|
۳۴ درصد آمریکاییها توسل به خشونت علیه دولت را موجه میدانند
نتایج یک نظرسنجی جدید مشخص کرد 34 درصد آمریکاییها میگویند توسل به خشونت علیه دولت کشورشان گاهی اوقات «موجه» است. به گزارش نیویورکپست، نتایج یک نظرسنجی جدید انجام شده از سوی واشنگتنپست/ دانشگاه مریلند نشان میدهد ۴۰ درصد جمهوریخواهان موافق بودند که گاهی اوقات توسل شهروندان به اقدام خشونتآمیز علیه دولت موجه است.
ارسال به دوستان
آغاز دور جدید رایزنیها برای تشکیل ائتلاف اکثریت در پارلمان جدید
چارچوب هماهنگی به دنبال بیت شیعی واحد
گروه بینالملل: «عالیه نصیف» عضو ائتلاف دولت قانون دیروز جزئیات جدیدی از نشست رهبران ائتلاف «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی) که پنجشنبه پیش در منزل «سیدعمار الحکیم» رئیس جریان حکمت ملی برگزار شد، فاش کرد. وی تاکید کرد که در این نشست یک تصمیم واحد مبنی بر عدم حضور جداگانه از جریان صدر در پارلمان عراق اتخاذ شد. عالیه نصیف در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: «نشست سران چارچوب هماهنگی در منزل سیدعمار الحکیم که پنجشنبه پیش برگزار شد، شاهد بررسی روند دیدار هیات چارچوب با رهبر جریان صدر در الحنانه بود. پس از آن، حاضران در این نشست یک تصمیم راهبردی واحد اتخاذ کردند. وی با بیان اینکه تصمیمی که گرفته شد، این است که گفتوگو با رهبر جریان صدر ادامه یابد و بدون جریان صدر و به طور جداگانه در پارلمان حاضر نشویم، گفت: «در صورت عدم توافق با جریان صدر، این چارچوب با بیش از ۹۰ نماینده در حال حاضر، به عنوان فراکسیون بزرگتر بر اساس ماده ۷۶ قانون اساسی در پارلمان حاضر میشود». نصیف پیشبینی کرد مذاکرات میان چارچوب هماهنگی و جریان صدر به توافق منتهی شود، بویژه در سایه یک توافق قبلی با نیروهای سنی و کرد مبنی بر عدم ائتلاف با هیچ یک از احزاب سیاسی شیعی به صورت جداگانه مگر با یک بیت شیعی واحد، این امر محتمل است. پس از تایید نتایج انتخابات اخیر پارلمانی عراق، گروههای معترض به نتیجه انتخابات اعلام کردند که به منظور حفظ منافع ملی کشور با گذشت از حق خود، به رایزنی با گروههای سیاسی برای تشکیل کابینه خواهند پرداخت و در نهایت دولت توافق ملی یا توافق سیاسی در کشور تشکیل خواهند داد. «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر عراق چهارشنبه پیش (۲۹ دسامبر ۲۰۲۱) در نجف اشرف میزبان هیأتی از چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی بود. پس از این دیدار، رهبر جریان صدر عراق طی پستی در توئیتر از تلاش برای تشکیل یک دولت اکثریت ملی خبر داد و نوشت: «یک دولت اکثریت ملی، نه شرقی و نه غربی». رایزنیها با جریان صدر همچنان ادامه دارد و چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی به دنبال تشکیل یک دولت توافق ملی است و هنوز رایزنیهای ۲ طرف به نتیجه ملموسی نرسیده است.
