|
اخبار
ضربالاجل رئیسی به دستگاهها برای ارائه برنامههای مهار تورم و رشد تولید
رئیسجمهور روز شنبه در جلسه شورای اقتصاد که با هدف بررسی برنامههای دستگاههای اجرایی در پیگیری برنامه دولت برای مهار تورم و رشد تولید برگزار شد، با تأکید بر پیگیری برنامههای ارائهشده، به دستگاههای مسؤول تا پایان هفته فرصت داد در جلساتی با مسؤولیت دبیرخانه شورا، پیشنهادات خود را برای هماهنگی در راستای تحقق شعار سال و رفع موانع آن ارائه کنند.
سیدابراهیم رئیسی با تأکید بر اهمیت تهیه پیوست رسانهای به منظور تحقق برنامه جامع دولت برای مهار تورم و رشد تولید و تعیین راهکارهای چگونگی جذب مشارکت مردم برای تحقق شعار سال در این برنامه گفت: اطمینان دادن به مردم نسبت به تضمین اصل و سود سرمایههای آنان و تحقق مشارکت مؤثر مردمی برای اجرای شعار سال از اهداف این برنامه خواهد بود. رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود از رئیس کل بانک مرکزی خواست هرچه سریعتر برنامه و دستورالعملهای لازم برای اعمال مؤثر حکمرانی دولت بر پول ملی را تدوین و با نظارت دقیق به اجرا بگذارد. وی همچنین با اشاره به حوزه اختیارات و وظایف و نیز ترکیب شورای اقتصاد، بر ضرورت فعالتر شدن این شورا تأکید و تصریح کرد: دبیرخانه این شورا که با مسؤولیت رئیس سازمان برنامه و بودجه است، باید به شکل مؤثری فعال شده و بر اجرای مصوبات آن نظارت دقیق داشته باشد. در این جلسه کلیات برنامه مشترک دستگاههای دولتی برای مهار تورم و رشد تولید در ۱۰ بند تأیید و مقرر شد جزئیات برنامههای هر دستگاه تا پایان هفته در برنامهای واحد و جامع تلفیق و برای اجرا ابلاغ شود. برنامههای کاهش کسری بودجه دولت، تسویه بدهیهای دولت به بخش خصوصی، کاهش ناترازیهای شبکه بانکی، کاهش ناترازیهای ارزی و کنترل نقدینگی و انضباط بانکی ۵ محور بخش مهار تورم و برنامههای هدایت اعتبارات بانکی به بخش تولید، رفع موانع تولید، عرضه داراییهای مالی، توسعه دیپلماسی اقتصادی و جذب سرمایهگذاری خارجی و اصلاح ناترازیهای انرژی نیز ۵ محور بخش رشد تولید در برنامه جامع دولت برای مهار تورم و رشد تولید هستند.
***
مهیا شدن وزارت کشور برای انتخابات 1402
وزیر کشور درباره فعالیتهای ستاد انتخاباتی وزارت کشور برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری گفت: فعالیت اجرایی این نهاد از اسفند سال گذشته آغاز شده و جلسات با استانها در حال انجام است. احمد وحیدی این را هم گفت که این وزارتخانه موظف به فراهمسازی تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات در کشور است و ستاد انتخابات در حال مهیا شدن برای این حرکت ملی بزرگ است.
* بیش از یک میلیون مهاجر افغان دارای کارت شناساییاند
وزیر کشور در آخرین آمار سرشماری و شناسایی همه مهاجران افغان که به طور جدی در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است، گفت: با وجود اقدامات خوبی که انجام شده و تاکنون بیش از یک میلیون نفر دارای کارت شناسایی هستند اما متاسفانه دیگر مهاجران افغان مراجعه نکردند که این افراد نباید خدماتی که دیگران دریافت میکنند، انتظار آن را داشته باشند. رئیس شورای امنیت کشور پیشتر گفته بود با دفاتر خدمات دولت و پلیس به اضافه ۱۰ هماهنگی شده است و مهاجران افغان باید به این دفاتر مراجعه کنند تا بتوانیم با سرشماری گسترده و دقیق درباره نحوه ارائه خدمات و ساماندهی آنها به موقع عمل کنیم. بنابراین از همه مهاجران افغان و همه اتباع دیگری که در ایران هستند به طور جدی خواستاریم در مهلت اعلام شده مراجعه کنند اما اگر به هر دلیلی مراجعه نکنند، از دید ما این امکان وجود دارد که مهاجر تلقی نشوند و حتی ناچار میشویم سختگیرانه رفتار کنیم. وزیر کشور همچنین گفت: به همه اتباع افغان که در این طرح شناسایی شرکت کنند، اقامتهای موقت به آنها خواهیم داد و نگران نباشند.
