|
اخبار
توزیع واکسن ایرانی آنفلوآنزا در داروخانهها
معاون برنامهریزی ادارهکل داروی سازمان غذا و دارو روند تامین واکسن آنفلوآنزا از منابع داخلی برای امسال را تشریح کرد. دکتر ناصر هیراد در گفتوگو با ایسنا، درباره تامین واکسن آنفلوآنزا در سال جاری گفت: درباره تامین واکسن آنفلوآنزا با توجه به اینکه شرکت تولیدکننده داخلی واکسن از سال ۱۴۰۰ واکسنهای آنفلوآنزای ایرانی را وارد بازار کرد، امسال هم تمهیدات برای تامین نیاز واکسن از طریق تولید داخل انجام شده است.
وی افزود: بخشی از نیاز به واکسن آنفلوآنزا که شامل ۵۰۰ هزار عدد واکسن است از طریق سازمان غذا و دارو تامین شده و توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت با توجه به برنامهریزی مشخص برای جامعه هدف تامین و توزیع میشود. هیراد تاکید کرد: درباره داروخانهها هم از روز شنبه ۴ شهریورماه واکسن تولید داخل در دسترس قرار گرفته است و واکسن وارداتی که از منابع معتبر اروپایی در حال تامین است نیز از روزهای آتی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. وی در خاتمه با اشاره به اینکه واکسنهای داخلی ۴ ظرفیتی و با فناوری نوترکیب هستند، اظهار کرد: قیمت واکسن داخلی حدود ۲۶۰ هزار تومان برآورد شده است.
***
انهدام باند قاچاق خودروهای لوکس
فرمانده پلیس فرودگاههای کشور از انهدام باند سازمانیافته قاچاق خودروهای لوکس خارجی خبر داد. سردار محسن عقیلی در تشریح جزئیات این خبر گفت: ماموران آگاهی پلیس فرودگاههای کشور به منظور مبارزه قاطع و جدی با سرشاخهها و باندهای سازمانیافته قاچاق با انجام اقدامات فنی و پلیسی، موفق به شناسایی و دستگیری ۱۵ نفر از اعضای اصلی باند سازمانیافته قاچاق خودروهای لوکس و کشف ۲۰ دستگاه خودروی خارجی قاچاق به ارزش بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد ریال شدند.
وی افزود: همکارانم پس از کشف یک دستگاه خودروی بنز اس ۵۰۰ در پارکینگ طبقاتی فرودگاه مهرآباد که دارای پلاک جعلی بود موفق به دستگیری مالک خودرو و در پی آن شناسایی سایر اعضای باند شدند. جاعل پلاکهای خودرو نیز در یکی از استانهای غرب کشور شناسایی و دستگیر شد. بر اساس اعلام پایگاه خبری پلیس، عقیلی گفت: یکی از اعضای اصلی این باند در یکی از استانهای جنوبی شناسایی و مشخص شد خودروهای لوکس خارجی را پس از ورود با همکاری سایر اعضای باند به سایر استانها انتقال داده است. اقدامات لازم برای پیگیری پرونده در حال انجام است.
***
۲۵۰۰۰ مربی پرورشی در مدارس استخدام میشوند
وزیر آموزشوپرورش گفت: هماکنون مجوز استخدام ۱۱ هزار مربی پرورشی از سوی دولت صادر شده که قرار است به ۲۵ هزار نفر افزایش یابد. رضامراد صحرایی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم در حوزه مباحث پرورشی و تربیتی با جدیت ورود کرده است، اظهار کرد: در سالهای اخیر مربیان پرورشی مدارس را از دست دادیم، چرا که تعداد بسیاری از آنها بازنشسته شدند و جذب نیروی جدید نداشتیم؛ هماکنون مجوز استخدام 11 هزار مربی پرورشی از سوی دولت صادر شده که قرار است به 25 هزار نفر افزایش یابد.
وی افزود: براساس قانون احیای پرورشی، 104 هزار نیرو مورد نیاز است که اکنون 45 هزار نیرو وجود دارد و حدود 60 هزار مربی پرورشی در کشور کمبود داریم. همچنین 50 درصد مربیان پرورشی در دوره ابتدایی، 28 درصد در دوره متوسطه اول و 23 درصد در متوسطه دوم هستند. صحرایی اظهار داشت: نظام مقابله با آسیبهای اجتماعی دانشآموزان «نماد» احیا شد و چندین میلیون دانشآموز غربالگری شدند که اطلاعات خوبی حاصل شد، همچنین اردو، مسابقات ورزشی و قرآنی، اردوهای راهیان نور، پیشرفت و هویتساز در مدارس شکل گرفت، هر چند تعداد آنها اندک است چون تعداد مدارس زیاد است اما اینکه کار شروع شد اتفاق مهمی است.