* رایزنی جریانهای سنی برای ریاست پارلمان
یک منبع سیاسی عراقی از دیدار قریبالوقوع «محمد حلبوسی» رئیس ائتلاف «تقدم» با جریان صدر طی روزهای آینده خبر داد. این منبع گفت: حلبوسی بزودی و چهبسا در هفته جاری با مقامات جریان صدر دیدار خواهد کرد و نشست مشابهی میان هیات چارچوب هماهنگی و ائتلاف «عزم» به ریاست «خمیس الخنجر» برگزار خواهد شد. منبع عراقی اعلام کرد: حلبوسی درباره ورود به ائتلاف راهبردی که خواستههای طرفین را برآورده کند و سازوکار اجرایی کردن این خواستهها، رایزنی خواهد کرد. وی تاکید کرد: رهبر ائتلاف «تقدم» به جریان صدر به عنوان حامی برای تصاحب مجدد پست ریاست مجلس عراق مینگرد و حامی نامزدی است که جریان صدر برای نخستوزیر معرفی کند و بر اساس اطلاعات نام ۳ نفر یعنی «مصطفی الکاظمی»، «محمد توفیق علاوی» و «جعفر صدر» برای این پست مطرح میشود. منبع عراقی تصریح کرد: در مقابل هیات هماهنگی با ائتلاف «عزم» به ریاست «خمیس الخنجر» طی روزهای آتی رایزنی خواهد کرد. این نشستها نقشه و زوایای روند سیاسی عراق و شکل ائتلافبندیهای سیاسی را روشن خواهد کرد.
* پیشبینی ائتلاف «النصر» عراق درباره تعویق جلسه نخست پارلمان
ائتلاف النصر عراق از احتمال تعویق برگزاری جلسه نخست پارلمان این کشور به خاطر ادامه اختلافات درباره تعیین رئیس جدید آن خبر داد. به گزارش صوت العراق، سعد اللامی، عضو ائتلاف النصر عراق به ریاست حیدر العبادی در سخنانی با اشاره به موضوع برگزاری جلسه نخست پارلمان این کشور پس از تایید نتایج انتخابات اظهار کرد: تمام اطلاعات حاکی از آن است که جلسه نخست پارلمان به زمان دیگری موکول میشود یا در صورت برگزاری به صورت جلسه باز خواهد ماند. وی دلیل این مساله را عدم دستیابی احزاب به توافقات لازم برای تعیین رئیس پارلمان اعلام کرد. اللامی در این باره گفت: جلسه نخست پارلمان (درصورت برگزاری) منجر به اعلام فراکسیون اکثریت و همچنین تعیین رئیس و 2 معاون آن نخواهد شد، چراکه احزاب سنی در این باره به توافق دست نیافتهاند.
* فرآیند تشکیل دولت در عراق
طبق اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق، فراکسیون «صدر» وابسته به مقتدا صدر با ۷۳ کرسی در رتبه اول، ائتلاف «تقدم» بزرگترین ائتلاف اهل سنت با ۳۷ کرسی در رتبه دوم و ائتلاف «دولت القانون» به رهبری نوری مالکی با ۳۳ کرسی در رتبه سوم قرار گرفتند. پیشتر دادگاه فدرال عراق نتایج انتخابات پارلمانی را تایید کرد. پس از اعلام نتایج رسمی توسط کمیسیون عالی انتخابات، برهم صالح، رئیسجمهور عراق خواهان تشکیل جلسه پارلمان جدید ظرف ۱۵ روز خواهد شد. این اقدام بعد از آن صورت میگیرد که اعضای پارلمان در نخستین جلسه رئیس پارلمان و ۲ معاون او را با رای اکثریت اعضا انتخاب کنند. پارلمان جدید هم باید ظرف ۳۰ روز از برگزاری جلسه اول، رئیسجمهور جدیدی برای عراق تعیین کند؛ رئیسجمهور جدید فراکسیون اکثریت پارلمان را مسؤول معرفی نخستوزیر و تشکیل کابینه خواهد کرد؛ نخستوزیر مکلف هم ۳۰ روز فرصت خواهد داشت تا دولت خود را به پارلمان معرفی کند و موافقت نمایندگان را بگیرد و پارلمان باید با برنامه کلی دولت جدید و نیز هر یک از وزرا با اکثریت آرا موافقت کند. در صورت شکست نخستوزیر در تشکیل دولت ظرف ۳۰ روز، رئیسجمهور نامزد دیگری را معرفی خواهد کرد که او باید ظرف ۱۵ روز و تا پایان مهلت ۹۰ روزه تشکیل دولت جدید، کابینه خود را معرفی کند.