***
آخرین وضعیت 10 پروژه مهم فضایی کشور
حسن سالاریه، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران طی سخنانی در جمع خبرنگاران، درباره آخرین وضعیت پروژههای سازمان فضایی ایران اظهار داشت: در حوزه ماهوارههای سنجشی، نمونه دوم ماهواره پارس 1 (Pars1-B) در حال گذراندن مراحل پایانی است و امسال برای پرتاب تحویل سازمان فضایی ایران میشود و ماهواره ظفر 2 نیز پس از گذراندن مراحل تستهای نهایی، تقریبا آماده تحویل شده و امسال به منظور پرتاب، تحویل گرفته خواهد شد. وی افزود: همچنین در حوزه سنجشی، با توجه به اینکه نمونه پروازی ماهواره طلوع 3 با دقت تصویربرداری 5 متر تکطیفی و 10 متر چندطیفی سال گذشته رونمایی شد، پروژه طراحی و ساخت ماهواره طلوع 4 نیز امسال آغاز خواهد شد که ویژگیهای طلوع 4 نسبت به طلوع 3 بهتر خواهد بود و ارتقا خواهد یافت.
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه در حوزه سنجش از دور، سازمان فضایی ایران آماده همکاری با بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان است، تصریح کرد: معتقدیم با توجه به رشدی که بخش خصوصی در سالهای اخیر در حوزه فضایی داشته، میتوان از ظرفیتهای موجود در این بخش در جهت توسعه صنعت فضایی استفاده کرد. دکتر سالاریه ادامه داد: در حوزه ماهوارههای مخابراتی، نمونه کیفی ماهواره مخابراتی ناهید 2 سال گذشته تحویل شد و امسال نیز نمونه پروازی این ماهواره برای پرتاب تحویل سازمان فضایی ایران خواهد شد و همچنین فاز طراحی و ساخت نسل بعدی ماهواره ناهید که تحت عنوان ناهید 3 شناخته میشود امسال کلید خواهد خورد. رئیس سازمان فضایی ایران در پایان با بیان اینکه پروژههای دیگری در حوزه سنجشی و مخابراتی هم وجود دارد که در آینده اطلاعرسانی خواهد شد، اعلام کرد: مشخصات فنی و ویژگیهای ماهوارهها و دستاوردهایی که امسال تحویل و یا فاز ساخت آنها آغاز میشود، در آینده به مرور اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
لایحه تشکیل وزارت بازرگانی سهشنبه در مجلس بررسی میشود
سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور با بیان اینکه دولت با تشکیل وزارت بازرگانی به دنبال واردات نیست، گفت: لایحه تشکیل وزارت بازرگانی دوشنبه در کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی میشود و سهشنبه با 2 فوریت به صحن میآید. حسینی افزود: با تشکیل وزارت بازرگانی یک دستگاه پاسخگو میشود و این به نفع دولت و مجلس است.
ارسال به دوستان
حکم اعدام «حبیب اسیود» سرکرده گروهک تروریستی حرکهالنضال صبح دیروز اجرا شد
مرگ، عاقبت تروریست
گروه سیاسی: حکم اعدام حبیب فرجالله چعب، ملقب به «حبیب اسیود» سرکرده گروهک تروریستی «حرکهالنضال» صبح روز گذشته به اجرا درآمد. «حبیب فرجالله چعب» ملقب به «حبیب اسیود»، سرکرده گروهک تروریستی و تجزیهطلب «حرکهالنضال»، چندین عملیات تروریستی را در ایران طراحی و اجرا و از این طریق مردم بیگناه از جمله زنان و کودکان ایرانی را قربانی کرده بود.
