|
13 آبان و حضور پرشور دهه هشتادیها و دهه نودیها
نسل به نسل انقلابی
گروه فرهنگ و هنر: هر چه جلوتر میرویم، پردههای بیشتری از ماهیت هدایتگران اعتراضات شهریور و مهر 1401 کنار میرود و با کنار رفتن این پردهها درمییابیم گذشته از هدایت آشوبها از آن سوی مرزها، بسیاری از این هدایتگران حتی وجود خارجی ندارند و تنها حسابهای فیک اینترنتی هستند که برای اهدافی خاص طراحی شدهاند. از سوی دیگر، خیل عظیم مردم را به مناسبتهای گوناگون از جمله سالروز تسخیر لانه جاسوسی و روز دانشآموز، در کف خیابان میبینیم که وجه تمایز آن با این لشکرکشی مجازی، در «حقیقی» بودن است.
به گزارش «وطنامروز»، 43 سال است مردم در سالروز تسخیر لانه جاسوسی در خیابان حاضر میشوند و صدای مقاومت در برابر ظلم استکبار را به گوش جهانیان میرسانند. حضور میلیونی مردم اعم از کودک و دانشآموز و پیر و جوان، هر چند مهم است اما اتفاق تازهای نیست. سیزدهم آبان امسال اما با سالیان گذشته تفاوتی اساسی دارد، چرا که ایران امروز زخمخورده از آشوب است؛ آشوبی که دشمن مدتها بود برای آن برنامهریزی و ارتشی مجازی را به خط کرده بود.
خیابانهای کشور امسال در مراسم 13 آبان در حالی مملو از جمعیت بود که عده زیادی در آن سوی مرزها در انتظار خیابانهایی خلوت و راهپیمایی کمفروغ بودند تا به دنبال آن، اهداف براندازانه خود را با جدیت بیشتری پی بگیرند. حضور پرشور مردم و دانشآموزان در شهرهای تهران، مشهد، بجنورد، بندرعباس، شیراز، بیرجند و دیگر شهرهای کوچک و بزرگ کشور نشان داد مطالبه قاطبه مردم ایران چیست و خط بطلانی کشید روی همه ادعاهایی که سعی داشت جمعیت مخالفان نظام را با هزار و یک ترفند بزرگنمایی به عنوان اکثریت معرفی کند.
مگسهای مجازی علیه ایران
پیشتر در گزارشی به نقش پررنگ حسابهای کاربری فیک در ساماندهی جریانات اغتشاش و ناآرامی، بویژه جریانهای مجازی مستقر در عربستان سعودی پرداختیم و از همراهی کاربران جعلی و ساختگی متعلق به رژیم سعودی، آلبانینشینها و کاربران جعلی متفرقه در کشورهای مختلف با محتواهای مربوط به اغتشاش و آشوب سخن گفتیم. در یک ماهه اخیر بررسیهای گوناگونی از سوی دستگاههای امنیتی انجام شد و این ادعا را تایید کرد. هر چند در پی فوت مهسا امینی رکورد پرکاربردترین هشتگ تاریخ بشریت شکسته شد و #مهسا_امینی در فاصله 2 ماه از 300 میلیون فراتر رفت اما این رکوردشکنی به قدری مشکوک بود که حتی صدای رسانههای آمریکایی همچون CNN هم درآمد و این رسانه مدعی شد رباتها در این قضیه دست دارند و آن را «هشتگسازی رباتیک» خواند.
بررسیهایی که در این مدت انجام شد، محتملترین حالت ممکن را تایید کرد و نشان داد پیادهنظام اجارهای و ضدانقلاب خارجنشین با ساختن هزاران کاربر جعلی (ربات) و انتشار اخبار هدفمند و دروغ، افکار عمومی را در ایران و جهان فریب میدهند. بر اساس پایش توئیتر، در بازه زمانی 20 شهریور تا 20 مهر بیش از 50هزار کاربر جدید فارسیزبان با هویتهای جعلی در توئیتر ساخته شده است و این در حالی است که پیش از آن، ماهانه حداکثر 4 هزار کاربر فارسیزبان به توئیتر میپیوسته است.
