|
دعای رهبر انقلاب پس از اعطای نشان فتح به فرماندهان کل ارتش و سپاه
به امید چشیدن شیرینی فتح میدانها
حضرت آیتالله العظمی خامنهای فرمانده معزز کل قوا طی مراسمی نشان فتح را به امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعطا کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، اعطای این نشان به فرماندهان کل ارتش و سپاه به دلیل عملکرد آنان در ارتقای توان دفاعی و رزمی و قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح انجام شد. نشان فتح، به عنوان نماد عملیاتهای پیروزمندانه رزمندگان اسلام و فاتحان این عملیاتها انتخاب شده است. این نشان، از 3 برگ درخت نخل و گنبد مسجدجامع خرمشهر و نیز پرچم جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است. همچنین به گزارش دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب در پایان این مراسم فرمودند: انشاءالله خداوند شیرینی فتح را در همه میدانها به شما، به همه دوستان و به جمهوری اسلامی بچشاند.
ارسال به دوستان
همزمان با درخواست حماس برای برگزاری راهپیمایی در مسجدالاقصی، نبردهای میدانی در غزه افزایش یافت
جنگ رمضان
* شورای روابط خارجی اروپا: فلسطینیان در کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی برای مقابله با اسرائیل بسیج میشوند
گروه بینالملل: امسال فلسطین، ماه رمضان داغی را پشت سر خواهد گذاشت. از سویی جنگ غزه بشدت ادامه دارد و حتی نتانیاهو اعلام کرده قصد حمله به رفح را دارد که بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر در آن سکونت دارند و از طرف دیگر مسجدالاقصی و کرانه باختری بشدت ملتهب هستند و حتی اسرائیل از اردن و برخی کشورهای عربی دیگر برای آرام کردن کرانه باختری و قدس کمک خواسته است.
رسانه انگلیسی نوشت: همزمان با درخواست حماس برای برگزاری راهپیماییهای اعتراضی در سرتاسر کشورهای اسلامی در آستانه آغاز ماه مبارک رمضان و نبود چشماندازی برای توافق آتشبس میان اسرائیل و فلسطین، احتمالا تنشها در این هفته شدت خواهد یافت. اوایل ماه جاری میلادی توقفی در روند جنگ و ایجاد آتشبس به دلیل آغاز ماه مبارک رمضان محتمل بود اما از آنجا که گفتوگوهای غیرمستقیم در قاهره بدون هیچ پیشرفتی پایان یافت، امیدها به توقف جنگ غزه کمرنگ شد.
روزنامه گاردین در گزارشی مینویسد: ماه رمضان همزمان با اینکه صدها هزار نمازگزار سعی میکنند خودشان را برای عبادت و خواندن نماز به مسجدالاقصی - سومین مکان مقدس در اسلام پس از مکه و مدینه - برسانند، هر سال در این ماه مکانی در قدس که برای مسلمانان به «حرم شریف» و برای یهودیان به «کوه معبد» معروف است، در کانون توجهات قرار میگیرد.
یورش نیروهای صهیونیستی به این مسجد در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ دلیل جنبش حماس برای آغاز عملیات «توفان الاقصی» در 7 اکتبر بود.
«ابوعبیده» سخنگوی گردانهای «عزالدین القسام» شاخه نظامی حماس روز جمعه با انتشار ویدئویی در پیامرسان تلگرام، ماه رمضان را «ماه پیروزی و جهاد» خواند و گفت: «از ملت فلسطین میخواهیم بسیج شوند و در مسجدالاقصی تحصن کنند و اجازه ندهند دشمن تصمیمات خود را عملی کند».
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس هم پیشتر ضمن آنکه افزایش حملات علیه رژیم صهیونیستی در ماه مبارک رمضان را خواستار شد، گفت: «امروز وظیفه همه است که از غزه حمایت مالی و تسلیحاتی به عمل آورند. ما از گروههای مقاومتی که به غزه یاری میرسانند میخواهیم یکپارچگی و اتحاد خود را به خاطر مسجدالاقصی تقویت کنند. ما از مردممان در قدس، کرانه باختری و اراضی اشغالی میخواهیم از روز اول ماه رمضان به مسجدالاقصی بروند».
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا روز جمعه گفت توافق میان حماس و رژیم صهیونیستی «اکنون سخت به نظر میرسد» و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نسبت به خشونتها در قدس نگران است یا خیر، گفت: «قطعا نگرانم». اما رئیسجمهور آمریکا موضع ریاکارانهای را در پیش گرفته است. او از سویی ادعا میکند حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح «خط قرمز» او است و از طرف دیگر میگوید «آمریکا هرگز اسرائیل را ترک نخواهد کرد».
«هیو لووات» از شورای روابط خارجی اروپا میگوید: «همزمان با آغاز ماه رمضان، پیامدهایی برای کل منطقه ایجاد خواهد شد. فرصتی برای حماس وجود دارد تا فلسطینیان را در اسرائیل و کرانه باختری و یا حتی فراتر از مرزهای اسرائیل بسیج کند».
«سامر سینجلاوی» رئیس یک سازمان مردمنهاد یهودی در گفتوگو با آبزرور هشدار داد: «اگر همه چیز هموار و بدون مشکل باشد و اسرائیلیها نیم میلیون نمازگزار را در مسجد ببینند، اوضاع آرام خواهد بود اما اگر اسرائیلیها شاهد بلوکها و ایستهای بازرسی باشند و مسلمانان را در بیرون در حال نماز خواندن ببینند، این موقعیت زنگ خطر خواهد بود. مسلمانان در ماه رمضان یکدیگر را هر روز ملاقات خواهند کرد و به گفتوگو درباره تحولات غزه مینشینند. در رمضان چنین چیزهایی ۱۰ برابر بیشتر تاثیر دارد و ما منتظر توفان هستیم». نشریه آمریکایی فارن پالسی نیز با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان مینویسد: «آغاز ماه رمضان وقایع و شرایطی را به همراه دارد که میتواند منجر به تشدید تنشها نهتنها در جنگ اسرائیل - حماس بلکه در خاورمیانه شود». تجاوزات بیسابقه صهیونیستها به نوار غزه همچنان برای صدوپنجاهوششمین روز ادامه داشت و تاکنون دهها هزار شهید و زخمی برجا گذاشته و هزاران قربانی همچنان زیر آوار هستند. مقاومت نیز به مبارزه با اشغالگران ادامه میدهد. میانجیهای عرب (مصر و قطر) تلاش میکنند پیشنهادی را با موفقیت ارائه دهند که شامل آتشبس در نوار غزه برای مدت ۴۰ روز و آزادی ۴۰ اسرائیلی از اسیران نزد حماس در نوار غزه است. «ماجد الانصاری» مشاور سیاست خارجه نخستوزیر قطر با تاکید بر ایجاد آتشبس در ماه مبارک رمضان گفت: «ما از رسیدن به نقطهای که غیرقابل بازگشت است، واهمه داریم». در میان نگرانی فزاینده صهیونیستها از شعلهور شدن اوضاع در سراسر فلسطین همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، روز گذشته رسانههای عبری گزارش دادند که هشدار پلیس اسرائیل از ترس اینکه فلسطینیها همزمان با آغاز ماه رمضان عملیاتهای انتحاری (استشهادی) در سرتاسر سرزمینهای اشغالی انجام دهند به اوج رسیده است. بر اساس گزارش منابع صهیونیستی، در بحبوحه هشدارهای فراوان درباره تشدید عملیاتهای انتحاری (استشهادی) فلسطینیان در سراسر اراضی اشغالی، نگرانی زیادی درباره شعلهور شدن اوضاع وجود دارد. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در این زمینه گزارش داد تعداد نیروهای اسرائیلی که جهت آمادگی برای تشدید اوضاع در ماه رمضان در کرانه باختری مستقر شدهاند، ۲ برابر تعداد نیروهای حاضر در کل نوار غزه است. در این زمینه روزنامه یدیعوت آحارانوت گزارش داد 15 هزار نیروی نظامی و عناصر پلیس اسرائیل در کرانه باختری مستقر شدهاند که شامل 5 هزار نیروی ذخیره و 23 گردان و 20 گروهان از «گارد مرزی» در کنار دو یگان از نیروهای ویژه هستند. بر اساس این گزارش، فرماندهی منطقه مرکزی و تیپ غزه در ارتش اسرائیل سطح آمادهباش خود را برای ماه رمضان به شکل بیسابقهای بالا برده است.
این در حالی است که مذاکرات برای آتشبس غزه در سایه کارشکنیهای رژیم صهیونیستی به نتیجه نرسیده و اشغالگران بشدت نگران شعلهور شدن اوضاع بویژه در کرانه باختری هستند. پنجشنبه گذشته شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی یک سند محرمانه امنیتی اسرائیل را فاش و اعلام کرد در این سند، به بنیامین نتانیاهو درباره وقوع یک جنگ مذهبی هشدار داده شده و همین امر موجب شد او محدودیتهایی را که قرار بود در ورود فلسطینیها به مسجدالاقصی اعمال شود کم کند. این رسانه صهیونیستی گزارش داد «آهارون حالیوا» رئیس بخش اطلاعات نظامی اسرائیل (امان) کسی بود که این سند حاوی هشدارها را برای نتانیاهو ارسال کرد. در این سند محرمانه آمده است: تحریکات مذهبی بویژه درباره «کوه معبد» (مسجدالاقصی) ممکن است منجر به شعلهورتر شدن و تشدید اوضاع در عرصههای مختلف و حتی منطقه در ماه رمضان شود و جنگ را به یک جنگ مذهبی تبدیل کند. همچنین احتمال تهدیدات فزاینده و غیرعادی از همه عرصهها و ابعاد وجود دارد که شاید در چارچوب تلاش برای ایجاد یک هماهنگی محوری فلسطینی و در چندجبهه با هدف تشدید حملات علیه اسرائیل باشد، همچنین در یک سند محرمانه دیگر که یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم اشغالگر اخیرا برای رهبران سرویسهای امنیتی اسرائیل ارسال کرده به صراحت نسبت به شدت گرفتن تنشهای امنیتی در کرانه باختری همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان هشدار داده شده است.
شبکه الجزیره اعلام کرد عکرمه صبری امام جماعت مسجدالاقصی، کابینه رژیم صهیونیستی را مسؤول اعمال محدودیت برای ورود نمازگزاران به مسجدالاقصی در ماه رمضان دانست. وی همچنین تصریح کرد: ما بر اهمیت آمدن به مسجدالاقصی تاکید میکنیم و هرکسی که توانایی این کار را دارد باید بیاید. خطیب مسجدالاقصی خاطرنشان کرد: ساکنان غزه با سختترین نوع درد و رنجها مواجه هستند و ما برای استقامت و پایداری آنها دعا میکنیم. عکرمه صبری همچنین گفت آمدن به مسجدالاقصی امری واجب و ضروری است. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز سهشنبه اعلام کرد ورود نمازگزاران به مسجدالاقصی در هفته اول ماه مبارک رمضان با همان تعداد سالهای گذشته امکانپذیر است. ایتمار بنگویر، وزیر تندرو امنیت داخلی رژیم صهیونیستی بار دیگر در مواضعی خصمانه اظهارات نتانیاهو درباره مسجدالاقصی را «به خطر انداختن جان شهروندان اسرائیل و تصویری از پیروزی برای حماس» خواند. بنگویر در بیانیه خود گفت: «تصمیم به اجازه دسترسی به کوه معبد (مسجدالاقصی) در ماه رمضان، مانند سالهای گذشته، برخلاف موضع پلیس و موضع من است و نخستوزیر نتانیاهو و کابینه کوچک امور سیاسی و امنیتی طوری عمل میکنند که گویی اتفاقی در هفتم اکتبر نیفتاده است». مقامات سرویسهای امنیتی طی مذاکراتی که در روزهای اخیر انجام شد، تاکید کردند «اگر عربهای اسرائیلی که دارای کارتهای شناسایی آبی هستند از ورود به مسجدالاقصی در ماه رمضان بازداشته شوند، این امر ممکن است منجر به ناآرامی گسترده شود».