حسب محتویات و مستندات موجود در پرونده اسیود و اقاریری که داشته، گروهک تروریستی تحت حمایت او عملیاتهای تروریستی متعددی را علیه مردم ایران ترتیب داد که یکی از آنها حمله به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز در ۳۱ شهریور سال ۹۷ است. این اقدام تروریستی منجر به شهادت ۲۵ نفر از جمله یک کودک و مجروح شدن ۲۴۹ نفر دیگر از هموطنانمان شد. گروهک حرکه النضال به سرکردگی «چعب» اقدامات تروریستی خونبار دیگری نیز علیه امنیت مردم ایران انجام داده که از جمله آنها بمبگذاری در اماکن دولتی و سرقت مسلحانه است.
اسیود از سال ۱۳۸۴ (۲۰۰۵) سرکردگی گروهک تروریستی حرکه النضال را تحت حمایت چندین سرویس جاسوسی از جمله موساد و ساپو (سرویس جاسوسی کشور سوئد) و بعضی کشورهای منطقه بر عهده گرفت. در نتیجه اقدامات تروریستی و خونبار این گروهک به سرکردگی حبیب اسیود، بیش از ۴۵۰ نفر از شهروندان ایرانی شهید و مجروح شدهاند.
بنا بر گزارش رسانه قوه قضائیه، بیشترین تمرکز و فعالیتهای این گروهک تروریستی روی عملیاتهای تخریبی، ترور و بمبگذاری در منطقه جنوب غرب ایران بویژه استان خوزستان، تلاش برای ناامنسازی این استان و در نهایت، ترغیب برای جداسازی آن از ایران بود. بمبگذاری در فرمانداری اهواز در سال ۸۴، بمبگذاری در سازمان مدیریت و برنامهریزی (سازمان برنامه و بودجه) خوزستان در سال ۸۴، عملیات بمبگذاری اداره مسکن و شهرسازی اهواز در سال ۸۴، بمبگذاری در اداره محیطزیست اهواز در سال ۸۴، بمبگذاری در خطوط انتقال نفت خوزستان، بمبگذاری در محور انتقال نفت اهواز – آبادان - ماهشهر، بمبگذاری در فرمانداری دزفول و آبادان در سال ۸۴، برنامهریزی برای بمبگذاری در دادگستری اهواز و حمله تروریستی به رژه نیروهای نظامی و انتظامی در ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۷ در اهواز از جنایات گروهک تروریست حرکهالنضال است. بمبگذاری در بانک سامان اهواز در سال ۸۴، حمله مسلحانه به تاسیسات پمپاژ آب در یکی از روستاهای شوشتر در سال ۸۸ و ترور یکی از شهروندان در یکی از روستاهای شوشتر در سال ۸۸ با به رگبار بستن وی و به آتش کشیدن خودروی شخصیاش از دیگر اقدامات تروریستیای است که گروهک تروریستی حرکهالنضال به سرکردگی چعب مرتکب آنها شده است.
