|
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از چرایی تحلیل رسانههای مهم جهان درباره شکست منطقهای آمریکا از ایران در غرب آسیا
قدرت اول
گروه سیاست خارجی: «آمریکا در حال باختن ترتیبات منطقهای به ایران است». این گزارهای است که رسانههای جهانی در 3-2 روز گذشته از آن صحبت میکنند.
وبگاه گاردین در گزارش جدید خود با عنوان «ایران بزرگترین قدرت منطقه است نه آمریکا» نوشت: نخستین حمله هوایی به رهبری ایالات متحده به شبهنظامیان شیعه حوثی تحت حمایت ایران در یمن، نقطه عطف دلهرهآور دیگری در مسیر طولانی شکستهای سیاستهای غرب در خاورمیانه است که مهمترین و پرپیامدترین آن برای دههها باقی است: شکست در حل مناقشه اسرائیل و فلسطین. این روزنامه انگلیسی نوشته است: این واقعیت که ایالات متحده با حمایت انگلستان موظف به استفاده از زور در پاسخ به حملات خفهکننده حوثیها به کشتیها در دریای سرخ بود، واقعیتی ناخوشایند را منعکس میکند: اهرم سیاسی واشنگتن رو به کاهش است، دیپلماسی آن ناکارآمد است، اقتدارش مورد تمسخر قرار میگیرد. یمنیها بدون هراس قول دادند حملات ادامه خواهد یافت. این تشدید شدید و بیپایان، واقعیت ناخوشایند دیگری را برجسته میکند؛ قدرت مسلط در خاورمیانه دیگر آمریکا، مصر به عنوان متحد غرب، عربستان سعودی یا حتی اسرائیل نیست بلکه متحد اصلی یمنیها، یعنی ایران است. صحبت از برندگان و بازندگان در میان کشتار وحشتناک غزه آسان نیست اما از نظر استراتژیک، روشن است چه کسی در این بحران پیشروی میکند. با هر قربانی فلسطینی، جایگاه ایران با موشکهای حزبالله، بمبارانهای عراق و سوریه و پهپادهای انصارالله یمن تقویت میشود. جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، افکار جهانی (و بیشتر آمریکاییها) را با تعهد عجولانه خود به حمایت بیقید و شرط از اسرائیل پس از جنگ غزه و وتو کردن طرحهای آتشبس سازمان ملل متحد، بیگانه کرد.
گاردین با اذعان به اینکه سیاست آمریکا در خاورمیانه منسوخ به نظر میرسد، افزود: ایالات متحده که هرگز در جهان عرب محبوبیت نداشت، به عنوان یک شر ضروری شناخته شد. اکنون این ایران غیر عرب است که هدایت منطقه را در دست دارد. شرایط وحشتناک غزه برای همیشه نحوه نگاه به اسرائیل را به بدتر تغییر داده است که شاهد آن اتهامات بیسابقه نسلکشی در لاهه است. وبگاه این نشریه انگلیسی در ادامه نوشته است: همه اینها امتیازی برای جمهوری اسلامی ایران است. ایرانیها ۳ هدف اصلی در سیاست خارجی دارند: بیرون راندن ایالات متحده از خاورمیانه؛ حفظ برتری منطقهای و تقویت اتحادهای کلیدی با چین و روسیه. نابودی اسرائیل، واقعی یا لفاظی، چهارمین مورد است. شبکههای شبهنظامی ایران [محور مقاومت] با فاصله مشخصی از ایران عمل میکنند تا یک ائتلاف کنترل از راه دور متشکل از آنهایی که مایل به پیشی گرفتن از ایالات متحده هستند تشکیل شود. ایران با هوشیاری بیشتر نسبت به گذشته، سال گذشته گامهای عملگرایانهای برای ترمیم روابط با رقبای عرب خلیجفارس برداشت و روابط دیپلماتیک با عربستان سعودی را احیا کرد اما هیچ عشقی بین ریاض و تهران گم نشده است. مهمترین جنبه این معامله این بود که چین میانجی آن بود.
