|
اخبار
پایان پیشتولید سریال حضرت معصومه(س)
همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) مجتبی امینی تهیهکننده این سریال به ارائه توضیحاتی درباره آخرین وضعیت این پروژه پرداخت.
مجتبی امینی ضمن عرض تبریک به مناسب ولادت باسعادت حضرت معصومه (س) و روز دختر، خبر از اتمام مرحله پیشتولید صفر سریال الف ویژه حضرت معصومه(س) داد و گفت: آرت بوک فاخری در این مرحله تهیه و تدوین شده است که نقشه راهی برای پیشتولید و تولید این اثر را ترسیم و روایت کرده است. امینی افزود: همچنین برای نخستین بار در صنعت فیلمسازی کشورمان از هوش مصنوعی در طراحی و اجرای این پروژه نیز بهره گرفتهایم که نتایج استفاده از آن در تولید این اثر فاخر مشهود و ملموس خواهد بود.
وی تصریح کرد: تیم تولید سریال با توجه به اتمام مرحله پیشتولید صفر به محض آماده شدن شرایط از سوی سازمان صداوسیما و سیمافیلم آمادگی کامل برای شروع پیشتولید نهایی، همچنین تولید این اثر فاخر را دارد.
***
ثبت سرگروهی اکران برای 4 فیلم سینمایی
هفتمین جلسه شورای صنفی سینما یکشنبه ۳۱ اردیبهشت در خانه سینما تشکیل شد. در این جلسه بعد از بررسی درخواستها و موارد مطرح شده، قرار سرگروهی ۴ فیلم ثبت شد. بر این اساس فیلم سینمایی «ارثیه فامیلی» به کارگردانی حامد رضی با پخش «شکوفا فیلم» به سرگروهی پردیس کورش از چهارشنبه ۳ خرداد روی پرده میرود. نوبت اکران فیلمهای سینمایی «عروسی مردم» به کارگردانی مجید توکلی با پخش «فیلمیران» به سرگروهی پردیس هنر شهر آفتاب شیراز، فیلم سینمایی «تصور» به کارگردانی علی بهراد با پخش «خانه فیلم» به سرگروهی پردیس مگامال و فیلم سینمایی «نگهبان شب» به کارگردانی رضا میرکریمی با پخش «بانو فیلم» به سرگروهی پردیس ایرانمال ثبت شد.
***
اکران آنلاین «غریب» دوشنبه نیمبها شد
اکران آنلاین فیلم سینمایی «غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی امروز یکم خرداد همزمان با سالروز شهادت سردار محمد بروجردی به صورت نیمبها عرضه میشود. فیلم سینمایی «غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی و نویسندگی و تهیهکنندگی حامد عنقا از چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت به صورت اختصاصی در پلتفرم فیلیمو اکران خود را آغاز کرده بود. این فیلم به روایت بخشی از زندگی شهید محمد بروجردی در کردستان و شیوه فرماندهی منحصربهفرد او در اتحاد مردم و رفع شرایط بحران پرداخته است که در سال ۱۳۵۸ با آغاز ناآرامیها در کردستان توسط احزاب کومله و دموکرات، محمد بروجردی از طرف امام (ره) مأموریت مییابد تا بهعنوان فرمانده سپاه کردستان وضعیت را به حالت عادی بازگرداند. بابک حمیدیان، پردیس پورعابدینی، رحیم نوروزی، حسام محمودی، مهران احمدی و فرهاد قائمیان در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند. این فیلم که محصول سازمان هنری رسانهای اوج است در چهلویکمین دوره از جشنواره فیلم فجر در بخشهای مختلف طراحی صحنه، چهرهپردازی و جلوههای ویژه میدانی موفق به دریافت سیمرغ شد. همچنین سیمرغ بهترین نقش اول زن جشنواره نیز به بازیگر این فیلم اختصاص یافت. جایزه ویژه هیات داوران در بخش مقاومت بینالملل و بهترین فیلم از نگاه ملی نیز به غریب تعلق گرفت. «غریب» در هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت نیز به عنوان بهترین فیلم انتخاب شد.