چعب آخرین نفر از سردستگان این گروه باغی بود که با هوشیاری نیروهای حافظ امنیت مردم ایران در آبان سال 99 پس از خروج از سوئد با شگردهای اطلاعاتی دستگیر شد. وی سالها در کشور سوئد مستقر بود و از امکانات و تسهیلات دولت و دستگاه امنیتی این کشور بهرهمند میشد. اسیود با صراحت در دادگاه بر حضور آزادانه و طراحی برای عملیاتهای تروریستی علیه ایران، در این کشور و سایر کشورهای غربی تاکید کرد. او طی مدتی که در کشور سوئد زندگی میکرد تحت حمایت چتر امنیتی سرویس جاسوسی این کشور (ساپو) قرار داشت. وی در تحقیقات قانونی در مراحل رسیدگی به پروندهاش در توضیح ارتباطات خود با سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی، به ارتباط با شخصیتهای برجسته در سرویس اطلاعاتی موساد و سازمان سیا اقرار کرده و از ارتباط نزدیک با آنها پرده برداشته بود. بر اساس اقاریر چعب، متهم درباره چتهایش با خانمی به نام منال مسلمی (تبعه بلژیک) که از وی کشف شده، اقرار کرده منال مسلمی تمام ارتباطها را با رژیم صهیونیستی ترتیب میداده است. شخصی به نام امیرا که فردی صهیونیست ساکن آمریکا و اسرائیل است، به عنوان وکیل، کارهای به اصطلاح حقوق بشری گروهک تروریستی حرکهالنضال را انجام میداد. حبیب اسیود همچنین به ارتباط خود از سال ۲۰۰۹ میلادی و دیدار با ۲ نفر از افراد سازمان جاسوسی آمریکا اقرار کرد.
بر اساس اقاریر متهم، وی برای شکلگیری فرقه تکفیری در خوزستان اقدامات متعددی انجام داده بود و عناصر گروهک حرکهالنضال از سال ۷۵ به دنبال جذب مردم منطقه به فرقههای تکفیری بودهاند. متهم در دادگاه صراحتا اقرار کرد ترویج تکفیریگری ناشی از تصمیم اتاق فکر آنها در یکی از کشورهای منطقه بوده است. اسیود همچنین به ارتباط خود و گروهک تروریستی تحت امرش با داعش نیز اقرار و آن را تشریح کرد.
* ناراحتی سوئد از اعدام تروریست تحت حمایتش
در پی اعدام حبیب اسیود، وزارت خارجه سوئد سرپرست سفارت ایران در این کشور را در اعتراض به این اعدام احضار کرد. وزارت خارجه سوئد در بیانیهای که روی وبسایت دولت این کشور منتشر شد، در حمایت از این تروریست اعلام کرد محکومیت این اقدام و اعتراض خود را به سفیر ایران منتقل کرده است. سوئد در ادامه اعلام کرد همراه سایر کشورهای اتحادیه اروپایی استفاده از مجازات اعدام را تحت هر شرایطی محکوم میکند.
دولت سوئد در حالی با ادعای حقوق بشری به حمایت از تروریست تحت تابعیت این کشور برخاسته است که حمید نوری، شهروند ایرانی را با اتهامات بیاساس گروهک تروریستی منافقین به حبس ابد محکوم کرده است و بدترین شکنجههای روحی را نسبت به او اعمال میکند و این شهروند ایرانی را از حقوق اولیه خود نیز محروم کرده و پاسخگوی اعمال ضدبشری خود نیست. البته این نخستین بار نیست که یک دولت غربی از تروریست یا جاسوس تحت تابعیت خود حمایت میکند.
در همین رابطه میتوان به ماجرای جاسوسی علیرضا اکبری اشاره کرد که دی سال گذشته اعدام شد. او که دارای تابعیت انگلیسی بود، به جرم جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی انگلیس از سوی سربازان گمنام امام زمان بازداشت و سپس دادگاهی شد. طبق گزارش اخیر روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز، ارائه اطلاعات محرمانه از تاسیسات هستهای فردو به سرویسهای جاسوسی بیگانه تنها یکی از اقدامات اکبری بود. با اعدام اکبری و حتی زمان صدور حکم اعدام او، دولتهای غربی بویژه انگلیس ضمن تکذیب جاسوس بودن اکبری، به حمایت از این ابرجاسوس پرداختند اما روزنامه نیویورکتایمز در گزارش اخیر خود در ارتباط با اکبری، با اشاره به خدمات او به دشمنان ایران، به صراحت جاسوسی اکبری برای انگلیس را تایید کرد.