***
خودکفایی ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گفت: بر اساس راستیآزماییها ۹۲ درصد تسهیلات اشتغال مددجویان در زمینه اجرا با موفقیت همراه بوده است. مرتضی فیروزآبادی در گفتوگو با فارس با اشاره به ایجاد بیش از ۴۲۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان در سال گذشته گفت: پروژه راستیآزمایی طرحهای اشتغال توسط تیمهای استانی و ستاد مرکزی کمیته امداد انجام شده است. وی افزود: نتایج این راستیآزمایی نشان میدهد حدود ۹۲ درصد تسهیلات اشتغال مددجویان در زمینه اجرا با موفقیت همراه بوده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد تصریح کرد: براساس آمار بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جامعه هدف کمیته امداد مستعد اشتغال هستند که میتوانند با برنامهریزی دقیق، اجرای طرحهای اشتغال و پشتیبانی فنی و آموزشی در یک بازه زمانی ۱۸ تا ۲۴ ماهه به خودکفایی برسند. فیروزآبادی تأکید کرد: تا پایان سال جاری ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان و مجریان طرحهای اشتغال که در سالهای گذشته موفق به اجرای طرحهای شغلی شدهاند به خودکفایی خواهند رسید. وی تحقق ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در سال جاری را نیازمند کار جهادی و بیوقفه دانست و اظهار کرد: در همین راستا بانکها قول مساعد برای تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال مددجویان دادهاند.
ارسال به دوستان
715 هزار سرباز ارتش «ماهر» شدند
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی از مهارتآموزی 715 هزار سرباز وظیفه توسط ارتش خبر داد. سردار موسی کمالی افزود: در 6 سال گذشته ارتش توانسته 715 هزار و 586 نفر را آموزش مهارتی دهد که 305 هزار و 458 هزار نفر آموزش تخصصی دیدهاند و گواهی مهارتی به این سربازان وظیفه اعطا شده است، همچنین بالغ بر 5 هزار نفر نیز توانستهاند در ارتش جمهوری اسلامی ایران وام خوداشتغالی دریافت کنند.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان محیطزیست: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است؛ انتقال آب از چند سد به دریاچه تا پایان شهریور
زندهباد دریاچه ارومیه
احیای دریاچه ارومیه همچنان در دستور کار دولت است و با وجود اخباری مبنی بر مرگ تدریجی آن اما به گفته رئیس سازمان محیط زیست، خبرهای خوبی درباره آن در راه است؛ موضوعی که با تاکید معاون اول رئیسجمهور همراه شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین وضعیت دریاچه ارومیه اظهار کرد: ۲ هفته قبل بازدید جامعی از دریاچه ارومیه داشتم و خوشبختانه تالابهای ادواری دریاچه ارومیه وضع مناسبی داشتند. علی سلاجقه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت، با بیان اینکه هماکنون دریاچه ارومیه ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب دارد، ادامه داد: برنامهریزی شده تا آخر شهریور از چند سد آب رهاسازی شود و خبری از مرگ دریاچه نیست. به گفته وی، ۱۰ کیلومتر نیز از پروژه و مسیر انتقال آب تصفیهخانه تبریز به دریاچه باقی مانده که در صورت تکمیل آن حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه میشود و وزارت نیرو در آینده این مسیر را تکمیل میکند. رئیس سازمان حفاطت محیط زیست با بیان اینکه خبرهای خوشی درباره دریاچه ارومیه خواهیم شنید، اضافه کرد: همه اقدامات سختافزاری و نرمافزاری انجام شده است. درباره مباحث نرمافزاری اخیرا به تصمیمات خوبی رسیدیم و برای وزارتخانههای نیرو و جهادکشاورزی در زمینه حذف چاههای غیرمجاز و تغییر کاربریها و الگوی کشت مناسب تصمیمات خوبی گرفته شده است.
