|
تیم ملی فوتبال نوجوانان با شکست دادن یمن برای پنجمینبار به جام جهانی راه یافت
صعود پسران ایران
تیمملی فوتبال زیر 17 سال ایران توانست با شکست یمن ضمن صعود به جام جهانی، به جمع 4 تیم برتر آسیا راه یابد. این برای پنجمینبار است که تیم نوجوانان ایران جواز حضور در جامجهانی را پیدا میکند. شاگردان حسین عبدی پیش از این برای رسیدن به مرحله یک چهارم نهایی رقابتهای زیر 17 سال آسیا با افغانستان، قطر و کرهجنوبی در یک گروه قرار گرفته بودند. آنها در بازی اول با نتیجه 6 بر یک افغانستان را شکست دادند، در بازی دوم مقابل قطر به تساوی بدون گل دست یافتند و در شرایطی که با استرس به مصاف کرهجنوبی در بازی آخر رفتند، موفق شدند با ۲ گل این تیم قدرتمند قاره آسیا را از پیش رو بردارند. ایران به عنوان صدرنشین به مرحله یکچهارم نهایی راه یافته بود و تصور میشد کار آسانی مقابل یمن برای صعود به جمع 4 تیم برتر آسیا داشته باشد که مجوز جامجهانی هم محسوب میشد اما یمنیها که با انگیزه زیادی به مسابقات وارد شده بودند و پشت سر تایلند از گروه اول با 6 امتیاز صعود کردند، نمایش خوب و جانانهای مقابل تیم سرشناس ایران داشتند و در پایان بازی آمار مالکیت و پاس بیشتری به سود آنها ثبت شده بود. با این حال به نظر میرسد حسین عبدی آنالیز خوبی از تیم ناشناخته حریف داشت و برتری در شوتزنی که 13 به 7 به سود ایران بود، نشان میدهد برای این مسابقه دشوار برنامهریزی داشته است. با این همه تلاش بازیکنان ۲ تیم برای گلزنی در جریان مسابقه طولانیمدت نتیجهای در پی نداشت، تا کار به ضربات پنالتی بکشد. البته تیم ایران در ثانیههای پایانی بازی موفق شد روی یک ارسال و پس از 10 پاس دقیق با ضربه سر کسری طاهری به گل برسد که کمکداور پرچم خود را بالا برد و حسرت به دل شماره 10 ایران و هواداران ماند.
در ضربات پنالتی اما با وجود استرسی که همیشه بر این فضا حاکم میشود، نوجوانان ایرانی با درخشش آرشا شکوری عملکرد بهتری داشتند و توانستند با نتیجه 4 بر 2 حریف سختکوش خودشان را پشت سر بگذارند. پنالتی اول را نوجوانان ایران را عرفان درویش عالی زد و این بازیکن که کاپیتان تیم است و مشخص بود از اعتماد به نفس خوبی برخوردار است، بر خلاف جهت دروازهبان یمن توپ را به تور دروازه رساند. در ادامه یمنیها هم موفق به گل کردن ضربه خود شدند و حسام نفری هم برای ایران دومین گل را ثبت کرد. پنالتی سوم یمن اما با واکنش بسیار تماشایی آرشا شکوری که بخوبی ذهن سلامی، بازیکن یمن را خوانده بود، از دست رفت. در ادامه قلیزاده پنالتی خود را گل کرد تا ایران پیش بیفتد اما ردمان پنالتی روحیه بخشی زد و پنالتی چهارم شاگردان عبدی را سنگربان یمن مهار کرد. در شرایطی که بار دیگر استرس بر بازی و ضربات پنالتی حاکم شده بود، شکوری یکبار دیگر درخشید و ضربه عبدالرحمن را مهار کرد تا در ادامه نیما اندرز با یک ضربه مطمئن گلزنی کند و نوجوانان ایران را به جمع 4 تیم برتر آسیا و البته مهمتر از آن به جامجهانی 2023 اندونزی برساند. بیشک رسیدن به جمع 4 تیم برتر آسیا و حضور در جامجهانی میتواند تجربه گرانبهایی برای بازیکنان و ستارههای نسل جدید فوتبال ایران باشد تا از آنها در آینده بیشتر از اینها در سطح ملی و بینالمللی ببینیم و بشنویم. نوجوانان ایرانی در نهایت با نتیجه 4 بر 2 موفق به شکست یمن در مرحله یکچهارم نهایی شدند و ضمن راهیابی به مرحله نیمهنهایی، جواز حضور در رقابتهای جامجهانی را هم کسب کردند.
جام جهانی جوانان از ۱۰ نوامبر تا ۲ دسامبر ۲۰۲۳ به میزبانی اندونزی برگزار خواهد شد.
***
بیشتر از یک سال تلاش بیوقفه
شاگردان حسین عبدی به یکی از مهمترین اهداف خود پس از چندین ماه تلاش بیوقفه دست یافتند. اگرچه اخبار مربوط به ردههای پایینتر فوتبال ایران خیلی در رسانهها طرفدار ندارد اما شاگردان حسین عبدی چندین ماه است به صورت مداوم برای حضور در جام ملتهای آسیا که پیشنیاز رسیدن به جامجهانی نوجوانان هم به شمار میآید، در تلاش بودند و سرانجام به یکی از اهداف خود دست یافتند. البته شاگردان عبدی در این مسیر کار سختی در پیش داشتند و در مرحله گروهی کارشان ممکن بود در بازی آخر مقابل کرهجنوبی به مشکل بخورد که در نهایت با نتیجه 2 بر صفر این تیم را شکست دادند و با 7 امتیاز به عنوان صدرنشین به مرحله یکچهارم نهایی راه یافتند. در مرحله یکچهارم نهایی یک تیم ناشناس و باانگیزه مقابل نوجوانان ایران قرار داشت و یمنیها توانستند در یک بازی فشرده کار را به ضربات پنالتی بکشانند اما درخشش آرشا شکوری راه را بر ادامه رویاپردازی یمنیها بست و نوجوانان ایران به نخستین هدف خود در شرایطی دست یافتند که استرس، هیجان و شادی زیادی را تجربه کردند. پیش از حضور در جامجهانی 2023 اندونزی، یک ماموریت دیگر در تایلند باقی مانده و آن هم پیروزی در ۲ مسابقه پیش رو و کسب قهرمانی آسیاست که از سال 2008 برای فوتبال ایران اتفاق نیفتاده است.
***
هادی شکوری: مربیان تیم نوجوانان زحمات زیادی برای پسرم کشیدند
بازیکن پیشین استقلال با بیان اینکه تیم نوجوانان سختیهای زیادی کشید تا به جامجهانی راه پیدا کند، گفت: مربیان تیم ملی باید از پسرم راضی باشند. هادی شکوری درباره حضور پسرش در تیمملی فوتبال نوجوانان و صعود این تیم به جامجهانی با شکست یمن گفت: خوشحالم که تیم نوجوانان به جامجهانی صعود کرد. تلاش زیادی کردند و روزهای سختی را پشت سر گذاشتند تا بتوانند راهی جامجهانی شوند. باید از کادر فنی این تیم هم تشکر کرد که تیم خوبی را راهی مسابقات کرد و حالا این تیم توانسته با قدرت به جامجهانی صعود کند. دروازهبان ایران در این مسابقه، آرشا شکوری پسر هادی شکوری بود. آرشا 2 ضربه پنالتی تیم یمن را مهار کرد و با عملکردش یکی از عوامل اصلی صعود ایران بود.
هادی شکوری درباره درخشش پسرش هم در این مسابقه تاکید کرد: قبل از من باید مربیان تیم ملی نوجوانان خصوصا آقای عبدی از او راضی باشند. کادر فنی نوجوانان زحمات زیادی برای این بچههای کم سن و سال کشیدند و حالا با حضور در جامجهانی مزد زحماتشان را گرفتند. وی در پایان خاطرنشان کرد: من به عنوان پدر آرشا از او راضی هستم و امیدوارم در آینده بتواند مراحل پیشرفت را گام به گام طی و به فوتبال ایران خدمت کند.
ارسال به دوستان
تروریسم یهودی بلای جان اسرائیل
سالها در سپهر رسانههای غربی و صهیونیستی، انگ تروریسم و توحش وصلهای بود تنها برازنده اعراب مسلمان، روسها، چینیها و سایر آسیاییها و بعضا تیرهپوستان. به عبارت دیگر هر ملت و هویتی که به نوعی منافع استعماری آنگلوساکسونها، مسیحیان سفیدپوست و یهودیان افراطی را تهدید میکرد، توسط رسانههای جمعی غرب و در راس آنها سینمای هالیوود برچسب «دشمن آزادی و دموکراسی» بر آن زده میشد و ذیل تروریست بالقوه یا بالفعل دستهبندی میشد. این مکانیسم مدرن شریرانه و در عین حل ماهرانه شستوشوی فکر با همه پیچیدگیهایش بر مبنای همان تکنیک ساده و قدیمی سارقان خیابانی لندن استوار است: «وقتی جیب طرف را زدی، فریاد بزن ای دزد تا حواسها را پرت کنی و کسی به تو مظنون نشود».