***
حمله پهپادی قسام
گردانهای شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس فیلم حمله یک پهپاد این گردانها به مرکز فرماندهی نظامی ارتش صهیونیستی در شرق بیت حانون در شمال شرقی نوار غزه را منتشر کرد. در این فیلم، پهپاد قسام با شلیک ۲ گلوله خمپاره ضد نفر مرکز فرماندهی ارتش صهیونیستی در این منطقه را هدف قرار داد و تعدادی از نظامیان صهیونیست پس از حمله فرار کردند. این حمله قسام در صدوپنجاهوششمین روز جنگ نابرابر و نسلکشی مردم غزه حامل پیامهای خاص خود است مبنی بر اینکه مقاومت فلسطین همچنان از توانمندیهای لازم و مهم برای ضربه زدن به اشغالگران صهیونیست برخوردار است.
***
نتانیاهو: در حال جنگ با محور ایران هستیم
نخستوزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر با تاکید بر لزوم از بین بردن حماس برای بقای این رژیم و با این ادعا که در یک نبرد عادلانه قرار دارد، مدعی شد «اسرائیل در حال جنگ با محور ایران است». او تاکید کرد: «برای نابودی حماس هر کاری لازم باشد انجام میدهیم و برای کاهش تلفات غیرنظامیان و کمک به مردم غزه تلاش خواهیم کرد». نتانیاهو در گفتوگو با فاکسنیوز خاطرنشان کرد: «تماسهای شفافی با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا داشتم اما من مسؤول اسرائیل هستم و بیشتر شهروندان من را تایید میکنند!». نخستوزیر رژیم صهیونیستی افزود: «ما باید حماس را از بین ببریم، در غیر این صورت آیندهای در خاورمیانه نخواهیم داشت. از بین نبردن نیروهای حماس در رفح باعث میشود آنها بار دیگر خود را بسازند و بر نوار غزه سیطره پیدا کنند. با جو بایدن توافق کردم که باید حماس را از بین ببریم و نمیتوانیم یکچهارم ارتش آن را که اکنون در رفح است، رها کنیم». او در ادامه گفت: «تکرار حمله هفتم اکتبر (توفان الاقصی) خط قرمز است و نمیتوانیم اجازه دهیم حماس باقی بماند. اغلب اسرائیلیها سیاست ما در از بین بردن حماس و عدم برپایی دولت فلسطینی را تایید میکنند». نتانیاهو مدعی شد: «جامعه بینالملل باید به طور کامل پشت اسرائیل باشد و فشارها را کنار بگذارد، زیرا ما در یک نبرد عادلانه(!) هستیم. حماس برای رسیدن به توافق مطالبههای عجیبی مطرح کرد اما ما در یک نبرد متعلق به خود نیستیم، بلکه درحال نبرد با محور ایران هستیم». نتانیاهو همچنین مدعی شد تلآویو «در راه تحقق پیروزی مطلق» است و در این راه «مرد شماره 4 حماس» را از میان برداشته و «زمان کشتن مرد شماره یک، ۲ و ۳ نیز خواهد رسید».
ارسال به دوستان
مزاحمان مردم در جشن «روز تکریم همسایگان» تعطیلات عید را از دست میدهند
چهارشنبهسوریتان بیخطر!
گروه اجتماعی: آیین باستانی سهشنبهشب آخر سال خورشیدی یا چهارشنبهسوری که با عنوان «روز تکریم همسایگان» در تقویم رسمی کشور ثبت شده، با وجود اختلافات اولیه درباره زمان دقیق آن، قرار است امشب توسط ایرانیان برپا شود. از آنجا که 29 اسفند، روز آخر سال 1402 هجری شمسی سهشنبه است، برای برخی این ابهام به وجود آمده بود که چهارشنبهسوری به آخرین شب سال موکول خواهد شد. با این حال از نظر کارشناسان سالنامهنگاری و تقویم، زمان صحیح این مناسبت که مقدمهای برای استقبال از سال نو به حساب میآید، شب آخرین چهارشنبه سال یعنی شامگاه سهشنبه 23 اسفند است. به همین مناسبت در سراسر کشور تمهیدات تامینی متناسب با فضای خاص امشب در نظر گرفته شده است.
فرماندهی فراجا با اشاره به آمادگی پلیس برای چهارشنبهسوری اعلام کرد افرادی که در این شب اقدام به ایجاد مزاحمت برای دیگران کنند، بازداشت شده و تا پایان تعطیلات نوروزی آزاد نخواهند شد. همچنین خودروی این افراد نیز توقیف خواهد شد. سردار احمدرضا رادان در حاشیه رونمایی از طرح پابند الکترونیک که پیش از ظهر دیروز در مقر پلیس آگاهی تهران بزرگ برگزار شد، گفت: «از نظر ما چهارشنبه آخر سال یک موضوع اجتماعی است و اصلا انتظامی نیست، لذا در مرحله اول باید دستگاههای فرهنگی و اجتماعی به این موضوع توجه کنند. به هر حال هر موضوع اجتماعی بایدها و نبایدهایی دارد که باید رعایت شود».
او با تاکید بر اینکه این آیین سنتی فرصتی برای گردهم آمدن بزرگترها و اعضای خانواده در کنار هم است، تاکید کرد:«چهارشنبهسوری باید در کوچهها برگزار شود، نه معابر اصلی که برای رفت و آمد مشکلی ایجاد نشود. خط قرمز پلیس، ایجاد مزاحمت و بسته شدن خیابانهاست و با این موارد برخورد خواهیم کرد. افرادی که برای دیگران در مراسم چهارشنبهسوری ایجاد مزاحمت کنند، بازداشت شده و تا پایان تعطیلات در بازداشت خواهند بود».
این در حالی است که مثل سالهای گذشته رفتارهای تهاجمی و پرخطری که معمولا توسط کودکان و نوجوانان از روزهای ابتدایی اسفند به بهانه نزدیک شدن به چهارشنبهسوری انجام میشود، عواقب دردآوری داشته است. بنا بر آمار روزانه سازمان اورژانس کشور، از یکم تا بیستم اسفند ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۲۴ درصدی مصدومان مرتبط با حوادث چهارشنبهسوری بودهایم. طبق این آمار در این مدت ۳۳۰ هموطن بر اثر استفاده مواد منفجره و محترقه مصدوم و ۸ نفر کشته شدهاند. همچنین شاهد رشد ۴ درصدی قطع عضو، ۲۱ درصدی آسیب به چشم و رشد ۵۱ درصدی سوختگی هستیم. متاسفانه 70 درصد مصدومان 18 سال یا کمتر دارند. 14 درصد مصدومان نیز رهگذرانی بودهاند که قربانی رفتار پرخطر دیگران شدهاند. به گفته جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، ر زمان حاضر ۷۵ نفر از مصدومان حوادث چهارشنبهسوری در بخشهای عادی و ۱۱ نفر در آیسییوی بیمارستانها بستری هستند. آذربایجان شرقی امسال رکورد آمار مصدومیتهای مرتبط با چهارشنبهسوری را شکست و پس از آن استان تهران قرار دارد. با فاصله زیادی پس از این 2 استان، آذربایجان غربی و اصفهان قرار دارند.
* سوانح پرتلفات هفته
از جمله حوادث تلخ مربوط به چهارشنبهسوری، روز گذشته در ملکشهر اصفهان رخ داد. بر اساس گزارشها متاسفانه 3 نفر در حادثه انفجار و تخریب منزل مسکونی ۲ طبقه دچار سوختگی شدید شدند که 2 تن از آنان شامل یک زن ۴۰ ساله و یک نوجوان ۱۵ سال فوت کردند. بر اساس اعلام سازمان اورژانس تهران، دیروز آتشسوزی انبار مواد محترقه در خیابان ری تهران نیز 10 مصدوم بر جا گذاشت. 4 دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوسآمبولانس و یک دستگاه موتورلانس به محل حادثه اعزام شدند. همچنین یک پسر جوان افغانی که ساکن جنوب تهران بوده، به رغم هشدارهای خانواده درباره چهارشنبهسوری مواد محترقه خریده بود که ناگهان در دستش منفجر و موجب مرگ وی شد. به گزارش تسنیم، ساعت 10 صبح روز یکشنبه بیستم اسفند، کارکنان انتظامات یکی از بیمارستانهای تهران طی تماس تلفنی با قاضی محسن اختیاری، بازپرس ویژه قتل شعبه اول دادسرای امور جنایی، مرگ مشکوک یک نوجوان 18ساله را بر اثر سوختگی گزارش کردند. تیم تحقیق با دستور بازپرس جنایی راهی سردخانه بیمارستان شدند و جسد پسر 18ساله اهل کشور افغانستان را مشاهده کردند که بر اثر انفجار مواد محترقه به کام مرگ فرو رفته بود.
ارسال به دوستان
اعلام میزان مشارکت استانها در انتخابات
مرکز در حاشیه
گروه سیاسی: استان کهگیلویه و بویراحمد با 65.74 درصد بیشترین و استان تهران با 26.17 درصد کمترین میزان مشارکت را در انتخابات 11اسفند ثبت کردند.
به گزارش «وطن امروز» روز گذشته سرانجام آمار نهایی و تفکیکشده مشارکت مردم در ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر شد. بر اساس این آمار که از سوی ستاد انتخابات کشور منتشر شد استانهای کهگیلویه و بویر احمد، خراسان جنوبی، گلستان، ایلام، خراسان شمالی و چهارمحال و بختیاری به ترتیب با 65.74، 63.88، 54.14، 53.29، 50.23 و 50.13 درصد بیشترین مشارکت را ثبت کردند. این 6 استان که هیچکدام از نظر جغرافیایی و صنعتی جزو مناطق مرکزی کشور به حساب نمیآیند تنها استانهایی بودند که مشارکت بیش از 50 درصد را تجربه کردند.
از سوی دیگر 6 استان تهران، البرز، کردستان، اصفهان، قزوین و مرکزی نیز به ترتیب با 26.17، 30.19، 30.53، 37.03، 37.22 و 37.42 درصد کمترین میزان مشارکت را داشتند. حضور 4 استان تهران، البرز، اصفهان و مرکزی در این بین که هم از نظر جغرافیایی و هم از نظر صنعتی جزو مناطق مرکزی کشور به حساب میآیند نشان از آن دارد که مرکز کشور مشارکت کمتری در انتخابات داشته است.
هر چند در الگوی مشارکت سیاسی ایران همواره میزان مشارکت شهرستانها و مناطق حاشیهای در انتخابات مجلس شورای اسلامی بیشتر از کلانشهرها بوده است اما از میزان مشارکت در انتخابات 11 اسفند به چند نکته باید توجه ویژه داشت.
1- میزان مشارکت در 3 استانی که جمعیت اهل سنت در آن بالا بوده در نقاط مختلف جدول قرار دارد. گلستان از نظر مشارکت جایگاه سوم، سیستان و بلوچستان جایگاه بیستم و کردستان جایگاه بیستونهم را در اختیار دارند که نشان میدهد بر خلاف بسیاری از تبلیغات خارجی، مولفه مذهبی میزان مشارکت را به شکل یکدستی تحت تاثیر قرار نداده است.
2- افت مشارکت در استانهای مرکزی (جغرافیایی و صنعتی) در چند انتخابات اخیر نشان از فاصلهگیری تثبیتشده مردم کلانشهرها از انتخابات پارلمانی دارد.
3- 23 استان میزان مشارکتشان در انتخابات بیشتر از نرخ سراسری مشارکت بوده است که تقریبا فاصله نزدیکی نیز با همدیگر داشتند. از این جهت گرم شدن فضای انتخابات در کلانشهرها میتواند نرخ مشارکت را در انتخاباتهای بعدی به شکل محسوسی افزایش دهد.