* تأثیر سدسازیهای ترکیه بر اقلیم ایران
وی درباره سدسازیهای کشور ترکیه و تاثیرات آن در تشدید تغییرات اقلیمی گفت: درباره آنچه در ترکیه رخ داده، نشستهایی داشتهایم و رویکرد الان مناسب است تا رهاسازی آب انجام شود. به لحاظ توپوگرافی ایران در پاییندست رودخانهها قرار دارد، بنابراین نشستهای خوبی با عراق و سوریه برگزار کردیم. پس از نشستهای بینالمللی گرد و غبار، سفرهایی را به این دو کشور خواهیم داشت. در مجموع رویکردها نسبت به گذشته همگراتر شده است و امیدواریم اتفاقات خوبی در راه باشد.
* چراغ سبز افغانستان برای رهاسازی حقابه هامون
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره تالاب هامون اظهار کرد: شرایط هامون بسیار بد است و هموطنان ما در شرایط سختی هستند. دولت در کنار مردم است و رئیسجمهور نیز در سفر خود به سیستان بحث مطالبه مردم را در ابعاد بینالمللی مطرح کرد. هیات حاکمه افغانستان هم همکاریهایی دارد و بازدیدهایی که انجام شد نیز در راستای توافقنامه بود. مساله آب در خود افغانستان هم مطلوب نیست اما هیات حاکمه افغانستان چراغ سبز نشان داده و پذیرفته است اگر شرایط بارندگی خوب باشد، حقابه ایران را رهاسازی کند. وی در ادامه با اشاره به کاهش تراز آب دریای خزر گفت: هیچ کشوری مقصر کاهش تراز آب دریای خزر نیست. با توجه به شرایط اقلیمی، تراز دریای خزر در مواردی کاهش داشته و در مواردی نیز افزایش و پیشروی داشته است. در حال حاضر در دورهای هستیم که دریا در حال کاهش ارتفاع است.
* دستور مخبر برای احیای دریاچه ارومیه
جلسه ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار و گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه و برنامههای در دست اقدام برای احیای آن ارائه شد. محمد مخبر در این جلسه با اشاره به اقدامات سختافزاری برای احیای دریاچه ارومیه نظیر اجرای طرحهای آبرسانی، احداث تصفیهخانه و خطوط انتقال آب گفت: مهمتر از اقدامات سختافزاری، برنامههای نرمافزاری و غیرسازهای است که باید در قالب مدیریت منابع آب و کنترل برداشتهای غیرمجاز دنبال شود. معاون اول رئیسجمهور افزود: یکی از آسیبهای جدی به دریاچه ارومیه ناشی از برداشتهای غیرمجاز و گسترش چاههای غیرمجاز است که باید برای مدیریت این موضوع تدابیر لازم اندیشیده شود. مخبر با توجه به گزارشهای ارائه شده درباره مصرف ۴,۷ میلیارد مترمکعب آب برای محصولات کشاورزی، مدیریت منابع آب حوضه دریاچه ارومیه و تعیین الگوی کشت را گامی ضروری برای احیای این دریاچه دانست و وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و استاندار آذربایجان غربی به عنوان دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه را مکلف کرد در اسرع وقت و تا جلسه آتی ستاد، برنامهای دقیق برای مدیریت منایع آب تدوین کنند به نحوی که در این برنامه موضوع معیشت کشاورزان و کشت جایگزین را نیز مدنظر قرار دهند تا کشاورزان متحمل آسیب نشوند. وی تصریح کرد: باید با اقدامات سختافزاری و نرمافزاری و از طریق مدیریت منابع آب شرایطی را فراهم کنیم تا حقابه دریاچه ارومیه تا حد امکان تامین و از آسیب به این دریاچه جلوگیری شود.
در این جلسه وزیر نیرو نیز گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و اقدامات انجامشده برای احیای این دریاچه ارائه کرد و گفت: طرحها و پروژههای در دست اقدام شامل طرحهای آبرسانی و خطوط انتقال تا دهه فجر به اتمام میرسد و تلاش خواهیم کرد برنامهای جامع برای مدیریت منابع آب تدوین و اجرایی کنیم. وی با اشاره به وجود ۷۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه افزود: متاسفانه در دهه اخیر رشد تعداد چاههای غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه از سایر حوضهها بیشتر بوده و همین برداشتهای غیرمجاز یکی از عوامل آسیب به دریاچه است.
