|
ارسال به دوستان
فاشیستهای مدعی شعار «زن، زندگی، آزادی» به تئاتر هم رحم نکردند
زامبیها علیه آدینه
احمدرضا انصاریپور: لفظ آزادی را این روزها بسیار میشنویم اما در اینکه این آزادی حامل چه معنایی است، تردید بسیاری وجود دارد. این تردید زمانی بیشتر میشود که کسانی که شعار آزادی میدهند، در عمل به گونه دیگری رفتار کنند و حین اجرای نمایش «پرده خانه» در سالن شهرزاد تهران با شعار و توهین، بر هنرمند همفکرشان بتازند.
به گزارش «وطنامروز»، نمایش «پرده خانه» به کارگردانی گلاب آدینه، هنرپیشه باسابقه سینما و تئاتر است که این روزها در سالن شهرزاد تهران در حال اجراست اما برگزاری این نمایش در شرایط فعلی بازخوردهای بسیاری به دنبال داشته است. این بازخوردها که اکثرا منفی و از سوی آتشبیاران معرکه اعتراضات است، نه تنها حین اجرا و در خود سالن گریبانگیر «پرده خانه» است، بلکه در فضای مجازی هم دست از سر آن برنمیدارد. آنطور که حاضران در سالن میگویند، هر شب عدهای به قصد شعار دادن به محل اجرا میروند، شعارشان را میدهند، «زن، زندگی، آزادی» میگویند و میروند. رفتنشان هم البته به نشانه اعتراض به برگزاری نمایش در شرایط فعلی است، چرا که معتقدند بازگشت شرایط جامعه به روال طبیعی، عادینمایی اوضاع است و جایز نیست.
آدینه در فکر روشن ماندن چراغ
گلاب آدینه از زمان آغاز تبلیغات این نمایش، واکنشهای بسیاری از سوی مردم گرفت که غالبا گویای همین مخالفت با اجرا بود؛ این واکنشها هنوز هم ادامه دارد و عدهای را مقابل کارگردان این تئاتر صف کرده است اما آدینه نظر دیگری دارد. او در پستی در صفحه اینستاگرامی خود در این باره نوشته است: «چه مخالف این عمل در سالن تئاتر باشیم و چه موافق، پویایی و زنده بودن تئاتر که مدام از آن میگوییم یعنی همین. تماشاچیانی به سالن میآیند با نظرات و عقاید و برداشتها و جایگاه اجتماعی و شغلی و درآمدی متفاوت. پس هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و این زیبایی هنر نمایش است. تقریبا هر شب در پایان اجرا 3-2 نفری شعار میدهند. عدهای میآیند شعار میدهند، سرود میخوانند و میروند. اصل معنای هنر تئاتر یعنی همین». از آنچه گلاب آدینه، کارگردان نمایش «پرده خانه» نوشته چنین برمیآید که او بیش از هر چیز به دنبال پویایی و زنده ماندن تئاتر است؛ علیالظاهر اولویت او این است که چراغ تئاتر در این روزهای حساس روشن بماند و به همین خاطر ترجیح میدهد به عنوان یک هنرمند، در هر شرایطی روی صحنه اجرا بماند و سنگر را خالی نکند. موافقان اجرای این تئاتر هم البته کم نیستند و این را میتوان از پیشفروش ۲ هزارنفره بلیت نمایش در هفته نخست و همچنین برخی نظرات در فضای مجازی فهمید. این عقیده آدینه و موافقان اما برای آن مخاطبانی که شعار آزادی از جمله آزادی بیان و عقیده میدهند، قابل قبول نیست.
زامبیهای آزادیخواهنما!