***
ردیف / استان / مشارکت
1 کهگیلویه و بویر احمد 65.74
2 خراسان جنوبی 63.88
3 گلستان 54.14
4 ایلام 53.29
5 خراسان شمالی 50.32
6 چهارمحال و بختیاری 50.13
7 یزد 49.93
8 قم 49.65
9 اردبیل 49.03
10 کرمان 48.48
11 زنجان 48.42
12 سمنان 47.61
13 لرستان 47.14
14 هرمزگان 46.66
15 آذربایجان غربی 46.41
16 خراسان رضوی 45.47
17 بوشهر 45.33
18 فارس 43.74
19 مازندران 43.47
20 سیستان و بلوچستان 43.18
21 خوزستان 43.12
22 همدان 41.75
23 آذربایجان شرقی 41.02
24 گیلان 40.15
25 کرمانشاه 39.47
26 مرکزی 37.42
27 قزوین 37.22
28 اصفهان 37.03
29 کردستان 30.53
30 البرز 30.19
31 تهران 26.17
ارسال به دوستان
۱۰ ماه از تصویب واردات خودروهای کارکرده گذشته اما هنوز خودرویی وارد کشور نشده است
چشم به راه خودرو
گروه اقتصادی: پس از گذشت ۱۰ ماه از تصویب واردات خودروهای کارکرده در مجلس شورای اسلامی و تداوم بلاتکلیفی اجرای آن، وزیر صمت اخیرا جملهای را درباره آخرین وضعیت آنها به کار برده که نشان میدهد دولت و بهطور خاص وزارت صمت دیگر مانند گذشته به دنبال پیگیری این طرح نبوده و حتی به دنبال آن است که پرونده واردات خودروهای کارکرده را ببندد.
به گزارش «وطن امروز»، اواخر هفته قبل «عباس علیآبادی» وزیر صمت در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مستقر در حیاط پاستور پیرامون آخرین وضعیت واردات خودروهای کارکرده اینگونه جواب داد: «از شنیدن کلمه واردات خودروی دستدوم کهیر میزنم؛ شأن مردم ما خیلی بالاتر از این حرفهاست».
۲۹ فروردین امسال «سیدرضا فاطمیامین» وزیر سابق وقت در واپسین روزهای حضور خود در ساختمان سمیه، پیشنویس لایحه دوفوریتیای را تهیه و سپس آن را به هیات دولت ارسال کرد که در صورت تصویب توسط هیات وزیران و موافقت مجلس با آن، امکان واردات خودروهای دست دوم مهیا میشد.
پس از گذشت ۹ روز، «محمد حسینی» معاون پارلمانی رئیسجمهور از ارسال لایحه مذکور به مجلس شورای اسلامی خبر داد و سپس ۲ روز بعد یعنی ۱۱ اردیبهشت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو که بر اساس آن واردات خودروی سواری کارکرده امکانپذیر میشد، موافقت کردند.
اکنون نزدیک به ۱۰ ماه از زمان تصویب واردات خودروهای کارکرده میگذرد اما طی این مدت جز از سوی مناطق آزاد، نشانه دیگری وجود ندارد که بیانگر آن باشد نظر دولت پیرامون واردات اتومبیلهای دست دوم مساعد است.
اظهارنظر اخیر علیآبادی پیرامون این مساله به عنوان مقام عالی وزارت صمت نشان از آن دارد که ظاهرا دولت قلبا با واردات این نوع خودروها موافق نبوده و برای اینکه در مورد این موضوع با نمایندگان مجلس به مشکلی برنخورد پرونده آن را هنوز به طور کامل نبسته است.
* پرونده خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۳ مختومه میشود؟
«بابک صدرایی» کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با «وطن امروز» پیرامون این اظهار نظر وزیر صمت گفت: به نظر من این صحبت وزیر صمت درباره واردات خودروهای کارکرده عبارت قابل تقدیری بود، زیرا به گفته او واقعا شأن مردم ایران بیشتر از چنین مواردی است، اما ای کاش این کهیر برای خودروهای تولید داخل هم به دلیل کیفیت و امنیت پایین و همچنین آلایندگی آنها زده میشد.
این کارشناس صنعت خودرو درباره آینده واردات خودروهای کارکرده در سال جدید هم گفت: از همان ابتدا اعتقادم این بود که دولت جدیت کافی در این باره نداشت، بلکه هدف از مطرح کردن چنین موضوعی این بود که به واسطه آن بتواند بازار را با خبردرمانی کنترل کند.
وی افزود: در طول چند ماه گذشته هر زمانی که بازار خودرو با نوسان قیمت همراه میشد، وزارت صمت از طریق این حربه اقدام به کنترل بازار میکرد. واردات خودروی کارکرده ساختار بسیار پیچیدهای دارد، لذا همین موضوع مانع از تحقق کامل آن میشود. در این مدت به هر اندازه که دولت در این امر ورود میکرد با ساختار پیچیدهای روبهرو میشد.
صدرایی در پاسخ به این پرسش که آیا پرونده واردات خودروهای کارکرده در سال ۱۴۰۳ بسته خواهد شد یا نه، گفت: با توجه به اظهارنظر وزیر صمت اینگونه میتوان نتیجهگیری کرد که در سال آتی برنامهای برای واردات آنها وجود نخواهد داشت و این پروژه منتفی خواهد شد. اگر نظارت جامعی بر واردات این نوع خودروها اعمال نشود، مطمئنا به عاملی برای خروج ارز از کشور تبدیل خواهند شد.
* ۲ راهبرد دولت برای عبور از سد خودروهای کارکرده
بسته شدن پرونده خودروهای وارداتی کارکرده در سال ۱۴۰۳ میتواند به ۲ شکل محقق شود. در وهله اول دولت میتواند با ادامه امتناع از ابلاغ آییننامه مربوط به آن، همچنین وارد کردن ایرادات فنی به کیفیت و ایمنی این خودروها مانع ورود آنها به کشور شود.
راهبرد دوم میتواند به صورت رسمی و در قالب ارسال یک اصلاحیه به قانون صنعت خودرو ممکن شود، دقیقا درست مانند زمان فاطمیامین که این موضوع را در قالب یک لایحه دوفوریتی در قانون ساماندهی صنعت خودرو گنجاند.
به رغم نکات مذکور، هنوز به طور کامل مشخص نیست آیا دولت از انجام چنین طرحی پشیمان شده است یا خیر؟ در طول چند ماه گذشته انتقادات بسیار زیادی بویژه از سوی نمایندگان مجلس نسبت به عملکرد دولت پیرامون واردات خودروی کارکرده وارد شده است، لذا دولت خوب میداند امکان لغو یا اصلاح بند مربوط به این موضوع در مجلس یازدهم امکانپذیر نیست.
با توجه به این موضوع احتمال میرود بحث مربوط به عبور از واردات خودروهای کارکرده در نخسین روزهای مجلس دوازدهم کلید بخورد. بههرحال طبق آنچه از شواهد و قرائن برمیآید، پرونده واردات خودروهای کارکرده در آستانه بسته شدن قرار گرفته، آن هم به این بهانه که شأن ایرانیها، خودروی کارکرده «خارجی» نیست.
بسته شدن پرونده واردات خودروهای کارکرده از آن جهت برجسته است که در طول ۸ ماه گذشته وزارت صمت با بیتوجهی نسبت به این نوع اتومبیلها بخش قابل ملاحظهای از ظرفیت خود را معطوف به اتومبیلهای برقی و واردات آنها کرده است.
علیآبادی در گفتوگویی بیان کرد برخلاف میل باطنی خود، همچنان پیگیر موضوع واردات خودروهای کارکرده خواهد بود. اگر وزیر صمت واقعا به چنین مسالهای اعتقاد دارد، بهتر است به عنوان متولی آن اقدامات لازم را برای ابلاغ آییننامه آن پیگیری کند.
***
کاهش 16.4 درصدی فروش خودرو
گزارش پایش بخش حقیقی اقتصاد در بهمنماه سال ۱۴۰۲ نشان میدهد شاخص تولید و فروش رشته فعالیت خودرو و قطعات نسبت به بهمن پارسال کاهش 16.4 و 12.1 درصدی یافته است. بررسی گزارش مرکز پژوهشهای مجلس با عنوان «پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در بهمنماه سال ۱۴۰۲، بخش صنعت و معدن» نشان میدهد در بهمنماه سال ۱۴۰۲، شاخص تولید و فروش شرکتهای صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش 1.9 و 3.4 درصدی را تجربه کرده است، همچنین نسبت به ماه قبل شاخص تولید و فروش افزایش یک و 1.6 درصدی داشتهاند. به علاوه در ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل شاخص تولید افزایش 0.5 درصدی و شاخص تولید کاهش 1.2 درصدی داشتهاند. در بهمنماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص تولید و فروش رشته فعالیت خودرو و قطعات کاهش 16.4 و 12.1 درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش 4.5 و 2.7 درصدی داشته است. همچنین، شاخص تولید و فروش رشته فعالیت شیمیایی به جز دارو افزایش 10.6 و 1.3 درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش 5.3 و 5.1 درصدی داشته است. در بهمنماه سال ۱۴۰۲ نرخ رشد ماهانه قیمت فعالیتهای صنعتی بورسی افزایش 0.8 درصدی داشته و همچنین رشد نقطه به نقطه با کاهش 3.3 واحد درصدی نسبت به ماه قبل، به 23.6 درصد رسیده است. گفتنی است میانگین سالانه شاخص قیمت نیز در بهمنماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل 0.7 درصد تغییر یافته و ۲۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
ارسال به دوستان
هدف واشنگتن از ایجاد بندر در غزه،حمایت از اسرائیل برای مقابله با حزبالله است
بندر آمریکایی به کام اسرائیل!
گروه بینالملل: اسرائیل هیوم در گزارشی نوشت بر خلاف گزارشهای قبلی، هدف اصلی راهاندازی بندر برای اسرائیل در قبرس انتقال کمکها به نوار غزه نیست، بلکه مقابله با وضعیتی است که در صورت وقوع جنگی همهجانبه بین اسرائیل و حزبالله، کار در بندر حیفا مختل شود.
در همین زمینه یک رسانه اسرائیلی اعلام کرد راهاندازی بندر اسرائیل در قبرس تدارک اسرائیل برای آغاز جنگی همهجانبه در شمال است و این بندر یک ضرورت فوری برای جلوگیری از وضعیتی است که در آن کالاها و تجهیزات در طول جنگ به اسرائیل نرسد. تحت هدایت میری رگو، وزیر حملونقل اسرائیل هیاتی از این وزارتخانه دیروز عازم قبرس شد تا یک بندر اسرائیلی که سناریوهای امنیتی را با هزینهای بالغ بر صدها میلیون شیکل شبیهسازی میکند، راهاندازی شود؛ قرار است این کار فوری اجرا شود. یک روز پس از آنکه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از قصد ایالات متحده برای ایجاد اسکله دریایی در نوار غزه خبر داد، روزنامه یدیعوت آحارانوت اخباری مبنی بر قصد رژیم صهیونیستی برای خرید یکی از بنادر جزیره قبرس منتشر کرد. وزارت حملونقل رژیم صهیونیستی عصر یکشنبه اعلام کرد یک هیات این رژیم به سرپرستی عوزی اسحاقی، رئیس شرکت بنادر اسرائیل روز دوشنبه (دیروز) عازم قبرس شد تا درباره خرید یکی از بنادر این جزیره که سومین بندر بزرگ در دریای مدیترانه محسوب میشود، گفتوگو کند.
