|
اخبار
تاکسیها حق افزایش کرایه در زمان بارش را ندارند
رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: تاکسیها حق افزایش کرایههای خود به دلیل بارش باران و تغییر شرایط آب و هوایی را ندارند. مهدی چمران پیش از آغاز صد و نود و چهارمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به بارش باران در پایتخت گفت: با بارش باران هیچیک از تاکسیها اعم از تاکسیهای اینترنتی و معمولی حق افزایش کرایههای خود به دلیل بارش باران و تغییر شرایط آب و هوایی را ندارند. وی افزود: شورای شهر تهران برای تاکسیهای معمولی نرخ مصوبی را به تصویب رسانده و تاکسیهای معمولی ملزم به رعایت و دریافت کرایهها براساس نرخ مصوب هستند. رئیس شورای شهر تهران هرگونه افزایش کرایه از سوی تاکسیهای اینترنتی و معمولی را در زمان بارش باران خلاف قانون و مقررات دانست و گفت: به قول معروف بیمعرفتی است که در زمان بارش باران و زمانی که مردم زیر باران قرار دارند وسایل حملونقل عمومی اعم از تاکسی معمولی و اینترنتی اقدام به افزایش کرایه بیشتر کنند. چمران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شورای شهر مسؤولیت تعیین نرخ کرایههای تاکسیهای اینترنتی را برعهده دارد یا خیر؟ گفت: نرخ تمام وسایل حملونقل عمومی باید توسط شوراها تعیین و به تصویب برسد و اینکه اعلام شود تاکسیهای اینترنتی از وزارت کشور مجوز گرفتهاند و اتحادیه آنها نرخها را مشخص میکند، درست نیست. وی اظهار داشت: شورا بنا دارد بزودی با مطالعاتی که در ارتباط با تاکسیهای اینترنتی انجام خواهد داد نرخگذاری تاکسیها را در صحن شورا انجام دهد.
***
سالانه ۲ هزار نفر به بیماران دیالیزی در کشور افزوده میشود
رئیس انجمن پیوند کلیه ایران با اشاره به وجود ۴۰ هزار بیمار دیالیزی در کشور گفت: سالانه ۲ هزار نفر به بیماران دیالیزی افزوده میشود. ناصر سیمفروش دیروز در حاشیه افتتاح کلینیک شفای انجمن حمایت از بیماران کلیوی در سخنانی افزود: سالانه حدود ۲ هزار پیوند کلیه نیز در کشور انجام میشود و البته اولویت ما برای انجام پیوند از مرگ مغزی است که از ایرانی به ایرانی صورت میگیرد. وی با بیان اینکه پیوند کلیه از غیرایرانی ممنوع است، اظهار داشت: هزینه پیوند کلیه در کشور ۴۰ میلیون تومان است و ایران تنها کشوری بوده که اهدای این عضو قانونی و فروش آن از فرد زنده نیز جایز است. سیمفروش ادامه داد: همه علما بر موضوع دریافت هزینه برای فروش کلیه اتفاق نظر داشته چون نجات جان یک انسان در میان است و از آن به عنوان هدیه ایثار یاد میشود. این جراح کلیه با اشاره به اینکه هر چقدر بیمار کمتر دیالیز شود، انجام پیوند کلیه بهتر است، تصریح کرد: با توجه به هزینههای بالای درمان بیماریها و رنجهایی که بیمار تحمل میکند، باید به بحث پیشگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر بیشتر توجه شود، زیرا دیابت و فشارخون بالا باعث از کار افتادن کلیهها میشود و کنترل و درمان به موقع آنها میتواند از بروز این بیماری جلوگیری کند.
***
مصرف آنتیبیوتیک در ایران ۳ برابر سایر کشورهاست
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مصرف آنتیبیوتیکها در کشور ۳ برابر میانگین مصرف سالانه آن در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی است. سیدحیدر محمدی در پیامی به مناسبت هفته جهانی آگاهسازی درباره آنتیبیوتیکها افزود: اکنون مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها به حدی رسیده که به یک تهدید برای سلامت انسانها تبدیل شده است، همچنین تجویز غیرمنطقی و مصرف بیرویه داروهای ضد میکروبی در جمعیت انسانی و مزارع پرورش دام و طیور، رفته رفته بسیاری از میکروبها را در برابر این داروها مقاوم کرده است و گسترش بیش از حد این پدیده، نتیجهای جز بروز فاجعه در پی نخواهد داشت. معاون وزیر بهداشت، افزایش مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها میتواند باعث افزایش عوارض ناخواسته جدی و حتی تهدیدکننده حیات شود. از طرفی این مساله، تاثیرات بسیار بزرگی بر سلامتی جامعه دارد، زیرا برخی بیماریهای قابل درمان، اکنون چالشی بزرگ برای پزشکان، داروسازان و سیاستگذاران به شمار میرود. وی اظهار داشت: بر اساس شاخص اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، میانگین نسخ حاوی آنتیبیوتیک در ایران از ۵۵ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۳۶ درصد در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است. این کاهش نشاندهنده ثمر بخش بودن آموزشها و نظارتهای به عمل آمده توسط وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور است.