تا همین اواخر، ذهن اغلب مردم جهان در خارج از آمریکای شمالی و اروپای غربی چنان بر اثر این سمپاشی وقیحانه چندین دههای رسانههای سلطه مسموم شده بود که اساسا تروریسم مقولهای شرقی، جنوبی و جهان سومی تصور میشد و از منظر افکار عمومی واژگانی چون تروریسم، توحش یا شرارت با عباراتی چون آمریکایی، انگلیسی، اسکاندیناویایی، اروپایی، سفید، مسیحی و یهودی بلاجمع بود.
هر چند این تابو در قرن بیستویکم میلادی با گسترش پدیده تروریسم سفید در غرب بویژه با انگیزههای نژادپرستانه علیه مهاجران و حتی دیگر شهروندان سفیدپوست و فراگیر شدن اخبار مربوط به این جنایات به تدریج شکسته شد اما ذهنیت استکباری حاکم بر سیاست و رسانه در اروپا و آمریکای شمالی تا همین 4-3 سال پیش مانع این میشد که حتی وحشیانهترین حملات و سوءقصدهای گروههای نونازی تحت عنوان «تروریسم» دستهبندی شود.
نمونه آشکار وقاحت غربیها، مورد «آندرس بریویک» تروریست نونازی نروژی بود که تابستان سال 2011 در یک روز اقدام به بمبگذاری در منطقه اداری اسلو، پایتخت این کشور و سپس به گلوله بستن اردوی هواداران نوجوان و جوان حزب کارگر کرد که از نظر او حامیان مهاجران غیرسفیدپوست بودند. او در روز روشن مجموعا 77 سفیدپوست نروژی هموطنش را با شعارهای علنی نژادپرستانه و ضد بشری قتلعام کرد و در تمام مراحل دادگاه خود نیز از انگیزههای شریرانهاش دفاع کرد ولی از آن زمان تا امروز هیچگاه رسانههای اروپایی و آمریکایی او را تروریست خطاب نکردهاند. راه فرار رسانههای سلطه در چنین مواردی منتسب کردن مشکلات روانی به تروریستهای سفید است. حال آنکه در اکثر موارد این سوءقصدکنندگان به انگیزههای عقیدتی کثیف خود اعتراف میکنند و کشتن و نفی حقوق دیگر نژادها یا مذاهب را ارزش برمیشمرند.
اصطلاح «گرگهای تنها» برای چنین مواردی توسط اروپاییها و آمریکاییها و اخیرا اسرائیلیها اختراع شده که به جای تقبیح جنایتهای تروریستهای سفید، مسیحی یا یهودی، به نوعی به سبک افسانههای نوردیک، از آنها اسطورهسازی میکند.
ظهور ترامپیسم در آمریکا همراه با حاد شدن بحران نونازیها و فاشیستها در اروپا اما باعث شده لیبرالها در 4-3 سال اخیر، آماده اعتراف به جدی بودن تهدید «تروریسم سفید» برای موجودیت خود شوند. در سرزمینهای اشغالی نیز روندی مشابه در اعتراف رسانههای جریان اصلی به موجودیت «تروریسم یهودی» آغاز شده است. طی 10 ماه گذشته، بازگشت نتانیاهو به قدرت و روی کار آمدن دولت ائتلافی لیکود و شاس که به رویارویی ائتلاف یهودیان افراطی و صهیونیستهای موسوم به تجدیدنظرطلب با یهودیان سکولار و اسرائیلیهای لیبرال انجامیده، شکافی بزرگ در ماهیت همزاد پندارانه پیشین یهودیان اشغالگر فلسطین پدید آورده است.
رخدادهای هفته اخیر که با خرابکاری علنی شهرکنشینان یهودی در چندین شهر و روستای فلسطینی همراه بود- به عنوان مثال حمله شنبه گذشته آنها به حداقل 2 خانه در روستای «ام صفا» در قلب کرانه باختری- سران رژیم صهیونیستی را تحت بیسابقهترین فشارهای بینالمللی قرار داده است. دولت متزلزل تلآویو با همه تهدیدات داخلی و خارجیای که موجودیتش را تهدید میکند، دیگر نه حمایت بیچون و چرای دولت دموکراتهای واشنگتن را دارد و نه در ماه عسل با رژیمهای عربی به سر میبرد.
شرارت شهرکنشینان که موتور پیشبرنده ماهیت منحوس رژیم آپارتاید صهیونیستی طی 8 دهه اخیر بوده، حالا تبدیل به مایه بیآبرویی آنها حتی در میان دولتهای حامیشان شده است.
از طرف دیگر رژیمهای غربی بویژه آمریکا که در حال از دست دادن جایگاهشان نزد کشورهای عربی در نتیجه تغییرات در نظم پیشین بینالمللی هستند، مجبورند برای جلب نظر افکار عمومی اعراب، فشار بیشتری به تلآویو درباره آزار فلسطینیان بیاورند.
نمونه آن تماس هشدارآمیز هفته گذشته «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی بایدن با همتای اسرائیلی خود بود.
در نتیجه شنبه گذشته روسای ارتش، پلیس و سرویسهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مجبور شدند در بیانیه مشترکی، اقدامات شهرکنشینان را محکوم و حتی آنها را تهدید به مجازاتهای سنگین کنند. مهمتر از این اقدام نمایشی اما اعتراف بیسابقه روسای امنیتی اسرائیل به موجودیت «تروریسم یهودی» بود.
در این بیانیه هشدارآمیز آمد دستگاههای تامینی و امنیتی رژیم صهیونیستی برنامههایی را برای افزایش حضور نظامی در شهرکهای فلسطینی آسیبدیده تدارک دیدهاند و اینکه سرویس امنیت داخلی (شین بت) قرار است به دنبال شهرکنشینان اغتشاشگر باشد و آنها را تحت بازداشت اداری قرار دهد. این شامل بازداشت مظنونان، بدون اتهام و به مدت نامحدود است. این در حالی است که این برخوردها تا پیش از این فقط با فلسطینیها میشد.
در این بیانیه برای نخستینبار حاکمیت رژیم صهیونیستی قائل به وجود یک نحله تروریستی مذهبی افراطی (یهودی) در میان اسرائیلیها شده که ورای آنچه پیشتر تروریسم قومگرایانه اسرائیلی خوانده میشد، قرار دارد. این هشدار سختگیرانه به تروریستهای یهودی، حتی صدای انتقاد ائتلاف دست راستی کابینه نتانیاهو را هم درآورده و وزیر دارایی «بزالل اسموتریچ» مدعی شده این حرکتی خائنانه است از سوی مقامات امنیتی اسرائیل برای یکسان دانستن آنچه او «تروریسم قاتل عرب» خوانده با اقدامات متقابل شهرکنشینان غیرنظامی!
«ایتمار بنگویر» وزیر امنیت داخلی و منفورترین و تندروترین عضو کابینه نتانیاهو نیز در مقابل این بیانیه، فراخوان تعرض هر چه بیشتر شهرکنشینان به کرانه باختری فلسطین را صادر کرده است؛ حماقتی که باعث خواهد شد بلای«تروریسم یهودی» هر چه بیشتر برای رژیم صهیونیستی گران تمام شود.
ارسال به دوستان
جلوههایی از نور الهی
جواد نعیمی: 1- تابستان داغی است. آفتاب بشدت میتابد. در حالی که خیس عرق شدهام، از باغها و کشتزارهای اطراف مدینه میگذرم. ناگهان چشمم به مرد درشتاندامی میافتد که بشدت مشغول کار است. با خودم میگویم این مرد کیست که در این هوای گرم، دنبال مال دنیاست و این همه به خودش زحمت میدهد؟
نزدیکتر میروم. او همچنان در تلاش کار کشاورزی است. باز هم پیشتر میروم و دهانم از تعجب باز میماند؛ آخر امام باقر(ع) را در برابر خودم میبینم! در دلم میگذرد این مرد شریف چرا برای مال دنیا اینگونه رنج میکشد؟ بهتر است بروم کمی او را نصیحت کنم. به دنبال این اندیشه گامی فراتر مینهم و سلام میکنم. امام پنجم عرقریزان و نفسزنان پاسخ سلامم را میدهد. اندکی دست از کار میکشد و عرقهای پیشانیاش را پاک میکند.
میگویم: آیا سزاوار است شما در این هوای گرم اینقدر برای به دست آوردن مال دنیا بکوشید؟ اگر در همین لحظه، مرگ شما فرابرسد، چه پاسخی به خداوند میدهید؟
امام باقر(ع) نگاهی به من میاندازد و میفرماید: های محمد بن منکدر! اطمینان دارم اگر هماکنون مرگ سراغم بیاید، در حال اطاعت و عبادت خداوند از دنیا خواهم رفت.
