|
بررسی عملیات گردانهای القسام از منظر شریعت اسلام و قوانین بینالملل در گفتوگوی «وطن امروز» با آیتالله عباس کعبی
توفان الاقصی دفاع از اسلام بود
برخی مقامات غربی و رسانههای معاند در چند هفته اخیر ادعا کردند حماس در عملیات 15 مهر که به توفان الاقصی معروف است حمله پیشدستانهای انجام داده است و از این جهت متجاوز محسوب میشود و حملات و بمبارانهای این روزهای اسرائیل به غزه به عبارتی دفاع از خود به حساب میآید. این ادعای عجیب ما را بر آن داشت تا بار دیگر و از جنبه فقهی و حقوقی به عملیات شکوهمند توفان الاقصی بپردازیم. آیتالله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری و از حقوقدانان برجسته و صاحب نظر کشور در گفتوگو با «وطن امروز» این ادعای غربیها را رد کرده و به چند شبهه رایج دیگر درباره فلسطین، پاسخهایی را ارائه کرد.
* حضرت آیتالله کعبی! سالهاست شبههای میان مردم درباره فلسطین رایج است که در مناسبتها و حوادث مختلف برجسته میشود. عدهای میگویند فلسطینیها خودشان زمینهایشان را به اسرائیلیها فروختهاند و سرزمینشان را ترک کردهاند و حالا مدعی زمینهای فروخته شده هستند. آیا این مساله سند و منبع معتبری دارد؟ پاسخ شما به این شبهه چیست؟
این مساله که هر چند وقت یکبار در فضای مجازی و جاهای دیگر مطرح میشود یک دروغ تاریخی است. زمینهایی که ادعا میکنند فروخته شده اولا با اعمال نفوذ، فشار، شیطنت، مکر و فریب بوده است. ثانیا مقدار این زمینها فقط 8 درصد اراضی کل فلسطین را در برمیگیرد. از طرفی اصلا سرزمین یک کشور قابل خرید و فروش نیست. سرزمین از ارکان اصلی حاکمیت است و حاکمیت که قابل خرید و فروش شخصی نیست. مثل اینکه مردم یک شهر بگویند ما شهرمان را فروختیم یا مردم یک استان بگویند استانمان را فروختیم یا مردم یک کشور بگویند کشورمان را فروختیم؛ آنها مالک نیستند که بفروشند، حاکمیت متعلق به همه نسلها در همه عصرهاست و صلاحیت حاکمیتی در حوزه قلمروی سرزمینی مربوط به اشخاص نیست بلکه یک امر عمومی است و امر عمومی که قابل خرید و فروش نیست. مردم یک کشور براساس نظریههای حاکمیتی به آنها اعمال حکمرانی میشود و مالک سرزمین نیستند و حتی اگر بگوییم مالک هستند، این مالکیت به نحو عمومی است، مالکیت عمومی و مالکیت متعلق به مردم کل سرزمین قابل خرید و فروش نیست. یکی از 4 عنصر سازنده یک دولت و کشور سرزمین است که همان طور که عرض کردم قابل فروش نیست.
* آیا از منظر دینی و فقه اسلامی نیز میتوان گفت فلسطین بخشی از سرزمینهای اسلامی است و از این منظر مردم ساکن آنجا حق واگذاری آن را به یهودیان و به طور کلی غیرمسلمانان ندارند؟
بله! در سرزمین فلسطین، مقدساتی مثل مسجدالاقصی، قبله اول مسلمین و مدفن انبیای الهی وجود دارد. فلسطین سرزمینی است که خداوند میفرماید پر از خیر و برکت است و متعلق به کل مسلمانان و امت اسلامی است. سرزمینی که متعلق به کل امت اسلامی است، مردم یک سرزمین خاص هم نمیتوانند آن را بفروشند. پس فلسطین هم متعلق به مردم فلسطین است و هم متعلق به کل امت اسلامی و از این منظر هم قابل خرید و فروش نیست. علاوه بر آن قبل از اشغال فلسطین در سال 1931 که کنفرانس قدس برگزار شد، علمای سنی و شیعه تهدید، تطمیع و فریبکاری درباره خرید زمینهای فلسطینیها را تحریم کردند و خرید و فروش زمین را حرام و باطل اعلام کردند و مردم فلسطین آن زمان به این هوشمندی رسیده بودند که سرزمین خود را نفروشند.
فلسطین سرزمین اسلام بوده و از جهت فقهی و حقوقی جزئی از دارالاسلام است. فلسطین سرزمین مقدسی است که به تمام انبیای الهی تعلق دارد. حتی اگر به آنجا بگوییم سرزمین موسی، یعنی سرزمین ایمان و بندگی خدا و این در مقابل سرزمین کشت و کشتار و جنایت است، زیرا آیین انبیای الهی هرگز تجاوز به ملتها و آواره کردن آنها را نمیپذیرد.
این روزها حماسه مردم بزرگ فلسطین را مشاهده میکنید که چگونه مقاومت میکنند و حتی میدانی که موشک به آن اصابت کرده تبدیل میشود به میدان بازی کودکان فلسطینی. مردم غزه در حال قتلعام شدن هستند ولی از غزه خارج نمیشوند.
این مردم سال 1931 به هیچ قیمتی حاضر نبودند سرزمین خود را بفروشند و سرزمین را عمق هویت دینی، عمق هویت ملی و عمق هویت اسلامی خود میدانستند. چگونه امکان دارد این مردم سرزمینهای خود را بفروشند؟ این افسانهای است که صهیونیستها و دشمنان فلسطین درست کردند.
* برخی مقامات غربی و رسانههای معاند ادعا میکنند حماس در عملیات 15 مهر ماه که به توفان الاقصی معروف است حمله پیشدستانهای انجام داده است و از این جهت متجاوز محسوب میشود و حملات و بمبارانهای امروز اسرائیل به غزه به عبارتی دفاع اسرائیل از خود به حساب میآید. پاسخ شما به این مطالب چیست؟
پاسخ این است که دفاع مشروع در حقوق بینالملل و در فقه اسلامی شامل هجوم به غاصبان و حمله ابتدایی علیه غاصبان میشود. توفان الاقصی یک عملیات برای دفاع مشروع است، از این منظر سازمان ملل و شورای امنیت بر اساس قوانین بینالمللی مقاومت مردم فلسطین را مقاومت مشروع و بر پایه دفاع مشروع شناخته بودند، چرا که 75 سال قتل، غصب، غارت و تجاوز علیه دین و جان انسانهای بیگناه و علیه سرزمین آنها توسط صهیونیستها اتفاق افتاده و عملیات هجومی و غافلگیرانه حماس دفاع مشروعی است برای پایان دادن به قتل، غارت، جنایت و کودککشی و تجاوز به مقدسات و مسجدالاقصی. صهیونیستها با توجه به اقدامات چند ماه اخیرشان عزم خود را جزم کرده بودند که مسجدالاقصی را به آتش بکشند، لذا این عملیات شکوهمند دفاعی است از اسلام و رسولالله، دفاعی است در مقابل کشتار بیرحمانه صهیونیستها که در ماههای قبل از توفان الاقصی اتفاق افتاد. بارها صهیونیستها به غزه حمله و خانهها را ویران کردند و بیگناهان را کشتند و بسیاری از مردم را اسیر کردند و آخرین عملیات صهیونیستها حمله به کرانه باختری و جنین بود که کشتار زیادی در آنجا به راه انداختند. بنابراین در حقوق بینالملل این یک عملیات برای دفاع مشروع و در قالب فصل ششم منشور سامان ملل است. کل سرزمین فلسطین متعلق به فلسطینیان و امت اسلام است و عملیات هجومی توفان الاقصی عملیات دفاع مشروع از مسجدالاقصی و جهان اسلام و پایان اشغال و غصب و جنایت صهیونیستهاست. رژیم صهیونیستی به دلیل شکستن ابهتش و تحقیر تاریخی که پس از عملیات توفان الاقصی متحمل شد، میخواهد این پیروزی بزرگ فلسطینیان را به بیرون از فلسطین نسبت دهد. این در حالی است که طراحی، برنامهریزی، آموزش و حضور در میدان این عملیات توسط خود فلسطینیان انجام شده است. امروز جبههای تحت عنوان «جبهه مقاومت اسلامی» شکل گرفته که اعضای آن هر کدام برای خودشان تلاش میکنند و ایران اسلامی فقط حامی آنها است. مرز مقاومت به این معناست که اعضای محور مقاومت در چارچوب منافع ملی، حاکمیت ملی و انسجام ملی خودشان اما با هماهنگی یکدیگر و در چارچوب برتری به نام مقاومت و ایستادگی در مقابل ظلم و جنایت متحد میشوند.
* رسانههای استعماری هرگونه مخالفت و مبارزه با رژیم صهیونیستی را یهودستیزی معرفی میکنند. به نظر میآید برای اینکه این رسانهها نتوانند افکار عمومی مردم جهان را فریب داده و مقابله با ظلم و تعدی یک رژیم جنایتکار را یهودستیزی و دینستیزی و نژادپرستی جلوه دهند باید اقدامات جدیای انجام دهیم.
بله! همین طور است، باید بین یهود و صهیونیستها تفکیک قائل شد؛ حتی امروز یهودیهای غیرصهیونیست انجمنهایی در سطح جهان تشکیل داده و میگویند بازگشت به سرزمینهای اشغالی حق مردم فلسطین است و صهیونیستها به خود آیین یهود هم ظلم کرده و تصویر منفی در سطح جهان از این آیین ایجاد کردهاند.
یهود یک دین آسمانی است و اقلیتهای دینی اعم از یهودی، مسیحی و زرتشتی در گفتمان انقلاب اسلامی محترم هستند. اگر اهل کتاب و پیروان حضرت موسی(ع) بر پایه آیین آن حضرت حرکت کنند، باید انبیای الهی را پذیرفته و تسلیم امر خداوند در این زمینه باشند. پس تفاوت است بین صهیونیسم با یهود اصیل. صهیونیسم یک باند قدرتطلب، ظالم، جانی، طاغوت، شیطانصفت و قسیالقلب است که خداوند در قرآن کریم درباره آنها میفرماید: ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الذِّلَّهُ أَیْنَ مَا ثُقِفُوا إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَالله وَ حَبْلٍ مِنَ النَّاسِ وَ بَاءُوا بِغَضَبٍ مِنَالله وَ ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الْمَسْکَنَهُ ذَلِکَ بِأَنَّهُمْ کَانُوا یَکْفُرُونَ بِآیَاتِالله وَ یَقْتُلُونَ الْأَنْبِیَاءَ بِغَیْرِ حَقٍّ ذَلِکَ بِمَا عَصَوْا وَ کَانُوا یَعْتَدُونَ؛ آنها محکوم به ذلّت و خواری هستند به هر کجا که یافت شوند، مگر به دین خدا و عهد مسلمین درآیند. و آنان پیوسته مستحق خشم خدا و اسیر بدبختی و ذلّت شدند از این رو که به آیات خدا کافر شده و پیغمبران حق را به ناحق میکشتند و این نابکاریها به خاطر نافرمانی و ستمگری همیشه آنها بود. یکی از ادعاهای صهیونیستها این است که سرزمین فلسطین در زمانهای خیلی دور متعلق به قوم یهود بوده و در پاسخ به این ادعا باید گفت اگر بر اساس چنین افسانهای بخواهند پیش بروند باید جغرافیای حاکمیتی کل جهان را تغییر دهند، زیرا با این روند هر ملتی میتواند برای خودش تاریخسازی کرده و ملت دیگری را از سرزمینش بیرون کند. از لحاظ حقوقی هم هر ملتی که شکل گرفته و در سرزمین مشخصی با هیات حاکمه معینی زیست دارد را نمیتوان از محل سکونت خودش اخراج کرد.