گاردین همچنین مینویسد: جنگ اوکراین و پیامدهای آن این باور را در پکن و مسکو متبلور کرد که رهبری جهانی ایالاتمتحده پس از دونالد ترامپ، در حال عقبنشینی است و نظم بینالمللی مبتنی بر قوانینی که واشنگتن بر آن نظارت دارد، برای برانداختن و جایگزینی آماده است. از زمانی که شی جین پینگ، رئیسجمهور چین قدرت را در دست گرفت، پکن حوزههای نفوذ ژئوپلیتیک و اقتصادی را برای رقابت و در صورت امکان جایگزین شدن در مناطق تحت نفوذ ایالات متحده ایجاد کرده است. ایران محور برنامههای شی است.
این رسانه انگلیسی ادامه میدهد: سال ۲۰۲۱، این ۲ کشور یک تفاهمنامه سرمایهگذاری استراتژیک و انرژی ۲۵ ساله امضا کردند. ایران تحت حمایت چین به گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای پیوست. ایران با همکاری با پکن برای دور زدن تحریمها، ماهانه میلیونها بشکه نفت خام به چین میفروشد که توسط ناوگانی که قابل ردیابی در اقیانوس نیست به چین منتقل میشود. پس از سالها رکود و ناآرامیهای شدید سیاسی و اجتماعی داخلی، اقتصاد ایران در حال رشد است. همچنین ایران پهپادهای مسلح را برای مسکو تامین میکند. تهران نیز به نوبه خود ممکن است بزودی جنگنده بمبافکن و بالگردهای تهاجمی پیشرفته سوخو SU-35 روسیه را که محصول یک «مشارکت دفاعی بیسابقه» است تحویل بگیرد. صادرات روسیه به ایران در حال رونق است. مسکو نسبت به توسعه میادین گاز طبیعی ایران به میزان ۴۰ میلیارد دلار متعهد شده است. علاوه بر همه اینها، برنامه غنیسازی مرتبط با برنامه هستهای ایران طبق گزارشها به سرعت در حال پیشروی است. روسیه و چین دیگر طرف توافق نیستند. بدترین کابوس اسرائیل، بمب اتم ایرانی، ممکن است از همیشه نزدیکتر باشد.
گاردین در پایان مینویسد: «همانطور که روئل مارک گرک و ری تکیه در «فارن افرز» نوشتند: «امروز، ایران از تحریمها و اعتراضات داخلی جان سالم به در برده است. این کشور با کمک متحدان قدرتمند بزرگ خود، اقتصاد خود را تثبیت کرده و شروع به تجدید قوای دفاعی خود کرده است. بمب هستهای در دسترس است». پس از 45 سال تلاش، ایران بالاخره کشور قدرتمند منطقه شد. تحریم، طرد و تهدید تهران جواب نداده است. ایالات متحده، بریتانیا و اسرائیل با یک رقیب سرسخت روبهرو هستند که بخشی از یک اتحاد مثلثی جهانی است که توسط شبهنظامیان قدرتمند و قدرت اقتصادی حمایت میشود. اگر میخواهیم از یک درگیری گستردهتر اجتناب کنیم، به یک رویکرد دیپلماتیک تازه نیاز است».
گزارش این روزنامه انگلیسی در شرایطی است که طی روزهای قبل نشریه تلگراف و خبرگزاری بلومبرگ آمریکا نیز مطالب مشابهی در این باره منتشر کرده و نوشتند حمله اخیر آمریکا به یمن بازتابی از این اتفاق است که جو بایدن در حال واگذاری منطقه به ایران و محور مقاومت است.
ماه گذشته اندیشکده دست راستی و پرنفوذ «انستیتو واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک» مستقر در «واشنگتندیسی» که بر راهبردهای آمریکا در منطقه غرب آسیا متمرکز است، طی گزارشی که برگرفته از نتایج یک افکارسنجی در خاورمیانه بود هشدار داد: با جنگ غزه، ایالات متحده، قلب و ذهن اعراب را از دست داده، در حالی که ایران و رقبای آمریکا در افکار عمومی مردم خاورمیانه رسوخ کردهاند.
