|
ویژگیهای مثبت جشنواره ضعیف
هادی قائممقامی: چهلمین جشنواره فیلم فجر، در کنار همه ضعفهای اجرایی و انتخابهای متوسط، چندگزاره امیدوارکننده داشت. نقدهایی که طی این روزها به مدیریت ضعیف این جشنواره شد، با توجه به مصادیق متعددی که وجود داشت؛ آنقدر جدی بود که یکی دو گزاره مثبت را کاملا به محاق برد. از هیات داوری عجیب و غریبی که در میانه جشنواره ادعا کرد برخی فیلمها را ندیده تا نشان و پوستر جشنواره که به شکل حیرتآوری ضعیف طراحی شده بود تا کیفیت متوسط فیلمها که صدای اصحاب رسانه را درآورد، از حذف سیمرغ مردمی که جای آرای تماشاگران را در اختتامیه خالی گذاشت تا اختتامیهای که با ضعفهای متعدد برگزار شد، آنقدر مصادیق جدی و مهمی برای نقد جشنواره بود که موجب نادیده گرفتن اندک ویژگیهای مثبت جشنواره میشد. حالا که اختتامیه چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر برگزار شده و این جشنواره به پایان رسیده با نگاهی کلان میتوان آن را بررسی کرد و وجوه قابل تأملی از آن را برجسته کرد. یکی از ویژگیهای مهم این جشنواره گذار از نسلی از سینماگران بود که سالهای سال با هر سطحی از فیلمسازی باید در جشنواره حضور پیدا میکردند. افرادی که برای سالها با بودجه نهادهایی مانند حوزه هنری و فارابی، داستانهای پریشان خود را به جشنواره میآوردند و مخاطبان نیز باید به زور بلیتهای سری که یکجا خریده میشدند، پای فیلمهای ایشان مینشستند. جوانگراییای که در این دوره اتفاق افتاد، به طور طبیعی آثار بیکیفیت نسل قبل را کنار میگذاشت و جشنواره را بدهکار نامها نمیکرد. اگر چه در برگزیدن نامزدهای نهایی، کمتر به این موضوع توجه شد و سیمرغ بهترین کارگردانی به یکی از اعضای آن نسل اهدا شد تا جشنواره چهلم هم دین خود را به این طیف ادا کرده باشد و چه انتخاب نادرستی. در عین حال حضور جوانها اگر چه با انتخاب فیلمهایی متوسط توامان شده بود اما حداقل فرصت دیده شدن به نسل تازهای از سینماگران ایرانی را داد که در سایه بزرگانی با سطح پایین فیلمسازی دیده نمیشدند. نامزدهای بهترین بازیگری نقشهای اول و مکمل عمدتا در فیلمهای این جوانان به ایفای نقش پرداخته بودند؛ آنها توانسته بودند بخوبی از چهرههای باسابقه بازیگری سینمای ایران بازی بگیرند. در بخشهای فنی نیز نامزدها، اگر چه گاه سن و سالدار بودند ولی در خدمت فیلم فیلمسازانی درآمده بودند که از جوانان بودند. در کنار این ویژگی مهم میتوان به گزاره اساسی دیگری نیز اشاره کرد و آن بازگشت به «واقعیت» و جدی گرفتن مسأله «اقتباس» بود.
سینمای ایران در دهه اخیر این مهم را جدی گرفته است و با ارجاعی که به واقعیت داشته، توانسته فیلمهای قابل قبولتری نسبت به دهه خموده 80 سینما تولید کند؛ بازگشت به داستانهای واقعی، آنطور که دیگر در تیتراژهای پایانی بیشتر از قبل این جمله را میبینیم: «این فیلم برگرفته از یک داستان واقعی است».
ارسال به دوستان
آمارهای جهانی درباره شاخصهای اقتصادی در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی چه میگوید؟
به برکت انقلاب
کاهش فقر مطلق، کاهش ضریب جینی، رشد تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه، خودکفایی در تولیدات غذایی و افزایش امید به زندگی
گروه اقتصادی: انقلاب اسلامی ایران در حالی چهلوسومین سالگرد پیروزی خود را جشن گرفت که دستاوردها و پیشرفتهای آن در عرصههای داخلی و بینالمللی نشان از عملکرد مناسب رهبران این نهضت دارد. امروز انقلاب اسلامی ایران با وجود هجمه همهجانبه استکبار جهانی و تحریمهای ناجوانمردانه، در مسیر توسعه و پیشرفت اقتصادی حرکت میکند. البته نارساییهایی هم در این راه وجود دارد و بحق مردم به برخی مسائل و بویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی نقد دارند اما در یک کلانتصویر شاهد بهبود شرایط کشور هستیم.
اکثریت قریب به اتفاق صاحبنظران و نظریهپردازان بر این موضوع اتفاق نظر دارند که انقلاب اسلامی ایران تغییری بنیادین و همهجانبه است که همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را در بر میگیرد. بر این اساس میتوان گفت انقلاب اسلامی یک نقطه عطف محسوب میشود که تاریخ جامعه را به صورت آشکار به ۲ قسمت پیش و بعد که کاملا با هم متفاوتند تقسیم میکند. یکی از ابعاد مورد بحث در جریان پیروزی انقلاب اسلامی، تغییرات اقتصادی ناشی از این تحول بزرگ در جامعه ایران است.
***
اقتصاد ایران به رغم تحمیل جنگ 8 ساله و تحریمها علیه کشور در سالهای پس از انقلاب اسلامی رشد چشمگیری داشته است. آمارهای بینالمللی نشان میدهد ارزش تولید ناخالص داخلی ایران که در سال وقوع انقلاب 100 میلیارد دلار به قیمت ثابت سال 2011 بود، با رشد چشمگیری به 1500 میلیارد دلار رسیده است. البته در سال 2017 به دلیل تحریمهای یکجانبه، اقتصاد کشور کوچک شده و به حدود 1200 میلیارد دلار رسیده است. منبع: دانشگاه آکسفورد
***
امید به زندگی که نشانگر میزان متوسط سالهایی است که انتظار میرود فرد در یک کشور عمر کند، شاخصی برای ارزیابی سطح توسعه جوامع محسوب میشود؛ این شاخص همچنین نشانگر مناسبی برای ارزیابی فراوانی و توزیع امکانات رفاهی، بهداشتی و اجتماعی در کشورهای مختلف است. به عبارت دقیقتر، شاخص امید به زندگی نشان میدهد مردم هر کشور بر اساس میزان توسعهیافتگی آن کشور چند سال امید به زنده ماندن دارند. هر چه شاخصهای بهداشتی و همچنین درمانی بهبود یابد امید به زندگی افزایش خواهد یافت و از این رو این شاخص یکی از شاخصهای سنجش پیشرفت و عقبماندگی کشورهاست. بر اساس آمارهای سازمان ملل، در فاصله سالهای 1955-1950 میلادی امید به زندگی در ایران حدود 40.58 سال بوده است (زنان 39.50 سال و مردان 44.2). برابر اعلام سازمان ملل متحد امید به زندگی ایرانیان در سال 1354، یعنی در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۵۴ سال بوده است. در سال 1369 این عدد 63.8 سال بود و این میزان در طول 30 سال سیر صعودی داشته و در سال 1399 به 76.7 سال رسیده است، یعنی در 43 سال پس از انقلاب رشد 42 درصدی داشته است. امید به زندگی زنان در حال حاضر 77.9 و امید به زندگی مردان 75.6 است. منبع: بانک جهانی
***
یکی از مهمترین معیارهای شاخص توسعه انسانی مربوط به درآمد سرانه و توزیع آن است. ایران از لحاظ درآمد سرانه، سال ۱۳۵۳ که قیمت نفت افزایش شدیدی پیدا کرد، با رشد حدود ۷۵ درصدی نسبت به سال ۵۲ مواجه بود و در آن سال که جمعیت کشور حدود ۳۲ میلیون نفر بود، درآمد سرانه ما به قیمت جاری ۱۲۶۶ دلار رسید. همچنین در سال ۱۳۵۴ با ۳۲ میلیون و 818 هزار نفر جمعیت، درآمد سرانه ۱۳۴۳ دلار بود. در سال ۱۳۵۵ با ۳۳ میلیون و 709 هزار نفر جمعیت، درآمد سرانه به قیمت جاری ۱۷۶۶ دلار و در سال ۱۳۵۶ که جمعیت ما به ۳۴ میلیون و 720 هزار نفر رسید، درآمد ۱۵۱۶ دلار و در سال ۱۳۵۷ که جمعیت کشور به ۳۶ میلیون و 77 هزار نفر رسید، میزان درآمد سرانه ۱۷۱۸ دلار به نرخ روز یعنی 7 تومان بود. در طول سالیان پس از انقلاب اسلامی با وجود اینکه جمعیت ما 2.5 برابر شده و اکنون از 85 میلیون نفر تجاوز کرده است، درآمد سرانه ایران برحسب قدرت برابری خرید سال 2011 در سال 1990 معادل 11 هزار و 420 دلار بود که در 10 سال به رقم 13 هزار و 126 دلار رسید و 10 سال بعد با رشد ۴ هزار و 820 دلار به 17 هزار و 946 دلار رسید. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۶ سازمان ملل، درآمد سرانه کشور به ۶۵۵۰ دلار رسیده است و اگر بر اساس برابری قدرت خرید محاسبه کنیم که خود آنها هم محاسبه کردهاند، میزان این درآمد سرانه به ۱۷۴۰۰ دلار میرسد. بررسی آمار سازمان ملل متحد نشان میدهد در بین سالهای 2010 تا 2015 میلادی درآمد سرانه در ایران یکهزار و 409 دلار کاهش یافت اما دوباره در سالهای بعد صعودی شد و در سال 2017 میلادی به 19 هزار و 130 دلار رسید. البته در چند سال گذشته و با افزایش بیسابقه تحریمها و افزایش قیمت ارز در کشور، درآمد سرانه تا حدودی افت کرده است. منبع: بانک جهانی
***
بر اساس شاخصهای اقتصادی، فقر در مقایسه با سالهای آخر پیش از انقلاب به طرز قابل توجهی کاهش یافته است، در حالی که در سالهای بعد از انقلاب شاخص دسترسی به خدمات اساسی و لوازم خانگی افزایش داشته و با وجود گسترش شهرنشینی، مالکیت مسکن و مساحت سرانه خانهها افزایش یافته است. همچنین شکاف شهری- روستایی در دسترسی به خدمات اساسی کمتر شده است و شکاف نهایی میان مناطق روستایی و شهری کاهش یافته است.
