|
اخبار
معرفی آثار سینمایی و تلویزیونی جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار
همزمان با معرفی داوران، اسامی 12 فیلم سینمایی و 7 فیلم تلویزیونی که در بخش مسابقه فیلمهای سینمایی و تلویزیونی نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار رقابت میکنند از سوی دبیرخانه این رویداد هنری اعلام شد. گروه داوران بخش مسابقه فیلمهای سینمایی و تلویزیونی جشنواره متشکل از سیداحمد میرعلائی تهیهکننده و مدیر فرهنگی؛ حسین سلطان محمدی نویسنده، منتقد سینما و پژوهشگر؛ پرویز شیخطادی فیلمنامهنویس کارگردان و تهیهکننده سینما؛ داریوش یاری فیلمنامهنویس، تهیهکننده و کارگردان سینما و عبدالله باکیده تهیهکننده، فیلمنامهنویس و کارگردان سینمای ایران 12 فیلم سینمایی و 7 فیلم تلویزیونی را در بخش مسابقه فیلمهای سینمایی و مسابقه فیلمهای تلویزیونی داوری میکنند. بر پایه این گزارش، اسامی فیلمهای سینمایی پذیرفتهشده در بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره به این شرح است: 1- «اتاقک گلی» به کارگردانی محمد عسگری 2- «بچههای طوفان» به کارگردانی صادق صداقدقیقی 3- «تکتیرانداز» به کارگردانی علی غفاری 4- «دسته دختران» به کارگردانی منیر قیدی 5- «شماره 10» به کارگردانی حمید زرگرنژاد 6- «غریب» به کارگردانی محمد حسین لطیفی 7- «پالایشگاه» به کارگردانی مهرداد خوشبخت
8 -«منصور» به کارگردانی سیاوش سرمدی
9- «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازیفر 10- «های پاور» به کارگردانی هادی محمدپور 11- «هناس» به کارگردانی حسین دارابی 12- «یدو» به کارگردانی مهدی جعفری.
همچنین فیلم سینمایی «بدون قرار قبلی» به کارگردانی«بهروز شعیبی» در بخش خارج از مسابقه نمایش داده میشود. اسامی فیلمهای تلویزیونی پذیرفته شده در بخش مسابقه فیلمهای تلویزیونی جشنواره به این شرح است: 1- «آب از آتش» به کارگردانی جمال احمد و تهیهکنندگی پیام تاجی و اشرف شاهحسینی2- «آخرین عاشقانه» به کارگردانی اعظم جوانمردی و تهیهکنندگی مهدی کارآمد3- «آفتاب گرگ و میش» به کارگردانی و تهیهکنندگی محسن دانشور4- «آنسوی خاطرات» به کارگردانی و تهیهکنندگی هاشم علیائیمقدم 5- «بچه زرنگ» به کارگردانی محمد مهدی خالقی و تهیهکنندگی رشید حاجتمند 6- «رگبرگ» به کارگردانی سجاد امیر یزدانی و تهیهکنندگی فاطمه باقری7- «لالایی نیزار» به کارگردانی حمید قاسمی و حسین باکیده و تهیهکنندگی حمید قاسمی. مرحله نهایی نخستین جشنواره بینالمللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار به دبیری فرهاد مختاری از ۲۹ اردیبهشت تا سوم خرداد ماه امسال از سوی اداره کل امور هنری معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با همکاری شهرداری مشهد و استانداری خراسان رضوی در مشهد مقدس برگزار میشود.
***
مجوز فعالیت 12 رسانه صوت و تصویر فراگیر صادر شد
نمایندگان 12 رسانه صوتو تصویر فراگیر از ابتدای اردیبهشت سال جاری تاکنون با حضور در ساترا و با طی مراحل اداری و انجام الزامات ساترا موفق به اخذ مجوز شدند. به گزارش «وطن امروز»، 12رسانه صوت و تصویر فراگیر در اردیبهشت سال جاری مجـوز فعالیـت خـود را از سـاترا دریافـت کردهاند. این رسانهها بـا سپری کردن مراحل اداری و احراز شرایط صدور مجوز، موفق بـه اخذ مجوز قطعی و غیرقطعی از سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوتو تصویر فراگیر(ساترا) شدند. نسل سلمان، ایما فیلم، تیبین، رسانه مجمع، فیلماز، سینما خانه، کدا مویز، فیروزه، طلا نما، دکتر تمتیوی با حوزه فعالیتی نمایشی و 2 رسانه کمپ بیوانفورماتیک و هنرصدا در حوزه آموزشی 12 رسانهای هستند که بـا سپری کردن مراحل اداری و بــه انجــام رساندن الزامات ساترا، موفق بـه اخذ مجوز شدهاند. بر این اساس تعداد سکوهای دارای مجوز از ساترا در اردیبهشت به ۳۸۸ سکو افزایش یافت. مجوزهای غیرقطعی دارای مدت زمان 6 ماهه هستند. بعد از گذشت این دوره و ارزیابی ساترا از نحوه عملکرد رسانهها در صورت رعایت شرایط قانونی و آییننامههای مرتبط، مجوزها به قطعی تبدیل خواهند شد و رسانههای صوت و تصویر فراگیر، مجوز قطعی خود را دریافت خواهند کرد.