با شگفتی میپرسم: اطاعت و عبادت خداوند؟
باقرالعلوم با متانت و آرامش خاصی پاسخ میدهد: آری! آیا گمان میکنی اطاعت خداوند، تنها به خواندن نماز و روزه داشتن است؟ من همسر و فرزندانی دارم. آیا نباید کار کنم تا نیازمند مردم نشوم؟ اگر کار نکنم چگونه میتوانم خرج زندگیام را تامین کنم و چگونه میتوانم در انجام کارهای خیر و کمک به دیگران شرکت جویم؟ خداوند خودش فرمان داده است بار زندگی خویش را بر دوش دیگران نیندازیم و برای به دست آوردن «روزی حلال» بکوشیم. بنابراین همه این تلاشها و کار و کوششها برای اطاعت از خداوند است، نه برای دنیادوستی و مالپرستی...
سخنان روشنگرانه امام باقر(ع) مرا از گفته خویش پشیمان میکند، از آن بزرگوار پوزش میطلبم و میگویم: ببخشید آقا! من میخواستم شما را نصیحت کنم، حالا میبینم شما مرا پند دادید و راهنمایی کردید. آنگاه شرمنده و سرافکنده از حضرت امام باقر(ع) خداحافظی میکنم و راه خودم را میگیرم و میروم.
2- این چندمین بار است که میبینم آن حضرت خضاب کرده است، لباسی شیک، تمیز و زیبا پوشیده و به سوی خانه خودش میرود. با خودم میگویم: «این بار باید بروم و از او بپرسم». اما انگار خجالت میکشم. سرانجام هر طور شده، پیش میروم و میگویم: آقا! مدتی است شما را در این حالت و با این لباسهای زیبا و تمیز میبینم! امام باقر(ع) سرش را به علامت تأیید تکان میدهد و میفرماید: دوست عزیز! همانگونه که زنان خودشان را برای همسرانشان میآرایند، مردان نیز باید چنین کنند تا آنان را شادمان سازند.
3- مردی نصرانی، آهسته به امام(ع) نزدیک میشود و با بیشرمی هر چه تمامتر، خطاب به آن بزرگوار میگوید: آیا تو بقر (گاو) هستی؟ امام محمد باقر(ع) بیآنکه خشمگین و برافروخته شود، با آرامش و بردباری کامل میفرماید: نه! تو اشتباه میکنی. من «باقر» هستم. مردک نادان و بیشرم، دوباره میگوید: مگر پسر زنی آشپز نیستی؟ امام(ع) با خونسردی شانهای بالا میاندازد و پاسخ میدهد: خب! این شغل مادرم بوده است. مگر عیبی دارد؟
مرد نصرانی بار دیگر ادامه میدهد: آیا مادر تو شخصی بدزبان نبوده است؟
حضرت، نگاه معنیداری به مرد بیادب میاندازد و با همان متانت و آرامش پیش، میفرماید: اگر راست میگویی خداوند او را بیامرزد و اگر دروغ میگویی، خداوند از تقصیر تو بگذرد! مرد نصرانی که شاهد این همه بردباری و اخلاق والای اسلامی است، دچار دگرگونی روحی میشود، ناگهان خودش را به دامان امام باقر(ع) میاندازد، شهادتین را بر زبان میآورد و به اسلام میگرود.
4- دشمنان خدا که هرگز تاب تحمل حق را ندارند و از گسترش دانایی و معرفت و فضیلت بیم دارند، همواره در پی از میان بردن نشانههای حق و درستی و راستیاند. سرانجام به دستور حاکم ستمگر اموی، هشام بن عبدالملک، امام باقر(ع) را مسموم کرده و به شهادت میرسانند.
امام صادق (ع) میفرماید: پدرم در آستانه شهادت، غلامهای بد خودش را آزاد کرد و خوبها را نگاه داشت. پرسیدم: «پدر جان! چرا بدها را رها میکنی و خوبها را نگاه میداری؟» فرمود: با این بدها به خاطر رفتار بدشان گاهی تندی کردهام. ممکن است از من دلگیر شده باشند. این کار را برای جبران دلگیری آنها میکنم.
امام ششم همچنین میفرماید: شامگاه شهادت پدر، نزد ایشان میشتابم. میبینم با کسی در حال سخن گفتن است؛ حال آنکه من آن شخص را نمیبینم! پدرم اشاره میکند کمی دورتر بروم اما اندکی بعد که بار دیگر نزد پدر بازمیگردم، مرا میپذیرد و میفرماید: «من امشب از دنیا خواهم رفت. هماکنون پدرم را دیدم که شربت گوارایی را برایم آورد و من آن را نوشیدم. آنگاه آن حضرت مرا به دیدار حق و رفتن به جهان جاوید بشارت داد!»
امام دانایی و فضیلت و مهر، حضرت باقر(ع) وصیتهایش را میکند و چشم از جهان میپوشد. مردی که چند فرسنگ از مدینه دور است، به مدینه میآید و میگوید در خواب به من گفته شده است برو بر بدن ابوجعفر -امام محمد باقر(ع)- نماز بگزار که فرشتگان او را غسل دادهاند. هم اینک میبینم خوابم راست بوده است و امام(ع) از دنیا رفته است.
پیکر پاک امام محمدباقر(ع) به خاک بقیع سپرده میشود و آن عزیز گرامی در کنار آرامگاه امام مجتبی و امام سجاد که درود خداوند بر آنان باد، آرام میگیرد. مدینه یکپارچه غرق شیون و ماتم میشود. زمین و آسمان سیاه میپوشد و سیلاب اشک دیدهها و دلها را فرامیگیرد.
ارسال به دوستان
در جلسه بررسی موانع تولید در صنعت لوازم خانگی مطرح شد
هدفگذاری تولید ۱۹ میلیون انواع کالای خانه
در جلسه بررسی مسائل صنعت تولید لوازم خانگی با حضور معاون اول رئیسجمهور بر هدفگذاری تولید ۱۹ میلیون کالای خانه در سال جاری و تامین ۱۵۰ هزار جهیزیه باکیفیت، ارزانقیمت و اقساطی جهت ازدواج جوانان در میان اقشار کمدرآمد تاکید شد. محمد مخبر در این جلسه تقویت تولید داخلی را از اولویتهای اصلی دولت برشمرد و گفت: رویکرد جدی دولت حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تقویت بخش تولید لوازم خانگی است تا علاوه بر تامین نیاز داخلی، زمینه توسعه صادرات نیز فراهم شود. معاون اول رئیسجمهور بر افزایش حجم تولید لوازم خانگی به عنوان یک ضرورت جهت رونق بخشیدن به این صنعت تاکید کرد و افزود: افزایش نامتعارف قیمتها هیچگاه نمیتواند به رونق تولید کمک کند، بلکه افزایش حجم تولید و ارتقای بهرهوری است که منجر به کاهش قیمت تمامشده، بهبود کیفیت و رضایتمندی خریداران خواهد شد. مخبر تصریح کرد: واردات کالاهایی که مشابه آن در داخل تولید میشود موضوعیتی برای دولت ندارد اما تولیدکنندگان باید توجه داشته باشند کیفیت محصولات و قیمتها باید به نحوی باشد که رضایتمندی جامعه را تامین کند تا دولت بتواند به حمایتهای خود از تولیدکنندگان ادامه دهد.
وی افزود: دولت آمادگی دارد امتیازات و حمایتهای مورد انتظار فعالان صنعت لوازم خانگی را تامین کند تا این صنعت مهم بتواند ضمن رونق و توسعه صادرات، نیازهای جامعه را با قیمت و کیفیت مناسب تامین کند و به هدفگذاری خود برای تولید ۱۹ میلیون انواع لوازم خانگی در سال جاری دست یابد و از سوی دیگر بتوان شرایطی برای تولید لوازم خانگی با قیمت و شرایط پرداخت مناسب برای ازدواج جوانان در میان اقشار کمدرآمد ایجاد کرد.
در این جلسه که مسؤولان وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صمت و بانک مرکزی نیز حضور داشتند، گزارشی از تولید ۱۷ میلیون انواع لوازم خانگی در سال گذشته ارائه و عنوان شد در ۲ ماه اول امسال ۲ میلیون کالای خانه تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد رشد داشته است.