ارسال به دوستان
قالیباف در دیدار رئیس مجلس ازبکستان بر همکاری تهران - تاشکند تأکید کرد
اولویت با همسایگان
گروه سیاسی: صبح روز گذشته «نورالدین جان اسماعیلاف» رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان در رأس هیأتی پارلمانی وارد تهران شد و با ورود به مجلس شورای اسلامی، مورد استقبال رسمی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
پس از مراسم استقبال رسمی، رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان و هیات پارلمانی همراه، با رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگوهای رسمی خود را آغاز کردند.
محمد باقر قالیباف در نشست خبری مشترک با نورالدین جان اسماعیلاف گفت: در دیدار رئیس مجلس ازبکستان بر همکاریهای پارلمانی 2 کشور تاکید شد و اینکه همکاریها نیازمند وجود سرعت بیشتر در انجام توافقات شکل گرفته و تصویب آن در پارلمانهای 2 کشور است. بسیار خوشحالیم که میزبان آقای نورالدین جان اسماعیلاف، رئیس مجلس ملی جمهوری ازبکستان هستیم که امروز سفر رسمی خودشان را آغاز کردند. اولویت سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارتباطات با کشورهای همسایه و منطقه بویژه کشورهای اسلامی است. یکی از محورهای جدی تعاملات و توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در بخشهای مختلف، با کشورهای حوزه آسیای مرکزی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حوزه آسیای مرکزی کشور دوست و برادر ازبکستان کشوری است که از جهت جمعیت رتبه اول را دارد و فرصتهای بسیار خوبی برای همکاری بین ایران و ازبکستان مهیاست، بویژه در حوزه مسائل اقتصادی و توسعه ارتباطات، حملونقل و ترانزیت در محور شمال – جنوب به عنوان اولویت ویژه منطقه و محور شرقی و غربی که یک نقش جدی و اساسی دارد.
قالیباف با اشاره به سفر سال گذشتهاش به تاشکند گفت: در آنجا صحبتهای مفصلی شد و بعد هم رئیسجمهور سفر رسمی به ازبکستان داشتند و موضوع ارتباطات چندجانبه و دوجانبه مطرح شد. ماه آینده نیز میزبان رئیسجمهور ازبکستان در تهران هستیم. توسعه روابط بویژه از جهت مسائل اقتصادی، حملونقل، تسهیلگری، عبور کامیونها و ارتباطات در محور شمال – جنوب به اضافه نقش در تحولات فرهنگی 2 کشور موضوع مهمی است و اینها فرصتهای بزرگی است که میتواند سقف تجارت و تعاملات فرهنگی را گسترش داده و همچنین همکاریهایی در حوزه امنیت منطقه داشته باشیم.
وی به مشکلات موجود در کشور افغانستان اشاره کرد و گفت: با توجه به موضوعات افغانستان، همکاری جدی باید بین کشورهای همسایه برای کمک به افغانستان شکل گیرد و معتقدیم تمام گروهها در افغانستان باید در تشکیل دولت ملی نقش داشته باشند تا امنیت و توسعه در آنجا شکل بگیرد و این موارد در نشست مشترک با رئیس مجلس ملی ازبکستان مطرح شد و امیدوارم این نشستها و رفت و آمدها باعث توسعه روابط و توسعه مسائل سیاسی، اقتصادی و امنیتی منطقه شود.
قالیباف همچنین تصریح کرد: در این جلسه بر لزوم همکاریهای پارلمانی بین 2 کشور تاکید شد، البته این همکاریها منوط به این است که قراردادها و توافقات با سرعت بیشتری در پارلمانهای 2 کشور تصویب شود. همچنین همکاریهای منطقهای در نشستهای منطقهای و بینالمجالس کشورهای آسیایی و اسلامی و در سطح بینالمللی باید ادامه داشته باشد و با آرای منسجم باعث پیشرفت و انسجام کشورهایمان شویم.
نورالدین جان اسماعیلاف، رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان نیز با بیان اینکه رئیسجمهور این کشور ماه آینده به ایران سفر خواهد کرد، گفت: در سالهای اخیر روابط ایران و ازبکستان در تمام زمینهها توسعه پیدا کرده است. امروز با آقای قالیباف درباره وضعیت کنونی و دورنمای توسعه روابط 2 کشور گفتوگو و تبادل نظر داشتیم، در سالهای اخیر روابط 2 کشور در تمام زمینهها بیش از پیش توسعه یافته که ناشی از اراده قطعی روسای جمهور است.