این اقدام اشغالگران سوالات زیادی را به وجود میآورد، بویژه در زمانی که تلآویو در حال تشدید محاصره غزه است و با وجود قحطی گسترده در نوار غزه و وضعیت فاجعهبار انسانی، اجازه ورود کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاههای زمینی را نمیدهد؛ پرسشهایی همچون: اهداف این اقدام اشغالگران چیست؟ رابطه آن با برنامههای صهیونیستها پس از جنگ و اسکلهای که آمریکا در نظر دارد در غزه ایجاد کند، چیست؟
یدیعوت آحارانوت اشاره کرد تلآویو با خرید یک بندر در قبرس به دنبال دستیابی به ۲ هدف اصلی است: نخستین مورد، استفاده از این بندر برای بازرسی کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه قبل از رسیدن به اسکله یا بندری است که ایالات متحده برای ایجاد آن در سواحل غزه تلاش میکند.
مورد دوم، رفع محاصره بنادر اشغالگران است. این روزنامه مینویسد این اقدام بخشی از تلاشهای تلآویو برای یافتن مسیرهای دریایی برای انتقال کالا به اراضی اشغالی در پاسخ به چالشهای کنونی و چالشهایی است که ممکن است در آینده برای امنیت داخلی اسرائیل ازجمله درباره خدمات لجستیک دریایی به وجود بیاید.
به گزارش این روزنامه، در سایه حملات مداوم انصارالله به کشتیهایی که به سمت بنادر اراضی اشغالی حرکت میکنند، اسرائیل به دنبال جایگزینهایی برای اطمینان از انتقال کالا به این اراضی است که گزارشها اشاره دارند این حملات به اقتصاد آن آسیب زده است.
ساری عرابی، نویسنده و پژوهشگر سیاسی معتقد است ایده خرید بندری در قبرس به منظور گشودن کریدور دریایی به غزه، گامی بسیار جلوتر از تفکر کنونی آمریکا مبنی بر ایجاد اسکله دریایی برای دریافت کمکهای بشردوستانه در نوار غزه است. وی در اظهاراتی به الجزیره نت گفت اسرائیل از این طریق به دنبال دستیابی به 4 هدف است: مهندسی مجدد نوار غزه با ایجاد شرایط جدید سیاسی، اجتماعی و اقتصادی؛ این شرایط ممکن است بیانی باشد از آنچه صهیونیستها «روز پس از جنگ» مینامند البته به گونهای که با دیدگاههای اسرائیل و آمریکا سازگار باشد. در این زمینه میتوان به تشدید کنترل کامل امنیتی و اقتصادی بر نوار غزه اشاره کرد، به طوری که اسرائیل تنها طرفی باشد که هر چیزی را که وارد نوار غزه یا از آن خارج میشود، کنترل کند.
رژیم صهیونیستی متوجه شده است این جنگ نگرش جدیدی را نسبت به نوار غزه ایجاد کرده است و هیچ کس دیگر نمیتواند درباره محاصره مداوم نوار غزه به مدت ۱۷ سال سکوت کند و اکنون همه متوجه شدهاند یکی از دلایل عملیات 7 اکتبر، محاصره اسرائیل بوده است، بنابراین اسرائیل پس از پایان این جنگ ممکن است خود را مقابل مطالبات درباره رفع محاصره نوار غزه ببیند و بدون اینکه اظهار نظر نهایی و قاطع در این باره داشته باشد، آن را نمیپذیرد.
رژیم صهیونیستی همچنین میخواهد بار این شرایط یا شرمساری را بر دوش مصر بگذارد، چرا که اکنون خودش پس از انباشته شدن هزاران کامیون کمک در گذرگاه رفح، بدون اینکه به دلیل بازرسیهای اسرائیل قادر به ورود به نوار غزه باشند، در شرمندگی به سر میبرد. خرید بندر لزوماً به معنای لغو نقش مصر نیست، بلکه بیشتر ممکن است آن را از شرمساری خلاص کند تا زمانی که برخی از ترتیبات مربوط به گذرگاه رفح انجام شود.
عرابی همچنین بر این باور است که از دیگر اهدافی که اسرائیل به دنبال آن است، جریان امدادرسانی به نوار غزه از طریق دریا و نه از گذرگاه رفح است تا بتواند ضمن بهبود وجهه خود، این جنگ را تداوم بخشد که این امر بشدت با چشمانداز آمریکا درباره سیر وقایع در نوار غزه همخوانی دارد.
بر اساس گزارشی که توسط تایمز اسرائیل منتشر شده، نکته قابل توجه این است که ایده گشایش کریدور دریایی به سمت غزه از طریق بنادر قبرس جدید نیست، زیرا اسرائیل پیش از این سال ۲۰۱۸ در جریان مذاکرات با جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در توافقی که شامل بازگرداندن جسد ۲ سرباز اسرائیلی نزد این جنبش بود، آن را پیشنهاد کرده بود. اما تلآویو در آن زمان درباره اهداف خود برای ایجاد کریدور دریایی کمتر ابهام داشت.
آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسرائیل در آن زمان گفت این طرح مستلزم ایجاد «یک سیستم نظارتی اسرائیلی است که تضمین کند حماس از بندر برای قاچاق اسلحه به نوار غزه استفاده نکند».
کانال اسرائیلی «حداشوت» در آن زمان به نقل از یکی از مقامات وزارت جنگ رژیم صهیونیستی - که آن را یک مقام عالی رتبه توصیف کرد - گزارش داد طرح اسرائیل مستقیماً به ساکنان غزه ارائه میشود و حماس را دور میزند.
این مقام اسرائیلی گفت: «ما این طرح را مستقیما ارائه خواهیم کرد و به آنها توضیح خواهیم داد: این ایده ممکن است و بهایی دارد، چه آن را قبول کنید چه رد کنید».
ناظران بیم آن را دارند احیای طرح قدیمی، بخشی از تلاشهای صهیونیستها برای جابهجایی اجباری مردم غزه از این باریکه است.
حسن ایوب، استاد سیاست بینالملل در دانشگاه نجاح معتقد است این اقدام خطرات واقعی مربوط به جابهجایی اجباری خاموش و سیستماتیک جمعیت نوار غزه را به دنبال دارد. او میگوید موضوع در چارچوب یک طرح سیستماتیک قرار میگیرد که با استفاده از سلاح گرسنگی و تخریب زیرساختهای نوار غزه و تبدیل آن به مکانی نامناسب برای زندگی و سپس واگذاری موضوع کمکهای بشردوستانه به اسرائیل آغاز میشود و به معنای دور زدن قوانین بینالمللی و تصمیمات دیوان بینالمللی دادگستری و تسهیل کار تلآویو و متحدان اروپایی و آمریکایی آن برای اقدام در کمک به کسانی است که میخواهند نوار غزه را از طریق کریدور دریایی ترک کنند.
ایوب بر این باور است این طرح آوارگی اجباری، دلیل اصلی برهم خوردن مذاکرات با هدف دستیابی به آتشبس در غزه است. او همچنین معتقد است خودداری اسرائیل از بازگرداندن ساکنان به شمال نوار غزه و عدم عقبنشینی از آنجا نشان میدهد تلآویو همچنان به برنامه اصلی خود با هدف تخلیه نوار غزه از ساکنانش متعهد است.
ارسال به دوستان
خبر
آغاز نهضت ملی «زندگی با آیهها»
نهضت ملی «زندگی با آیهها» با هدف تبیین 30 آیه زندگیساز قرآن کریم در نخستین روز ماه مبارک رمضان آغاز میشود.
در این پویش ۳۰ آیه محوری قرآن کریم توسط جمع کثیری از اندیشمندان قرآنی کشور انتخاب شدهاند که تسلط به آنها میتواند مبانی اعتقادی مخاطبان را مستحکمتر کند.
«زندگی با آیهها» قصد دارد حلقه اتصال فعالیتهای قرآنی در ماه مبارک رمضان امسال در سراسر کشور باشد و در این مسیر بر ظرفیت گروههای مردمی سراسر کشور تکیه دارد.
این حرکت فراگیر با بهرهگیری از رسانه در ابعاد و سطوح گوناگون و با توجه به ظرفیتها و اقتضائات ماه مبارک رمضان که مقارن تعطیلات نوروز است، به دنبال ایجاد یک حرکت ملی با همافزایی تمام ظرفیتهای مردمی و رسمی است.
آیههای انتخاب شده این پویش از طریق مسابقات ملی، تبلیغات گسترده رسانهای و برنامههای رادیویی و تلویزیونی در روزهای ماه مبارک رمضان برای مردم تبیین خواهد شد. هدف و شعار اصلی این پویش این است که در ماه خدا، 30 آیه را بخوانیم، بفهمیم، حفظ و زندگی کنیم.
در نهضت ملی زندگی با آیهها به منظور ترغیب مردم به آشنایی و انس بیشتر با قرآن کریم جوایز بسیاری با کمک بانیان فعالیتهای قرآنی تهیه شده و به صورت روزانه در قالب دهها مسابقه تلویزیونی و اینترنتی به مخاطبان و برندگان اهدا میشود. این جوایز روزانه شامل کمکهزینه سفر حج عمره، کربلای معلی، مشهد مقدس و هزاران جایزه دیگر مثل تبلت، ساعت هوشمند، لپتاپ و... است. مردم برای شرکت در این پویش کافی است عدد یک را به شماره 3000212 ارسال یا به تارنمای zendegibaayeha.ir مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
نگاهی حقوقی به ماجرای امربهمعروف یک روحانی در درمانگاهی در قم
مجرم کیست؟
طبق ماده 2 قانون حمایت از آمران به معروف، بیمارستانها و هتلها مشمول حریم خصوصی نیستند
مجید جلیلوند: در مصاحبهای با عنوان شکستن حرمت حریم مادری که روز دوشنبه مورخ 21/12/1402 از محسن برهانی در روزنامه اعتماد منتشر شد، ایشان به تحلیل حقوقی اتفاقی که چهارشنبه شب گذشته در یکی از درمانگاههای شهر قم بین یک شخص روحانی و خانمی که به آن مرکز درمانی آمده بود، پرداخته و عمل روحانی که به زعم ایشان از مادری که در حال شیر دادن به فرزندش بوده و حجاب شرعی را رعایت نکرده، فیلم یا عکس به منظور امر به معروف و نهی از منکر گرفته و این عمل را از مصادیق موضوع ماده 619 قانون تعزیرات یعنی مزاحمت و تعرض به بانوان دانسته است و قائل شده که روحانی مذکور شرایط امر به معروف و نهی از منکر را رعایت نکرده و باید طبق ماده مذکور توسط دادگاه و دادسرای ویژه روحانیت تحت تعقیب قرار گیرد.
در این یادداشت سعی بر این است با توجه به مستندات موجود، اظهارات مطرحشده و نیز مواد قانونی، درباره ادعاهای مطرحشده و نیز اتهامات قابل طرح نکاتی ذکر شود.
در وهله نخست باید گفت با توجه به فیلمی که از مرکز درمانی منتشر شده مشخص میشود اصلا آن خانم محترم در حال شیر دادن کودک نبوده است و صرفا کودک را در آغوش دارد، ضمن اینکه طبق برخی شنیدهها این زن اصلا مادر کودک نبوده و ظاهرا خاله کودک است که کودک را برای ختنه کردن به درمانگاه بردهاند، لذا اساسا عنوان و مطالب منتشر شده توسط روزنامه اعتماد خلاف واقع است؛ ادعایی که مشخص نیست اولین بار چه کسی و در راستای چه هدفی آن را مطرح کرده است.
جناب برهانی عمل شخص روحانی را مصداق مزاحمت برای بانوان موضوع ماده 619 قانون تعزیرات و مستحق تعقیب قضایی توسط دادگاه ویژه روحانیت دانسته است.
در پاسخ باید گفت: اولا آیا اساسا فردی که با انتخاب آگاهانه خود، با پوشش غیرشرعی در انظار عمومی حاضر میشود و حتی ادبیاتی زشت در تقابل با دیگران به کار میبرد، نسبت به اقدام ادعایی روحانی احساس مزاحمت میکند؟ و اساساً ادعای مزاحمت در این باره صادق است؟
ثانیا هنوز هیچ مستنداتی درباره اینکه عکس و فیلمی گرفته شده باشد وجود ندارد. عدهای معتقدند با توجه به فیلم منتشر شده اصلاً سندی وجود ندارد که بگوید فرد روحانی اقدام به گرفتن عکس و فیلم کرده باشد.
