|
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جمعه سابق همدان
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت عالم بزرگوار حجتالاسلاموالمسلمین طاها محمدی، امام جمعه سابق همدان را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است: درگذشت عالم بزرگوار جناب حجتالاسلاموالمسلمین آقای شیخ غیاثالدین طاها محمدی رحمتاللهعلیه را به خاندان و بازماندگان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم. امامت جمعه همدان همراه با فعالیتهای علمی، اجتماعی و سپس امامت جماعت در تهران همزمان با عضویت در مجلس خبرگان از جمله سوابق و فعالیتهای این عالم متعهد و صبور است که مایه علو درجات ایشان خواهد بود، انشاءالله. رحمت و مغفرت الهی برای آن مرحوم مسألت میکنم.
* پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت همسر صبور شهید سپهبد صیاد شیرازی
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی، درگذشت همسر صبور شهید سپهبد صیادشیرازی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است: خاندان محترم امیر شهید بزرگوار، سپهبد صیادشیرازی رضواناللهعلیه، درگذشت همسر صبور و رنجدیده آن شهید عزیز را به همه بازماندگان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان طلب میکنم.
***
مخبر با خانواده شهید رئیسی دیدار کرد
محمد مخبر شامگاه شنبه با حضور در منزل شهید آیتالله رئیسی، ضمن ابراز همدردی مجدد با خانواده ایشان، با برشمردن برخی ویژگیها و ابعاد شخصیتی رئیسجمهور شهید، شوق خدمت به مردم را مهمترین و برجستهترین خصوصیت وی دانست و گفت: حضور حماسی و معنادار مردم در تشییع پیکر شهید آیتالله رئیسی سطح محبوبیت و مقبولیت او را در میان آحاد مردم به تصویر کشید و نشان داد نزد مردم هیچ عمل صالحی بالاتر از خدمت و تبعیت از رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی نیست. کفیل ریاستجمهوری با بیان اینکه شهید آیتالله رئیسی برای خدمت به مردم و گرهگشایی از مشکلات کشور شب از روز نمیشناخت، افزود: قرار و آرام او وقتی بود که برای رسیدگی به مطالبات مردم در میان آنان حضور داشت، یا شاهد به ثمر نشستن طرحها و پروژههایی بود که برای آرامش و رفاه مردم اجرا شده بودند. مخبر یکی دیگر از ویژگیهای برجسته شهید آیتالله رئیسی را عدالتخواهی ایشان عنوان کرد و اظهار داشت: شهید آیتالله رئیسی تاکید داشت که از نزدیک مشکلات را شناسایی و به شکل میدانی برای حل آنها اقدام کند و در همین راستا سفرهای پرشماری به نقاط مختلف کشور داشت و البته اولویت وی سفر به استانهای کمبرخوردارتر بود اما با این وجود تمرکز بر مسائل کلان کشور هیچگاه ایشان را از رسیدگی به مسائل و مشکلات جزئی و موردی مردم غافل نکرد.
***
نامزدها از سخنان انتخاباتی نادرست درباره شهید سلیمانی بپرهیزند
خانواده شهید حاجقاسم سلیمانی در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در بیانیهای بر پرهیز از درگیریهای تنشزا، بیهوده و بیحاصل توسط نامزدهای انتخاباتی تأکید کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: چنانچه نامزدها، طرفداران و علاقهمندان آنان قصد دارند در این رقابت از شهید عزیزمان سخن بگویند، توجه خود را معطوف به تبیین اندیشه، اصول و مبانی مکتب حاجقاسم کنند و از بیان سخنان نادرست، بپرهیزند. شهید سلیمانی سرمایهای ملی و فراجناحی است مردم نیز ایشان را با این ویژگی میشناسند و انتظار دارند در رقابتهای انتخاباتی، این مهم ملاحظه و رعایت شود.
***
۵ مدیر ناکارآمد در مازندران جابهجا شدند
محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهور در پایان بازدید از مرکز مقابله با فساد نهاد ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران یکی از سرفصلهای آیتالله شهید رئیسی را مبارزه با فساد برشمرد و گفت: بسیاری از مسیرهای فرار مالیاتی با دستور آیتالله رئیسی، بسته و به نفع مردم در این حوزه جمعبندی شد. سامانههای مختلفی در حوزههای بازار، انبارداری و حملونقل و نظایر آن اجرایی شد که شفافیت را بیشتر کرد. معاون اجرایی رئیسجمهور یادآور شد: اصرار بر حذف فرآیندهای دستوپاگیر و ایجاد شفافیت در گمرک کمک کرد مبارزه با فساد با اثرگذاری بالا در این بخش پیگیری شود و پیش رود. در فرآیند اخذ مجوزها اتفاقات بعضا ناخوشایندی در دستگاهها رخ میداد اما با تدبیر آیتالله رئیسی سامانه جامع مجوزها ایجاد و عملیاتی شد که برای مردم رضایت بزرگی به همراه داشت.