پیش از انقلاب تنها 3.1 میلیون مشترک برق اعم از خانگی، عمومی، صنعتی و کشاورزی در کشور وجود داشت، در حالی که این رقم در سال 1392 به 30 میلیون و 414 هزار مشترک رسید. در بخش شاخصهای مهم گاز و گازرسانی نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 5 شهر از حدود 50 هزار انشعاب برخوردار بودند در حالی که اکنون بیشتر مناطق شهری و روستایی کشور از این نعمت برخوردارند و تعداد انشعابات به حدود 13.5 میلیون انشعاب رسیده و برای نخستینبار بیش از 10 هزار روستا از نعمت گاز برخوردار شدهاند.
اما کاهش فقر در ایران پس از انقلاب نیز در گزارشهای آماری منتشر شده از سوی نهادهای بینالمللی دیگر به وضوح دیده میشود و موسسات علمی و دانشگاههای اروپایی و آمریکایی در پژوهشهایی که درباره انقلاب ایران انجام دادهاند، اذعان کردهاند که انقلاب ایران در بهبود وضعیت زندگی فقرا تاثیر مهمی داشته است. از جمله این پژوهشها مطالعهای است که در دانشگاه ویرجینیای آمریکا و بر پایه آمارهای نهادهای بینالمللی مثل بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول انجام شده است.
در این مقاله روند تغییرات فقر در ایران طی سالهای 56 تا 83 مورد بررسی قرار گرفته و در این زمینه میزان درآمد روزانه ۲ دلار بر اساس شاخص قدرت خرید ملاک قرار گرفته است. بررسیها نشان میدهد سال 1356 بالغ بر 28 درصد خانوارها و 25 درصد افراد شهری در ایران زیر خط فقر قرار داشتند. تعداد خانوارها و افراد روستایی که در این سال زیر خط فقر قرار داشتهاند نیز به ترتیب 66 و 60 درصد بوده است.
بررسی وضعیت فقر در ایران طی سالهای ابتدایی انقلاب امکانپذیر نیست، زیرا آمار و ارقام مشخصی در این سالها منتشر نشده است. آمار موجود از سال 1361 یعنی سه سال بعد از انقلاب نشان میدهد در این سال تعداد افراد روستایی که زیر خط فقر زندگی میکردند به 40 درصد کاهش یافته که نسبت به رقم 60درصدی سال 1356 بهشدت کاهش داشته است.
نرخ فقر بر اساس خانوار طی سالهای 1356 تا 1361 نیز روند کاهشی داشته است. در دهه 60 نرخ فقر در ایران دوباره رو به افزایش میگذارد که علت آن جنگ ایران و عراق و افت شدید قیمت نفت بوده است اما اجرای نظام سهمیهبندی کالاهای اساسی توان مقاومت افراد فقیر را در برابر رشد قیمتها و کمبودها بالا برد. در جریان جنگ طیف گستردهای از کالاها از یخچال گرفته تا مصالح ساختمانی بهصورت سهمیهبندی در اختیار مردم قرار میگرفت. یکی از علل مهم رشد فقر در اواسط دهه 60 تورم شدید بود که از 7 درصد در سال 1364 به 24 درصد در سال 1365 رسید.
پایان جنگ در سال 1367، افزایش قیمت نفت به دلیل جنگ اول خلیج فارس و آغاز عملیات سازندگی باعث کاهش فقر از این سال شد و تا سال 1372 به میزان یکچهارم کاهش یافت. در اواسط دهه 70 به دلیل تغییر شرایط کلان و فشار واردات که بحران بدهی خارجی را به دنبال داشت روند کاهش فقر متوقف شد اما خیلی زود روند نزولی فقر در ایران از سر گرفته شد و سال 1383 به سطح بسیار پایینی رسید. بر اساس شاخص درآمد روزانه ۲ دلار در روز بر اساس قدرت خرید، سال 1383 تنها یک درصد افراد شهری و 7 درصد افراد روستایی فقیر مطلق محسوب میشدند.
بر این اساس تفاوت فاحشی میان میزان فقر در ایران بین سالهای 1356 و 1383 یعنی ۲ سالی که یکی پیش از انقلاب است و یکی پس از انقلاب، دیده میشود. انقلاب تاثیری شگرف بر رفاه فقیرترین خانوارها در ایران داشت. منابع: بانک جهانی
***
مهمترین شاخصی که اقتصاددانها برای بررسی میزان نابرابری در یک جامعه معرفی میکنند به نام «ضریب جینی» است. ضریب جینی برای سنجش میزان نابرابری در توزیع درآمد یا ثروت در یک جامعه آماری استفاده میشود و رقمی از صفر تا یک یا از صفر تا 100 را دربر میگیرد. هر چقدر ضریب جینی نزدیک به عدد صفر باشد، برابری بیشتر در توزیع درآمد را نشان میدهد و بالعکس هر چقدر ضریب جینی نزدیک به عدد 100 باشد، توزیع نابرابر درآمد را مشخص میکند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر چند نوساناتی در ضریب جینی داشتهایم ولی روند بلندمدت این ضریب نزولی بوده و در دهه اخیر به زیر 0.36 در سال 92 کاهش یافته است.
آمارها و تحقیقات انجامشده توسط بانک جهانی نشان میدهد پیش از پیروزی انقلاب ضریب جینی ایران از عدد ۵۰ نیز فراتر رفته اما این رقم در سال ۲۰۱۳ به 37.3 واحد رسیده که کمترین رقم در میان آمار ارائه شده است.
بررسیهای آماری در تغییرات ضریب جینی (شاخص عدالت و برابری در توزیع درآمد و ثروت) طی سالهای بعد از انقلاب نشان میدهد انقلاب اسلامی ایران همانطور که وعده داده بود، توانسته وضعیت فقرا و مستضعفان را بهبود بخشد به نحوی که بهرغم جنگ 8 ساله و فشارهای تحریمی غرب، وضعیت فقرا بعد از انقلاب نسبت به سالهای پیش از پیروزی انقلاب که ایران تحت حمایت شدید کشورهای غربی قرار داشت بهتر شده است. منبع: بانک جهانی
***
بررسی حوزه کشاورزی در سالهای پیش از انقلاب نشان میدهد به دلیل برخی برنامهریزیهای نادرست، این بخش رو به زوال بوده و بسیاری از محصولات استراتژیک مورد نیاز از طریق منابع وارداتی تامین شده است و بنا بر آمار موجود در بخش کشاورزی، تولید محصولات از 29 درصد تولید ناخالص ملی در سال 39، به 9 درصد در سال 56 تنزل یافت اما پس از پیروزی انقلاب، بخش کشاورزی به عنوان رکن مهم استقلال اقتصادی و غذایی کشور در کانون توجهات قرار گرفت و توسعه پایدار اقتصادی با محوریت بخش کشاورزی دنبال شد و در نتیجه خوداتکایی و خودکفایی در بسیاری از محصولات در دستور کار قرار گرفت.
بررسی آمار تولیدات محصولات کشاورزی، باغات و نهادههای دامی نشان میدهد در طول بیش از 40 سالی که از عمر انقلاب میگذرد، کشور به سمت خودکفایی پیش رفته است که در این میان، کشاورزان مهمترین نقش را برعهده داشتهاند. در ادامه به بخشی از دستاوردهای این حوزه اشاره میکنیم.
سال 53 مجموع تولید محصولات کشاورزی 17میلیون و 800 هزار تن و در چند ماه قبل از انقلاب 25 هزار تن بوده است، در حالی که اکنون تولید محصولات مختلف کشاورزی به 120 میلیون تن در سال میرسد. سال 1356 سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی 1.29 درصد بود که هماکنون به 15 درصد ارتقا یافته است که این امر توجه به تولید داخل را نشان میدهد.
آمار موجود حاکی از تولید 5 میلیون و 600 هزار تن گندم در سالهای 1356 و 1357 است. میزان واردات گندم در سالهای قبل از انقلاب به بیش از یک میلیون و 140 هزار تن میرسید و با اجرای طرح خودکفایی گندم، ایران با تولید 14 میلیون تن و خرید 11 میلیون تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در بعضی سالها به خودکفایی در این محصول اساسی رسید.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارشی درباره وضع کشاورزی کشورمان در سالهای پس از انقلاب اسلامی اعلام کرده است مجموع تولید حدود 100 رقم محصول کشاورزی ایران در سال 1978 بیش از 28 میلیون و 800 هزار تن بوده که این رقم را در پایان سال 1386 بیش از 84 میلیون و 104 هزار تن اعلام کرده است که بیش از 55 میلیون تن رشد نشان میدهد. بنا بر این گزارش، حجم تولید محصولات کشاورزی ایران طی 30 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی با رشد 192درصدی مواجه شده است.
گزارش فائو حاکی است: تولید غلات در ایران در سال 1978 حدود 8 میلیون و 474 هزار تن بود که این رقم در حال حاضر به بیش از 22 میلیون و 809 هزار تن رسیده است. بر اساس این گزارش، تولید غلات در ایران طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی با افزایش بیش از 14 میلیون تنی و رشد 169 درصدی مواجه شده است. تولید انواع میوه در کشور ما در سال 1978 حدود 2 میلیون و 883 هزار تن بود که این رقم با افزایش 11 میلیون تنی به 13 میلیون و 847 هزار تن رسیده است و در واقع تولید انواع میوه در ایران طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی با رشد 8.4 برابری یا 380 درصدی مواجه شده است.
حجم تولید محصولات تولید شکر یعنی نیشکر و چغندر قند نیز در سال 1978 میلادی بیش از 4 میلیون و 557 هزار تن بود که این رقم در حال حاضر به بیش از 10 میلیون و 530 هزار تن رسیده است. تولید نیشکر و چغندر قند طی سالهای گذشته بیش از 6 میلیون تن بوده و به عبارتی 131 درصد رشد داشته است.
