|
121 مورد نقض آتشبس در یمن در یک روز توسط سعودی
ائتلاف متجاوز سعودی و عناصر مسلح وابسته به آن دستکم ۱۲۱ بار آتشبس انسانی و نظامی در یمن را در ۲۴ ساعت گذشته نقض کردند. یک منبع نظامی یمنی درباره جزئیات موارد نقض آتشبس ائتلاف سعودی گفت: علاوه بر شلیکهای مقطعی و پروازهای شناسایی، ۱۹ مورد حمله موشکی و توپخانهای عناصر وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی علیه مواضع ارتش و کمیتههای مردمی یمن در 2 منطقه الملاحیظ و المدافن در استان صعده ثبت شد.
ارسال به دوستان
مالک میلیاردر تسلا و توئیتر دولت آمریکا را ناکارآمد خواند:
بایدن مقصر رکود اقتصادی آمریکاست
گروه بینالملل: ایلان ماسک، کارآفرین میلیاردر آمریکایی در ماههای اخیر در حال دگردیسی از یک فعال اقتصادی به چهرهای سیاسی است. مالک شرکت فناوری و خودروسازی تسلا و شرکت هوافضای اسپیس ایکس که اخیرا سهام توئیتر را نیز خریداری کرده، به وضوح وارد معادلات سیاسی ایالاتمتحده شده و ضمن زیر سوال بردن دولت جو بایدن، به دونالد ترامپ و جمهوریخواهان چراغ سبز نشان میدهد. ماسک را میتوان شاخصترین چهره در میان نسل جدید الیگارشهای جهانی فناوری خواند. این مهندس اصالتا اهل آفریقایجنوبی که در حال حاضر با دارایی خالص ۲۷۰ میلیارد دلار، ثروتمندترین شخص جهان معرفی میشود، به واسطه این مزیت در نظام سرمایهداری آمریکا تبدیل به یک بازیگر مهم شده و به نظر میرسد با ورود به ششمین دهه زندگیاش قصد دارد نقشی تاثیرگذار در قدرت سیاسی نیز بر عهده بگیرد.
او از زمان روی کار آمدن جو بایدن 79 ساله، بارها او و هیات حاکمه دموکراتها را زیر سوال برده و این در حالی است که تا پیش از این او با وجود عدم وابستگی مستقیم حزبی، جزو حامیان دموکراتها محسوب میشد. ماسک که ساکن کالیفرنیاست، حتی این هفته در یک کنفرانس برخط، صریحا اعلام کرده که اگر چه هیچگاه سابقه حمایت رسمی از جمهوریخواهان را نداشته ولی دیگر حاضر نیست طرف دموکراتها بماند و در انتخابات بعدی ایالات متحده یعنی انتخابات میاندورهای کنگره پاییز آینده به نامزدهای جمهوریخواه رای خواهد داد.
او اگر چه انتقادات مقامات دولت بایدن و رسانههای لیبرال را که او را متهم میکنند قصد دارد توئیتر را به یک ارگان دست راستی تبدیل کند، رد کرده است ولی انکار نمیکند که تلاش کرده ترامپ را که بر اساس قوانین حکومتی سانسور شبکههای اجتماعی از این شبکه کنار گذاشته شده بود بازگرداند. در حقیقت آنچه ماسک قصد دارد انجام دهد، لغو پیشفرضهای حاکمیت سایه آمریکا درباره محدودیت آزادی بیان در شبکههای اجتماعی است. آشکار است که دیکتاتوری رسانهای نو لیبرال که مورد حمایت دموکراتهای حامی حکومت جهانی است، شخصیتهای مستقلی مثل این غول فناوری را به تنگ آورده است اما این تنها دلیل مخالفت او با دولت بایدن نیست.
همه میدانند که ماسک یکی از منتقدان تصمیمات جدید بایدن درباره سیاستهای کلی پیرامون خودروهای برقی است که شرکت تسلا، بزرگترین تولیدکننده آن در آمریکا و سراسر جهان به شمار میرود. در این راستا حتی اوایل سال 2022، ماسک، بایدن را یک «عروسک جورابی نمناک انساننما» توصیف کرده بود.
