰ شد.
العامری افزود شرکت ناظر بر روند فنی اجرای انتخابات امکان تقلب و تغییر آرا را بدون آنکه کسی متوجه آن شود، تأیید کرده است. تارنمای شبکه «الفرات نیوز» هم خبر داد رئیس ائتلاف فتح در نشست دادگاه فدرال همچنین خواستار بازشماری و شمارش دستی آرا در ۴ حوزه انتخابیه در اقلیم کردستان عراق و استانهای غربی، مرکزی و جنوبی شده است.
شمارش آرا در انتخابات عراق به صورت الکترونیک انجام شد اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات در روز انتخابات نیز اعلام کرد به منظور اطمینان از نتایج شمارش الکترونیک، آرای برخی مراکز را به قید قرعه به صورت دستی شمارش خواهد کرد و با شمارش الکترونیک آرا مقایسه خواهد کرد. پس از شمارش دستی آرا در این شعب اخذ رأی، کمیساریا از انطباق کامل شمارش آرای دستی و الکترونیک خبر داد؛ مسالهای که با اعتراض مجدد ائتلافهای سیاسی و طرفداران آنها همراه شد.
برخی سیاستمداران عراقی نیز با تایید نفوذ امارات، انگلیس و آمریکا در انتخابات اخیر این کشور، فرضیه دستکاری و دخالت طرفهای خارجی در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را تأیید کردند.
* آماری متفاوت از شمار پایگاهها و نیروهای آمریکایی در عراق
همزمان با تحولات سیاسی در عراق، تحولات امنیتی و نظامی در این کشور نیز با ورود به هفته پایانی ماه دسامبر وارد مرحله حساسی شده است. در حالی که پایان ماه جاری موعد اخراج نظامیان آمریکایی از عراق است، وضعیت حاکم بر این روند مملو از تناقض است. اختلاف جدی بین مقامات دولت عراق با گروههای مردمی در تعریف حضور نظامیان آمریکایی به شکل مستشاری یا نوع دیگر به یک بحران جدی در بین عراقیها مبدل شده است. در همین حال یک وبگاه عراقی در گزارشی به نقل از کارشناس امنیتی عراق از حضور نیروهای آمریکایی در بیش از 10 پایگاه واقع در ۶ استان این کشور خبر داد و جزئیاتی از شمار نیروهای رزمی و آموزشی آمریکایی را فاش کرد. به نوشته پایگاه خبری «المعلومه»، صحبت درباره پایگاهها و نیروهای آمریکایی، مقامات امنیتی و رسمی دولت عراق را آزار میداد، از این رو دستیابی به حقیقت ماجرا نیازمند تلاش برای جستوجو و تحقیق از طریق اطلاعاتی بود که منابع مختلف در اختیار داشتند؛ بررسی نتایج قبل از عقبنشینی و آنچه آمریکا پس از عقبنشینی برای آن آماده کرده حاکی از واقعیتی ترسناک بود. در همین رابطه «طارق الربیعی» کارشناس امنیتی عراق از قصد آمریکا برای استقرار ۱۵۰۰ سرباز در مرزهای عراق و سوریه خبر داد و تصریح کرد: اعلامیه اخیر ناتو حاکی از طرح افزایش تعداد مربیان نظامی از ۵۰۰ به ۴ هزار نفر است، در حالی که تعداد نیروهای آمریکایی در عراق حدود ۸ هزار سرباز مستقر در پایگاههای ناشناخته است. وی افزود بیش از 10 پایگاه نظامی آمریکا در ۶ استان عراق وجود دارد که عبارتند از ۲ پایگاه در بغداد، یک پایگاه در موصل، ۳ پایگاه در منطقه کردستان، ۲ پایگاه در کرکوک، ۲ پایگاه در الانبار و یک پایگاه در تکریت.