حجم تولید انواع سبزیجات و صیفیجات در سال 1978 بیش از 4 میلیون و 621 هزار تن بود که این رقم به بیش از 15 میلیون و 760 هزار تن افزایش یافته است. تولید انواع سبزیجات و صیفیجات طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی با رشد 11 میلیون تنی و 241 درصدی مواجه شده است. . منابع: سازمان جهانی غذا (FAO) / بانک جهانی
ارسال به دوستان
650 روستای لرستان در محاصره برف
بارشهای گسترده در غرب کشور
رئیس سازمان هواشناسی:
اسفند و فروردین پربارشی پیش رو داریم
سامانه بارشی گسترده که از عصر پنجشنبه وارد کشور شد اغلب مناطق بویژه نوار غربی و دامنههای جنوبی البرز را در بر گرفته است که منجر به بارش باران و برف در خیلی از استانهای کشور شده است؛ بارشی که هواشناسی پیشبینی کرده بود 26 استان کشور با آن مواجه خواهند شد تا جایی که بارش سنگین برف دیروز علاوه بر استانهای غربی در استان لرستان موجب محاصره 650 روستا در میان برف شد. به گزارش «وطنامروز»، روزهای پایانی بهمن هم مانند دی با بارش برف و باران در حال سپری شدن است و این در حالی است که رئیس سازمان هواشناسی پیشبینی کرده اسفند پربارشی را نیز پیشرو خواهیم داشت و انتظار بارش بیشتر از نرمال را در این ماه داریم. سحر تاجبخش همچنین درباره ماجرای اسفند دیوانه که در رسانهها مطرح شده است، گفت: آخرین ماه زمستان فصل گذار است و در واقع از هوای سرد به هوای گرم پیش میرویم بنابراین تغییرات جوی قابل ملاحظهای میتواند در این ماه رخ بدهد. وی خاطرنشان کرد: ادامه بارشها تا فروردین نیز پیشبینی میشود و همانطور که گفته شد در بهار بویژه فروردین هم بارشها ادامهدار و به صورت برف و باران خواهد بود. این در حالی است که سامانه جدید بارشی که از عصر پنجشنبه به استانهای غربی و دامنههای جنوبی البرز وارد شده است. در همین ارتباط مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان دیروز از محاصره 650 روستا در این استان به دنبال بارش سنگین برف خبر داد و گفت: با توجه به بارش برف در محورهای اصلی استان، فقط با زنجیرچرخ امکان تردد وجود دارد. مهدی پازوکی افزود: بارش برف از شامگاه جمعه در استان آغاز و موجب بسته شدن راههای ارتباطی ۶۵۰ روستای مناطق کوهستانی و سردسیر شده است. وی گفت: در حال حاضر بارش برف در مناطق کوهستانی ادامه دارد و راه ارتباطی ۶۵۰ روستا در خرمآباد، دلفان، الیگودرز و سلسله مسدود است. همچنین با وجود بارش برف و یخبندان، هماکنون همه راههای اصلی و شریانی لرستان باز است و تردد در آنها جریان دارد اما حرکت خودروها در محورهای برفگیر استان با تجهیزات زمستانی و زنجیر چرخ امکانپذیر است. پازوکی با تاکید بر پرهیز از سفرهای غیرضروری برونشهری تصریح کرد: تیمهای امدادی و راهداری در محورهای استان مستقر هستند و کار بازگشایی محورهای روستایی نیز با اولویت در حال انجام است. گفتنی است فرمانده پلیس راه لرستان نیز اعلام کرد: به دلیل بارش برف و باران در محورهای مواصلاتی استان، تردد در محدوده جادههای این استان با زنجیرچرخ امکانپذیر است.
* وضعیت بارش در کشور تا اوایل اسفند
در شرایطی که دی ۱۴۰۰ ماه بسیار خوبی از نظر بارش بود و بارندگی در کشور ۴ درصد بالاتر از حد نرمال گزارش شد اما به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا بارندگی تا پایان بهمن کمتر از میانگین بلندمدت پیشبینی میشود. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا گفت: دیماه بویژه در مناطق جنوبی کشور بارشهای بسیار حجیمی روی داد اما بارشها طی بهمن نسبت به میانگین بلندمدت کمتر بوده است ولی به یمن بارش دیماه قدری وضعیت تعدیل شده است. وی با بیان اینکه این شرایط تا پایان ماه جاری ادامه مییابد، اظهار کرد: بارش زیر نرمال به معنی نبود بارش نیست بلکه بارندگی وجود دارد. بارشهای خوبی در روزهای اخیر داشتهایم. ضیاییان گفت: تا چهارشنبه هفته جاری (۲۷ بهمنماه) بارشهای خوبی پیشبینی میشود و در حد نرمال است ولی برای هفته بعد انتظار داریم بارش عمدتا در نوار شمالی اتفاق بیفتد و متمایل به زیر نرمال در بیشتر بخشهای کشور باشد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا همچنین از بارش برف و باران و رگبار و وزش باد شدید در کشور خبر داد. صادق ضیاییان درباره وضعیت جوی کشور اظهار کرد: شنبه ۲۳ بهمن در مناطقی از غرب، جنوب غرب، بخشهایی از مرکز جنوب، شرق و جنوب شرق بارش باران و برف و وزش باد و در دامنههای جنوبی البرز، خراسان شمالی و خراسان رضوی بارش پراکنده و وزش باد رخ داده است. همچنین یکشنبه ۲۴ بهمن گستره بارش در جنوب شرق و شرق کشور در استانهای فارس، کرمان، هرمزگان، برخی نقاط سیستانوبلوچستان، برخی نقاط یزد و خراسان جنوبی است. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: با تقویت جریانات شمالی روی دریای خزر، در سواحل شمالی و برخی نقاط اردبیل بارش رخ میدهد و از روز دوشنبه ۲۵ بهمن تا چهارشنبه ۲۷ بهمن گذر متناوب امواج از نوار شمالی کشور سبب میشود طی روزهای دوشنبه و سهشنبه (۲۵ و ۲۶ بهمن) در غرب سواحل دریای خزر، شرق اردبیل، شمال آذربایجان شرقی و ارتفاعات البرز مرکزی بارش باران و برف و چهارشنبه ۲۷ بهمن در سواحل دریای خزر و ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده و وزش باد رخ دهد. وی افزود: روزهای یکشنبه و دوشنبه (۲۴ و ۲۵ بهمن) در نیمه شرقی و جنوب کشور وزش باد شدید و در برخی نقاط خیزش گردوخاک پیشبینی میشود. به گفته ضیاییان، شنبه ۲۳ بهمن نیمه غربی خلیجفارس، یکشنبه ۲۴ بهمن خلیجفارس و تنگه هرمز مواج و دریای خزر نیز یکشنبه و دوشنبه (۲۴ و ۲۵ بهمن) مواج پیشبینی میشود.
* وضعیت جوی تهران
براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت جوی استان تهران روزهای دوشنبه و سهشنبه (۲۵ و ۲۶ بهمن) قسمتی ابری تا نیمه ابری گاهی همراه با وزش باد متوسط پیشبینی میشود. از چهارشنبه ۲۷ بهمن با نفوذ سامانه بارشی، آسمانی نیمه ابری تا ابری گاهی همراه با مه رقیق و بارش پراکنده باران و در نواحی پرتردد در بعضی ساعتها کاهش کیفیت هوا مورد انتظار است. همچنین آسمان تهران امروز صاف و گاهی غبارآلود با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد و برای فردا نیمه ابری، گاهی ابری و وزش باد با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* کوهنوردان قزوینی در راه برگشت از قله گم شدند
۱۶ کوهنورد شهرستان قزوین که به قله ۲۸۵۰ متری نوا کوه آبیک صعود کرده بودند هنگام بازگشت به علت بوران برف از مسیر خارج و گم شدند.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان آبیک گفت: عصر جمعه با اعلام خبر مفقودی ۱۶ کوهنورد شهرستان قزوین شامل ۹ زن و ۷ مرد از طریق تلفن همراه موقعیت این کوهنوردان ردیابی شد که در یک معدن متروکه پناه گرفتهاند. به گفته کریمائی، تاکنون ۲ تیم از کوهنوردان زبده و آشنا به منطقه برای امدادرسانی به این کوهنوردان اعزام شدهاند که به علت شرایط بد جوی و برودت هوا و بارش برف ناموفق بودهاند.
ارسال به دوستان
رئیس جمهور آمریکا 3.5 میلیارد دلار از پولهای بلوکه افغانستان را به بازماندگان قربانیان 11 سپتامبر اختصاص داد
بایدن هم ترامپید
دزدی دولت آمریکا از مردم افغانستان در حالی است که سازمان ملل ماه گذشته اعلام کرد مردم افغانستان با بحران گرسنگی روبهرو هستند
گروه بینالملل: «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا با صدور فرمانی اجرایی نیمی از 7 میلیارد دلار داراییهای مردم افغانستان را به نفع خانوادههای کشتهشدگان حملات 11 سپتامبر مصادره کرد. این در حالی است که بانک مرکزی افغانستان قبل از تسلط طالبان بر افغانستان این مبلغ را در نیویورک سپردهگذاری کرده بود. این اقدام رئیسجمهور آمریکا و سرقت داراییهای افغانستان با واکنشهای بسیاری روبهرو شده است. به گزارش «سیانان» رئیسجمهور آمریکا فرمانی اجرایی را با عنوان «فرمان اجرایی برای حفاظت از داراییهای مشخص بانک مرکزی افغانستان به نفع مردم افغانستان» صادر کرد. در محتوای این فرمان که عنوان زیبای «کمک به مردم افغانستان و حمایت از آنها» را یدک میکشد، آمده است: نیمی از داراییهای توقیف شده افغانستان به نفع خانوادههای کشتهشدگان حملات 11 سپتامبر مصادره شده و نیمی دیگر از این پولها که متعلق به مردم افغانستان است، قرار است برای کمک به این مردم استفاده شود. «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز در توئیتی نوشت: «رئیسجمهور دستورات اجرایی را به عنوان بخشی از تلاشها برای کنار گذاشتن 3.5 میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی افغانستان مستقر در آمریکا برای منافع مردم افغانستان امضا کرد». وی همچنین در موضعی قابل تأمل افزود: آمریکا در کنار مردم افغانستان ایستاده است. نیویورکتایمز نیز در گزارشی نوشت: خانوادههای کشتهشدگان 11 سپتامبر خواستار پرداخت کل داراییهای افغانستان که در بانک مرکزی آمریکا نگهداری میشود، به خود، به عنوان غرامت هستند. پولهای متعلق به بانک مرکزی افغانستان شامل داراییهایی مانند ارز، اوراق قرضه و طلاست. در همین حال «محمد نعیم» عضو دفتر سیاسی طالبان گفت تصمیم جو بایدن برای اختصاص پول افغانستان به نزدیکان قربانیان حملات 11 سپتامبر «دزدی» است. پس از تسلط طالبان بر افغانستان، رئیس بانک مرکزی منصوب طالبان خواستار آزادی فوری پولهای نگهداری شده در نیویورک شد اما این درخواست از سوی دولت آمریکا رد شد. این در حالی است که برخی کارشناسان اقتصادی و حقوقی معتقدند بانک مرکزی باید مستقل از دولت کنونی افغانستان تحت رهبری طالبان دیده شود. رسانهها آذرماه نوشته بودند آمریکا به بهانه به قدرت رسیدن طالبان داراییهای افغانستان را توقیف کرده است و تلاش میکند این داراییها را سرقت کند. از سوی دیگر، تارنمای کاخ سفید گزارش داد داراییهای افغانستان که در حسابهای بانکی ایالات متحده نگهداری میشود به یک صندوق سپرده خصوصی در بانک فدرال رزرو نیویورک منتقل خواهد شد.
* مردم افغانستان: غرامت باید به افغانها پرداخت شود
مردم افغانستان در واکنش به این اقدام دولت بایدن بعد از ظهر دیروز در اعتراض به تصمیم رئیسجمهوری آمریکا برای اختصاص 3.5 میلیارد دلار از داراییهای افغانستان در ایالات متحده به خانوادههای قربانیان ۱۱ سپتامبر، در کابل تظاهرات کردند. معترضان که دیروز در مقابل مسجد بزرگ «عیدگاه» در کابل تجمع کرده بودند، از آمریکا خواستند به خانوادههای دهها هزار افغان که در طول ۲۰ سال جنگ افغانستان کشته شدهاند، غرامت مالی دهد.