با این حال، او ورای اختلافات تجاری، دست به انتقاداتی عریان از بایدن و دولتش زده که از بسیاری جهات یادآور لحن ترامپ، رئیسجمهور پیشین است. از جمله کنایه او به رئیسجمهور فعلی که بایدن را «جوی خوابآلود» میخواند.
یکشنبه گذشته، بنیانگذار و مالک شرکت فضایی اسپیس ایکس این بار رئیسجمهور سالخورده آمریکا را به دلیل تمجید نکردن از ماموریت موفق این شرکت در اعزام 4 فضانورد آماتور به مدار زمین و بازگشت آنها به کره خاکی مورد تمسخر قرار داد، چرا که این به منزله بیتفاوتی رهبر کاخ سفید به فعالیتهای مشترک فضایی تحت نظر ناسا نیز هست.
طعنه ماسک به بایدن پس از آن انجام شد که یکی از مخاطبانش در توئیتر از او پرسید: «رئیسجمهور ایالاتمتحده حتی نخواسته ۴ فضانورد آمریکایی را که به جمعآوری صدها میلیون دلار برای بیمارستان سنتجود کمک کردهاند، به رسمیت بشناسد. نظر شما درباره چرایی این کار چیست؟»
ماسک در جواب او نوشت: «او هنوز خواب است». کنایههای او اما به همینجا ختم نشد. او کمی بعد کارآمدی دولت فعلی آمریکا را زیر سوال برد و گفت: «در دولت ترامپ آدمهای کاربلد فراوانی بودند که میدانستند کارشان را چگونه انجام دهند. دولت بایدن فاقد چنین نیروهایی است». ماسک برای آنکه مضحکه بایدن را تکمیل کرده باشد، افزود: «رهبر واقعی آمریکا کسی است که کنترل تله پرامپتر (صفحه نمایشگر متن برای سخنرانان) کاخ سفید را در دست دارد». بدین ترتیب او این واقعیت که بایدن متن سخنرانیهایش را از روی این دستگاه میخواند زیر سوال برد و علاوه بر زیر سوال بردن سلامت روانی نفر اول کاخ سفید، کنایه زد که افراد پیرامون بایدن در حال اداره امور هستند نه خود او.
* آمریکا وارد رکود اقتصادی شده است
شاید مهمترین اظهارات ایلان ماسک کارآفرین در دوره گذار به سوی سیاستمدار شدنش اما نه کنایه زدن به جو بایدن، بلکه افشاگری درباره وضعیت واقعی اقتصاد آمریکا باشد. به گزارش بیزینس اینسایدر، مالک تسلا و توئیتر و ثروتمندترین فعال بازار ایالات متحده این هفته در یک رویداد برخط پیشبینی کرد که آمریکا وارد یک دوره رکود اقتصادی شده و وضعیت رو به وخامت و بدتر شدن است. او مدت زمان این دوره سخت را تا ۱۸ ماه پیشبینی کرد. البته در سال 2021 نیز ماسک اقدام به پیشبینی یک دوره سخت اقتصادی ۲ ساله کرده بود با این تفاوت که آن زمان هنوز آمریکا و جهان در اوج همهگیری کرونا قرار داشتند و این میتوانست بهانهای برای رکود اقتصادی باشد. در حال حاضر اما بازار جهانی، شاهد وضعیت تکاپوی پساکروناست. ماسک در اظهارات اخیرش دولت بایدن را به ناکارآمدی متهم میکند و میگوید: «رکودها لزوما چیز بدی نیستند. من چند مورد از آنها را تجربه کردهام. اما در زمانی که رکود اقتصادی طولانی شود، ممکن است تخصیص سرمایه به اشتباه انجام گیرد و این امر سرمایهای کلان برای جماعتی نادان به بار میآورد». او سپس رکود اقتصادی را گردن بایدن و دولتش میاندازد و دلیل تورم کنونی آمریکا را ورود انبوهی از نقدینگی میداند که عامل آن دولت دموکراتها بوده است.
اگرچه ماسک اقتصاددان نیست اما نخستین چهره شناخته شده آمریکایی هم نیست که رکود اقتصادی این کشور را پیشبینی میکند. یکشنبه این هفته لوید بلنکفین، مدیرعامل پیشین غول سرمایهگذاری گلدمن ساکس در گفتوگو با شبکه سیبیاس، خطر رکود را بسیار بسیار زیاد دانسته بود.