در پایان این جلسه و بر حسب پیشنهاد و مطالبه معاون اول رئیسجمهور مقرر شد در مرحله اول و برای فصل تابستان ۱۵۰ هزار بسته جهیزیه باکیفیت مناسب با اعمال تخفیف ۲۰ درصد از سوی واحدهای تولیدی صنایع لوازم خانگی و به صورت اقساطی در اختیار زوجهای جوان در میان اقشار کمدرآمد قرار گیرد. بر اساس توافق انجام شده، این پیشنهاد در صورت تامین تسهیلات در فصول پاییز و زمستان نیز به میزان ۱۵۰ و ۱۰۰ هزار بسته دیگر قابل انجام است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از مستند - مسابقه «بومگرد» به بهانه پخش فصل سوم آن از رسانه ملی
دور ایران بگردیم
گروه فرهنگ و هنر: توجه به ظرفیتهای مختلف طبیعی و تاریخی ایران با هدف تقویت صنعت گردشگری و رونق بومگردی اتفاق مبارکی است که در سالهای اخیر به شکل جدی در تلویزیون پی گرفته میشود. در این بین برخی برنامهها موفق هستند و محبوب میشوند و دستهای آنطور که باید جای خود را باز نمیکنند. موردی مثل مستند «ایرانگرد» با روایت «جواد قارایی» در زمره آثار خاص قرار میگیرد که زمینه معرفی جاذبههای گردشگری و نیز آداب و سنتهای کشورمان را فراهم کرد. «بومگرد» نیز دارای چنین شرایطی است که البته نگاه و ساختاری متفاوت نسبت به «ایرانگرد» دارد. این برنامه در قالب مستند - مسابقه، زمینهای را فراهم میکند تا چند خانواده با هم رقابت کنند و از دل هیجان شکلگرفته، داشتههای هر منطقه معرفی شود که شامل جاذبههای فرهنگی و طبیعی، آیینهای بومی، خوراکیها، نوشیدنیها، پوشاک و... است.
* دغدغه فرهنگسازی داریم
تاکنون 2 فصل از «بومگرد» به کارگردانی تورج کلانتری و امیر منیری روی آنتن شبکه یک رفته است که به استانهای هرمزگان و گیلان اختصاص داشت و فصل جدید در استان سمنان، روستای لاسجرد و شهرستان سنگسر تولید شده است و 4 خانواده بر اساس آیتمهایی متناسب با زیستبوم منطقه در چند قسمت به رقابت با یکدیگر میپردازند. تورج کلانتری یکی از کارگردانان «بومگرد» درباره انگیزه ساخت آن به «وطن امروز» میگوید: «از همان ابتدا که این مجموعه را آغاز کردیم، هدفمان این بود بر اساس ظرفیتهای بومی هر استان پیش برویم و صنعت بومگردی را در هر منطقه پررنگ کنیم. نکته اساسی در بومگردی، توجه به ظرفیتهای گردشگری و فرهنگ آن منطقه است. در هر 3 فصل تلاش کردیم این نوع نگاه را حفظ کنیم. بومگردی که غربیها از آن به عنوان «گردشگری تجربهگرا» نام میبرند، نوعی از گردشگری است که در آن فرد آموزش میبیند چگونه بدون لطمهزدن به محیطزیست و حفظ هویت و اصالت مردم میتوان درآمدزایی و جذب توریست داشت.
* زیباییهای ایران در قاب
آیتمهای «بومگرد» بر اساس فرهنگ و نیز ظرفیتهای هر منطقه ساخته میشود و شرکتکنندهها با لباسهای محلی به رقابت میپردازند. طراحی چالشها نیز بر اساس فرهنگ هر استان است و این اتفاق باعث میشود مخاطب ضمن مواجهه با آداب و سنتها، اطلاعاتی شفاهی درباره مناطق مذکور به دست آورد و پی به زیباییهای ایران از طریق قاب تلویزیون ببرد. از سویی این برنامه در واقع پیشنهادهایی برای علاقهمندان به بومگردی دارد و میتواند مخاطب را ترغیب به سفر کند؛ ضمن آنکه در تلاش است تعریفی جدید از بومگردی ارائه کند؛ کما اینکه جمال عودسیمین تهیهکننده «بومگرد» نیز به «وطن امروز» میگوید: «بحث بومگردی یک محور و کانون مرکزی دارد و آن هم گردشگری مسؤولانه با توجه به ویژگیهای محیطی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی منطقه مورد نظر است تا به گونهای به منطقه نگاه شود که پتانسیلهای آن مورد توجه قرار گیرد. در فصلهای مختلف «بومگرد» این مساله مورد توجه بوده است. تلاش ما در مستند - مسابقه «بومگرد» نشان دادن زیباییهای منطقه بر اساس واقعیات بوده است و در واقع کار را به نوعی در حوزه فمتریپها و توجه به زیباییهای ایران پیش بردهایم. «فمتریپ» یا «سفر آشنایی» متشکل از 2 کلمه FAM کوتاهشده کلمه familiarization به معنای «آشنایی و شناخت» و trip به معنای «سفر» است.
* تلاش برای اصلاح باورهای غلط
مشابه آنچه تهیهکننده بیان میکند در صحبتهای امیر منیری یکی از کارگردانهای «بومگرد» هم هست: «متاسفانه عدم فرهنگسازی صحیح در صنعت گردشگری سبب شده مسافران به صورت ناخواسته فرهنگ و آداب و رسوم مقصد سفرشان را با نگاههای سرمایهسالاری یا بعضاً تحقیرگونه از بین ببرند، به طوری که حتی در سالهای اخیر، مردمان آن مناطقی که بیشترین گردشگر را داشتهاند به دلیل همین نگاهها و تاثیرپذیری از آنها سعی کردند تا حدی از آداب و رسوم خود فاصله بگیرند بنابراین مستند مسابقه «بومگرد» در این راستا تلاش میکند ضمن پررنگ کردن این اعتقاد فعالان محیط زیست و برخی گردشگران که میگویند به نقطهای که سفر میکنید نباید جز ردپا چیز دیگری بر جا بگذارید، نگاه مخاطب نسبت به روستا و منطقهای را که سفر میکند جهت درست ببخشد. یعنی یادآور شود هر منطقه، خطه و روستا به جهت نوع پوشش، آداب و رسوم و حتی لهجه و گویش، ارزشهای سنتی و خاص خودش را داراست که نباید آنها را با نوع عملکردها و نگاههای خود که البته شاید ناخواسته یا نشأت گرفته از یکسری باورهای غلط است، در مسیر تغییر قرار دهیم». درباره حضور بازیگران نظرات متفاوت است؛ برخی مخالفند و برخی موافق. واقعیت این است اگر بازیگران از عهده مسؤولیت خود برآیند، میتوانند توجه طیفی از مخاطبان را به سمت برنامهها جلب کنند. تلاش سوسن پرور این است که در راستای موفقیت «بومگرد» گام بردارد و به همین خاطر تعاملش با شرکتکنندهها معقول و توأم با احترام است. خودش در مصاحبهای گفته بود: این برنامه آنچنان به مجری نیاز نداشت، بلکه بیشتر یک همراه میطلبید و من تمام تلاشم را برای یک همراه مناسب بودن در کنار شرکتکنندهها و تیم سازنده به کار بستم. همچنین بزرگترین کاری که سعی کردم در «بومگرد» رقم بخورد، ایجاد احساس خانواده بودن عوامل و شرکتکنندهها و نیز به دنبال آن شکل گرفتن رفاقت بیشتر بین شرکتکنندگان بخش مسابقه بود و احساس امنیت دادن به آنها که رها شوند و ترسهایشان از جلوی دوربین قرار گرفتن بریزد و راحتتر و بدون استرس بتوانند برنامه را پیش ببرند. مستند مسابقه «بومگرد» محصول سازمان هنری - رسانهای اوج است که روزهای زوج ساعت 20 از شبکه یک سیما پخش میشود.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار خانوادههای شهدا، اهالی هنر و رسانه را به تلاش جهت الگوسازی از شهدا برای نسل جوان فراخواندند
ضرورت الگوسازی هنرمندانه از شهیدان
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار صدها نفر از پدران، مادران، همسران و فرزندان شهدا، شهیدان را قهرمانان برتر تاریخ کشور خواندند و با تبیین جایگاه عالی خانواده شهدا از زاویههای مختلف «قرآنی»، «جهادی»، «انسانی» و «اجتماعی»، اهالی هنر و رسانه را به تلاش هرچه بیشتر در زنده نگه داشتن هنرمندانه یاد شهدا و الگوسازی برای نسل جوان فراخواندند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای از زاویه «ارزشگذاری قرآنی»، پدران، مادران و همسران شهدا را دارای فضیلتی بیشتر از دیگر مومنان و مصداق صابرانی برشمردند که خداوند بر آنان صلوات و رحمت میفرستد. ایشان، گذشت پدران و مادران از فرزندان دلبندشان و گذشت همسران شهیدان از محبت عاشقانه و آتشین به همسرانشان را اوج نیکوکاری و انفاق در راه خدا دانستند و افزودند: خانوادههای شهیدان نمونه بارز جهاد با نفس هستند، چرا که با مبارزه و غلبه بر میل و محبت و اشتیاق خود به فرزندان و همسرانشان، آنان را راهی میدان جهاد کردند. رهبر انقلاب، همه کسانی را که به نحوی از رزمندگان دفاعمقدس پشتیبانی میکردند، شریک مجاهدتهای آنان خواندند و گفتند: در این میان، کسانی که میوههای دلشان و همسران محبوبشان را در جهاد فی سبیلالله همراهی و کمک کردند، نقش بارزی در پیروزی حماسه دفاعمقدس دارند؛ که متاسفانه این جهاد بزرگ پدران، مادران و همسران شهیدان تاکنون مورد غفلت قرار گرفته است.