کاربران افغان در شبکههای اجتماعی نیز موجی از مخالفت با تصمیم بایدن را به راه انداختهاند. «فاطمه رحیمی» از ساکنان هرات درباره تصمیم بایدن نوشت: مردم افغانستان وضعیت خوبی ندارند و از نظر اقتصادی هر روز وضعیت بدتر میشود و حتی یک نان خشک هم سر سفرههای خود ندارند. در حال حاضر مردم نیاز شدید به این پول دارند و وقتی به قربانیان حادثه 11 سپتامبر داده شود، ضربهای شدید به اقتصاد افغانستان زده میشود.
«معصوم استانکزی» سرپرست سابق وزارت دفاع افغانستان نیز در پیامی در صفحه شخصی خود نوشت: «غرامت حملات 11 سپتامبر باید از کسانی گرفته شود که مسؤول انجام آن بودند، نه از مردم افغانستان. ذخایر بانک مرکزی متعلق به مردم افغانستان است. غرامت صدها هزار شهید و زخمی افغان را از کی باید گرفت». «تورک فرهادی» مشاور پیشین صندوق بینالمللی پول و مشاور مالی دولت سابق افغانستان (دولت حامد کرزی)، مدیریت سازمان ملل متحد بر ذخایر بانک مرکزی افغانستان را زیر سوال برد و گفت این پولها برای کمکهای بشردوستانه نیست، بلکه برای حمایت از واحد پولی افغانستان، کمک به سیاستهای پولی و مدیریت تراز پرداختهای کشور است. دزدی دولت آمریکا از مردم افغانستان در حالی است که سازمان ملل ماه گذشته اعلام کرد مردم افغانستان با یکی از سریعترین بحرانهای بشری جهان روبهرو هستند. بر اساس گزارش «یوناما» نیمی از جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید روبهرو هستند. همچنین بیش از ۹ میلیون نفر از افغانها در وضعیت آوارگی و بیجایی به سر میبرند. دهها هزار کودک به دلیل فقدان خدمات پزشکی و تغذیه در معرض خطر مرگ بر اثر سوءتغذیه قرار گرفتهاند. در کنار این موارد میلیونها کودک از تحصیل بازماندهاند. ضمن اینکه کشاورزان و دامداران افغان هم با بدترین خشکسالی چند دهه اخیر دست و پنجه نرم میکنند.
* آمریکا؛ بدهکاری که طلبکار شد
مصادره بیش از 3 میلیارد دلار دارایی مردم افغانستان به نفع بازماندگان حادثه 11 سپتامبر از سوی دولت آمریکا بار دیگر بحث نقش آمریکا در شکلدهی سازمانهای تروریستی و تاثیر منفی این اقدام بر امنیت ملی ایالات متحده را داغ کرده است. با گذشت بیش از 2 دهه از وقوع حادثه 11 سپتامبر 2001 همچنان بحثهایی جدی درباره ماهیت حقیقی این واقعه مطرح است. با این حال به فرض صحت ادعای دولت آمریکا مبنی بر حمله تروریستی القاعده به این کشور، بر کسی پوشیده نیست سازمان القاعده ثمره اعمال سیاست آمریکا در افغانستان در دهه 80 است. بر اساس گزارش «ترجمان افغانستان» آمریکا افغانستان را بهانهای برای 11 سپتامبر قرار داد و بیشرمانه به افغانستان حمله کرد و با جهان متحد شد و به نام القاعده و تروریسم در افغانستان جنایاتی انجام داد که تاریخ بشریت از آن شرمنده است. در ادامه این گزارش آمده است: «در جریان جنگ افغانستان و شوروی، ایالات متحده افراطیون عرب از جمله اسامه بنلادن (رئیس سازمان القاعده) را در تگزاس آموزش داد و سپس آنها را به افغانستان فرستاد». این رسانه میافزاید: «تولید جنگجوهای عرب مثل داعش امروزی کار آمریکا بود که بسیاری از کشورها را ویران کرده و نسلکشیها انجام دادند». این رسانه افغانستانی در ادامه نوشت: «آیا جنگجویان عرب و القاعده در تشییع جنازه افغانهایی که بمباران شده بودند، حضور داشتند؟ در عروسی افغانهایی که بمباران وحشیانه میشد، در خانههایی که بمباران میشد، بر سر کودکان و زنانی که بمباران میشد، آیا اعضای القاعده بودند؟ آیا آمریکا مادر بمبها و سایر سلاحهای شیمیایی و بیولوژیک را برای کشتن افغانها آزمایش نکرد؟ آیا افغانها را به نامهای مختلف نکشتهاند؟ اینگونه است که دنیای با وجدان همه چیز را نادیده میگیرد». در ادامه این گزارش آمده است: «آمریکا در افغانستان جنایات غیرانسانیای را مرتکب شده و کودکان را در آغوش مادرانشان به شهادت رسانده است. قربانیان تروریسم افغانها هستند. چندین برابر قربانیان ۱۱ سپتامبر در همه دهات و ولسوالیهای (شهرستانهای) افغانستان توسط آمریکا به شهادت رسیدهاند اما در نهایت اسامه بنلادن آمریکایی دروغگو و قاتل در افغانستان پیدا نشد و در «ابوتآباد» پاکستان کشته شد». در پایان این گزارش آمده است: «اگر جهان به انسانیت متعهد است، باید در کنار مردم افغانستان بایستد و از آمریکا بخواهد تاوان کشتار افغانها را بپردازد».
ارسال به دوستان
محور عدالت
در ادامه روند تخریب ساختوسازهای غیرقانونی در حریم رودخانه کرج رئیس کل دادگستری البرز روز گذشته از تخریب ساختمانهای بنیاد شهید، وزارت کشور، وزارت راه و ناجا خبر داد
روند تخریب ساختوسازهای متعلق به ناجا، بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور در حاشیه رودخانه کرج آغاز شد.
به گزارش «وطنامروز»، پس از آنکه رئیس دستگاه قضا در جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیتالمال دستوراتی را برای مقابله همهجانبه و بدون اغماض با متجاوزان و متعدیان به اراضی ملی و منابع طبیعی صادر کرد، روند تخریب بناهای حریم رودخانه کرج آغاز شد که نخستین مورد آن مربوط به ساختمان قدیمی قوه قضائیه بود. پس از آن حسین فاضلیهریکندی، رئیس کل دادگستری البرز در گفتوگو با «وطنامروز» اظهار داشت: «423 متصرف حقیقی و حقوقی را با 600 ساختمان در بستر رودخانه شناسایی کردهایم. از این تعداد، 19 ساختمان متعلق به 16 دستگاه دولتی است».
بعد از تخریب کامل بنای قدیمی قوه قضائیه، آزادسازیهای مرتبط با وزارت نیرو، سازمان حفاظت از محیطزیست، وزارت نیرو، کمیته امداد امام خمینی(ره) و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد.
بنا به گزارش مهر، حال در ادامه روند پرشتاب آزادسازی بستر رودخانه کرج، صبح دیروز ساختمانهای متعلق به بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت کشور، وزارت راهوشهرسازی و ناجا تخریب شدند.
رئیس کل دادگستری استان البرز در رابطه با اقدامات دستگاه قضا برای حفاظت از اراضی ملی و طبیعی در حاشیه رودخانه کرج گفت: با توجه به تأکیدات رئیس دستگاه قضا برای زمانبندی در اجرای کار آزادسازی اراضی ملی و طبیعی، ۲ فاز اجرایی برای آزادسازی حاشیه رودخانه کرج تعیین شده است. در فاز اول قرار است از پل حامی کرج تا آبگیر بیلقان به طول ۴ کیلومتر و در فاز دوم از آبگیر بیلقان تا سد امیرکبیر به طول ۱۶ کیلومتر آزادسازی شود.
فاضلیهریکندی با بیان اینکه مقرر شده است کار تخریب ساختوسازها در حاشیه رودخانه کرج از ساختمانهای متعلق به دستگاههای دولتی و نظامی آغاز شود، اظهار داشت: دستگاههایی که در حاشیه رودخانه کرج اقدام به ساختوساز کرده بودند، شناسایی شدهاند که در نخستین اقدام ساختمان متعلق به قوه قضائیه تخریب شد.
وی با بیان اینکه تاکنون ساختمانهای متعلق به چند دستگاه حاکمیتی از جمله قوه قضائیه، محیطزیست، وزارت نیرو، کمیته امداد امام خمینی(ره) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تخریب شده است، افزود: امروز هم روند تخریب ساختمانهای متعلق به بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت راهوشهرسازی و وزارت کشور و ناجا آغاز شد که با این اقدام در مجموع از مسیر ۱۶ کیلومتری آبگیر بیلقان تا سد امیرکبیر حدود ۵ کیلومتر (۳۰ درصد مسیر) آزادسازی میشود و در مراحل بعدی کارهای ایمنساز انجام میشود.
* دستگاههای دولتی تا فردا فرصت دارند
رئیس کل دادگستری البرز ادامه داد: تاکنون در مسیر ۴ کیلومتری پل حامی تا آبگیر بیلقان ساختمانهای متعلق به ۳ دستگاه حاکمیتی و در مسیر ۱۶ کیلومتری آبگیر بیلقان تا سد امیرکبیر ساختمانهای متعلق به ۱۵ دستگاه حاکمیتی و ۵ دستگاه نظامی شناسایی شده است. درباره دستگاههای حاکمیتی سختگیری بیشتری شده است و ساختمانهایی که بعد از سد امیرکبیر نیز احداث شده، شناسایی شدهاند تا نسبت به تخریب آنها اقدام شود.
فاضلیهریکندی با بیان اینکه به دستگاههای حاکمیتی و نظامی تا ۲۵ بهمنماه فرصت داده شده است تا نسبت به تخلیه ساختمانها اقدام کنند، گفت: بعد از این تاریخ دستگاه قضا نسبت به دستگاههایی که به هشدارها عمل نکردهاند، اعمال قانون میکند.
وی با اشاره به شناسایی نقاطی که امکان ساخت منطقه تفریحی برای عموم مردم وجود دارد، گفت: با توجه به مصوبات کمیته تخصصی آزادسازی حاشیه رودخانه کرج، آن بخش از اراضی که تاکنون در فاصله بین پل حامی تا آبگیر بیلقان آزادسازی شده، در اختیار شهرداری کرج قرار گرفته است تا برای ساخت تفرجگاه و استراحتگاه برای عموم مردم اقدام شود. هفته آینده کلنگزنی ساخت نخستین تفرجگاه عمومی در زمینهای آزاد شده در حاشیه رودخانه کرج انجام میشود.