اینها گوشهای از این لشکرکشی مجازی است و تنها به یکی از پلتفرمهای فضای مجازی بازمیگردد. در تقابل با این جنگ مجازی اما مردم ایران با انتخاب خود، آگاهانه و «حقیقی» به میدان آمدند.
قیام حقیقی علیه جنگ مجازی
در طول اغتشاشاتی که از فوت مهسا امینی کلید خورد و همسو با اهداف جریانات ضدانقلاب ادامه یافت و هنوز هم ادامه دارد، فراخوانهای بسیاری برای حضور مردم در خیابانها منتشر میشد اما آنچه جمعیت حاضر در خیابان در زمان مقرر نشان میداد، قابل قیاس با اجتماعاتی چون اجتماع روز گذشته نیست.
این موضوع خود مهر تاییدی بر غیرواقعی بودن جمعیت مخالفی بود که لیدرهای آشوب از آن سخن میگفتند. در جبهه دیگر اما فراوانی جمعیت نیازی به ساخت حسابهای فیک مجازی نداشت و همه چیز در کف خیابان مشخص بود. اجتماع امت رسولالله، مراسم تشییع شهدای حادثه تروریستی شاهچراغ و حالا راهپیمایی روز سیزدهم آبان از جمله وقایعی هستند که واقعی و حقیقی بودن طرفداران نظام و انقلاب را به رخ میکشید. حضور پرشور اقشار گوناگون در راهپیمایی روز گذشته، از جمله اقشاری چون دانشآموزان و تشکلهای دانشجویی که با دغدغهمندیشان آینده این کشور را رقم خواهند زد، نشان داد نسلی که سال 1358 مخالف حضور فیزیکی یا فرهنگی آمریکا در خاک این کشور بود، هنوز ادامه دارد و اکثریت این مردم را تشکیل میدهد. مردم در راهپیمایی امسال در روز سیزدهم آبان یک پیام مهم برای مخالفان انقلاب داشتند و آن پیام را با حضور حقیقی خود منتقل کردند و گفتند: ما مجازی نیستیم!
ارسال به دوستان
یادداشتی از سارا عرفانی درباره نمایش میدانی «جهان بانو»
جای خالی حرفهای عمیق
برای دیدن «جهان بانو» همراه دخترانم به «بوستان ولایت» رفتیم. میدانستم قرار است شاهد یک اثر نمایشی بزرگ باشیم و همینطور هم بود. پردهها پایین میرفتند و داستانهایی از زنان تاثیرگذار از ابتدای خلقت بشر به تصویر کشیده میشد. از حوا و هاجر و آسیه و حضرت مریم و... که داستانهایشان در قرآن روایت شده است تا کمکهای حضرت خدیجه به پیامبر، نشان دادن بخشی از زندگی حضرت زهرا، به تصویر کشیدن سخنرانی باشکوه حضرت زینب در شام، در صحنههایی که معلوم بود هزینه بسیاری صرف ساخت آنها شده است.
در راه بازگشت، دخترهایم بعضی صحنهها را برای هم تعریف میکردند، گاهی از یک ماجرا سوالی میپرسیدند که برایشان توضیح میدادم و در مجموع، لذت برده بودند. میدانم خیلی از صحنههایی که از این زنان بزرگ تاریخ دیدهاند، در ذهنشان ماندگار میشود و شاید روزی، جایی اثری را که گذاشته است، به ظهور برساند.
من اما داستاننویسم. از نگاه یک نویسنده به این پروژه بزرگ مینگرم و فکر میکنم شاید میشد داستان عمیقتری برای اتصال این ماجراها رقم زد. شاید قرار بوده این نمایش به ادعای سازندگانش، تصویری امروزی از زنان تاثیرگذار طول تاریخ و زنان معاصر ارائه کند اما هر چه به زمان حال نزدیکتر میشدیم، ماجراها فاقد داستان میشدند. مثلا درباره زنان کادر درمانی که مدتهاست از خانواده خود دورند، فقط با یک صحنه تکراری مواجهیم که فرزندی میخواهد مادرش را ببیند و پدر دستش را میکشد تا فاصلهاش را با مادر حفظ کند. در واقع نمایش به مدد مداحیها و موسیقیهایی که به موقع روی کار میآمد، سعی در پوشاندن ضعف داستان داشت. مثلا ما از حضرت زهرا و آن همه کنشگری و اثرگذاری که هم زمان پیامبر، هم بعد از آن برای بیعت با امیرالمومنین داشت، چیزی نمیبینیم. در حالی که زمان زیادی از آن بخش به شهادت ایشان و حمل تابوت و مداحی سپری شد.