ماه آوریل هم اقتصاددانان دویچه بانک آلمان پیشبینی کردند آمریکا سال ۲۰۲۳ دچار رکود خواهد شد و دلیل آن را تورم و نرخ بهره بانکی بالا اعلام کردند.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی خصوصی آمریکا) نیز پنجشنبه هفته گذشته با عقبنشینی از اظهارات قبلیاش در رد رکود اقتصادی، اعتراف کرد عبور از شرایط کنونی اقتصادی وابسته به مولفههایی است که در کنترل فدرالرزرو نیست. او ادامه جنگ روسیه و اوکراین و بروز بحران در تامین زنجیره غذایی را از جمله عوامل مهم تاثیرگذار در شرایط پیش رو توصیف کرده بود.
***
جعلی بودن نیمی از دنبالکنندگان توئیتری بایدن
جدیدترین افشاگری ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان و مالک جدید توئیتر علیه رئیسجمهور سالخورده آمریکا، موجی تازه را در رسانهها به راه انداخته است. یکی از ابزارهای خدمترسان به این شبکه اجتماعی به عنوان ابزار شناسایی حسابهای جعلی توئیتر از دنبالکنندگان واقعی، دست به یک افشاگری مهم زده است.
استارت آپ «اسپارک تورو» (SparkToro) به بررسی حساب رسمی POTUS@ مربوط به رئیسجمهور آمریکا
- که در آخرین ماههای حضور ترامپ در کاخ سفید در جهت سانسور سخنان او مسدود شده و بعد در اختیار تیم بایدن قرار گرفت- پرداخته و متوجه شده 49.3 درصد غیرواقعی هستند. بر اساس اطلاعاتی که به احتمال زیاد توسط خود شرکت توئیتر در اختیار هفتهنامه پرمخاطب آمریکایی نیوزویک قرار گرفته، تقریبا نیمی از 22.3 میلیون دنبالکننده جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در توئیتر جعلی هستند.
هفته گذشته، ایلان ماسک خرید 44 میلیارد دلاری خود از پلتفرم توئیتر را متوقف کرده و مدعی شده بود شرکت توئیتر اشتباه کرده که فقط کمتر از 5 درصد از حسابهای توئیتر «اسپم» یا جعلی هستند. او درصد واقعی جعلیها را نزدیک به 20درصد عنوان کرد و گفت: «قیمت خریدی که به سهامداران پیشنهاد کرده بر اساس برآورد شرکت بوده و تعدیل لازم است».
ارسال به دوستان
دور دنیا
از «اف ۳۵» تا «اس ۴۰۰»
شروط ترکیه برای موافقت با عضویت فنلاند و سوئد در ناتو
شروط ترکیه برای موافقت با عضویت فنلاند و سوئد در ناتو شامل لغو تحریمهای وضع شده آمریکا در پی خرید «اس ۴۰۰» از روسیه و همچنین محکومیت «پکک» توسط این ۲ کشور میشود. به گزارش راشاتودی، ترکیه برای موافقت با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو خواستههای زیادی دارد، از جمله لغو تحریمهای وضع شده آمریکا علیه آنکارا برای خرید سامانههای دفاع موشکی «اس ۴۰۰» از روسیه و همچنین اضافه شدن مجدد به برنامه جنگندههای پیشرفته «اف ۳۵». پانزدهم ماه مه فنلاند و سوئد رسما اعلام کردند میخواهند عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی شوند و این کار نیازمند موافقت همه اعضای ناتو است اما ترکیه اعلام کرد با این درخواست موافقت نخواهد کرد، چرا که هلسینکی و استکهلم «موضع صریح و شفافی» علیه «حزب کارگر کردستان (پکک)» و «جبهه آزادیبخش خلق انقلابی» ندارند؛ گروههایی که آنکارا آنها را سازمانهای تروریستی مینامد. به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ، رهبری ترکیه میخواهد سوئد و فنلاند «پیش از عضویت در ناتو، نه تنها پکک، بلکه زیرمجموعههایش را نیز به صورت علنی محکوم کنند». ترکیه همچنین خواستار آن شده است که فنلاند، سوئد و دیگر کشورهای اروپایی محدودیتهای صادرات تسلیحات را که در پی «عملیات چشمه صلح» در ۲۰۱۹ علیه ترکیه وضع شد، لغو کنند. مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه روز دوشنبه گفت کشورش همچنین میخواهد فنلاند و سوئد محدودیتهای تجاری وضع شده علیه ترکیه را لغو کنند. اما به گفته یکی از منابع بلومبرگ، لیست درخواستهای ترکیه به همین چند مورد محدود نمیشود. بلومبرگ نوشته است: ترکیه میخواهد مجددا در برنامه جنگندههای پیشرفته «اف ۳۵» قرار بگیرد؛ (برنامهای) که ترکیه سال گذشته با خرید سامانه دفاع موشکی «اس ۴۰۰» روسیه از آن حذف شد. از دیگر درخواستهای برجسته ترکیه از آمریکا میتوان به درخواست خرید دهها فروند جنگنده «اف ۱۶» و کیت تعمیر جنگندههای فعلی آنکارا اشاره کرد. آنکارا همچنین میخواهد واشنگتن تحریمهایی را که به دلیل خرید سامانه «اس ۴۰۰» از روسیه علیه ترکیه وضع کرد لغو کند.