***
آسوشیتدپرس: عراقیها پرچم آمریکا را لگدمال کردند
در آستانه دومین سالگرد شهادت سپهبد «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» معاون فرمانده نیروهای حشدالشعبی در عراق، شهر «بغداد» پایتخت عراق روز شنبه شاهد راهپیمایی میلیونی مردم این کشور بود که از سراسر عراق خود را برای حضور در این راهپیمایی عظیم به بغداد رساندند. این راهپیمایی در گرامیداشت شهادت سردار سلیمانی در خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس بازتاب داشت. البته این رسانه آمریکایی در گزارش خود جمعیت میلیونی در پایتخت عراق را کماهمیت جلوه داد و نوشت: صدها نفر(!) با سر دادن شعارهای ضدآمریکای در پایتخت عراق در گرامیداشت سالگرد ترور ژنرال قدرتمند ایران و رهبر ارشد یکی از گروههای مقاومت عراق راهپیمایی کردند. طبق آنچه در گزارش آسوشیتدپرس آمده است، در برخی پلاکاردها در دفاع از خون به ناحق ریخته شده سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس نوشته شده بود: «ما نمیگذاریم بعد از امروز در سرزمین شهدا بمانید». آسوشیتدپرس همچنین گزارش کرد که پرچمهای آمریکا و رژیم صهیونیستی روی زمین قرار گرفته بود و مردم از روی آنها رد میشدند و لگدمال میکردند. این رسانه آمریکایی در خبر خود به بخشهایی از سخنان «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح نیز اشاره کرد که گفته بود: «ما چیزی کمتر از عقبنشینی کامل را به عنوان انتقام خون شهدایمان نمیپذیریم». ۱۳ دیماه سال ۱۳۹۸ نیروهای تروریست آمریکایی به دستور «دونالد ترامپ» رئیسجمهور وقت ایالات متحده، سردار سلیمانی را به همراه ابومهدی المهندس در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد به شهادت رساندند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ارتش یمن: 12 هزار کیلومتر مربع را در سال 2021 آزاد کردیم
سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز نتیجه عملیاتهای ارتش و کمیتههای مردمی این کشور در سال ۲۰۲۱ را تشریح کرد. شبکه خبری المسیره به نقل از سریع گزارش داد عملیات نیروهای مشترک یمن در سال ۲۰۲۱ منجر به آزادسازی ۱۲ هزار کیلومتر مربع شده است. وی با بیان اینکه نیروهای مسلح یمن طی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ از فاز دفاعی، وارد فاز هجومی شدند، گفت: «نیروهای مسلح یمن، بیش از ۲۲۳ بار حملات ائتلاف متجاوز [سعودی- اماراتی] را دفع کردند». سخنگوی نیروهای مسلح یمن با اشاره به سرنگونی ۱۲ فروند پهپاد آمریکایی «اسکن ایگل» در خاک این کشور تصریح کرد: نیروهای یمن ۱۹۴ عملیات هجومی را علیه مزدوران ائتلاف متجاوز انجام دادند. سریع با اشاره به اینکه مجموع عملیاتهای زمینی نیروهای یمنی به ۴۰ هزار و ۱۲۶ مورد رسیده است، خاطرنشان کرد: در جریان این عملیاتها، هزار و ۵۲۷ نفر از نیروهای دشمن کشته شدند.