ارسال به دوستان
پروژه بیمارستان 313 تختخوابی امام خمینی(ره) شهریار پس از 33 سال توقف، در دولت سیزدهم تکمیل و توسط رئیسجمهور افتتاح شد
برای سلامتی شهریار
همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) رئیسجمهور دیروز با حضور در شهرستان شهیدپرور شهریار، بزرگترین مرکز درمانی غرب استان تهران را افتتاح کرد تا مرهمی بر درد بیماران این منطقه باشد. شهرستان شهریار در دولت سیزدهم برای دومینبار پذیرای حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی بود. رئیسجمهور روز گذشته در جریان حضور یک روزه خود در شهریار، ضمن افتتاح بیمارستان 313 تختی امام خمینی(ره) که بیش از 3 دهه از کلنگ زنی آن میگذرد، در جمع مردم شهیدپرور شهریار سخنرانی کرد. وی در آیین افتتاح این بیمارستان با بیان اینکه تقسیمات کشوری غرب و شرق استان تهران نیازمند تغییرات جدی است، گفت: با توجه به توسعه شهرهای اندیشه، شهریار و دیگر شهرستانهای اطراف باید در تقسیمات کشوری تجدیدنظر شود. رئیسی پس از شرکت در آیین افتتاحیه بیمارستان امام خمینی(ره) در اجتماع مردم شهریار با بیان اینکه توسعه مترو در دستور کار دولت قرار دارد، اظهار داشت: باید شرایط اقلیمی و جمعیتیای را که در این منطقه ایجاد شده است، در نظر بگیریم. اکنون کارشناسان در حال بررسی این موضوع هستند و بزودی نتیجه را به مردم اعلام خواهیم کرد. وی اضافه کرد: رفت و آمد مردم این منطقه باید تسهیل شود و علاوه بر توسعه جادهای، توسعه مترو و ریل لازم است.
* آغاز تعرفهگذاری خدمات پرستاری پس از ۱۲ سال تأخیر
رئیسجمهور با بیان اینکه نظام تعرفهگذاری خدمات پرستاری پس از ۱۲ سال تاخیر، در دولت سیزدهم آغاز شده و اکنون با تخصیص اعتباراتی در حال تکمیل است، گفت: نواقص این کار از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برطرف میشود. رئیسی در آیین بهرهبرداری از بیمارستان ۳۱۳ تختی امام خمینی(ره) شهریار این موضوع را یکی از مطالبات و خواستههای پرستاران کشور برشمرد و اظهار داشت: دولت مصمم به تکمیل تعرفهگذاری خدمات پرستاری است، چرا که معتقدیم شغل پرستاری از جمله مشاغل بسیار مهم و دارای ارزش است و دولت ارج نهادن به خدمات و توجه به خواستههای این قشر شریف را وظیفه خود میداند. وی با بیان اینکه ملتهای جهان از حوادث تلخ در غزه این روزها محزون هستند، اظهار داشت: مجاهدت زنان، مردان، پرستاران و کادر درمان که در بیمارستانهای غزه هستند، در تاریخ مجاهدات فلسطین و نزد پروردگار متعال ثبت میشود و این حرکت یک الگو برای جامعه پرستاری در دنیاست.
* بیماران شهریار دیگر به تهران نمیروند
شهرستان شهریار در غرب استان تهران، با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر، بر اساس شاخصهای ارزیابی در اسناد توسعه استان از محدودیت شدید در سرانه تخت بیمارستانی رنج میبرد. این موضوع دستمایهای بود که رئیسجمهور در سفر به غرب استان تهران که اواخر فروردین سال قبل رخ داد، سری به پروژه نیمهتمام بیمارستان امام خمینی(ره) بزند و در جریان علل تاخیر در اجرا و بهرهبرداری آن قرار بگیرد. این بازدید موجب شد یکی از مصوبات سفر رئیسجمهور به غرب استان تهران، تسریع در عملیات عمرانی بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان شهریار و لزوم تکمیل آن باشد. بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان شهریار طی 33 سال به علت اختلاف هیات مدیره و تیمی از خیران که برای ساخت آن آستین بالا زده بودند، نیمهکاره باقی مانده بود که با پیگیری دولت سیزدهم این مشکل رفع و با تامین اعتبار، روند تکمیل و آغاز جذب نیروی تخصص آن شدت گرفت تا پیشرفت فیزیکی آن به ۱۰۰ درصد و مرحله بهرهبرداری برسد. دولت سیزدهم با بررسیهای کارشناسی و تزریق منابع مالی کافی، اقدام به تکمیل و راهاندازی پروژههای نیمهتمام کرد و پروژههایی را که دولت قبل بدون برنامه کلید زده و رها کرده بود و سالیان سال خاک میخورد، به نتیجه رساند که بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار یکی از این پروژههای زیرخاکی است. فروردین ۱۴۰۱ رئیسجمهور به نگین سرسبز غرب تهران سفر کرد و در آن سفر در گفتوگو با پیمانکار و مسؤولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از مشکلات و موانع تکمیل و معطلی ۳۰ ساله بیمارستان نیمهتمام امام خمینی(ره) شهریار مطلع شد و همانجا دستور داد این بیمارستان تکمیل شود و در این زمینه وزارتخانه مربوط را مکلف کرد همزمان روند جذب نیرو و تأمین تجهیزات بیمارستان را شروع کند و با تکمیل بیمارستان، زمینه افتتاح کامل آن فراهم شود.
* بهکارگیری ۱۴هزار پرستار تا یک ماه آتی
وزیر بهداشت از برنامهریزیهای انجام شده برای تکمیل امکانات درمانی برای کمربند جنوبی تهران خبر داد و در عین حال با اشاره به جذب نیروهای جدید در وزارت بهداشت گفت: ۱۴ هزار پرستار تا یک ماه آینده در کشور مشغول کار میشوند. بهرام عیناللهی در حاشیه افتتاح بیمارستان شهریار که دیروز با حضور رئیسجمهور انجام شد، گفت: در برنامه داریم که بتوانیم کمربند جنوبی تهران را از نظر درمانی تکمیل کنیم. بر همین اساس نیز با افتتاح بیمارستان شهریار، تا امروز حدود ۱۷۰۰ تخت را افتتاح کردهایم. وی گفت: بزودی ۱۴۰۰ تخت دیگر را نیز افتتاح خواهیم کرد. وزیر بهداشت با بیان اینکه بیمارستان شهریار همه بخشهای درمانی را داراست و یک بیمارستان جامع است، افزود: ۴۲ تخت اورژانس و ۱۰ تخت اتاق عمل در این بیمارستان برقرار است و تمام درمانهای لازم را در این بیمارستان پیشبینی کردهایم. عیناللهی گفت: بیمارستان شهریار بیمارستانی کاملا به روز است و اتاقها همه دو تخته و آماده خدمترسانی هستند و کار اصلی این بیمارستان نیز آن است که به مردم جنوب شهر با پوشش بیمهای خدمترسانی کند. وی همچنین همزمان با روز پرستار گفت: ۲۵هزار مجوز جذب نیرو داشتیم که ۱۴ هزار مورد آن مربوط به نیروهای پرستاری است. اواخر مهر آزمون جذب برگزار شد و اکنون پذیرفتهشدگان در مراحل مصاحبه هستند و تا یک ماه آینده در کل کشور مشغول کار میشوند. گفتنی است بیمارستان امام خمینی(ره) با ۳۰۰ تخت بستری در ۱۸ بخش بیمارستانی و یک درمانگاه با مساحت ۳۶۰۰ متر مربع در ۴ طبقه آماده پذیرش بیماران است و از اول آبان امسال به صورت آزمایشی شروع به پذیرش بیمار و انجام اعمال جراحی کرده است.
این بیمارستان که در پی تکمیل پروژههای نیمه تمام ساخته شده است، شامل ۴۲ تخت بستری اورژانس، ۲ بخش با ۲۶ تخت بستری زنان و زایمان (در مجموع ۵۲ تخت بستری)، ۲۶ تخت بخش اطفال، ۳ بخش با ۲۶ تخت بستری جراحی (در مجموع ۷۸ تخت بستری)، ۱۰ تخت مراقبتهای ویژه نوزادان، ۲۳ تخت مراقبتهای ویژه، ۱۹ تخت مراقبتهای ویژه قلبی، ۱۸ تخت دیالیز، ۱۰ تخت مراقبتهای ویژه اطفال، ۱۰ اتاق عمل، ۲ بخش داخلی با مجموع ۵۲ تخت بستری، ۸ تخت LDR، درمانگاه تخصصی و فوقتخصصی در ۴ طبقه شامل بخشهای تصویربرداری، آنژیوگرافی و پزشکی هستهای است. همچنین در این بیمارستان طی ماههای آینده مرکز جامع سرطان با پیشرفتهترین تجهیزات تشخیصی و درمانی برای معالجه بیماران راهاندازی خواهد شد.
ارسال به دوستان
اعتراف پلیس رژیم صهیونیستی: بالگرد ارتش در 7 اکتبر به جشنواره موسیقی نوا حمله کرد
جنایت با ملودی دروغ
* افشاگری سیانان و دیلیتلگراف از دروغ اسرائیل درباره زیرساختهای نظامی حماس در بیمارستان شفا
گروه بینالملل: تمام تلاشها و دروغهای رژیم صهیونیستی برای پنهان کردن ماهیت آپارتاید خود از مردم جهان، این روزها به طرز مفتضحانهای شکست خورده و صهیونیستها را در باتلاقی از رسوایی غرق کرده است.
رژیم صهیونیستی که برای توجیه نسلکشی و جنایات بیسابقه خود در غزه که شاید در تاریخ نظیر آن یافت نشود، متوسل به هر دروغی برای مشروع جلوه دادن حملات بیامان به بیمارستانها و مدارس و بمباران بیماران و پناهگاههای غیرنظامیان شده، هر روز با ابعاد جدیدی از افشاگری درباره فریبکاری و اطلاعات گمراهکنندهاش مواجه میشود.
صهیونیستها از همان ابتدای جنگ غزه برای موجه جلوه دادن حملات وحشیانه خود علیه مردم غزه، پروپاگاندایی بر مبنای انواع دروغ که مبتنی بر راهبرد قدیمی «جنگ کثیف» اشغالگران است، به راه انداختند. دروغهایی مثل سوزاندن و سر بریدن کودکان در کیبوتصهای اطراف غزه توسط حماس یا سپر انسانی قرار دادن مردم غزه توسط مقاومت فلسطین و ایجاد زیرساختهای نظامی در بیمارستانها، تنها بخشی از جنگ روانی کثیف ارتش صهیونیست علیه مردم مظلوم فلسطین در غزه بوده است.
در ماجرای حمله خونبار ارتش اشغالگر به بیمارستان المعمدانی که صهیونیستها بلافاصله خواستند این حمله وحشیانه را متوجه مقاومت فلسطین کنند و مدعی شدند موشک پرتاب شده جهاد اسلامی بوده است که به بیمارستان برخورد کرده است (تا جایی که حتی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا بر این روایت دروغ صهیونیستها صحه گذاشت و خود را بیآبرو کرد)، با افشاگری شبکه الجزیره، دروغ کثیفشان با شکست روبهرو شد. این افشاگری خشم کابینه جنگ رژیم صهیونیستی را در پی داشت و همین باعث شد صهیونیستها فعالیت شبکه خبری الجزیره را در سرزمینهای اشغالی ممنوع کنند.
حالا پس از افشای دروغهای اسرائیل در حمله به بیمارستانهای المعمدانی و شفا، منابع عبری خبر میدهند 7 اکتبر یعنی روز عملیات توفان الاقصی، این پلیس رژیم صهیونیستی بوده است که شرکتکنندگان در جشنواره موسیقی در نزدیکی شهرک ریعیم در اطراف نوار غزه را مورد هدف قرار داده است.