***
یورش مجدد صهیونیستها به جنین
نظامیان رژیم اشغالگر قدس صبح دیروز چهارشنبه به برخی خانهها در اردوگاه جنین در کرانه باختری یورش بردند که در جریان این یورشها نیروهای مبارز فلسطینی با متجاوزان درگیر شدند. خبرگزاری شهاب فلسطین گزارش داد نیروهای فلسطینی به مقابله پرداخته و به سمت نظامیان صهیونیست تیراندازی کردند. برخی منابع فلسطینی به نقل از گردان جنین گزارش دادند که رزمندگان آن وارد «درگیریهای شدیدی» با نیروهای اشغالگر در جنین شدهاند و این درگیریها همچنان ادامه دارد. مرکز موسوم به «باشگاه اسیران فلسطینی» نیز اعلام کرد نظامیان رژیم اسرائیل طی یورش از بامداد دیروز تا لحظه تنظیم خبر 17 نفر را در مناطق مختلف کرانه باختری بازداشت کردهاند. در برخی مناطق نیروهای اشغالگر اقدام به تفتیش خانههای فلسطینیان کرده و اثاثیه آنها را به همریخته و محل را ترک کردند.
***
سفر معاون وزیر دفاع عربستان به واشنگتن
معاون وزیر دفاع عربستان به منظور بهبود روابط این کشور با آمریکا به واشنگتن سفر کرده است. به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی (واس)، شاهزاده «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان دیروز چهارشنبه در واشنگتن با «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا دیدار کرد و درباره چشمانداز همکاری و هماهنگی مشترک بین ریاض و واشنگتن و راههای حمایت و تقویت آنها در چارچوب چشمانداز مشترک بین ۲ کشور تبادل نظر کردند. بر اساس این گزارش، سالیوان نیز تاکید کرد جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا متعهد به کمک به عربستان برای دفاع از خاک خود است. کاخ سفید نیز در بیانیهای اعلام کرد سالیوان با معاون وزیر دفاع عربستان درباره اهمیت هماهنگی تلاشها برای اطمینان از تابآوری اقتصاد جهانی گفتوگو کرده است. همچنین پایگاه خبری «اکسیوس» به نقل از سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نوشت شاهزاده «خالد» در راس یک هیات سعودی برای شرکت در کمیته برنامهریزی استراتژیک مشترک بین آمریکا و عربستان در واشنگتن به سر میبرد. این پایگاه خبری با اشاره به اینکه این نشست بااهمیت است، افزود: آمریکا در تلاش است تا روابط خود با عربستان سعودی را بهبود بخشد، این در حالی است که عربستان برای افزایش تولید نفت خود پیش از سفر آینده «جو بایدن» به خاورمیانه که در پایان ماه ژوئن انجام خواهد شد، تلاش میکند.
