|
حمله به پاشنه آشیل اسرائیل
مهدی بختیاری*: عملیات شهادتطلبانه «علقم خیری» جوان 21 ساله فلسطینی در شهر اشغالی قدس که با یک اسلحه کمری، ۹ صهیونیست اشغالگر را هلاک کرد، از چند جهت حائز اهمیت است.
۱- این عملیات بلافاصله پس از کشتار ارتش صهیونیستی در شهر جنین رخ داد که در آن 10 جوان و حتی سالمند فلسطینی به شهادت رسیدند.
صهیونیستها پیش از این نیز با چند یورش به شهر جنین، برخی فرماندهان میدانی گروههای مقاومت از جمله جهاد اسلامی را به شهادت رسانده بودند تا از این طریق روند مقاومت را در این مناطق بویژه در شهر جنین که یکی از مهمترین مراکز مبارزات ضداشغالگران است، کند کنند.
عملیات «علقم خیری» کمتر از ۲۴ ساعت از کشتار جنین، پاسخی درخور، به موقع و احتمالاً بازدارنده در برابر این جنایت بود که حتماً سران رژیم اشغالگر را – اگر چه امروز تندروها بر آن حاکم هستند- در برخوردهای آتی دست به عصا خواهد کرد.
اساساً صهیونیستها نشان دادند در هر جا با پاسخ به موقع و سخت متقابل روبهرو شوند، دست از اقدامات خصمانه میکشند یا بسیار محتاطتر میشوند.
۲- اگر در گذشته مرکز مبارزات گروههای فلسطینی شهر غزه بود، در طول یکی دو سال گذشته کرانه باختری نیز به یکی از مهمترین دغدغههای امنیتی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
سال گذشته چندین عملیات متوالی با فاصله کم در مناطق مختلف کرانه غربی رود اردن بویژه شهر اشغالی قدس، چنان کار را برای دولت عبری سخت کرد که مجبور شد برای گرفتن عامل جوان یکی از همین عملیاتها، یگان ویژه خود به نام «سایرت متکال» را به میدان بیاورد.
تبدیل شدن کرانه باختری به مرکز مبارزه فلسطینیان علیه اشغالگران پس از آن تقویت شد که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرد تسلیح این مناطق میتواند موج سنگینی از تهدیدات امنیتی را برای دولت صهیونیستی به همراه داشته باشد.
یکی دو سال قبل پس از جنایات صهیونیستها در منطقه «شیخ جراح» (کرانه باختری) این گروههای مقاومت در «غزه» بودند که به خونخواهی آنها به پا خاستند و این اتحاد و همدلی میان فلسطینیهای دورافتاده از هم (در غزه و کرانه) اتفاق جدیدی بود که شاید در گذشته کمتر شاهد آن بودیم.
۳- یکی از اصول ثبات در دولت صهیونیستی و افزایش روند مهاجرت به سرزمینهای اشغالی، بر پایه «امنیت» قرار گرفته است.
اساساً یهودیان از نقاط مختلف جهان وقتی به سرزمینهای اشغالی میآیند که «امنیت» به عنوان یکی از وعدههای همیشگی رژیم اشغالگر به آنها از جمله مهمترین مشوقها بوده است. حالا ناامن شدن این مناطق که بعضاً از نقاط حساس سرزمینهای اشغالی محسوب میشوند، موج مهاجرت را معکوس کرده و در صورت ادامه آن، بیشتر نیز خواهد شد.
البته اینها همه آن چیزی نیست که دولت جدید صهیونیستی با آن مواجه است.
نتانیاهو به عنوان رهبر حزب «لیکود» برای اینکه در انتخابات اخیر بتواند اکثریت کنست (پارلمان اسرائیل) را به دست آورد، مجبور به ائتلاف با تندروترین و افراطیترین گروههای راستگرا از جمله حزب «قدرت یهود» به رهبری «ایتمار بن گویر» شد.
از همان زمان مبارزات انتخاباتی مشخص بود پیروز شدن این ائتلاف، تازه ابتدای چالشهای بزرگ در جامعه صهیونیستی است.
از یک طرف نتانیاهو قرار دارد که خودش یکی از مهمترین مصادیق بنبست سیاسی در چند سال اخیر بود که به موجب آن، تنها طی 44 ماه، 5 انتخابات برگزار شد که هیچکدام به تشکیل دولت باثبات نینجامید و از طرف دیگر، احزاب و افراد تندرو در داخل ائتلاف هستند که با پیروزی در انتخابات، در کابینه جدید پستهای حساسی گرفتند.
همین چند روز قبل بود که دادستان عالی اسرائیل صلاحیت «آریه درعی» رهبر حزب «شاص» را برای تصدی وزارت داخله رد کرد و همین نخستین چالش مهم دولت نتانیاهو بود، چرا که در صورت خروج اعضای معترض این حزب از ائتلاف که 11 کرسی کنست را در اختیار دارد، دولت ساقط و پارلمان منحل میشود و باید انتخابات جدید برگزار شود.
عملیاتهای اخیر فلسطینیها که در روزهای گذشته چند مرتبه تکرار شد، البته در حرف، واکنشهای تند افراطیونی نظیر بن گویر، وزیر امنیت داخلی را (که مسؤولیت پلیس را هم برعهده دارد) در پی داشت اما حتی اگر امثال بن گویر ندانند، دیگر افراد در کابینه حتماً او را ملتفت خواهند کرد که پاسخ فلسطینیها به افراطیگری امثال او نه مماشات و مذاکره بلکه سرب داغ خواهد بود.
آنچه مسلم است، کرانه باختری رود اردن روز به روز مسلحتر میشود و جوانان بیشتری به جمع عاملان عملیاتهای شهادتطلبانهای میپیوندند که حتی مرگ نیز جلودار آنها نیست؛ جوانانی که یک نفر از آنها – آنطور که شهید خیری گفت- در یک جای مناسب، به اندازه 1000 سرباز در میدان جنگ موثر هستند.
این جوانان امروز در کنار صدها موشک و راکت که از غزه، شهرکهای صهیونیستی را با خطر مواجه کردند، تهدید دیگری را برای آنها رقم زدند و آن هم این است: دولت صهیونیستی در هر لحظه و هر جا باید منتظر این باشد که یک جوان از جان گذشته فلسطینی اسلحهای به دست بگیرد و اگر اسلحه هم نداشت، با سلاح سرد به آنها حمله کند.
این جوانان بیش از آنکه کشتن اشغالگران برایشان مهم باشد، پاشنه آشیل دولت صهیونیستی را هدف گرفتهاند: امنیت!
کارشناس غرب آسیا*
ارسال به دوستان
کییف: کمیته بینالمللی المپیک مروج جنگ و کشتار است!
مشاور ارشد رئیسجمهور اوکراین کمیته بینالمللی المپیک (IOC) را به ترویج جنگ، کشتار و ویرانی متهم کرد. اظهارات اخیر «میخائیل پودولیاک» مشاور امور اجتماعی «ولودیمیر زلنسکی» علیه عالیترین نهاد بینالمللی ورزشی که ساختاری کاملا غربنهاد نیز دارد، بسیار شوکبرانگیز است.
به نظر میرسد توئیت پودولیاک واکنشی به تصمیم هفته گذشته کمیته بینالمللی المپیک مبنی بر بررسی مسیر بازگشت ورزشکاران روسیه و بلاروس به رقابتهای بینالمللی از جمله المپیک و پارالمپیک تابستانی 2024 پاریس است. مقامات ارشد اوکراینی حتی حاضر نیستند این تصمیم را بپذیرند که ورزشکاران ۲ کشور متخاصمشان به صورت بیطرف و بدون حق همراهی پرچم ملی خود در رقابتهای ورزشی بینالمللی شرکت کنند ولی لحن آنها در قبال این نهاد ورزشی به قدری تهاجمی است که قطعا هر کشور دیگری به خاطر اقدام مشابه مقاماتش توسط عالیترین نهادهای ورزش با جریمه سنگین مواجه میشد. پودولیاک دیروز در جدیدترین توئیت جنجالی خود نوشت: کمیته بینالمللی المپیک مروج جنگ، کشتار و ویرانی است و از تماشای ویرانی اوکراین لذت میبرد. سپس بدون ارائه هیچ مدرکی این کمیته را متهم کرد در ازای تصمیم خود برای «مجاز ساختن ترویج نسلکشی» از روسیه رشوه گرفته است. این در حالی است که روسیه نیز مدتهاست - حتی از قبل از آغاز جنگ اوکراین- از سازمانهای ورزشی بینالمللی به خاطر محروم کردن ورزشکاران این کشور از حضور در میادین به دلایل سیاسی شکایت میکند.
کمیته اجرایی کمیته بینالمللی المپیک تحریمهای گستردهای را علیه روسیه و بلاروس اعمال کرده است، از جمله از سازماندهندگان رویدادهای بینالمللی خواسته است از ورزشکاران این کشورها دعوت نکنند.
یکشنبه گذشته اما این نهاد نامهای از «الکساندرا زانتاکی» گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حقوق فرهنگی منتشر کرد که در آن از تحریمهای انجامشده علیه کشورها ابراز نگرانی کرده و آورده بود: این موضوع، مسائلی جدی را درباره اصل عدم تبعیض مطرح میکند، زیرا این کمیته ورزشکاران و مقامات را فقط بر اساس ملیت آنها هدف قرار داده است.
در مقابل کمیته ملی المپیک اوکراین تهدید کرد اگر ورزشکاران روسیه و بلاروس اجازه شرکت در مسابقه را داشته باشند، المپیک پاریس را تحریم خواهد کرد. همچنین زلنسکی گفته نامهای به «امانوئل مکرون» همتای فرانسوی خود ارسال کرده تا او را برای جلوگیری از بازگشت ورزشکاران روس و بلاروس به میادین ورزشی تحت فشار قرار دهد. در این صورت باید دید واکنش پاریس چیست، چون فرانسه حتی به عنوان میزبان رقابتها هم حق دخالت سیاسی در ورزش را ندارد.
ارسال به دوستان
دبیر چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در پاسخ به «وطن امروز»:
خودی و غیر خودی نداریم
محمدعلی میرزایی*: فردا چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر آغاز میشود. یکی از نکات منفی و حواشی جشنواره امسال فیلم فجر سیاسی کردن آن است؛ ولی نکته مهم این است که هم متولیان جشنواره و هم رسانهها، باید بدون توجه به حواشی به آثار ارزشمند جشنواره و تاثیرات مثبت آن نگاه کنند.
صبح دیروز نشست خبری چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، به همراه رونمایی از پوستر بخش بینالملل آن در پردیس سینمایی ملت با حضور مجتبی امینی دبیر جشنواره، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر و اهالی رسانه برگزار شد.
در این نشست مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر ضمن خوشامدگویی به اهالی رسانه، یادآور افرادی شد که طی سالهای اخیر همراه این رویداد بودند اما در حال حاضر کنارمان نیستند؛ از جمله این افراد میتوان به وحید اسلامی، اصغر یوسفینژاد، علیرضا غفاری، محسن جعفریراد، اشکان منصوری و بابک برزویه اشاره کرد.
وی ادامه داد: امسال در پردیس ملت تا ۲۱ بهمنماه ۱۴۰۱ میزبان مخاطبان خواهیم بود و جدول نمایش آثار نیز در ۲ روز آینده مشخص و منتشر خواهد شد. برنامه سینماها در روزهایی که ۳ فیلم اکران میشود از ساعت ۱۳ و در روزهایی که برنامه نمایش با ۲ اکران پیش میرود از ساعت ۱۶ آغاز خواهد شد.