بغداد: پایگاه التاجی و پایگاه ویکتوری در فرودگاه بغداد
موصل: فرودگاه القیاره
اربیل: یکی در منطقهای موسوم به «اتروش» و دیگری در الحریر
سلیمانیه: ۱ پایگاه در نزدیکی مرزهای مشترک ایران و عراق
الانبار: ۲ پایگاه؛ یکی در البغدادی و دیگری در الحبانیه، علاوه بر حضور در مرزها
کرکوک: ۲ پایگاه؛ یکی در منطقهای معروف به «رینج» و دیگری در «آلتون کوپری»
تکریت: پایگاه «بلد الجویه»
این کارشناس امنیتی تصریح کرد شمار نظامیان غیرآمریکایی در عراق به ۲۴۰۰ نفر میرسد که به نمایندگی از سایر کشورها تحت عنوان ائتلاف مبارزه با تروریسم وارد کشور شدهاند که تا به این لحظه درباره آنها به صراحت سخنی گفته نشده است.
بغداد و واشنگتن ۲۶ ژوئیه گذشته به توافق رسیدند نیروهای رزمی آمریکا تا پایان سال جاری میلادی از عراق خارج شوند و تنها تعدادی از نیروهای آمریکایی برای مشاوره و آموزش نیروهای عراقی باقی بمانند. با وجود چند دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق، آمریکا هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد. هر چند مقامات مسؤول عراقی از آغاز روند خروج نظامیان آمریکایی خبر دادهاند و هر از گاهی خبر عقبنشینی چندین یگان رزمی آمریکا رسانهای میشود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سازمان ملل: بودجه کافی برای تأمین جیره غذایی یمن نداریم
برنامه جهانی غذای سازمان ملل اعلام کرد به دلیل نبود بودجه کافی جیره غذایی 8 میلیون یمنی را بزودی کاهش خواهد داد و نسبت به پیامدهای گرسنگی در این کشور هشدار داد. به گزارش خبرگزاری رویترز، برنامه جهانی غذا (WFP) دیروز اعلام کرد جیره غذایی 8میلیون نفر را در یمن به دلیل کمبود بودجه از ماه ژانویه (دیماه) کاهش خواهد داد و همزمان نسبت به پیامدهای جدی خطر افزایش گرسنگی هشدار داد. برنامه جهانی غذای سازمان ملل همچنین افزود: علاوه بر این، 5 میلیون نفر هم در معرض خطر فوری قحطی قرار دارند که جیره غذایی آنها حفظ خواهد شد. گرسنگی در یمن که از سال ۲۰۱۵ پس از شروع جنگ داخلی در این کشور عربی و با حمله نظامی ائتلاف عربستان آغاز شده، جان بیش از ۱۷ میلیون یمنی را تهدید میکند. این قحطی در کنار گسترش بیماری «کووید-۱۹» در یمن وضع را بسیار دشوارتر کرده است. سازمان یونیسف سال ۲۰۲۰ میلادی قحطی یمن را بدترین قحطی جهان دانست و افزود: بیش از ۲۴ میلیون نفر از مردم یمن (بیش از 80درصد) نیاز سخت به کمکهای انسانی و غذا دارند که از این میان ۱۲ میلیون نفر از آنها خردسال هستند.
***
استقرار سامانه موشکی «اس400» روسیه در هند
خبرگزاری هندی «Ani» گزارش داد نیروی هوایی هند در حال استقرار سامانه موشکی «اس400» روسیه در مرزهای غربی این کشور برای مقابله با تهدیدات احتمالی پاکستان و چین است. روسیه هم گفته است انتقال «اس-400 تریومف» که یک سامانه دفاع موشکی متحرک و زمین به هوا است را از طریق مسیرهای هوایی و دریایی به هند آغاز کرده است و به سرعت در مکانهای تعیین شده مستقر خواهد شد. انتظار میرود نخستین سامانه موشکی دفاع هوایی «اس400» روسیه تا پایان سال جاری تکمیل و این واحد در چند هفته آینده عملیاتی شود. بر اساس این گزارش، نیروی هوایی هند پس از تکمیل استقرار این سامانهها در ایالت «پنجاب»، روی جبهه شرقی این کشور (مرز با چین) متمرکز خواهد شد و منابعی را برای آموزش پرسنل نظامی در این کشور فراهم میکند.