این اندیشکده آمریکایی که توسط مارتین ایندایک، سفیر سابق آمریکا در اسرائیل و از مدیران آیپک (کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل) تاسیس شده با بررسی نتایج پیمایشی که در ۶ کشور عربی سوریه، عراق، مصر، اردن، لبنان و فلسطین انجام شده، گزارش داده تنها ۷ درصد معتقدند آمریکا نقش مثبتی در جنگ غزه داشته است اما در مقابل درصد کسانی که گفتهاند ایران تأثیر مثبتی در جنگ داشته است، ۴۰ درصد است. در کشورهایی مانند مصر و سوریه، درصد افرادی که میگویند ایران نفوذ مثبتی در جنگ غزه دارد حتی بیشتر است و به ترتیب به ۵۰ و ۵۲ درصد میرسد.
در تمام سالهای پس از جنگ سرد و تفوق نظم امنیتی آمریکا در خاورمیانه، ایالات متحده با بحرانی مثل جنگ غزه در سیاست خارجی خود روبهرو نشده است؛ برای واشنگتن، شاید ۷ اکتبر ۲۰۲۳ یادآور دسامبر ۲۰۱۰ و آغاز بهار عربی یا بیداری اسلامی در خاورمیانه و شمال آفریقا باشد؛ روزهایی که ایالات متحده با امواجی از خشم و نفرت عمومی در سراسر منطقه مواجه شد.
واشنگتن در جریان سقوط دومینووار دیکتاتورهای عرب که متحدان سنتی و نزدیک کاخ سفید محسوب میشدند، تحت فشار زیادی قرار گرفت و بر سر یک دوراهی قرار داشت: حمایت از موج انقلابهای عربی یا پشتکردن به همپیمانان کلیدی خود که این اتفاق پیام مخربی به بقیه متحدان آمریکا ارسال میکرد. در نهایت دولت اوباما راه دوم یعنی عبور از متحدان کلیدی چون حسنیمبارک در مصر، زینالعابدین بن علی در تونس و علی عبدالله صالح در یمن را برگزید.
پیامدهای توفان الاقصی برای آمریکاییها حتی وخامتبارتر از انقلابهای عربی یک دهه قبل است. کشتار جنونآمیز و بیسابقه ارتش اسرائیل در غزه، هزینههای ایالات متحده را به فراتر از خاورمیانه کشانده و این کشور را با یک انزوای بیسابقه در جهان روبهرو کرده است.
تابستان سال گذشته بود که رئیسجمهور آمریکا در نخستین سفر منطقهای خود در تلآویو اظهار کرد منطقه را به ایران، روسیه و چین واگذار نخواهد کرد. جو بایدن امیدوار بود روند عادیسازی عربی با اسرائیل بتواند به یک نظم جدید منطقهای منجر شود. با گذشت یک سال اما آنچه رخ داد پیشروی دستورکار ایرانی در منطقه با شراکت مسکو و پکن و مهندسی نظم امنیتی و ترتیبات سیاسی منطقه توسط این محور بود که خود را در اتفاقاتی مثل از سرگیری روابط ایران و عربستان سعودی با میانجیگری چین و همچنین رقم خوردن فصل نوینی از روابط شورای همکاری خلیجفارس با روسیه و چین نشان داد.
آمریکا مشاهده میکند خلأ استراتژیکی که پس از عقبنشینی از افغانستان روی داد را ایران، روسیه و چین پر کردهاند. در چنین شرایطی، رژیم صهیونیستی با جنایات جنگی در غزه، قدرت نرم آمریکا را هم در منطقه از بین برده و جنگ سخت در غزه، باعث تفوق تهران در «جنگ نرم» منطقهای شده است.