در ادامه این نشست، امینی، دبیر چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر ضمن همدردی با زلزلهزدگان خوی، گفت: خدا را شاکریم که شرایط برگزاری چهلویکمین جشنواره فیلم فجر مهیا شد و به روزهای آغازین این رویداد نزدیک میشویم. با کمک و همراهی شما بزرگواران در ۱۲ بهمنماه ۱۴۰۱ جشن شروع سال سینمای ایران اتفاق خواهد افتاد. برگزاری و برنامهریزیها برای جشنواره امسال به علت مشکلات و التهابات چند ماه اخیر و روند سینمای کشور با تاخیر انجام شد و سرعت هنرمندان در مباحث تولیدی کاهش یافت اما ما در چارچوب ارزیابی فیلمها با بسته تولیدی خوبی روبهرو بودیم و ۷۵ اثری که به دبیرخانه رسید، نسبت به سالهای گذشته آثار قابل توجهی بودند. برخلاف سالهای گذشته که آثار در چارچوب تکلوکشین و شهری تولید میشد، امسال با گرافیک و اقلیمهای جدید، نشاط و شادابی در خط تولید سینما به چشم خواهد آمد و خط تولید سینما، با تنوع اقلیم و ژانرهای مختلف مخاطب را راضی نگه خواهد داشت و برای اکران سال آینده نیز با بسته خوبی روبهرو خواهیم بود.
وی افزود: کار هیات انتخاب در بررسی آثار سخت بود، چراکه باید آثاری انتخاب میشد که استانداردهای لازم را داشته باشد. میخواستیم شرایط را بهگونهای فراهم کنیم که همه آثار به جشنواره راه پیدا کنند. امسال ۳۰ فیلم خوب داشتیم تا جشنواره پررونق شکل بگیرد؛ ۲۴ اثر به بخش رقابتی راه یافت و ۴ اثر در رزرو ماند و امیدواریم کار جعفریجوزانی نیز به جشنواره برسد. امروز (دیروز) ۱۰ صبح بلیتفروشی در ۳ سامانه آغاز شده است و از ۳۰ بهمن اکرانهای استانی آغاز خواهد شد و ۴۸ ساعت قبل از ۱۷ بهمن بلیتهای مردمی استانها نیز به فروش خواهد رسید.
* حضور ۲۶ اثر از ۲۵ کشور در جشنواره فجر برای نخستین بار
دبیر چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر خاطرنشان کرد: امسال شاهد میهمانان خارجی و آثار بینالملل هم هستیم؛ برای حوزه بینالملل فیلم فجر ۵۷۸ اثر شرکت کردند که پس از بازبینی ۲۶ اثر از ۲۵ کشور در جشنواره حضور خواهند داشت و برای نخستین بار اکران خود را در جشنواره دارند؛ برخی از آنها تولیدات و محصولات مشترک است. امسال از ۲۸ کشور پذیرای میهمانان خارجی خواهیم بود و بازار جشنواره در خانه جشنواره (برج میلاد) برگزار خواهد شد. همچنین ورکشاپهای تخصصی را در موزه سینما در نظر گرفتهایم و برای میهمانان بینالملل نیز در همان برج میلاد ورکشاپهایی برگزار خواهد شد. همزمان با افتتاح جشنواره، سینماهای اطلس مال و پرند نیز بازگشایی خواهند شد. ما باید به خانواده سینمای کشور کمک کنیم و این جشنواره بستری است برای خانواده سینما تا زحمات چندین ماهه خود را در آن ارائه کرده و مخاطب خود را راضی کنند. انشاءالله مردم عزیز هم میزبان خانواده سینما هستند و در این ایام، جشن انقلاب و جشنواره فجر را خواهند دید و با همدلی و مودت جشن سینمای ایران را رقم خواهیم زد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد قاچاق فیلم و موضوع حفاظت از فیلمها گفت: برای امنیت فضای مجازی و آیتی، در ستاد برگزاری و وزارت فرهنگ و ارشاد تمهیداتی اندیشیده شده است، چرا که کشور در معرض حملات سایبری است و تکنولوژیهایی وجود دارد که از امنیت بالایی برخوردارند. تاریخ و زمانی در نظر گرفته شده است تا در استانهای دیگر اتفاقی نیفتد و بتوانیم جشنواره را منظم برگزار کنیم.
* تأخیر فیلمها و چالش سیمرغ مردمی
امینی ادامه داد: امسال خط تولید آثار سینمایی با توقف و کندی شکل گرفت و ما به پاس زحمات متقاضیان حضور در جشنواره که میخواستند اثرشان به جشنواره برسد وضع دوستان را درک کردیم. بنابراین تلاش کردیم با همکاری دبیرخانه شرایط اکران را برای فیلمهایی که دیر به جشنواره میرسند با برنامهریزی فراهم میکنیم. با توجه به اینکه برخی فیلمها از اواسط جشنواره به ناوگان اکران اضافه خواهند شد، شرایط را برای آرای مردمی با چالش روبهرو خواهند کرد و ما به دنبال این هستیم که بستر عادلانهای را در این زمینه فراهم کنیم، زیرا برخی فیلمها از ابتدا اکران میشوند و برخی دیگر از اواسط جشنواره روی پرده میروند که این عادلانه نیست و به دنبال تمهیداتی هستیم تا شاید بتوان آرای مردمی را در نظر گرفت.
دبیر جشنواره درباره اختصاص سیمرغ اقتباس در جشنواره امسال عنوان کرد: سیمرغ آثار اگر در بخش رقابتی بر پایه اقتباس شکل گرفته باشد و وزنی داشته باشد، میتوان به آن توجه ویژه کرد و باید دید موضوع اقتباس و کیفیت آن در جشنواره به چه صورت خواهد بود. برای پوشش خبری در برج میلاد تمهیداتی اندیشیده شده است تا خبرنگاران هم در میلاد و هم در پردیس ملت بتوانند پوشش خبری جشنواره را داشته باشند. اصحاب رسانه برای بازار اکران هم با هماهنگی جناب نجفی دسترسی خواهند یافت. سیاست ما از روز اول این بود که جشنواره ۴۰ ساله را به مرحله چهلویکم ببریم که باید با سبک ایرانی - اسلامی همراه باشد و نباید فرهنگهای کشورهای خارجی را پیادهسازی کنیم؛ چراکه ما عقبه فرهنگی ویژهای داریم و هیچ نقطه از جهان نمیتواند با آن مقابله کند. با برنامهریزیهای انجامشده با چارچوب ایرانی - اسلامی کار را جلو میبریم. شاید این کار اشتباهاتی داشته باشد اما قطعا با نقد و تذکر شما اهالی رسانه و هنرمندان اشتباهات برطرف خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فقط افرادی که در جشنواره حضور دارند داوری میشوند، عنوان کرد: در این 40 دوره از جشنواره همه باهم حالمان بد بوده یا همه باهم حالمان خوب بوده است؛ این جشنواره متعلق به همکاران عزیزمان است. در این 40 دوره و اینکه عزیزی بخواهد همراهی کند یا نکند ما بر اساس آییننامه و برنامهریزیها با اقتدار تصمیم خواهیم گرفت و مباحثی را که در نظر داریم پیش میبریم. این آثار برای مردم خلق شدهاند و نباید مباحث فرهنگی - هنری را با سیاست گره بزنیم. مشکلی در داوری این آثار نمیبینم. بنده با تولید از سینما شروع کردم و از ۱۷ سالگی عضو کوچکی از خانواده سینما هستم و با اهالی آن سالها با وجود اختلافات فکری زندگی کردهام و از دوستانمان هستند، صمیمتی بین دوستان جاری و ساری است؛ ما در این ماهها صمیمیت و روح عاطفی خود را حفظ کردهایم و این التهابات تاثیری در دوستیها و رابطهها نمیگذارد.
* شرکت انصرافیها در بخشهای جوایز
امینی درباره شرکت انصرافیها در بخشهای جوایز گفت: من مشکلی در این باره نمیبینم. روی این موضوع که من تهیهکننده گاندو هستم در رسانههای مختلف مانور میدهند؛ البته که سریالهای پلیسی و امنیتی اهمیت روشنی دارند اما در کارهای متفاوت دیگری هم در سینما نقش داشتم و هومن سیدی را من در فیلم آفریقا معرفی کردم یا کارهای ضداسرائیلی مثل شکارچی شنبه را کار کردم اما مدام روی گاندو متمرکز میشوند. اینها ربطی به نگاه امنیتی به جشنواره ندارد و من تنها به عنوان یک مدیر جشنواره فعالیت میکنم. هیچ دستور خاصی از جایی نرسیده که جشنواره را چگونه اداره کنم. وظیفه ما مراقبت از سینما و صیانت از خانواده سینما و آثار آنهاست. فشار زیادی روی سینماگران به خاطر فیلمسازی است، حال اگر فشارهای رسانهای زیادی به آنها وارد شود در حق آنها جفا میشود و حالی برای آنها باقی نمیماند. برای همین جنبه رسانهای کار با احتیاط جلو رفت، زیرا جشنواره در شرایطی سخت کار کرد و فیلمها نیز در این شرایط تولید میشد.
وی در ادامه در پاسخ به سوال «وطن امروز» که همراهی دبیر جشنواره با سازندگان چطور بوده است، یادآور شد: خودی و غیرخودی نداریم و همه سلایق و ایدئولوژیها در جشنواره حضور داشتهاند. هیچ هنرمندی نیست که تا به حال در جشنواره حضور نداشته باشد، حتی فردی که میگفت چند سال است در جشنواره حضور نداشتهام، در چند دوره جشنواره جهانی فیلم فجر شرکت کرده و حتی دستمزد گرفته است.
امینی همچنین درباره سایتهای فروش بلیت فیلمهای جشنواره گفت: هر ۳ سایت از صبح مشغول کار هستند، البته اختلالهایی دارند اما مشکلی برای اجرا ندارند. تاکنون بیش از 6 هزار و 500 بلیت فروخته شده است.