ایشان رنج و درد خانوادههای شهدا در فقدان عزیزانشان را تمامناشدنی اما مایه عظمت و عزت دانستند و افزودند: از این زاویه نیز پروردگار علو درجات را نصیب این انسانهای صبور و شکور میفرماید. حضرت آیتالله خامنهای پدران، مادران و همسران شهدا را گنجیه بینظیر یاد و خاطرات شهیدان قهرمان «دفاع مقدس، امنیت، دفاع از حرم و عتبات و مقابله با حوادثی نظیر حوادث سال گذشته» خواندند و افزودند: رفتار این قهرمانان، برجستگیهای اخلاقی، سبک زندگی و تحولات زندگی آنان برای جامعه بویژه نوجوانان و جوانان الگوساز است که انتشار خاطرات خانوادههای شهدا در این الگوسازی نقش مهمی خواهد داشت.
ایشان، انقلاب اسلامی را نجاتدهنده ایران از سقوط به دره «انحطاط اخلاقی، دینی و سیاسی» خواندند و افزودند: جوانان کشور بعد از پیروزی انقلاب هم در همه حوادث سینه سپر کردند و با شکست دشمن در توطئههای مختلف و تبدیل تهدیدات به فرصتها، به ایران عزت و سرافرازی بخشیدند. رهبر انقلاب در پایان سخنانشان، اصحاب رسانه و هنرمندان همه رشتهها را به ترویج هنرمندانه و جذاب یاد و خاطرات شهیدان فراخواندند و گفتند: البته در سالهای اخیر کارهای خوب در زمینه انتشار کتاب، فیلم و برخی محصولات هنری دیگر انجام شده اما نسبت به کارهای بزرگی که باید بشود، کم است.
ارسال به دوستان
حجتالاسلام رئیسی در دیدار سفرای جدید ایران در 11 کشور: رویکرد دولت سیزدهم بازگرداندن تعادل به سیاست خارجی است
دیپلماسی هوشمند
گروه سیاسی: دولت سیزدهم از زمانی که روی کار آمد، با کنار گذاشتن دیپلماسی صرفا غربمحور که در زمان ریاستجمهوری حسن روحانی شاهد آن بودیم، توسعه روابط با همسایگان و کشورهای دوست و همپیمان را در دستور کار قرار داد و رویکرد تعادل را به سیاست خارجی برگرداند.
به گزارش «وطن امروز»، سفرهای رئیسی به کشورهای همسایه و متقابلا سفرهای مقامات عالیرتبه همسایگان به ایران که منتج به انعقاد تفاهمنامههای متعددی در حوزههای مختلف شد، مهر تاییدی بر این ادعاست. همچنین عادیسازی و برقراری روابط با عربستان -یکی از مهمترین کشورهای غرب آسیا - پس از 7 سال را نیز میتوان از رویکردهای مثبت سیاست خارجی دولت سیزدهم دانست.
اما جدا از گسترش همکاری با همسایگان، حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی تحکیم و توسعه روابط با کشورهای همپیمان و ضدغربی از قارههای مختلف را نیز در دستور کار دیپلماسی خود قرار داد که سفر رئیسجمهور و هیات همراه به منطقه آمریکای لاتین نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است. این در حالی است که دولت گذشته به دلایلی نظیر مذاکرات برجام، دوری راه جغرافیایی و عدم تامین منافع مالی، از ارتباطگیری با کشورهای آمریکای لاتین دوری میکرد.
همانطور که اشاره شد، دولت سیزدهم در مقایسه با دولت روحانی، سیاست خارجی متوازنی را در عرصه نظام بینالملل در پیش گرفته است و ۲ اصل توازنگرایی در سیاست خارجی در ارتباط با کشورها و سیاست همسایگی را اولویت اصلی سیاست خارجی خود قرار داد. این گزاره موضوعی بوده که رئیسجمهور روز گذشته نیز در دیدار با سفرای جدید جمهوری اسلامی ایران در 11 کشور دنیا مطرح و بر آن تاکید کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی ظهر دیروز یکشنبه در دیدار سفرای جدید جمهوری اسلامی ایران در ۱۱ کشور دنیا، با تبریک آغاز ماموریت و آرزوی موفقیت برای آنان گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در کشورها و سازمانهای بینالمللی راهکارهای عمل بر مبنای اصل یکپارچه عزت، حکمت و مصلحت را به طور دقیق تبیین کردند و از سفرای کشورمان انتظار میرود این فرمایشات رهبری را کاملا مدنظر داشته باشند.
رئیسجمهور خطاب به سفرای کشورمان در فنلاند، بلغارستان، کویت، ارمنستان، ترکیه، موریتانی، قرقیزستان، بولیوی، استرالیا، فیلیپین و سوئد عنوان کرد: ایران ظرفیتهای متنوع و حتی مکملی با بسیاری از کشورهای دنیا، از جمله کشورهای محل ماموریت شما دارد. همه تلاش خود را برای به فعلیت رساندن این ظرفیتها در راستای گسترش روابط پایدار اقتصادی و تجاری به کار بگیرید.
رئیسجمهور همچنین با تاکید بر اینکه رویکرد دولت مردمی معطوف به بازگرداندن تعادل به سیاست خارجی است، روابط با کشورهای همسایه، دوست و همسو را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: سیاست خارجی باید در خدمت افزایش قدرت ملی کشور باشد و در این راستا بهکارگیری دیپلماسی پرتحرک و هوشمند ضروری است. حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی همچنین خطاب به سفرای کشورمان در این کشورها تاکید کرد: از ظرفیتهای سازمانها و اتحادیههای منطقهای که به طور مشترک در آنها عضو هستیم، به بهترین شکل برای گسترش همکاریها و مناسبات بهره بگیرید.
* امضای اسناد همکاری متعدد در سفرهای رئیسی
دولت سیزدهم در تداوم راهبرد دیپلماتیک خود، مبنای فعالیت را توسعه روابط با تمام کشورها دنبال میکند که سفر به ۱۵کشور از همسایگان دور و نزدیک در ۲۲ ماه اخیر، باعث شد سطح تعامل ایران با کشورهای منطقه نسبت به گذشته چند برابر افزایش یابد.
سفرهای دیپلماتیک حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی از شهریور ۱۴۰۰ با سفر به تاجیکستان برای حضور در بیستویکمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای آغاز شد و در این مدت به کشورهای ترکمنستان، روسیه، قطر، عمان، ترکمنستان، ازبکستان، ایالاتمتحده (نیویورک)، قزاقستان، چین، سوریه، اندونزی، ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا سفر کرد که از این بین بیشترین اسناد امضا شده بین ایران با ۳ کشور ونزوئلا، چین و ازبکستان بوده است.
رئیسجمهور در نخستین سفر دورهای خود به منطقه، هفته سوم خرداد سال جاری به آمریکای لاتین رفت که در مقصد نخست خود یعنی ونزوئلا، 26 سند بین تهران و کاراکاس به امضا رسید و به این ترتیب ونزوئلا تاکنون بیشترین اسناد امضا شده با ایران را در دولت سیزدهم در اختیار دارد.
چین در رتبه دوم با 20 سند همکاری امضا شده با دولت رئیسی قرار دارد. سفر به چین، دهمین سفر خارجی رئیسی در دولت سیزدهم بود که در واقع این نخستین سفر دولتی رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران به چین در 20 سال اخیر بود که در پی دعوت رسمی شیجینپینگ، رئیسجمهور چین انجام شد.
ازبکستان نیز هفتمین مقصد خارجی رئیسجمهور بود که در این سفر 17 سند همکاری امضا شد. این سفر به منظور حضور در بیستودومین دوره نشست سران سازمان همکاری شانگهای انجام شد و نخستین سفر رئیسجمهور ایران به ازبکستان پس از ١٨ سال بود. حجتالاسلام رئیسی در این سفر 3 روزه 11 دیدار داشت که «اعلام رسمی عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای توسط رئیسجمهور ازبکستان» و تاکید اعضای شانگهای بر اجرای کامل برجام و «امضای ۱۷ سند همکاری در زمینههای انرژی، صنعت، کشاورزی، ورزشی و فرهنگی» از مهمترین دستاوردهای این سفر بود.