***
گاردین: اهرم سیاسی واشنگتن رو به کاهش است، دیپلماسی آن ناکارآمد است، اقتدارش مورد تمسخر قرار میگیرد. یمنیها بدون هراس قول دادند حملات ادامه خواهد یافت. این تشدید شدید و بیپایان، واقعیت ناخوشایند دیگری را برجسته میکند؛ قدرت مسلط در خاورمیانه دیگر آمریکا، مصر به عنوان متحد غرب، عربستان سعودی یا حتی اسرائیل نیست بلکه متحد اصلی یمنیها، یعنی ایران است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از جنایتهای اسرائیل در جریان حمله به غزه
100 روز مقاومت و خون
همزمان با فرارسیدن صدمین روز جنگ خونین غزه، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران و همچنین نهادهای تحقیقاتی، اندیشکدهای و رسانهای، به واکاوی و ارزیابی ابعاد مختلف این رویداد و آنچه در بیش از 3 ماه، به طور خاص بر مردم نوار غزه گذشته است، پرداختهاند؛ جنگی که وسعت جنایات صهیونیستها در قالب آن به قدری تکاندهنده بوده که شمار زیادی از تحلیلگران آن را نمودی عینی از پاکسازی قومی و همچنین نسلکشی در دوران معاصر میدانند؛ معادلهای که حمایتهای گسترده بینالمللی را از اقدام اخیر دولت آفریقای جنوبی در ثبت شکایت علیه رژیم اشغالگر قدس به دیوان بینالمللی دادگستری به دلیل ارتکاب نسلکشی از سوی این رژیم در نوار غزه به دنبال داشته است؛ رویدادی که نخستین جلسه دادگاه آن بتازگی برگزار شد و انتظار میرود دیوان بینالمللی دادگستری بزودی قادر باشد یک حکم موقت را درباره شکایت آفریقای جنوبی صادر کند؛ حکمی که میتواند سطح فشارها علیه رژیم صهیونیستی و همچنین اصلیترین متحد آن در کشتار مردم غزه یعنی دولت آمریکا را تا حد زیادی افزایش دهد و اجماع فراگیر بینالمللی را علیه آنها رقم بزند. با این همه، نگاهی کوتاه به ویرانیها و خسارتهای گسترده جانی و مالی که صهیونیستها به نوار غزه وارد کردهاند بخوبی میتواند پرده از ماهیت حقیقی و غیرانسانی رژیم اشغالگر قدس بردارد و البته سطح آگاهی افکار عمومی بینالمللی جهت تشدید فشارها علیه صهیونیستها را نیز بالا ببرد.
* آمارهای وحشتناک از کشتار و تخریب در غزه
بر اساس آمارهایی که بتازگی نهاد موسوم به دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه منتشر کرده است، از هفتم اکتبر که حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه آغاز شده، 100 هزار فلسطینی شهید، مفقود و مجروح شدهاند. در این چارچوب، تا 13 ژانویه سال 2024 میلادی، 31 هزار و 497 فلسطینی در نوار غزه شهید شدهاند (این آمار تخمین نسبی افرادی که زیر آوار ماندهاند و شهید شدهاند را نیز در بر میگیرد) که از این تعداد، 28 هزار و 951 نفر(92 درصد) غیرنظامی بودهاند. در میان غیرنظامیان شهید شده در جریان تجاوز صهیونیستها به نوار غزه، تاکنون 12 هزار و 345 کودک، 6 هزار و 471 زن، 295 پرسنل بخش بهداشت و درمان، 41 پرسنل امور اجتماعی و 113 تن خبرنگارند.
وزارت آموزش و پرورش فلسطین هم اعلام کرده است از آغاز تهاجم صهیونیستها به نوار غزه، نزدیک 4500 دانشآموز فلسطینی به شهادت رسیدهاند. این در حالی است که 61 هزار و 79 نفر نیز در نوار غزه در نتیجه حملات ارتش اسرائیل مجروح شدهاند که برخی از آنها در وضعیت ویژه و وخیم به سر میبرند. البته بخش اعظم مجروحان فلسطینی نوار غزه را نیز زنان و کودکان و سالخوردگان تشکیل میدهند.