ارسال به دوستان
عرضه گوشت در سامانه بازرگام و میادین میوه و ترهبار قیمت آن را کاهشی کرد
عقبنشینی گوشت قرمز
گروه اقتصادی: پس از توزیع گوشت به صورت اینترنتی و خبر توزیع گسترده آن در میادین میوه و ترهبار، قیمت گوشت در بازار از افزایشهای عجیب اخیر خود عقبنشینی کرد.
به گزارش «وطن امروز»، قیمت گوشت به روایت برخی رسانهها در یک هفته گذشته به کیلویی 230 تا 300 هزار تومان رسیده بود. همان ابتدای کار مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی به این خبرها واکنش نشان داده و اعلام کردند این قیمتها شاید در یک منطقه خاص از تهران و با اهدافی خاص تعیین شده باشد. تقریبا اغلب مردم معتقدند که قیمت فعلی گوشت قرمز در بازار گران است و با درآمد بسیاری از خانوارها همخوانی ندارد.
* عقبنشینی قیمت گوشت پس از توزیع گسترده
از روز پنجشنبهای که گذشت، سازمان تعاون روستایی کشور توزیع گوشت قرمز از طریق سامانه بازرگام را آغاز کرد و دیروز هم توزیع گوشت در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران به طور گسترده آغاز شد و همین خبر خوبی بود تا بتواند التهاب بازار گوشت را تا اندازه زیادی بگیرد.
* قیمتهای واقعی گوشت در بازار
دیروز هر کیلو گوشت گوساله با استخوان 120 هزار تومان، ران گوساله 176 هزار تومان و ران گوسفندی کیلویی 183 هزار تومان به فروش رفت و فروشندگان ابراز امیدواری کردند در روزهای آینده قیمتها متعادلتر شوند.
اگر بخواهیم دلایل عقبنشینی قیمت گوشت را بررسی کنیم، چند دلیل عمده را میتوان برشمرد. پس از خبر افزایش قیمت گوشت در بازار، وزارت جهاد کشاورزی توزیع گوشت را آغاز کرد. شاید این سؤال به وجود آید که این توزیع در ۲ روز گذشته چقدر میتواند باشد که در قیمت بازار تاثیر بگذارد؟ باید گفت این تاثیر بیشتر جو روانی است، یعنی همانطور که بدون دلیل و با ایجاد جو روانی قیمت بالا رفت با همین روش هم قیمت پایین آمد.
در حقیقت این اقدام وزارت جهاد کشاورزی تورم انتظاری را خنثی کرد. البته در کنار این اتفاق شاهد عرضه گوشت قرمز در میادین میوه و ترهبار بودیم.
* تزریق روزانه 2 هزار رأس گوسفند زنده به بازار تهران
سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی دیروز درباره افزایش قیمت گوشت گوسفندی اعلام کرد با توجه به نوسانات بازار گوشت، در حال حاضر در تهران روزانه یکهزار رأس گوسفند را با کمک شرکت پشتیبانی امور دام کشتار و روانه بازار میکنیم.
وی ادامه داد: با تصمیم اتخاذ شده امروز (شنبه) این میزان تا ۲ هزار رأس گوسفند افزایش خواهد یافت.
* قیمت گوشت در میادین
در میادین میوه و ترهبار تهران قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی ۱۲۱ هزار و ۹۰۰ تومان، سردست گوسفندی ۱۳۰ هزار و ۶۰۰ تومان، ران گوسفندی ۱۴۵ هزار و ۷۰۰ تومان، راسته با استخوان گوسفندی ۱۳۱ هزار تومان، کف دست با ماهیچه گوسفندی ۱۴۴ هزار و ۷۰۰ تومان، سردست با ماهیچه گوسفندی ۱۲۵ هزار تومان، راسته بیاستخوان گوسفندی ۱۸۵ هزار تومان، ران گوساله ۱۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان، سردست گوساله ۱۴۶ هزار و ۷۰۰ تومان و گوشت چرخکرده ۱۴۵ هزار تومان است. همچنین در میادین میوه و ترهبار تهران قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم تنظیم بازاری ۲۹ هزار و ۳۹۰ تومان، تخممرغ شانه ۳۰ تایی حدود ۴۳ هزار تومان، ماهی قزلآلا ۷۴ هزار و ۸۰۰ تومان و ماهی سفید ۱۳۰ هزار تومان است.
در سطح خردهفروشیهای شهر قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی ۱۵۸ هزار تومان، ران و کف دست ممتاز ۱۷۸ هزار تومان، ران، راسته و قلوهگاه ۱۶۵ هزار تومان، کف دست با ماهیچه ۱۷۰ هزار تومان، ماهیچه گوسفندی ۲۲۰ هزار تومان، راسته مغز گوسفندی ۲۲۰ هزار تومان، گردن گوسفندی ۱۴۵ هزار تومان و جگر، دل و قلوه گوسفندی ۲۰۵ هزار تومان است. در برخی قصابیها نیز قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله ۱۷۸ هزار تومان، گوسفندی ۱۷۴ هزار تومان و ران گوسفندی ۱۸۵ هزار تومان به فروش میرسد.
* زمینهچینی مافیای گوشت برای واردات؟!
رئیس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران ایران با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم گوشت گرم درجه یک گوساله برای مصرفکننده باید ۱۴۹ هزار تومان باشد، گفت: مافیای گوشت برای واردات زمینهچینی میکند.
سیداحمد مقدسی با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار با بیان اینکه ما با یک مافیا در این حوزه مواجهیم که در حال زمینه چینی برای واردات است، گفت: در مجموع حدود ۲۰۰۰ رأس دام سبک از کشور صادر شد اما همهمه و سر و صدایی که دلالان به راه انداختند، منجر به نابسامانی بازار و افزایش قیمتها شد.
وی ضمن انتقاد از عملکرد برخی تشکلهای خصوصی در زمینه صادرات دام از کشور افزود: میزان صادرات اصلا به اندازهای نبود که بتواند در شرایط بازار تأثیرگذار باشد و اگر این همه سر و صدا نمیشد، به چنین وضعیتی دچار نمیشدیم.
مقدسی با اشاره به افزایش ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی قیمت گوشت قرمز در بازار گفت: واقعا مشخص نیست به چه علت قیمت گوشت ناگهان از ۱۴۰ هزار تومان به حدود ۱۹۰ هزار تومان رسیده است و چه توجیهی برای این مساله وجود دارد در حالی که دامداران در زیان هستند.
وی با اشاره به مازاد دام در کشور افزود: در حال حاضر دام سنگین روی دست تولیدکننده مانده و هر کس اعلام کند و متقاضی باشد، ما به قیمت کیلویی ۵۹ هزار تومان آن را عرضه میکنیم.
وی با اشاره به اینکه دامداران در حال حاضر دام را به زیر قیمت تمام شده تولید عرضه میکنند، پیشنهاد کرد دولت به بازار گوشت ورود کند و گفت: شرکت پشتیبانی امور دام باید دام را از دامداران خریداری و گوشت حاصل از آن را مستقیم به بازار عرضه کند تا قیمتها بشکند، در این صورت واسطهها و دلالان کنار خواهند رفت.
مقدسی ادامه داد: اگر دولت برای حفظ تولید و پایداری آن دام را به قیمت کیلویی ۷۰ هزار تومان از دامداران خریداری کند، گوشت حاصل از آن را با نرخ ۱۶۰ هزار تومان در هر کیلوگرم به مردم عرضه میکند، در این صورت علاوه بر اینکه دامداران از زیان خارج میشوند، مصرفکننده نیز توان خرید گوشت را خواهد داشت و مجبور نیست با قیمتهای گزاف آن را خریداری کند.
ارسال به دوستان
آمریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی و چند کشور عضو ناتو بخشی از دیپلماتهایشان را از اوکراین خارج کردند
آمریکا در اوکراین آتش میسوزاند
گروه بینالملل: آیا جنگ تبلیغاتی میان غرب و شرق در اوکراین در حال رقم زدن یک جنگ واقعی در اروپا به نفع آمریکا و ناتو است؟ پس از آنکه منابع دولتی و اطلاعاتی آمریکایی در ادامه پیشبینیهای کذایی خود، احتمال حمله قریبالوقوع ارتش روسیه به خاک اوکراین را تا روزهای سهشنبه یا چهارشنبه هفته جاری برآورد کردند، حال بسیاری از کشورها از جمله خود روسیه در حال فراخواندن شهروندانشان از اوکراین یا خارج کردن دیپلماتهایشان از این کشور هستند. در مقابل روسها آمریکاییها را متهم میکنند که ایالات متحده به هر قیمتی به دنبال راه انداختن یک جنگ در شرق اروپاست.
به گزارش نشریه آمریکایی پالیتیکو، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در رایزنیهای تلفنی روز جمعه خود با رهبران دولتهای غربی و متحدان ایالات متحده، به آنها درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین تا شانزدهم فوریه (چهارشنبه ۲۷ بهمن) هشدار داده است. یک مقام آمریکایی نیز به خبرنگار بخش امنیت ملی این رسانه گفته است در این صورت حملات سایبری و موشکی به اوکراین به عنوان مقدمه حمله اصلی پیش از تاریخ مزبور انجام خواهد شد. این در حالی است که بایدن ۲ هفته پیش بر اساس گزارشهای اطلاعاتی مشابه مدعی شده بود روسیه با پایان یافتن المپیک زمستانی پکن (20 فوریه) در اواخر این ماه میلادی بنا دارد با بهرهبرداری از زمینهای یخزده استپ اوکراین تانکهایش را روانه همسایه غربی خود کند.
جالب اینکه پالیتیکو مینویسد با وجود تلاش کاخ سفید برای جنگی نشان دادن وضعیت اوکراین، مقامهای اروپایی ارزیابی متفاوتی از آمریکا درباره حمله ادعایی روسیه به اوکراین دارند. به عنوان مثال بر خلاف آمریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی، نروژ و چند کشور دیگر عضو ناتو و حتی عراق، دولت آلمان اعلام کرده اوضاع اوکراین را چندان بحرانی نمیداند که هیات دیپلماتیک خود را از آن فراخواند.
یک مقام انگلیسی نیز به نشریه پالیتیکو تاکید کرد لندن تفسیر متفاوتی از برآورد واشنگتن درباره آغاز حمله از 16 فوریه دارد. ۲ دیپلمات اتحادیه اروپایی نیز دیدگاههای بدبینانهتری ابراز کردند و از پذیرفتن ادعای آمریکا در این باره خودداری کرده و معتقدند پوتین چنین اشتباه بزرگی را مرتکب نخواهد شد.