***
نشست مجازی وزرای خارجه عربستان و رژیم صهیونیستی
رسانههای صهیونیستی اعلام کردند وزیر خارجه عربستان در یک نشست مجازی با همتای صهیونیست خود شرکت کرد. در این نشست مشترک که هفته گذشته به میزبانی «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا برگزار شد، «فیصل بن فرحان» و «یائیر لاپید» درباره موضوعات مشترک گفتوگو کردند. شبکه صهیونیستی «کان» در گزارشی اعلام کرد این نشست مجازی از طریق ویدئوکنفرانس به بهانه همفکری درباره سویه «اُمیکرون» کرونا برگزار شده است. بر اساس این گزارش، مسؤولان سعودی تاکنون به صورت رسمی درباره این گفتوگو اظهار نظری نکردهاند ولی یک مسؤول عربستانی در گفتوگو با شبکه «CNN» این موضوع را تایید کرده است. عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی در ظاهر هیچ رابطهای با یکدیگر ندارند ولی تاکنون گزارشهای مختلفی درباره سفر مقامات سعودی به سرزمینهای اشغالی فلسطین و سفر مقامات صهیونیستی به عربستان منتشر شده است. برخی نیز عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را ناشی از فشارهای عربستان میدانند تا با این اقدام و فراگیری روابط با آن رژیم، کار عربستان برای آشکار کردن روابط خود با صهیونیستها آسانتر و از زشتی و ننگ آن کاسته شود. رسانهها در چند روز گذشته نیز خبرهایی از مذاکره آلسعود با سران رژیم صهیونیستی برای خرید سامانه پدافند هوایی «فلاخن داوود» به منظور مقابله با موشکهای ارتش یمن منتشر کردند.
***
امارات احداث دومین فرودگاه نظامی خود در سقطری یمن را کلید زد
منابع نظامی خبر دادند امارات عربی متحده، ساخت یک فرودگاه نظامی در جزیره سقطری واقع در جنوب یمن را کلید زد. این منابع به پایگاه خبری «یمن نیوز» گفتند یک تیم از کارشناسان خارجی، در شهر «حدیبو» (مرکز سقطری) عملیات نقشهبرداری زمینشناسی را برای احداث دومین فرودگاه نظامی امارات آغاز کردند. به گفته این منابع، احداث یک فرودگاه نظامی جدید توسط امارات در سقطری، بخشی از تمهیدات برای گسترش فعالیت سازمانهای اطلاعاتی و نهادهای اماراتی در این جزیره است. پیش از این نیز نیروهای وابسته به امارات، فرودگاه سقطری را به فرودگاه نظامی تبدیل کرده بودند. این در حالی است که روند ورود افسران اسرائیلی به سقطری همچنان ادامه دارد زیرا این رژیم قصد دارد از این جزیره به عنوان پایگاه عملیات اطلاعاتی خود، برای کنترل مسیرهای کشتیرانی بینالمللی استفاده کند. این در حالی است که منابع آگاه اخیرا خبر دادند شرکت الهلال امارات با رژیم صهیونیستی برای احداث یک مرکز جاسوسی و اطلاعاتی برای نیروی هوایی اسرائیل در فرودگاه حدیبو قرارداد منعقد کرده است.
***
آزمایش راکت «سام ۷» مقاومت برای هدفگیری بالگردهای اسرائیلی
شبکه ماهوارهای الاقصی گزارش داد نیروهای دفاع هوایی مقاومت فلسطین ۲ فروند راکت به سمت بالگردهای مهاجم رژیم صهیونیستی در نزدیکی سواحل غربی شهر غزه شلیک کردند. بنا بر این گزارش، این ۲ راکت که از نوع سام ۷ بود به صورت مستقیم به سمت بالگردهای اسرائیلی که در تجاوز شب گذشته به نوار غزه مشارکت داشتند، شلیک شد. طبق گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، نیروهای مقاومت نیمهشب گذشته چندین راکت را به صورت آزمایشی به سمت سواحل نوار غزه شلیک کردند. منابع محلی در غزه گفتند مقاومت این راکتها را همزمان با حملات هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی به نوار غزه و بمباران تعدادی از پایگاههای مقاومت، شلیک کرد. شب گذشته نیروی هوایی و توپخانهای رژیم صهیونیستی به چند پایگاه و موضع گروههای مقاومت در شمال و جنوب نوار غزه حمله کردند. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد «نیروی هوایی در حال بمباران اهدافی در نوار غزه، در واکنش به شلیک شدن راکت به ساحل تلآویو است».