ثالثا برفرض که شخص روحانی عکسی گرفته باشد (که هیچ سندی موجود نیست) آیا این عمل همراه با سوءنیت بوده که مشمول ماده 619 شود یا برای اصلاح و نهی از منکر بوده؟ و آقای برهانی میداند که تحقق جرم منوط به وجود سوءنیت است نه حسننیت.
رابعا طبق ماده 2 قانون حمایت از آمران به معروف، قانونگذار 2 چیز را امر به معروف دانسته، یک دعوت 2 واداشتن، یعنی صرفا اینطور نیست که ما با خواهش و التماس از شخص مرتکب منکر بخواهیم تا ملتزم به احکام شرعی شود، از طرفی ماده 5 همین قانون بیان داشته در اجرای امر به معروف نمیتوان متعرض حیثیت جان، مال، شغل، مسکن و حریم خصوصی اشخاص شد و بلافاصله در تبصره همین ماده اماکنی نظیر بیمارستان و هتلها را که در معرض دید عموم قرار میگیرند مشمول حریم خصوصی ندانسته و در ماده 6 این قانون بیان داشته نمیتوان به عنوان امر به معروف مرتکب اعمال مجرمانه از قبیل توهین و... شد و همانطور که اشاره شد اساسا شخص روحانی نهتنها مرتکب جرم ماده 619 نشده بلکه اشخاصی که مانع امر به معروف و نهی از منکر این شخص شدهاند، وفق ماده 9 قانون مذکور قابل تعقیب قضایی هستند.
خامسا آیا آن شخص که ادعا داشت از او عکس گرفته شده، بر فرض چنین اتفاقی و بر فرض جرم بودن یا غیرمجاز بودن این عمل نباید از طریق محاکم اقدام میکرد و حتما باید با توهین و ضرب و... اقدام میکرد؟
سادسا اگر عکسی هم گرفته شده در راستای اعمال و رفتاری است که به شخص مرتکب گناه بفهماند عمل او منکر است.
این احتمال هم مطرح است که وی در راستای نهی از منکری که کرده اقدام به جمعآوری دلیل کند تا اعلامکننده جرم موضوع تبصره ماده 638 در راستای ماده 65 قانون آیین دادرسی کیفری باشد.
نویسنده اعتماد در ادامه به این امر بسنده نکرده و شخص روحانی را مشمول مجازات توهین موضوع ماده 608 و موضوع ماده 567 دانسته است و اضافه میکند اگر گذشتی از جانب زن صورت نگرفته باشد مرتکب (شخص روحانی) به حبس یا شلاق تعزیری درجه 7 محکوم میشود.
در این باره باید گفته شود نه تنها فرد روحانی به آن زن توهین و ضربهای وارد نمیکند بلکه با توجه به فیلم، این خانم است که به فرد روحانی ضربه وارد میکند و متعدد توهین کرده و صدای بوق فیلم هم دقیقا وقتی است که این زن شروع به صحبت میکند.
با توجه به مطالب بیانشده، جای چند سوال باقی است که جناب دکتر برهانی در مصاحبهشان اصلا به آن نپرداختهاند و این شائبه نگاه جانبدارانه و سیاستزده ایشان را پررنگ میکند.
آیا این خانم که بدون حجاب شرعی در انظار عمومی ظاهر شده، مرتکب جرم غیرقابل گذشت موضوع تبصره ماده 638 نشده است؟
آیا نسبت به هیاهو و جنجالی که به پا کرد و برای ساعاتی موجب اخلال در کار درمانگاه شد، مشمول ماده 618 قانون تعزیرات قرار نگرفت؟
آیا به فرد روحانی توهینی از جانب آن زن صورت نگرفت و مشمول ماده 608 نگردید؟
آیا فرد روحانی مورد ضربه قرار نگرفت؟
آیا گوشی فرد روحانی ربوده نشد و جرم موضوع ماده 665 قانون تعزیرات محقق نشد؟
آیا زنی که مورد نهی از منکر قرار گرفت عمل حرام مرتکب نشده بود؟ آیا آن شخص اصرار بر عمل حرام خود نداشت؟
آیا عمل روزنامه اعتماد که مطلب را به صورت خلاف و بدون تحقیق و بررسی نقل و خلاف واقع منتشر کرده مشمول نشر اکاذیب موضوع ماده 698 نبوده است؟
آیا عمل این روزنامه و شخص برهانی در نسبت دادن جرم به شخص روحانی مشمول ماده 697 قانون تعزیرات نبوده و جرم افترا محقق نشده است؟
با توجه به مطالب و سوالات ذکر شده و وجود اتهامات مذکور که ایشان به آنها اشارهای نداشته و یکطرفه به قضاوت پرداخته به نظر میرسد ایشان از دایره انصاف خارج شده که این قبیل اظهارات ایشان جای تامل دارد.
ارسال به دوستان
آزادراه منجیل - رودبار، قطعه باقیمانده مسیر قزوین - رشت پس از 12 سال افتتاح شد
رشت بدون معطلی
تشریح جزئیات ساخت آزادراه منجیل - رودبار در گفتوگوی «وطن امروز» با معاون وزیر راه
گروه اقتصادی: طلسم 12 ساله آزادراه منجیل - رودبار بالاخره شکسته شد. آزادراه منجیل - رودبار باقیمانده آزادراه
قزوین - رشت است که به دلیل شرایط خاص خود با برخورداری از تونلها و پلهای زیاد یکی از پیچیدهترین آزادراههای کشور محسوب میشود، زیرا این آزادراه از کنار بافت شهری و بالای رودخانه عبور میکند و به همین دلیل جزو دشوارترین آزادراهها به شمار میرود.
این آزادراه 8.2 کیلومتر است و بیش از ۷۰ درصد مسیر آن را پل، تونل و دیوارسازی تشکیل میدهد. با توجه به کوهستانی و صعبالعبور بودن منطقه، حجم و نوع کار مهندسی این آزادراه از طرحهای بزرگ و اساسی کشور محسوب میشود. آزادراه منجیل - رودبار پس از گذشت ۱۲ سال بالاخره در دولت سیزدهم به ایستگاه پایانی رسید و افتتاح شد و در آستانه ماه مبارک رمضان تحویل مردم شده و زیر بار ترافیکی خواهد رفت. آزادراه منجیل - رودبار بخشی از کریدور آزادراهی شمال - جنوب و شاهراه حیاتی ارتباط از پایتخت و استانهای همجوار به استان گیلان است که بخش اعظم آن طی سالهای گذشته به بهرهبرداری رسیده بود و با تکمیل ۸ کیلومتر دیگر آن، حدفاصل منجیل تا رودبار، شاهد کاهش زمان سفر، مصرف سوخت و استهلاک خودرو در این محور خواهیم بود. آزادراه منجیل - رودبار همچنین منجر به کاهش بار ترافیکی و روانسازی ترافیک به شمال کشور میشود. این آزادراه یکی از ابرپروژههای آزادراهی کشور است که گلوگاه ترافیکی آزادراه قزوین - رشت در محدوده شهر رودبار را مرتفع کرده و سفر ایمن و کوتاهتر را در کریدور شمال - جنوب کشور برای بومیان این منطقه و مسافران فراهم میکند.
به گزارش «وطن امروز» دیروز آزادراه منجیل - رودبار به طول 8.2 کیلومتر با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهوری افتتاح شد.
این آزادراه سومین وعده دولت در افتتاح مسیرهای آزادراهی کشور پس از افتتاح آزادراه شیراز - اصفهان به عنوان طولانیترین و منطقه ۲ آزادراه تهران - شمال به عنوان سختترین پروژههای آزادراهی کشور محسوب میشود. آزادراه منجیل - رودبار بخشی از آزادراه قزوین - رشت است و بهرهبرداری از آخرین بخش این آزادراه، موجب رفع گلوگاه ترافیکی بین پایتخت و استان گیلان است و با افتتاح آن هموطنان در ایام نوروز میتوانند به راحتی از این مسیر عبور میشود.
به گفته خیرالله خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، این آزادراه به دلیل واقع شدن در منطقه کوهستانی سرتاسر پل و تونل و دیوارسازی است و به دلیل عبور بخشی از محور از مناطق مسکونی و لزوم حفظ بافت منطقه، با پیچیدگیهایی همراه بود. اعتبار هزینهشده برای ساخت این آزادراه ۲۰ هزار میلیارد ریال و ارزش روز آن معادل ۵۵ هزار میلیارد ریال است.
* مشکلات ترافیکی با افتتاح آزادراه منجیل - رودبار برطرف شد
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه بخشی از مشکلات ترافیکی با افتتاح آزادراه منجیل - رودبار برطرف میشود، گفت: این مسیر با دستور رئیسجمهوری مبنی بر گشایش 8 کیلومتر باقیمانده آزادراه قزوین - رشت قبل از سال جدید انجام شد تا مردم بتوانند در نوروز امسال از مزایای این مسیر بهرهمند شوند.
مهرداد بذرپاش در سفر به استان گیلان و افتتاح آزادراه منجیل - رودبار با اشاره به اینکه تردد در این مسیر سبب گلایهمندی مردم و ترافیک چند ساعته میشد که هم اینک با بهرهبرداری از این مسیر شاهد رفع مشکلات خواهیم بود، گفت: منابع خوبی برای تکمیل آزادراه قزوین - رشت برای رفع مشکلات مردم و ساخت این پروژه در دولت در نظر گرفته شد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: آزادراه منجیل - رودبار به طول بیش از ۸ کیلومتر دارای بیش از ۵ کیلومتر تونل و پل در این مسیر است که بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده و ارزش روز آن معادل ۵۵ هزار میلیارد ریال است.
عضو دولت سیزدهم با بیان اینکه در مسیر برگشت ملاحظات اجتماعی مردم منطقه در نظر گرفته شده است، توضیح داد: علاوه بر تلاش برای حل مشکل ترافیک در این مسیر مهم کشور، درصدد هستیم اشتغال و کسبوکار مردم منطقه به خطر نیفتد، بنابراین قرار شد مسیر برگشت از همان مسیر سابق باشد.
بذرپاش تاکید کرد: این مسیر با دستور رئیسجمهور مبنی بر گشایش 8 کیلومتر باقیمانده آزادراه قزوین - رشت قبل از سال جدید انجام شد تا مردم بتوانند در نوروز امسال از مزایای این مسیر بهرهمند شده و از ترافیکهای سنگین آن خلاصی یابند.
آزادراه منجیل - رودبار سومین وعده دولت سیزدهم در مسیرهای آزادراهی است، پروژهای که یک گره بزرگ ترافیکی در مسیر بزرگراه تهران - رشت را برطرف میکند. این پروژه به لحاظ فنی، ابنیه و مهندسی جزو پروژههای سخت آزادراهی کشور محسوب میشود. از این مسیر 8.2 کیلومتری؛ ۵ کیلومتر پل و تونل است و طولانیترین پل بزرگراهی به طول هزار و ۲۵۰ متر را در خود دارد.
آزادراه قزوین - رشت در مجموع حدود ۱۳۸ کیلومتر است که ۱۲۶,۷ کیلومتر از آن شامل ۳۱,۵ کیلومتر از امامزاده هاشم تا شمال رودبار و ۹۵ کیلومتر از جنوب منجیل تا قزوین تا حوالی سال ۱۳۹۰ احداث شد و حدود 3.2 کیلومتر آن اواخر سال ۹۵ به بهرهبرداری رسید. پروژه آزادراه قزوین - رشت از سال ۱۳۹۸ شروع شده و تا شروع دولت سیزدهم ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و طی ۲ سال اخیر با همه تنگناها و محدودیتهای مالی دولت به انجام رسید.