روزنامه هاآرتص با استناد به مدارک و ارزیابیهای مقامات اسرائیلی به این نتیجه رسیده که جنبش حماس از فستیوال موسیقی هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در نزدیکی کیبوتصی در حوالی نوار غزه از قبل خبر نداشته است.
به گفته یک منبع پلیس، بررسیها همچنین نشان میدهد ظاهرا یک بالگرد رزمی ارتش رژیم صهیونیستی که به محل حادثه رسیده به سمت مهاجمان شلیک کرده و گلولههایش به برخی شرکتکنندگان این جشنواره نیز اصابت کرده است. بنا بر اعلام پلیس، ۳۶۴ نفر در این جشنواره کشته شدند.
به گفته پلیس و دیگر مقامات صهیونیست، یکی از یافتههایی که این ارزیابی را تقویت میکند، این است که نخستین حملهکنندهها از مسیر ۲۳۲ به محل رسیدهاند و نه از جهت مرز.
علاوه بر این، به گفته منابع پلیس صهیونیستی، این فستیوال ابتدا برای پنجشنبه و جمعه برنامهریزی شده بود و به درخواست برگزارکنندگان، یک روز در روز شنبه به آن اضافه شد. تغییر لحظه آخری این ارزیابی را تقویت میکند که جنبش حماس از این رویداد اطلاعی نداشته است.
یک منبع پلیس رژیم صهیونیستی گفت: بر اساس برآورد ما حدود ۴۴۰۰ نفر در این مراسم شرکت کرده بودند که اکثر آنها 4 دقیقه پس از حمله موشکی، متفرق شدند و فرار کردند.
انتشار این مدارک و ارزیابیها در حالی است که روزنامه انگلیسی دیلیتلگراف در جدیدترین شماره خود به نقل از یک پزشک نوشت: سربازان ارتش رژیم صهیونیستی حین تفتیش بیمارستان شفای غزه برای نشان دادن ادعایشان درباره وجود یک پایگاه حماس در زیر این بیمارستان، «هیچ چیز پیدا نکردند».
سربازان ارتش رژیم صهیونیستی چهارشنبه گذشته به مجتمع بیمارستانی شفا در شمال غزه حمله کردند. روزنامه دیلیتلگراف انگلیس نوشت: هنوز رژیم صهیونیستی نتوانسته سند و مدرکی در رابطه با ادعایش مبنی بر اینکه این بیمارستان روی یک مرکز کنترل و فرماندهی حماس قرار دارد، عرضه کند. ارتش صهیونیستی قبل از حمله به این بیمارستان نیز مدعی بود این بیمارستان یکی از مراکز مهم متعلق به حماس است. دکتر احمد المخللاتی، پزشک جراح، زاده ایرلند که در قاهره آموزش دیده و در لندن نیز پزشکی کرده و در محل تاسیسات بیمارستان شفا گرفتار شده است، گفت: نیروهای رژیم صهیونیستی در ضمن تفتیش این مجتمع بیمارستانی «هیچ چیز پیدا نکردند».
وی بیان داشت: «آنها هیچ نیروی مقاومتی پیدا نکردند و هیچ گلولهای در داخل حوزه بیمارستان به آنها شلیک نشد».
ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه ادعا کرد آنچه را که «تونل دوم حماس در محل این تاسیسات» خواند، بعد از یافتن «اولین ساختار زیرزمینی، تسلیحات و وانت بمبگذاری شده» روز پنجشنبه در آنجا پیدا کرده است. دکتر مخللاتی گفت کارمندان بیمارستان شفا بعد از آنکه درگیریها پیرامون بیمارستان تشدید شد، مجبور به مخفی کردن خود شدند و هشدار داد آب و غذا در این بیمارستان رو به اتمام است. وی گفت: «این یک وضعیت کاملا وحشتناک بود. در اینجا تانکها و سربازان اسرائیلی در داخل منطقه بیمارستان و در سراسر مجموعه آن رفت و آمد داشتند».
در این میان بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد این رژیم «سند و مدرک مستدل» مبنی بر اینکه حماس از این بیمارستان برای اهداف نظامی استفاده کرده در اختیار دارد. وی در ادامه ادعاهایش گفت اطلاعات دریافتی «نشانههای قوی» دال بر نگهداری اسرای صهیونیست در این بیمارستان بود و این اطلاعات به تصمیم برای حمله به آنجا با نیروهای زمینی منجر شد.
این در حالی است که به نوشته دیلیتلگراف، محدود کردن دسترسی رسانهای به بیمارستان شفا و کیفیت اسناد و مدارک ارائه شده از سوی اسرائیل پرسشهایی را برانگیخته است.
نیروهای رژیم صهیونیستی به کارکنان رسانههای بیبیسی انگلیس و فاکسنیوز آمریکا اجازه فیلمبرداری در محل بیمارستان را اما صرفا در مکانهای گزینش شده از سوی ارتش رژیم دادند. از سویی ارتش رژیم صهیونیستی ویدیوی 7 دقیقهای منتشر کرده و مدعی شده این ویدئو یافتههای آنها در بیمارستان شفا را نشان داده و ثابت میکند حماس در حال استفاده از این بیمارستان برای اهداف نظامی بوده است اما یک گزارش بیبیسی حاکی از آن بود مجموعه تسلیحاتی که توسط ارتش اسرائیل در نزدیکی یک دستگاه «امآرآی» یافت شده، بعد از حمله به بیمارستان در آن نقطه قرار داده شده است. ارتش اسرائیل بعدا مجبور شد از ادعایش به بیبیسی مبنی بر اینکه سربازانش لپتاپی را حاوی تصاویر و ویدئوهای اسرای نگهداری شده در این مجتمع کشف کردهاند، عقبنشینی کند.
ارتش صهیونیستی پنجشنبه گذشته مدعی شد نیروهایش یک رایانه حامل یک عکس از یک سرباز به اسارت گرفته شده توسط حماس را پیدا کردهاند و این عکس از او قبل از اسیر شدن توسط این جنبش گرفته شده است.
دروغگویی آشکار رژیم کودککش صهیونیستی شبکه خبری سیانان آمریکا را هم وادار به واکنش و افشاگری درباره فریبکاری ارتش رژیم اشغالگر قدس کرد.
این شبکه آمریکایی در وبگاه خود نوشت: ویدئویی از نیروهای دفاعی اسرائیل در 15 نوامبر که برای خبرنگاران نمایش داده شده و اسرائیل مدعی است تسلیحات پیدا شده حماس در بیمارستان شفاست، نسبت به فیلمهای بعدی که توسط گروههای خبری بینالمللی فیلمبرداری شده است، سلاح کمتری در صحنه دارد که نشان میدهد این سلاحها ممکن است توسط اسرائیل قبل از رسیدن و حضور تیم خبری در آنجا جابهجا شده یا در آنجا قرار گرفته باشد.
سیانان تصاویر منتشر شده توسط ارتش اسرائیل را به صورت آنلاین با فیلمهای گرفته شده توسط فاکسنیوز که ساعاتی بعد به این شبکه اجازه دسترسی داده شد، مقایسه کرده است. سخنگوی ارتش اسرائیل، سرهنگ دوم جاناتان کانریکوس که تور خبرنگاران را در ویدئوی ارتش اسرائیل رهبری میکند ساعتی که روی بازوی دارد، زمان را 13:18 نشان میدهد اما خبرنگار خارجی فاکسنیوز، تری یینگست، بعداً وقتی هوا تاریک است، از صحنه بازدید میکند و در گزارش خود میگوید «نیمه شب است».
به گزارشگر فاکسنیوز کیسهای نشان داده میشود که در پشت دستگاه «امآرآی» در داخل بیمارستان قرار دارد و 2 اسلحه AK-47 در بالای آن قابل مشاهده است. با این حال، ویدئوی اسرائیل که قبلا فیلمبرداری شده بود، تنها یک اسلحهAK-47 را نشان میدهد. مشخص نیست دومین اسلحهAK-47 از کجا آمده و چرا در کلیپ قبلی ارتش اسرائیل قابل مشاهده نیست!!
به گزارش سیانان در این ساعات، ارتش اسرائیل همچنین عکسی را از تسلیحاتی که ظاهراً در بیمارستان شفا پیدا شده بود، در فضای مجازی منتشر کرد. نام فایل واتساپی که برای این عکس است، نشان میدهد ساعت 17:35 گرفته شده است اما ارتش در این پست اشاره میکند عکس پس از تور خبرنگاران از آن مکان در محوطه MRI گرفته شده است اما این تصویر به طور قطع قبل از رسیدن گزارشگران فاکسنیوز گرفته شده است.
این شبکه آمریکایی ادامه میدهد: این احتمال وجود دارد اسلحه از صحنه خارج شده و قبل از رسیدن گروههای خبری جایگزین شده باشد. با این حال، اینها توضیحدهنده این نیست که چرا هنگام ورود تیم خبری، تعداد بیشتری اسلحه نسبت به ویدئوی اصلی ارتش اسرائیل قابل مشاهده است.
گفتنی است خبرنگاران نیویورکتایمز 2 روز قبل هم در گزارش میدانی خود از بیمارستان شفا ادعاهای ارتش صهیونیستی مبنی بر استفاده نظامی حماس از آنجا را زیر سوال بردند. در این گزارش آمده: به دنبال حضور خود در بیمارستان، سربازان، ما را به دیدن یک محور سنگی و بتنی روی زمین بردند و پلکانی که به زیر زمین امتداد داشت. به گفته مقامات اسرائیلی، این شواهدی از تأسیسات نظامی حماس در زیر بیمارستان بود. فرمانده تیپ هفتم اسرائیل گفت: بعدازظهر پنجشنبه در زیر تودهای از ماسه در حاشیه شمالی، مجموعهای کشف شد. در تاریکی، مشخص نبود تونل به کجا منتهی میشود. ارتش گفته است یک پهپاد را حداقل چندین متر به پایین فرستاده است. سیمکشی برق در داخل، همراه با راهپله فلزی قابل مشاهده بود اما به نظر نمیرسد این سوال پاسخ داده شده باشد که آیا حماس از این مجموعه برای مخفی کردن تسلیحات و مراکز فرماندهی استفاده میکند؛ همانطور که اسرائیل مدعی است.
گزارشگران نیویورکتایمز همچنین مینویسند: روزنامهنگاران فقط بخشی از مجموعه گسترده شفا را دیدند. ارتش اسرائیل از اجازه دادن به خبرنگاران برای کاوش در بیمارستان یا دیدن یا مصاحبه با بیماران و کادر پزشکی در این مرکز امتناع کرد. ارتش اسرائیل ویدئویی را روز پنجشنبه منتشر کرد که به گفته آنها تونلی مورد استفاده حماس در داخل مجتمع شفاست؛ منطقهای از زمین حفاری شده و یک گذرگاه را در عمق ۲ تا ۳ متری زمین نشان میدهد. نیویورکتایمز تأیید کرد این گذرگاه در حاشیه شمالی مجموعه قرار دارد اما از ویدئو مشخص نیست این گذرگاه چه هدفی را دنبال میکند یا تا چه اندازه گسترش یافته است. تجزیه و تحلیل تصاویر و ویدئوهای ماهوارهای نشان داد به نظر میرسد نیروهای اسرائیلی یک سازه کوچک را تخریب کرده و منطقه وسیعی از زمین را برای کشف آن حفر کردهاند. به نظر میرسد این سازه به اندازه یک گاراژ خودروی خانگی است. نیویورک تایمز در نهایت مینویسد: ارتش اسرائیل هنوز مدارک غیرقابلانکاری مبنی بر وجود یک شبکه گسترده تونل نشان نداده است.
حماس استفاده از بیمارستان شفا به عنوان پایگاهش را رد کرده است. این جنبش در واکنش به ادعاهای صهیونیستها تاکید کرد: «ادعای اسرائیل مبنی بر یافتن تسلیحات در آنجا تداوم دروغها و پروپاگاندای بیارزشی است که اسرائیل با استفاده از آن میخواهد جنایاتش با هدف از بین بردن بخش بهداشت و درمان غزه را توجیه کند».