بر این اساس و از مجموع ۱۵ سفر حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی به کشورهای مختلف تاکنون -که تنها 2 سال از عمر دولت سیزدهم میگذرد- بیش از ۱۳۲ اسناد همکاری با ۱۲ کشور به امضا رسیده است. پیشبینی میشود در 2 سال باقیمانده این دولت، اسناد همکاریهای متعدد با سایر کشورها در قارههای مختلف نیز به امضا خواهد رسید.
***
برگزاری کمیسیون مشتر اقتصادی ایران و قطر در کیش
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی درباره سفر اخیر خود به همراه وزیر امور خارجه به 4 کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس و دریای عمان شامل قطر، کویت، امارات عربی متحده و عمان اظهار کرد: این سفر با 2 هدف انجام شد؛ هدف نخست پیشنهاد ایجاد مجمع گفتوگو و همکاریهای منطقهای با حضور 8 کشور حاشیه خلیج فارس شامل عمان، کویت، عراق، بحرین، عربستان، امارات، قطر و جمهوری اسلامی ایران بود که قرار است نشست اول آن سپتامبر (شهریور) امسال به میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شود. ابراهیم رضایی ادامه داد: در این سفر درباره ابعاد و کیفیت تشکیل یک سازمان منطقهای با مقامات ۴ کشوری که به آن سفر کردیم، مذاکرات و هماهنگیهایی انجام شد؛ از آنجا که معتقدیم امنیت خلیج فارس را باید کشورهای پیرامون آن تأمین کنند و نیازی به حضور بیگانگان نیست، این پیشنهاد مطرح شده و مورد استقبال کشورهای منطقه قرار گرفت. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین بیان کرد: هدف دیگری که در این سفرها دنبال میشد، توسعه روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران با این 4 کشور بود؛ در این کشورها جمعیت قابل توجهی از ایرانیان اقامت دارند؛ بیش از ۳۰ هزار ایرانی در کویت اقامت دارند، ۱۵ هزار ایرانی در عمان هستند و همینطور در قطر و امارات. همچنین توافقات قبلی پیگیری شد، مثلا در سفر رئیسجمهور به مسقط و پادشاه عمان به تهران توافقاتی داشتیم که جلسات کاری برای پیگیریهای آن برگزار شد. وی خاطرنشان کرد: درباره ایرانیهای بازداشت شده در این کشورها و تسهیل آزادی آنها نیز توافقات خوبی داشتیم، همچنین برای افزایش تبادلات تجاری و افزایش سرمایهگذاری به موافقتهایی دست یافتیم؛ روابط ایران با عربستان و موضوع اوکراین هم در این نشستها مطرح شد، درباره یمن نیز مقرر شد توافقاتی که در گذشته وجود داشت، به همان کیفیت میان دولت نجات ملی یمن و دولت سعودی اجرایی شود و سپس وارد فاز بعدی توافق شویم. رضایی خاطرنشان کرد: سفر آقای باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه به دوحه همزمان با سفر آقای امیرعبداللهیان بود که جلسات آنها مجزا از یکدیگر برگزار شد. در این سفر صرفا درباره افزایش و تسهیل حملونقل تجاری دریایی میان ایران و قطر بحث و مقرر شد نشست کمیسیونهای مشترک اقتصادی ایران و قطر در آینده نزدیک در جزیره کیش برگزار شود.
ارسال به دوستان
محسنیاژهای: راهبرد دستگاه قضا تعامل 100 درصدی با مجلس است
عدلیه در کنار مقننه
گروه سیاسی: در چهارمین روز هفته قوهقضائیه، رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در قوهقضائیه، با رئیس و اعضای شورای عالی قضایی، نشست مشترک هماندیشی برگزار کردند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای اظهار کرد: قوهقضائیه در دوره فعلی، راهبرد تعامل صددرصدی با نمایندگان مجلس را در راستای پیشبرد مطلوبتر امور مردم و کشور در پیش گرفته است و گواه این امر، جلسات و نشستهای مستمر هماندیشی با کمیسیونها و فراکسیونهای مختلف مجلس است. رئیس عدلیه افزود: با تعاملات مستمری که با نمایندگان مجلس داریم، گویی به تمام نقاط کشور سفر میکنیم و به همه مردم در سراسر ایران اسلامی دسترسی داریم و سخنان و مشکلات و دغدغههای آنان را استماع میکنیم، بر همین اساس باید بگویم که شما نمایندگان مجلس، نمایندگان ما در قوهقضائیه نیز هستید.
رئیس قوهقضائیه بیان داشت: در تمام سفرهای استانی رسمی و غیررسمی تاکید و اصرار دارم نمایندگان مجلس در حوزه انتخابیه مربوط ما را همراهی کنند تا با حضور نمایندگان مردم به بررسی و رفع مشکلات و مسائل آنان بپردازیم و از ظرفیت نمایندگان مجلس نیز در راستای رفع مسائل و معضلات مبتلابه مردم کمک بگیریم.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما چیزی پنهان از نمایندگان مردم در مجلس نداریم. این فضا و بستر برای نمایندگان مجلس فراهم شده تا علاوه بر بازدید از مراکز و مراجع مختلف قضایی، بتوانند در چارچوب موازین قانونی از ندامتگاهها و زندانها نیز بازدید به عمل آورند و از نزدیک و به صورت ملموس در جریان مسائل حوزه زندانبانی و تحولات این بخش قرار گیرند. در همین راستا، طی مدت اخیر بیش از ۱۲ زندان از سوی نمایندگان مجلس اعم از نمایندگان مرد و زن مورد سرکشی قرار گرفته است و در این اثنا از برخی ندامتگاهها بیش از یک بار توسط نمایندگان مجلس بازدید شده است. رئیس عدلیه افزود: همچنین با بستر و فضایی که فراهم کردیم تعدادی از نمایندگان مجلس از دادگستریها در سراسر کشور بازدید به عمل آوردند و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات مراجع و محاکم قضایی از جهات مختلف اعم از کمبودهای تجهیزاتی و امکنه قرار گرفتند.
محسنیاژهای مجلس را ریلگذار اداره کشور دانست و گفت: همه باید به مجلس شورای اسلامی برای تصویب قوانین جامع و پایدار یاری رسانیم. نباید شرایط بهگونهای باشد که قوانین ما مدام دچار تغییر و اصلاح شوند؛ در تدوین قانون باید جامعنگری لحاظ شود. ما در قوهقضائیه آمادگی کامل داریم که آسیبشناسیهای خود ناظر بر مسائل مختلف از جمله بسترها و گلوگاههای فسادزا و فرآیندهای طولانی فسادزا را در اختیار نمایندگان مردم قرار دهیم تا آنها مبتنی بر این آسیبشناسیها، قوانینی به تصویب برسانند که ماحصل آنها خشکاندن ریشههای فساد باشد. رئیس قوهقضائیه تصریح کرد: البته مجلس یازدهم در حوزههای مختلف، قوانین اثرگذار و نافعی را به تصویب رسانده است که از جمله آنها میتوان به «قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریمها و صیانت از حقوق ملت» اشاره کرد که به واسطه آن، نگاه و رویکرد دشمن تغییر کرد و جمهوری اسلامی ایران در این حوزه ارتقا یافت.
رئیس دستگاه قضا گفت: اعتقاد ما در قوهقضائیه آن است که نمایندگان مجلس و دولتمردان میتوانند در رفع نقاط ضعف و آسیب به ما کمک کنند، کما اینکه ما نیز میتوانیم و آمادگی کامل داریم که به دولت و مجلس در رفع آسیبها و ضعفها در حوزههای کاریشان با رعایت اصل استقلال قوا، کمک و یاری رسانیم. رئیس عدلیه تاکید کرد: اهتمام ما در قوهقضائیه حمایت و صیانت از حقوق قانونی و مشروع آحاد جامعه و فرد فرد مردم است. ما برای گرهگشایی از کار هر فرد تظلمخواهی منطبق بر موازین قانونی، تا حد توان، تلاش میکنیم. محسنیاژهای در ادامه با اشاره به برخی مسائل مطرح شده از جانب نمایندگان در این نشست هماندیشی از جمله مقولهای در باب «ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس» ناظر بر رسیدگی به شکایت پارلمان از دولتها گفت: ما برای این مهم، هم شعبه بازپرسی خاص و هم شعبه دادگاه اختصاصی در نظر گرفتهایم البته ممکن است شما نمایندگان مجلس بگویید قضات این شعب ثابت نیستند و تغییر میکنند که ما تلاش خواهیم کرد به این موضوع عنایت داشته باشیم و از قضات مسلط در این شعب بهره بگیریم. رئیس قوهقضائیه با اشاره به ظرفیتهای بالای نمایندگان مجلس برای نقشآفرینی در گسترش فرهنگ صلح و سازش، بیان داشت: ما در قوهقضائیه و مرکز توسعه حل اختلاف اهتمام و جهد داریم که با تدوین سازوکارهای مشخص و سیاستگذاری و روشنگری، بیش از پیش از ظرفیتهای گروهها و اقشار مختلف مردمی، طوایف، هنرمندان و صاحبان نفوس و قلم و کلام در راستای گسترش فرهنگ صلح و سازش و ایجاد مصالحه میان مردم بهره بگیریم که در این زمینه نمایندگان مجلس نیز میتوانند بسیار کمککار ما باشند.