* پروژه نیمهتمام آزادراه منجیل - رودبار در دولت سیزدهم تکمیل و بهرهبرداری شد
معاون اجرایی رئیسجمهوری تکمیل و افتتاح پروژه نیمهتمام آزادراه منجیل - رودبار را در دولت سیزدهم یکی از تلاشهای دولت برای رفع مشکلات ترافیکی در یکی از استانهای پرترافیک کشور برشمرد. محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهور در مراسم افتتاح آزادراه منجیل - رودبار اظهار کرد: توجه ویژه رئیسجمهوری در مجموعه مصوبات سفر استانی و دستورات میدانی وی در این پروژه راهگشا بود. اگر روال عادی تزریق منابع اتفاق میافتاد، سالها طول میکشید اما تلاش شد در ۲ سال گذشته با تامین این منابع پروژه آزادراه منجیل - رودبار به انجام برسد.
وی با اشاره به اهمیت پروژه تکمیل آزادهراه منجیل – رودبار (8 کیلومتر باقیمانده آزادراه قزوین - رشت) افزود: این پروژه مهم اقتصادی، ترافیکی، اجتماعی و حملونقلی به پایان رسیده و خوشحالیم که یک طرح نیمهتمام دیگر تکمیل شد و به بهرهبرداری رسید.
معاون اجرایی رئیسجمهوری با بیان اینکه این پروژه مهم نیمهتمام، گله و نارضایتی زیادی به همراه داشت، عنوان کرد: چندین بار ساعتها در این گره ترافیکی ماندم، ضمن اینکه این مشکل ترافیکی، موجب نارضایتی مردم شده بود.
وی با اشاره به ویژگیهای این آزادراه با بیان اینکه از نظر فنی ابنیه، پل و دیوارهگذاری پروژهای پرحجم، سنگین و بسیار مهم است، افزود: این پروژه در این ایام قبل از نوروز بهرهبرداری شد تا مردم بتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.
منصوری بیان کرد: حق این بود رئیسجمهوری در این مراسم حضور مییافت که باید به بعد موکول میشد اما با تاکید رئیسجمهوری مبنی بر اینکه حتما قبل از نوروز این پروژه به بهرهبرداری برسد، این افتتاح انجام شد تا تعطیلات نوروز به کام مردم شیرین شود.
منصوری با اشاره به تصمیم و پیگیری جهادی رئیسجمهوری برای افتتاح این پروژه مهم، از زحمات وزیر راه و شهرسازی، پیگیریهای مدیرعامل زیرساخت، استاندار گیلان، پیمانکاران و همه کسانی که برای انجام این پروژه تلاش کردند، قدردانی کرد.
* عبور از آزادراه منجیل - رودبار در نوروز رایگان است
یک مقام مسؤول در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل از امکان تردد رایگان در آزادراه منجیل - رودبار برای ایام نوروز خبر داد. میلاد دوستی، مجری آزادراه منجیل-رودبار گفت: طبق تصمیم اتخاذ شده، تردد در آزادراه منجیل-رودبار در ایام نوروز رایگان است و نرخ عوارضی در آینده اعلام میشود.
وی افزود: طبق محاسبات انجام شده در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، استفاده از آزادراه منجیل - رودبار تقاضا برای سفر را ۴۵ درصد افزایش میدهد.
دوستی با اشاره به دلایل افتتاح باند رفت آزادراه منجیل-رودبار گفت: در مطالعات این آزادراه باند رفت و برگشت دیده شد و عملیات اجرایی نیز بر اساس همین مطالعات انجام گرفت اما با توجه به اینکه حجم ترافیک عبوری در این آزادراه بیشتر بر روی باند رفت است و ملاحظات منطقهای نیز مدنظر مسؤولان استانی و مقامات دولتی قرار داشت، تصمیم برآن شد باند برگشت پس از هماهنگی با مسؤولان منطقه باز شود.
مجری آزادراه منجیل - رودبار با اشاره به مشخصات فنی این پروژه گفت: آزادراه منجیل-رودبار ۸۲۰۰ متر است که ۷۰ درصد آن از پل و تونل (ابنیه فنی) تشکیل شده است و ۱۰۰ درصد از کوهستان عبور میکند. در طول مسیر 8.2 کیلومتری آزادراه 2 دستگاه تونل به طول ۹۲۷ متر و ۸ دستگاه پل به طول ۱۲۱۶ متر احداث شده است که با در نظر گرفتن سختیهای عملیات اجرایی در محدوده شهری و دسترسی به محل پروژه بویژه در تونلها از نمونههای قابل ذکر در پروژههای راهسازی است.
وی در ادامه بیان کرد: در ساخت بعضی از پلهای مسیر از تیرهای پیشتنیده با دهانه ۴۰ متر و در ساخت پلهای روی رودخانه سفیدرود از ۳۰۰ دستگاه شمع استفاده شده است.
دوستی ساخت پل شماره ۶ این آزادراه به طول ۳۳۰ متر را یکی از موارد خاص در ساخت ابنیه این مسیر آزادراهی دانست و خبر داد: این پل که ارتفاع دهانه میانی آن به ۱۳۵ متر میرسد یکی از بزرگترین پلهای طره آزاد کشور است که با توجه به توپوگرافی منطقه به منظور کاهش اثرات زلزلههای احتمالی با استفاده از تکیهگاه غلتکی برای نخستین بار در کشور احداث شده است.
وی با تاکید بر اهمیت آزادراه منجیل - رودبار در تکمیل کریدور آزادراهی شمال - جنوب کشور بیان داشت: این آزادراه یکی از 4 مسیر عبوری از رشتهکوه البرز است که دسترسی مناطق مرکزی و پایتخت را به استان گیلان و غرب دریای خزر فراهم میکند و نقش موثری در حملونقل کالا و مسافر، کاهش زمان سفر و صرفهجویی در مصرف سوخت دارد.
مجری ساخت آزادراه منجیل – رودبار گفت: ساخت این آزادراه بهرغم کوتاه بودن طول مسیر به دلیل عبور از مناطق صعبالعبور البرز و دهلیزتنگ رودخانه سفیدرود یکی از سختترین و چالشبرانگیزترین محورهای آزادراهی کشور محسوب میشود.
***
تشریح جزئیات ساخت آزادراه منجیل - رودبار از زبان معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با «وطن امروز»
آزادراهی برای کریدور شمال - جنوب
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، در گفتوگو با «وطن امروز» درباره آزادراه منجیل - رودبار گفت: یکی از آزادراههای مهم کشور که بخشی از کریدور شمال - جنوب است و مرکز کشور را در شاخه شمال غربی به استانهای شمالی بویژه گیلان وصل میکند، آزادراه قزوین -رشت است.
خیرالله خادمی افزود: طول این آزادراه 138 کیلومتر است که در میانه آن محدوده منجیل - رودبار قرار دارد. باید توجه داشت که این محدوده منطقهای مسکونی و محل اشتغالزایی و فروش محصولات محلی بود و امکان آن وجود نداشت که پروژه بهسرعت پیگیری شود. ما باید مسائل مربوط به زندگی اهالی این منطقه را نیز در نظر میگرفتیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به دلیل موقعیت جغرافیایی و جنس خاک، احتیاج بود زیرساختهای لازم در این رابطه احصا شود. خاک این منطقه مناسب زیر بار رفتن چنین پروژهای نبود، بنابراین اقدامات لازم برای زیرسازی پروژه انجام شد. ساختن این محدوده به عنوان یک گره برای این آزادراه 138 کیلومتری در کل مسیر بود و باعث توقف و مشکلات متعددی برای مردم شده بود.
خادمی گفت: سال 98 با توافق به عمل آمده با مردم و مسؤولان منطقه ساخت این آزادراه به صورت باند رفت به دلیل اینکه مشکلی نیز برای اشتغال مردم نداشته باشد در برنامه قرار گرفت و بعد از اتمام طراحی بلافاصله به پیمانکار واگذار شد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور در ادامه اظهار داشت: طول این قسمت از آزادراه 8.2 کیلومتر است و هدف دور زدن شهر منجیل و رودبار است که از طریق تونلها و پلهایی که احداث شده به خارج از مسیر فعلی، ترافیک به بعد از رودبار و بالعکس پایین منجیل منتقل میشود.
وی تصریح کرد: از این مسیر 8.2 کیلومتری حدود 5 کیلومتر تونل و پل است؛ 3 کیلومتر تونل که از زیر خانههای مردم عبور میکند و 2 کیلومتر پل که طولانیترین پل آزادراهی کشور به طول 1200 متر به صورت ممتد در همین آزادراه است احداث شده است.3 کیلومتر باقیمانده نیز دیوارهای حائل بسیار بلندی است که به دلیل نداشتن ارض در حاشیه رودخانه سفیدرود ساخته شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در سرتاسر این مسیر 8.2 کیلومتر سازههای ممتد بتونی و کارهای مهندسی خاص، پیچیده و سختی انجام شده است. با توجه به اینکه منطقه ریزشی بوده است، ساخت تونلها بسیار با کندی، دقت و با بالاترین کیفیت پیش رفت. تمام تلاش مهندسان این بود که امنیت و استحکام در اولویت اصلی باشد.
خادمی با تأکید بر ضرورت توجه به مباحث اقتصادی در تکمیل 8 کیلومتر آزادراه منجیل - رودبار تصریح کرد: به منظور توجه به مباحث اقتصادی مردم منطقه، تنها تکمیل یک باند از این پروژه در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است اما در همین یک باند، مشابه آزادراه تهران - شمال، با نصب علائم و در صورت بروز ترافیک به سمت رفت، خودروها میتوانند از تونل و پلها عبور کنند که این امر منجر به کاهش بار ترافیکی میشود.
به گفته خادمی، هنگام خروج خودروها از 8 کیلومتر آزادراه منجیل - رودبار نیز، در صورت بروز ترافیک و با نصب علائم، امکان دوطرفه شدن و خروج خودروها از تونل و پلهای موجود امکانپذیر بوده و مشکلی در این باره وجود ندارد.
وی تکمیل 8 کیلومتر آزادراه منجیل - رودبار را یکی از سختترین پروژههای وزارت راه دانست و تصریح کرد: وجود تونل و پلهای بسیار در مسیر این پروژه بر سختی تکمیل آن افزوده است، زیرا بخش زیادی از این پروژه را تونل و پل تشکیل میدهد اما با تلاشهای انجام شده تمام پل و تونلها احداث شده و تنها ۲۷۰ متر لایرینگ یکی از تونلها باقی مانده است.
خادمی آزادراه منجیل - رودبار را بخشی از آزادراه قزوین - رشت دانست و بیان داشت: بهرهبرداری از آخرین بخش این آزادراه، موجب رفع گلوگاه ترافیکی بین پایتخت و استان گیلان است و با افتتاح آن هموطنان در نوروز میتوانند به راحتی از این مسیر عبور کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این آزادراه به دلیل واقع شدن در منطقه کوهستانی سرتاسر پل، تونل و دیوارسازی است و به دلیل عبور بخشی از محور از مناطق مسکونی و لزوم حفظ بافت منطقه با پیچیدگیهایی همراه بود. معاون وزیر راه و شهرسازی امسال را سال طلایی تکمیل شبکه آزادراهی کشور دانست و گفت: با بهرهبرداری از ۲۴۲ کیلومتر آزادراه از ابتدای سال جاری تاکنون متوسط سالانه ساخت آزادراهها که در گذشته ۹۰ کیلومتر بوده است 2.7 برابر رشد کرده که رقم قابل توجهی است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه، طول شبکه آزادراههای کشور را ۳ هزار کیلومتر اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان تردد جادهای کشور از طریق شبکه آزادراهی کشور است و تکمیل شدن آن برای افزایش ظرفیتهای حملونقلی کشور، کاهش سوانح جادهای و افزایش ایمنی یک ضرورت ملی محسوب میشود.