* روزنامهنگار
ارسال به دوستان
هشدار رادان به دشمنان دشمن باز هم با شرمندگی و فضاحت مواجه میشود
پلیس آمادهتر از دیروز
پس از انتصاب سردار احمدرضا رادان از سوی رهبر انقلاب به فرماندهی فراجا، با حکم فرمانده کل انتظامی کشور انتصابهایی در فراجا انجام شده است. در همین ارتباط دیروز مراسم تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید پلیس پایتخت برگزار شد. رئیس پلیس کشور در این مراسم با تاکید بر اینکه امروز آمادهتر از دیروز هستیم، گفت: شیوههایی که دشمن در جنگ ترکیبی و هیبریدی به کار میگیرد، اهمیت کار انتظامی را دوچندان کرده است. سردار احمدرضا رادان در مراسم تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید پلیس پایتخت که دیروز در ستاد فاتب برگزار شد، گفت: حساسیت انجام ماموریت و انجام وظیفه در مجموعه انتظامی کشور خاص و منحصربهفرد است که دلایل مختلفی دارد. وی ادامه داد: همین حساسیت نیز سبب ویژگیهای مهمی در اتحاد رویکردها شده است. وی ادامه داد: شیوههایی که دشمن در جنگ ترکیبی و هیبریدی به کار میگیرد، اهمیت کار انتظامی را دوچندان کرده است. سردار رادان با بیان اینکه امروز آمادهتر از دیروز هستیم، گفت: این را همواره به دشمنانمان اعلام کردیم. در هر فتنهای در نهایت شرف و آبرو نثار بچههای مخلص بسیج و مدافعان امنیت شده و یأس و سرخوردگی هم نصیب دشمنان و فتنهگران شده است. فرمانده فراجا پوشیدن لباس انتظامی را منت خداوند بر سر برخی بندگانش برای پرکردن توشه آخرت توصیف کرد و گفت: شک نکنید این خدمت مسیر سخت آخرت را به مسیری سهل بدل میکند. سردار رادان تهران را نقطه اصلی هدف دشمن دانست و گفت: هر اقدامی که در تهران انجام شود، میتواند الگوساز و برتریساز نسبت به دیگر نقاط کشور باشد، پس فرماندهانی باید در تهران قرار بگیرند که ویژگی صددرصدی برای مقابله با این مشکلات و چالشها را داشته باشند. وی سردار رحیمی را به سردار رشید در تامین امنیت توصیف کرد و گفت: در طول این 6 سال، سردار رحیمی ماموریت خود را با ظرافت و البته با اقتدار پیش برد. شاهد این مدعا نیز اتفاقاتی است که در تهران رخ داد؛ مانند اتفاقات ٩۶، ٩٨ و ١۴٠١ که هر بار شیوه و شگرد دشمن متفاوت از بارهای قبل بود. اگر دشمن بخواهد اینبار هم اقداماتی را انجام دهد، بازهم شرمندگی و فضاحت برایش خواهد ماند. سردار رادان خدمت در تهران را سخت و حساس دانست و گفت: شیرینی آن هم معاملهای است که با خدا میکنیم و توشهای است که کسب میکنیم. انصافا کار در تهران بزرگ پولاد میخواهد که سردار رحیمی با افتخار از این آزمون بیرون آمد. فرمانده فراجا به فرآیند انتخاب سردار محمدیان برای ریاست پلیس پایتخت اشاره کرد و گفت: یافتن فردی که ویژگیهای سردار رحیمی و توانایی مدیریت پایتخت را داشته باشد، دشوار بود و ما در نهایت به سردار محمدیان رسیدیم. وی افزود: سردار محمدیان در ادامه فعالیت سردار رحیمی باید بتواند مسیری جهشی و توأم با رأفت و اقتدار را به نمایش بگذارد و بر اساس آنچه مقام معظم رهبری در حکم انتصاب بنده تاکید فرمودند، عمل کند. سردار رادان افزود: سردار رحیمی از عصر امروز فعالیت خود را در پلیس تاثیرگذار و مهم امنیت اقتصادی فراجا آغاز خواهد کرد. وی در پایان با خسته نباشید به همکاران خود بابت اقدامات انجامشده، گفت: همچنین عرض آمادهباش دارم برای اقدامات بزرگ و تحولات بنیادین و جهادی و اثرگذار در آینده.
* وعده رادان برای شنیدن خبرهای خوب از پلیس
فرمانده فراجا اعلام کرد بزودی خبرهای خوبی از مجموعه انتظامی کشور به گوش مردم خواهد رسید. هفدهم دیماه امسال بود که مقام معظم رهبری در حکمی سردار احمدرضا رادان را به عنوان فرمانده فراجا منصوب کرد. ایشان در این حکم «جلب رضایت خداوند متعال و در امتداد آن، جلب رضایت مردم عزیز در حراست از امنیت و تأمین آسایش عمومی» را مورد توصیه قرار داده و بر «ارتقای تواناییهای سازمان و صیانت از شأن کارکنان و پرورش پلیس تخصصی برای بخشهای گوناگون امنیت» تاکید کردند؛ موضوعی که توجه به آن در روزهای اخیر از سوی فرمانده فراجا مورد تاکید قرار گرفته است. در همین راستا نیز، دیروز دوشنبه، ۱۰ بهمنماه، سردار احمدرضا رادان، فرمانده فراجا در حاشیه مراسم تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید پلیس پایتخت، با حضور در جمع خبرنگاران به ۲ پرسش خبرنگاران درباره اقدامات پلیس برای مبارزه با سرقت و ارتقای توان پلیس پاسخی کوتاه داد و گفت: «بزودی صحبتهای بیشتری با خبرنگاران مطرح خواهم کرد اما در حال حاضر باید بگویم مردم عزیز در آینده نزدیک خبرهای خوبی از پلیس خواهند شنید». با توجه به اظهارات اخیر فرمانده فراجا درباره سرلوحه قرار دادن توصیههای مقام معظم رهبری و نیز برنامهریزی برای مقابله با جرم سرقت، به نظر میرسد یکی از اولویتها و خبرهای خوب پلیس، اجرای طرحهای ویژه برای مبارزه با سرقت و جرائمی است که سبب ایجاد نگرانی برای مردم شده است.
* تاکید رئیس جدید پلیس پایتخت بر حمایت قضایی جهت افزایش امنیت جامعه
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه امنیت محلهمحور، ایمنی، انضباط ترافیکی و مقابله با سرقت در دستور کار است، گفت: باید با حمایت قضایی تحولی بنیادین انجام داد که ثمره آن افزایش امنیت جامعه باشد. سردار عباسعلی محمدیان در مراسم معارفه خود به عنوان فرمانده انتظامی تهران بزرگ که دیروز در ستاد فاتب برگزار شد، گفت: امیدوارم با اتکا به خداوند متعال در این آزمون سربلند شوم. وی افزود: فرماندهان لایق و شایستهای در فرماندهی انتظامی تهران بودند و تلاش کردند امنیت را در این شهر برقرار کنند. وی با بیان اینکه پیشینه خدمت در تهران بزرگ این امید را برمیانگیزد که در راستای برقراری نظم و امنیت بتوانیم بدون وقفه ماموریتها را تداوم بخشیم، تاکید کرد: باید تحول بنیادین در مدیریت تهران ایجاد شود. فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: در راستای عملیاتی شدن پلیس در تراز انقلابی، مردمی و فدایی از طریق مسؤولیتپذیری و مردمداری و مشارکت عمومی، اقدامات خود را پیش میبریم. سردار محمدیان با بیان اینکه امنیت محلهمحور، ایمنی، انضباط ترافیکی و سرقت در دستور کار است، خاطرنشان کرد: باید با حمایت قضایی تحولی بنیادین انجام داد که ثمره آن افزایش امنیت جامعه باشد.
* کاهش ۹ درصدی سرانه جرائم در حوزه سرقت
رئیس پیشین پلیس پایتخت نیز در مراسم تکریم خود با ارائه گزارشی از اقدامات انجامشده، از کاهش ۹ درصدی سرانه جرائم در حوزه سرقت در تهران خبر داد. سردار حسین رحیمی در مراسم تکریم خود و معارفه سردار محمدیان به عنوان رئیس پلیس پایتخت، گفت: دشمنان نظام سربلند و مقدس جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۴ سال همواره تلاش کردند تا نظام را دچار چالش کنند که البته موفق نشدند. وی تصریح کرد: فراجا به عنوان رکن اصلی برقراری امنیت است و برقراری امنیت را در تمام نقاط کشور فراهم کرده است و در پایتخت نیز این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است. وی ادامه داد: مردم عزیز ما باید بدانند که پلیس در حال تلاش برای مقابله با تمام جرائم است و اصلیترین و از مهمترین اولویتهای پلیس تهران موضوع «سرقت» است. سردار رحیمی که به عنوان رئیس جدید پلیس امنیت اقتصادی فراجا منصوب شده است، با بیان اینکه برای سرقت ۲ طرح اختصاصی ایجاد شده است، گفت: طرح «رعد» و طرح «کاشف» به مرحله اجرا درآمدند و امروز میتوانیم بگوییم کاهش ۹ درصدی سرانه جرائم را در حوزه سرقت شاهد بودهایم.
وی از افزایش ۱۰ درصدی کشفیات در پلیس پایتخت خبر داد و گفت: بیش از ۹۰ درصد اموال مسروقه کشف شدند. رئیس پلیس پیشین تهران با بیان اینکه دومین دغدغه مردم تهران «مواد مخدر» است، اظهار کرد: طی سالیان گذشته به صورت توأمان برنامههای مبارزه خود را پیش بردیم و بخش اعظمی از خردهفروشان و پارکهای سطح شهر را پاکسازی کردیم. منطقه جاجرود، شوش، مولوی، هرندی، دره فرحزاد، همگی پاکسازی شدند و امروز میتوانم بگویم بیش از ۹۰ درصد این مناطق پاکسازی شده است. به گفته سردار رحیمی، با اجرای طرح «ظفر» و شناسایی ۳۰۰ پلاک قرمز، اقدامات خوبی را پیش بردهایم. رئیس پلیس پیشین تهران با اشاره به برخورد با اراذل و اوباش گفت: امروز دیگر هیچ اراذل و اوباشی وجود ندارد و پروندههای این بخش به پایان رسیده است.
ارسال به دوستان
زلزلهزدگان با سرما و برف و باران مواجهند
خوی نیازمند توجه بیشتر
* اسکان زلزلهزدگان در 31 اردوگاه/ * ۲۵۰ میلیون تومان وام و ۸۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به زلزلهزدگان
زلزلهزدگان خوی به دلیل احتمال وقوع پسلرزهها و در شرایطی که شاهد بارش برف و برودت هوا در منطقه هستیم، برای تامین امنیت جانی در کمپهای اضطراری اسکان داده شدند. از سویی نیازهای اولیه و ضروری آنها از هر حیث تأمین شده و توزیع تجهیزات لازم از نظر گرمایش، پتو و توزیع بستههای غذایی هم در حال اجرا است. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره کمکهای بلاعوض دولت به مناطق زلزلهزده خوی گفت: به طور عموم ۲۵۰ میلیون تومان وام و حدود ۸۰ میلیون تومان کمک بلاعوض داده میشود. محمد حسن نامی در گفتوگو با فارس اظهار کرد: ما همچنان در منطقه زلزلهزده خوی هستیم و به اتفاق مسؤولان از اردوگاهها بازدید کردیم و میطلبد میزان کمکها به مردم افزایش یابد. وی افزود: تقاضای چادر بسیار افزایش داشته و به بسیاری از مردم چادر تحویل داده شده است اما از آنجایی که میزان وقوع پسلرزهها در منطقه بسیار بالاست، مردم تقاضای چادر دارند. با این حال چادر در حال تحویل است و غذای آماده در برخی بخشها توزیع شده است اما لازم است به دیگر مناطق روستایی این غذاهای آماده ارسال شود. معاون وزیر کشور در ادامه تاکید کرد: ۷۰ روستا در زلزله دچار آسیب شدهاند که باید از تمام آنها بازدید کرد. ۷۵ گروه ارزیاب ۲ نفره در سطح مناطق زلزلهزده فعال هستند که وزیر کشور تأکید کرد این میزان به ۲ برابر یعنی ۱۵۰ گروه افزایش یابد. نامی درباره کمکهای بلاعوض دولت به مناطق زلزلهزده خوی گفت: به طور عموم ۲۵۰ میلیون تومان وام و حدود ۸۰ میلیون کمک بلاعوض داده میشود. از طرفی سازمان بنیاد مستضعفان در زلزله ۱۳ مهر و ۲۸ دی تمام سیمان مورد نیاز همچنین میلگرد را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار داد و این خدمات همچنان ادامه دارد. وی اضافه کرد: همچنین ستاد اجرایی فرمان امام برای تهیه لوازم زندگی و تجهیزات تلاشهایی را انجام داده، البته همه سازمانها پای کار هستند و ارتش نیز همه بخشها را پای کار آورده است. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به برخی نیازمندیهای مردم منطقه زلزلهزده خوی اظهار کرد: نیازمند تهیه کانکسهایی به صورت سرویس بهداشتی و ایجاد حمامهای صحرایی هستیم که باید به سرعت پیشبینی شود. وی یادآور شد: از نظر وصل بودن آب و برق و گاز هیچ مشکلی نداریم اما بنا بر اظهار برخی شهروندان، آب ۳۰ خانه و گاز منازلی که خالی از سکنه بود نیز قطع شده است. از سویی گروههای جهادی پزشکی به صورت سیار در روستاها و مناطق زلزلهزده در حال مداوای بیماران هستند و انجام خدمت میکنند. نامی عنوان کرد: در روستاهای زلزلهزده عموما به دلایل آنکه مردم دارای دام هستند، حاضر به حضور در چادر نیستند. وی خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۳۳۰ هزار لیتر بنزین توزیع شده و خودروهایی که نفت سفید میتوانند توزیع کنند در حال فعالیت هستند و شرکت نفت آمادگی دارد سوخت را به نیروگاهها ارسال کند. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره برپایی مراکز درمانی صحرایی هم گفت: بیمارستان صحرایی از سوی نیروهای نظامی دایر شده و فراجا ۸ اکیپ از پلیس آگاهی برای امنیت شهر ارسال کرده است تا امنیت در منطقه برقرار شود.