***
هشدار هنیه به سران منطقه نسبت به ترور رهبران حماس
مشاور رسانهای اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس گفت هنیه اخیرا پیامهایی به رهبران برخی کشورها در منطقه داده که شامل هشدار حماس به رژیم اسرائیل است. «طاهر النونو» در این ارتباط گفت: «هنیه پیامهای واضحی به شماری از رهبران و کشورها در منطقه فرستاده و طی آن، درباره از سرگیری سیاست ترور در حق رهبران مقاومت فلسطین از سوی دشمن صهیونیستی و پیامدهایی که این سیاست میتواند داشته باشد، هشدار داده است». او گفت:«هنیه در پیام خود گفته شما هم به همراه ما شاهد اظهارات اشغالگران و تشدید لحن آنها در ارتباط با ترور رهبران جنبش از جمله برادرمان یحیی سنوار و شیخ صالح العاروری و فرمانده محمد الضیف و برادر زاهر جبارین و سایرین هستید». هنیه در این پیامها رهبران این کشورها را نسبت به پیامدهای این روش و واکنشهای گستردهای که کسی نمیتواند سطح و تبعات آن را پیشبینی کند، متنبه کرده و گفته این اقدامات میتواند به درگیری گسترده بین مقاومت و مردم فلسطین و رژیم اشغالگر دامن بزند و این صهیونیستها خواهند بود که هزینه آن را خواهند داد. هنیه از این رهبران خواسته، پیام را به تلآویو مخابره کنند. رژیم اسرائیل اخیرا گفته برای مقابله با مقاومت در غزه دست به ترور رهبران آن خواهد زد.
ارسال به دوستان
حزبالله و متحدانش خواهان منطق گفتوگو به جای نزاع میان احزاب لبنانی هستند
دعوت فرنجیه به تشکیل دولت وحدت ملی
حزبالله و متحد شیعی آن جنبش «امل» دیروز در بیانیهای اعلام کردند انتخابات گذشت و آنچه امروز لازم است بازگشت همه به منطق گفتوگو و تعامل برای خروج از بحران مالی و اقتصادی خفهکننده است. بر اساس گزارش «المنار»، این ۲ جنبش در ادامه از طرفداران خود خواستند برای اظهار شادی دست به راهپیمایی موتوری نزنند تا مبادا عدهای، امور را به جایی بکشانند که موفقیت انتخاباتی اخیر را تحتالشعاع قرار دهند. حزبالله و امل در ادامه از دستگاههای امنیتی لبنان خواستند با تیراندازی هوایی (به نشانه شادی) برخورد و برای حفظ امنیت، متخلفان را دستگیر کنند. این ۲ جنبش همچنین از دستگاههای امنیتی درخواست کردند طرفهایی را که طی روز گذشته به سمت حامیان حزبالله و امل تیراندازی کردهاند، بازداشت کنند.
در همین حال، «سلیمان فرنجیه» رئیس حزب «التیار المرده» (جریان المرده) از متحدان حزبالله و ائتلاف 8 مارس در کنفرانس مطبوعاتی تصریح کرد: از تمام کسانی که در این انتخابات بهرغم شرایط در کنار ما ایستادند، تشکر میکنیم. وی سپس به اظهارنظر درباره نامزدهای لیستهای «التغییریه» که به پارلمان راه یافتهاند- این جریان برخاسته از اعتراضات ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ در لبنان است- پرداخت و گفت: اساسا تغییریها را دشمن نمیپنداریم. فرنجیه تأکید کرد: اگر گفتمان سیاسی مانند قبل از انتخابات باشد، امور پیچیده خواهد شد. اگر دولت وحدت ملی تشکیل نشود هیچ دولتی در کار نخواهد بود. وی گفت: موضع سیاسی ما مشخص است. باید با یکدیگر برای تشکیل دولت گفتوگو کنیم؛ برای نجات کشور به انعطاف [مواضع] فرا میخوانم، رفتار منفی منجر به حل و فصل سیاسی کامل نمیشود. رئیس جریان المرده گفت: ما هیچ کسی را کنار نخواهیم زد، خودمان را بر هیچ کسی تحمیل نخواهیم کرد و به بهای کرامت خود امتیاز نخواهیم داد. وی درباره انتخاب رئیسجمهور جدید لبنان هم گفت: رئیسجمهور باید اعتبار داشته باشد؛ نتایج انتخابات ربطی به انتخابات ریاستجمهوری ندارد و شرایط تعیین میکند چه کسی رئیسجمهور باشد.