***
افتتاح سلسله نمایشهای کاربردی - درمانی رهایی
سلسله نمایشهای رهایی به طراحی، نویسندگی و کارگردانی میلاد جباریمولانا از دیروز رأس ساعت ١٩:٣٠ در مرکز رشد و گسترش فرهنگ و هنر نقارهخانه افتتاح شد. این مراسم با حضور برخی بزرگان و پیشکسوتان تئاتر و رادیو برگزار خواهد شد.
گروه اجرای این اثر در نظر دارد این سلسلهنمایشها را تا پایان شهریورماه و هر 2 هفته با یک موضوع جدید که به برخی ناهنجاریهای اجتماعی میپردازد به صورت متفاوت روی صحنه ببرد. از نکات قابل توجه این نمایش میتوان به پخش زنده از رادیو نمایش و مشارکت هزاران نفر از این طریق به طور همزمان در نمایش اشاره کرد که مخاطب میتواند به صورت تلفنی و حضوری در سیری دراماتیک برای نتیجه و پایانبندی داستان تصمیمگیری کند.
عوامل این نمایش به شرح زیر است: بازیگران: مسعود نیازی، مرضیه آقاسی، داوود اصغرنژاد؛ مدیر تولید: حمیده خلدی؛ گروه پژوهش و تحقیق: میلاد جباریمولانا، ساجده نیکصفت؛ طراح لباس: نایب جباری؛ طراح نور: علیاصغر مقدم؛ طراح صحنه: علیرضا ثابتی؛ ساخت تیزر و عکاس: تورج قربانیمقدم؛ طراح لوگو: علیرضا ساقی و روابط عمومی: فاطمه خسروی.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد در حال برگزاری است
سینما ایثار
نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار این روزها در مشهد مقدس در حال برگزاری است. 3 فیلمساز خارجی به همراه 2 فیلمساز از کشورمان در قالب گروه داوری آثار بخش مسابقه بینالملل نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار، فیلمهای این بخش را قضاوت میکنند. گروه داوران بخش بینالملل جشنواره متشکل از: «باسل الخطیب» فیلمساز و رئیس موسسه عالی هنرهای سینمایی از سوریه، «عزام صالح» فیلمساز شاخص عراقی، «حاجیمحمد اویچ» فیلمساز بوسنیایی به همراه «محسن برمهانی» فیلمساز و معاون سیمای سازمان صداوسیما و «محمدرضا اسلاملو» فیلمساز کشورمان آثار راهیافته به بخش مسابقه بینالملل جشنواره را قضاوت میکنند.
* نشست تخصصی راهبردهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سینما و تلویزیون
نخستین نشست تخصصی از مجموعه نشستهای نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار با موضوع راهبردهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سینما و تلویزیون با حضور حسن رحیمپورازغدی، نظریهپرداز و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از ساعت ۱۰ صبح روز شنبه ۳۰ اردیبهشت در سالن ستاره پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد برگزار شد.
* برگزاری آیین آغازین در جوار مزار شهدای گمنام جبلالنور
آیین آغازین نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار از ساعت ۱۷ عصر روز جمعه ۲۹ اردیبهشت با حضور مقامات کشوری و استانی و سخنرانی حجتالاسلام حجت گنابادینژاد، معاون فرهنگی و اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در جوار مزار شهدای گمنام جبلالنور واقع در بوستان کوهسنگی مشهد برگزار شد.
* پردیس سینمایی مهر کوهسنگی، میزبان نخستین جشنواره ایثار
4 سالن پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد آثار شرکتکننده در بخشهای مختلف نخستین جشنواره فیلم و فیلمنامه ایثار را نمایش میدهند.
سالنهای حافظ، گیشه ۷، مهر و ستاره در روزهای برگزاری جشنواره در 4 نوبت نمایش از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۱۹:۴۵ عصر مبادرت به نمایش آثار شرکتکننده در بخشهای مختلف جشنواره میکنند. بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره، حضور هنرمندان و اهالی رسانه، دانشجویان و عموم علاقهمندان برای تماشای آثار شرکتکننده آزاد است.
نمایش «غریب»، «بچههای توفان» و «یدو» در روز نخست
3 فیلم سینمایی در بخش مسابقه نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار در روز نخست جشنواره روی پرده رفتند.