از سوی دیگر «فوزی برهوم» سخنگوی جنبش حماس به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه واکنش نشان داد. وی در پاسخ به این تجاوزات تأکید کرد «زور بهترین پاسخ در برابر زور است».
***
کشته شدن ۳ نفر بر اثر تیراندازی در ایالت «میسیسیپی» آمریکا
حادثه تیراندازی در ایالت «میسیسیپی» آمریکا به کشته شدن ۳ نفر و زخمی شدن 4 نفر دیگر منجر شد. رسانههای آمریکایی گزارش دادند بر اثر تیراندازی در جریان جشن سال نو میلادی در گلفپورت ایالت میسیسیپی، ۳نفر کشته و ۴ نفر زخمی شدند. تلویزیون محلی WLOX به نقل از پلیس گفت: در جریان یک میهمانی نزاعی رخ داد که به تبادل آتش بین تعدادی از شرکتکنندگان در این میهمانی ختم شد. پلیس اعلام کرد از بین ۴ زخمی، وضعیت جسمانی یک نفر وخیم است.
ارسال به دوستان
درخواست مارین لوپن، جدیترین رقیب رئیسجمهور فرانسه همزمان با ریاست دورهای این کشور بر اتحادیه اروپایی
مکرون پرچم اتحادیه اروپایی را پایین بکشد!
رهبر جبهه ملی فرانسه و نزدیکترین رقیب امانوئل مکرون در انتخابات گذشته و آینده این کشور، از دولت خواست پرچم اتحادیه اروپایی را از فراز بنای «طاق پیروزی» پاریس که نماد هویت فرانسویها محسوب میشود، پایین بکشد.
پرچم آبی اتحادیه اروپایی با 12 ستاره طلایی از روز شنبه به مناسبت ریاست دورهای ۶ ماهه فرانسه بر اتحادیه اروپایی روی این بنای یادبود در قلب پاریس برافراشته شده و همزمان ساختمانهای دولتی و بناهای فرهنگی، از جمله برج ایفل، کلیسای جامع نوتردام و موزه لوور با رنگ آبی نورپردازی شدند. فرانسه آخرین بار سال 2008 ریاست اتحادیه اروپایی را برعهده گرفته بود.
خانم مارین لوپن که رهبر ملیگرایان فرانسه و یکی از رهبران راست افراطی در بدنه اتحادیه اروپایی محسوب میشود، در انتخابات ریاستجمهوری 2017 در دور دوم رقیب اصلی امانول مکرون بود و طبق آخرین نظرسنجیها برای انتخابات ریاستجمهوری 2022 که 5 ماه دیگر برگزار میشود، بختی حتی بیشتر از رئیسجمهور فعلی دارد.
او در شب سال نوی میلادی که با مراسم مزبور مقارن شده بود طی توئیتی از مکرون خواست تا ۳ رنگ آبی، سفید و قرمز که عناصر تشکیلدهنده پرچم این کشور هستند را به طاق پیروزی بازگرداند. لوپن در بیانیه روز شنبهاش نوشت: «آراستن طاق پیروزی با رنگهای منحصر به فرد اتحادیه اروپایی، بدون حضور پرچم ملی، حمله واقعی به هویت ملت ما است، زیرا این بنای تاریخی افتخارات نظامی ما را گرامی میدارد و مقبره سرباز گمنام را در خود جای داده است».