وی اظهار داشت: در این راستا ۳ هزار کیلومتر مسیر آزادراهی دیگر نیز در دست اجرا، مطالعه یا آماده سرمایهگذاری است تا ظرفیتهای حملونقل شبکه آزادراهی کشور بویژه در کریدورهای ترانزیتی افزایش یابد و به دنبال آن توسعه منطقهای در درجه اول و توسعه اقتصادی ایجاد شود.
ارسال به دوستان
یادداشت
تقدیر از «رزم» ارتش و سپاه
مهدی بختیاری: فرماندهان ارتش و سپاه روز یکشنبه به دریافت مدال فتح از سوی فرمانده معزز کل قوا مفتخر شدند. مدال فتح یکی از عالیترین نشانهای موجود در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که سابقه آن به سالها قبل و بویژه بعد از پایان جنگ تحمیلی 8 ساله بازمیگردد اما نشانها و مدالهای نظامی در ایران، سابقهای قدیمیتر هم دارند.
با تشکیل قوای نظامی و ارتش در ایران، مدال و نشان به فرماندهان و رزمندگانی که در میادین نبرد جانفشانی کرده و دستاوردهای خاصی داشتند، اهدا میشد که بیشتر مرتبط با سلایق فردی افراد و فرماندهان عالیرتبه و شخص اول کشور بود.
با ساختارمند شدن نظام در کشور، اهدای این نشانها نیز اصولیتر و مستندتر شد و با پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی، ضمن منسوخ شدن بسیاری از نشانهای دوران ستمشاهی، عناوین جدیدی در قالب نشان برای قدردانی از تلاشها و مجاهدتهای رزمندگان اسلام طرحریزی شد و ستاد کل نیروهای مسلح، دستورالعمل مشخصتری برای اهدای نشانهای نظامی (چه در عرصه رزمی و چه پشتیبانی) تدوین کرد.
در نخستین اقدام، 5 مهر ۶۸ (همزمان با سالروز شکست حصر آبادان) نشانهای فتح در ۳ سطح یک، ۲ و ۳ به فرماندهان سپاه و ارتش، فرماندهان قرارگاهها، لشکرها، تیپها و خلبانانی که در جنگ افتخارآفرینی کرده بودند اعطا شد.
نشان فتح که از جمله نشانهای نظامی جمهوری اسلامی ایران است، به عنوان سپاسگزاری و قدردانی به عزیزانی که خدمات بزرگ و ارزنده در طول جنگ از خود نشان دادهاند، داده میشود.
رهبر معظم انقلاب در همان مراسم با اشاره به ضرورت اعطای این نشان، تصریح کردند: این سنت مطلوب، قدردانی مشخص و معین از کسانی است که فداکاریهای آنان در جبهههای جنگ موجب پیروزیهایی شده است و برای همیشه نام آنها را در تاریخ ثبت خواهد کرد. ایشان فرمودند: آنچه از همه مهمتر است تلاشها و جهادهای صادقانه و خالصانهای است که نزد خداوند متعال همیشه محفوظ مانده و از بین نخواهد رفت و خداوند به آنان پاداش نیکو خواهد داد. طرح نشان فتح از 3 برگ درخت نخل و گنبد مسجد جامع خرمشهر و نیز پرچم جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است.
همانطور که گفته شد، نشان فتح در 3 درجه است که به عنوان سمبل عملیات پیروزمندانه رزمندگان اسلام در فتح خرمشهر انتخاب شده تا به فرماندهان این عملیات و سایر عملیاتهای موثر اهدا شود.
ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول سالهای گذشته اقدامات و دستاوردهای بزرگی داشتند اما باید دید کدام دستاورد خاص در حوزه میدانی و رزمی (با توجه به اینکه فتح در عرصه رزمی داده میشود) توانسته نظر خاص ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده معظم کل قوا را به خود جلب کند.
عملکرد سپاه پاسداران در حوزههایی نظیر افزایش عمق استراتژیک کشور و مقابله با اقدامات تروریستی و ضدامنیتی و ایجاد بازدارندگی فعال در برابر تهدیدات مختلف خارجی در کنار افزایش توان رزمی نیروهای مختلف بویژه در عرصه دریا و هوافضا و نیز عملکرد ارتش جمهوری اسلامی ایران در گسترش ماموریت برخی نیروهایش نظیر نیروی دریایی که نمونه بارز آن ماموریت تاریخی ناوگروه 86 نداجا (در سفر به دور کره زمین) بود، گوشههایی از کارنامه این ۲ فرمانده (سردار سرلشکر حسین سلامی و امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی) است که طی چند سال گذشته صورت گرفته و بسیاری دیگر از ماموریتها نیز ناگفته و گمنام برای عموم باقی مانده است.
اهدای نشان فتح درجه یک به این فرماندهان، در واقع تقدیر از عملکرد این ۲ سازمان است که به صورت نمادین به آنها (به واسطه فرماندهی و مدیریت مطلوب) اعطا شده است. جمهوری اسلامی ایران در غرب آسیا در میانه یک منطقه پرتلاطم و حساس، با خطرات و تهدیدات امنیتی فراوان روبهرو است که بروز و ظهور آنها را در عمده کشورهای همسایه میبینیم، با این حال هیچگاه در طول این چند دهه، جنگ بر کشور عزیزمان سایه نینداخته است (و امیدواریم همیشه همینگونه باشد) و این میسر نبود جز با عملکرد مناسب نیروهای مسلح در ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
در پایان جا دارد یادی کنیم از فرمانده دلیر و محبوب همه این سالها سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه که در میان همه دارندگان نشانها و مدالهای افتخار در نیروهای مسلح، تنها فرماندهی بود که 5 سال قبل در همین روزها، مفتخر به دریافت نشان ذوالفقار (عالیترین نشان نظامی ایران) از دستان مبارک فرمانده معزز کل قوا شد؛ نشانی که بهدرستی و بحق بر سینه او نشست.
ارسال به دوستان
گزارش
بیرغبتی نتانیاهو به آتشبس برای بقای خود
شهاب خادم: ماشین جنگی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم مجعول صهیونیستی در غزه همچنان در حال تاخت و تاز است و به رغم مشکلات داخلی و فشارهای خارجی متوقف نشده است.
این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی به باور بسیاری از استراتژیستهای سیاسی و نظامی موفقیتی در نبرد در غزه نداشته است.
با وجود مشکلات داخلی و فشارهای بینالمللی چرا اسرائیل بر ادامه جنگ پافشاری میکند؟
1- کابینه نتانیاهو از همان آغاز با مصائب متعددی روبهرو بود. انتخاب یک کابینه افراطگرا با وزرای فاسد و لمپنی که اغلب آنها دارای پروندههای قضایی و کیفری بودند از یک سو و ارائه طرحهای جنجالی از جمله طرح اصلاحات قضایی، مخالفتهای زیادی را به دنبال داشت و در نهایت منجر به اعتراضات خیابانی گسترده ضد نتانیاهو شد و او را تا مرز سقوط پیش برد.
2- عملیات توفان الاقصی اگر چه ضربه مهلکی بر حیثیت بنیامین نتانیاهو و دستگاههای امنیتی و نظامی این رژیم وارد کرد اما همزمان به نتانیاهو اجازه داد با استفاده از شرایط به وجود آمده اندکی از زیر بار فشارهای داخلی خلاص شود و با تشکیل کابینه جنگ با حضور برخی چهرههای رقیب مثل بنی گانتس، نیروهای سیاسی را برای جنگ با مقاومت حماس در غزه متحد کند.
3- با گذشت بیش از ۵ ماه از جنگ غزه هیچ یک از وعدههای نتانیاهو مبنی بر پیروزی سریع بر حماس و آزادی اسرای اسرائیلی محقق نشده است. مدیریت ضعیف جنگ، تلفات بالای نظامیان ارتش اشغالگر در نبرد با رزمندگان مقاومت، عدم موفقیت در کشف و تخریب تونلهای حماس، زنده بودن همه فرماندهان حماس و وخامت اوضاع اقتصادی اسرائیل اکنون صدای همه صهیونیستهای مخالف و موافق نتانیاهو را درآورده است. به نظر میرسد ساکنان اراضی اشغالی به این نتیجه رسیدهاند که اهداف آنها با اهداف دولت در جنگ کاملا با یکدیگر متفاوت است و نتانیاهو ادامه جنگ را به ابزاری برای اهداف سیاسی خود تبدیل کرده است.
نتایج نظرسنجی جدید کانال ۱۳ اسرائیل درباره فرسایشی شدن جنگ غزه نشان میدهد اغلب صهیونیستها معتقدند بقای سیاسی نتانیاهو عامل اصلی طولانی شدن جنگ است. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که حامی اصلی اسرائیل در جنگ غزه است نیز با طعنه به نتانیاهو گفته معتقد است رویکرد وی در غزه بیشتر به ضرر اسرائیل است تا به نفع آن؛ اشارهای به تمایل نتانیاهو بر ادامه جنگ به خاطر منافع شخصی.
4- در حالی که شهرکنشینان از جمله خانوادههای اسرای اسرائیلی و نیروهای اپوزیسیون خواستار آتشبس با حماس هستند، ماشین کشتار نتانیاهو در غزه همچنان روشن است و با وجود اعتراضات جامعه بینالمللی و نهادهای حقوق بشری و بینالمللی، چشماندازی برای خروج اشغالگران از غزه وجود ندارد. ممانعت نتانیاهو از توافق آتشبس حتی تعجب متحدان این رژیم از جمله رئیسجمهور آمریکا را نیز در پی داشته است. بایدن هفته گذشته در مقابل خبرنگاران صراحتا از امضای توافق تا قبل از ماه مبارک رمضان خبر داده بود اما مذاکرات در نهایت با شکست مواجه شد.
از طرفی اعضای دولت تلآویو تلاش میکنند حماس را مقصر ناکامی مذاکرات معرفی کنند اما روزنامه صهیونیستی «معاریو» روز یکشنبه به نقل از منابع آگاه دست آنها را رو کرد و نوشت: آنچه موساد درباره بیتفاوتی حماس به توافق تبادل اسرا میگوید، صحت ندارد.
این روزنامه نوشت: آنچه درباره لجاجت حماس و ناکامی مذاکرات گفته میشود به هیچوجه درست نیست و اتفاقا برعکس این مساله صادق است؛ این اسرائیل است که با لجاجت مذاکرات را به بنبست کشانده است.
5- نتانیاهو اکنون در مخمصه بدی گرفتار شده است. عقبنشینی از غزه به عمر سیاسی او پایان خواهد داد و تداوم جنگ خطر نابودی اسرائیل را در پی دارد. رهبران اپوزیسیون اسرائیل که این را به خوبی میدانند هشدار دادهاند آینده اسرائیل هیچ ارزشی برای نتانیاهو ندارد و با ادامه جنگ، او خود و اسرائیل را با هم نابود خواهد کرد.
روزنامه هاآرتص اخیرا در یادداشتی به قلم اسحاق بریک، ژنرال اسرائیلی با تاکید بر ضرورت کنارهگیری سران کنونی رژیم صهیونیستی نوشت: کنار نگذاشتن این مقامات به منزله رسیدن اسرائیل به آخرین روزهای حیاتش است.
6- حمله به رفح آخرین تیر در ترکش نتانیاهو برای طولانی کردن جنگ است. در حالی که صهیونیستها، جامعه بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری منتظر حصول توافق آتشبس هستند، نتانیاهو دستور تهیه طرح تخلیه رفح و عملیات نظامی علیه این شهر کوچک را که میزبان بیش از 1.5 میلیون آواره فلسطینی است، صادر کرده است. با وجود وضعیت آخرالزمانی در غزه و کمبود غذا، آب و دارو و وضعیت فاجعهبار کودکان گرسنه، نتانیاهو گفته عملیات نظامی علیه رفح تحت هیچ شرایطی لغو نخواهد شد.