فیلم سینمایی «یدو» ساخته مهدی جعفری، «غریب» ساخته محمدحسین لطیفی و «بچههای توفان» ساخته صادق صادقدقیقی از ساعت ۱۵:۴۵ روز شنبه ۳۰ اردیبهشت در سالن مهر پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد روی پرده رفتند.
نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار که از ۲۹ اردیبهشت آغاز شده تا سوم خرداد در پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد مقدس ادامه دارد.
نشست تخصصی در نخستین جشنواره بینالمللی «فیلم و فیلمنامه ایثار» صبح روز شنبه ۳۰ اردیبهشت با موضوع راهبردهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در قالب فیلم، سریال، مستند و انیمیشن با سخنرانی حسن رحیمپورازغدی در سالن ستاره مجتمع سینمایی پردیس مهر کوهسنگی مشهد با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسنزادهنامقی مدیرکل و مسؤول حوزه نمایندگی ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی، رئیس بسیج هنرمندان استان، مدیران دانشگاههای مشهدمقدس، الهام چرخنده نماینده بازیگر زن سینما، خانوادههای شهدا و ایثارگران، رؤسای مناطق سهگانه مشهدمقدس، کارکنان بنیاد استان و مناطق سهگانه مشهد برگزار شد. رحیمپورازغدی در این نشست تخصصی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و بزرگ معلم هنر و رسانه سید شهیدان اهل قلم سیدمرتضی آوینی افزود: دنیایی که غرب برای کشورها و تمدنها ساخته رو به افول است و غرب فقط به دنبال اسارت فرهنگی و هویتی کشورهاست. امروز تکنیک سینما برای غرب است و فقط به دنبال خلق صحنههای زیباست و کاری به محتوا ندارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست تخصصی راهبردهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سینما و تلویزیون اظهار کرد: فیلمسازان کشورهای غربی میگویند توجه رسانه، هنر و سینما به زیبایی است و ما به زیبایی اثر کار داریم و به ایدئولوژی آن کاری نداریم. آنها میگویند کار هنرمند عرضه هنر است و هنرمند نباید به حق، باطل، ظلم، عدالت و... کاری داشته باشد، چرا که هنر را اساسا مقولهای تکنیکال و تخصصی میدانند، لذا میخواهند در سینما، اخلاق و عدالت را از هنر جدا کنند.
رحیمپورازغدی با تاکید بر اهداف شرکتهای فیلمسازی هالیوودی گفت: همواره در کمپانیهای سرمایهدار و صهیونیست هالیوود، فیلمهایی ساخته میشود که تمام توجهشان به دفاع از حق صهیونیستها برای کشتار و غارت است.
رحیمپورازغدی افزود: هنر، سینما و رسانهای که ایدئولوژیک نباشد، بیجهت باشد و اهداف سیاسی نداشته باشد، وجود ندارد. نگویید سینما و هنر به اخلاق کاری ندارد، بگویید به نوع ضد اخلاقیاش کاری ندارد اما به نوع اخلاقیاش کار دارد.
وی خاطرنشان کرد: میگویند هنر، سینما، ورزش و رسانه نباید در خدمت حق باشند اما در خدمت باطل ایراد ندارد، چرا که میخواهند هنرشان در خدمت سیاست و ایدئولوژی خودشان نه در خدمت سیاست و ایدئولوژی دیگران قرار گیرد. آنها ورزش، هنر و سینما را سیاسی کردهاند و خیلیها هم فریبشان را میخورند.
دومین روز نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار با نمایش ۲۸ فیلم در بخشهای مختلف و برگزاری نشست تخصصی با موضوع بررسی نقش زنان در عرصه ایثار و شهادت برگزار شد.
ضمناً در ادامه نشستهای تخصصی جشنواره، دومین نشست این رویداد هنری با حضور انسیه شاهحسینی، فیلمساز سینمای مقاومت و دفاعمقدس با موضوع بررسی نقش زنان در عرصه ایثار و شهادت دیروز در سالن ستاره پردیس سینمایی مهر کوهسنگی برگزار شد.