در این جلسه که وزرای کشور، جهاد کشاورزی، معاون اجرایی رئیسجمهور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و سخنگوی دولت نیز حضور داشتند، استاندار آذربایجان غربی و دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه گزارشی از اقدامات دبیرخانه در راستای تکمیل پروژههای نیمهتمام ارائه کرد و افزود: پروژههای در دست اقدام با محوریت وزارت نیرو در حال اجراست به نحوی که هر دو ماه یک بار یک طرح افتتاح و بهرهبرداری میشود. در ادامه این نشست مقرر شد وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و استاندار آذربایجان غربی جلساتی را برگزار کنند و ضمن جمعبندی موضوع الگوی کشت و مدیریت منابع آب، نتایج حاصله را جهت تصمیمگیری نهایی در جلسه آتی ستاد ارائه دهند.
ارسال به دوستان
بیش از یک میلیون و 700 هزار زائر از مرزها خارج شدهاند؛ نظم، امنیت، آرامش و تردد آسان عاشقان حسینی به عراق هر سال بیشتر میشود
اربعین نمایش اقتدار اسلام
با نزدیک شدن به اربعین حسینی این روزها عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای حضور در این سفر معنوی فوج فوج به سمت مرزهای ششگانه در حرکتند؛ زائرانی که هر سال بر تعداد آنها افزوده میشود. طبق گزارشهای موجود از اول ماه صفر تاکنون بیش یک میلیون و 700 هزار نفر برای زیارت اربعین از مرزها خارج شدهاند. در همین ارتباط رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: هموطنان به دلیل ازدحام زائران در مرز مهران از سایر مرزها برای عزیمت به کشور عراق استفاده کنند. سرلشکر محمد باقری دیروز در قرارگاه اربعین حسینی فراجا گفت: تمام افرادی که به صورت شبانهروزی در مرز در حال خدمترسانی به زائران سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین(ع) هستند، قطعا اجر و پاداش خداوند متعال نصیب همه آنها خواهد شد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در هیچ جای دنیا شاهد چنین اتفاقی نبودهایم؛ طی چند روز محدود، ایران اسلامی همزمان با برگزاری اربعین حسینی، پذیرای زائران و میهمانان بسیاری از سایر ملل مختلف در نظم، آرامش و امنیت کامل است. باقری عنوان کرد: با توجه به هماهنگیهای شکل گرفته با کشور عراق بحمدالله اقدامات خوبی انجام شده، به طوری که شاهد نظم خاصی در برگزاری این مراسم بزرگ معنوی هستیم، مردم عزیز ایران اسلامی نیز که طبیعتا با دریافت گذرنامه به مرزها میآیند، انشاءالله زیارت آنها مورد قبول واقع شود. وی ادامه داد: مساله اربعین و این رزمایش معنوی، دینی و مذهبی، نمایش اقتدار اسلام است؛ تمام اقداماتی که در مرزها در راستای خدمترسانی به زائران، برقراری نظم و امنیت در مرزها و از همه مهمتر امنیت ملی کشور انجام میشود، بسیار حائز اهمیت است. وی مدیریت تردد زائران را خوب و مطلوب توصیف کرد و ادامه داد: وضعیت در مقایسه با سنوات قبل مطلوبتر شده و حتی در ساعات شلوغی تردد نیز نظم و انضباط کاملا مشهود است که زحمات فراوان کارکنان فراجا در ایجاد این نظم قابل تقدیر است. وی با بیان اینکه کارهای بسیار باارزشی با بهره بردن از تجربه سنوات گذشته در راستای برگزاری اربعین حسینی انجام شده است، خاطرنشان کرد: بحمدالله هر سال شاهد ارتقای نظم، امنیت و آرامش در این مسیر الهی هستیم؛ مجددا از همه همکاران در مرزهای کشور (پلیس راهور، یگان ویژه، مرزبانی و...) که در حال خدمترسانی به زائران هستند، تشکر و قدردانی میکنم. در ادامه، سردار احمدرضا رادان گزارشی از اقدامات فراجا در زمینه خدمات انتظامی به زائران اربعین ارائه داد. فرمانده کل انتظامی کشور در گزارش خود به توافق به عمل آمده با طرف عراقی درباره سامانه «سجاد» پرداخت و گفت: یکی از اقدامات مهم و ارزنده پلیس در تسهیل و تسریع تردد زوار در مرز مهران، راهاندازی سامانه سجاد بود که در مرز مهران ایجاد و راهاندازی شد و ظرف چند روز آینده هم در صورت توافق طرف عراقی، در مرز شلمچه هم راهاندازی خواهد شد. این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: استقبال مردم از گذرنامه زیارتی در تسهیل و تسریع ارائه خدمات انتظامی به پلیس کمک شایانی کرده و پلیس با استفاده از سامانههای هوشمند امسال سرعت خدمات خود به زوار را دوچندان کرده است.