* برپایی ۳۱ اردوگاه اسکان اضطراری در خوی
دبیرکل جمعیت هلالاحمر گفت: با توجه به تداوم پسلرزهها در خوی و ناامن بودن این منطقه، هلالاحمر در حال افزایش اردوگاههای اسکان اضطراری برای اسکان مردم است. یعقوب سلیمانی دیروز درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به مردم زلزلهزده گفت: تا امروز ۳۱ اردوگاه اسکان اضطراری موقت شهری توسط هلالاحمر در خوی ایجاد شده است.
وی در ادامه بیان کرد: توزیع تجهیزات لازم از نظر گرمایش، پتو و بستههای غذایی هم در حال اجراست. نزدیک به ۶۹۲۰ دستگاه چادر، ۳۱ هزار و ۵۰۰ تخته پتو، ۲۳۶۰ تخته موکت و بستههای غذایی ۷۲ ساعته هم بین افرادی که اسکان موقت گرفتهاند، توزیع شده است. دبیرکل جمعیت هلالاحمر در ادامه افزود: ۴۰۰۰ دستگاه هیتر برقی خریداری شده و از شب گذشته در حال توزیع بین زلزلهزدگان است. مشکل ما پسلرزههایی است که در این منطقه در حال وقوع است و عصر روز گذشته زلزله ۴.۹ دهم ریشتری برخی روستاها را تحت تاثیر قرار داد. وی در ادامه بیان کرد: تیمهای واکنش سریع ما از ۵ استان در این منطقه مستقر هستند. پشتیبانی از سوی استانهای دیگر در حال انجام است. وی افزود: چادر مورد نیاز برای اسکان از سایر استانها در حال ارسال به خوی است.
* تعداد مصدومان زلزله خوی به ۱۱۶۷ نفر رسید
طبق اعلام استانداری آذربایجان غربی تعداد مصدومان زلزله خوی به ۱۶۷ نفر رسید. ۷۶ نفر از مصدومان زلزله در بیمارستانهای شهرستان خوی بستری شده و ۱۱۵ نفر نیز به مراکز درمانی شهرستان سلماس اعزام شدهاند. زلزله شهرستان خوی سبب آسیب رسیدن ۲۰ تا ۸۰ درصدی به واحدهای مسکونی در ۷۰ روستا شده است. با تکمیل مراحل شناسایی قربانیان حادثه زلزله خوی، پیکر ۳ قربانی این حادثه ستار قلیزاده ۳۷ ساله، رویا عبداللهپور ۱۱ ساله و ستار شیرافکن ۶۵ ساله به خانوادههای آنان تحویل شد.
ارسال به دوستان
بارندگی در 22 استان کشور تا پایان هفته
چتر برف و باران بر سر ایران
در پی فعال شدن سامانه بارشی در کشور رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وزش باد شدید و بارش برف و باران در نقاط مختلف کشور خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: این سامانه بارشی روز دوشنبه (دیروز) در غالب مناطق کشور جز جنوب و جنوب شرق فعال بود به طوری که در مناطق مرتفع و سردسیر و بارش برف و در مناطق گرمسیر باران و گاهی رعدوبرق رخ داد. همچنین استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، جنوب لرستان، شمال و شرق خوزستان، غرب کردستان و کرمانشاه شاهد بارش شدید باران بودند. وی ادامه داد: سهشنبه (امروز) گستره بارش علاوه بر این مناطق در شمال بوشهر و فارس نیز پیشبینی میشود. در خوزستان، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، لرستان، ایلام، غرب کردستان، جنوب آذربایجان غربی، کرمانشاه، همدان، مرکزی و شمال استان قزوین نیز بارش شدت خواهد داشت. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا طی ۲ روز آینده وزش باد همراه با کاهش نسبی دما و کولاک برف در نواحی کوهستانی زاگرس و البرز مرکزی رخ میدهد. وی افزود: چهارشنبه (فردا) در شمال غرب و غرب سواحل خزر بارندگی کاهش مییابد و در سایر مناطق ذکر شده این وضعیت ادامه خواهد داشت. در استانهای چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، جنوب لرستان، شمال شرق خوزستان، شمال بوشهر و برخی مناطق خراسان رضوی بارش شدت خواهد داشت. ضیاییان گفت: پنجشنبه 13 بهمن در استانهای مرزی واقع در شمال غرب و غرب کشور همچنین در بوشهر، فارس، کرمان، یزد، شمال سیستانوبلوچستان، خراسان جنوبی، مناطقی از خراسان رضوی و در ارتفاعات البرز بارش رخ میدهد. وی افزود: جمعه ۱۴ بهمن در برخی مناطق واقع در شمال غرب و استانهای خراسان رضوی و جنوبی رگبار پراکنده رخ میدهد و سامانه بارشی از شرق کشور خارج میشود. ضیاییان ادامه داد: سهشنبه (امروز) در برخی مناطق جنوب غرب، غرب، مرکز، دامنههای جنوبی البرز به تدریج شرق و جنوب شرق کشور و چهارشنبه (فردا) در برخی مناطق جنوب، غرب، مرکز، جنوب شرق، شرق و شمال شرق کشور وزش باد شدید رخ خواهد داد.
* تداوم بارش باران و برف در تهران
اداره کل هواشناسی استان تهران از تداوم بارش باران و برف در تهران طی روزهای آتی و کاهش تدریجی کمینه دما از پنجشنبه 13 بهمن خبر داد. با بررسی نقشههای هواشناسی، تصاویر ماهوارهای و خروجی مدلهای پیشیابی عددی تا صبح چهارشنبه (فردا) با فعالیت متناوب سامانه بارشی، آسمان نیمهابری تا ابری در بعضی ساعات بارش باران و برف و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف و پدیده مه همراه با وزش باد و کولاک برف با احتمال رعد و برق و در نقاط مستعد، بارش تگرگ و کاهش دید و لغزندگی سطح جادهها و معابر پیشبینی میشود. طی روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ بهمن در بعضی ساعات بارش پراکنده برف و باران بویژه در ارتفاعات افزایش ابرناکی و بارش برف همراه با وزش باد دور از انتظار نخواهد بود. از صبح روز پنجشنبه روند کاهش تدریجی کمینه دما پیشبینی میشود. آسمان پایتخت سهشنبه (امروز) ابری، در بعضی ساعتها همراه با بارش باران و برف، گاهی وزش باد با احتمال رگبار و رعد و برق با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۷ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (فردا) نیمهابری، در بعضی ساعتها بارش پراکنده، گاهی وزش باد و بتدریج کاهش ابر با حداقل دمای یک و حداکثر دمای ۸ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ارسال به دوستان
سراسیمگی رئیس موساد پس از ماجرای اصفهان نشان میدهد اسرائیلیها وحشتزدهاند
انتظار مرگبار اسرائیلیها
گروه بینالملل: با گذشت 3 روز از حمله خرابکارانه ناموفق رژیم صهیونیستی به یکی از مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع، واکنشها به این حادثه همچنان ادامه دارد.
در شرایطی که برخی منابع خبری عبری خبر میدهند رژیم صهیونیستی خود را برای پاسخ انتقامی ایران آماده میکند، یک مقام مسؤول ایرانی درباره تلاش رسانههای صهیونیستی برای دستاوردسازی از این حمله تروریستی در گفتوگو با الجزیره تصریح کرد: «حمله اصفهان موفقیتآمیز نبود و سخنان منابع اسرائیلی صرفا تبلیغاتی و برای سرپوش گذاشتن بر این شکست است. نشانههای عملی اولیه حاکی از دست داشتن اسرائیل در حمله به اصفهان است و تحقیقات باید ادامه یابد». مقام مسؤول ایرانی تصریح کرد احتمالات موجود نشان میدهد ریزپرندهها از داخل ایران و از نزدیکی محل هدف بلند شدهاند. وی افزود: «اسرائیل بخوبی میداند پاسخ آن را دریافت خواهد کرد و این همان چیزی است که پیش از این نیز به دور از هرگونه سروصدا و اظهارنظرهای متوالی اتفاق افتاده است. واشنگتن از این حمله فاصله میگیرد، زیرا میداند آن شکست خورده و تهران را مجبور به تغییر سیاستهایش نخواهد کرد. کسانی هستند که با آتش بازی میکنند. ما تردیدی نداریم که اگر برای آغاز یک جنگ منطقهای تصمیم بگیرند، خودشان نخستین کسانی هستند که خواهند سوخت».
* حمله سایبری به کارخانههای شیمیایی اسرائیل
در همین حال خبرگزاری فلسطینی سما دیروز اعلام کرد کارخانههای شیمیایی رژیم صهیونیستی هدف حمله سایبری قرار گرفتند. بر پایه این گزارش، این حمله توسط گروه موسوم به «لشکر الکترونیک قدس» انجام شد. هکرها در این حمله با ارسال پیامی برای کارکنان این شرکتها به آنها هشدار دادند: «پیام ما به شیمیدانان که در کارخانههای شیمیایی کار میکنند این است که این کار را ترک کرده و به دنبال شغل جدید در مکانی باشند که ما حضور نداریم اما متأسفانه ما در همه جا هستیم». در این پیام همچنین آمده است: «ما تاکید میکنیم کار شما در کارخانههای شیمیایی جانتان را به خطر میاندازد، دفعه بعد در حل کردن بدنتان با مواد شیمیایی تردید نخواهیم کرد و هر جنایتی علیه فلسطینیها خون شما را هزینه میکند. ما همه جا هستیم». زیرساختهای مختلف نظامی، امنیتی، اقتصادی و مراکز و تاسیسات حیاتی رژیم صهیونیستی بویژه در طول ماههای اخیر بارها هدف حملات سایبری قرار گرفته است.
* رئیس موساد زمان حمله اصفهان نشست امنیتی را ترک کرد
همچنین رسانههای صهیونیستی گزارش دادند رئیس دستگاه جاسوسی این رژیم همزمان با اعلام خبر حمله در اصفهان، نشست امنیتی - سیاسی هیأت وزیران را ترک کرده و دیگر به آن بازنگشته است. منابع صهیونیستی صبح دوشنبه جزئیات جدیدی از تحرکات مقامات این رژیم همزمان با اعلام خبر حمله در ایران منتشر کردند. شبکه صهیونیستی «کان» گزارش داد «دیوید بارنیا» رئیس دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) نشست امنیتی - سیاسی این رژیم را کمی قبل از ساعت ۲۲ به وقت فلسطین اشغالی (حوالی ۲۳:۳۰ به وقت ایران) ترک کرده است. طبق این گزارش، رئیس موساد پس از انتشار خبر ریزپرندهها در اصفهان دیگر به نشست امنیتی - سیاسی بازنگشته است. این گزارش در حالی منتشر شده است که روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال»، شامگاه یکشنبه مدعی شد رژیم صهیونیستی پشت حمله تروریستی شکستخورده به مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع ایران در اصفهان قرار داشته است. این روزنامه به نقل از مقامهای آمریکایی و افراد مطلع گزارش داد اسرائیل یک حمله پهپادی مخفیانه به یک مرکز دفاعی در ایران انجام داده است. والاستریت ژورنال همچنین مدعی شد واشنگتن و تلآویو به دنبال راههای جدید برای مقابله با برنامه هستهای و نظامی ایران هستند.