ارسال به دوستان
اظهارنظر ضداسرائیلی ایلان ماسک خشم استودیوهای هالیوود را برانگیخت
معادله ایکس
* در پی فشار هالیوودیها، ماسک از موضع ضداسرائیلی خود عقبنشینی کرد
پس از اظهارنظر ضداسرائیلی ایلان ماسک، دیزنی، لاینزگیت، آیبیام و کمپانیهای بزرگ دیگر علیه او موضعگیری کردند.
براساس این گزارش، دیزنی و برادران وارنر دیسکاوری به فهرست استودیوهای هالیوودیای پیوستند که اظهارنظر ضداسرائیلی ایلان ماسک را برنتافتند.
سخنگوی لاینزگیت روز جمعه گفت این شرکت سرگرمی انتشار تبلیغات خود را در ایکس (توئیتر سابق) به دلیل توئیت اخیر ایلان ماسک که جنبه یهودستیزانه داشت، متوقف کرده است. این حرکت در حالی صورت میگیرد که لاینزگیت در حال بازاریابی برای اکران «بازیهای گرسنگی: تصنیف پرندگان آوازخوان و مارها»، جدیدین فیلم از مجموعه «بازیهای گرسنگی» است.
آیبیام هم روز جمعه اعلام کرد بلافاصله تمام تبلیغات خود در ایکس را تعلیق کرده و در حال بررسی این وضعیت غیرقابل قبول(!) است.
دیزنی و کامکست یونیورسال هم هر ۲، روز جمعه از این روند پیروی کردند.
یکی از سخنگویان برادران وارنر دیسکاوری گفت این شرکت حضور خود را در ایکس به حالت توقف درآورده، اگر چه قبلا هم این حضور حداقلی بود.
ایلان ماسک روز چهارشنبه در ایکس از مطلب ارسال شده توسط یک کاربر دیگر حمایت کرد. در آن مطلب نوشته شده بود یهودیان غربی وانمود میکنند دیگران آنها را خیلی دوست ندارند تا بتوانند علیه اقلیتهای دیگر نفرتپراکنی کنند. ماسک این گفته را بازنشر کرد و افزود: شما حقیقت واقعی را گفتید.
روز جمعه اپل، یکی از تاثیرگذارترین بازاریابان صنعت هم تبلیغات خود را از ایکس حذف کرد.
کاخ سفید و کمیسیون اروپا نیز روز جمعه موضع سختی علیه ایکس اتخاذ کردند و بیانیه کاخ سفید این نظر را ترویج نفرتانگیز یهودیستیزی و نژادپرستانه خواند.
اوایل آبان شرکت والتدیزنی، خالق شخصیت کارتونی میکیموس که خود را تولیدکننده محتوای خانوادهپسند معرفی میکند و مالک دهها شهربازی، انتشارات و شبکه تلویزیونی است، 2 میلیون دلار به رژیم صهیونیستی کمک کرد.
دیزنی سابقهای طولانی در تولید آنچه برخی به عنوان قهرمان در فیلمها و برنامههای تلویزیونی تصور میکنند، دارد. این نمادها اغلب نسخهای ایدهآل از آمریکا و ارزشهای آن را به تصویر میکشند و جنبههای تاریک تاریخ این کشور را نادیده میگیرند و روایتهایی دلپذیر از جهان غرب، خاصه ایالاتمتحده ارائه میکنند.
در حالی که دیزنی مشغول ساخت این قهرمانان خیالی است، قهرمانان واقعی را میتوان در نوار غزه دید. کودکان فلسطینی در غزه با سختیها و ناملایمات غیرقابل تصوری روبهرو هستند، با این حال شجاعت غیرقابل توصیفی از خود نشان میدهند.
مالک میلیاردر شبکه اجتماعی ایکس و شرکتهای تسلا و اسپیس ایکس به دنبال فشارهای وارده از سوی کاخ سفید و اسپانسرهای بزرگ، جمعه شب در رشته پستهایی از مواضع قبلیاش در حمایت از فلسطین و علیه نسلکشی اسرائیل عقبنشینی کرد. وی تاکید کرد با هرگونه حمایت از شعار «از نهر تا بحر» و «فلسطین آزاد باید شود» در شبکه ایکس برخورد خواهد شد.
ارسال به دوستان
ایران - مراکش از جامجهانی بزرگسالان تا جامجهانی نوجوانان
باز هم میتوانیم
* ایران بهتر از انگلیس: 46 حمله در یک بازی!
تیم ملی فوتبال نوجوانان کشورمان با کسب عنوان سوم گروه خود به دور دوم مسابقات فوتبال جامجهانی صعود کرد. به هر حال ما انتظار نداشتیم تیم ما برابر نیوکالدونیا مثلا 11 گل بزند و تیم اول گروه شود و همین 2 برد و یک باخت، 9 گل زده و 4 گل خورده برابر تیم ضعیف کالدونیا و 2 تیم فوقالعاده انگلستان و برزیل برای فوتبال ما پذیرفتنی است. حالا در مرحله دوم مسابقات فوتبال جامجهانی در این رده سنی باید با تیم ملی مراکش بازی کنیم؛ کشوری که در سطح بزرگسالان سال گذشته به نیمهنهایی مسابقات جامجهانی هم صعود کرد. مراکش قدرتمند در جامجهانی 2018 برابر تیم ملی فوتبال کشورمان در همان بازی اول با نتیجه یک بر صفر شکست خورد، آنها به خودشان گل زدند و با همین گل، شروعی ناامیدکننده در جامجهانی روسیه داشتند و البته در دوره بعد تا نیمه نهایی هم بالا آمدند. به هر حال بازی ایران و مراکش دریکشانزدهم نهایی جامجهانی 2023 نوجوانان ما را به یاد بازی ایران و مراکش در جامجهانی 2018 میاندازد که یکی از 3 برد ایران در تاریخ مسابقات فوتبال جامجهانی بزرگسالان برابر این تیم رقم خورده است. مراکش که در گروه اول رقابتها عنوان اول را به دست آورده است، در حالی به مصاف ایران میآید که ایران برخلاف تیم ملی مراکش در یک گروه فوقالعاده سخت قرار داشت.
* ایران - انگلیس تکرار میشود
ملیپوشان ایران ممکن است قبل از رسیدن به فینال دوباره مقابل انگلیس قرار بگیرند. تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران پس از نمایش شگفتانگیز در مرحله گروهی جامجهانی زیر 17 سال که توانست دو پیروزی مقابل برزیل و
نیوکالدونیا و یک شکست نزدیک برابر انگلیس داشته باشد و به عنوان تیم سوم جدول راهی دور یکشانزدهم نهایی این رقابتها شود، فردا باید رقابت حساسی را با مراکش برگزار کند. شاگردان حسین عبدی از ساعت 15:30 فردا سهشنبه باید در مرحله یکشانزدهم نهایی جامجهانی زیر 17 سال به مصاف تیم مراکش، صدرنشین گروه A بروند و میتوانند با برتری مقابل این تیم قدرتمند آفریقایی آماده دیدار با برنده مالی - مکزیک شوند. تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران در صورت پیروزی مقابل مراکش، در روز شنبه باید به مصاف برنده مسابقه تیمهای مالی و مکزیک برود که بازهم رقابت سختی برای شاگردان عبدی نخواهد بود و مسیر نسبتا همواری (با توجه به عملکردشان در دور گروهی) تا نیمهنهایی جامجهانی خواهند داشت اما ملیپوشان آیندهدار ایران در صورت رسیدن به نیمهنهایی جامجهانی زیر 17 سال بعید نیست دوباره به مصاف انگلیس، حریفشان در دور گروهی بروند و شانس گرفتن انتقام از سهشیرها را داشته باشند و فینالیست شوند. برندگان دیدار تیمهای «فرانسه - سنگال» و «انگلیس - ازبکستان» که روز چهارشنبه مشخص خواهد شد، باید در مرحله یکچهارم نهایی جامجهانی نوجوانان مقابل هم قرار بگیرند و پس از آن هم یک تیم به نیمهنهایی برسد و بعید نیست دوباره جدال ایران و انگلیس اتفاق بیفتد و سرنوشت یکی از تیمهای فینالیست از دل این بازی مشخص شود. شاگردان حسین عبدی در مرحله گروهی جامجهانی نمایش منطقی و پایاپایی مقابل انگلیس ارائه کردند و حتی به برتری یک نیمهای هم رسیدند اما گل دقیقه 90 کاری کرد تا سهشیرها به پیروزی دست یابند اما شانس گرفتن انتقام برای ایران وجود دارد.
* عبداللهی: شکست مراکش دور از دسترس نوجوانان نیست
بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران میگوید با پتانسیلی که تیم ملی نوجوانان دارد شکست دادن مراکش دور از دسترس نیست. نصرالله عبداللهی درباره برتری تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران مقابل نیوکالدونیا در جامجهانی اظهار کرد: تیم ملی بازی خوبی کرد و حریف هم تیمی نبود که بخواهد آنها را به چالش بکشد ولی با نظر حسین عبدی موافقم، باید گلهای بیشتری میزدیم. اگر از فرصتها بیشتر استفاده میکردیم میتوانستیم با تفاضل گل حتی به عنوان صدرنشین به دور بعد صعود کنیم. او درباره صعود تیم ملی به دور حذفی عنوان کرد: حداقل حق این تیم صعود به دور حذفی بود و راه درازی در پیش خواهند داشت. شناخت زیادی از حریف ایران یعنی مراکش ندارم ولی با نمایشی که از تیم خودمان مقابل انگلیس و برزیل دیدم، آنها توانایی مقابله با تمام تیمها را دارند. ایران میتواند مراکش را شکست دهد؟ عبداللهی در پاسخ به این سوال گفت: به نظر من شکست دادن مراکش دشوار و دور از دسترس نیست. وقتی مقابل تیمهایی مانند برزیل و انگلیس آنطور بازی کردیم فقط باید با تمرکز بالا در زمین حاضر شویم تا مثل بازی با انگلیس در دقایق آخر غافلگیر نشویم. بازیکن پیشین تیم ملی درباره احتمال حضور عبدی روی نیمکت تیم ملی جوانان بیان کرد: به نظرم تصمیم درستی خواهد بود. عبدی در رده نوجوانان نشان داد لیاقت بالایی دارد و میتوان برای نسلسازی تیم ملی بزرگسالان روی او حساب کرد. از طرفی هم با این انتخاب چندان موافق نیستم چون انتخاب جانشین او روی نیمکت نوجوانان هم باید با وسواس زیادی انجام شود. نوجوانان آینده تیمهای ملی هستند و نباید به حال خود رها شوند.
***
ایران بهتر از انگلیس: 46 حمله در یک بازی!