او همچنین مکرون را متهم کرد که «به وظایف دفترش خیانت کرده و به خاطر جاهطلبی شخصی نسبت به تاریخ ما تحقیر شده است». لوپن سپس وعده داد که از تصمیم دولت برای جایگزینی پرچم ملی با پرچم اتحادیه اروپایی، که ناقض چندین ماده از قانون اساسی فرانسه است به مجمع دولتی این کشور شکایت میکند.
البته منابع دولتی به تلویزیون پرمخاطب BFM گفتهاند پرچم اتحادیه اروپایی تنها تا چند روز دیگر برداشته خواهد شد و دوباره پرچم فرانسه در طاق پیروزی به نمایش درمیآید.
این در حالی است که از چند ماه پیش، رنگ آبی به کار رفته در پرچمهای فرانسه که بر سر در کاخ الیزه، مقر ریاستجمهوری این کشور افراشته شده بودند به آبی سیر تغییر یافته بود تا شباهتی به آبی پرچم اتحادیه اروپایی نداشته باشد.
ارسال به دوستان
۲ دهه پس از به جریان افتادن پول واحد اروپایی، تردیدها درباره آینده آن تشدید شده است
توقف چاپ 500 یورویی در بیستمین سالگرد یورو
همزمان با جشن بیستمین سالگرد رواج یورو به عنوان واحد پول اتحادیه اروپایی، چاپ اسکناسهای 500 یورویی متوقف شد. یورو ۳ سال پس از تولد نسخه الکترونیکیاش برای نخستینبار ابتدای ژانویه سال ۲۰۰۲ به شکل اسکناس و سکه در ۱۲ کشور عضو اتحادیه اروپایی به جریان افتاد و به زندگی ۳۰۰ میلیون نفر از آتن تا دوبلین گره خورد. به گزارش یورونیوز، از همان ابتدا برداشت مشترک مردم اروپا و کارشناسان مالی از واحد پول مشترک قارهای این بود که یورو، چیزی جز سند کاغذی جاهطلبی فرانسویهای و فرصتطلبی آلمانها به منظور محقق کردن ایدههای تاریخی متخاصمشان برای رهبری اروپای واحد در یک پروژه مشترک نیست. حال بعد از گذشت ۲ دهه از رواج این پول که کشورهای عضو بانک مرکزی اروپا به 19 کشور افزایش یافتهاند، یورو هنوز در محقق کردن هدف اولیهاش یعنی رقابت با دلار برای حفظ هویت اروپا در مقابل سلطه همهجانبه آمریکا ناتوان نشان داده است به طوری که این دوگانهنمای (پارادوکس) جدید تبدیل به مساله ذهنی بسیاری از اروپاییها شده که آیا منطقه یورو زودتر فرومیپاشد یا خود اتحادیه اروپایی؟
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بانک مرکزی اروپا مستقر در فرانکفورت، در بیانیهای اعلام کرد ۱۷ کشور از ۱۹ کشور عضو منطقه یورو، چاپ اسکناس بنفش ۵۰۰ یورویی را متوقف کردهاند. با این حال اتریش و آلمان تا بیستوششم آوریل (بهار سال آتی) به چاپ این اسکناس ادامه خواهند داد. به گفته بانک مرکزی اروپا، اسکناسهای ۵۰۰ یورویی همچنان معتبر و قابل استفاده در دریافت و پرداخت نقدی خواهد بود.
مقر فرانکفورت ماه مه ۲۰۱۶ اعلام کرده بود صدور اسکناس ۵۰۰ یورویی را تا سال ۲۰۱۸ به دلیل نگرانی از پولشویی و تسهیل اقدامات مجرمانه متوقف خواهد کرد. این اسکناس درشتترین قطعه کاغذی واحد پول مشترک اروپایی و درشتترین اسکناس رایج در جهان در کنار اسکناس ۱۰۰۰ فرانکی سوییس محسوب میشود. به دلیل ارزش بالا و قابلیت حمل آسان، اسکناس ۵۰۰ یورویی از محبوبیت خاصی برای پولشویی و قاچاق برخوردار است.