آمارهای رسمی حاکی است اکنون 2.2 میلیون نفر از جمعیت نوار غزه با مشکل عدم امنیت غذایی دست به گریبانند که این بدان معناست از هر 10 فلسطینی 9 نفر، بازه زمانی 24 ساعته یا بیشتر را با گرسنگی سپری میکنند. بر اساس آمارهای رسمی، روزانه 1000 فلسطینی قربانی حملات صهیونیستها (به اشکال مختلف) به نوار غزه شدهاند که همین مساله، جنگ غزه را به یکی از مرگبارترین جنگهای تاریخ معاصر تبدیل میکند. نهاد موسوم به دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه تاکید میکند صهیونیستها به صورت عامدانه اقدام به بمباران مناطق مسکونی نوار غزه و زیرساختهای مدنی آن میکنند تا این منطقه را غیرقابل سکونت و زمینه را برای کوچ اجباری فلسطینیها از خانه و کاشانه خود فراهم کنند. آمارهای رسمی حاکی از این است از ابتدای جنگ غزه تاکنون، چیزی حدود یک میلیون و 955 هزار فلسطینی که 85 درصد کل جمعیت این منطقه را تشکیل میدهند، از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند (این بدان معناست که از هر 10 فلسطینی ساکن نوار غزه، بیش از 8 نفر آواره شدهاند).
در این میان، 69 هزار و 700 واحد مسکونی در نوار غزه به طور کامل نابود شده است و 187 هزار و 300 واحد مسکونی نیز دچار آسیبهای محدودتر شدهاند. در عین حال، همانطور که پیشتر نیز گفته شد، رژیم اشغالگر قدس با حمله به زیرساختهای مدنی و خدماتی نوار غزه تا حد زیادی سعی داشته این منطقه را به منطقهای غیرقابل سکونت برای مردم آن تبدیل کند. از این رو، از هفتم اکتبر تا امروز 320 مدرسه، 1671 تاسیسات صنعتی و 183 مرکز بهداشت و پزشکی از جمله 23 بیمارستان، 59 کلینیک و 92 آمبولانس توسط صهیونیستها هدف قرار گرفته است. در عین حال 239 مسجد، 3 کلیسا و 170 دفتر رسانهای و خبری نیز توسط صهیونیستها هدف حمله قرار گرفته است. بسیاری از ناظران و تحلیلگران جدا از آمارهای بالای کشتار مردم غیرنظامی فلسطینی در نوار غزه، اقدام صهیونیستها در هدف قرار دادن زیرساختهای غیرنظامی این منطقه نظیر بیمارستانها و تلاش برای کوچاندن مردم نوار غزه به خارج از این منطقه را نمودهای عینی ارتکاب نسلکشی و تلاش سیستماتیک در راستای آن ارزیابی کردهاند. با این حال، رزمندگان مقاومت اسلامی فلسطین نیز در مواجهه با رژیم اشغالگر قدس و تجاوزات آن به نوار غزه، کنشگری فعالی را از خود نشان دادهاند. کما اینکه بر اساس آمارهای رسمی خود صهیونیستها، تاکنون 522 نظامی صهیونیست از هفتم اکتبر، در نتیجه نبرد با رزمندگان مقاومت فلسطین به هلاکت رسیدهاند که از این تعداد، 189 نفر در بحبوحه حمله زمینی ارتش اسرائیل به نوار غزه کشته شدهاند. در این راستا، تارنمای اسرائیلی «واللا» گزارش داده از ابتدای جنگ غزه تاکنون، 4 هزار سرباز اسرائیلی نیز به دلیل آسیبهای جنگی معلول شدهاند. البته همین وبسایت معتقد است شمار دقیق این قبیل سربازان حدود 30 هزار نفر است (باید توجه داشت صهیونیستها به دلایل مختلف و برای حفظ روحیه افکار عمومی و نظامیان خود، از ذکر آمارهای دقیق تلفاتشان خودداری میکنند).