هفتهنامه اشپیگل، مهمترین نشریه سیاسی آلمان نیز با دیده تردید به برآوردی که گفته میشود توسط سازمان سیا در اختیار کاخ سفید قرار گرفته مینگرد، چرا که بر اساس این برآورد اگر چه رئیسجمهور آمریکا درباره حضور واحدهای مشخصی از ارتش روسیه در جنگ فرضی اوکراین سخن گفته اما همچنان از پیشبینی مهمترین اطلاعات مربوط یعنی اینکه حمله ادعایی از کدام بخشهای مرز ۲ کشور و کدام محور انجام میشود عاجز بوده است.
جالب اینکه شبکه بلومبرگ، نزدیکترین رسانه به کادر رهبری حزب دموکرات آمریکا با وجود رسوایی هفته گذشته در انتشار پیش از موعد خبر کذب حمله قطعی روسیه به اوکراین، بار دیگر اقدام به انتشار گزارش غیرموثق دیگری در این باره به نقل از منابع اطلاعاتی غربی کرده و مدعی شده روز سهشنبه (پانزدهم فوریه) تاریخ احتمالی حمله ادعایی خواهد بود.
تفاوت گزارش بلومبرگ با هشدار سیا که از زبان بایدن مطرح شده این است که پیشبینی کرده حمله ادعایی روسیه، احتمالا کییف پایتخت اوکراین را که درست در قلب این کشور قرار دارد هم در بر میگیرد و تنها به استانهای شرقی شامل منطقه دونباس و سواحل جنوب شرق این کشور محدود نخواهد شد. این تفاوت برآورد بسیار مهمی است، چرا که حمله احتمالی روسیه به مناطق شرقی این کشور میتواند صرفا اقدامی برای جلوگیری از نسلکشی اکثریت روسنشین دونباس توسط ارتش اوکراین و نیروهای آمریکایی و انگلیسی باشد اما حمله به کییف که قاعدتا باید از سمت مرزهای شمالی اوکراین (نزدیک به مسکو) انجام شود، به معنای اقدام روسیه برای تصرف کل کشور اوکراین خواهد بود که میتواند همانطور که پوتین هشدار داده بود به منزله آغاز یک جنگ سراسری هستهای در اروپا و چهبسا یک جنگ جهانی دیگر باشد.
با وجود تبلیغات سنگین و همهجانبه آمریکاییها درباره قریبالوقوع بودن جنگ در اوکراین اما یکی از مقامات ارشد یکی از کشورهای شرقی اتحادیه اروپایی در گفتوگو با نشریه پالیتیکو فاش کرد همچنان ایده اصلی و مشترک کشورهای ناتو دال بر هماهنگی و وحدت غرب در قبال روسیه و آمادگی برای تحریم این قدرت شرق است.
شامگاه جمعه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به تمام شهروندان آمریکایی هشدار داد ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده خاک اوکراین را ترک کنند. وی افزود: «هیچ بعید نمیدانیم روسیه حملهای برقآسا علیه کییف انجام دهد و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار نظامی روس در مرزهای اوکراین مستقر هستند». با این حال گزارشهای میدانی حاکی از آن است واشنگتن برخلاف ادعاهایش سفارتخانه خود در کییف را با حفظ شاکله اصلی دیپلماتهایش باز نگه میدارد. این درباره انگلیسیها هم صدق میکند.
در مقابل سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفته است دلیل فراخواندن دیپلماتهای روس از کییف، نه احتمال وقوع جنگ در این کشور، بلکه نگرانی از اقدامات تحریکآمیز غربیها علیه فرستادگان مسکو است.
ماریا زاخارووا گفت: «ما چنین نتیجهگیری کردهایم که همکاران آمریکایی و بریتانیایی ممکن است از اقدامات خشن برنامهریزی شده در اوکراین باخبرند که شرایط امنیتی جدی در این کشور اعلام کردهاند. ما بر اساس تحریکات احتمالی از سوی کییف یا کشورهای ثالث، تصمیم گرفتیم برخی از کادر اعزامی به اوکراین را فرا بخوانیم».
زاخارووا ادامه داد: «هیستری کاخ سفید آشکارتر از همیشه است. ظاهرا آنگلوساکسونها به یک جنگ نیاز دارند، آن هم به هر قیمت ممکن؛ با تحریک، اطلاعات نادرست و تهدید که روش مورد علاقه آنها برای حل مشکلات خودشان است. ماشین نظامی ـ سیاسی آمریکا آماده است دوباره آرامش زندگی مردم را به هم بزند. تمام جهان نظارهگر این است که چگونه نظامیگری و جاهطلبیهای امپریالیستی بار دیگر خود را آشکار کرده است».
«آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن نیز به مجله نیوزویک گفته است اظهارات سیاستمداران آمریکایی از جمله سالیوان مبنی بر اعلام زمان حمله روسیه به اوکراین طی بازیهای المپیک یا پس از آن کاملا بیپایه و اساس و صرفا تبلیغاتی است.
این در حالی است که مسکو بارها هشدار داده بیش از 100 هزار نیروی اوکراینی با هدایت و تجهیزات آمریکایی و انگلیسی پشت مناطق روسنشین دونباس تجمع کرده و به دنبال حمله به روستباران این منطقه هستند. برآورد میشود بین 12 تا 18 میلیون نفر از جمعیت 42 میلیون نفری اوکراین روستبار هستند.
***
رزمایش حساس روسیه در دریای سیاه
همزمان با به اوج رسیدن بحران اوکراین، روسیه بزرگترین رزمایش آبی سالهای اخیر را در دریای سیاه برگزار کرد. به گزارش خبرگزاری تاس، ناوگان دریای سیاه این کشور از دیروز یک مانور نظامی- دریایی حساس با بیش از ۳۰ کشتی در گستره این منطقه آبی را آغاز کرده که هدف آن دفاع از سواحل شبهجزیره کریمه و پایگاههای این ناوگان در برابر حملات دشمن فرضی است. بنا بر اطلاعیه وزارت دفاع روسیه، این رزمایش پس از آن آغاز شد که یک ناوگروه متشکل از 6 کشتی نظامی این کشور از دریای مدیترانه عازم دریای سیاه شدند اما ابعاد ماموریت ناوگان روسیه به همینجا ختم نخواهد شد و برای هفتههای آینده تمرینات و رزمایشهایی در مناطق مجاور سواحل روسیه در دریای سیاه و همچنین در آبهای اقیانوس اطلس، اقیانوس آرام، دریای شمالی و دریای مدیترانه برنامهریزی شده است. آغاز قدرتنمایی دریایی روسها، رزمایش اوایل ماه میلادی جاری در شرق مدیترانه به موازات سواحل سوریه بود که حدود 140 ناو، ناوچه و شناور نظامی در آن شرکت داشتند.
رزمایشی که از روز شنبه به محوریت بنادر سواستوپول (کریمه) و نوواراسیسک در ساحل شمال شرق دریای سیاه آغاز شده، در عین حال نزدیک سواحل اوکراین برگزار میشود که پیامی مهم از سوی روسیه محسوب میشود. پایگاه نخست دریایی این رزمایش یعنی بندر نوواراسیسک نزدیک به دهانه خلیج آزوف در شمال شرق دریای سیاه قرار دارد که راه دسترسی به شرقیترین بندر اوکراین یعنی ماریوپل را میبندد؛ بندری که عملا از زمان الحاق کریمه به روسیه و اعلام استقلال روسهای شرق این کشور در منطقه دونباس، برای نیروی نظامی دریایی اوکراین بلااستفاده مانده است. پایگاه دوم اما بزرگتر این رزمایش، بندر سواستوپول در شبهجزیره کریمه است که به نوعی مشرف به 3 بندر راهبردی جنوب اوکراین یعنی اودسا، میکولائف و خرسون است؛ ۳ بندری که بخش مهمی از جمعیت آنها را از قرن گذشته، روستبارها تشکیل میدهند. تمام تلاش کییف این است که به کمک ناوگان ناتو، دسترسی خود به آبهای آزاد را از طریق این بنادر حفظ کند، چرا که در غیر این صورت تبدیل به یک کشور محاصره در خشکی خواهد شد. دفتر مطبوعاتی ناوگان دریای سیاه روسیه در بیانیه دیروز خود یادآور شد حدود 30 ناو، کشتی رزمی، قایق و شناور پشتیبان این ناوگان در کنار واحدهای گارد ساحلی و همچنین واحد نیروهای هوایی این ناوگان در روزهای آتی انواع تسلیحات و همچنین انجام حملات موشکی علیه اهداف دریایی، ساحلی و هوایی مختلف را تمرین خواهند کرد. بر این اساس هدف از این مانورهای دریایی، دفاع از سواحل شبهجزیره کریمه، پایگاههای ناوگان دریای سیاه و همچنین اهداف اقتصادی مهم و ارتباطات دریایی کشور در برابر تهدیدات نظامی احتمالی دشمن فرضی است. در این رویداد انواع ناوچهها، کشتیهای گشتی، کشتیهای رزمی و قایقهای موشکانداز کوچک و همچنین کشتیهای دومنظوره و کشتیهای دفاع ضدمین مشارکت خواهند داشت.
ارسال به دوستان
سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای قطعاتی از سمفونی «سرباز» در رثای شهید قاسم سلیمانی افتتاح شد
فجر موسیقی به یاد سردار دلها
گروه فرهنگ و هنر: تالار وحدت تهران در سومین شب برگزاری سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر میزبان برگزاری یک کنسرت موسیقایی ویژه با یادی از سردار شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی به هنرمندی ارکستر رسانه ملی بود. ارکستر سمفونیک و گروه کُر سازمان صداوسیما -از قدیمیترین ارکسترهای کشور- شامگاه جمعه بیستودوم بهمنماه با اجرای کنسرتی در چارچوب روز سوم از برگزاری سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر، ضمن اجرای قطعاتی در حوزه موسیقی کلاسیک به اجرای بخشهایی از آلبوم «سرباز» که چندی پیش با مشارکت چند مجموعه موسیقایی به یاد سردار شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی تولید شده بود، پرداخت. در این کنسرت که به نوعی آغازگر رسمی اجراهای سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر غیر از بخش موسیقی پاپ جشنواره بود، ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما به رهبری آرش امینی و رهبر گروه کُر رازمیک اوحانیان، ضمن اجرای آثار ویژهای از قطعات موسیقی کلاسیک، قطعاتی از آلبوم «سرباز» به خوانندگی امیرحسین سمیعی و منتخبی از تصنیفهای انقلابی به مناسبت فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را اجرا کرد. این کنسرت در شرایطی روی صحنه رفت که فقط ۳۰ درصد از ظرفیت صندلیهای تالار وحدت به دلیل رعایت شیوهنامههای بهداشتی مربوط به کرونا پذیرای مخاطبان بود. حجتالاسلام امرودی رئیس سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران، علیرضا قزوه مدیر دفتر موسیقی و سرود سازمان صداوسیما، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن ریاحی دبیر سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر، محمد اللهیاری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان نظام پزشکی از میهمانان ویژه این کنسرت بودند. یکی از نکات جالب توجه این برنامه حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت بود که به نظر میآمد برای تماشای کنسرت ارکستر سمفونیک صداوسیما در تالار وحدت حضور یافته اما بنا به اعلام دستاندرکاران برگزاری جشنواره موسیقی فجر، وی برای تماشای نمایشی در تالار حافظ (از مجموعههای تحت نظر بنیاد فرهنگی- هنری رودکی) در چارچوب چهلمین جشنواره تئاتر فجر حضور پیدا کرده بود؛ شرایطی که احتمال حضور وزیر ارشاد در جریان برگزاری جشنواره موسیقی فجر را به روزهای پیش رو موکول میکند. «سرناد برای سازهای بادی» اثر آنتوان دورژاک، «سوییت کوچک برای ارکستر زهی» اثرکارل نیلسن، «والس اندوهناک» اثر جان سلیبوس، «پیروزی» اثر همایون رحیمیان و منتخبی از آلبوم «سرباز» به آهنگسازی آرمان مهربان بخشهایی از کنسرت شب گذشته ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما را تشکیل میدادند.