آمار نهایی انتخابات لبنان که یکشنبه هفته جاری برگزار شده بود، روز سهشنبه اعلام شد. بر اساس گزارش وبگاه لبنانی «العهد»، آمار منتشره نشان میدهد نمایندگان فراکسیون حزبالله در پارلمان لبنان «الوفاء للمقاومه» ۳۳۵. ۴۶۶ رأی را از آن خود کردهاند. پارلمان لبنان 128 کرسی دارد و برای اینکه یک فراکسیون اکثریت را به دست بگیرد باید بیش از 64 کرسی داشته باشد. بر اساس آمار منتشر شده از نتایج انتخابات پارلمانی لبنان، نه حزبالله و متحدانش و نه طرف مقابل یعنی حزب نیروهای لبنانی و متحدان نتوانستهاند اکثریت پارلمان را کسب کنند. اگرچه تعداد کرسیهای بلوک 8 مارس (حزبالله) بین 58 تا 61 کرسی برآورد شده و نسبت به مستقلها و جریان 14 مارس در وضعیت بهتری قرار دارد اما به هر روی اگر اکثریت (نصف به اضافه یک) رای پارلمان نیز در اختیار هر یک از 2 بلوک 8 مارس و 14 مارس قرار میگرفت بازهم برای انتخاب نخستوزیر و رئیسجمهور نیازمند رای دوسوم نمایندگان است. بر این اساس رایزنی و ائتلاف با گروههای مستقل و خواهان تغییر امری ضروری است.
اکنون با اعلام نتایج انتخابات، گمانهها و برآوردها از وزنکشی احزاب و جریانهای سیاسی شروع شده است اما ترکیب نهایی با توجه به نفوذ و قدرت لابی احزاب و جریانهای سیاسی تعیین خواهد شد و با توجه به وجود زمینههای جذب نمایندگان راه یافته به پارلمان از طیف خاکستریها، از جمله گروههایی موسوم به مستقلین، جریان اعتراضی (۱۷ اکتبر) و برخی احزاب کوچکتر، نقشه پارلمان آینده لبنان واضحتر دیده خواهد شد.
در این میان، بیشترین گمانههای توأم با سمتدهی به افکار عمومی، در حوزه رسانهای شکل گرفته به طوری که ترکیبهای متفاوتی از فراکسیونها را ترسیم میکند؛ به عنوان مثال برخی رسانههای لبنانی برای فراکسیون مقاومت شامل حزبالله، امل و متحدانش تنها ۲۸ کرسی در نظر گرفتهاند، حال آنکه برخی دیگر بر عدد ۳۱ تنها برای حزبالله و امل تمرکز کردهاند.
این موضوع در آمارهای مربوط به سایر جریانهای سیاسی مانند اهل سنت و مسیحیان هم دیده میشود و این چندگانگیها که عمدتا با اهداف و نیات درونی جریانهای سیاسی و بالطبع رسانههای وابسته گره خورده است، نشان میدهد که نزاع لابیها از هماکنون شروع شده است.
ارسال به دوستان
افشاگری سرویس اطلاعات خارجی روسیه
آمریکا داعشیها را به اوکراین میفرستد
سرویس اطلاعات خارجی روسیه (اس و آر) فاش کرد آمریکا به هر وسیلهای برای دستیابی به اهداف راهبردی خود متوسل شده، از جمله این که در حال انتقال تروریستهای داعشی برای جنگ در اوکراین است. این سازمان در بیانیهای خبر از دریافت اطلاعاتی داد که بر اساس آن پنتاگون به طور فعال اعضای سازمانهای تروریستی بینالمللی، از جمله گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) را به عنوان مزدور برای شرکت در جنگ اوکراین علیه نیروهای روسیه جذب میکند.
این افشاگری یکی از دلایل تکاپوی نیروی تروریست سنتکام (مرکز فرماندهی آمریکا در خاورمیانه) طی روزهای گذشته در خاک سوریه را توضیح میدهد.