صمیمانه بگویم دوست داشتم نمایشی ببینم که چیزی بیشتر از آنچه درباره هر کدام از این زنان بزرگ شنیدهایم، برای ما روایت کند و در نهایت، اگر قرار است ما را به آسیبهای رسانه توجه بدهد، کمی غیرشعاریتر به این مقوله بپردازد که این اتفاق نیفتاد.
فکر میکنم پروژه بزرگ «جهان بانو» برای دختران نوجوان میتواند تاثیرگذار باشد اما بهتر بود نویسندگان اثر، برای مخاطب جوان و بزرگسال هم حرفهای عمیقتری در دل داستانها میگنجاندند.
ارسال به دوستان
«ارس»، «سووشون» و 3 فیلم دیگر در دستور کار روایت فتح
5 فیلم روایت فتح به فجر میرسد؟
گروه فرهنگ و هنر: بنیاد فرهنگی روایت فتح همانطور که در جشنواره فیلم مقاومت حضور پررنگی داشت، قصد دارد در جشنواره فیلم فجر هم پرقدرت حاضر شود و به همین خاطر 5 پروژه سینمایی در دستور کار دارد که برای رساندن آنها به جشنواره تلاش میکند؛ اما چه تعداد از این پروژهها برای حضور در فجر امسال شانس بالایی دارند؟
به گزارش «وطنامروز»، ثبتنام برای جشنواره فیلم فجر آغاز شده اما تنور تولید فیلم برای این جشنواره همچنان داغ است و نهادهای گوناگون از جمله روایت فتح در تلاش هستند تا این فرصت حدودا 90 روزه تا آغاز جشنواره را غنیمت بشمارند و تولیداتشان را برای این فضای رقابتی عرصه سینما آماده کنند. آنچه از گزینههای احتمالی حضور در جشنواره فیلم فجر برمیآید، نویدبخش یک جشنواره متنوع است و تنوع موضوعات و ژانرهای در حال تولید، گویای این است که باید در انتظار جشنوارهای باشیم که میتواند پاسخگوی سلایق گوناگون مخاطبان باشد.
به هر حال، روایت فتح به عنوان یکی از بنیادهای فرهنگی فعال در این عرصه، تلاش دارد تا حضور پررنگی در این دوره از جشنواره فیلم فجر داشته باشد. سیدمحمد حسینی، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاعمقدس در جلسه هماندیشی با عوامل جشنواره فیلم مقاومت، درباره فعالیتهای بنیاد روایت فتح و تولیداتی که برای فجر در دست تولید دارد، گفت: ما در تلاش هستیم تا ۵ فیلم سینمایی را به جشنواره فیلم فجر برسانیم که یکی از مهمترین این آثار فیلم سینمایی «ارس» است، فیلمی که ۲ سال زمان برای تحقیق و نگارش آن صرف شده است؛ این فیلم روایت 3 سرباز مرزبانی آذربایجان است که در مقابل ارتش شوروی مقاومت میکنند.