عدم پذیرش این عقیده، باعث شده آدینه این روزها زیر بمباران بیامان تهدیدات و ناسزاهای مخالفان برگزاری نمایش باشد. گلاب آدینه که با نگاهی به سوابقش به زمینه فکری روشنفکری او پی میبریم، در اظهارنظراتش هیچگاه دیدگاههای اعتراضی مخالفان را رد نکرده بلکه مدعی شده نباید وجود این شرایط تئاتر را از رونق بیندازد. او درباره بازخوردهایی که این روزها از مخالفانش میگیرد، به ایسنا گفته است: «این روزها بیشمار نظرات فحش و ناسزا و تهدید دریافت میکنم و این موضوع را قدری نگرانکننده میدانم. در پاسخ به این نظرات نوشتهام عزیزان من! شروع نارضایتیهای مردم اصلا به دلیل همین بایدها و نبایدها بوده است. حرکت مردم از اعتراض به اختلاسها که آغاز نشد، بلکه مساله اختلاسها و... بعد به آن اضافه شد ولی شروع این وضعیت به بایدها و نبایدها برمیگردد. مردم از این باید و نبایدها عاصی شدهاند و حالا ما همین رفتار را در حق یکدیگر انجام میدهیم. در این مدت بعضی برای من قاطعانه حکم کردهاند این تئاتر نباید اجرا شود. البته هستند کسانی که با برشمردن دلایلی، محترمانه توضیح میدهند الان تئاتر کار کردن، جایز نیست یا نادرست است ولی این ادبیات که «من نمیگذارم... ما نمیگذاریم. نباید اجرا شود» در پاسخ به این ادبیات باید بگویم الان شمایی که این جملات را نوشتهای، با کسی که اجبارهای اجتماعی را در سطح جامعه ایجاد کرده، چه تفاوتی دارید؟!»
گلاب آدینه این موضوع را قدری نگرانکننده میداند و واقعا هم باید نگران این وضعیت بود. هجمهها به نمایش «پرده خانه» از سوی کسانی وارد میشود که شعار «زن، زندگی، آزادی» سر میدهند. از اظهارات آدینه هم چنین برمیآید که این دیدگاه برای او قابل قبول است. با این حساب، مخالفان برگزاری نمایش در واقع به کسی تاختهاند که هم زن است و هم زندگی و آزادی را قبول دارد. تفاوت آنهایی که در جبهه مقابل برگزاری «پرده خانه» صف بستهاند با آدینه در این است که هر چند شعارشان آزادی است و به عقیده خودشان به دنبال آن میگردند اما ذرهای به شعاری که سر میدهند، معتقد نیستند و این همان وضعیتی است که نگرانکننده است!
ارسال به دوستان
دفتر نشر فرهنگ اسلامی «اقیانوس آرام» را روانه بازار نشر کرد
افقهایی به وسعت اقیانوس
همزمان با برگزاری مراسم سیامین هفته کتاب جمهوری اسلامی و سالگرد رحلت علامه سیدمحمدحسین طباطبایی(ره)، از کتاب «اقیانوس آرام» در خانه کتاب و ادبیات ایران رونمایی شد.
به گزارش «وطنامروز»، «اقیانوس آرام »به قلم محمدعلی عباسیاقدم نخستین دفتر از مجموعه «قلهها به آسمان نزدیکترند» است که با هدف اشاعه و ترویج سبک زندگی و سیره علمای ربانی از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ و منتشر شده است. مراسم رونمایی این کتاب روز گذشته ۲۴ آبان همزمان با سالروز وفات علامه طباطبایی در خانه کتاب و ادبیات با حضور دکتر اسماعیل منصوریلاریجانی، نویسنده و استاد فلسفه و عرفان اسلامی برگزار شد.
کتاب «اقیانوس آرام» سرکی کوتاه به زوایای پیدا و پنهان زندگی علامه سیدمحمد طباطبایی است. در مقدمه این کتاب آمده است: «مجموعه «قلهها به آسمان نزدیکترند» سرکی کوتاه به زندگی بابرکت و پرمعنای علماست. پنجرهای گشوده به افقهای متعالی و زیباست تا زمینه را برای آشنایی علاقهمندان با مشی عالمان متقی و پرهیزکار هموار کند. «اقیانوس آرام» نخستین دفتر این مجموعه است که به سبک زندگی علامه سیدمحمدحسین طباطبایی اختصاص دارد. مردی که با حضور خود در حوزه علمیه قم این حوزه را به تحرک و پویایی واداشت و با نگارش تفسیر وزین« المیزان»، فصل نویی در حوزه تفسیر قرآن کریم رقم زد. این فیلسوف برجسته و حکیم وارسته علم و عمل را به هم آمیخت و در کنار خلق شاهکار المیزان در تهذیب نفس نیز به قلههای رفیع و سترگی دست یافت و شاگردانی برجسته و فاضل تقدیم حوزه علمیه کرد».