منصوری همچنین در پاسخ به پرسشی درباره موضوع گشت ارشاد مدیران اظهار کرد: گشت ارشاد مدیران با جدیت دنبال میشود و شهید رئیسی هم بر این امر تاکید داشت. هر گزارشی برسد پیگیری میشود. ما از مسیرهای مختلف این هدف را دنبال میکنیم. ۴ تا ۵ دستگاه نظارتی و اطلاعاتی داریم که این گزارشها را جمعآوری و جمعبندی میکنند. به علاوه نیروهای معتمد و متدین در استانها هستند که از عملکرد دستگاهها تحلیل میدهند و بازرسی ریاستجمهوری هم این موارد را بررسی میکند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در زمینه گشت ارشاد مدیران گفت: هر مدیری که مسیر دولت را با جدیت پیگیری میکند باید از او تقدیر کرد اما اگر به هر دلیلی نقصی وجود دارد و باید تجدیدنظر شود هیچ ملاحظهای وجود ندارد. در استانهایی از جمله خوزستان و بوشهر تعدادی از مدیران جابهجا شدند، در مازندران نیز تقریبا ۱۰ مدیر قرار بود جابهجا شوند که امروز اعلام کردند ۵ مدیر جابهجا شدهاند و ۵ مدیر دیگر هم در حال جابهجایی هستند. معاون اجرایی رئیسجمهور تاکید کرد: اگر احراز و قطعی شود تخلف و کوتاهی از سوی یک مدیر انجام شده و این جمعبندی هم انجام شود که مدیر باید جابهجا شود هیچ ملاحظهای نداریم و این جابهجایی انجام میشود.
ارسال به دوستان
امیر واحدی: بسیاری از کشورها خواهان پهپادهای ایرانی هستند
امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی در جمع کارکنان گردان پهپادی پایگاه شکاری شهید یاسینی گفت: کشور ما دارای یک موقعیت ممتاز و راهبردی است که در طول تاریخ همواره با تهدیدهای زیادی روبهرو بوده است. وی افزود: بسیاری از کشورها خواهان پهپادهای ایرانی هستند.
ارسال به دوستان
پس از بررسی و تصمیمگیری در شورای نگهبان، وزارت کشور اسامی داوطلبان احراز صلاحیت شده برای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد
ترکیب رقابت
گروه سیاسی: وزارت کشور بر اساس فرآیند قانونی انتخابات ریاستجمهوری پس از دریافت اسامی داوطلبان احراز صلاحیتشده آنها را معرفی کرد. بر اساس، اطلاعیه وزارت کشور درباره داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، اسامی افراد احراز صلاحیتشده بدین شرح است: ۱- مسعود پزشکیان، ۲- مصطفی پورمحمدی، ۳- سعید جلیلی، ۴- علیرضا زاکانی، ۵- سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی و ۶- محمدباقر قالیباف.
مسعود پزشکیان: متولد ۷ مهر ۱۳۳۳ شهرستان مهاباد استان آذربایجان غربی است. پزشکیان در دولت دوم محمد خاتمی وزیر بهداشت بود و در دورههای هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت مستمر به عنوان نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی حضور داشته است. او همچنین در مجلس دهم، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی بود. وی در انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم نیز ثبتنام کرد اما شورای نگهبان صلاحیت او را احراز نکرد.
مصطفی پورمحمدی: متولد ۳ دی ۱۳۳۸ است. او فعالیت خود را از سال ۱۳۵۸ به عنوان دادستان انقلاب اسلامی آغاز و تا سال ۱۳۶۵ بهعنوان دادستان خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و خراسان فعالیت کرد. وی از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸ قائم مقام وزیر اطلاعات بود. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ وزیر کشور دولت نهم بود و از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ ریاست سازمان بازرسی کل کشور را برعهده گرفت. پورمحمدی سال ۱۳۹۲ با روی کار آمدن دولت یازدهم به مدت 4 سال وزیر دادگستری شد. وی هماکنون به عنوان دبیرکل جامعه روحانیت مبارز فعالیت میکند و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی نیز هست.