وی همچنین با اشاره به سایر تولیدات انجمن سینمای انقلاب و دفاعمقدس گفت: سریال «سووشون» به کارگردانی نرگس آبیار با تم ضدانگلیسی را در دست تولید داریم، همچنین فیلمی با موضوع اجتماعی درباره یک بوکسور که شیفته شهید ابراهیم هادی شده است را در دست تولید داریم، 2 پروژه دیگر هم که یکی با تم کمدی و طنز و با موضوع خانواده و دیگری نیز با موضوع شهید حاجقاسم سلیمانی عزیز است را در برنامههایمان قرار دادهایم که انشاءالله همگی این آثار به جشنواره برسند، البته طرحی هم با محوریت استانها در دست اقدام داریم که مربوط به شهیدان شاخص استانهاست؛ مطابق برنامهریزیهای صورت گرفته مقرر شد هر استان یک شهید و یک فرد شاخص را معرفی کند و ما از آن یک اثر و پرتره بسازیم که تاکنون برخی استانها معرفی کردهاند و برخی هم در حال انجام است.
از بین 5 پروژه سینمایی در حال تولید روایت فتح که عبارتند از «ارس»، «سووشون»، پروژه اجتماعی بوکسور شیفته شهید هادی، پروژه کمدی با موضوع خانواده و پروژه شهید حاجقاسم سلیمانی، آماده شدن همه تولیدات برای فجر خوشبینانهترین حالت ممکن است. طبق پیگیریهای «وطنامروز» درباره وضعیت تولید هر یک از این پروژههای سینمایی، تنها فیلمی که از بین فیلمهای مذکور فیلمبرداری خود را آغاز کرده است، «سووشون» نرگس آبیار است. «ارس» که به سرگذشت ۳ مرزبان ایرانی در تقابل شوروی و جمهوری آذربایجان میپردازد و طبق شنیدهها به کارگردانی برادران بهمن و بهرام ارک و تهیهکنندگی محمدرضا مصباح ساخته میشود، هنوز به مرحله فیلمبرداری نرسیده است. فیلم اجتماعیای که بوکسور شیفته شهید ابراهیم هادی را به تصویر میکشد، فیلمی در فضای امروزی است که در حال حاضر صرفا به عنوان یک ایده سینمایی مطرح است و طنزی که با موضوع خانواده در دستور کار است نیز هنوز به مرحله ضبط نرسیده است. پروژه سینمایی شهید سلیمانی هم در مراحل پژوهش و تحقیق برای نگارش فیلمنامه به سر میبرد.
بنابراین محتملترین گزینه از بین این 5 فیلم، همان «سووشون» است که در آخرین مراحل فیلمبرداری به سر میبرد و میتوان از آن به عنوان فیلمی یاد کرد که احتمالا خود را به فجر برساند و با روایت یک داستان ضدانگلیسی از خانوادهای در طبقه متوسط در زمان جنگ جهانی دوم، به یکی از مدعیان سیمرغ بلورین تبدیل شود.
البته به این 5 فیلم، فیلم دیگری به نام «خانه گلی» را نیز میتوان افزود. «خانه گلی» داستانی از نیروهای سپاه محمد رسولالله را به تصویر میکشد و به اتفاقاتی بازمیگردد که این نیروها در حین عملیات مرصاد از سر گذراندند و در اتاقکی گلی از زنان و کودکان محافظت کردند. بنیاد فرهنگی روایت فتح برای رساندن همه این فیلمها به جشنواره فجر کار بسیار دشواری در پیش دارد و همه چیز به چگونگی پیشرفت تولید آثار در فرصت باقیمانده بستگی دارد.
ارسال به دوستان
ترکیب جدید اکران 10 هزار مخاطب را به سینماها کشاند
خون تازه در رگهای گیشه
3 فیلم جدید سینماهای کشور در روزهای ابتدایی اکران حدود ۱۰ هزار نفر را به سینماها کشاند.
به گزارش «وطن امروز»، در روزهایی که سینما با افت شدید مخاطب روبهرو شده است، 3 فیلم سینمایی جدید اکران شدند تا شاید شروعی باشند برای اکران فیلمهای مخاطبپسند و بازگشت تماشاگران به سینما. این فیلمها شامل کمدی «طبقه یک و نیم»، یک بیوگرافی از دروازهبان تیمملی فوتبال ایران به نام «بیرو» و انیمیشن «لوپتو» میشود که در مجموع ۳۰۰ میلیون تومان فروش در 3 روز ابتدایی اکران خود کسب کردند.