عباسیاقدم نویسنده «اقیانوس آرام» از روزنامهنگاران با سابقه حوزه فرهنگ و دفاعمقدس است که تاکنون در روزنامههای جوان و همشهری و نیز خبرگزاری مشرق و دفاعمقدس فعالیت داشته و در حوزه مطبوعات، جوایزی از جمله جایزه هفتمین جشنواره خبرنگاران و مطبوعات دفاعمقدس (مهر ۱۳۸۴) و نخستین جایزه ایثار و رسانه (بهمن ۱۳۹۵) را کسب کرده است. عباسیاقدم این روزها سرگرم نگارش دفتر چهارم مجموعه «قلهها به آسمان نزدیکترند» با عنوان «سرچشمه و دریا» است که به سبک زندگی و سیره عملی شهید سیدمحمد حسینی بهشتی میپردازد.
ارسال به دوستان
افتتاحیه کمرمق فیلمی که قرار است ناجی گیشه باشد
نیمروز 27 میلیونی «بخارست»
فیلم «بخارست» اکران خود را تا ساعت ۱۳:۱۵ نخستین روز اکرانش، با فروش ۲۷ میلیون تومانی رقم زد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی کمدی «بخارست» به تهیهکنندگی علی طلوعی، کارگردانی سیدمسعود اطیابی و نویسندگی حمزه صالحی از روز گذشته ۲۴ آبانماه در سینماهای سراسر کشور اکران شده و با اینکه انتظار میرفت افتتاحیه خوبی را در روز نیمبهای سینماها داشته باشد ولی بر اساس اطلاعات سایت سمفا سازمان سینمایی تا ساعت 13:15 این روز، نتوانسته است انتظارها را برآورده کند.
سینمای کشورمان که در شرایط فعلی از برخی نابسامانیها متضرر شده و شاهد عدم تمایل صاحبان آثار به اکران است، در این روزها چشمامید به این فیلم کمدی بسته است. این سومین اثری است که در یک سال اخیر از مسعود اطیابی روی پرده میرود و با توجه به فروش خوبی که ۲ فیلم قبلی او یعنی «دینامیت» و «انفرادی» تجربه کردهاند، انتظار میرود این فیلم هم شرایط مشابهی داشته باشد. رسیدن «بخارست» به پرده نقرهای هم البته با کش و قوسهایی همراه بود و در ابتدا پس از اعلام رسمی تاریخ آغاز اکران، صاحبان اثر اعلام کردند تمایلی به اکران در حال حاضر ندارند، در ادامه اما توافقاتی بین گروه سازنده و شورای صنفی نمایش انجام و منجر به قطعی شدن نمایش این فیلم شد.
بر اساس اطلاعات و آمار رسمی، این فیلم از ابتدای روز گذشته در ۷۹ سالن و ۲۰۵ سانس روی پرده رفته که حاصل آن تا ساعت 13:15 فروش ۲۷ میلیون و ۵۳۰ هزار تومانی بوده است. این رقم به ازای فروش ۱۲۸۵ بلیت به دست آمده است البته با توجه به ساعات اولیه اکران و فروش بلیتها حتما به مرور رقم فروش این فیلم بالاتر خواهد رفت.
ارسال به دوستان
رقم مشهورترین جایزه ادبی افزایش یافت
100 میلیون جایزه بیشتر برای برنده جلال
جایزه ادبی جلال که هر سال به آثار برگزیده ادبیات داستانی میرسد، امسال افزایشی 100میلیونی را تجربه کرده که نتیجه مطالبات شرکتکنندگان بوده است.