اما پوئم سمفونی «سرباز» با اشعاری از علیمحمد مؤدب، خوانندگی امیرحسین سمیعی، رهبری ارکستر آرش امینی و آهنگسازی آرمان مهربان از آثار تولیدشده دفتر موسیقی صداوسیماست. آرش امینی، رهبر ارکستر صداوسیما که نقش رهبری پوئم سمفونی سرباز را بر عهده داشت، درباره این اثر به «وطنامروز» گفت: پوئم سمفونی سرباز از 6 بخش تشکیل شده است که هر کدام از آنها یک داستانی از زندگی قهرمان ملی، شهید قاسم سلیمانی را روایت میکند؛ «سرباز»، «میهن»، «پیکار»، «پدر»، «اللهاکبر» و «فتح» 6 بخش این پوئم سمفونی است که البته درباره نامگذاری این بخشها باید به ۲ نکته اصلی اشاره کنم. امینی در ادامه خاطرنشان کرد: در وهله اول باید بگویم این اسامی که بر بخشهای مختلف پوئم سمفونی «سرباز» گذاشته شده است همگی از برداشتهای شخصی بنده نسبت به همخوانی قطعاتی با حال و هوای بخشهایی از زندگی شهید قاسم سلیمانی نشأت گرفته است، نکته دوم اینکه به مخاطبان این اثر توصیه میکنم این قطعات را بدون پیشفرض ذهنی و فارغ از عناوین این قطعات گوش کنند و هر مخاطبی با توجه به سطح شناختش از شهید قاسم سلیمانی به این آثار دل و گوش و جان بسپارد و فضاسازی شخصی خود را از قهرمان این روزهای مردم ایران داشته باشد. وی درباره تهیهکنندگان این پوئم سمفونی گفت: این اثر فاخر با همکاری ۳ نهاد مهم موسیقایی کشور به تولید رسیده است و با توجه به آنکه معمولا نهادهای فرهنگی فعالیتهای موازی انجام میدهند، همین که یک اثر فاخر در وصف یکی از قهرمانان ملی با همکاری ۳ نهاد اصلی موسیقی کشور به تولید رسیده است، خود اتفاق بزرگی محسوب میشود. ارزش این همکاری وقتی دوچندان میشود که بدانیم همه کسانی که در ساخت این اثر نقش داشتهاند، بدون کوچکترین منیت برای تولید اثری شاخص نهایت تلاش خود را کردند. این هنرمند درباره حال و هوای نوازندگان جوان ارکستر صداوسیما برای ضبط اثر ویژه حاجقاسم گفت: به جرات میتوانم بگویم در تمام مراحل مربوط به ضبط این اثر شاهد همدلی و همکاری عجیبی از سوی نوازندگان جوان ارکستر بودم به طوری که اشتیاق نوازندگان ارکستر به وسواس بیشتر این هنرمندان منجر شده بود و اغلب آنها برای ضبط هر قطعه درخواست میکردند تعداد بیشتری ضبط کنیم که در نهایت بهترین خروجی حاصل شود و بدونشک این اشتیاق از عشق به میهنشان و قهرمان محبوب کشور سرچشمه میگیرد. وی در پایان گفت: تمام مراحل تولید پوئم سمفونی سرباز قطعا برای من تجربهای فراموشنشدنی خواهد بود و آنچه توسط من و همکارانم انجام شده حتی یکهزارم زحمات و تلاشهای سردار سلیمانی نیست و با تمام وجود تلاش کردیم که ادای دین کوچکی به حاجقاسم داشته باشیم.
گفتنی است سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر در گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران ۲۲ تا ۲۶ بهمنماه ۱۴۰۰ به دبیری حسن ریاحی در بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار میشود. جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و نشستهای پژوهشی برنامههای دیگر این دوره از جشنواره است.
***
تولید و اجرای پروژههای مشترک موسیقایی با محوریت «صلح»
مدیر دفتر موسیقی، سرود و شعر رسانه ملی در حاشیه اجرای کنسرت ارکستر سازمان صداوسیما از تلاش مجموعه تحت مدیریت خود برای اجرای برنامههای مشترک موسیقایی در حوزه دیپلماسی فرهنگی خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، علیرضا قزوه، شاعر و مدیر دفتر موسیقی، سرود و شعر سازمان صداوسیما در حاشیه اجرای کنسرت ارکستر سمفونیک این سازمان در سومین روز از برگزاری سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر بیان کرد: مجموعه ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما طی ۲ سال اخیر که مدیریت دفتر موسیقی و سرود سازمان به عهده جناب نراقیان بود نهایت تلاش خود را انجام داده که به رهبری ارکستر آرش امینی، خوانندگی امیرحسین سمیعی و حضور تعدادی از نوازندگان توانمند کشورمان، اثری را در پاسداشت سردار شهید حاجقاسم سلیمانی تولید کند؛ اثری که اشعار آن متعلق به جناب علیمحمد مؤدب است و امروز ما شاهد اجرای بخشهایی از آن در چارچوب سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر هستیم.
وی افزود: کنسرتی که امشب مخاطبان شاهد برگزاری آن بودند از جمله برنامههایی است که گروه اجرایی در شرایط دشواری آن را روی صحنه برد، چرا که تعدادی از نوازندگان گروه درگیر کرونا شدند و این نگرانی در بدنه ارکستر ایجاد شده بود که نتوانیم برنامه را برای کنسرت امشب برسانیم اما بسیار خوشحالم که هنرمندان این مجموعه همت کردند و در شرایطی سخت به احترام شهید بزرگوار حاجقاسم سلیمانی توانستند کنسرت را اجرا کنند. امیدوارم اجرای چنین برنامهای شرایط اجرای برنامههای موسیقایی دیگر با موضوع شهید سلیمانی را فراهم کند، کما اینکه بنده بر این باورم مقام والای این شهید بزرگوار به قدری ارزشمند است که بتوانیم علاوه بر ایران در کشورهای دیگر نیز برای تولید آثار موسیقایی با موضوع حاجقاسم کارهایی را انجام دهیم.
مدیر دفتر موسیقی، سرود و شعر سازمان صداوسیما درباره فعالیتهای پیش روی مجموعه تحت مدیریت خود در ماههای آتی توضیح داد: عمده تلاش بنده و همکارانم در دفتر موسیقی، سرود و شعر سازمان صداوسیما این است که بتوانیم شرایطی را برای حضور نمایندگان فرهنگی کشورهای دیگر در ایران برای بازدید از تمرینات و تولیدات ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما فراهم کنیم که بتوانیم در این راستا گامهایی برای تشکیل و اجرای پروژههای مشترک موسیقایی با محوریت «صلح» برداریم.
قزوه گفت: این فعالیتها به طور حتم در مسیر دیپلماسی فرهنگی است که میتواند مقدمات حضور ارکسترهایی چون ارکستر سازمان صداوسیما در کشورهای دیگر برای انجام پروژههای بینالمللی را فراهم کند. این در حالی است که از زمان ورود بنده به دفتر موسیقی سازمان، حدود ۵۵ قطعه موسیقایی با موضوع دهه فجر تولید و در شبکههای مختلف رادیویی و تلویزیونی نیز پخش شد؛ شرایطی که به طور حتم با موضوعات مختلف دیگر در دستور کار ما قرار دارد.
ارسال به دوستان
طرح شفافیت آرا در دستور کار نمایندگان میماند؟
وضعیت غیرشفاف طرح شفافیت
گروه سیاسی: طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پرفراز و نشیبترین پروندههای مجلس یازدهم به حساب میآید؛ طرحی که بهمن سال گذشته در نهایت به صحن بهارستان رسید و بهرغم رای اکثریت نمایندگان مردم در خانه ملت، این طرح به شکل تراژیکی به تصویب نرسید و در حالی که نیاز به دوسوم رای موافق نمایندگان بود، با 153 رای موافق، 63 رای مخالف و 12 رای ممتنع حائز کسب دوسوم از آرای نمایندگان نشد. عدم تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان اما پرونده این طرح را نبست و جمعی از نمایندگان و در رأس آنها رئیس مجلس خبر از خیز مجدد بهارستان برای تصویب این طرح دادند. در همین زمینه محمدباقر قالیباف مهرماه امسال با بیان اینکه در هفتههای آتی بررسی مجدد طرح شفافیت آرای نمایندگان در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: اگر این طرح تصویب شود مجلس در مقایسه با تمام دستگاههای اداری کشور در عرصه شفافیت روندها و فرآیندها فاصله غیرقابل مقایسهای پیدا خواهد کرد. وی ادامه داد: امیدوارم نمایندگان محترم نیز به این طرح مهم و ضروری رأی دهند و اگر هم نظر اصلاحی داشتهاند در بررسی جزئیات طرح نظراتشان را پیگیری کنند و با رأی خود، مجلس را در عرصه شفافیت، پیشتاز نهادهای قانونی کشور سازند.