طبق آمار درج شده در سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا)، فیلم «بیرو» به کارگردانی مرتضی علی عباسمیرزایی اکران خود را از ۱۱ آبان ماه آغاز کرده و در طول 3 روز با حدود ۱۵۳ نفر تماشاگر، ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروش داشته است. فیلم کمدی «طبقه یک و نیم» به کارگردانی نوید اسماعیلی بیش از ۳۸۰۰ بلیت فروخته و در حالی که اکرانش از دهم آبانماه شروع شده، در 3 روز ابتدایی نمایشش حدود ۱۳۰ میلیون تومان فروش داشته است. انیمیشن «لوپتو» دیگر فیلمی است که از چهارشنبه هفته گذشته روی پرده رفت و نسبت به 2 فیلم دیگر فروش بهتری داشت. در ماههای اخیر فیلمهایی که در حوزه کودک بویژه در قالب انیمیشن روی پرده رفتهاند، مخاطب خوبی را جذب کرده بودند و «لوپتو» به کارگردانی عباس عسگری با حدود ۶ هزار نفر تماشاگر در طول 3 روز، بیش از ۱۸۰ میلیون تومان بلیت فروخته است.
فروش دیگر فیلمها در روزهای گذشته افزایش چندانی نداشته و بسیاری از سینماداران به این امید هستند که با حمایتهای سازمان سینمایی، فیلمهای جدیدی به چرخه اکران اضافه شوند تا رکورد سینما که شرایط سختتری را نسبت به دوران کرونا تجربه میکند، کمتر شود.
اخیرا شورای صنفی نمایش اعلام کرد، هر 2 هفته نمایش فیلمهای جدیدی که اکران شوند، یک هفته محاسبه خواهد شد و اگر فیلمهایی که همزمان با مسابقات جامجهانی روی پرده میروند با استقبال مخاطب روبهرو شوند تا پایان سال میتوانند بدون محدودیت آییننامهای روی پرده باقی بمانند. همچنین قرار بر این بود از فیلمهایی که در این روزها اکران میشوند حمایت مالی شود ولی جزئیاتی از این حمایت مالی سازمان سینمایی تاکنون منتشر نشده و سینمادارها و تهیهکنندهها نیز اطلاعات چندانی از آن ندارند.
ارسال به دوستان
اخبار
«دِرب» راهی جشنواره سه قاره شد
فیلم «دِرب» به کارگردانی هادی محقق راهی بخش مسابقه جشنواره سه قاره نانت فرانسه شد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «دِرب» به کارگردانی هادی محقق و تهیهکنندگی رضا محقق در سومین حضور جهانی خود به بخش مسابقه بینالملل چهلوچهارمین دوره جشنواره سه قاره در شهر نانت فرانسه راه پیدا کرد. این جشنواره پس از فستیوال کن، مهمترین جشنواره سینمایی فرانسه محسوب میشود. کارگردان و تهیهکننده فیلم به دعوت جشنواره، در این رویداد حضور پیدا میکنند.
آخرین بار که فیلمی از سینمای ایران در بخش مسابقه جشنواره سه قاره نانت حضور داشته است به سال ۲۰۱۵ و فیلم «ما در بهشت» ساخته سینا عطاییاندنا برمیگردد. فیلم «دِرب» در نخستین حضور جهانی خود، جشنواره بینالمللی فیلم بوسان را افتتاح کرد و توانست برنده جایزه اصلی بخش رقابتی جیسئوک جشنواره شود.
این فیلم در دومین حضور جهانی خود در نهمین دوره جشنواره فیلم کاتولیک (کاف) که ماه اکتبر در شهر سئول کرهجنوبی برگزار شد، نیز حضور داشت. «دِرب» روایتگر یک مامور اداره برق است که قرار است برق خانهای تَک و دورافتاده را وصل کند. هادی محقق، محمد اقبالی و... از جمله بازیگران این اثر هستند. همچنین پخش بینالمللی فیلم برعهده علی قاسمی است.
چهلوچهارمین دوره جشنواره سه قاره قرار است بین روزهای ۱۸ تا ۲۷ نوامبر (۲۷ آبان تا ۶ آذر) در شهر نانت فرانسه برگزار شود.