به گزارش «وطنامروز»، امسال قرار است پانزدهمین جایزه ادبی جلال آلاحمد به برترین اثر منتشر شده در حوزه ادبیات داستانی برسد اما این جایزه نسبت به دوره قبلی یک تغییر اساسی داشته است. رقم جایزه ادبی جلال آلاحمد امسال 100 میلیون افزایش داشته است و این موضوع در سالیان اخیر، مطالبه بسیاری از اهالی ادب بوده است. یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره به تسنیم گفت: مبلغ جایزه متناسب با امکاناتی که در اختیار معاونت فرهنگی است، تعیین میشود، امسال هم با توجه به شرایط موجود تلاش این است که این عدد تا حدودی متناسب باشد. در زمینه افزایش جایزه هم مطالبه در این زمینه وجود داشت و هم دغدغه معاونت فرهنگی این بود که این رقم عدد قابل اعتنایی باشد.
وی درباره رقم دقیق جایزه ادامه داد: بنابراین بخش مالی جایزه در پانزدهمین دوره ارتقایافته و مبلغ جایزه برگزیدگان پانزدهمین دوره جایزه ادبی «جلال آلاحمد» از 150 میلیون تومان دوره قبل به 250 میلیون تومان و مبلغ جایزه شایستگان تقدیر این دوره نیز از 30 میلیون به 50 میلیون تومان افزایش یافته است.
احمدوند همچنین اضافه کرد: تلاش مجموعه معاونت فرهنگی این است که جایزه جلال در فرآیند انتخاب، داوری و اعلام برگزیدگان یک عملکرد خوب و قابل دفاع داشته باشد. تلاش بر این است که داوریها از اتقان و شمولیت برخوردار باشد تا نتیجه مورد قبول جامعه فرهنگی و هنری را در پی داشته باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
صدور ۲ پروانه نمایش برای فیلمهای جهانگیرتاج
پروانه نمایش فیلمهای «عروس و ملوس» و «دزدی که برای شام آمد» که هر دو به تهیهکنندگی محمدرضا جهانگیرتاج ساخته شدهاند، صادر شد.
به گزارش «وطنامروز»، پروانه نمایش فیلم بلند داستانی سینمایی «عروس و ملوس» به تهیهکنندگی محمدرضا جهانگیرتاج، نویسندگی اکبر منصورفلاح و کارگردانی فرید کلهر و فیلم بلند داستانی سینمایی «دزدی که برای شام آمد» به تهیهکنندگی محمدرضا جهانگیرتاج، نویسندگی فهیمه سلیمانی و کارگردانی سیدمحسن میرحسینی روز گذشته ۲۴ آبان صادر شد.
پروانه هر یک از این فیلمها تا تاریخ ۲۵ آبان ۱۴۰۳ اعتبار خواهد داشت.
93 فیلم بینالملل در انتظار معرفی فیلمهای اسکار
۹۳ کشور تا ۱۱ مهرماه، نماینده خود را در شاخه بینالملل به اسکار 2023 معرفی کردهاند که این تعداد، برابر با تعداد کشورهایی است که در این شاخه از اسکار سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ شرکت کردند.
به گزارش «وطنامروز»، ۱۱ مهرماه، آخرین مهلت ارسال فیلم از سوی کشورها برای شرکت در شاخه بهترین فیلم بینالمللی اسکار ۲۰۲۳ بود. امسال آکادمی برخلاف سالیان گذشته که پس از پایان مهلت، از تعداد فیلمهای حاضر در این بخش، اطلاعاتی منتشر میکرد، هنوز خبری در این رابطه منتشر نکرده و تنها اعلام کرده مشغول بازبینی فیلمها برای رعایت تمام موازین این بخش است. آکادمی احتمالا پس از بررسی نهایی تمام فیلمها، آمار و اطلاعاتی راجع به آثار منتشر میکند.