***
15 هزار نفر در یک هفته تماشاگر «جهان بانو» شدند
نمایش میدانی «جهان بانو» طی یک هفته اجرای خود، از 15 هزار مخاطب میزبانی کرد. به گزارش «وطن امروز»، به نقل از روابط عمومی پروژه، نمایش بزرگ میدانی «جهان بانو» در یک هفته میزبان 15 هزار نفر از مخاطبان در بوستان ولایت تهران بوده است. فصل دوم نمایش بزرگ میدانی «جهان بانو» به تهیهکنندگی علی اسماعیلی و کارگردانی حسن بزرا از روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت در بوستان ولایت اجرای خود را آغاز کرده است و تا 13 خرداد نیز ادامه خواهد داشت.
«جهان بانو» محصول سازمان هنری - رسانهای اوج است که با مشارکت اداره کل فرهنگی شهرداری تهران و به همت موسسه سیمای ققنوس روی صحنه میرود. سایر عوامل این نمایش عبارتند از تهیهکننده: علی اسماعیلی؛ کارگردان: حسن بزرا؛ جانشین تهیه: امیرحسین طهرانی؛ مجری طرح: نادر قنبری، طراح نور: عباس رحمانیپور؛ طراح صحنه و دکور: مرتضی پورحیدر؛ مدیر تولید: داود طامهری، طراح صدا: عرفان حسنزاده، طراح جلوههای ویژه میدانی: یاسر یارمحمد؛ مجری صدا: علی بیرنگ؛ مدیر تدارکات: تورج سلیمانی؛ طراح گریم: هاشم جوری.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
روایت دیدار مقام معظم رهبری از سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
جایگاه والای کتاب در نگاه رهبر انقلاب
حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز به مدت ۳ ساعت از ساعت 8:30 صبح تا 11:30 ظهر از سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب در محل مصلای تهران بازدید کردند. رهبر انقلاب در این بازدید که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت، در جریان تازههای نشر و کتابهای ارائهشده در نمایشگاه قرار گرفتند و همچنین با صاحبان غرفهها و ناشران به گفتوگو پرداختند.
* هدیه رهبر انقلاب به یک غرفهدار در نمایشگاه کتاب
میکائیل دلفان، مسؤول انتشارات اسوه با اشاره به حال و هوای صبح دیروز نمایشگاه کتاب گفت: از قبل ساعت ۷ صبح در نمایشگاه حضور داشتم و منتظر تشریففرمایی مقام معظم رهبری بودم. رهبر انقلاب ساعت ۸ صبح وارد نمایشگاه شدند و غرفه ما دومین غرفهای بود که ایشان از آن بازدید کردند.
وی با بیان اینکه نخستینبار بود از این فاصله کم با رهبر معظم انقلاب دیدار میکردم، افزود: وقتی ایشان از غرفه بازدید کردند، خواستم برایم دعا کنند که رهبر معظم انقلاب هم دعای عاقبتبخیری کردند و پس از آن هم از رهبری، طلب یادگاری کردم که معظمله یک انگشتر به من دادند که این انگشتر بهترین یادگاری و هدیه عمرم است.
انتشارات اسوه وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه امسال با بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب به سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران آمده است. صبح دیروز رهبر معظم انقلاب در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب، از این غرفه نیز بازدید و در جریان جدیدترین آثار این انتشارات قرار گرفتند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در بازدید از سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از غرفه بوستان کتاب و انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز بازدید کردند. به گزارش فارس، محمدباقر انصاری، مدیر مؤسسه بوستان کتاب و رئیس نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب از این غرفه گفت: امسال مؤسسه بوستان کتاب در مجموع ۱۲۵ اثر جدید از نمایشگاه تا نمایشگاه داشت که از این عناوین، برخی که پروژههای ملی بودند، بیشتر مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری مجموعه ۲۴ جلدی «موسوعه شیخبهایی» را اثری ارزشمند عنوان کردند، افزود: این اثر که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده، بر اساس بهترین منابع و اسناد موجود به دست گروه مصحح پژوهشگاه تدوین شده است.