* مسکو: حمله به تأسیسات ایران عواقب غیرقابل پیشبینی دارد
وزارت خارجه روسیه حمله هواپیماهای بدون سرنشین به تأسیسات دفاعی ایران را بهشدت محکوم کرد. به گزارش اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه ضمن محکوم کردن حمله به تأسیسات دفاعی ایران هشدار داد این اقدام تروریستی میتواند «عواقب غیرقابل پیشبینی» داشته باشد. «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بیانیهای در این باره از سازماندهندگان اقدامات تحریکآمیز، حامیان آنها و کسانی که از این اقدام تجاوزکارانه احساس غرور میکنند، خواست درک کنند امید آنها برای تضعیف ایران بیهوده است.کاخ کرملین نیز حمله تروریستی ناموفق ریزپرندهها به مجتمع کارگاهی وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران در اصفهان را محکوم کرد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاستجمهوری روسیه دیروز گفت: «سرویسهای ویژه روسیه در حال تجزیه و تحلیل اطلاعات درباره حملات پهپادی اخیر به ایران هستند. در هر صورت، ما چنین اقداماتی را علیه یک کشور مستقل محکوم کنیم».
* اتحادیه اروپایی: گزارشها را دنبال میکنیم
سخنگوی ارشد سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی با اشاره به حمله ناموفق اخیر به تاسیسات نظامی در اصفهان گفت که این اتحادیه گزارشهای مربوط به این حادثه را دنبال میکند. «پیتر استانو» این مطلب را روز دوشنبه در نشست خبری در بروکسل مطرح کرد و با نیمنگاهی به نقش احتمالی رژیم صهیونیستی در این رابطه افزود: اتحادیه اروپایی از همه طرفها میخواهد از هرگونه اقدامی که به تشدید تنشهای موجود در منطقه منجر میشود، خودداری کنند.
* پنتاگون: آمریکا در این حمله دست نداشته است
سخنگوی پنتاگون تایید کرد هیچ نیروی نظامی آمریکا در حمله به تاسیسات اصفهان دست نداشته است. بر اساس گزارش رویترز، ژنرال پاتریک رایدر از بیان جزئیات بیشتر در این باره خودداری کرد. گزارش این روزنامه آمریکایی در حالی است که برخی دیگر از رسانهها مدعی شدند این عملیات کار آمریکا و طرفی غیر از رژیم صهیونیستی بوده است. شبکه سعودی الحدث در این باره ادعا کرد حمله در استان اصفهان عملیات آمریکا و هدفش یک انبار موشک بالستیک ایران بوده است.
***
کاردار اوکراین به وزارت امور خارجه احضار شد
در پی انتشار موضع عجیب و مغرضانه از سوی مشاور دفتر ریاست جمهوری اوکراین در رابطه با اقدام تروریستی علیه تأسیساتی در اصفهان، کاردار سفارت اوکراین در تهران توسط رئیس اداره سیاسی در حوزه اوراسیا به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران احضار شد. مسؤول ایرانی ضمن تسلیم یادداشت رسمی به کاردار سفارت اوکراین، خواستار توضیح رسمی و فوری از سوی دولت اوکراین در این رابطه شد. کاردار اوکراین ضمن ابراز امیدواری از عدم تکرار چنین مواضعی، اظهار داشت: مراتب را فورا به دولت متبوع خود منعکس و پاسخ دریافتی را به وزارت امور خارجه ارائه خواهد کرد. یکشنبه شب، میخائیل پودولیاک، مشاور رئیسجمهور اوکراین در توئیتی نوشته بود حمله به تاسیسات دفاعی ایران در اصفهان با جنگ در اوکراین مرتبط است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» درباره مصوبه جدید شورای سران قوا برای مولدسازی داراییها
آزادسازی ثروت ملی
* قواعد دست و پاگیر واگذاری با مصوبه مولدسازی داراییها اصلاح میشود
گروه اقتصادی: موضوع مولدسازی داراییها از اواسط دهه 90 و شدت گرفتن تحریمهای مالی در ادبیات اقتصادی کشورمان شکل گرفت؛ تا پیش از این به دلیل تکیه دولت بر درآمدهای نفتی اساسا تدبیری برای واگذاری اموال جهت تامین منابع بودجه و هزینههای جاری کشور تصور نمیشد.
به گزارش «وطن امروز»، بررسیها نشان میدهد در هیچ سالی ظرف ۳ دولت گذشته و از سال 92 تاکنون رقم مصوب در بودجه درباره مولدسازی یا فروش و واگذاری اموال محقق نشده است. از جمله دلایل عمدهای که سبب میشود این درآمدهای پیشبینی شده و فروش اموال مازاد سازمانها و ارگانهای دولتی محقق نشود، مقاومت آنها در برابر واگذاری است. همین عدم تحقق در منابع بودجه در نهایت منجر به کسری بودجه و در نهایت برداشت دولت از بانک مرکزی یا عدم تامین منابع لازم برای پروژههای عمرانی شده است. به عبارت سادهتر همین موضوع از دلایل شکلگیری تورم عجیب در دهه گذشته و ایضا عدم توسعه و پیشرفت کشورمان است. عدم تحقق مولدسازی داراییها به قدری حاد بود که سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور اوایل آذرماه با اشاره به نگاه مشترک و هماهنگ روسای قوا در زمینه «مولدسازی داراییهای دولت»، وزارت امور اقتصادی و دارایی را مکلف کرد برای جبران عقبماندگیها در این حوزه، موضوع را با همکاری همه دستگاهها و سازمانها تا رسیدن به نتیجه مطلوب با جدیت پیگیری کند. همین نگاه باعث شد موضوع مولدسازی دارایی جزو برنامههای با اولویت اقتصادی دولت قرار گیرد.
* فرصت مناسب برای مولدسازی داراییها
در روزهای ابتدایی دیماه نخستین جلسه هیات عالی مولدسازی داراییهای دولت به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد. محمد مخبر در این جلسه با اشاره به مصوبه مولدسازی دارایی شورای سران ۳ قوه مبنی بر اختیارات جهت مولدسازی داراییهای دولت گفت: امکان و فرصت خوبی برای مولدسازی داراییها در اختیار دولت قرار گرفته که امیدوارم بتوانیم از این امتیاز برای حل مسائل کشور استفاده کنیم.
معاون اول رئیسجمهور افزود: مولدسازی داراییهای دولت در حقیقت به معنای خروج از انجماد داراییها و آزادسازی ثروت ملی حبس شده است که باید تلاش کنیم از این طریق، شاهد کارایی، بهرهوری، اثربخشی و بازدهی باشیم.
مخبر با تأکید بر اینکه دولت تلاش کرده بهرهوری داراییها را از خود آغاز کند، تصریح کرد: به رغم اینکه بخش زیادی از داراییها در اختیار دولت است اما در سالهای گذشته اتفاق مثبتی در جهت مولدسازی این داراییها صورت نگرفته که لازم است موانع و مسائل پیش روی این اقدام مهم احصا و برای رفع آنها چارهاندیشی شود. معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: برای تحقق اهداف تعیین شده در برنامه مولدسازی داراییهای دولت باید مراقبت کنیم تا گرفتار مسائل دست و پاگیری که تاکنون وجود داشته، نشویم و آییننامه اجرایی مولدسازی باید به نحوی تدوین شود که بسترهای لازم را برای تحقق اهداف ترسیمشده فراهم کند و در عین حال کاملاً شفاف، مطمئن و روشن باشد.
وی تأکید کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشنویس وی تدوین شده را در اختیار دستگاههای اجرایی قرار دهد تا ظرف ۲ هفته آینده نظرات و دغدغههای دستگاهها دریافت و آییننامه اصلاحی در جلسه آتی برای تصویب نهایی مطرح شود.
مخبر همچنین بر اهمیت اقناع افکار عمومی برای تحقق اهداف مورد نظر در مولدسازی داراییها تاکید و خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم یک حرکت فراگیر عمومی در مولدسازی داراییهای دولت شکل گیرد تا موانع پیش روی اجرا به سرعت برطرف شود.
* موانع مولدسازی چه بوده است؟
وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشتر درباره موانع مولدسازی گفته بود: اکنون کشور نیازمند آن است که آژیر بیدارباش برای استفاده از همه ظرفیتهای راکد اموال و داراییهای دولتی و شفافیت آنها به صدا در بیاید. احسان خاندوزی با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت مدیریت بهینه و اقتصادی اموال و داراییهای دولتی و خاتمه دادن به سالها سوءمدیریت در این زمینه عنوان کرد: افزایش بازدهی داراییهای دولت با انواع و اقسام صورتهایی را که دارد در دستور کار قرار دادهایم. وی گفت: مساله مولدسازی داراییها و فروش اموال مازاد و راکد دولتی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مطرح شد و رئیسجمهور تاکید کرد همه دستگاههای اجرایی لازم است در زمینه فروش و مولدسازی اموال مازاد و راکد به طور جدی و اجرایی با وزارت امور اقتصادی و دارایی همکاری حداکثری داشته باشند. سخنگوی اقتصادی دولت از شناسایی ۵ دسته مانع برای مولدسازی اموال و داراییهای مازاد دولتی خبر داد و این ۵ دسته را به ترتیب شامل موانع شناسایی دقیق تمام اموال مازاد و راکد دولت در استانها و عدم شفافیت در این باره، دشواری در صدور مجوز مولدسازی این داراییها، شیوهها و چارچوب قیمتگذاری و ارزشگذاری داراییهای دولت برای عدم سوءاستفاده از بیتالمال، شیوههای مدرن و کارآمد فروش و مولدسازی داراییهای دولت و موانع نظارتی و قضایی که پیش روی مولدسازی داراییهای دولت است، عنوان کرد. وی گفت: برای رفع این موانع، 3 گزینه و راهکار جدی مطرح شده که قرار شد در جلسات آینده ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، نتیجه و چارچوب اجرایی این راهکارها در اختیار اعضا قرار بگیرد تا پس از بحث و بررسی به تصویب برسد که ضمن آن مصوبه هم تکالیفی برای مدیران دولتی تعیین شود و هم جسارت و قدرت اجرای قانون برای مدیران فراهم شود. خاندوزی تاکید کرد: مباحث مطرح شده در جلسه ستاد اقتصادی دولت حاکی از عزم جدی دولت برای استفاده بهینه از اموال و داراییهای راکد و مازاد دولت و رفع بخش مهمی از کمبود منابع دولتی از این طریق بود. سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: مولدسازی اموال و داراییهای دولتی، کمهزینهترین روش تامین بودجه دولت است و همزمان موجب افزایش بهرهوری و بازدهی داراییها در کشور نیز خواهد شد.
* مصوبه جدید شورای سران قوا برای مولدسازی داراییها
مصوبه مولدسازی داراییهای دولت، تصویب شده در جلسه شصت و هفتم شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، 21 آبان امسال به تایید رهبر انقلاب رسید و بر اساس آن هیات عالی مولدسازی داراییهای دولت مرکب از ۷ عضو شامل: معاون اول رئیس جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوهقضائیه تشکیل شد. دبیرخانه و مجری مصوبات این هیات وزارت امور اقتصادی و دارایی است. اصلیترین هدف فروش و مولدسازی داراییهای دولت، افزایش ثروت ملی، تحقق اصلاح ساختار بودجه و کمک به رشد اقتصادی و افزایش بهرهوری است.
رئیس سازمان خصوصیسازی با تشریح فرآیند تصویب و تأیید مصوبه مولدسازی داراییهای دولت، با رد ادعاهای مطرحشده مبنی بر محرمانه بودن مصوبه از انتشار آن در هفته گذشته خبر داد و تأکید کرد مصوبه در سایت سازمان خصوصیسازی نیز منتشر شده است.