۹۳ کشور تا پایان ۱۱ مهرماه نماینده خود را در این شاخه معرفی کردهاند. این تعداد از فیلم بینالملل، برابر با تعداد فیلمهایی است که در این شاخه از اسکار سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ شرکت کردهاند.
نودوپنجمین دوره جوایز اسکار نیز ۱۲ مارس ۲۰۲۳ (۲۱ اسفند) برگزار خواهد شد. ایران نیز «جنگ جهانی سوم» را به عنوان نماینده خود در اسکار ۲۰۲۳ معرفی کرده است.
۲ نمایشگاه فرهنگی ادغام شدند
۲ نمایشگاه تاثیرگذار و پرمخاطب «بازیهای رایانهای» و «رسانه دیجیتال» با هم ادغام شدند و در قالب نمایشگاه «فناوریهای محتوایی فضای مجازی» برگزار میشوند.
به گزارش «وطنامروز»، نمایشگاههای «رسانههای دیجیتال» و «بازیهای رایانهای» که ۲ نمایشگاه پرطرفدار حوزه دیجیتال هستند، امسال در قالب یک جشنواره تحت عنوان نمایشگاه «فناوریهای محتوایی فضای مجازی» برگزار میشوند. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد در جلسه سیاستگذاری این نمایشگاه، علاوه بر اعلام ادغام این دو نمایشگاه، بر برگزاری شایسته این رویداد تأکید کرد. وی در این باره گفت: این نخستینبار است که ۲ نمایشگاه تأثیرگذار و پرمخاطب «بازیهای رایانهای» و «رسانه دیجیتال» با همدیگر ادغام شده و در قالب نمایشگاه «فناوریهای محتوایی فضای مجازی» برگزار میشوند، پس لازم است همه در برگزاری قدرتمند آن اهتمام ورزند.
در این جلسه احکام اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه «فناوریهای محتوایی فضای مجازی» که به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده بود، توسط حامد حاجیملامیرزایی، رئیس این نمایشگاه به افراد یا نمایندگان آنان اعطا شد.
هند دنباله فیلم موفقش را میسازد
ساخت ادامه فیلم پرفروش «خیزش، غرش، آتش» از سوی کارگردانش تایید شد.
به گزارش «وطنامروز»، اس. اس. راجامولی، کارگردان فیلم اکشن پرفروش هندی «خیزش، غرش، آتش» تایید کرد که سازندگان در فکر ساخت دنباله این فیلم هستند. وی گفت: کار نوشتن دنباله داستان این فیلم اکنون توسط پدرش وی. ویجایندرا پراساد که فیلمنامهنویس است، در حال نوشته شدن است.
«خیزش، غرش، آتش» فیلمی حماسی- تاریخی و روایتگر داستان مبارزان واقعی آزادی هند در دهه ۱۹۲۰ است که موفق شده با فروشی بیش از ۲۴۰ کرور (۳۱ میلیون دلار) در سراسر جهان در نخستین روز اکران، رکورد بالاترین فروش افتتاحیه برای یک فیلم هندی را بشکند. این فیلم یکی از پرهزینهترین فیلمهای هند است و با بودجه ۷۲ میلیون دلاری ساخته شده و از زمان اکرانش در اواخر ماه مارس (فروردین) تاکنون، فروشی باورنکردنی را ثبت کرده است.
«خیزش، غرش، آتش» چندی پیش در سینمای ایران هم به اکران درآمد اما برخلاف استقبالهای جهانی خود، نتوانست در این گیشه توفیق چندانی کسب کند.
بهترین مستندهای سال جهان انتخاب شدند
با انتخاب برندگان جوایز مستندهای منتخب منتقدان، بهترین فیلمهای مستند در زمینههای مختلف در سال ۲۰۲۲ انتخاب شدند.
به گزارش «وطنامروز»، با برگزاری مراسم اهدای جوایز «مستند منتخب منتقدان»، بهترین فیلمهای مستند ۲۰۲۲ که میتوانند از مدعیان مهم اسکار در بخش بهترین مستند باشند، معرفی شدند.