انصاری با اشاره به اینکه اثر دیگری که نظر رهبر انقلاب را جلب کرد، مجموعه ۴ جلدی «البحوث الاصولیه» مرحوم آخوند خراسانی و تقریر آقامیر قزوینی بود، ادامه داد: ایشان یکی از ۴ جلد این کتاب را تورقی زدند. این کتاب با حمایت آیتالله شهرستانی، وزارت ارشاد و موسسه بوستان کتاب تدوین و چاپ شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین کرسیهای درسی حوزه، کرسی درس مرحوم آخوند خراسانی بوده که بر درسهای ایشان نزدیک ۶۰ تقریر نوشته شده است، تصریح کرد: دانشجویان مرحوم آخوند خراسانی، حرف استاد را در جلسات مینوشتند. تنها تقریری که مرحوم آن را خوانده و تایید کرده و حتی بر آن تقریظ نوشته، همین کتابی است که طی ۵ سال تصحیح آن انجام شده و بوستان کتاب مفتخر به نشر آن شده است.
مدیر مؤسسه بوستان کتاب با اشاره به اینکه میزان استقبال مردم از نمایشگاه کتاب از موضوعاتی بود که رهبری در غرفه ما هم از آن جویا بودند، خاطرنشان کرد: میزان مطالعه و کتابخوانی مردم هر سرزمین میتواند سنجه مهمی در ارتقای فرهنگی باشد. بر همین اساس هم برای رهبر معظم انقلاب نیز میزان استقبال مردم از نمایشکاه کتاب اهمیت داشت. معظمله همچنین از میزان شمارگان کتابها سوال کردند و تعداد آثار و تنوع نویسندهها و موضوعات را پرسیدند.
آیتالله سیدعباس کاشانی، مؤلف این کتابها هم که در بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه در غرفه حضور داشت، گفت: دیدار با رهبر معظم انقلاب بهترین لحظات زندگیام بود.
ایشان فرمود این نتایج زحمات شماست که امروز در این غرفه دیده میشود. وی با اشاره به اهدای ۶ عنوان کتاب به رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: من به مقام معظم رهبری عرض کردم این عناوین کتابها را قبلا هم برای شما فرستاده بودم که ایشان فرمودند: «در هر حال من اینها را هم با خودم میبرم!». این جمله رهبری برایم بسیار دلنشین بود و خدا را شاکرم ایشان را در حالی که تألیفات ما را مورد عنایت قرار دادند، ملاقات کردم.
ارسال به دوستان
گلعلی بابایی در گفتوگو با «وطن امروز» مطرح کرد
لزوم افزایش تولیدات آثار کود و نوجوان
گلعلی بابایی، نویسنده و چهره شناخته شده ادبیات دفاعمقدس در گفتوگو با «وطن امروز» با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب بیان کرد: تشریففرمایی حضرت آقا به نمایشگاه کتاب، مثل کارهای پسندیده دیگر ایشان درباره فرهنگ و ادبیات از اهمیت بالایی برخوردار است.
یکی از نکات بازدید حضرت آقا اشاره ایشان به حوزه کودک و نوجوان بود و اینکه کمکاریهایی در این حوزه تاکنون شده و باید تولیدات در این زمینه افزایش یابد. معتقدم میتوان از دل کارهای دفاع مقدسی که خود ما هم در انتشارات ۲۷ بعثت در حال انجام آن هستیم، قصههایی هم برای کودکان و نوجوانان تولید کرد.
وی افزود: قدردانی مجدد از آقای سرهنگی نویسنده قدیمی و توانمند این حوزه را باید به فال نیک گرفت. این موضوع نشان از قدرشناسی رهبر معظم انقلاب دارد. اهمیت کتاب با توجه به حضور قوی فضای مجازی مسالهای بسیار مهم بوده که رهبر انقلاب هم نکاتی در این رابطه فرمودند. نمیتوان گفت فضای مجازی تاثیری بر کتابخوانی نداشته و ایشان هم درباره این مساله تاکید داشتند. نویسندگان و ناشران با توجه به فرمایشات مهم رهبر انقلاب باید در تولیدات تنوع ایجاد کنند؛ نکته مهمی که در جذب مخاطب کتاب بسیار اثرگذار است.