ارسال به دوستان
آزادی بیش از ۱۰۰ زندانی محکوم مالی
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: بیش از ۱۰۰ زندانی دارای محکومیتهای مالی، آبانماه با همکاری دستگاه قضا و خیران از زندان آزاد شدند. علی صالحی در هشتمین جلسه کاهش جمعیت کیفری بر لزوم استمرار بازدیدهای هدفمند معاونان دادستان و قضات دادسرا از زندانها تاکید کرد. وی افزود: آزادی محکومان مالی کار خداپسندانهای در راستای فرآیند بازاجتماعی کردن زندانیان و بازگشت آنان به کانون گرم خانواده است.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی نسبت به تشدید بارشها در اغلب استانها هشدار داد؛ ورود توده هوای سرد همراه با سامانه جدید بارشی به کشور
برف و باران در چهار گوشه ایران
با ورود سامانه پرحجم بارشی و توده هوای سرد طی ۲ روز گذشته، برف و باران اغلب استانهای کشور را در بر گرفت و طبق پیشبینی سازمان هواشناسی همچنان ادامه دارد. شدت بارشها به گونهای بود که چند شهر از جمله اهواز، ایلام و شهرستانهای استان لرستان با آبگرفتگی معابر و بعضا نفوذ آب به منازل مواجه شدند و راه 40 روستا بر اثر حجم بالای بارش باران قطع شد. در ارتفاعات نیز برف بارید، به طوری که برف نیممتری گردنه بیژن به پادنا در استان کهگیلویهوبویراحمد را مسدود کرد و برخی شهرها نیز نخستین بارش برف پاییزی را تجربه کردند. پایتختنشینان نیز در ۲ روز اخیر با بارش باران مواجه شدند. بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی امروز چهارشنبه برف و یخبندان در ارتفاعات شمال و باد و باران در مناطق مرکزی و جنوبی شهر پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تداوم بارش باران در نقاط مختلف کشور بویژه استانهای شمالی و وزش باد شدید در برخی مناطق خبر داد.
به گفته صادق ضیاییان، سامانه بارشی دیروز در مناطق شمال غرب، غرب، شمال شرق، سواحل شمالی، برخی نقاط جنوب غرب استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز، هرمزگان، نیمه جنوبی استانهای فارس و بوشهر، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات کرمان و سیستانوبلوچستان فعال بود و سبب بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید، در نقاط مستعد گردوخاک، بارش تگرگ و در ارتفاعات و نقاط سردسیر شمال غرب و ارتفاعات البرز و زاگرس بارش برف شد. وی اضافه کرد: فعالیت سامانه امروز (اول آذر) در شرق مازندران، گلستان، خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان رضوی خواهد بود و سپس از کشور خارج میشود.
وی اضافه کرد: همچنین امروز با نفوذ توده هوای سرد کاهش محسوس دما در بیشتر مناطق کشور رخ میدهد از اواخر وقت روز پنجشنبه و جمعه (۲ و ۳ آذر) نیز با عبور موجی از نیمه جنوبی کشور در برخی نقاط ایلام، خوزستان، لرستان، بوشهر، ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی و روزهای جمعه و شنبه (۳ و ۴ آذر) در کرمان، هرمزگان و سیستانوبلوچستان بارش پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیشبینی شده است.
ضیاییان ادامه داد: طی ۳ روز آینده دریای خزر و خلیجفارس و جمعه و شنبه تنگه هرمز و دریای عمان مواج و متلاطم خواهد بود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران در ۲ روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران فردا (اول آذر) صاف تا کمی ابری، همراه با وزش باد، گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد و ۲ آذر قسمتی ابری تا نیمه ابری، در بعضی ساعتها غبار محلی با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* کاهش دما تا ۱۰ درجه در تهران
اداره کل هواشناسی استان تهران هم از کاهش دمای ۵ تا ۱۰ درجه سانتیگراد در سطح استان و ثبت بیش از ۲۵ میلیمتر بارش در ایستگاههای میگون و اقدسیه خبر داد. بر اساس بررسی نقشههای پیشیابی و تحلیل الگوهای همدیدی، کاهش محسوس هوا در سطح استان از ۵ تا ۱۰ درجه سلسیوس پیشبینی میشود که از بامداد چهارشنبه (امروز) با یخبندان معابر شمال تهران همراه خواهد بود. از بعدازظهر چهارشنبه تا شنبه (۱ تا ۴ آذر) آسمان صاف تا قسمتی ابری، گاهی افزایش ابر و وزش باد و روند افزایش غبار محلی پیشبینی میشود.
* هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۸ استان
سازمان هواشناسی همچنین با صدور هشدار سطح نارنجی بارش باران و برف در ۵ استان و بارشهای سنگین در ۳ استان دیگر از نفوذ توده هوای سرد به کشور خبر داد. فعالیت سامانه بارشی امروز چهارشنبه در شرق مازندران، گلستان، خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان رضوی خواهد بود همچنین امروز با نفوذ توده هوای سرد، کاهش محسوس دما در بیشتر مناطق کشور رخ میدهد. اختلال در ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، لغزندگی گردنههای کوهستانی و نقاط سردسیر به سبب بارش برف، سقوط سنگ از ارتفاعات، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال از مخاطرات سامانه بارشی جدید است که باید مورد توجه قرار گیرد. پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره و آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و نقاط سردسیر توصیه میشود. گفتنی است با شروع بارندگیهای پاییزی روز گذشته در غرب کشور، ارتفاعات شهر همدان سفیدپوش شد و نخستین برف پاییزی در این ارتفاعات و دامنههای الوند بارید و جلوه زمستانی به این شهر بخشید. همچنین در محور چالوس محدودههای رینه، واریان و آسارا طی 2 روز گذشته 15 میلیمتر باران و 11 سانتیمتر برف باریده است. مدیرکل هواشناسی استان زنجان نیز دیروز از بارش باران و برف در این استان خبر داد و گفت: با توجه به بارش برف شاهد وقوع پدیده کولاک در گردنهها و مناطق کوهستانی خواهیم بود. در شهرستان خلخال اردبیل نیز بارش برف چهره زمستانی به این شهرستان بخشید.
ارسال به دوستان
دستیابی به نرخ باروری 2.5 قبل از بسته شدن پنجره جمعیتی بسیار مهم است
توقف روند نزولی نرخ باروری در کشور
چنانچه میزان موالید طی سالهای آینده افزایش نیابد، بیتردید ایران در 2 دهه آینده جزءکشورهای پیر دنیا میشود. رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کشور در آستانه سالمندی قرار دارد، بر دستیابی به عدد 2.5 نرخ کلی باروری قبل از بسته شدن پنجره جمعیتی تاکید کرد. صابر جباری در نخستین همایش جوانی جمعیت با محوریت مسائل حقوقی، اخلاقی، شرعی و اجتماعی در درمان ناباروری، گفت: کشور در آستانه سالمندی قرار دارد و برای رهایی از این بحران، باید بیش از پیش در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت کار کنیم. وی افزود: نرخ باروری کلی کشور در ۳۰ سال گذشته نزولی بود اما خوشبختانه سال ۱۴۰۱ این روند نزولی متوقف شد و امیدواریم با برنامههایی که در سطح کشور در حوزه جوانی جمعیت انجام میشود، نرخ کلی باروری روند صعودی پیدا کند. جباری با بیان اینکه نرخ باروری از ۱.۶۵ به ۱.۶۶ در سال ۱۴۰۱ رسیده و روند نزولی نرخ کلی باروری متوقف شده است، خاطرنشان کرد: براساس برنامه هفتم توسعه، نرخ جانشینی عدد 2.5 است و باید طی ۵ سال آینده و قبل از اینکه پنجره جمعیتی بسته شود، به این عدد دست یابیم.
وی درباره روشهای نوین درمان ناباروری گفت: تمام روشهای نوین درمان ناباروری در کشور ما قابل انجام است. رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت اظهار کرد: یکی از چالشهای درمان ناباروری با استفاده از روشهای نوین، مسائل فقهی، شرعی، حقوقی، اخلاقی و اجتماعی مربوط به اهدای اسپرم، تخمک و جنین، از شخص ثالث و رحم جایگزین است که در این همایش با حضور صاحبنظران این حوزهها مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، جباری همچنین گفت: براساس مصوبه پنجمین جلسه ستاد ملی جمعیت، کارگروه تدوین آییننامه اهدای شخص ثالث در وزارت بهداشت تشکیل شده که وظیفه تهیه و تدوین این آییننامه را برعهده دارد تا براساس آن، هم از روشهای نوین درمان ناباروری در کشورمان استفاده کنیم و هم اینکه مسائل اخلاقی، حقوقی، شرعی، فقهی و اجتماعی درمان ناباروری را لحاظ کنیم تا در آینده با مشکلات و آسیبهای احتمالی روبهرو نشویم.