شاگردان حسین عبدی آمار جالب توجهی در دیدار مقابل نیوکالدونیا داشتند. تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران با وجود اینکه در سومین مسابقه مرحله گروهی جامجهانی زیر 17 سال 5 گل مقابل نیوکالدونیا به ثمر رساند و به عنوان تیم سوم از گروه C به دور یکشانزدهم نهایی صعود کرد، اما شانسهای گل بسیاری را از دست داد و حملات پرشمارش تبدیل به گل نشد. حسین عبدی، سرمربی تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران از اینکه هیچ مصدومی مقابل نیوکالدونیا ندادند، خوشحال بود ولی به خاطر از دست دادن موقعیتهای پرشمار و فرصتسوزی برای صدرنشینی ناراحت بود و اعتقاد داشت میتوانستند در این بازی به پیروزی پرگل دست یابند. آمار و ارقام نیز نشان میدهد اظهارات حسین عبدی بیراه نیست و تیم او به رغم ارائه نمایش تاکتیکی و هجومی و 46 حمله به سمت دروازه نیوکالدونیا، 16 توپ به چارچوب زده و از این تعداد هم فقط 5 گل به ثمر رسانده که آمار رضایتبخشی نیست و در صورت گل کردن 5 توپ دیگر، صدرنشینی به نام ایران رقم میخورد. تیم انگلیس در نخستین بازی جامجهانی زیر 17 سال مقابل نیوکالدونیا 10 گل زد ولی آمار حملاتش کمتر از ایران بود و شاگردان حسین عبدی 6 موقعیت بیشتر از سهشیرها به وجود آوردند، اما برزیل آمار شگفتانگیزتری برابر قعرنشین داشت و 77 موقعیت و 23 شوت در چارچوب داشت که 9 گل هم زد. فوتبالیستهای نوجوان ایران در 2 دیدار گذشته مقابل برزیل و انگلیس جمعا 21 موقعیت خلق کرده بودند که برابر نیوکالدونیا این عدد را به 46 رساندند ولی در استفاده از فرصتهای گلزنی کمدقت عمل کردند.
ارسال به دوستان
اسرائیل ذیل فصل ۷!
محمدکاظم انبارلویی: فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد اختیارات شورای امنیت را برای حفظ صلح بیان میکند و به این شورا اجازه میدهد «وجوه هرگونه تهدیدی برای صلح، نقض صلح یا اقدام تجاوزگرانه» را تعیین کند و اقدامات نظامی و غیرنظامی را برای «برقراری صلح و امنیت بینالمللی» انجام دهد.
۱ ـ طبق ماده 41 فصل ۷ منشور ملل متحد، شورای امنیت قدرت زیاد و گستردهای برای ارزیابی تصمیمهای گرفته شده در وضعیتهای «تهدید صلح جهانی، تخطی از رویههای صلح یا اعمال خشونت و زور» در سطح جهانی دارد. در چنین وضعیتهایی، کار شورا محدود به توصیه نمیشود و میتواند اقدامات جدی مانند استفاده از نیروهای مسلح نظامی برای نگهداری یا بازگرداندن صلح و امنیت جهانی انجام دهد. شورای امنیت پس از بیان دقیق کیفیت حقوقی یک وضعیت و قبول آن به عنوان تهدیدی برای صلح یا نقض صلح یا عملی تجاوزگرانه، ابتدا تصمیمات موقت اخذ میکند (تصمیمهایی که جنبه غیرنظامی دارد) تا از پیچیدهتر شدن اوضاع جلوگیری کند. سپس در صورت نیاز، میتواند مجازاتهایی از قبیل قطع کامل یا جزئی روابط اقتصادی، ارتباطات زمینی، هوایی، دریایی، پستی، تلگرافی، بیسیمی و دیگر وسایل ارتباطی و همچنین قطع روابط دیپلماتیک را در نظر بگیرد و تمام دولتهای عضو سازمان موظفند آنها را اجرا کنند.
چنانچه شورای امنیت تشخیص دهد اقدامات پیشبینی شده در ماده 41 (مجازاتهای دیپلماتیک و اقتصادی) در حد کافی نبوده، میتواند از نیروهای نظامی، هوایی و دریایی یا هر وسیله دیگری که برای حفظ یا برقراری صلح و امنیت بینالمللی لازم است (تصمیمات نظامی)، علیه دولت یا دولتهای تهدیدکننده صلح، یا ناقض صلح، یا متجاوز استفاده کند.
2- روز شنبه مردم جهان به وسعت همه کشورها به خیابانها ریختند و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کردند. رژیم صهیونیستی از دیدگاه مردم جهان، تهدیدی برای صلح، نقض صلح و اقدامات تجاوزگرانه است. از دیدگاه بشر امروز، رژیم اشغالگر قدس مرتکب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت شده و طی ۷۵ سال گذشته سرزمین ملتی را اشغال، مردم آن را آواره، خانههای آنها را ویران و زنان و کودکان و مردان آن را به فجیعترین شکل ممکن به قتل رسانده است. کارنامه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل حکایت از سرکشی و عصیان و نافرمانی از دهها قطعنامهای دارد که علیه این رژیم صادر شده و حکام جلاد و زورگوی آن برای اجرای قطعنامهها پشیزی ارزش قائل نشدند و آنها را رعایت نکردهاند.
3- اعضای شورای امنیت سازمان ملل تحت فشارهای آمریکا و انگلیس از انجام وظایف خود در اجرایی کردن فصل ۷ منشور ملل متحد تاکنون تخطی کردهاند، لذا ملتهای جهان مجبور شدند شنبه یکصدا به خیابانها بریزند و با اعلام موجودیت جامعه جهانی بیزاری خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کنند و از نیروی مقاومت در منطقه بخواهند وظایف بر زمین مانده مواد 41 و 42 فصل ۷ منشور ملل متحد را به اجرا بگذارند. حضور میلیونها انسان در تظاهرات روز شنبه که نماد وجدان جریحهدار بشری است بنا به اعلام صریح قطعنامههای راهپیمایی، هرگونه اقدام تعریف شده در مفاد فصل ۷ منشور ملل متحد علیه رژیم اشغالگر قدس را مشروعیت میبخشد.
مردم جهان به خیابانها آمدند تا کشتار هزاران کودک بیگناه و زنان و مردان بیدفاع را محکوم و رژیم اشغالگر قدس را به عنوان یک کشور جعلی و یاغی معرفی کنند و هرگونه اقدام نظامی علیه تبهکاران و جنایتکاران صهیونیست را مشروع اعلام کنند.
مردم جهان به خیابانها آمدند تا بگویند قطعنامههای سازمان ملل با وتوی آمریکا و انگلیس از حیّز انتفاع ساقط است، لذا این قطعنامههای بیخاصیت باید کنار گذاشته شود و قطعنامه راهپیمایی و تظاهرات «ملل متحد» در 5 قاره جهان و مفاد فصل ۷ منشور ملل متحد با اراده ملتها عملیاتی شود.
ارسال به دوستان
یمنیها کشتی گلکسی لیدر متعلق به تاجر اسرائیلی را در دریای سرخ توقیف کردند
کارستان انصارالله
انصارالله یمن یک کشتی اسرائیلی را با 22 سرنشین در دریای سرخ توقیف کرد. همزمان با انتشار خبرهایی مبنی بر ناپدید شدن یک کشتی اسرائیلی در دریای سرخ، برخی رسانههای منطقهای خبر دادند انصارالله یمن کشتی اسرائیلی «گلکسی لیدر» را با ۲۲ سرنشین در اختیار گرفته است.
المیادین به نقل از برخی منابع آگاه، تعداد سرنشینان کشتی تصرف شده توسط انصارالله یمن را 52 نفر اعلام کرد. المیادین تاکید کرد نیروهای مسلح یمن این کشتی را در دریای سرخ در اختیار گرفتند. المیادین اعلام کرد سرویسهای ذیربط یمنی در حال تحقیق و بازجویی از سرنشینان این کشتی جهت اطمینان از هویت و تابعیت آنها هستند.
از سوی دیگر منابع عبریزبان هم با تایید این خبر اعلام کردند اخبار اولیه حاکی از آن است که انصارالله یمن یک کشتی اسرائیلی به اسم «گلکسی لیدر» را با 22 سرنشین در اختیار گرفته است.
منابع عبری خبر دادند این کشتی متعلق به تاجر اسرائیلی رامی اونگر است. کانال 12 اسرائیل هم خبر داد تلآویو در حال تحقیق درباره توقیف یک کشتی باری اسرائیلی توسط انصارالله در دریای سرخ است. همچنین یک مقام اسرائیلی در گفتوگو با وبسایت عبری واللا اذعان کرد حوثیها به یک کشتی باری که بخشی از آن متعلق به یک شرکت اسرائیلی بود حمله کردند. این مقام صهیونیست در ادامه مدعی شده است هیچ اسرائیلیای در آن کشتی نبوده است.
نیروهای مسلح یمن قبل از این هشدار داده بودند از این پس کشتیهای اسرائیلی، یا هر کشتیای که پرچم رژیم صهیونیستی روی آن نصب باشد یا مالک آن شرکتهای اسرائیلی باشند را هدف قرار خواهند داد.
بر این اساس، سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن روز گذشته پیش از توقیف کشتی اسرائیلی در بیانیهای اعلام کرد: بر اساس مسؤولیت دینی، ملی و اخلاقی و با توجه به آنچه نوار غزه از تجاوزات اشغالگران و آمریکا در معرض آن قرار گرفته، تمام کشتیهای با پرچم اسرائیل را هدف قرار میدهیم.
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن وابسته به انصارالله در بیانیهای اعلام کرد: بر اساس مسؤولیت دینی، ملی و اخلاقی و با توجه به آنچه نوار غزه از تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا در معرض آن قرار گرفته و در آن کشتارها و نسلکشیهای روزانه در حال وقوع است و در پاسخ به مطالبات مردم یمن و مطالبات مردم آزاده جهان و برای امدادرسانی به مردم مظلوم غزه، نیروهای مسلح یمن اعلام میکنند که انواع کشتیهایی که پرچم اسرائیل را برافراشته و توسط شرکتهای اسرائیلی اداره میشوند یا متعلق به شرکتهای اسرائیلی هستند، هدف قرار خواهند داد. به نقل از النشره، نیروهای مسلح یمن از همه کشورهای جهان میخواهد شهروندان خود را که در قالب خدمه این کشتیها کار میکنند خارج کنند، از بارگیری توسط این کشتیها یا همکاری با آنها خودداری کنند و به کشتیهای خود اطلاع دهند از این کشتیها دوری کنند. یک منبع نظامی در نیروی دریایی یمن دیروز شنبه تاکید کرد نیروی دریایی ارتش قادر است کشتیهای اسرائیلی را در دریای سرخ یا هر نقطه دیگری که دشمن صهیونیست انتظار ندارد، هدف قرار دهد و توضیح داد نیروهای مسلح درصدد هدف قرار دادن تمام کشتیهای اسرائیلی چه آنها که به سمت فلسطین اشغالی یا هر جای دیگری حرکت میکنند، هستند. نیروهای مسلح یمن روز سهشنبه ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳ اعلام کردند از همان لحظه صدور این بیانیه، از هدف قرار دادن هر کشتی اسرائیلی در دریای سرخ یا هر جایی که بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند، دریغ نخواهند کرد.
* بیانیه نیروهای مسلح یمن
نیروهای مسلح یمن با اعلام عملیات دریایی علیه رژیم صهیونیستی تاکید کردند بار دیگر به تمام کشتیهای وابسته به دشمن اسرائیلی یا کشتیهایی که با این رژیم ارتباط و همکاری دارند، هشدار میدهیم که هدف مشروع نیروهای مسلح یمن خواهند بود. در بیانیهای که توسط یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام شد، آمده است: در راستای اجرای رهنمودهای رهبر انقلاب یمن، نیروی دریایی یمن اقدام به انجام عملیات نظامی در دریای سرخ کرد که یکی از دستاوردهای آن، توقیف یک کشتی اسرائیلی بود. در این بیانیه همچنین آمده است: «نیروهای ما این کشتی اسرائیلی را به سواحل یمن هدایت کردند. ما با سرنشینان کشتی اسرائیلی بر اساس آموزههای دین اسلام رفتار میکنیم. به تمام کشورهایی که اتباعشان در دریای سرخ فعالیت میکنند، هشدار میدهیم از هر گونه فعالیت یا همکاری با کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهای متعلق به این رژیم اجتناب کنند. یحیی سریع خاطرنشان کرد: جامعه بینالملل اگر به امنیت و ثبات منطقه و عدم گسترش نزاع علاقهمند است، باید تجاوزات اسرائیل به غزه را متوقف کند.