همچنین ۲۸ فیلم در بخشهای مختلف جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار در دومین روز برگزاری این رخداد هنری روی پرده رفت. در همین راستا 3 فیلم سینمایی «منصور» ساخته سیاوش سرمدی، «تکتیرانداز» ساخته علی غفاری و «اتاقک گلی» ساخته محمد عسگری در بخش مسابقه سینمای ایران روی پرده رفت. در ادامه این روز همچنین فیلم سینمایی «نخل خون» ساخته نجدت انظر محصول کشور سوریه در بخش خارج از مسابقه نمایش داده شد. ۲ فیلم بلند داستانی «آخرین عاشقانه» ساخته اعظم جوانمردی و «رگبرگ» ساخته سجاد امیریزدانی نیز در همین روز روی پرده رفت.
در دومین روز جشنواره آثاری از کشورهای سوریه، اسپانیا، عراق، هندوستان، فلسطین، یمن، فرانسه، مالزی و ایران در قالب فیلمهای مستند، داستانی، کوتاه، نماهنگ و پویانمایی نیز نمایش داده شد.
ارسال به دوستان
فروش ۴۰۱ میلیارد تومانی نمایشگاه کتاب
در ۱۱ روز 3.5 میلیون نسخه کتاب فروش رفت
یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در دیدار با سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی - آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نمایشگاه کتاب در تقویم خانوادهها قرار گرفته و این از برکات جمهوری اسلامی است که مردم مشتاق نمایشگاه و مطالعه هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه نمایشگاه مجازی با ارسال رایگان در کنار نمایشگاه حضوری در حال فعالیت است، مردم ترجیح میدهند از نمایشگاه حضوری بازدید کنند و در این فضای عمومی و اجتماعی، حضور فیزیکی داشته باشند. از این رو شاید بتوان گفت خرید کتاب موضوع دوم بوده و هدف، بیشتر بازدید از نمایشگاه است. در واقع حضور در نمایشگاه کتاب در تقویم خانوادهها قرار گرفته و این از برکات جمهوری اسلامی است که مردم مشتاق نمایشگاه و مطالعه هستند.
احمدوند حضور خانوادهها در نمایشگاه کتاب را یک فرهنگ مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: پس از حضور رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی در نمایشگاه کتاب سیوچهارم، جمعیت بیشتری رهسپار مصلای امام خمینی(ره) شدند. برگزاری این رویداد در قلب پایتخت، بدون محدودیت و گزینش و همراه با امنیت کامل، از قدرت نظام جمهوری اسلامی سرچشمه میگیرد. وی در پاسخ به سوال سردار سلیمانی مبنی بر اینکه آیا آمار دقیق روزانه از حضور مردم و فروش کتاب دارید؟ گفت: شمارش دقیقی از حضور مردم در نمایشگاه نداریم اما با برآوردهایی که داشتیم تخمین میزنیم روزانه 300 تا 400 هزار نفر از این رویداد بازدید میکنند. البته روز سهشنبه (بیستوششم اردیبهشتماه ۱۴۰۲) که به مناسبت شهادت امام جعفرصادق(ع) تعطیل بود این آمار بیشتر بود.
احمدوند گفت: حدود 20 هزار نفر در ستاد اجرایی و ۱۵۰ نفر هم در مرکز پاسخگویی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مشغول به کار هستند.
سردار یعقوب سلیمانی نیز این نمایشگاه را وزین توصیف کرد و گفت: با توجه به مواردی چون گرانی کتاب و دوری مردم از نمایشگاه، استقبال معناداری از نمایشگاه کتاب شد. او با اشاره به اینکه هر چقدر برای کتاب و مطالعه هزینه کنیم مفید و خوب است، گفت: علاقه دارم که بین کتابها چشم بگردانم و با دقت غرفهها را از نظر بگذرانم. هر چند ممکن است کتابی نخرم اما حضور در این فضا لذتبخش است.
همچنین علی رمضانی، قائممقام و سخنگوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در پیامی در فضای مجازی نوشت: مجموع فروش سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران بیش از ۴۰۱ میلیارد تومان است. مردم عزیز سراسر کشور ۲۵۱ میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان در بخش حضوری و ۱۴۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در بخش مجازی کتاب خریدند.
تعداد کتابهای خریداریشده بیش از 3.5 میلیون نسخه تخمین زده میشود. تعداد نسخههای فروش رفته در بخش مجازی (دقیق) ۱/۳۶۹/۶۰۶ نسخه.