حسین قربانزاده این مصوبه را فصل جدیدی از خارج کردن اموال راکد و منجمد دولتی عنوان کرد و با رد مطالبی از قبیل غیرشفاف بودن فرآیند مولدسازی گفت: همه امورات مولدسازی از مرحله شناسایی داراییها، تشخیص دارایی مازاد، ارزشافزایی داراییها، قیمتگذاری و روش واگذاری و مولدسازی آنها به صورت شفاف زیر ذرهبین رسانهها و مردم خواهد بود.
رئیس سازمان خصوصیسازی در بیان مصادیقی از گرهگشایی واگذاری و مولدسازی داراییها به مواردی از این قبیل اشاره کرد: بانکهای دولتی که توان تسهیلاتدهی ندارند اما املاک رفاهی و تفریحی زیادی در بهترین نقاط تهران و کشور دارند، پروژههای نیمهتمام که تأمین مالی آنها از طریق واگذاری املاک مازاد دولت ممکن است، شرکتهای دولتی که زیانهای انباشته دارند اما همزمان هکتارها زمین مازاد نیز دارند اما توان استفاده درست از آنها را ندارند.
قربانزاده معتقد است: این مصوبه گرهگشایی از قفل داراییهای دولت است برای حکمرانی بر پایه داراییها. دولت ثروتمند ما نمیداند چه داراییهایی دارد و این ثروت عظیم باید به نحو شایسته مولد شود.
قربانزاده در پاسخ به این سوال که مصوبه مولدسازی داراییهای دولت در چه فرآیندی تصویب شد، گفت: مصوبه مولدسازی داراییهای دولت، تصویب شده در جلسه شصتوهفتم شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، 21 آبان امسال به تایید مقام معظم رهبری رسید و بر اساس آن هیات عالی مولدسازی داراییهای دولت مرکب از 7 عضو: معاون اول رئیسجمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوهقضائیه تشکیل شد. دبیرخانه و مجری مصوبات این هیات، وزارت امور اقتصادی و دارایی است که با تفویض وزیر محترم امور اقتصاد و دارایی، سازمان خصوصیسازی مسؤول تشکیل دبیرخانه شد و بلافاصله دبیرخانه کار خود را آغاز کرد و ۱۰ کارگروه تشکیل داد. ابتدا متن آیین نامه اجرایی مصوبه در 18 ماده تنظیم و در ۲ جلسه هیات عالی مولدسازی مطرح شد و به تصویب رسید.
قربانزاده در پاسخ به این سوال که مصوبه مولدسازی داراییهای دولت محرمانه است؟ چرا مردم حق ندارند از مفاد آن مطلع شوند؟ گفت: اینطور نیست. متن بندهای مصوبه مولدسازی داراییهای دولت بعد از لازمالاجرا شدن محرمانه نیست و متن به صورت شفاف در سایت سازمان خصوصیسازی در بخش قوانین و مقررات منتشر شده است. پیشنویس مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی به علت سطح اهمیت تصمیمگیری محرمانه است اما وقتی متن نهایی و مصوب و لازمالاجرا شود و برای اشخاص ثالث حق و تکلیف ایجاد کند، باید منتشر شود و در دسترس عموم قرار گیرد همچنان که این مصوبه نیز در سایت سازمان در اختیار عموم مردم قرار گرفت و هفته گذشته در قالب کتابچه نیز منتشر شد.
رئیس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چرا چنین مصوبهای در سطح شورای عالی هماهنگی اقتصادی بررسی شده است، گفت: دلیل طرح این موضوع در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تکلیف و تأکید مقام معظم رهبری است که در چهارم آذر 1399 در دیدار شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا فرمودند این شورا، هیاتی را تشکیل دهد تا برای بهرهوری بیشتر از داراییهای دولت تصمیمگیری کند و تأکید کردند هیات مورد اعتماد ۳ قوه که عازم و جازم باشد و قاطعیت حکومتی و اسلامی داشته باشد. تقریباً ۲ سال، کارشناسان متعدد روی این موضوع کار کردند و در چند جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، موضوع مطرح و بررسی شد و نهایتاً در جلسه شصتوهفتم به تصویب رسید.
قربانزاده گفت: این مصوبه همه داراییهای غیرمنقول مازاد دستگاههای دولتی، شرکتهای دولتی و بانکهای دولتی و پروژههای نیمهتمام را شامل میشود. منظور از مازاد یعنی اموالی که یا خود دستگاه اجرایی آن را مازاد تشخیص دهد، یا دبیرخانه با بررسی کارشناسی با معیارهایی همچون راکد و بلااستفاده بودن، در راستای وظایف ذاتی دستگاه استفاده نشدن، عدم تناسب به دلیل ارزش اقتصادی منطقه و موقعیت جغرافیایی، داراییهایی با کاربری تجاری، مسکونی، اقامتی و تفریحی و... مازاد بودن آن را تشخیص دهد و در کارگروهی مرکب از نماینده دستگاه بررسی و سپس برای تصمیمگیری نهایی در جلسه هیات عالی مطرح کند.
نکته دیگر آنکه برخی از این املاک که داراییهای با درآمد پایدار هستند در قالب صندوق املاک و مستغلات به عموم مردم عرضه خواهند شد تا مردم با خرید واحدهای سرمایهگذاری (یونیت) به نسبت مالک شوند و هم خود را از تورم ملک مصون کنند و هم از منافع پایدار آن املاک بهرهمند شوند.
رئیس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به این سوال که مشخصاً چه مصادیقی از داراییهای منجمد دولتی قرار است قفلشان باز شود، گفت: این مصوبه و اختیارات مندرج در آن فصل نوینی از تحرک و تحول در اقتصاد ایران را رقم زد. بسیاری از داراییهای منجمد و حبسشده دولت را از رکود و حبس خارج خواهد کرد.
چرا باید بانکهای دولتی که توان تسهیلاتدهی ندارند، املاک رفاهی و تفریحی در بهترین نقاط تهران و سواحل شمالی و جنوبی داشته باشند؟ همچنین بسیاری از ادارات و وزارتخانهها. اینها باید به مردم واگذار شود.
چرا باید پروژههای نیمهتمام که میتواند اشتغال را در این کشور افزایش دهد و موجب شتاب رشد اقتصادی شود، به علت عدم تأمین مالی مدتها متوقف بماند؟ در حالی که از طریق املاک مازاد دولت میتواند تأمین مالی شود و رونق بگیرد.
چرا باید شرکتهای دولتی در زیان انباشته دست و پا بزنند ولی همزمان هکتارها زمین مازاد داشته باشند و نتوانند از آنها درست استفاده کنند، در حالی که با مولدسازی املاک شرکتها به راحتی میتوان آنها را نجات داد.
چرا باید یک سازمان دولتی به صورت پراکنده چند ساختمان در شمال و مرکز تهران داشته باشد، در حالی که میتواند به صورت تجمیعی در یک ساختمان مرکزی متمرکز و از منافع تجمیع بهرهمند شود؟
این مصوبه گرهگشایی از قفل داراییهای دولت است برای حکمرانی بر پایه داراییها. دولت ثروتمند ما نمیداند چه داراییهایی دارد و این ثروت عظیم باید به نحو شایسته مولد شود که خوشبختانه این گره با تصویب شورای عالی هماهنگی اقتصادی و با تأیید و راه نشان دادن از طرف مقام معظم رهبری باز شد.
قربانزاده در پایان خاطرنشان کرد: نگرانی درباره عملکرد این هیات و دبیرخانه هیات برطرف خواهد شد. همه امورات مولدسازی از مرحله شناسایی داراییها، تشخیص دارایی مازاد، ارزشافزایی داراییها، قیمتگذاری و روش واگذاری و مولدسازی آنها به صورت شفاف زیر ذرهبین رسانهها و مردم خواهد بود. این خیزش عمومی ثروتآفرینی و تحرک اقتصاد قطعا با مشارکت مردم محقق خواهد شد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان عرصههای دانشبنیان؛ با اشاره به عقبماندگی اقتصاد کشور در دهه 90 رشد سریع و مستمر اقتصادی را علاج این بحران خواندند
الزامات تحقق رشد اقتصادی
افزایش سرمایهگذاری برای تولید، ارتقای بهرهوری، وجود چشمانداز راهبردی در دستگاههای اجرایی و حکومتی، حمایت دستگاههای اجرایی از بخش خصوصی، ارتقای دانش و فناوری، رقابتپذیر کردن کالاها و خدمات، علاج راه دراز و پرپیچ و خم فرآیندهای اداری و انضباط مالی در بودجه
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار صدها تن از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان عرصههای دانشبنیان، آینده روشن کشور را نیازمند رشد سریع و مستمر اقتصادی خواندند و با اشاره به اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت در برنامه هفتم توسعه، به تبیین دلایل و الزامات رشد اقتصادی پرداختند و تأکید کردند: حل مشکلات محسوس معیشتی و دشواریهای زندگی خانوارها، رشد اقتصادی را کاملا ضروری کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای با ابراز خرسندی از روحیه، نگاه امیدوارانه و فعالیتهای ملموس فعالان عرصه تولید و کارآفرینی گفتند: همانگونه که بارها گفته شده، استعداد و ظرفیت رشد کشور با توجه به منابع خدادادی، موقعیت جغرافیایی و بینالمللی و سیاسی بویژه نیروی انسانی، بسیار بالا و در عرصههایی استثنایی است و به همین علت، آینده ملت و دورنمای پیشرفت ایران بسیار روشنتر از پیشبینیهای کنونی است. ایشان نامگذاری سال جاری به عنوان سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» را تا حدودی ناشی از دیدار سال گذشته با فعالان اقتصادی خواندند و افزودند: نمایشگاهی که ۲ روز قبل بازدید شد، نشان داد کارهای نسبتاً خوبی در زمینه شعار سال انجام شده، ضمن اینکه سخنان فعالان اقتصادی در این دیدار درباره پیشرفت اقتصادی کشور، امیدها و نویدهای خوبی میدهد و شاخصهای رسمی نیمه اول سال ۱۴۰۱ هم عمدتاً نشاندهنده حرکت و رشد است. رهبر انقلاب به مسؤولان دولتی حاضر در دیدار بویژه معاون اول رئیسجمهور گفتند: برای پیگیری مطالب و حل گلایهها و توقعات بحق فعالان اقتصادی در این دیدار، کارگروههایی با حضور فعالان اقتصادی تشکیل دهید و با پیگیری مستمر، مشکلات را علاج کنید که در این صورت، رشد اقتصادی کشور هم محقق خواهد شد. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به برخی توقعات تولیدگران از ایشان افزودند: البته روش بنده ورود به مسائل اجرایی نیست اما راه را نشان میدهم و با اصرار و تأکید، آنها را دنبال میکنم. رهبر انقلاب در ادامه بیاناتشان در دیدار تولیدگران، کارآفرینان و فعالان عرصههای دانشبنیان به تبیین حرف اصلی و مهمشان یعنی ضرورت رشد اقتصادی سریع و مستمر پرداختند. عقبماندگی کشور در دهه 90 و تعطیلی نسبی مسائل اقتصادی در برخی سالهای این دهه و در نتیجه شاخصهای منفی در بخشهای مختلف، واقعیت مهمی بود که ایشان در بیان ضرورت رشد سریع و مستمر اقتصادی، روی آن انگشت گذاشتند. حضرت آیتالله خامنهای ضعفهای مدیریتی و مسائلی نظیر تحریمها و تمرکز کشور بر مساله هستهای و در نتیجه شرطی شدن اقتصاد را از جمله علل مهم عقبماندگی اقتصادی در دهه 90 برشمردند. ایشان جبران این عقبماندگی را نیازمند تلاش پیگیر و رشد مستمر اقتصادی حداقل در 10 سال دانستند و گفتند: به همین علت در برنامه هفتم توسعه، پیشرفت اقتصادی را البته توأم با عدالت در اولویت قرار دادیم، چرا که عدالت مهم است و اگر نباشد، پیشرفت حقیقی صورت نگرفته است، ضمن اینکه میزان رشد متوسط هم 8 درصد قرار داده شده که اگر محقق شود، پیشرفت خوبی در ۵ سال آینده رخ خواهد داد. رهبر انقلاب در تبیین چرایی نیاز به رشد سریع و مستمر اقتصادی، همه مسؤولان دولتی و حاکمیتی، تولیدگران و فعالان اقتصادی را به تمرکز و دقت در ۴ دلیل عمده فراخواندند. دلیل اول، مشکلات محسوس معیشتی مردم و دشواریهای موجود در رفاه خانوارها بود. ایشان این مشکلات را دلیل بسیار مهمی برای درک ضرورت رشد سریع اقتصادی خواندند و گفتند: فقر و مشکلات معیشتی مردم و تأمین رفاه و آسایش آنان، بدون رشد اقتصادی علاجپذیر نیست و همه مسؤولان و افراد دارای تواناییهای مدیریتی، فکری و مالی، در این زمینه مسؤولیت سنگینی دارند. ضرورت ارتقای جایگاه ایران در اقتصاد منطقه و جهان و ایجاد اشتغال برای میلیونها فارغالتحصیل ۲ دلیل دیگری بود که رهبر انقلاب در این زمینه بیان کردند. ایشان گفتند: وجود جوان متخصص تحصیلکرده افتخار است اما بیکاری او باعث سرافکندگی است. جوان کارآمد تحصیلکرده از کشور، شغل و امکان پیشرفت علمی میخواهد و بدون ایجاد شغل برای آنان نباید بگوییم چرا مهاجرت میکنند و طبعاً ایجاد شغل برای این مجموعه عظیم متخصص و توانمند جوان، رشد سریع و مستمر اقتصادی میطلبد. دلیل چهارم رهبر انقلاب در تبیین ضرورت رشد اقتصادی، وضع مبهم جمعیت کشور از لحاظ جوانی در آینده نه چندان دور بود. ایشان گفتند: جمعیت جوان کشور بحمدالله اکنون خوب است اما با روند فعلی فرزندآوری، آینده جمعیتی از این لحاظ مبهم است. بنابراین باید با رشد سریع و مستمر، کشور را ثروتمند کنیم، زیرا در روزی که جوان به اندازه کافی نداشته باشیم، ثروتمند شدن کشور ممکن نیست. بخش بعدی سخنان رهبر انقلاب به بیان الزامات و لوازم تحقق رشد اقتصادی اختصاص داشت؛ الزاماتی که بخشی از آنها به مسؤولان، برخی به فعالان اقتصادی و بخشی هم به مردم مربوط میشود. حضرت آیتالله خامنهای در این زمینه «افزایش سرمایهگذاری برای تولید» و «ارتقای بهرهوری» را ۲ رکن مهم و الزام اساسی رشد اقتصادی خواندند و گفتند: در برخی بخشها از جمله چگونگی مصرف منابع طبیعی، بهرهوری واقعاً پایین است.