ارسال به دوستان
بررسی اقدامات وزارت نیرو برای عبور از پیک مصرف
تابستان ۱۴۰۲ خاموشی نداریم؟
* ۷ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در دولت سیزدهم وارد مدار شد
با وجود اینکه خاموشی و ناترازی در صنعت برق به دولت فعلی به ارث رسید اما دولت سیزدهم با سیاست ارتقای توان نیروگاهها و اجرای طرحهای مدیریت مصرف، اجازه نداد خاموشی میهمان ناخوانده خانههای مردم شود.
تابستان سال ۱۴۰۰ میان تولید و تقاضای برق ۱۵ هزار مگاوات ناترازی وجود داشت، این در حالی است که سالانه ۵درصد بر تقاضای مصرف برق کشور افزوده میشود که رقمی بیش از ۳۵۰۰ مگاوات است. از سوی دیگر توسعه ظرفیت نیروگاهی در دورههای قبل متناسب با رشد تقاضا نبوده که آن هم به دلیل عقبماندگیهایی است که در این بخش وجود داشته، بنابراین توسعه حداقل ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی کشور در افق ۴ ساله فعالیت دولت دیده شد که رشدی معادل ۴۱ درصد ظرفیتهای ایجادشده تاکنون است.
همچنین سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ با کمبود سوخت نیروگاهها مواجه بودیم، فرسودگی و سرمایهگذاری ناکافی در زیرساختهای حیاتی، افزایش بیرویه مصرف برق در بخشهای مختلف اعم از خانگی، صنایع و کشاورزی و ناترازی مالی از جمله مسائل گریبانگیر صنعت برق بود. در این بین بدهیهای صنعت برق رو به فزونی بود و حجم بدهی وزارت نیرو به پیمانکاران برق به حدی شد که از حجم بدهی دولت به بانک مرکزی هم فراتر رفت و هر سال بر حجم آن افزوده میشد.
از طرف دیگر یکی از مهمترین دلایل خاموشیها در سال گذشته، کاهش بارندگیها و افت ۵۰ درصدی مخازن سدها برای تولید برق از نیروگاههای برقابی بود، البته روایت تأییدنشدهای هم در سال ۱۴۰۰ وجود داشت مبنی بر اینکه تکرار سیل ۱۳۹۹ به نادرستی پیشبینی شده بود و به همین دلیل، بخشی از منابع سدها با هدف مدیریت سیل خالی شد اما هیچ بارش یا سیلی، جای خالی آب رهاشده را پر نکرد.
به هر حال دلیل کمبود منابع مخازن سدها در سال ۱۴۰۰ هرچه بود، وزارت نیرو امکان تولید برق از نیروگاههای برقابی را از دست داد و به این ترتیب، حدود ۸۰۰۰ مگاوات از برق تولیدی نیروگاههای برقابی از مدار خارج شد.
بر همین اساس و برای خروج از شرایط موجود، رویکردهای متعددی تبیین و ارائه شد. یکی از این رویکردها «توسعه و ارتقای ظرفیتهای تولید برق» در کشور بود که برنامههایی چون احداث نیروگاههای حرارتی، ارتقای توان تولید نیروگاههای موجود، احداث نیروگاههای خودمصرف صنایع، جهش در احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، تعمیرات و ارتقای راندمان نیروگاهها بر مبنای آن پیشبینی شد.
در رویکردی دیگر، «توسعه و بهبود زیرساختهای شبکه» مورد توجه قرار گرفت، بهطوری که از آغاز فعالیت دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۷۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید وارد مدار شده است. در بخش نیروگاههای خودتامین صنعت نیز تاکنون ۳۶ فقره موافقت اصولی احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۱۵ هزار و ۴۰۴ مگاوات صادر شده است.
مدیریت تقاضا و بهینهسازی مصرف نیز از دیگر اقداماتی بود که بهطور ویژه روی آن سیاستگذاری و برنامهریزی شد، در این رابطه حکم معطل مانده قانون بودجه سال۱۴۰۰ اجرایی و با تصویب هیات دولت، اصلاح تعرفههای برق مشترکان پرمصرف در دستورکار قرار گرفت و با ابلاغ تعرفههای پلکانی برای مصارف خارج از الگوی مصرف، گام بزرگی در جهت تغییر رفتار مصرفی این دسته از مشترکان برداشته شد.
بر این اساس تابستان سال گذشته ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک برق مشمول قبوض رایگان برق شده یا بستانکار شدند و رقمی بالغ بر ۱۳۵۰میلیارد تومان تحت عنوان پاداش به مشترکان خانگی اختصاص یافت. امسال نیز این طرح اجرایی شده اما وسعت آن وسیعتر است بهطوری که همه مشترکان مشمول این طرح میشوند و میزان پاداش نیز افزایش یافته است.
یکی از مسائلی که در دولت قبل موجب وقوع خاموشیها شد عدم انجام بهموقع تعمیرات نیروگاهی بود. بر این اساس وزیر نیروی دولت سیزدهم بر انجام بهموقع تعمیرات نیروگاهی با هدف پیشگیری از خاموشیها تأکید کرد؛ موضوعی که در ۲ سال گذشته بهطور دقیق پیش رفته است. بخش عمده تعمیرات نیروگاهها در ابتدای خردادماه به اتمام رسید و اکنون راندمان فعلی نیروگاهها به 39.1 درصد رسیده است که مطابق برنامهریزیهای انجامشده تا پایان ۱۴۰۲ راندمان نیروگاهها به 39.2 درصد میرسد.
مجموع اقدامات انجامشده در حوزه افزایش توان نیروگاهها و مدیریت مصرف موجب شده تا کشور با مشکل خاموشی مواجه نشود و بتواند با ارائه راهکارهایی بر ناترازی صنعت برق غلبه کند.
***
پیشبینی افزایش ۲ هزار مگاواتی مصرف برق در روزهای آینده
سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه مصرف برق در روز شنبه تقریباً با روز چهارشنبه گذشته یکسان بود، گفت: مصرف برق در روز شنبه نزدیک به ۶۵ هزار مگاوات، معادل روز چهارشنبه ۳۱ خرداد بود. وی در پاسخ به این سوال که قطع برق برخی استانها ممکن است به دلیل ناترازی برق باشد، گفت: وضعیت سراسری شبکه برق در وضعیت پایدار است و در هیچ کجا کمبود برق ناشی از کمبود تولید نداشتهایم.
مصطفی رجبیمشهدی اضافه کرد: با توجه به افزایش دما در کشور مصرف ۶۸ هزار مگاواتی برق در روز چهارشنبه پیشبینی میشود که عدد قابل توجهی است، یعنی افزایش ۲ هزار مگاواتی برق نسبت به روز شنبه پیشبینی میشود. سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این سوال که آیا افزایش مصرف برق ممکن است منجر به محدودیت صنایع یا قطعی برق شود، خاطرنشان کرد: چنین مسائلی پیشبینی شده است و در تأمین برق صنایع و شبکه خانگی مشکلی نخواهیم داشت. وی ادامه داد: از لحاظ دمایی روز شنبه و چهارشنبه تقریباً در یک دما قرار داشتند اما در هفته جاری برای روزهای دوشنبه و سهشنبه هوای بسیار گرم پیشبینی میشود. رجبی مشهدی اضافه کرد: از تمامی هموطنان خواهشمندیم در روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه مدیریت مصرف بیشتری داشته باشند تا به تأمین برق تمام مشترکان کمک کنند.
ارسال به دوستان
والاستریتژورنال: آمریکا با اطلاع از شورش واگنرها تحریم فرمانده آن را به تعویق انداخت
امید واهی به سرآشپز!