بر اساس اطلاعات «اس و آر»، پایگاه نظامی غیرقانونی آمریکا در التنف سوریه، نزدیک مرزهای عراق و اردن، در ماههای گذشته به نوعی به سنتکام (مرکز) تروریستهای تکفیری در منطقه تبدیل شده به طوری که به طور همزمان تا ۵۰۰ داعشی و تکفیری در آن توسط مستشاران آمریکایی، اسرائیلی، انگلیسی و فرانسوی تحت آموزش قرار میگیرند.
این در حالی است که واشنگتن اعلام کرده هیچ سرباز آمریکایی در اوکراین وجود ندارد.
سرویس اطلاعات خارجی فدراسیون روسیه که پس از فروپاشی شوروی جایگزین «کاگب» شده، همچنین در بیانیه مزبور فاش میکند تنها در ماه گذشته 60 شبهنظامی داعشی که از زندانهای تحت کنترل کردهای سوریه آزاد در شمال شرق این کشور فرار کرده بودند به التنف منتقل شدهاند تا پس از آموزشهای لازم به خاک اوکراین انتقال یابند. در این دورههای آموزشی، تروریستها درباره نحوه استفاده از سامانههای موشکی ضد تانک، هواپیماهای بدون سرنشین، شناسایی و حمله، ارتباطات پیشرفته و تجهیزات نظارتی آموزش میبینند.
در پایگاه آمریکایی التنف، داوطلبان نظامی خارجی که برخی از آنها عضو گروههای نازی هستند، تجربیات خود را از جنگ اوکراین با داعشیها به اشتراک میگذارند.
بنا به اعلام «اس و آر» این رفتار دستگاه نظامی آمریکا نشاندهنده آن است که واشنگتن از هر وسیلهای برای دستیابی به اهداف راهبردی خود استفاده میکند، بدون اینکه به طور مشخص به خاطر حمایت از گروههای تروریستی بینالمللی محکوم شود. دولت بایدن اما عواقب چنین اقداماتی را در نظر نمیگیرد، چرا که «ورود تروریستهای تکفیری به اروپا میتواند تهدیدی برای امنیت متحدان آمریکا در این قاره و حتی جان آمریکاییها باشد». حضور نیروهای آمریکایی در خاک سوریه و در پایگاه التنف، مدتهاست از سوی دولتهای سوریه و روسیه غیرقانونی تلقی میشود. دولت ترامپ متعهد شده بود نیروهای آمریکایی شمال شرق سوریه را ترک خواهند کرد اما تنها پس از شکست شبهنظامیان داعش و محافظت از کردها. در همان حال «جان بولتون» مشاور امنیت ملی وقت کاخ سفید به صراحت اعلام کرده بود یکی دیگر از وظایف نیروهای آمریکایی در التنف مقابله با نفوذ ایران در منطقه است.
* تحرکات جدید آمریکا در سوریه
یک روز پس از حضور نظامیان آمریکایی در نزدیک شهر مرزی عینالعرب در شمال شرق استان حلب اکنون خبرها از گسترش تحرکات آمریکا در این مناطق حکایت دارد. منابع محلی در «اعزاز» اعلام کردند نیروهای آمریکایی وارد یکی از پایگاههای غیرقانونی ترکیه در این شهر شدهاند. این مناطق در اشغال گروههای تروریستی مورد حمایت ترکیه قرار دارد و به نظر میرسد در پی جلسه روز سهشنبه میان افسران ترک و آمریکایی، تحولاتی در شمال سوریه در جریان است که باید منتظر نتایج آن ماند. روز سهشنبه برخی منابع از آمادهباش ارتش ترکیه در شهر اعزاز در شمال حلب خبر دادند. به نظر میرسد این تحرکات در راستای اعلان منطقه فدرالی در شمال غرب و شمال شرق سوریه تحت نظر آمریکا و ترکیه است. در همین حال اظهارات روز سهشنبه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره مقابله با آنچه نفوذ منطقهای ایران خواند، در کنار سفر ژنرال «مایکل کوریلا» فرمانده جدید سنتکام به سرزمینهای اشغالی، محل تامل است. به گفته ارتش اسرائیل، کوریلا قرار است در سفر ۲ روزه با «آویو کوخاوی» فرمانده ارتش و «بنی گانتس» وزیر جنگ اسرائیل دیدار کند. وی همچنین نشستی را با رؤسای برنامهریزی استراتژیک، عملیات و اطلاعات ارتش اسرائیل برگزار خواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|