***
کشف هزاران کارت واکسن جعلی در فرانسه و ایتالیا
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی به نقل از مقامات دولت فرانسه اعلام کرد از زمان اجباری شدن کارت واکسن برای دریافت خدمات اجتماعی از تابستان امسال، بیش از 180 هزار مجوز جعلی «کووید-19» را شناسایی کردهاند. «جرالد دارونین» وزیر کشور فرانسه گفت: طی ماه جاری میلادی حدود 400 تحقیق درباره شبکههایی از افراد مظنون به ارائه گذرنامههای جعلی کرونا آغاز شده است که برخی از این افراد پزشکان و متخصصان بهداشتی بودهاند. در چندین کشور دیگر اروپا هم موارد رو به رشدی از گذرنامههای جعلی «کووید-19» و گواهیهای واکسیناسیون گزارش شده است. در ایتالیا پلیس «پالرمو» پایتخت منطقه خودمختار سیسیل، یکی از رهبران جنبش ضد واکسن و یک پرستار را که متهم به دریافت پول برای ارائه کارت واکسن جعلی بود دستگیر کرده است. پلیس گفته است این پرستار به ازای هر کارت واکسن 100 تا 400 یورو دریافت کرده که وانمود کند مردم را در یک مرکز واکسیناسیون واکسینه کرده است تا بتوانند کارت سبز کرونا دریافت کنند.
***
رزمایش مهم چین در اقیانوس آرام
ناوگروه ناو هواپیمابر «لیائونینگ» نیروی دریایی ارتش چین در روزهای گذشته پس از ورود به اقیانوس آرام از طریق تنگه «میاکو» رزمایشی را با حضور جنگندهها و بالگردهای خود در شرق «اوکیناوا» انجام داد. به گزارش «اسپوتنیک»، تحلیلگران چینی روز چهارشنبه گفتند این رزمایش برای حفاظت از قلمروی چین از اهمیت راهبردی برخوردار است. نیروی دریایی ژاپن اعلام کرد ۶ فروند کشتی جنگی نیروی دریایی چین و یک کشتی تدارکاتی این کشور را در ۳۰۰ کیلومتری آبهای ژاپن مشاهده کرده است. ستاد مشترک وزارت دفاع ژاپن در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد کشتیهای چینی در شرق «کیتادایتوجیما» واقع در استان اوکیناوا مشاهده شدند. بر اساس بیانیه مطبوعاتی ژاپن، جنگندههای «جی۱۵» و همچنین بالگردهای «زی۱۸» و «زی۱۹» در این ماموریت از ناو هواپیمابر لیائونینگ به پرواز درآمدند. در شرایطی که برخی اختلافات سرزمینی بین ژاپن و چین ادامه دارد، توکیو اخیرا از رصد یک زیردریایی و یک ناوشکن چین نزدیک جزایر خود خبر داد. وزارت دفاع ژاپن در این باره اعلام کرد یک زیردریایی چین نزدیک آبهای ژاپن مشاهده شده است.
دولت ژاپن طی سالهای اخیر بارها مدعی نقض مکرر حریم سرزمینی خود از سوی کشتیهای چین بویژه نزدیک جزایر مورد مناقشه بین 2 کشور شده است. مقامهای ارشد چین بارها ضمن هشدار درباره تحرکات آمریکا و متحدانش در تنگه تایوان و دریاهای چین جنوبی و شرقی اعلام کردهاند پکن از قوانین بینالمللی تبعیت میکند اما اجازه نقض حریم سرزمینی چین و دخالت در امور داخلی خود را نمیدهد. ژاپن به تازگی اعلام کرد قصد دارد در اقدامی تحریکآمیز علیه چین، تعدادی سامانه موشکی و چند صد پرسنل نظامی را در جزیره «ایشیگاکی» در مجاورت تایوان مستقر کند.