«وجود چشمانداز راهبردی و برنامه بلندمدت در دستگاههای اجرایی و حکومتی» الزام دیگری بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند و گفتند: مسؤولان معمولاً میگویند برنامههای درازمدت دارند اما اگر داریم نباید دچار روزمرگی و تغییر چند روزه حرفها باشیم، چرا که این روزمرگی به همه جا و همه چیز ضربه میزند.
«حمایت دستگاههای اجرایی از بخش خصوصی» ضرورت دیگری بود که ایشان به مسؤولان حاکمیتی گوشزد کردند. حضرت آیتالله خامنهای در این زمینه دولتی کردن همه کارها در اوایل انقلاب را خطایی مهم خواندند و گفتند: کشور بدون فعالیت بنگاههای خصوصی اداره نخواهد شد و این بنگاهها نیز بدون حمایت حاکمیت وارد میدان نمیشوند و اگر هم بشوند، موفق نخواهند بود. ایشان سیاستهای اصل ۴۴ را دقیق و مورد تأیید عناصر علاقهمند به عدالت اجتماعی خواندند و گفتند: برخی برادران خوب و خوشنیت، به این سیاستها اعتراض دارند که این اعتراض درست نیست، البته در چند دولت، متأسفانه به این سیاستها بدرستی عمل نشد که لازم است با دقت، مراقبت، مدیریت و نظم و انضباط کاری، سیاستهای کلی اصل ۴۴ اجرایی شود.
«ارتقای دانش و فناوری» دیگر الزام مهم رشد اقتصادی بود که رهبر انقلاب به آن پرداختند و توجه دانشگاهها و مراکز علمی- پژوهشی را به آن جلب کردند. ایشان موفقیتهای امروز را در بسیاری از بخشها، ناشی از آغاز نهضت علمی در حدود 15 سال قبل دانستند و افزودند: جوانان دانشمند باید از خطوط مقدم علم جهانی هم بگذرند و تحقق این آرزو را زمینهسازی کنند که 50 سال بعد اگر کسی خواست از تازههای علم با خبر شود، مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد. «افزایش بهرهوری» در همه بخشها از جمله در فعالیت نیروها و کارمندان دستگاههای دولتی و در چگونگی مصرف منابع طبیعی از جمله آب نیز در بحث الزامات رشد اقتصادی، مورد تبیین رهبر انقلاب قرار گرفت. ایشان «رقابتپذیر کردن کالاها و خدمات» با افزایش کیفیت و کاهش قیمت محصول نهایی را از دیگر لوازم رشد اقتصادی کشور برشمردند و گفتند: این مساله در عرصه صادرات اهمیت فراوانی دارد. «بهبود محیط کسب و کار» ششمین الزام دستیابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار بود که رهبر انقلاب برای چندمینبار بر آن تأکید کردند و گفتند: باید کاری کنیم که مردم بتوانند براحتی، تولید و کسب و کار و داد و ستد کنند. ایشان تصمیمهای متناقض و تغییرات مکرر قوانین و مقررات را از جمله موانع بهبود محیط کسب و کار برشمردند و افزودند: تصمیمگیریهای متناقض را علاج کنید. گاهی ۲ دستگاه که هر دو نیز در جلسه هیات دولت دور یک میز مینشینند، تصمیمهای خلاف و متضاد یکدیگر اعلام میکنند. همچنین گاهی مقرراتی در دولت اعلام میشود اما ناگهان با برخاستن صدایی از مجلس، آن کار که مدتی نیز برای آن برنامهریزی شده، لغو میشود که این اشکال که مخاطب آن هم دولت و هم مجلس است، باید اصلاح شود. «علاج راه دراز و پر پیچوخم فرآیندهای اداری» نکته دیگری بود که حضرت آیتالله خامنهای به آن اشاره کردند و افزودند: در زمینه پنجره واحد خدمات کارهای خوبی انجام شده است که در سایر بخشها نیز باید گسترش یابد، البته مقرراتزدایی به معنای مراقبتزدایی نیست. ایشان مداخلات سلیقهای نهادهای نظارتی و غیرنظارتی را از دیگر موانع بهبود محیط کسب و کار دانستند و افزودند: مداخله قانونی در موارد خلاف باید انجام بگیرد اما مداخلات سلیقهای و بیمورد و دخالتهایی که برخی نهادها بدون الزامات قانونی در کار مردم میکنند باید رفع شود. حضرت آیتالله خامنهای اهتمام به تأمین مالی فعالیتهای بخش خصوصی را نیز مورد تأکید قرار دادند و خاطرنشان کردند: اساس تشکیل صندوق توسعه، برای کمک به بخش خصوصی بود اما از بدو تشکیل تاکنون، هر گاه کار دولتهای مختلف گره خورده و مجوز قانونی برای برداشت از صندوق نداشتهاند، برای استفاده فراقانونی به بنده مراجعه میکنند که این کار، هم اشکال فنی و هم اشکال نتیجهای دارد. رهبر انقلاب پس از برشمردن عوامل مؤثر در بهبود محیط کسب و کار، انضباط مالی در بودجه را الزام دیگری برای رشد اقتصادی خواندند و گفتند: بودجه دچار مشکلات ساختاری است و کسری بودجه یکی از مشکلسازترین مسائل برای اقتصاد کشور است که از جمله اهداف جلسه شورای عالی اقتصادی سران قوا حل همین مشکل بود اما هنوز برطرف نشده است. ایشان افزودند: در مساله کسری بودجه، موضوع تعهدات مالی بدون وجود منابع قابل اطمینان کاملا مؤثر است و باید متوقف شود. البته گاهی این تعهدات از طرف خود دولت داده میشود اما از آن بدتر خواستههای مجلس است که موارد زیادی تعهد بدون منابع مطمئن به دولت تحمیل میشود. رفع موانع در واگذاری مدیریتها به مردم، پرهیز بخش دولتی از رقابت با بخش خصوصی و جلوگیری از واردات بیرویه، ۳ الزام دیگری بود که رهبر انقلاب برای تحقق رشد اقتصادی به آنها اشاره کردند. حضرت آیتالله خامنهای در بخش پایانی سخنانشان ۳ تذکر بیان کردند: ۱- رقابت مثبت در بخش خصوصی پیشبرنده است اما بنگاههای اقتصادی خصوصی عرصه رقابت را از همکاری بویژه در کارهای اقتصادی خارج کشور جدا کنند و در کارهای بزرگ با یکدیگر همافزایی کنند. ۲- دستگاههای دولتی، شرکتهای کوچک و متوسط را که نقش زیادی در ایجاد اشتغال و ارزش افزوده دارند، مورد توجه قرار دهند و بنگاههای بزرگ در زنجیره تولید خود به آنها کمک کنند. ۳- مساله تعاونیهای تولید میتواند یکی از گرهگشاترین کارها برای ایجاد اشتغال بویژه ایجاد عدالت اقتصادی در کشور باشد.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان بیاناتشان گفتند: مسؤولان دولتی با همه وجود در حال کار و تلاش بسیار خوب هستند، البته باید جهتگیریها و اقدامات را به گونهای مراقبت کنند که نتایج مطلوبی به دنبال داشته باشد.
در این دیدار ۱۴ نفر از فعالان تولید و کارآفرینی و عرصههای دانشبنیان بخش خصوصی در حوزههای تجهیزات پیشرفته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، خدمات فنی و مهندسی، صنایع چوب و سلولزی، صنعت نوشتافزار، کشاورزی و صنایع آبزیپروری و آبشیرینکن، ساخت تجهیزات بخش انرژیهای تجدیدپذیر و سلولهای خورشیدی، صنایع نفت و گاز، محصولات پتروشیمی، پردازش اطلاعات و هوش مصنوعی، کسب و کارهای دیجیتال، صنعت فرش و نساجی به مدت یک ساعت و نیم، گزارشی از موفقیتها، دستاوردها و تولیدات و همچنین برخی گلایهها و مشکلات حوزههای کاری خود ارائه و پیشنهادهایی را نیز بیان کردند. ایجاد پنجره واحد خدمات دولتی به تولیدکنندگان، ارتقای شیوه تعامل دستگاهها با شتابدهندهها، تشکیل کنسرسیومهای دولتی و خصوصی به منظور اجرای پروژههای بزرگ و نیمهتمام، ایجاد ساختار واحد تصمیمگیری و مدیریت در حوزه صادرات خدمات مهندسی، اصلاح قوانین مربوط به امور واگذاری اراضی در بخش کشاورزی، تعیین برنامه جدی و ارتقای سرمایهگذاری در زمینه فناوری هوش مصنوعی، ساماندهی فعالان غیررسمی حوزه صنعت، تشکیل کارگروه ملی نوشتافزار، حل مشکل سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، پرهیز از قیمتگذاری دستوری در مواردی که از ارز دولتی استفاده نمیشود، مدیریت مصرف انرژی و تخصیص بهینه یارانه سوخت، تأکید بر به رسمیت شناخته شدن مالکیت معنوی بویژه در فناوریهای دیجیتال، بازسازی کارخانجات مادر در صنایعی همچون نساجی از جمله نظرات مطرح شده از زبان تولیدکنندگان در این دیدار بود.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با تعدادی از فعالان اقتصادی که در دیدار با رهبر انقلاب سخن گفتند
حرف حساب تولیدکنندگان
گروه اقتصادی: دیروز کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانشبنیانها با رهبر حکیم انقلاب دیدار کردند. حضرت آیتالله العظمی خامنهای در این دیدار چندساعته ضمن شنیدن درد دلهای فعالان اقتصادی حاضر، نکاتی راهگشا درباره مدیریت اقتصادی کشور مطرح کردند. نخستین مطالبه رهبری از مسؤولان دولتی تشکیل کارگروههایی برای پیگیری مطالب و حل گلایهها و توقعات بحق فعالان اقتصادی بود؛ مسألهای که مخاطب اصلی آن محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور و فرمانده اقتصادی دولت است. دومین تاکید حضرت آیتالله خامنهای در حوزه مسائل اقتصادی، انتقاد به شرطی شدن اقتصاد در دهه 90 و عقبماندگی و پدید آمدن شاخصهای منفی بود. متاسفانه به گواه آمار و اطلاعات ارائه شده از سوی مراکز معتبر و بعضا دولتی، اقتصاد ایران در دهه 90 بدترین آمار خود را ثبت کرده است.