به گفته بانک مرکزی اروپا، اسکناسهای ۵۰۰ یورویی تنها 4/2 درصد اسکناسهای در چرخه را تشکیل میدهند اما بیش از ۲۰ درصد ارزش بازار را در اختیار دارند. تا پایان ماه نوامبر، ۵۲۱ میلیون قطعه اسکناس ۵۰۰ یورویی در چرخه پولی جهان بود.
ارسال به دوستان
چامسکی: آمریکا به سمت پرتگاه فاشیسم میرود
پروفسور نوام چامسکی، محقق و فعال ضدجنگ مشهور آمریکایی، در تازهترین هشدارش به جامعه و حاکمان ایالات متحده در آستانه نخستین سالگرد واقعه ششم ژانویه و اشغال کنگره به دست حامیان ترامپ، پیشآگهی داد آمریکاییها با روند فعلی در حال دویدن به سمت پرتگاه هستند. فیلسوف 93 ساله که در محافل علمی آمریکا به «پدر زبانشناسی نوین» معروف است، با ویرانگر توصیف کردن پیامدهای اقتصاد بازار آزاد در ۴دهه گذشته در ایالات متحده، اعلام کرد این کشور با وضعیت فروپاشی اجتماعی گسترده و جنگ طبقاتی به سمت فاشیسم حرکت میکند. او همچنین از حزب جمهوریخواه به دلیل همدستی در این روند انتقاد کرد.
چامسکی که با «ایمی گودمن» فعال سرشناس ضد جنگ آمریکایی و مجری شبکه تلویزیونی اینترنتی «دموکراسی ناو» (اینک مردمسالاری) صحبت میکرد، حزب جمهوریخواه را خطرناکترین گروه تاریخ بشر خواند که در آن مشتی دیگرآزار (سادیست) و ضد علم جمع شدهاند. او گفت: «شکی نیست که ضدیت با علم مدتهای مدیدی است بخشی عمده از جامعه فعلی آمریکا را در برگرفته است؛ گروهی در این کشور از اوانجلیستها (پیروان کلیسای تبشیری مشهور به مسیحیان صهیونیست) افراطی هستند که قدرتی نامعمول را نیز در دست دارند ولی از نظر سیاسی، این گروه هرگز تا این اندازه قدرت نداشته است. حزب جمهوریخواه در زمان ترامپ و اطرافیان دیوانه او به صورتی سازمانیافته تلاش کردهاند زندگی انسانی را روی زمین از بین ببرند؛ آنها نه فقط به صورت یکطرفه از توافق پاریس خارج شدند، بلکه به صورتی مشتاقانه تلاش کردند استفاده از سوختهای فسیلی را به حداکثر برسانند، نظامی را که آثار مخرب این سوختها را میکاست از میان برداشتند، آنچه را که روی میداد انکار میکردند و گرد خود گروهی از وفادارانی که آنها را میستودند، جمع کردند که بخشی از این کار را با نظام رسانهای انجام دادند».