ارسال به دوستان
بر اساس دادههای جدید مرکز ملی آمار سلامت آمریکا، امید به زندگی در این کشور به کمترین میزان از زمان جنگ دوم جهانی رسید
آمریکاییها ناامیدتر از همیشه
دادههای جدید «مرکز ملی آمار سلامت آمریکا» حاکی از کاهش امید به زندگی در بین شهروندان این کشور است. بر اساس گزارش شبکه آمریکایی «ایبیسی نیوز»، سال ۲۰۱۹ امید به زندگی آمریکاییها (میانگین سالهایی که انتظار میرود یک فرد زندگی کند) 8/78 سال بوده است اما دادههای جدید مرکز ملی آمار سلامت (NCHS) نشان میدهد این رقم سال 2020 به 77 سال کاهش یافته که بزرگترین کاهش از زمان جنگ دوم جهانی است. بر اساس تجزیه و تحلیل «مرکز تحقیقات پیو» از دادههای سازمان ملل، برخی از کشورهایی که «کووید-19» در آنها تاثیر مرگبارتری داشته است، جمعیتی دارند که به طور قابل توجهی از میانگین جهانی پیرتر هستند. آمریکای شمالی منطقهای است که دومین جمعیت پیر جهان را دارد. میانگین سنی در آن 39 سال است که تقریبا ۸ سال از میانگین جهانی پیرتر است. بر اساس آمار «دانشگاه جان هاپکینز»، ایالات متحده آمریکا در حال حاضر بالاترین میزان مرگومیر ناشی از «کووید-19» در خارج از اروپا به خود اختصاص داده است. از طرفی این کشور میانگین سنی 38سال دارد و تقریبا یکچهارم جمعیت آن (23 درصد) 60ساله یا بیشتر هستند. این عامل در کنار فقر و بیکاری فزاینده طی 3سال اخیر سبب شده شاخص امید به زندگی در این کشور به شکلی قابل پیشبینی کاهش پیدا کند.
* کرونا تنها عامل نیست
اگر چه تأثیر کرونا بر کاهش امید به زندگی بالاست اما عوامل دیگری هم در کاهش امید به زندگی تاثیرگذار بودهاند. به گزارش رسانه آمریکایی «ایبیسی نیوز»، تنها «4/10» درصد از کل مرگومیرهای ایالات متحده در سال 2020 ناشی از این ویروس بوده است و به همین جهت نقش عوامل دیگر بسیار پررنگ میشود. بر اساس اطلاعات پایگاه «Healthline Media»، نخستین عامل مرگ در فهرست عوامل مرگومیر در ایالات متحده بیماری قلبی است؛ سرطان و حوادث غیرعمد که شامل مصرف بیش از حد دارو میشود نیز دومین و سومین عامل محسوب میشوند. «الیزابت آریاس» جمعیتشناس در «مرکز ملی آمار بهداشت» گفته است ارقام نهایی، کاهش امید به زندگی بیشتری را نشان میدهد، زیرا دادههای مرکز «برنامه ملی بیمه اجتماعی» آمریکا (Medicare) را نیز در بر میگیرد که با دقت بیشتری مرگومیر را در میان مسنترین آمریکاییها نشان میدهد. دکتر آریاس همچنین گفته است: «میدانستم که کاهشی (در امید به زندگی) وجود خواهد داشت اما انتظار نداشتم به این بزرگی باشد. برای برخی گروهها، امید به زندگی ۳ سال یا بیشتر کاهش یافته است».
* کاهش فرزندان آمریکایی،چالش پیش روی ایالات متحده
علاوه بر کاهش امید به زندگی، نرخ زاد و ولد هم در ایالاتمتحده کاهش داشته است.