وی با بیان اینکه توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی مورد تاکید است، گفت: توسعه روابط و همکاریها در زمینه حملونقل و ترانزیت اهمیت زیادی دارد.
اسماعیلاف با اشاره به توسعه همکاریهای پارلمانی ایران و ازبکستان اضافه کرد: در سالهای اخیر گامهای بلندی برای توسعه همکاریهای 2 کشور برداشته شده و مذاکرات امروز در ادامه گفتوگوهای روسای 2 پارلمان در تاشکند بود. ما امکانات زیادی برای توسعه روابط داریم البته اینها به دلیل فعالیتهای بیشتر گروههای پارلمانی 2 کشور است. وقتی دولتهای 2 کشور برای توسعه روابط تلاش میکنند، پارلمانها هم باید سهم خود را ایفا کنند و به دنبال توسعه پایههای حقوقی روابط و تسهیل اجرای قراردادها بوده و سهم خود را اجرا کنند.
رئیس مجلس ازبکستان با بیان اینکه سیاست خارجی 2 کشور اشتراکات زیادی دارد، اظهار کرد: دولت ازبکستان مانند دولت جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای منطقه را در اولویت قرار داده است. امروز با رئیس مجلس ایران درباره فعالتر کردن همکاریها در سازمانهای بینالمللی و منطقهای به توافقاتی رسیدیم.
وی با اشاره به طرح موضوع افغانستان در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: 2 کشور مرز مستقیمی با افغانستان دارند و وضعیت افغانستان برای 2 کشور و کشورهای همسایه بسیار مهم است و اینکه افغانستان از صلح و ثبات برخوردار باشد. از این جهت فکر میکنیم ازبکستان و ایران تا حد امکان تلاش کنند وضعیت افغانستان بهتر شود. ماه آینده رئیسجمهور ازبکستان سفر رسمی به ایران خواهد داشت. امیدوارم این سفر امکانات و اقتضائات جدیدی در توسعه روابط 2 کشور باز کند.
***
افزایش سطح روابط ایران و ازبکستان با اجرای توافقنامهها
سیدابراهیم رئیسی بعدازظهر شنبه در دیدار «نورالدین جان اسماعیلاف» رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان گفت: ۱۸ توافقنامه و تفاهمنامه همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان به امضا رسیده که تسریع در اجرایی شدن آنها سطح روابط را بهشدت افزایش خواهد داد. رئیسجمهور در ادامه افزود: تبادل تجربیات میان مجالس ایران و ازبکستان گامی مؤثر و مثبت جهت توسعه روابط میان 2 کشور خواهد بود. حجت الاسلام رئیسی اشتراکات تمدنی و فرهنگی میان ایران و ازبکستان را زمینه مناسبی برای گسترش و ارتقای همکاریهای تجاری و اقتصادی دانست و اظهار داشت: اگر چه رشد روابط سیاسی و اقتصادی ایران و ازبکستان در سال گذشته وضعیت را نسبت به قبل متفاوت کرده است اما ظرفیتهای موجود در 2 کشور ایجاب میکند برای ارتقای روابط اقتصادی و تجاری 2 طرف، تلاش مضاعف داشته باشیم. نورالدین جان اسماعیلاف، رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان نیز در این دیدار با تمجید از سیاست خارجی حجتالاسلام رئیسی در اولویتدهی به توسعه روابط با همسایگان، گفت: در ازبکستان نیز منطبق با این سیاست اصولی، در جریان اصلاح قانون اساسی، توسعه روابط با همسایگان در اولویت قرار گرفته است. رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان با بیان اینکه پارلمانهای 2 کشور باید در توسعه همکاریهای دولتها نقش موثری ایفا کنند، تصریح کرد: اطمینان میدهم پارلمان ازبکستان همه امکانات و ظرفیتهای خود را در راستای اجرایی شدن توافقات میان 2 کشور به کار گیرد.