* چاپ روزانه ۱۰۰ هزار گذرنامه در ایام اربعین
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا افزایش ظرفیت پارکینگها و اصلاح زیرساختها را از تمایزات اربعین امسال با سنوات گذشته دانست. سردار محمد شرفی در جلسه قرارگاه اربعین گفت: سیاستگذاری، جهتگیری، هماهنگی و حضور دیپلماسی با کشور مقابل در قرارگاههای مرکزی در مرزهای ششگانه از اولویتهای پلیس بود که این مراحل را با موفقیت پشت سر گذاشتیم. وی با اشاره به اینکه فراجا از ۲۷ مرداد وارد مرحله عملیاتی در ماموریت اربعین شد، اضافه کرد: پلیس در این مرحله 4 ماموریت اعم از برقراری امنیت، صدور گذرنامههای زیارتی، مدیریت و روانسازی ترافیک و مدیریت لایه به لایه جمعیت را تدوین و برنامهریزی کرد.
ارسال به دوستان
حرکت پرسرعت ایران به سمت سالخوردگی
کاهش «نرخ کل باروری» به 1.7 فرزند
میانگین نرخ باروری و فرزندآوری در ایران طی سه دهه اخیر نسبت به دنیا کاهش چشمگیری داشته است، به طوری که ایران جزو کشورهایی است که با سرعت به سمت سالخوردگی جمعیت حرکت میکند. رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده در جمع گروهی از فعالان جمعیت و خانواده اظهار کرد: سالخوردگی جمعیت به معنای افزایش میانه جمعیتی به دلیل کاهش نرخ باروری و افزایش امید به زندگی در جمعیت یک منطقه است. خلیلعلی محمدزاده با اشاره به میزان میانه جمعیتی ایران که 31 سال است، تصریح کرد: طی ۳ دهه اخیر، میانه سنی جمعیت ایران بیش از 13 سال افزایش یافته است، در حالی که در همین مدت به میانه سنی جمعیت دنیا 8 سال افزوده شده و ایران جزو کشورهایی است که با سرعت به سمت سالخوردگی جمعیت حرکت میکند. رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده با ابراز امیدواری نسبت به اجرای کامل مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزود: علاوه بر حمایت از ازدواج جوانان و باروری و تعدد فرزندآوری، باید تلاش شود سیستم بهداشت و خدمات اجتماعی کشور نیز توان رسیدگی به جمعیت رو به پیری را داشته باشد. محمدزاده در پاسخ به این سؤال که اخیراً یکی از جمعیتشناسان گفته کشور به سمت سالخوردگی نمیرود و مردم را بیخود از سالخوردگی نترسانید، گفت: بخش اول این سخن قابل پذیرش نیست و بعید میدانم گفته یک جمعیتشناس باشد ولی درباره بخش دوم آن عرض میکنم بله! مردم را نباید از سالخوردگی ترساند اما سالخوردگی در کشور در حال پیشرفتی مانند ایران، آینده هولناکی را رقم میزند. وی افزود: سالخوردگان، فرهیختگان و فرزانگان اجتماع ما محسوب میشوند و تلاشهای شایسته آنها در سازندگی کشور قابل احترام است و باید با فراهم آوردن همه زمینهها و زیربناهای لازم، حاکمیت و خانوادهها به رفاه و سلامت آنان رسیدگی مطلوب کنند. اما سالخوردگی افراد با سالخوردگی یک کشور مفهوم متفاوتی است و باید با حمایتهای مادی و معنوی از جوانان در امر ازدواج، تحکیم خانواده، فرزندآوری و فرزندپروری، جامعه را در جهت افزایش نرخ باروری کل حرکت داد و از این طریق سرعت سالخوردگی جمعیت را کاهش داد. این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نباید به تمایز درست بین کلمات از جمله پیری عمومی و سالخوردگی افراد و عباراتی نظیر آن در افکار عمومی به گونهای پرداخته شود که حقیقت در پیچ و خم توضیحات علمی گم شود و مسؤولان و خانوادهها، مقوله پیری جمعیت را عادی تلقی کرده و برای آن آمادگی پیدا نکنند. رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده با اشاره به اینکه امروز پیری جمعیت نگرانیهایی را در کشورهای مختلف ایجاد کرده است، گفت: این موضوع کشورها را به رویکردها و