آغاز پخش اچدی شبکه امید
شبکه امید همزمان با ولادت امام حسن عسکری(ع) و بزرگداشت هفته ملی نوجوان با حضور رئیس سازمان صداوسیما پخش آزمایشی اچ دی خود را آغاز کرد.
به گزارش «وطنامروز»، پخش آزمایشی اچدی شبکه امید سیما با حضور پیمان جبلی رئیس رسانه ملی، محسن برمهانی معاون سیما، علیرضا شریفی سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه و صادق باطنی مدیر شبکه امید و دیگر مدیران رسانه ملی آغاز به کار کرد.
پیمان جبلی در آیین رونمایی از پخش آزمایشی HD شبکه امید در استودیوی این شبکه گفت: پرمخاطبترین شبکههای صداوسیما با توجه به مخاطب هدف، شبکههای پویا و امید هستند و کودکان و نوجوانان از وفادارترین مخاطبان برای رسانه ملی محسوب میشوند که این وظیفه رسانه را در افزایش کیفیت محتوا و پخش در این 2 شبکه بویژه شبکه امید، حساستر میکند.
وی ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک بقیه شبکههای باقیمانده سیما، با کیفیت پخش HD برای مخاطبان آمادهسازی شود.
حوزه هنری چهارمین «رویازی» را برگزار کرد
چهارمین دوره رویداد «رویازی» با حضور ۱۲ گروه انیمیشنساز در حوزه هنری برگزار شد.
چهارمین رویداد پرتاب انیمیشن ایران (رویازی) با حضور مدیران سینمایی حوزه هنری و ۱۲ گروه متقاضی حضور و ارائه طرحهای خود در این رویداد، در محل حوزه هنری برگزار شد. همچنین در این رویداد محمد حمیدیمقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، محمد رحیم لیوانی مدیرعامل مرکز انیمیشن صبا و سیدمهدی جوادی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی حضور داشتند.
در این رویداد هر کدام از حاضران در زمان ۷دقیقهای طرحهای انیمیشن خود را ارائه کردند. یکی از نکات جالب طرحهای ارائه شده در این دوره از «رویازی» توجه به قهرمانسازی و قهرمانپروری در انیمیشنها بود و قهرمان بیشتر طرحهای ارائه شده دختران کوچک بودند.
فرهنگسرای مقاومت در 15 غرفه برپا شد
سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران بهمناسبت ۱۳ آبان «فرهنگسرای مقاومت» را در ۱۵ غرفه با برنامههای متنوع برپا کرد.
به گزارش «وطن امروز»، به مناسبت گرامیداشت روز ۱۳ آبان، سالروز تسخیر لانه جاسوسی و روز دانشآموز، سازمان فرهنگی - هنری «فرهنگسرای مقاومت» را در ۱۵ غرفه و با برنامههای فرهنگی - هنری متنوع با هدف تقویت روحیه استکبارستیزی بین نوجوانان و جوانان برگزار کرد.
در این فرهنگسرا برنامههای متنوع فرهنگی برگزار و محصولات فرهنگی بین مخاطبان توزیع شد. آنچه در «فرهنگسرای مقاومت» مورد تاکید ویژه بود، استکبارستیزی و تاکید بر جنبههای مقاومت، زنده نگه داشتن رخدادهای مهم تاریخ انقلاب اسلامی در اذهان عمومی، شناساندن مردم ایران به عنوان یک ملت استکبارستیز به همه قدرتهای شیطانی و حمایت از ملتهای عدالتخواه جهان بود.
روایتگری تاریخ مستطاب آمریکا، بافت نقش پرچم ایران، گریم کودک، برپایی نگاه گذر با ۲۰ تابلو، برپایی تریبون آزاد با عنوان «خبرنگار انقلاب»، برپایی نمایشگاه کاریکاتور با موضوع استکبارستیزی، همعهدی با شهدا، مسابقه کودک و نوجوان، توزیع پرچم و سربند، پویش «یک جمله برای آرتین» و رادیو ۱۳ آبان بخشهای مختلف این برنامه بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|