در میان برندگان «شب بهخیر اوپی» ساخته رایان وایت بیشترین جوایز شامل بهترین مستند بلند، بهترین کارگردانی، بهترین موسیقی متن، بهترین مستند علمی/ طبیعت و بهترین نریشن را از آن خود کرد. این فیلم مستند از آمازون استودیوز، درباره داستان واقعی آپورچونیتی، کاوشگر ناسا است که به مریخ فرستاده شد تا ماموریتی ۹۰ روزه را انجام دهد اما تا ۱۵ سال به کار خود ادامه داد.
در این بخش «آتش عشق» از نشنال جیوگرافیک فیلم دوم و «ناوالنی» از اچبیاو مکس به عنوان فیلم سوم انتخاب شدند.
ارسال به دوستان
تدارک 7 هزار دقیقه برنامه زنده و ارتقای کیفیت پخش مسابقات
جامجهانی در سیمای 4k
در فاصله کمتر از یک هفته تا آغاز مسابقات جامجهانی، معاون سیما درباره برنامههای تدارک دیده شده برای این رویداد توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش «وطنامروز»، محسن برمهانی معاون سیما به همراه علیرضا شریفی سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه، محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم و حمید خواجهنژاد مدیر روابط عمومی سیما از شبکه فراتر 4k بازدید کردند. ابوالفضل صالحی، مدیر شبکه فراتر در جریان این بازدید گزارشی از جدول پخش برنامهها و آمادگی این شبکه برای پوشش رویداد بزرگ پیش رو ارائه کرد.
محسن برمهانی، معاون سیما در جریان این بازدید گفت: به مدد و تلاش بیوقفه، شبانهروزی و مجاهدانه همکاران معاونت توسعه و فناوری سازمان صداوسیما، شبکه 4k در این معاونت راهاندازی و برای مدتی راهبری شد و به تازگی در معاونت سیما از این ظرفیت و فناوری بهره میبریم. امسال توفیق این را داریم که برای نخستین بار برای حدود نیمی از مخاطبان سیما، مسابقات جامجهانی فوتبال را با کیفیت 4k پخش کنیم و مردم عزیز و ورزشدوستان کشورمان میتوانند مسابقات جامجهانی ۲۰۲۲ قطر را با این کیفیت بالا ببینند و لذت ببرند.
محمدرضا خوشرو، مدیر شبکه نسیم هم درباره پخش برنامهها از شبکه «فراتر» گفت: با آغاز بازیهای جامجهانی و پخش آن از شبکه «فراتر»، مخاطبان منتظر برنامههای مفرح و بانشاط و سرگرمکننده با بالاترین کیفیت صوت و تصویر باشند و این نوید خوبی برای مخاطبان و بینندگان همیشگی تلویزیون است.
خوشرو ادامه داد: به جهت کارکردی که برای شبکه «فراتر» دیده شده است و ماموریتی که در حوزه سرگرمی و نشاط دارد، برنامههای مفرح را در معرض دید مخاطبان قرار میدهد و به همین علت به عنوان یکی از کانالهای شبکه نسیم این ماموریت را یافته است.
ابوالفضل صالحی، مدیر شبکه «فراتر» نیز گفت: شبکه «فراتر» بنا دارد رویداد جامجهانی ۲۰۲۲ قطر و ۶۴ مسابقه فوتبال را به صورت زنده تقدیم نگاه مخاطبان خود کند. در ایام جامجهانی قطر، حدود 7 هزار و 400 دقیقه پخش زنده خواهیم داشت و حدود ۲ هزار دقیقه هم خلاصه و گزیده بازیها به صورت بازپخش تقدیم مخاطبان خواهد شد.
شبکه فراتر هماینک به عنوان یکی از کانالهای شبکه نسیم در حال پخش است و به جز مراکز استانها، در شهرهای سقز، بانه، مهاباد، آبادان و جزیره کیش هم قابل دریافت است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|