ابتکار عملهایی در جهت اصلاح ساختار سنی جمعیت واداشته است. محمدزاده در ادامه متذکر شد: کاهش نرخ زادوولد فقط مختص ایران نیست، بلکه دغدغه کشورهای اروپای غربی، ژاپن، کرهجنوبی، چین و بسیاری از کشورهای دیگر نیز بوده و در همه این کشورها تسهیلات و مشوقهایی برای ازدواج و فرزندآوری و در راستای تربیت فرزند در نظر گرفته شده است. وی تصریح کرد: نرخ کل باروری برای نخستین بار در دولت هشتم به زیر سطح جانشینی نزول کرد و هماکنون هم به 1.7 فرزند رسیده و همچنان در منطقه خطر قرار داریم و با مداخلات جمعیتی- بویژه طی 7 سال آینده- امید است به وضع نسبتا مطلوبی برسیم. ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی هشدار داد
رگبار باران در نقاط مختلف کشور
هفتههای پایانی فصل تابستان در حال سپری شدن است اما بارشهای مونسون همچنان ادامه دارد. در همین ارتباط رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وقوع رگبار و رعدوبرق در نقاط مختلف کشور و وزش باد شدید و خیزش گردوخاک در برخی استانها خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: روزهای سهشنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ شهریور) با عبور موج بارشی از نوار شمالی کشور در برخی نقاط استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، استانهای ساحلی خزر، ارتفاعات البرز مرکزی و بتدریج در خراسان شمالی رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در نقاط مستعد، گردوخاک رخ خواهد داد.
وی ادامه داد: طی روز سهشنبه (امروز) در جنوب سیستانوبلوچستان، ارتفاعات هرمزگان و جنوب کرمان افزایش ابر، در بعضی ساعات رگبار و رعد و برق و وزش باد و گردوخاک پیشبینی میشود. ضیاییان افزود: پنجشنبه (۹ شهریور) در اردبیل، ارتفاعات البرز مرکزی و شمال شرق کشور بارش پراکنده خواهیم داشت. روز جمعه نیز در مناطق شمالی، شمال غرب و ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده با احتمال رعد و برق پیشبینی میشود. به گفته وی سهشنبه در شرق و دامنههای جنوبی البرز، چهارشنبه تا جمعه در شمال شرق، شرق، دامنههای جنوبی البرز و بخشهایی از مرکز کشور وزش باد شدید و گردوخاک پیشبینی میشود. همچنین دریای خزر روز چهارشنبه مواج خواهد بود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: آسمان تهران سهشنبه (امروز)، صاف تا قسمتی ابری، از بعدازظهر با افزایش باد، بتدریج نیمهابری و وزش باد شدید با حداقل دمای ۲۲ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد و چهارشنبه (فردا) کمی ابری تا نیمهابری، افزایش باد، در بعضی ساعتها وزش باد شدید و گردوخاک با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* طبیعتگردها به کوهستانهای البرز نروند
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر البرز گفت: با توجه به پیشبینی هواشناسی مبنی بر تغییر شرایط جوی در این استان، از هرگونه طبیعتگردی در کوهستانها پرهیز شود. محمدباقر خلفی اظهار کرد: با توجه به پیشبینی و اعلام هشدار زرد سازمان هواشناسی مبنی بر احتمال وزش باد شدید و گردوخاک، رگبار و رعد و برق در ارتفاعات و جادههای کوهستانی، از مسافران درخواست میشود از اتراق در حاشیه رودخانههای این استان خودداری کنند. خلفی گفت: تیمهای امدادی در مناطق مختلف استان بویژه مناطق کوهستانی به صورت آمادهباش هستند. وی یادآور شد: این تغییرات جوی از روز سهشنبه (امروز) تا پایان روز چهارشنبه (امروز) ادامه دارد و با این اوصاف طبیعتگردها هم باید از حضور در کوهستانها جدا خودداری کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|