با تمام این اوصاف اما کماکان گمانهزنیها درباره سرانجام طرح شفافیت آرای نمایندگان ادامه دارد. در آخرین اظهارنظر درباره سرانجام این طرح سخنگوی کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس در گفتوگو با تسنیم گفت: این طرح یکی از نخستین طرحهایی بود که در مجلس یازدهم تدوین و به کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس بهعنوان کمیسیون تخصصی ارجاع شد. سمیه محمودی افزود: کمیسیون تدوین بلافاصله به طرح ورود کرد اما به دلیل اینکه طرح مذکور نواقصی داشت، کارگروهی با حضور کارشناسان برای ارزیابی طرح تشکیل شد که در نهایت گزارش کمیته مربوط در کمیسیون بررسی و تصویب و به جلسه علنی ارجاع شد. وی اضافه کرد: زمانی که طرحی در جلسه علنی رد شد از دستورکار خارج میشود اما بر اساس ماده 130 آییننامه داخلی مجلس میتوان مجددا طرحی را که رد و از دستور کار خارج شده با امضای 50 نماینده در دستور کار قرار داد. وی با ابراز اینکه نمایندگان دوباره درخواست کردند طرح شفافیت آرا در دستور کار قرار گیرد، گفت: در نتیجه این طرح دوباره برای انجام اصلاحات به کمیسیون تدوین آییننامه ارجاع شد و اعضای کمیسیون بلافاصله اقدامات لازم را انجام دادند، البته نکتهای از طرح حذف نشد بلکه چند مورد از جمله شفاف شدن مصوبات و تصمیمات هیاترئیسه به طرح اضافه شد. نماینده شهرضا در مجلس بیان کرد: در نهایت پس از جمعبندی در کمیسیون، طرح برای در دستور کار قرار گرفتن تقدیم هیاترئیسه مجلس شد؛ البته چند هفته است طرح شفافیت آرا از سوی هیاترئیسه در دستور کار هفتگی قرار میگیرد اما در دستورکار روزانه قرار نگرفته است. سخنگوی کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس تأکید کرد: در صورتی که طرح شفافیت آرا مجددا از سوی نمایندگان رد شود، طرح به طور کلی از دستور کار مجلس خارج میشود.
با این اوصاف سرانجام این طرح بیش از هر زمان دیگر در هالهای از ابهام قرار گرفته است. بدونشک عدم تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس یازدهم میتواند به اعتبار بهارستان در افکار عمومی ضربه وارد کند.
ارسال به دوستان
رئیس جمهور آمریکا 3.5 میلیارد دلار از پولهای بلوکه افغانستان را به بازماندگان قربانیان 11 سپتامبر اختصاص داد
بایدن هم ترامپید
گروه بینالملل: «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا با صدور فرمانی اجرایی نیمی از 7 میلیارد دلار داراییهای مردم افغانستان را به نفع خانوادههای کشتهشدگان حملات 11 سپتامبر مصادره کرد. این در حالی است که بانک مرکزی افغانستان قبل از تسلط طالبان بر افغانستان این مبلغ را در نیویورک سپردهگذاری کرده بود. این اقدام رئیسجمهور آمریکا و سرقت داراییهای افغانستان با واکنشهای بسیاری روبهرو شده است. به گزارش «سیانان» رئیسجمهور آمریکا فرمانی اجرایی را با عنوان «فرمان اجرایی برای حفاظت از داراییهای مشخص بانک مرکزی افغانستان به نفع مردم افغانستان» صادر کرد. در محتوای این فرمان که عنوان زیبای «کمک به مردم افغانستان و حمایت از آنها» را یدک میکشد، آمده است: نیمی از داراییهای توقیف شده افغانستان به نفع خانوادههای کشتهشدگان حملات 11 سپتامبر مصادره شده و نیمی دیگر از این پولها که متعلق به مردم افغانستان است، قرار است برای کمک به این مردم استفاده شود. «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز در توئیتی نوشت: «رئیسجمهور دستورات اجرایی را به عنوان بخشی از تلاشها برای کنار گذاشتن 3.5 میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی افغانستان مستقر در آمریکا برای منافع مردم افغانستان امضا کرد». وی همچنین در موضعی قابل تأمل افزود: آمریکا در کنار مردم افغانستان ایستاده است. نیویورکتایمز نیز در گزارشی نوشت: خانوادههای کشتهشدگان 11 سپتامبر خواستار پرداخت کل داراییهای افغانستان که در بانک مرکزی آمریکا نگهداری میشود، به خود، به عنوان غرامت هستند. پولهای متعلق به بانک مرکزی افغانستان شامل داراییهایی مانند ارز، اوراق قرضه و طلاست. در همین حال «محمد نعیم» عضو دفتر سیاسی طالبان گفت تصمیم جو بایدن برای اختصاص پول افغانستان به نزدیکان قربانیان حملات 11 سپتامبر «دزدی» است. پس از تسلط طالبان بر افغانستان، رئیس بانک مرکزی منصوب طالبان خواستار آزادی فوری پولهای نگهداری شده در نیویورک شد اما این درخواست از سوی دولت آمریکا رد شد. این در حالی است که برخی کارشناسان اقتصادی و حقوقی معتقدند بانک مرکزی باید مستقل از دولت کنونی افغانستان تحت رهبری طالبان دیده شود. رسانهها آذرماه نوشته بودند آمریکا به بهانه به قدرت رسیدن طالبان داراییهای افغانستان را توقیف کرده است و تلاش میکند این داراییها را سرقت کند. از سوی دیگر، تارنمای کاخ سفید گزارش داد داراییهای افغانستان که در حسابهای بانکی ایالات متحده نگهداری میشود به یک صندوق سپرده خصوصی در بانک فدرال رزرو نیویورک منتقل خواهد شد.
* مردم افغانستان: غرامت باید به افغانها پرداخت شود
مردم افغانستان در واکنش به این اقدام دولت بایدن بعد از ظهر دیروز در اعتراض به تصمیم رئیسجمهوری آمریکا برای اختصاص 3.5 میلیارد دلار از داراییهای افغانستان در ایالات متحده به خانوادههای قربانیان ۱۱ سپتامبر، در کابل تظاهرات کردند. معترضان که دیروز در مقابل مسجد بزرگ «عیدگاه» در کابل تجمع کرده بودند، از آمریکا خواستند به خانوادههای دهها هزار افغان که در طول ۲۰ سال جنگ افغانستان کشته شدهاند، غرامت مالی دهد.
کاربران افغان در شبکههای اجتماعی نیز موجی از مخالفت با تصمیم بایدن را به راه انداختهاند. «فاطمه رحیمی» از ساکنان هرات درباره تصمیم بایدن نوشت: مردم افغانستان وضعیت خوبی ندارند و از نظر اقتصادی هر روز وضعیت بدتر میشود و حتی یک نان خشک هم سر سفرههای خود ندارند. در حال حاضر مردم نیاز شدید به این پول دارند و وقتی به قربانیان حادثه 11 سپتامبر داده شود، ضربهای شدید به اقتصاد افغانستان زده میشود.
«معصوم استانکزی» سرپرست سابق وزارت دفاع افغانستان نیز در پیامی در صفحه شخصی خود نوشت: «غرامت حملات 11 سپتامبر باید از کسانی گرفته شود که مسؤول انجام آن بودند، نه از مردم افغانستان. ذخایر بانک مرکزی متعلق به مردم افغانستان است. غرامت صدها هزار شهید و زخمی افغان را از کی باید گرفت». «تورک فرهادی» مشاور پیشین صندوق بینالمللی پول و مشاور مالی دولت سابق افغانستان (دولت حامد کرزی)، مدیریت سازمان ملل متحد بر ذخایر بانک مرکزی افغانستان را زیر سوال برد و گفت این پولها برای کمکهای بشردوستانه نیست، بلکه برای حمایت از واحد پولی افغانستان، کمک به سیاستهای پولی و مدیریت تراز پرداختهای کشور است. دزدی دولت آمریکا از مردم افغانستان در حالی است که سازمان ملل ماه گذشته اعلام کرد مردم افغانستان با یکی از سریعترین بحرانهای بشری جهان روبهرو هستند. بر اساس گزارش «یوناما» نیمی از جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید روبهرو هستند. همچنین بیش از ۹ میلیون نفر از افغانها در وضعیت آوارگی و بیجایی به سر میبرند. دهها هزار کودک به دلیل فقدان خدمات پزشکی و تغذیه در معرض خطر مرگ بر اثر سوءتغذیه قرار گرفتهاند. در کنار این موارد میلیونها کودک از تحصیل بازماندهاند. ضمن اینکه کشاورزان و دامداران افغان هم با بدترین خشکسالی چند دهه اخیر دست و پنجه نرم میکنند.
* آمریکا؛ بدهکاری که طلبکار شد
مصادره بیش از 3 میلیارد دلار دارایی مردم افغانستان به نفع بازماندگان حادثه 11 سپتامبر از سوی دولت آمریکا بار دیگر بحث نقش آمریکا در شکلدهی سازمانهای تروریستی و تاثیر منفی این اقدام بر امنیت ملی ایالات متحده را داغ کرده است. با گذشت بیش از 2 دهه از وقوع حادثه 11 سپتامبر 2001 همچنان بحثهایی جدی درباره ماهیت حقیقی این واقعه مطرح است. با این حال به فرض صحت ادعای دولت آمریکا مبنی بر حمله تروریستی القاعده به این کشور، بر کسی پوشیده نیست سازمان القاعده ثمره اعمال سیاست آمریکا در افغانستان در دهه 80 است. بر اساس گزارش «ترجمان افغانستان» آمریکا افغانستان را بهانهای برای 11 سپتامبر قرار داد و بیشرمانه به افغانستان حمله کرد و با جهان متحد شد و به نام القاعده و تروریسم در افغانستان جنایاتی انجام داد که تاریخ بشریت از آن شرمنده است. در ادامه این گزارش آمده است: «در جریان جنگ افغانستان و شوروی، ایالات متحده افراطیون عرب از جمله اسامه بنلادن (رئیس سازمان القاعده) را در تگزاس آموزش داد و سپس آنها را به افغانستان فرستاد». این رسانه میافزاید: «تولید جنگجوهای عرب مثل داعش امروزی کار آمریکا بود که بسیاری از کشورها را ویران کرده و نسلکشیها انجام دادند». این رسانه افغانستانی در ادامه نوشت: «آیا جنگجویان عرب و القاعده در تشییع جنازه افغانهایی که بمباران شده بودند، حضور داشتند؟ در عروسی افغانهایی که بمباران وحشیانه میشد، در خانههایی که بمباران میشد، بر سر کودکان و زنانی که بمباران میشد، آیا اعضای القاعده بودند؟ آیا آمریکا مادر بمبها و سایر سلاحهای شیمیایی و بیولوژیک را برای کشتن افغانها آزمایش نکرد؟ آیا افغانها را به نامهای مختلف نکشتهاند؟ اینگونه است که دنیای با وجدان همه چیز را نادیده میگیرد». در ادامه این گزارش آمده است: «آمریکا در افغانستان جنایات غیرانسانیای را مرتکب شده و کودکان را در آغوش مادرانشان به شهادت رسانده است. قربانیان تروریسم افغانها هستند. چندین برابر قربانیان ۱۱ سپتامبر در همه دهات و ولسوالیهای (شهرستانهای) افغانستان توسط آمریکا به شهادت رسیدهاند اما در نهایت اسامه بنلادن آمریکایی دروغگو و قاتل در افغانستان پیدا نشد و در «ابوتآباد» پاکستان کشته شد». در پایان این گزارش آمده است: «اگر جهان به انسانیت متعهد است، باید در کنار مردم افغانستان بایستد و از آمریکا بخواهد تاوان کشتار افغانها را بپردازد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|