گفتنی است دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به توقیف کشتی متعلق به این رژیم توسط نیروهای یمنی، گفت این اقدام، «رخداد بسیار خطرناکی در سطح جهانی» است. هاگاری با این ادعا که این کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی نیست، مدعی شد: این کشتی با خدمه غیرنظامی بینالمللی، ترکیه را به مقصد هند ترک کرد و هیچ اسرائیلی در آن حضور ندارد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه نیروی هوافضای سپاه با اشاره به شکست صهیونیستها در غزه، بر ناکامی آنها در رسیدن به پیروزی تأکید کردند
نمیتوانند حماس را شکست دهند
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای فرمانده کل قوا صبح دیروز با حضور در دانشگاه علوم و فنون هوافضای عاشورا، به مدت یک ساعت و نیم از آخرین دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در محل نمایشگاه دائمی این نیرو بازدید کردند.
در این نمایشگاه که شامل بخشهای موشکی، پهپادی، پدافندی و فضایی بود، دستاوردهای جدید و به روز شده دانشمندان و متخصصان جوان نیروی هوافضای سپاه پاسداران تحت عنوان «از ایده تا محصول تمام ایرانی» به نمایش گذاشته شده بود. همزمان با حضور رهبر حکیم انقلاب اسلامی در این نمایشگاه، از موشک کروز هایپرسونیک «فتاح ۲»، سامانه پدافندی متحرک «مهران» و سامانه ارتقایافته «۹ دی» و همچنین پهپاد «شاهد ۱۴۷» رونمایی شد.
موشک مانورپذیر هایپرسونیک «فتاح ۲» که دیروز رونمایی شد، قادر است سامانههای پدافندی ارتفاع پست و متوسط و بلند را با چالش جدی مواجه کند. پهپاد «شاهد ۱۴۷» نیز یک هواپیمای پهنپیکر با طول بال ۲۶ متر است که میتواند تا ارتفاع ۶۰ هزار پا پرواز کند و تا بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر را در محدوده شناسایی خود قرار دهد. در بخش پدافندی نیز سامانههای مقابله با ریزپرندهها و سامانههای موشکی از برد ۲۰ تا ۳۲۰ کیلومتر به نمایش گذاشته شده بود.
آخرین اقدامات و پیشرفتها در حوزه موشک ماهوارهبر و ارسال ماهواره به فضا بخش دیگری از این نمایشگاه بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای نیروی هوافضای سپاه در جمع فرماندهان و مسؤولان دانشگاه علوم و فنون هوافضای عاشورا، بازدید از این نمایشگاه را شیرین و مطلوب خواندند و مهمترین ویژگی آن را نیازسنجی صحیح و تمرکز علمی و تحقیقاتی بر نیازها برشمردند. ایشان رسیدن به چنین دستاوردهای علمیای را ناشی از انگیزه متکی بر عزم و ایمان دانستند و تاکید کردند: هر جا جوانهای ما با عزم و ایمان وارد شدند، توانستهاند کارهای بزرگی انجام دهند و در این نمایشگاه هم نشانههای عزم و ایمان کاملا مشهود بود.
رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از ویژگیهای نمایشگاه هوافضای سپاه را ابتکار و نوآوری برشمردند و خاطرنشان کردند: البته نباید به سطح کنونی موفقیتها راضی بود، زیرا بخشهای مختلف نظامی و غیرنظامی در دنیا به صورت مستمر در حال حرکت و پیشرفتند و ما باید تلاش کنیم تا عقب نمانیم.
حضرت آیتالله خامنهای حرکت و پیشرفت در مجموعههای نیروهای مسلح را سریع و مطلوب خواندند و با تاکید بر لزوم کاهش پیدا نکردن شتاب حرکت افزودند: ما در برخی بخشهای کشور وضعمان خیلی خوب است اما در برخی بخشها وضعمان خوب نیست و کمبود و نقص وجود دارد که در این بخشها نیز باید با تشخیص صحیح نیازها به سمت برطرف کردن نقطه نیاز حرکت کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به تحولات فلسطین و استمرار جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفتند: قضایای غزه بسیاری از حقایق مکتوم را برای مردم دنیا آشکار کرد که یکی از این حقایق، طرفداری سران کشورهای غربی از تبعیض نژادی است.
حضرت آیتالله خامنهای، رژیم صهیونیستی را مظهر تبعیض نژادی خواندند و گفتند: صهیونیستها خود را نژاد برتر میدانند و بقیه آحاد بشر را نژاد پست به حساب میآورند و به همین دلیل است که بدون احساس ناراحتی وجدان، چندین هزار کودک را به قتل رساندهاند.
ایشان تاکید کردند: هنگامی که رئیسجمهور آمریکا، صدراعظم آلمان، رئیسجمهور فرانسه و نخستوزیر انگلیس، با آن همه ادعا از چنین رژیم نژادپرستی حمایت و به آن کمک میکنند، به معنای طرفداری این آقایان از تبعیض نژادی به عنوان نفرتانگیزترین مساله دنیاست.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: مردم اروپا و آمریکا نیز باید تکلیف خود را با این وضعیت روشن کنند و نشان دهند طرفدار تبعیض نژادی نیستند.
نکته دیگری که حضرت آیتالله خامنهای درباره قضایای غزه به آن اشاره کردند، موضوع ناکامی نظامی و عملیاتی رژیم صهیونیستی بود.
ایشان گفتند: رژیم صهیونیستی به رغم بمبارانهای گسترده در غزه، تاکنون در حرکت خود ناکام بوده است، زیرا از ابتدا گفتند هدف ما نابودی حماس و مقاومت و زمینگیر کردن آنهاست اما با گذشت بیش از ۴۰ روز و با به کارگیری همه توان نظامی خود، هنوز نتوانستهاند این کار را انجام دهند.
رهبر انقلاب اسلامی بمباران وحشیانه بیمارستانها و زنان و کودکان غزه را نشانه عصبی بودن شدید سران رژیم صهیونیستی از شکست خود دانستند و افزودند: شکست رژیم صهیونیستی در غزه، یک واقعیت است و پیشروی و ورود به داخل بیمارستانها یا خانههای مردم، پیروزی نیست، زیرا پیروزی به معنای شکست دادن طرف مقابل است که رژیم صهیونیستی تاکنون نتوانسته است به آن دست یابد و در آینده هم نخواهد توانست.
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه ابعاد این نتوانستن فراتر از رژیم صهیونیستی است، گفتند: این نتوانستن به معنای نتوانستن آمریکا و کشورهای غربی نیز هست و اکنون همه دنیا با این حقیقت مواجه شده است که یک رژیم دارای امکانات و تجهیزات مفصل و پیشرفته نظامی نتوانسته است بر طرف مقابل خود که هیچیک از این امکانات را ندارد، غلبه کند.
ایشان همچنین درباره وظایف و عملکرد دولتهای مسلمان نیز افزودند: برخی دولتهای اسلامی به ظاهر در مجامع، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و برخی هم تاکنون محکوم نکردهاند اما این، قابل قبول نیست. کار اصلی آن است که شریان و جریان حیاتی رژیم صهیونیستی قطع شود و دولتهای اسلامی مانع رسیدن انرژی و کالا به این رژیم شوند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: دولتهای اسلامی حداقل برای یک مدت محدود رابطه سیاسی خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: ملتها باید با ادامه تجمعات و تظاهرات خود نگذارند مظلومیت ملت فلسطین فراموش شود.
ایشان در پایان تاکید کردند: ما به وعده الهی یقین داریم و به آینده نیز امیدواریم و به وظیفه خود عمل خواهیم کرد.
* وقتی نیروی ایمان و توانایی علمی با هم همراه باشد معجزه میکند
حضرت آیتالله خامنهای فرمانده کل قوا همچنین در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما گفتند: برادران خوب تلاش میکنند، نیروی ایمان و توانایی علمی پشت سرشان است؛ این ۲ نیرو وقتی با هم همراه باشد، معجزه میکند.
******
پرونده «وطنامروز»؛ بررسی مراودات تجاری رژیم صهیونیستی و تأمینکنندگان انرژی و کالاهای مصرفی آن
واردات رژیم صهیونیستی بیش از 92 میلیارد دلار است که بخش عمده آن از کشورهای آسیایی و اسلامی است
گروه اقتصادی: با توجه به وارداتمحور بودن اقتصاد رژیم صهیونیستی، مسدود کردن مفرهای تجاری این رژیم میتواند در یک بازه زمانی کوتاه باعث فروپاشی آن از درون شود. به گزارش «وطن امروز»، مقام معظم رهبری برای دومین بار در 40 روز گذشته بر تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی توسط کشورهای مسلمان و آزاد تاکید کردند. بررسیها نشان از آن دارد که بخش قابل توجهی از انرژی و کالاهای ضروری مورد استفاده در سرزمینهای اشغالی توسط کشورهای مسلمان یا آسیایی تامین میشود. کل واردات رژیم صهیونیستی با توجه به جمعیت حدود 6 میلیون نفری اشغالگران در سرزمینهای اشغالی حدود 92 میلیارد دلار است که واردات بسیار زیادی محسوب میشود و نشانگر وابستگی شدید این رژیم به واردات در ابعاد مختلف است. بزرگی این مقدار از واردات زمانی مشخص میشود که بدانیم کل واردات ایران در سال 1400 یعنی مقارن با سال 2021 با وجود جمعیت 85 میلیون نفری حدود 53 میلیارد دلار بوده است.
***
واردات ۹۲ میلیارد دلاری رژیم صهیونیستی
اگر کل صادرات به رژیم صهیونیستی را در نظر بگیریم، چین و آمریکا بیشترین صادرات به سرزمینهای اشغالی را به خود اختصاص دادهاند. از کل سبد وارداتی رژیم صهیونیستی، آمریکا و چین 30 درصد تامین این سبد را عهدهدار شدهاند. از حیث تقسیمات قارهای هم اروپا و آسیا سهم تقریبا یکسانی در تامین اقتصادی رژیم صهیونیستی دارند.
***
12.6 میلیارد دلار برای مواد شیمیایی
مواد شیمیایی را قلب صنعت مینامند و بهرهگیری از آن برای توسعه صنعتی گریزناپذیر است و تقریبا در همه صنایع هر کشوری کاربردهای بسیار جدی و حیاتی دارد. تامین این مواد راهبردی برای رژیم اشغالگر قدرس توسط اروپا با سهم بیش از 50 درصد و سپس چین، آمریکا و ترکیه انجام میشود.
***
9 میلیارد دلار واردت وسایل نقلیه از اروپا، چین و کرهجنوبی و...
تأمین خودرو و به طور کلی وسایل نقلیه شرط لازم توسعه اقتصادی است، چرا که باعث افزایش رفاه و ارتقای سهولت حملونقل برای بنگاه و خانوار در هر کشوری میشود. تامین این کالاهای راهبردی برای اقتصاد رژیم صهیونیستی و رونق اقتصاد اشغالگران را عمدتا اروپا و سپس چین، کره جنوبی، آمریکا، ژاپن و ترکیه برعهده دارند. در بین کشورهای جهان آمریکا، چین، هند، برزیل، ترکیه، آذربایجان و کشورهای اروپایی نقش بسیار راهبردی در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز اقتصادِ رژیم صهیونیستی دارند. در این میان نقش ترکیه و آذربایجان به عنوان همسایههای شمالی ایران حائز اهمیت است. به نظر میرسد ترکیه علاوه بر تامین مستقیم، نقش ویژهای در مسیر رسیدن انرژی و سوخت و نفت به رژیم صهیونیستی ایفا میکند، بنابراین مهار ترکیه در این حوزه و پرهزینه کردن صادرات و مسیر آن در راه رسیدن به سرزمینهای اشغالی میتواند اقتصاد رژیم اشغالگر صهیونیستی را تا حد زیادی از کار بیندازد. همچنین آذربایجان و برزیل نقش بسیار جدی در تامین نفت برای رژیم صهیونیستی دارند و وابستگی رژیم صهیونیستی به نفت آذربایجان و برزیل میتواند پاشنه آشیل این رژیم اشغالگر تلقی شود. توان دیپلماسی اقتصادی کشور برای فلج کردن اقتصاد کودککشهای غاصب را باید بر کشورهایی چون ترکیه، آذربایجان، و کشورهای مهم عضو بریکس یعنی چین، هند، روسیه و برزیل متمرکز کرد.