رکورد شکنی قیمت اقلام مختلف، میانگین رشد صفر درصدی اقتصاد ظرف 10 سال، کاهش قابل توجه تشکیل سرمایه، رشد ضریب جینی و اختلاف طبقاتی و... بخشی از فجایع دهه 90 است.
موضوع مورد اشاره بعدی رهبری در این دیدار کسری بودجه چند سال گذشته بود. ایشان در این رابطه از واژه «کسری بودجه عجیب و غریب» استفاده کردند. بررسیها حاکی از آن است که در یک دهه گذشته همواره یکی از بزرگترین مشکلات که باعث تورم نیز شده، کسری بودجه بوده است؛ کسریای که در برخی سالها مرز 300 تا 400 هزار میلیارد تومان را نیز رد کرد و باعث شد دولت دست به دامان بانک مرکزی و چاپ پول شود. چهارمین تاکید رهبری در رابطه با اهمیت درج ساخت ایران و افزایش کیفیت در کنار کاهش قیمت تمام شده کالاهای تولیدی بود. در سالهای اخیر با تشدید تحریمهای اقتصادی، بخشی از صنایع ایرانی به تحرک درآمده و به توفیقات فراوانی دست یافتند اما به دلیل نگاه منفی که به دلیل تبلیغات مسموم شکل گرفته، بعضا از درج ساخت ایران روی کالاهای خود استفاده نمیکنند. این در حالی است که آنطور که باید و شاید از سوی دولتمردان هم از عناوین ایرانی حمایت نمیشود. آخرین تاکید رهبری در رابطه با مسائل اقتصادی در این دیدار کاهش فرآیندهای اداری شروع کسبوکارهای اقتصادی و به عبارت دیگر بهبود فضای کسب و کار بود.
در این زمینه در دولت سیزدهم گامهای موثری برداشته شده است به طوری که بیش از 110 هزار درخواست مجوز کسبوکار با راهاندازی درگاه ملی مجوزها صادر شده است.
***
باید قیمت محصولاتمان را رقابتی کنیم
ابوالفضل صادقی، تولیدکننده و صادرکننده فرش دستباف در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه فضای جلسه دیروز خیلی خوب بود، اظهار داشت: فارغ از جو فوقالعادهای که باعث ایجاد انگیزه بیشتر بین تولیدکنندگان شد، مطالب بسیاری مهمی نیز بیان شد. وی افزود: حرف اصلی تولیدکنندگان تشریح مشکلاتی بود که سد راه آنها قرار گرفته و نیاز است برای ارتقای اشتغالزایی و رشد اقتصادی کشورمان رفع شود؛ مشکلاتی که حل آنها در توان بخش خصوصی در حال حاضر نیست. این صادرکننده فرش گفت: برای مثال مشکل اساسی صادرکنندگان فرش موضوع رفع تعهدات ارزی است. صادرکنندگان به طور دقیق نمیدانند چگونه باید ارز خود را وارد کشور کنند. متاسفانه بعضی اوقات فکر میکنیم از ۲ مسیر تحریم شدهایم. صادقی اظهار داشت: مشکلات بعدی که بخواهم به صورت تیتروار عنوان کنم، عدم تامین و پرداخت تسهیلات به زنجیره تامین، نبود بیمه تخصصی قالیبافها و نبود ارتباط سازنده بین دولت و تشکل صنفی حوزه فرش است.
صاحب عنوان فرش صادقی ادامه داد: موضوع دارای اهمیت برای تولیدکنندگان فرش تعرفه ابریشم است. در حال حاضر تنها 20 درصد ابریشم مورد استفاده در داخل کشور تولید میشود، بنابراین احتیاج مبرمی به واردات در این زمینه داریم و باید تعرفه 26 درصدی صفر شود. تولیدکنندگان فرش آمادگی دارند از نوغانداری حمایت و حتی محصولات آنها را پیشخرید کنند.
این تولیدکننده افزود: تعرفه بالای کنونی باعث میشود نتوانیم با رقبای خارجی در زمینه قیمت رقابت کنیم. وی در پایان گفت: قلبا معتقدیم هیچ کشوری در زمینه کیفیت نمیتواند با فرش ایرانی رقابت کند؛ تنها گامی که باید برداریم در زمینه کاهش قیمت است. متاسفانه تولید کشورهایی مانند پاکستان و چین صرفا به دلیل اینکه قیمت مناسبی دارد، توانسته جایگاه مناسبی برای خود در بازار جهانی دست و پا کند.
***
لزوم ممنوعیت واردات کالایی که توان ساخت داخلی آن وجود دارد
حسین مقدسی، فعال در زمینه طراحی و ایجاد تکنولوژی و تولید انواع تجهیزات پیشرفته اندازهگیری از کارآفرینان و تولیدکنندگان نمونه دیگری است که در دیدار مقام معظم رهبری حضور داشت. وی در گفتوگو با «وطن امروز» اظهار داشت: جلسه بسیار خوبی برگزار شد و رهبر انقلاب پدرانه تمام انتقادات و درد دلهای تولیدکنندگان را شنیدند. وی افزود: واقعیت این است که کشور درگیر مشکلاتی در زمینه تولید و اصناف است که بر کسی پوشیده نیست. زمانی که این مشکلات رو در رو با بالاترین مقام کشور در میان گذاشته میشود، به نظر من اتفاق بسیار خوبی است. مقدسی ادامه داد: از مزایای دیگر این جلسه حضور همزمان دولتیها و تولیدکنندگان بود. آقا همزمان با شنیدن مشکلات تولیدکنندگان تذکرهای لازم را به دولتیها میدادند. فعال اقتصادی گفت: هدف شخصی و قلبی ما این است که به دولت و کشور کمک کنیم و مانع خروج ارز و واردات شویم؛ زمانی که دانش فنی تولید یک کالا را داریم و ایضا توانستهایم بالاترین استانداردهای داخلی و خارجی را دریافت کنیم، دیگر واردات معنایی ندارد. وی افزود: خدمت به کشور، هر چقدر حداقلی افتخار ما است و انتظارمان از دولتمردان آن است که در این مسیر یاور ما باشند، نه آنکه سد راهمان شوند. این فعال اقتصادی در پایان گفت: رهبر انقلاب بدرستی و دقیقی اشاره به رشد اقتصادی داشتند. مسلما مسیر رشد اقتصادی از رشد صنایع و تقویت تولیدکنندگان و صنایع میگذرد، امیدواریم پس از این دیدار با توجه به نگاه ویژهای که آقا به مساله تولید داشتند، شاهد نگاهی نو در بین مسؤولان اقتصادی به بخش خصوصی باشیم.
***
اصلاح قوانین اقتصادی با مشورت بخش خصوصی
حمید حمدانی، فعال در زمینه چوب و اوراق فشرده چوبی و دیگر سخنران در محضر رهبر انقلاب در گفتوگو با «وطن امروز»، درباره این دیدار گفت: جلسه بسیار خوبی بود، هر آنچه ما میخواستیم درباره حمایت از بخش خصوصی بگوییم و گفتیم، آقا خیلی بهتر بیان کردند.
وی در تشریح مشکلات صنعتی که در آن فعال است، اظهار کرد: قوانین بویژه در حوزه قانون امور اراضی و منابع طبیعی باعث شده بخش خصوصی نتواند وارد تولید در این بخش شود؛ به اصطلاح میتوان گفت قوانین دست و پا گیر است. حمدانی اضافه کرد: قوانینی که به هر ترتیب روی فعالیت بخش خصوصی و اقتصادی تاثیر میگذارد، بهتر است با مشورت فعالان بخش خصوصی تهیه شود. به هر ترتیب هر قانونی محل اجرایی دارد؛ زمانی که محل اجرای قانون اقتصاد و فعالیتهای اقتصادی است؛ باید تولیدکننده نیز در طراحی قانون حضور داشته باشد. وی افزود: با تاکید مقام معظم رهبری در رابطه با بهرهگیری از توان بخش خصوصی امیدواریم تاثیرگذاری بیشتری پس از این داشته باشیم و بتوانیم نقش موثرتری در اقتصاد ایران قوی داشته باشیم؛ به نظر من روز بسیار بزرگی برای تولیدکنندگان و بویژه فعالان اقتصادی بخشی خصوصی بود.
***
توجه بیشتر به تأمین مالی مجموعههای دانشبنیان
علی رسولیزاده، فعال دانشبنیان در زمینه هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و پردازش اطلاعات مالی و حاضر در جلسه دیدار کارآفرینان با رهبر انقلاب در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه جلسه روز گذشته باعث دلگرمی فعالان اقتصادی و شرکتهای دانشبنیان شد، اظهار داشت: دغدغهها و مسائلی که ما در حوزه خود داریم، به 4 دسته تقسیم میشود؛ اول اینکه تکمیل زنجیره تولید باید به دانش کاربردیسازی ختم شود؛ به زبان سادهتر آن دانشی که در مقالات علمی تولید میشود، باید به مرحله اجرا برسد.
وی افزود: دومین دغدغه ما تغییر سبک حکمرانی مالکانه است، یعنی به جای اینکه دیگران از بیرون برای اکوسیستم فناوریهای نو سیاستگذاری کنند، خود فعالان زیستبوم با کمک و مشورت یکدیگر نسبت به طراحی سازوکارها اقدام کنند. رسولیزاده ادامه داد: دغدغه سوم ما کمک به شکلگیری تیمهای بزرگ فناوری است. در حوزه فناوری بهتر است با گذر زمان تیمهای بزرگ و قدرتمند شکل گیرند، زیرا این تیمها خود به شبکهسازی و سرمایهگذاری و هدایت منابع کمک میکنند و مجموعههای نوپا و نوآور میتوانند حول این مجموعهها قرار گیرند.
چهارمین مساله این بود که در سازوکارهای فعلی خیلی تاکید بر حمایت از مجموعههای کوچک وجود دارد و وقتی مجموعههای فناور در کشور بزرگ میشوند، دیگر سازوکار حمایتی خاصی برای آنها وجود ندارد و چه بهتر که با گذر زمان، وقتی این دست از مجموعهها بزرگ میشوند، با توجه به ماهیت فناورانهای که دارند، با سازوکارهای حمایتی مثل تامین مالی مجموعههای دانشبنیان روبهرو باشند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|