دانشمند برجسته آمریکایی در این برنامه یک ساعته که هر پنجشنبه پخش میشود، در ادامه ظهور چهره جدیدی از فاشیسم در طیفهای سیاسی راستگرای افراطی را که در هر ۲ جناح اصلی آمریکا نفوذ کردهاند، چنین تشریح کرد: «ما در قالب آنچه آن را نئولیبرالیسم میخوانیم، بیش از 45 سال است شاهد حمله به جامعه هستیم و این اقدامات، پیامدها و آثار بسیار جدیای به همراه داشته است، به شکلی که موسسه برند بررسیهایی که انجام داده است، نشان از انتقال ثروت از 90 درصد اقشار پاییندست جامعه از جمله طبقه متوسط و طبقه ضعیف به طبقه بسیار ثروتمند در 40 سال اخیر دارد که گمان میرود مبلغی بالغ بر 50 تریلیون دلار باشد؛ انتقال ثروتی که میتوان آن را سرقت نیز نامید. همچنین موسسه پاندورا نیز در گزارشی، بخشهایی از این رویه را منتشر کرده است به شکلی که حقوق مدیران افزایشی سرسامآور داشت و بخش اکثریت جامعه در نهایت بتوانند از حقوقی به حقوق دیگر، خود را زنده نگه دارند و شمار بسیار اندکی از آنها پسانداز دارند و مشکلات سلامت در صورت بروز برای آنها به معضلی بسیار بزرگ تبدیل خواهد شد».
او با انتقاد از نظام تامیناجتماعی برای پوشش مرخصی و مزایای پس از زایمان برای زنان در آمریکا گفت: «در حال حاضر حزب جمهوریخواه صد درصد مخالف اقداماتی هر چند اندک و ضعیف برای کاستن از تغییرات آب و هوایی است؛ کسانی مانند بارن از وست ویرجینیا یا منشن از جمله اصلیترین دریافتکنندگان پول از شرکتهای تولیدکننده سوخت فسیلی، در هر اقدامی در این باره کارشکنی میکنند و با حمایت کامل و صددرصدی جمهوریخواهان همراه هستند. حتی کاری بسیار ساده و ابتدایی در حوزه زیستمحیطی در این کشور با تبلیغات گسترده مسموم شرکتهای خصوصی همراه میشود. اگر به معنی واژه نولیبرالیسم در واژهنامه نگاه کنید، در معنی آن «اعتقاد به بازار و اعتماد به بازار» آورده شده است، در حالی که در دنیای واقعی، معنای نولیبرالیسم جنگ تلخ بین طبقات است. به هر کجای جامعه ما که نگاه کنید، نشانههایی از آن را میبینید و سرقت 50 تریلیون دلار از سرمایهها نیز بخشی کوچک از آن به شمار میآید و وضعیت فاجعهبار کنونی نتیجه آن است».
چامسکی از زاویه نگاه یک فعال سیاسی که به حزب دموکرات نزدیکتر است، رویدادهای بیسابقه ششم ژانویه سال گذشته میلادی را تحلیل کرد و در پاسخ به این پرسش گودمن، مجری برنامه که آیا به باور او، ترامپ امکان رسیدن دوباره به ریاستجمهوری را دارد یا خیر، گفت: «این احتمال وجود دارد! راهبرد جمهوریخواهان موفقیتآمیز بود. اینکه تا جایی که امکان دارد به کشور آسیب وارد کنید و آن را گردن دموکراتها بیندازید. این امکان همچنان وجود دارد که این حزب انکارگرا (جمهوریخواهان) بار دیگر به قدرت بیاید و ترامپ یا شخصی مانند او را روی کار بیاورد. فاشیسم مایه نگرانی جدی است و برخی تحلیلگران و ناظران مطلع میگویند ما (آمریکا) در حال حرکت به سوی فاشیسم واقعی هستیم. باور من این است که بسیاری از عوارض و علائم فاشیسم کاملا در کشور ما جلوهگر است».
او که یک زبانشناس و نشانهشناس معاصر است، در نهایت نشانههای موجود در جامعه آمریکا را چنین تحلیل کرد: «نشانههایی از فروپاشی گسترده اجتماعی به چشم میخورد که نشان از این حقیقت دارد که مردم به اندازه کافی ذخیره مالی برای گذر از این بحران را ندارند و این مساله در جوامع محروم نگه داشته شده به مراتب بدتر است؛ مانند سیاهپوستان که واقعا در شرایط بسیار بدی زندگی میکنند».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|