سعید جلیلی: متولید ۱۳۴۴ در مشهد است. جلیلی از سال ۱۳۸۶ تا ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس گروه مذاکرهکننده هستهای ایران با کشورهای غربی بود. در سال ۱۳۹۲ در یازدهمین دور انتخابات ریاستجمهوری نامزد شد و بیش از ۴ میلیون رای کسب کرد و نفر سوم شد. جلیلی از همان سال عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی است. وی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ به عنوان کاندیدا ثبتنام کرد و 2 روز پیش از برگزاری انتخابات به نفع آیتالله شهید سیدابراهیم رئیسی از شرکت در انتخابات انصراف داد.
علیرضا زاکانی: متولد ۱۲ اسفند ۱۳۴۴ است. زاکانی سال ۱۳۶۸ در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شد و تابستان سال ۱۳۷۶ مدرک دکترای عمومی خود را گرفت و پس از آن در سال ۱۳۸۰ دوره تخصصی پزشکی هستهای را آغاز کرد و سال ۱۳۸۳ به پایان رساند. وی سابقه عضویت در هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز پزشکی هستهای مجتمع بیمارستانی امام خمینی و بیمارستان شریعتی را نیز دارد، همچنین عضو هیات مدیره انجمن علمی پزشکی هستهای ایران نیز بوده است. زاکانی در مجالس هفتم، هشتم و نهم نماینده تهران بوده و در دوره یازدهم نیز به عنوان نماینده قم به مجلس راه یافت. ریاست مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاههای استان تهران و عضویت در شورای عالی جمعیت هلالاحمر از دیگر مسؤولیتهای زاکانی به شمار میرود. او از سال ۱۴۰۰ سمت شهرداری تهران را عهدهدار است و سال ۱۴۰۲ نیز به سمت دستیار رئیسجمهور منصوب شد.
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی: متولد ۲۵ فروردین ۱۳۵۰ در فریمان است. وی از سال ۱۴۰۰ معاونت رئیسجمهور و ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران را در دولت سیزدهم برعهده دارد. قاضیزادههاشمی که سابقه ۴ دوره نمایندگی مجلس را در کارنامه دارد، قبل از حضور در بنیاد شهید و انتصاب به عنوان معاون رئیس جمهور، نایب رئیس مجلس یازدهم بود. نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری همچنین در دورههای هشتم، نهم و دهم نیز به عنوان نماینده مشهد و کلات در مجلس حضور داشت و در دورههای نهم و دهم دبیر و عضو هیات رئیسه مجلس بوده است. وی در انتخابات ریاستجمهوری دوره سیزدهم نیز به عنوان نامزد نهایی حضور داشت و رتبه چهارم را در میزان آرای مردم کسب کرد.
محمدباقر قالیباف: متولد شهریورماه ۱۳۴۰ در طرقبه مشهد است. وی سال ۱۳۷۳ به عنوان فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا انتخاب شد و سه سال پس از آن در سال ۷۶ با حکم رهبر معظم انقلاب، به سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سال ۱۳۷۹ به عنوان فرمانده نیروی انتظامی منصوب شد. قالیباف پس از نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری، در شهریور سال ۸۴ با رأی شورای اسلامی شهر تهران به عنوان شهردار پایتخت انتخاب و 3 دوره متوالی به مدت ۱۲ سال در این سمت باقی ماند. وی به عنوان نماینده مردم تهران به مجلس یازدهم راه یافت و به عنوان ششمین رئیس مجلس شورای اسلامی این مسؤولیت را برعهده گرفت. محمدباقر قالیباف در مجلس دوازدهم نیز به عنوان نماینده مردم تهران به مجلس راه یافت و با ۱۹۸ رای نمایندگان به عنوان رئیس مجلس در اجلاسیه اول مجلس دوازدهم انتخاب شد. وی در دورههای نهم، یازدهم و دوازدهم نیز نامزد انتخابات ریاستجمهوری بود، البته در انتخابات ۹۶ تا پایان در صحنه انتخابات باقی نماند و به نفع آیتالله شهیدسیدابراهیم رئیسی از رقابت کنارهگیری کرد.
* نیکزاد رئیس ستاد انتخاباتی قالیباف شد
علی نیکزاد به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری انتخاب شد.
* آغاز تبلیغات چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری
چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری از بعد از اعلام اسامی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آغاز شد. براساس قانون بعد از اعلام نتایج بررسی صلاحیتها، مهلت تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری فورا آغاز شد. براساس ماده ۶۶ قانون صدرالذکر، فعالیت انتخاباتی نامزدهای ریاستجمهوری رسما از تاریخ اعلام اسامی آنان از سوی وزارت کشور آغاز و تا ۲۴ ساعت قبل از شروع اخذ رای یعنی ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه مورخ 7/4/1403 خاتمه میپذیرد.