***
11 میلیارد دلار واردات قطعات الکترونیکی
کاربرد گسترده قطعات الکترونیکی امروز تقریبا در همه صنایع از جمله صنایع نظامی، امنیتی و دفاعی قابل چشمپوشی نیست و نقش بسیار مهمی در رونق صنایع برای هر کشور و تامین محصولات نهایی پرکاربرد و حیاتی برای خانوار و بنگاه دارند. در تامین این کالای اساسی و مهم چین و سپس اروپا و آمریکا و هنگکنگ بیشترین نقش را برای ادامه حیات رژیم صهیونیستی دارند.
***
۴۰ درصد واردات اسرائیل در تیررس انصارالله یمن است
طاهر رحیمی، کارشناس امور اقتصاد با اشاره به تضعیف رژیم صهیونیستی از طریق فشارهای اقتصادی گفت: یکی از راهبردهایی که به تازگی توسط رهبر انقلاب بیان شده توقف صادرات نفت و ارزاق به رژیم اشغالگر توسط کشورهای مختلف بویژه کشورهای اسلامی است. این کار یک راهبرد مرکزی و مهمترین اقدامی است که میتواند بخش اقتصادی این رژیم را دچار اختلال کند. وی درباره کشورهایی که نیازهای اقتصادی این رژیم را تامین میکنند گفت: حدود ۴۰ درصد این واردات از آسیاست که بخش زیادی از آن مربوط به کشورهای شرق و جنوب آسیا میشود و بخش دیگر مربوط به کشورهای شمال آسیا مانند ترکیه است.۴۰ درصد دیگر آن نیز از اروپا تامین میشود و تامین ۲۰ درصد باقی مانده از قارههای آمریکای شمالی و جنوبی صورت میگیرد. وی افزود: زمانی که میگوییم ۴۰ درصد واردات سرزمینهای اشغالی از کشورهای آسیایی و عمدتا از جنوب و شرق آسیا تامین میشود، یعنی مسیر مواصلاتی شامل اقیانوس هند - خلیج عدن - تنگه بابالمندب - دریای سرخ و در نهایت بندر ایلات رژیم صهیونیستی است. این کارشناس اقتصادی گفت: این مسیر برای رژیم صهیونیستی بسیار پر اهمیت است و بیش از ۳۰ درصد کالاهای مورد نیاز خود را از این مسیر تامین میکند. این راهگذر هم اکنون تحت کنترل یمن و انصارالله قرار دارد و آنها میتوانند نقش اخلالگر را در رسیدن کالا به رژیم صهیونیستی ایفا کنند. وی افزود: یک مسیر راهبردی دیگر در آسیا وجود دارد و آن هم مسیری است که عمدتا نفت و سوخت رژیم صهیونیستی را تامین میکند؛ جمهوری باکو - تفلیس گرجستان - جیهان ترکیه - دریای مدیترانه و در نهایت بندر حیفا یا بندر اشدود جزئیات این کریدور است که اختلال در این خط لوله و مسیر دریایی آن کل اقتصاد رژیم صهیونیستی را میتواند دچار بحران کند.
***
چین، اروپا و ترکیه تأمینکننده فلزات اساسی رژیم صهیونیستی
فلزات اساسی نقش بسیار مهمی در صنایع نظامی و به طور کلی رونق صنعت ایفا میکنند، بنابراین شناخت صادرکنندگان فلزات اساسی به رژیم صهیونیستی از این حیث حائز اهمیت است. فلزات اساسی را غالبا ترکیه و سپس چین و اروپا برای اشغالگران تامین میکنند، ترکیه به تنهایی حدود یکچهارم فلزات اساسی سرزمینهای اشغالی را تامین میکند.
***
11 میلیارد دلار واردات محصولات غذایی و کشاورزی
یکی دیگر از مهمترین کالاهای مورد نیاز رژیم صهیونیستی کالاهای راهبردی حوزه کشاورزی اعم از دانهها و محصولات کشاورزی تا مواد غذایی و... است. این محصولات مهم عمدتا توسط اروپا و سپس چین، آمریکا و ترکیه برای سرزمینهای اشغالی تامین میشود که سهم اروپا به تنهایی بیش از 50 درصد است و چین و ترکیه در مجموع 13درصد سبد واردات مواد غذایی و کشاورزی رژیم اشغالگر را تامین میکنند.
***
آذربایجان، قزاقستان و آمریکا تأمینکنندگان نفت رژیم صهیونیستی
نفت به عنوان یکی از راهبردیترین کالاهای مورد نیاز رژیم صهیونیستی عمدتا توسط آذربایجان و از مسیر ترکیه برای این رژیم فراهم میشود. اگرچه واردات نفت رژیم صهیونیستی کمتر از یک میلیارد دلار است اما بدون همین مقدار واردات نفت عملا ادامه حیات اقتصادی این رژیم در سایر ابعاد نیز امکانپذیر نخواهد بود. سهم کشور آذربایجان در تامین نفت برای غاصبان قدس 43 درصد است و پس از آن آمریکا و برزیل با صادرات نفت نقشی راهبردی در حیات اقتصادی رژیم صهیونیستی ایفا میکنند.
***
واردات مواد معدنی از هند، آمریکا و اروپا
یکی دیگر از مهمترین کالاهای اساسی مورد نیاز برای همه صنایع رژیم صهیونیستی از جمله صنایع نظامی این کشور که علاوه بر فراهم کردن انرژی اولیه برای رونق اقتصادی این رژیم به توسعه صنایع نظامی این کشور هم کمک شایانی میکند، مواد قابل استخراج از زمین اعم از انواع نفت، سوخت، مواد معدنی و... است. در این حوزه نیز باز هم کشورهای هند، آذربایجان و ترکیه از قاره آسیا سهم بیش از 40درصد را در تامین اقتصادی رژیم اشغالگر قدس به خود اختصاص دادهاند و سهم آمریکا، کلمبیا و برزیل نیز در مجموع حدود 20درصد است. مابقی این کالاهای راهبردی را اروپا تامین میکند. نکته جالب و اسفبار اینجاست که سهم آسیا و باز هم هند، آذربایجان و ترکیه در تامین اقتصادی رژیم صهیونیستی بسیار چشمگیر است.
***
3 میلیارد دلار واردات سوخت
فراتر از نفت، در حوزه انواع سوخت هم هند، آذربایجان و آمریکا بزرگترین تامینکنندگان رژیم غاصب هستند. به طور کلی آذربایجان و ترکیه نقش بسیار جدی در این حوزه برای رژیم صهیونیستی ایفا میکنند.
***
تأمین ماشینآلات مورد نیاز رژیم صهیونیستی
از ماشینآلات به عنوان یکی از نهادههای سهگانه تولید یاد میشود. یعنی شکلگیری و رونق هر تولیدی بسته به تامین سرمایه از جمله ماشینآلات، نیروی انسانی و زمین است. از این رو کشورهای تأمینکننده این کالاهای اساسی برای رژیم صهیونیستی نقش مهم و حیاتی برای اقتصاد اشغالگران ایفا میکنند. در صادرات ماشینآلات به سرزمینهای اشغالی ابتدا کشورهای اروپایی و سپس چین و آمریکا قرار دارند.
ارسال به دوستان
شکست یک استراتژی قدیمی در بیمارستان شفا
محمد سلحشور: 1- «دستاورد بزرگ و غیرمنتظرهای بود. اعراب پس از شنیدن اخبارش دچار هراس شدیدی شدند و پس از آن هرگاه صدای پای ما را میشنیدند با ترس از مقابلمان فرار میکردند؛ تا اینکه از ۸۰۰ هزار عربی که در آن هنگام در اسرائیل (فلسطین اشغالی) زندگی میکردند، به علت ترسی که این ماجرا برایشان به ارمغان آورد، جز ۱۶۵هزار نفر باقی نماندند».
زمانی که «مناخین بگین» در قامت نخستوزیر اسرائیل این توصیف را از کشتار دیریاسین به زبان آورد، تنها در حال تشریح عملیاتی نبود که چند دهه قبل فرماندهیاش را به عهده داشت. قتلعام به عنوان یک استراتژی، همواره از سوی اشغالگران در دستورکار قرار داشته است. زمانی که آنها چندصد زن و کودک بیدفاع را به شکل جنونآمیزی به قتل رساندند، در نظر داشتند با تثبیت این وحشت در ذهن و حافظه جمعی فلسطینیها، هزینه مقاومت را برای آنها تا حدی بالا ببرند که هر مقاومتی بازی با جان زنان و کودکان نیز به حساب آید. 34 سال پس از آن کشتار و زمانی که سازمان آزادیبخش به رهبری یاسر عرفات اسلحه را بر زمین گذاشت و تبعید دور و دراز به تونس را برای سازش مقابل اشغالگران پذیرفت، در ذهن بدبینترین سازشکاران نیز نمیگذشت تنها به فاصله چند ماه از کوچ اجباری، یک قتلعام دیگر در پیش باشد. کشتار دستهجمعی و خشونتآمیز صبرا و شتیلا عملیترین پاسخ صهیونیستها به استراتژی سازش عرفات بود. آنچه در صبرا و شتیلا رخ داد، تنها یک قتل عام نبود، بلکه اقدامی عامدانه برای هراسآفرینی به حساب میآمد. فالانژها با چراغ سبز شارون (که او هم بعدها از فرماندهی کشتار به نخستوزیری اشغالگران رسید) خشنترین شکل مرگ را برای دستهای خالی تجویز کرده بودند؛ تا آنجا که یکی از معدود افرادی که از فاجعه جان سالم به در برده بود، گفت: «فجیعترین صحنهای که دیدم مربوط به همسایهمان بود. سر کودک شیرخواره 4 ماههاش را مقابل چشمانش جدا کردند و سپس خود او را کشتند». صبرا و شتیلا نه فقط یک کشتار؛ که یک مانور رعب برای دیگر فلسطینیها بود؛ مانوری که بارها و بارها تکرار شد و در تهاجم امسال به غزه بیشتر.
2- ضربه حیثیتی مقاومت اسلامی فلسطین به رژیم صهیونیستی در «توفان الاقصی» اشغالگران را در موقعیت بیپاسخی قرار داد. آنها برای حفظ وجهه خود تقریبا هیچ گزینه ممکنی را پیدا نمیکردند. آنها در ابتدای امر سراغ آشناترین گزینه یعنی حمله به زنان، کودکان و بیماران رفتند. حمله به بیمارستان المعمدانی و پس از آن حمله به دیگر پناهگاهها، مدارس و... در چارچوب همین گزینه بود. صهیونیستها به دنبال افزایش تعداد شهدای غزه بودند که نزدیک به 5000 نفر آنان را کودکان تشکیل میدادند. در این میان حرکاتی همچون بمباران بیمارستانها را باید بهعنوان بخشی از استراتژی هراس درک کرد. ارتش پرادعای صهیونیست در 3 هفته گذشته موفق به وارد کردن هیچ ضربه قابل قبولی به حماس نشده است، هیچکدام از فرماندهان شناخته شده این گروه را نتوانسته دستگیر کند، هیچکدام از اسرا را نتوانسته آزاد کند و خود نیز تاکنون بنا بر روایت رسمیاش بیش از 60 سرباز خود را در میدان درگیریها از دست داده است. از سوی دیگر زمان به ضررش در حال گذر است و شکست در زمین غزه نیز حیثیت بر باد رفته اقتدار و امنیتش را بیش از پیش بر باد میدهد. در این شرایط استراتژی هراس و ارتکاب جنایات بیسابقه تنها گزینهای بوده که توانسته در پیش بگیرد؛ استراتژی کثیفی که در بلندمدت معادله جنگ را دستخوش تغییر نکرده است.