همانطور که رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه گفته، جنایات نتانیاهو در غزه روی هیتلر را سفید کرده ولی گویا او برای بقای سیاسی حاضر است هر ننگی را به جان بخرد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ «اوپنهایمر» و آنچه نولان از یک جنایت بازسازی کرد در راستای کدام راهبرد آمریکاست؟
اسکار اتمی
* فیلم سفارشی نولان 7 جایزه اسکار را نصیب خود کرد/ * حمایت معنادار عوامل فیلمهای«آناتومی یک سقوط» و «منطقه مورد علاقه» از مردم مظلوم غزه
جی. رابرت اوپنهایمر، نام «پدر بمب اتم» است که «کریستوفر نولان» با اقتباس از زندگی او فیلمی را با نام «Oppenheimer» نویسندگی و کارگردانی کرد. این فیلم سال ۲۰۲۳ اکران شد و در اسکار 2024 در حالی که در ۱۳ رشته نامزد شده بود، توانست ۷ جایزه اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اصلی مرد، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، فیلمبرداری، تدوین و موسیقی فیلم را از آن خود کند. هرچند نولان به داستانگویی پیچیده معروف است و به ریاضیات و متافیزیک علاقه دارد اما این علاقه هیچگاه مانع نشد او فراموش کند که کارگردان است و در نهایت «میخواهد فیلم بسازد» لذا باید روایت کند. نولان در دوازدهمین فیلم خود یعنی اوپنهایمر هم این موضوع را به خوبی رعایت کرده است و بهرغم اینکه در فیلم «اوپنهایمر» برای مخاطبان خود روایتی متفاوت و پیچیده از خلق نظم جدید پدید آورده اما آیا میتوانیم بگوییم «امر واقع» همین بوده است؟
* حتی اشتباهات ما هم در مسیر پیشرفت بوده است!
شاید نخستین سوالی که باید به آن پاسخ داد این باشد: چرا «اوپنهایمر» ساخته شد؟ شاید باید گفت نولان همه آنچه را میخواسته در ابتدای فیلم آورده و در ادامه فیلم تلاش کرده است آن را شرح و بسط بدهد. اوپنهایمر که از سخنرانی «نیلز بور» جا مانده، پتاسیم سیانید را به سیب روی میز استادش تزریق میکند اما کابوسهای شبانه او را دوباره مقابل میز استاد میکشد تا از فاجعهای که در انتظار استادش است، جلوگیری کند و موفق میشود و همانجاست که مسیر جدید علمورزی هم پیش روی او باز میشود! این موضوع در لایه اول بر این مساله متمرکز است که شخص اوپنهایمر به دنبال سوءاستفاده از دانستههای علمی و انتقامگیری نیست، بلکه فردی است در خدمت جامعه خود و امنیت ملی آمریکا. این مساله در ادامه به تصویر کلان از آمریکا تبدیل میشود و به دنبال القای این موضوع است که اساسا آمریکا محلی برای کشف علم است نه استفاده از آن ضد بشریت، حالا اگر لازم باشد از علم بمب هم ساخته میشود؛ ادعایی که صرفا در فیلمهای هالیوود قابل رهگیری است. صفحات تاریخ پر است از جنایتهای آمریکا علیه مردم جهان که به واسطه برخی پیشرفتهای علمی به وجود آمده است، اساسا آمریکا قائل به قدرت است و بازدارندگی را نیز در همین مساله میبیند. در این فیلم نیز به خوبی نشان داده میشود علم در خدمت تولید قدرت آمریکاست.
* عقل منفصل جامعه آمریکا علیه عقل متصل!
ماجرای فیلم اوپنهایمر را وقتی از زاویه بالا نگاه میکنید، به وضوح متوجه نزاع بین جامعه آمریکایی میشوید اما جنس این نزاع چیست؟ یک سیاستمدار و یک دانشمند با یکدیگر اختلافات مبنایی دارند؛ نولان جامعهای را نمایش میدهد که سیاستمدارها بمب را رها میکنند و دانشمندان بمب میسازند! روزهای رنج و پشیمانی دانشمند آمریکایی و سیاستورزی سیاستمداران برای توضیح نوع راهبرد آمریکا برای مدیریت جهان است و «عمل غیرانسانی» برای پیروزی و این یک راهبرد تلخ اما واقعی به شمار میرود. در فرآیند ساخت و پرتاب بمب اما نکتهای مهم نهفته است، سیاستمدارهایی که منافع آمریکا را بر قدرتطلبی ترجیح میدهند، مغلوب دانشمندانی میشوند که در حال پیشبرد علم هستند! علم بد نیست؛ حتی اگر کشتاری بیرحمانه را رقم بزند. علم در اینجا زمینهای است برای برقراری نظمی جدید، حالا شاخصهای این نظم را چه کسی مشخص میکند؟ مشخصا آمریکا! فیلم اوپنهایمر تلاش میکند نشان دهد اگر سیاستمدارها در راستای قدرتطلبی خود از جایگاهشان سوءاستفاده کنند بد است اما کسی نباید سوءظن نسبت به ماهیت بمب اتم و سازندگان آن داشته باشد، چرا که این بمب در زمان خود جان سربازان را نجات میدهد و مانع ادامه جنگ میشود! فیلم تلاش میکند بگوید یک مخترع سیاستمدار الزامات و نیازها را میبیند، لذا اینکه بمب اتم را چه کسی بسازد یا چطور از آن استفاد کند مساله است! از نظر آنها دانشمندان وظیفه مهمی برعهده دارند، وظیفه اختراع و پیشرفت، و سیاستمدار باید تصمیمش را بگیرد اما این موضوع چندان هم مهم نیست، چرا که سیاستمدار خطاکار در نهایت مغلوب محاسبات دانشمندان میشود. همه چیز محاسبهگرانه است. بشر محاسبهکننده، همه چیز را محاسبه میکند و کسی نمیپرسد عیار جان انسانها را چطور محاسبه میکنید؟ یا چرا پس از سالها کسی بابت این فاجعه عذرخواهی نمیکند؟
اوپنهایمر آمده تا بگوید اگر بمب اتم ساخته شد برای برقراری نظم بوده و لطفا کسی از زرادخانههای آمریکا سوءبرداشت نکند! اوپنهایمر در واقع تصویرکننده ایده «تمدن علیه توحش» است. از نظر آنها همواره عدهای وحشی در دنیا وجود دارند که باید نظم جدید را میپذیرفتند اما چون نپذیرفتند ما آنها را سر جایشان نشاندیم! این اثر مکررا تاکید دارد که شما هم باید این نظم جدید را بشناسید، این نظم جدید محاسبهگر است، نه اخلاقگرا و بشردوستانه.
* باید نظم جدید برقرار میشد!
اوپنهایمر نیامده است شما را سرگرم کند، هرچند در این موضوع کاملا موفق بوده است. فیلم آنقدر پیچیدگی دارد که برای مخاطب بیرونی داستانی پرپیچ و خم است تا ماجرایی سرگرمکننده اما نولان به خوبی موفق میشود شما را در هزارتوی روایت ببرد، وارد نزاعهای متعدد کند، نظمی را بشکند و نظمی جدید را خلق کند. کلودی لوی اشتراوس در این رابطه معتقد است: «داستانها با مطرح کردن نزاع میان ۲ عنصر یا کیفیتی که شخصیتها باید آنها را حل کنند، از یک مرحله به مرحله بعد حرکت میکنند. این جنگ میان ۲ طرف، به روایت سازمان میبخشد» و نولان به خوبی توانسته این مساله را رعایت کند. درگیری آمریکا با آلمان و ژاپن نیز از همین جنس روایت میشود.
درگیری مکرر اوپنهایمر به عنوان فردی رنجکشیده و پشیمان بین وی و سیاستمداران از جنس همین نوع روایت است. نولان ابایی ندارد که بگوید اوپنهایمر یهودی بوده است، او را آزادانه در هر نقطهای از جهان حرکت میدهد و ناگهان در آمریکا فرود میآورد. در روزگار فیزیک کوانتوم و در جهان خداناباوری غرب، طرح بحثهای هستیشناختی از سوی نولان کمی غریب به نظر میرسد اما اوپنهایمر با رئیسجمهور هم اختلافنظر دارد و ترتیبی میدهد تا سیاستمداری قدرتطلب به کابینه راه نیابد! در فیلم نشان داده میشود اوپنهایمر دانشمندی است که حتی احزاب را هم کشف میکند ولی جذب آنها نمیشود، سیاستورزی میکند اما سیاستمدار نمیشود و او در نهایت به عنوان «نماد آمریکا» معرفی میشود. در این مسیر حتی بهانه «یهودستیزی» هم ابزار حرکت آمریکا به سوی این نظم جدید میشود. ناگهان نظم جدید برقرار میشود ولی آنها نباید متوقف شوند!
* دنیا به کدام سو میرود؟!
فیلم اوپنهایمر در نهایت در پاسخ به همه انتقادات جامعه جهانی به بمبهای آمریکایی میخواهد بگوید «ناچاریم»! برای آنها همواره یک تهدید بیرونی وجود دارد که یک آمریکای خودساخته ناچار است با آن مبارزه کند. حتی زمانی که آلمانها در جبهه جنگ شکست میخورند این فرآیند متوقف نمیشود تا زمانی که بمب اتم به شکل یک سلاح کشتار جمعی بر سر مردم ژاپن فرود آید. در تمام لحظات فیلم میتوانید ببینید از پروژه ساخت بمب اتم به عنوان «یک دستاورد علمی» یاد میشود و دوباره در برابر این «ناچاری» یک شوروی خلق میشود! در بخشی از فیلم به خوبی گنجانده شده که اوپنهایمر خطاب به رئیسجمهور آمریکا میگوید «حس میکنم دستم به خون آلوده است» و این مساله تاکیدی است بر همان عقل منفصل محاسبهگر که میخواهد دنیا را نجات بدهد و صلح برقرار کند و شما با این پاسخ روبهرو هستید که بمب اتم ابزار علمی بود و رئیسجمهور آمریکا در یک جنگ واقعی آن را بر سر ژاپن پرتاب کرد و کسی از این موضوع ناراحت و نگران نیست. فیلم در نهایت به این سمت میرود که این سلاح نباید به عنوان جنگافزار در دنیا وجود داشته باشد، در واقع در حال تاکید بر این گزاره است: «حالا که بمب اتم در اختیار ما است» دیگران نباید داشته باشند. حالا سیاستمدار بازمانده از کابینه با این جمله مواجه است: «جی رابرت اوپنهایمر. استراوس [سیاستمدار و نامزد کابینه] باهاش جنگید و آمریکا پیروز شد» و حتی پای «جان اف کندی» هم به موضوع باز میشود!
* امر واقع چه میشود؟
به نظر میرسد در پایان باید به این سوال پاسخ دهیم: «چگونه ارزیابی کنیم چه چیزی واقعیت است؟» برخی میگویند هیچ بازنمایی از واقعیت نمیتواند واقعی باشد؛ همه بازنماییها تولید فرآیند گزینش هستند که برخی از جنبههای واقعیت را میپذیرند و بقیه را پس میزنند. گروهی دیگر میگویند واقعیت اجتماعی وجود ندارد و میتوانیم به وسیله آنها درباره بازنمایی رسانهای قضاوت کنیم و متاسفانه ما امروز در رسانهها شاهد قدرت کسانی هستیم که معتقدند واقعیت عینی وجود ندارد. از منظر آنها، «بازنمایی خود واقعیت است». اوپنهایمر یک پیام خطرناک برای همه دارد: هنر توجیه فاجعه؛ هنری که قتل همزمان صدها هزار نفر را با طرح معادلات پیچیده، موجه میکند و این قتلعام غیرانسانی را در مسیر انسانیت و توسعه نیز میداند؛ هنری که اسکار نیز به فرموده، خود را مدهوش آن نشان میدهد و میشود آنچه صبحگاه دوشنبه در لسآنجلس اتفاق افتاد.
صفحه 8 را بخوانید
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|