* حمله ناموفق اوکراین بعد از شورش واگنرها
گروه بینالملل: 2 رسانه آمریکایی در گزارشی نوشتند مقامات کاخ سفید از شورش نیروهای شبه نظامی واگنر اطلاع داشته و در عین حال اعمال تحریمهای اقتصادی علیه این نیروها را به تاخیر انداختهاند؛ موضوعی که نشان میدهد واشنگتن به بر هم خوردن سیستم سیاسی و نظامی روسیه با شورش پریگوژین چشم دوخته بود که با مدیریت صحنه توسط پوتین به ناکامی کشیده شد. شبکه «سیانان» به نقل از 3 منبع آگاه گزارش داد مقامهای اطلاعاتی آمریکا از مدتی قبل از شورش گروه واگنر بر این باور بودند یوگنی پریگوژین، رئیس این گروه نظامی برای ایجاد چالشی بزرگ علیه رهبران نظامی روسیه برنامهریزی کرده اما هدف نهایی این برنامه برای آنها مبهم بود. 2 نفر از این منابع گفتند مقامهای اطلاعاتی آمریکا به 8 رهبر اصلی کنگره این کشور مشهور به «گروه 8» چند روز قبل از شورش واگنر، گزارشهایی را درباره تحرکات گروه واگنر و تقویت تجهیزات آنها در نزدیکی روسیه اعلام کردند. همچنین یک مقام اطلاعاتی غربی و منبع آگاه گفتند مقامهای اطلاعاتی آمریکا و غرب نشانههایی از اینکه پریگوژین برای دست زدن به این اقدام از جمله انباشت سلاح و مهمات را تدارک میدید، مشاهده کردند. یک منبع آگاه دیگر اظهار کرد: «همه این تحولات خیلی سریع رخ دادند» و تشخیص جدیت پریگوژین در تهدید کردن ارتش روسیه و اینکه سربازانش را کجا خواهد برد دشوار بود. از سوی دیگر والاستریتژورنال گزارشی درباره تحریمهای آمریکا علیه نیروهای واگنر منتشر کرد که نشان میدهد آمریکا قصد داشت صحنه شورش واگنرها را ببیند تا به حرکتهای بعدی روی آورد. والاستریتژورنال به نقل از این منابع آگاه گفت: وزارت خارجه آمریکا قصد داشت روز سهشنبه تحریمهایی را علیه «تجارت طلا مربوط به گروه واگنر در آفریقا» از جمله عملیات معدن در جمهوری آفریقای مرکزی اعمال کند اما برنامههای واشنگتن مبنی بر اعمال این تحریمها پس از آنکه یوگنی پریگوژین، رئیس گروه نظامی واگنر ادعا کرد ارتش روسیه کمپ آموزشی آنها را بمباران کرده و از پیشروی نیروهایش به سمت مسکو خبر داد، متوقف شد. البته عصر شنبه شورش واگنر با میانجیگری الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس خاتمه یافت و پریگوژین نیروهایش را به پایگاههای خود بازگرداند. منبع ناشناسی به روزنامه والاستریتژورنال گفت: واشنگتن نمیخواهد این طور به نظر برسد که از طرفی در این درگیری جانبداری میکند. پس از آنکه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، پریگوژین را به «خیانت» متهم کرد، ظاهرا ایالات متحده احساس کرد تحریم واگنر به رهبر روسیه کمک خواهد کرد. گروه واگنر از سال ۲۰۱۷ تحت تحریمهای آمریکا بوده و اوایل ماه دسامبر به دلیل تهدید ادعایی آزادی مذهب در آفریقا، وزارت خارجه آمریکا نسبت به فعالیتهای این گروه نظامی ابراز نگرانی کرد. همچنین ماه گذشته میلادی آمریکا فعالیتهای رئیس گروه نظامی واگنر در کشور مالی را تحریم کرد. کرملین اواخر روز شنبه اعلام کرد پریگوژین در توافقی که ظاهرا با میانجیگری الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس و از متحدان مهم پوتین حاصل شد، قبول کرده روسیه را به مقصد بلاروس ترک کند. چند منبع مطلع به رویکرد دولت آمریکا به سیانان گفتند همچنان که شورش در روسیه در حال بروز بود، مقامهای آمریکایی و غربی در مداخله در این موضوع جانب احتیاط را به سبب احتمال بهرهبرداری پوتین از هر نوع مداخله غرب در روند تشدید بحران در پیش گرفتند. 2 مقام آمریکایی به سیانان گفتند روسیه از زمان شروع شورش پریگوژین هیچ تغییری در آرایش قوای هستهای خود اعمال نکرده است.
تنشها در روسیه جمعه شب، زمانی که پریگوژین وزارت دفاع روسیه را به حمله موشکی مرگبار به اردوگاه نیروهای واگنر متهم کرد و قول تلافی کردن این حمله را داد تشدید شد. این وزارتخانه این اتهام را رد و او را به دست زدن به «تحریک اطلاعاتی» متهم کرد. منابع مورد استناد نیویورکتایمز ادعا کردند مقامات واشنگتن نخواستند پیش از اجرای شورش واگنریها عجله به خرج داده تا ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را از وجود یک تهدید قریبالوقوع آگاه کنند، زیرا نگران بودند که از سوی مسکو به سازماندهی کودتا متهم شوند. نیویورکتایمز نوشت: آمریکا «نفع چندانی» در کمک به پوتین در بحبوحه درگیری اوکراین و رویارویی روسیه با غرب نداشت. با این حال، بر اساس گزارش نیویورکتایمز مقامهای آمریکایی از درگیری احتمالی بین پریگوژین و مسکو بیم داشتند و نگران بودند درگیر شدن روسیه در هرج و مرج ممکن است خطرات هستهای قابلتوجهی ایجاد کند. البته مدیریت صحنه سیاسی و نظامی توسط پوتین نشان داد او برای زمانهای بحرانی برخلاف میل آمریکاییها میتواند میدان را مدیریت کند. به همین علت پایان شورش واگنرها با دخالت بلاروس برای واشنگتن گران تمام شد.
***
موساد، سیا و امآی 6؛ پشت پرده شورش واگنر
سردبیر شبکه روسی «آر تی» در سخنانی سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و اسرائیل را عامل شورش گروه واگنر علیه دولت روسیه اعلام کرد. به گزارش ایسنا به نقل از سایت صهیونیستی «NEWS i24»، مارگاریتا سیمونیان در سخنانی درباره تحولات اخیر روسیه اظهار کرد: شکی نیست که شورش گروه واگنر علیه کرملین توسط سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس و شاید یک طرف در خاورمیانه سازماندهی شده بود. NEWS i24 درباره اظهارات سیمونیان نوشته است مقصود وی از عبارت «یک طرف دیگر در خاورمیانه»، اسرائیل است.
***
حمله ناموفق اوکراین بعد از شورش واگنرها
در بحبوحه بحران ناشی از شورش واگنرها در روسیه، ارتش اوکراین درصدد بود با استفاده از تمرکز مسکو بر تحولات داخلی، حملات خود را علیه مواضع ارتش روسیه در مناطق مختلف تشدید کند و بتواند در این مناطق پیشروی کند. با این حال، وزارت دفاع روسیه دیروز اعلام کرد موفق شده 10 حمله ارتش اوکراین در منطقه باخموت را طی شبانهروز گذشته دفع کند. پیش از این رسانههای روسی گزارش دادند نیروهای اوکراینی ضدحملاتی را نیز در زاپروژیا و خرسون ترتیب داده بودند که این عملیاتها نیز به شکست انجامیده است. طبق گزارش رسانههای محلی، به رغم اوضاع پرتنش در شماری از مناطق روسیه در پی شورش واگنر طی 48 ساعت گذشته، این اوضاع بر کارایی رزمی نظامیان روسیه در اوکراین تأثیری نگذاشت. بر اساس این گزارشها، نیروهای مسلح روسیه با موفقیت تلاش ارتش اوکراین برای راهاندازی یک حمله در مناطق ژربیانک، پیاتیخاتک و رابوتینو در زاپروژیا را خنثی کردهاند. در پی حمله ناکام روز گذشته ارتش اوکراین، تعدادی از نظامیان اوکراینی کشته و زخمی شدند و در حالی که ارتش اوکراین سعی داشت زخمیها و اجساد را از میدان نبرد خارج کند، مورد حمله توپخانهای ارتش روسیه قرار گرفت و ناکام ماند. در ناحیه رود آنتونوف منطقه خرسون، ارتش اوکراین نیروهای بیشتری را به سمت رود دنیپرو انتقال میدهد. این نیروها به طور فعال با توپخانه کار میکنند و از پهپادهای انتحاری کامیکازه در تعداد زیاد استفاده میکنند. طبق این گزارش، به رغم تلاشهای ارتش اوکراین، ارتش روسیه تمام تلاشها برای حمله به مواضع خود را دفع کرد و تعداد زیادی از نظامیان اوکراین کشته شدند. در هفتههای اخیر، ارتش اوکراین تبلیغات گستردهای در زمینه ضدحمله به مواضع روسیه کرده و بارها اعلام کرده نیروهای اوکراینی در حال پیشروی هستند و تلاش دارند مناطق تصرف شده اوکراین را از روسیه بازپس بگیرند اما حتی مقامهای ارشد این کشور، به تشدید نبردها در مناطق جنوبی اوکراین اعتراف کردهاند و بسیاری از رسانهها از شکستهای پیدرپی ارتش اوکراین در قبال روسیه خبر دادهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|