جالب اینکه انجمن موسوم به «عران» در اراضی اشغالی که به ارائه کمکهای روانشناسی به افراد میپردازد، اعلام کرده از زمان آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر تاکنون، بیش از 100 هزار درخواست کمک از جانب غیرنظامیان و نظامیان صهیونیست داشته است. برخی آمارها نیز از نابودی کامل یا جزئی بیش از 1000 تانک و خودروی زرهی صهیونیستها در جریان تجاوز به نوار غزه نیز حکایت دارد. این در حالی است که برخی منابع از شلیک بیش از 15 هزار راکت از سوی مقاومت فلسطین به اراضی اشغالی خبر میدهند. نکته قابل تامل اینکه بتازگی نشریه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در گزارشی ویژه با اشاره به گذشت 100 روز از آغاز جنگ غزه، تاکید کرد: «اسرائیل هنوز با گزاره شکست حماس، حذف رهبران این جنبش، آزادسازی اسرای خود و حل مشکل حزبالله در جوار مرزهای شمالیاش، فاصله زیادی دارد»؛ مسائلی که همه و همه حاکی از این است که در عرصه میدانی جنگ غزه، صهیونیستها در مواجهه با مقاومت فلسطین نتوانستهاند دستاوردی داشته باشند و بزرگترین دستاورد آنها در این رابطه، چیزی جز قتلعام مردم بیگناه و غیرنظامیان و ویرانسازی زیرساختهای مدنی و خانههای مردم نوار غزه نبوده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
دولت لوط مکرون!
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه که کابینه این کشور را دستخوش تغییراتی کرده است «استفان سیجورنی» را به عنوان وزیر خارجه و رهبر جناح اروپایی دولت خود انتخاب کرد. پیش از این روز سهشنبه مکرون، گابریل آتال را به عنوان نخستوزیر جدید این کشور معرفی کرد؛ نخستین نخستوزیر این کشور که آشکارا اعلام کرده همجنسباز است. بر اساس گزارش پالتیکو، استفان سیجورنی که به عنوان وزیر خارجه تعیینشده، شریک جنسی آتال است اما آنها به تازگی از یکدیگر جدا شدهاند(!) و جدایی آنها پنجشنبه گذشته به طور رسمی اعلام شد. خبرگزاری فرانسه نیز در گزارش خود نوشت استفان سیجورنی که زمانی شریک جنسی آتال بود به عنوان وزیر خارجه فرانسه، جایگزین کاترین کولونا شده است. در دوران سیجورنی انتظار میرود وزارت خارجه فرانسه بیشتر به سمت امور مربوط به اتحادیه اروپایی حرکت کند. یکی از دستیاران سیجورنی میگوید او بیشتر تمایل داشت عنوانش «وزیر اروپا و امور خارجه» باشد، چرا که اتحادیه اروپایی یکی از اولویتهای اصلی دوره وزارت او خواهد بود. اردوگاه مکرون در نظرسنجیها از حزب مارین لوپن رهبر راست افراطی 8 تا ۱۰ درصد عقب است. رئیسجمهور فرانسه از زمانی که حزبش اندکی بعد از انتخاب مجدد وی در سال ۲۰۲۲ با از دست دادن ۵۵ کرسی، اکثریت مطلق پارلمانی را از دست داد، در حال دست و پنجه نرم کردن با ترکیب پارلمانی جدید برای پیشبرد سیاستهایش بوده است. تحلیلگران تصریح کردند این اقدام لزوما به تغییر سیاسی بزرگ منتهی نخواهد شد اما نشاندهنده تمایل مکرون به تلاش برای گذر از اصلاحات نامحبوب مربوط به سن بازنشستگی و مهاجرت در سال گذشته و بهبود شانس حزب میانهرو خود در انتخابات ژوئن پارلمان اتحادیه اروپایی است.