3- حمله زمینی به بیمارستان شفا و به گلوله بستن بسیاری از مجروحان و مشایعت در به قتل رسیدن بیماران بستری در این مکان، مهمترین عملیات مورد استناد صهیونیستها بوده است. آنها از مدتها قبل با طرح این ادعا که مقر فرماندهی حماس در زیرزمین بیمارستان شفاست، به آنجا یورش بردند اما نه تنها از رو کردن یک سند و نشانه نیز درمانده شدهاند که در عمل فضاحت اطلاعاتی بزرگی را نیز برای خود به ارمغان آوردند. نمایش تعدادی اسلحه، هارد کامپیوتر و علامت و نشانه روی دیوار باعث شد امتداد استراژی هراس به یک رسوایی آشکار مبدل شود. در روزهای گذشته تمسخر گزارشی که یکی از فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی درباره حضور حماس در این بیمارستان داده بود، تبدیل به یک ژانر در شبکههای اجتماعی شد و بسیاری از کاربران با هجو ادعاهایی همچون علامتهای روی دیوار و... نشان دادند اشغالگران در تحمیل فریب خود به افکار عمومی تا چه حد شکست خوردهاند.
این رسوایی از سوی دیگر با تایید خبر شلیک اشتباه هلیکوپترهای رژیم صهیونیستی به شرکتکنندگان در فستیوال موسیقی در 7 اکتبر همزمان شده است. این همزمانی در حالی است که صهیونیستها بیشترین جنگ روانی را بر 2 گزاره استوار کرده بودند: الف- حماس در حمله توفان الاقصی هدف اصلی خود را بر غیرنظامیان معطوف کرده بود. ب- حماس در غزه از بیمارستانها به عنوان سپر انسانی استفاده میکند. هر 2 گزاره اما در روزهای اخیر نه تنها بیاعتبار که تبدیل به 2 مصداق رسوایی برای صهیونیستها شد. ردیف شدن ادعاهای کذبی همچون بریدن سر 40 کودک اسرائیلی توسط حماس، حمله موشکی اشتباه جهاد اسلامی به بیمارستان المعمدانی، وجود اتاق فرماندهی جنگ در زیرزمین بیمارستان شفا و... عملا روایت صهیونیستها از شرایط و حوادث را کاملا بیاعتبار کرد. از سوی دیگر ناکامی قابل پیشبینی در عملیات زمینی نیز استراتژی هراس را به عنوان سازوکاری جنایتکارانه برای ایجاد بازدارندگی تضعیف کرده است.
ارسال به دوستان
غزه، گره کور خط هندی - غربی
های و هوی دالان طویل ترانزیتی میان هند و دریای مدیترانه، حتی یک ماه هم طول نکشید. عملیات توفان الاقصی 7 اکتبر (15 مهر) و دامنهدار شدن جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه نواز غزه باعث شد چشمانداز همکاری آمریکایی - اسرائیلی - هندی - سعودی - اماراتی برای قطع طریق جاده ابریشم دریایی، ظرف کمتر از یک ماه پس از امضای توافقنامه پر سر و صدای 10 سپتامبر (19 شهریور) در دهلینو، در ابهام فرو رود. آن روز در حاشیه اجلاس گروه 20 در دهلینو، رهبران هندوستان، ایالات متحده، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، اردن، اتحادیه اروپایی، فرانسه، ایتالیا و آلمان - به شکل عجیبی در غیاب بریتانیا و رژیم صهیونیستی که گویی آمریکا و هند را نمایندههای خود در این توافق میبینند - توافقنامهای را برای توسعه یک کریدور اقتصادی میان شبهقاره هند و قاره اروپا از طریق خاورمیانه (IMEEC) شامل خطوط راهآهن و کشتیرانی انحصاری امضا کردند.
این دالان دریایی - ریلی قرار است از بندر مومبای(بمبئی) در ساحل غربی هندوستان آغاز شده و به بندر جبل علی امارات متصل شود. سپس از طریق راهآهنی سریعالسیر تا دوبی، ریاض و بندر حیفا (فلسطین اشغالی) برود؛ جایی که یک خط دریایی آن را به بندر پیرئوس یونان متصل میکند.
برای آنکه مشخص شود این کریدور فقط یک دالان اقتصادی نبوده و ابرپروژه امنیتی واشنگتن در اقیانوسهای هند و آرام - از جمله برنامه کواد - را برای محاصره چین شامل میشود، همان روز نارندرا مودی، نخستوزیر هند و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا یک توافق مشترک بیندولتی را هم در این زمینه منعقد کردند.
این پروژه جاهطلبانه، ابتدا به مثابه یک زلزله در ساختار ترانزیتی و اقتصادی جهان معرفی شد که تکمیلکننده کمربندی است که آمریکا قصد دارد برای محاصره رقیب بزرگ شرقیاش و رقابت با «ابتکار کمربند و جاده» چین ایجاد کند تا جایی که حتی گفته میشد کریدور هند تا اروپا، در همکاریهای دهلینو و پکن در قالب اتحاد بریکس به منظور جایگزینی نظم بینالمللی غربمحور فعلی، اخلال ایجاد کرده است.
این دالان تبدیل به مهمترین پروژه ملی و بینالمللی هندوهای افراطی حاکم بر شبهقاره شده و همین میتواند انگیزهای برای سرمایهگذاری مستقیم نجومی هند روی این طرح باشد.
از طرف دیگر اتصال اقتصادهایی با سریعترین رشد جهانی از خلال مرزهای پرتنش خاورمیانه و پر کردن شکافهای تاریخی در روابط بین کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی، به عنوان چشماندازی مثبت برای این طرح برشمرده میشود. تا اینجای کار اما ظرف کمی بیش از ۲ ماه از اجرایی شدن پروژه «آیمیک» (IMEEC)، شکافهایی که ابتدا ناچیز به نظر میرسید، تبدیل به درهای فراخ به وسعت کره زمین شده است. زلزله جنگ غزه، به مراتب زلزلهای مهیبتر از اعلان آغاز طرح دالان هندی - غربی بوده است به طوری که به وضوح چشمانداز رشد اقتصادی ۲ سر شرقی دالان یعنی هند و فلسطین اشغالی را تحتالشعاع قرار داده است.
حزب حاکم بهاراتیا جاناتای هند را میتوان یکی از بزرگترین بازندگان خاموش تحولات خونین اخیر در فلسطین برشمرد.
نارندرا مودی علاوه بر اینکه سرنوشت اقتصاد شبهقاره را به کریدوری ساخته نشده با یک دهانه اسرائیلی گره زده، بلکه در سیاست خارجی و حتی داخلی هم - به عنوان رهبر کشوری که بزرگترین جامعه مسلمان دنیا را با بیش از 300 میلیون نفر در خود جای داده است - دست به قماری خطرناک زده و با حمایت بیچون و چرا از نسلکشی مردم غزه توسط دولت جنایتکار بنیامین نتانیاهو، خود را در دردسر بزرگی انداخته است. اگرچه در ۲ هفته اخیر، لحن دیپلماسی هندی در قبال این جنایت اسرائیلی تا حدی تعدیل شده اما به نظر نمیرسد در آینده نزدیک، تغییری در برگهای بازنده مودی ایجاد شود. با وجود سایهگستر شدن وضعیت جنگی بر خاورمیانه به طور عام و بر خط هندی- عربی - عبری- غربی به طور خاص اما دهلینو اعلام کرده توسعه سرمایهگذاریهای مربوط به دالان «آیمیک» را ادامه خواهد داد. «آشوینی وایشناو» وزیر راهآهن هند اخیرا گفته است: «ما سرمایهگذاری خود را برای بهبود اتصال به ۸ بندر طرح «آیمیک» افزایش خواهیم داد تا بتوانیم ظرف مدت 36 ساعت از هر نقطه کشور به این بنادر برسیم و کالاهای خود را به سرعت به غرب آسیا و اروپا ارسال کنیم». اینکه دهلینو با وخیم شدن مجدد رابطه اعراب و اسرائیل میخواهد بر عبور دالان ارتباطیاش با غرب از مسیر شبهجزیره عرب اصرار ورزد، میتواند از امید هندیها به تبدیل شدن به یک بازیگر اقتصادی عمده مثل چین سرچشمه بگیرد اما اینکه مودی همه تخممرغهای سیاست خارجیاش را در سبد بشدت در معرض تهدید اسرائیل گذاشته، آن هم در میان انزجار گسترده افکار عمومی در غرب نسبت به رژیم صهیونیستی، نشان میدهد سران حزب بهاراتیا جاناتا دچار یک خطای عمیق در جهانبینیشان شدهاند. به عبارت دیگر مستعمره سابق انگلیس، ۸ دهه بعد از استقلال، حتی در شرایطی که نظم غربی آشکارا رو به افول است، هنوز آینده خود را در آینه غرب میبیند. هند در طمع این است از نزاع بین چین به عنوان بزرگترین کارخانه جهان و آمریکا به عنوان مدیر اصلی زنجیره تامین و مصرف جهانی، سهمی کلان ببرد. در صورت تکمیل این دالان، هند این بخت را دارد که ابتکار عمل اصلی را در اداره شبکههای زنجیره تامین در بلوک آمریکا و متحدانش به دست گیرد و با پشتوانه اقتصاد و نیروی کار ارزان چندده میلیونی، حتی جغرافیای جمعیتی و سیاسی کشورهای مسیر را به نفع خود تغییر دهد. با این وجود نباید فراموش کرد اژدهای زرد، از قبل، حرکت مهرههای هند در این صفحه شطرنج را پیشبینی کرده و مسیر توسعه همکاریهای هند و غرب را بویژه در خاورمیانه مینگذاری کرده است. موضوع یک کریدور مشترک که از خاک ۳ کشور عربی امارات، عربستان و اردن بگذرد و به مهمترین بندر رژیم صهیونیستی برود، حتی پیش از برافروخته شدن شعلههای جنگ وحشیانه اسرائیل در غزه نیز به اندازه کافی مبهم بود. فراموش نکنیم عربستان پیشاپیش سایر کشورهای عربی پس از متوقف کردن روند توافق آبراهام برای عادیسازی روابط با تلآویو، در شرایط فعلی بیش از گذشته از معامله با اسرائیل بیمناک است. حتی جو بایدن، رئیسجمهور فرتوت آمریکا که آبروی خود و دولتش را در داخل و خارج با حمایت همهجانبه از رژیم کودککش اسرائیل برد، کمی بعد از اینکه در نخستین روزهای جنگ غزه، حماس را به خرابکاری در طرح «آیمیک» متهم کرد، با اشاره اتاق پشتی کاخ سفید دهانش را بست. یک روز بعد، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید با ادعای اینکه رئیسجمهور دچار سوءتفاهم شده، تلاش کرد از اظهارات بایدن عقبنشینی کند. از طرف دیگر غرب علاوه بر کریدور «آیمیک»، پروژههای دیگری را در جنگ اقتصادی با چین مد نظر دارد؛ از جمله «کریدور فراآفریقایی» که اخیرا در جریان سفر اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا به دهلینو در حاشیه اجلاس «جی 20» رسانهای شد. مجموع این واقعیات درکنار هم باعث میشود سرنوشت خط همکاریهای هندی – عربی - عبری - غربی نیز مانند آینده رژیم صهیونیستی به نبرد غزه گره بخورد. ادامه مقاومت قهرمانانه جبهه مقاومت در برابر صهیونیستها باعث میشود اسبی که هند روی آن قمار کرده، بشدت از نفس بیفتد و چه بسا از ادامه مسابقه باز بماند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|