«نیویورکتایمز» در گزارشی که بهار امسال منتشر شده، نوشته است: «در مجموع، نرخ زاد و ولد در سال 2020 به میزان 4 درصد کاهش یافت و تولدها در ماه دسامبر که اوایل بحران کرونا در جهان بود، بشدت روند نزولی داشته است». این در حالی است که دولت فدرال هم گزارش داده نرخ زاد و ولد برای ششمین سال متوالی در سال 2020 کاهش یافته است. بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها «CDC»، سال گذشته 3,605,201 تولد در ایالاتمتحده وجود داشته که کمترین تعداد از سال 1979 است. نرخ زاد و ولد (که به عنوان تعداد نوزادان در هر هزار زن 15 تا 44 ساله اندازهگیری میشود) از سال 2007 حدود 19 درصد کاهش یافته است.
به طور کلی کاهش جمعیت به طور قابل توجهی عملکرد اقتصادها را دگرگون میکند و تاثیر بسیار مخربی بر آن خواهد داشت. کاهش نرخ زاد و ولد جامعه را با خیل عظیمی از افراد مسن که توانایی کار مفید برای آن جامعه را نخواهند داشت، مواجه میکند و این امر در کنار ناامیدی بزرگسالان از طول عمر خود میتواند وضعیت مخربی را در جامعه بشدت دوقطبی آمریکا ایجاد کند.
ارسال به دوستان
مرکز تحقیقات ویژه پارلمان رژیم صهیونیستی در پژوهشی نواقص موجود در سازوکارهای تصمیمگیری در امنیت داخلی این رژیم را بررسی کرد
7 چالش بزرگ امنیت داخلی رژیم اسرائیل در پایان ۲۰۲۱
موسسه سیاست و استراتژی رژیم صهیونیستی در کنفرانسی به بررسی خطرات پیش روی این رژیم پرداخته و حاضران در کنفرانس مذکور تاکید کردند اسرائیل فاقد یک برنامه و راهبرد جامع برای مقابله با این چالشهاست.
موسسه موسوم به «سیاست و استراتژی اسرائیل» و دانشگاه «رایشمن» رژیم صهیونیستی چند روز پیش یک کنفرانس امنیتی- سیاسی تحت عنوان «استراتژی مورد نیاز اسرائیل چیست» برگزار کردند که در آن شمار زیادی از تصمیمسازان رژیمصهیونیستی مشارکت داشتند. افسران و مسؤولان ارتش رژیم اسرائیل، سیاستمداران این رژیم و دیپلماتهای آن از جمله دیگر شرکتکنندگان در کنفرانس مذکور بودند. نکته مشترک در اظهارات و مواضع همه مشارکتکنندگان در این کنفرانس این بود که اسرائیل با تهدیدهای زیادی در داخل و خارج مواجه است که به منظور مقابله با آنها نیاز به یک استراتژی سازمانیافته دارد تا بتواند راهکارهایی را پیدا کند که در درازمدت با نیازهای استراتژیک این رژیم سازگار باشد. حاضران در این کنفرانس تاکید کردند سیاستهای کنونی اسرائیل در قبال بسیاری از مسائل اشتباه بوده و چالش واقعی ناشی از آنها را افزایش میدهد که مهمترین این موضوعات پروژه هستهای ایران و مساله فلسطین است.