***
انفجار مهیب در شهر «حیفا»
رسانههای رژیم صهیونیستی از شنیده شدن صدای انفجاری مهیب در خلیج حیفا در نزدیکی پالایشگاههای نفت خبر دادند. مسؤولان اسرائیلی ادعا کردند انفجار حیفا در نیروگاه «کرمل اولیونز» به دلیل فشار بالای هوا اتفاق افتاد و خطری وجود ندارد. وزارت حفاظت از محیط زیست اسرائیل مدعی شد آنچه در خلیج حیفا رخ داد به دلیل نقص در تاسیسات پلیاتیلن یک کارخانه بوده است. این انفجار در حالی رخ داد که جنگ غزه روز یکشنبه وارد صدمین روز خود شد و حملات رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد. این حملات تاکنون به شهادت و زخمی شدن دهها هزار فلسطینی منجر شده است، همچنین برخلاف ادعاهای مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی مبنی بر تسلط ارتش این رژیم بر شمال نوار غزه و پاکسازی آن از حضور رزمندگان مقاومت اما رسانههای عبری دروغپردازی آنها را فاش کرده و گزارش دادند مقاومت کنترل این منطقه را به دست گرفته است. مالک منطقه بازان خلیج حیفا به صدای انفجاری که چندی پیش از محوطه واحدها در شهر بندری حیفا شنیده شد واکنش نشان داد و اعلام کرد: بر اثر اختلال در سیستمهای کنترلی و افزایش ناگهانی فشار، یکی از مخازن دچار ترکیدگی شد که در نتیجه آن صدای انفجاری قوی انتشار یافت. این یک پدیده رایج است که گاهی اوقات رخ میدهد اما علل آن هنوز در حال بررسی است.
***
رئیس شاباک پس از جنگ غزه استعفا میکند
«یعقوب بری» رئیس سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شاباک شین بت) روز گذشته از استعفای رئیس فعلی این سازمان پس از جنگ غزه خبر داد. به نوشته وبگاه فلسطینی سما، یعقوب بری در مصاحبهای گفت «رونین بار» در گفتوگو با کارمندان شاباک این خبر را داده و گفته است پس از جنگ غزه از سمت خود کنارهگیری خواهد کرد. شکست بیسابقه اطلاعاتی اسرائیل در جریان عملیات توفان الاقصی در 15 مهر بسیاری از مقامات این رژیم را تحت فشار قرار داده و حجم وسیعی از انتقادها را متوجه نهادهای نظامی و امنیتی کرده است.
***
ایروانی: انصارالله از توان لازم برای دفاع از یمن برخوردار است
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک گفتوگو با نشریه نیوزویک در پاسخ به سوالی درباره تحولات اخیر در یمن، اقدام آمریکا و انگلیس در حمله به یمن را نقض حاکمیت ملی، تجاوز به سرزمین، نقض حقوق بینالملل و نقض منشور ملل متحد و اعلام جنگ علیه یمن خواند و گفت: این عملیات نشانه روشنی از موفقیت طرح رژیم اسرائیل برای وارد کردن آمریکا به جنگ و گستردهتر کردن حوزههای درگیری است. ایروانی با ذکر این نکته که رژیم اسرائیل توانست از طریق سازوکارهای لابی خود در آمریکا، دولت آمریکا را وادار به مداخله مستقیم در جنگ کند، افزود: این رژیم که تقریبا به هیچیک از اهداف اعلامشدهاش در جنگ غزه نرسیده، برای خروج آبرومندانه نیازمند شکلدهی بحرانی وسیعتر از جنگ غزه است.
***
افشای تنش پنهان میان نتانیاهو و گالانت
یکی از اعضای پارلمان رژیم صهیونیستی، خروج یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم از جلسه کابینه جنگ به دلیل ممانعت از ورود رئیس دفتر و معاونش به جلسه را رفتاری بچگانه خواند و خواستار توقف چنین رفتارهایی شد. عضو کنست در ادامه به انتقاد از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت: «آیا وزیر جنگ نمیتواند همراه با معاونش که دست راستش محسوب میشود، بیاید؟» به گزارش سایت «الخلیج ۳۶۵»، گالانت عصر شنبه جلسه کابینه جنگ را به دلیل مخالفت نتانیاهو با حضور شاهار کاتاس، معاون گالانت که دست راست او محسوب میشود، ترک کرد اما در بخش دوم جلسه بازگشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|