ارسال به دوستان
در نشست رسانهای مطرح شد
جشنواره تئاتر رضوی، رویدادی مردمی
نشست رسانهای شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی با حضور دبیر این رویداد برگزار شد. به گزارش «وطن امروز» صبح دیروز نشست رسانهای شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی در سالن مرحوم طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار شد. کورش زارعی دبیر جشنواره، سیدمحمدحسین بلاغی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، سیدجواد رفایی دبیر جشنوارههای رضوی و مرتضی سعیدیزاده مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا (ع) از افراد حاضر در این نشست رسانهای بودند.
مرتضی سعیدیزاده، مدیرعامل بنیاد امام رضا(ع) در ابتدای نشست گزارشی درباره بیستمین جشنواره فرهنگی - هنری امام رضا(ع) ارائه داد و اظهار کرد: امسال ما کارگاههای آموزشی متنوعی را در فضای جشنوارهها تجربه کردیم. تولیدات خیلی خوبی هم در حوزه تئاتر اتفاق افتاده و تولیدات به سمت حرفهای و امامرضایی شدن پیش رفتهاند. امیدواریم تولید تلهتئاتر هم در دستور کار قرار گیرد و تلاش میکنیم در انتهای جشنواره آثار برای عموم مخاطبان به صورت تلهتئاتر به نمایش در آید و در این زمینه با رسانه ملی هم تعاملاتی انجام شده است.
در ادامه سیدمحمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به میزبانی تبریز از این دوره جشنواره بیان کرد: امسال برای سومین سال جشنواره، تئاتر رضوی به میزبانی تبریز برگزار میشود و خوشبختانه در این دوره محدودیتهای کرونایی رفع شده و ما با حضور مخاطبان بیشتری جشنواره را برگزار خواهیم کرد.
در مجموع ۱۴ اثر از ۸ استان برای حضور در جشنواره انتخاب شده و توجه به فرهنگ و سیره رضوی و اهلبیت برای انتخاب آثار مورد توجه قرار گرفته است. امروز تبریز یکی از قطبهای تئاتر محسوب میشود و امسال میزبان ۱۰ رویداد مختلف در حوزه نمایش هستیم.
در بخش دیگری از این نشست سیدجواد رفایی، دبیر جشنوارههای رضوی درباره برگزاری جشنوارههای مختلف رضوی توضیحاتی ارائه داد و بیان کرد: با آسیبشناسیای که در چند سال گذشته درباره جشنواره انجام شده همه دستاندرکاران برای احیای فرهنگ رضوی تلاش کردند و خوشبختانه امسال ۱۶ جشنواره داریم که اختتامیه بیشترشان تا پایان دهه کرامت برگزار میشود.
کورش زارعی نیز با اشاره به اینکه در فراخوان این دوره برای امر پژوهش اهمیت زیادی قائل شدهاند، گفت: سیره عملی امام رضا(ع) آنقدر گسترده است که جز مساله نذر و شفا باید به نکات دیگر زندگی ایشان هم بپردازیم، از این رو بحث پژوهش را در اولویت قرار دادیم. ۱۴ اثر نمایشی برای حضور در جشنواره انتخاب شدهاند که ۵ اثر از تبریز در بخش مسابقه حضور دارد. ما امسال ۲ سانس برای حضور مردم و همچنین برای گروههای شرکتکننده و داوران داریم و ۵ اثر برگزیده خیابانی هم قرار است در مکانهای پر رفت و آمد تبریز اجرا شوند تا کل شهر فضای رضوی پیدا کند. امسال برای انگیزه دادن به هنرمندان جایزهها و کمکهزینهها را 3 برابر کردیم و قرار است ۵ اثر برگزیده بخش نمایشنامهنویسی نیز منتشر شوند که در اختتامیه جشنواره معرفی خواهند شد.
بلاغی درباره بودجه جشنواره توضیح داد: امسال نزدیک به ۷۰۰ میلیون تومان به جوایز و کمکهزینهها اختصاص دارد و هزینه کلی جشنواره 1.5 تا 2 میلیارد تومان است اما با مشارکت بنیاد امام رضا(ع)، حوزه هنری و اداره کل ارشاد استانها که همگی پای کار هستند قرار است کمکهای بیشتری به جشنواره شود.
زارعی در پاسخ به پرسشی درباره مشارکت مالی اداره کل هنرهای نمایشی در برگزاری جشنواره گفت: جشنواره توسط بنیاد امام رضا(ع) برگزار میشود که زیرمجموعه وزارت ارشاد است، بنابراین بودجه اصلی توسط بنیاد و در ادامه اداره کل ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی تامین میشود اما معاونت هنری هم مشارکت مالی در برگزاری جشنواره دارد.
گفتنی است شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی از اول تا پنجم خرداد ماه در استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|