روند تصمیمگیری امنیتی در نهادهای مربوط رژیم صهیونیستی پیچیده و درهم تنیده بوده و طرفهای مختلف اغلب نمیتوانند به یک توافق جامع برسند. این روند شامل 3 مرحله اصلی است:
- تصمیم برای ترسیم طرح کلی سیاست امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
- مرحله تصویب رسمی این سیاست
- مرحله اجرایی سیاست و واکنشها نسبت به آن
شواهد نشان میدهد صهیونیستها اغلب در این مراحل نمیتوانند به یک توافق جمعی برسند. همین امر موجب ایجاد وضعیتی از آشفتگی و ناتوانی در برنامهریزی استراتژیک رژیم صهیونیستی در حوزه امنیت داخلی میشود. با توجه به موارد فوق، پژوهشی که توسط مرکز تحقیقات ویژه کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) انجام شده است نواقص موجود در سازوکارهای تصمیمگیری در نهاد امنیت داخلی رژیم صهیونیستی را به نمایش میگذارد.
ناتوانی در تصمیمگیری: در سالهای اخیر، تصمیمگیرندگان اسرائیلی رویکردی اتخاذ کردهاند که با «بنشینید و منتظر بمانید و ببینید اوضاع چگونه پیشرفت میکند» نشان داده میشود؛ یعنی در واقع از دست دادن ابتکار عمل.
ناتوانی در مدیریت بحران و واکنش سریع: از آنجا که اسرائیل یک رژیم جعلی و غیرقانونی محسوب میشود همواره در معرض خطرات متعدد قرار داشته، بویژه جبهه داخلی این رژیم با چالشهای امنیتی متعددی دست و پنجه نرم میکند و به همین دلیل مدیریت بحران و مهارت واکنش سریع یک اصل مهم در نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی محسوب میشود. اما این رژیم بهرغم تلاش فراوان هنوز قادر به ارزیابی درست از شرایط آینده و به طور کلی مدیریت بحران در شرایط حساس نیست.
عدم توانایی در رسیدن به توافق جمعی: همانطور که گفته شد نهادهای مربوط رژیم صهیونیستی همواره در رسیدن به توافق و انجام اقدام جمعی ناتوان بودهاند. مقامات این رژیم به دلیل ترس از دست دادن آزادی عمل خود ترجیح میدهند از انجام اقدامات جمعی در نهادهای امنیت داخلی این رژیم خودداری کنند و در واقع تکروی را ترجیح میدهند.
فقدان یک نهاد پشتیبانی اختصاصی قبل از هرگونه تصمیمگیری: محدودیتهای اعمال شده در کابینه و کمیته وزیران امور امنیتی رژیم صهیونیستی با فقدان یک نهاد کارآمد در این زمینه تشدید میشود، زیرا پیشنهادات مربوط به اتخاذ سیاست داخلی و خارجی معمولا توسط یک وزارتخانه مورد بحث قرار میگیرد. سپس کابینه میتواند این سیاستها را بپذیرد یا رد کند، بدون اینکه هیچگونه نهاد مرکزی دیگری در این زمینه مداخله داشته باشد. همچنین شواهد نشان میدهد کابینههای مختلف رژیم صهیونیستی توانایی ارزیابی درست اطلاعات و تشخیص سیاستهای درست را ندارند.
نبود یک موسسه سیاستگذاری موثر: عدم یک نهاد تصمیمگیر موثر در نهاد رژیم صهیونیستی موجب شده نخستوزیران این رژیم سیاستها را با مشورت مشاوران وفادار به خود تنظیم کنند.
فرآیند تصمیمگیری شخصی: همانطور که گفته شد صهیونیستها توانایی رسیدن به یک توافق جمعی در شرایط حساس را ندارند و همواره تصمیمگیری شخصی مقامات این رژیم بر توافق جمعی غلبه داشته است.
فقدان هماهنگی کافی: عدم هماهنگی در تدوین و اجرای سیاستها و ادامه کار میان وزارتخانههای مختلف از گذشته یک چالش اساسی برای صهیونیستها بوده که در طول سالهای اخیر پیچیدهتر شده است، بویژه در شرایط فعلی که رژیم صهیونیستی از داخل و خارج در معرض تهدیدهای متعدد قرار دارد عدم هماهنگی میان نهادهای مختلف یک مشکل بزرگ برای این رژیم تلقی میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|