تخمین تعداد نسخههای فروشرفته در بخش حضوری (بر اساس میانگین قیمت کتابهای فروش رفته در بخش مجازی): ۲/۲۹۷/۵۲۹ نسخه.
ارسال به دوستان
رئیس مرکز سیما فیلم:
برای ادامه سریال پایتخت هیچ رویکرد منفیای نداریم
نخستین نشست خبری رئیس مرکز سیما فیلم یکشنبه 31 اردیبهشت با حضور اهالی رسانه با محوریت معرفی سریالهای جدید رسانه ملی برگزار شد.
مهدی نقویان، رئیس مرکز سیما فیلم در ابتدای این نشست با بیان اینکه دوران تحول در صداوسیما را زیاد شنیدهایم، تاکید کرد: موضوع تحول در رسانه ملی در ۲ موضوع هویت و عدالت است که در محتوای سریالها جاری شده است. در موضوع هویت، هویت ما ایرانیها را ۳ شاخصه اسلامی، تاریخی و انقلابی شکل میدهد و در نوشتن فیلمنامه و شکلگیری شخصیتهایی با هویت ملی به این شاخصهها توجه شده است.
نقویان با نام بردن از سریالهایی چون «طلاق»، «عاشورا»، «سرزمین مادری» - که ایرادات آن رفع شده و منتظر پخش است- «نیکان»، «ضد»، «مستوران ۲»، «نائله» و «سنجرخان» این آثار را در نوبت پخش معرفی کرد و از آثاری که در مرحله تولید هستند هم به «سلمان فارسی»، «محرمانه»، «بازپرس»، «مهیار عیار»، «رخنه»، «رحیل»، «بچه محل» و «هادی» اشاره کرد.
به گفته رئیس مرکز سیمافیلم، ۱۴ سریال هم در مرحله پیشتولید است از جمله «موسی»، «ترور»، «غریبه»، «تانکخورها»، «۲۰ کووید»، «پردیسان»، «دروازه بهشت»، «رویان»، «عفیف»، «طوبی»، «گاندو ۳»، «رستگاری»، «مسیر اصلی» و «آقای گرفتار ۳».
نقویان در ادامه یادآور شد: همچنین ۱۵ فیلمنامه مشغول نگارش هستند؛ «شاهچراغ»، «قول مردونه»، «ماه عسل»، «هنگامه»، «کوه مرا صدا زد»، «بارش تند»، «مقامات انقلاب»، «کوپه شماره ۸»، «دشتستان»، «پریزاد»، «لمندگان»، «رو به موت»، «سبزوار»، «سرباز کوچک امام» و «روزهای لاجوردی».
رئیس مرکز سیما فیلم یادآور شد: ۲۰ فیلمنامه الف ویژه موجود و آماده تولید است که از جمله آنها میتوان به «پوریای ولی»، «حضرت معصومه»، «خواجه نصیرالدین طوسی» و «سعدی» اشاره کرد که تولید آنها اراده ملی میخواهد.
* برای ادامه سریال پایتخت هیچ رویکرد منفیای نداریم
رئیس مرکز سیما فیلم با بیان اینکه درهای سازمان به روی هیچکس بسته نیست، در پاسخ به سوال یکی از اهالی رسانه گفت: سیروس مقدم پشت در نمانده و جزو کارگردانهای درجه یک تلویزیون است که تجربیاتش به درد رسانه میخورد و کارهای پرمخاطبی میسازد. برای ادامه سریال پایتخت هم هیچ رویکرد منفیای نداریم و نگاهمان به ادامه سریالهای این جنسی است که قومیتهای مختلف را در بر میگیرد اما از طرف آقای مقدم طرح فیلمنامهای ارائه نشده که بررسی شود.
وی ادامه داد: سیاست تلویزیون این نیست که کارگردانهای پیشکسوت را کنار بگذارد و منظور از سلبریتیزدایی هم این نیست. به هر حال نیروهای جدید باید رشد کنند و همزمان و همگام با جریان تولید، نیروهای جدید هم رشد خواهند کرد اما درباره الف ویژه آثار به 6، 5 سال زمان تولید و پیشتولید طولانی نیاز دارند، عوامل و بازیگران بسیاری در آنها حضور پیدا میکنند و به همین خاطر این آثار به کارگردانهای باتجربهای نیاز دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|