ارسال به دوستان
ناوشکنهای نیروی دریایی ارتش به موشک کروز «ابومهدی» مجهز شدند
پاسداری از مرزهای ساحلی تا شعاع 1000 کیلومتری
گروه سیاسی: فرمانده نیروی دریایی ارتش از تجهیز ناوشکنهای این نیرو به موشکهای کروز ابومهدی خبر داد.
دریادار شهرام ایرانی در گفتوگویی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نیروی دریایی ارتش به موشکهای کروز ابومهدی تجهیز شده؟ گفت: این کار محقق شده و بزودی این موضوع رونمایی میشود. پیش از این، موشک کروز ابومهدی تنها از پرتابگرهای ساحلی شلیک میشد اما اکنون با الحاق به ناوشکنهای نیروی دریایی ارتش، این قابلیت برای نیروهای مسلح کشورمان ایجاد میشود تا در آبها از آن بهرهبرداری کنند. سال گذشته بود که فرمانده نیروی دریایی ارتش از عزم این نیرو برای تجهیز ناوشکنهای نداجا به موشکهای کروز خبر داده و گفته بود: این موشک میتواند در محیط جنگ الکترونیک وظیفه خود را اجرا کند و آزمایشهای آن نیز انجام شده است. توانمندی رزمی، میزان تخریب و برد موشک کروز ابومهدی قابل توجه است و بردهای بالاتر را در دستور کار داریم.
* موشک کروز چه ویژگیهایی دارد؟
موشک کروز ابومهدی یکی از تولیدات صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با برد بیش از هزار کیلومتر است که میتواند هر هدفی را منهدم کند. واکنش سریع، مدیریت انتخاب هدف در میدان، دور زدن پدافند دشمن و قابلیت شلیک از عمق جزو ویژگیهای موشک کروز دریایی ابومهدی به شمار میرود. مرداد 99 بود که در جریان رونمایی از دستاوردهای جدید وزارت دفاع در آستانه روز صنعت دفاعی، جدیدترین موشک کروز ایرانی به نام موشک کروز شهید ابومهدی رونمایی شد. موشک ابومهدی یک موشک کروز دریایی با برد بالای 1000 کیلومتر است که در اختیار سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. تا پیش از موشک کروز ابومهدی، دوربردترین موشکهای ضدکشتی کروز ساخته شده در ایران، موشک «رعد» با برد 350 کیلومتر و موشک «قدیر» با برد 300 کیلومتر بود اما با عملیاتی شدن موشک کروز ابومهدی، برد موشکهای ضدکشتی کروز در ایران به بیش از 1000 کیلومتر افزایش پیدا کرد. این موضوع باعث شد توان ایران در دفاع زودهنگام از سواحل خود در برابر شناورهای مهاجم دشمن از جنبه مسافت به بیش از 3 برابر افزایش یابد. گفتنی است در موشک ابومهدی از موتور توربوجت از خانواده «طلوع» استفاده شده است که سابقه عملیاتی پررنگ و طولانیمدتی در پهپادهای کرار و موشکهای کروز خانواده نور، قادر و قدیر از خود بر جا گذاشته است. همچنین به واسطه قابلیتهای مناسب کنترل رانش این نوع موتور و وجود سوخت کافی که در بدنه بزرگتر موشک کروز جدید جا میگیرد و نیز نوع بالها، موشک ابومهدی امکان پرواز با گستره سرعتی متنوعی را دارد.
برد بالای موشک کروز ابومهدی و استفاده از سامانههای ناوبری پیشرفته موجب میشود این موشک امکان شلیک از عمق بیشتری از خاک کشور را در نمونههای ساحلپرتاب داشته باشد که سبب دشواری یافتن پرتابگرها قبل از شلیک برای دشمن میشود. همچنین موشک ابومهدی امکان انتخاب مسیرهای مختلف را برای رسیدن به یک هدف دارد و حتی از سمت مخالف به شناور دشمن حمله میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|