***
طراحی بسته جامع پنجگانه در حوزههای مختلف جمعیتی
مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد از طراحی بسته جامع پنجگانه جمعیتی در حوزههای زیرساختی، اقتصادی، فرهنگی، عمرانی و سلامت جمعیت خبر داد. نشست مشترک دبیر ستاد ملی جمعیت با مدیرعامل و اعضای کارگروه جمعیت بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزار شد. حمیدرضا علیانزادگان، مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد در این نشست با اشاره به طرحها و برنامههای این بنیاد در حوزه جوانی جمعیت گفت: سند جامع حمایتی بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با رویکرد حمایت از جمعیت و خانواده و مقابله با تحدید نسلی در ۵ حوزه اصلی فرهنگی، اقتصادی، زیرساختی، عمرانی و سلامت طراحی و اجرایی شده که هر یک از این حوزهها در برگیرنده چند کارویژه در پهنه ملی است. وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی، راهاندازی تلویزیون ایران جوان، جایزه ملی ایران جوان، تولید محصولات فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده و رویدادهای روایتمحور جمعیت طراحی شده است. علیانزادگان خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصادی نیز پویش ملی ایران جوان، طرح ملی حمایت از چندقلوها، پویش ملی لبخند مادری، باشگاههای تخصصی مادر و کودک (مثبت پنج)، حمایت از تولید پوشک بهینه پارچهای، پلتفرم خدمترسان مثبت پنج و رویداد طراحی برای کودک اجرا یا برنامهریزی شده است. وی افزود: همچنین در حوزه زیرساختی، تاسیس مرکز نوآوری جمعیت، خانواده و سلامت اجتماعی، جایزه ملی جمعیت، نمایشگاه ملی جمعیت، تدوین اطلس ملی پویای جمعیت، مشارکت در راهاندازی شبکه ملی تسهیلگران جمعیت و مجمع خیران جمعیت در نظر گرفته شده است.
ارسال به دوستان
استقرار نظام ۳ لایه آموزشوپرورش در مدارس روستایی
کاهش جمعیت روستاها از ۷۵ به ۲۵ درصد
جمعیت روستایی کشور طی چند دهه اخیر بهشدت کاهش یافته است. قائممقام وزیر کشور در قرارگاه جهادی توسعه همهجانبه روستاها با اشاره به کاهش جمعیت روستایی به ۲۵ درصد، از استقرار نظام سهلایه آموزشوپرورش در مدارس روستایی به منظور جلوگیری از ترک تحصیل دانشآموزان در این مناطق خبر داد. مجید بکایی در مراسم امضای تفاهمنامه پیادهسازی الگوهای متنوع و بهینه آموزشی و تربیتی با وزارت آموزشوپرورش، با بیان اینکه مدرسه در روستاها نظام خاص خود را نیاز دارد، اظهار کرد: استقرار نظام سهلایهای آموزشوپرورش در مدارس روستایی به منظور جلوگیری از ترک تحصیل دانشآموزان در روستاها مورد توافق دوستان قرار گرفته است. نماینده وزیر کشور در امور استانهای کویری و محرومیتزدایی ادامه داد: یک لایه آموزش را باید در خود روستاها داشته باشیم تا هر دانشآموز روستایی بتواند در روستای خود با محتوای الکترونیک تحصیل کند. لایه دوم به این امر بازمیگردد که دانشآموزان روستایی باید در نزدیکترین جایی که مدرسه به روستای آنها وجود دارد ثبتنام کنند و در دورههای زمانی مثلا یک یا 2 ماهه به مدرسه مراجعه کرده، مشکلات درسی خود را با معلمان حل کنند و امتحان دهند. از سوی دیگر لایه سوم به مراکزی بازمیگردد که امکان آموزش نخبگان در آنها وجود دارد تا دانشآموز نخبه روستایی در آنجا آموزش ببیند. وی تاکید کرد: انتظار ما از امضای این تفاهمنامه این است که مدارس هیات امنایی نزدیک روستاها از کودکان و نوجوانان روستایی ثبتنام کرده، آنها را به سمت درس خواندن غیرحضوری در محل سکونت خود سوق دهند و نهایتا در محل مدرسه از این بچهها امتحان بگیرند و مشکلات درسی آنها را حل کنند. باید کاری کنیم کودکان و نوجوانان روستایی با محیط روستا و مهارتهایی که در روستا نیاز است بیشتر آشنا شوند. وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه وزارت کشور مجری سیاستهای عمومی دولت برای پیشبرد مقاصد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است، ادامه داد: سیاست دولت، مردمیسازی و توجه به روستاهاست. یکی از مهمترین مسائل ما درباره روستاها بحث مهاجرت معکوس است. در 6 دهه گذشته جمعیت روستاها از ۷۵ به ۲۵ درصد کاهش یافته است و این سیر نزولی ادامه دارد. در همین راستا قرارگاهی در وزارت کشور به منظور آسیبشناسی چرایی مهاجرت از روستاها به شهرها تشکیل شد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|