* پورمحمدی با شعار «دولت قرار» آمد
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت: «شرایط کشور مجالی برای آزمون و خطا نمیگذارد؛ از سعدی علیهالرحمه بیاموزیم که فرمود «بهکارهای گران، مرد کاردیده فرست» #دولت_قرار.»
* زاکانی بنای رقابت دارد؟
علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاستجمهوری دوره چهاردهم هم طی توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: «در انتخابات گذشته افتخار حمایت از «مظهر شعارهای انقلاب» را داشتم و تمام حملات ناجوانمردانه را به جان خریدم اما در انتخابات 1403 برای تداوم راه شهید رئیسی و تکمیل خدمات تا آخر میمانم و رقابت میکنم. به لطف خدا، یاری شهدا و با اتکا به «سوابق، کارنامه و برنامهای جامع»، به کسب آرای مردم عزیزمان امیدوارم؛ راه جمهور؛ ایران عزیز؛ دولت خدمت»
* گزینه اصلی اصلاحات کاندیدا شد
مسعود پزشکیان، کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری بعد از اعلام رسمی نامزدهای تایید صلاحیتشده توسط وزارت کشور با حضور در بنیاد امید ایرانیان با محمدرضا عارف و اعضای هیات مدیره این بنیاد دیدار کرد. پیش از این مجمع عمومی جبهه اصلاحات با حضور اکثریت اعضا، اعلام کرده بود در نشست مجمع عمومی عباس آخوندی با ۲۶ رای، اسحاق جهانگیری و مسعود پزشکیان نیز هر کدام با ۲۴ رای ۳ کاندیدای جبهه اصلاحات انتخاب شدند. محمود صادقی و حمیده زرآبادی هم نتوانستند حدنصاب آرا را بهدست بیاورند. نامزد نهایی جبهه اصلاحات از بین این افراد انتخاب خواهد شد. آقایان پزشکیان، جهانگیری و آخوندی میثاقنامه جبهه اصلاحات را پذیرفتند و موظف شدند به آن پایبند باشند. همچنین علی عبدالعلیزاده طی حکمی از سوی مسعود پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوی، رئیس ستاد انتخاباتی وی شد.
از سوی دیگر جلسه اضطراری جبهه اصلاحات پس از اعلام اسامی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد. در این جلسه قرار است هیأت رئیسه جبهه اصلاحات درباره نحوه حمایت از کاندیدای این جبهه تصمیمگیری کند.
* کدام چهرههای سیاسی از انتخابات چهاردهم بازماندند؟
با اعلام اسامی کاندیداهای تایید صلاحیتشده چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ و مشخص شدن ۶ رجل سیاسی که شایستگی تکیه زدن بر مسند ریاستجمهوری را دارند، اسامی چهرهها و اشخاصی که از ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ آمادگی خود را برای حضور در جایگاه ریاستجمهوری اعلام کرده بودند اما از حضور در رقابتها باز ماندند نیز مشخص شد. براساس اسامیای که وزارت کشور به عنوان نامزدهای نهایی انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ اعلام کرده است، صلاحیت محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، مسعود پزشکیان، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی، سعید جلیلی و مصطفی پورمحمدی احراز شد. علاوه بر این افرادی همچون محمود احمدینژاد، علی اردشیرلاریجانی، اسحاق جهانگیری، محمد شریعتمداری، محمدمهدی اسماعیلی، مهرداد بذرپاش، سیدصولت مرتضوی، عباس آخوندی، وحید حقانیان، عبدالناصر همتی، سیدشمسالدین حسینی، علی نیکزاد، اکبر نیکزاد و مصطفی کواکبیان از حضور در رقابتهای انتخابات ۱۴۰۳ بازماندند.
ارسال به دوستان
اولین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد
15 تذکر دادستان کل کشور به نامزدهای دارای صلاحیت و طرفداران آنها
گروه سیاسی: اولین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشور با حضور اعضا به ریاست حجتالاسلاموالمسلمین موحدیآزاد، دادستان کل کشور برگزار شد.
موحدیآزاد خطاب به مسؤولان اجرایی و برگزاری انتخابات و نامزدهایی که صلاحیت آنها احراز میشود و نامزدهایی که صلاحیت آنها تایید نمیشود، گفت: نخستین تاکید حفظ وحدت ملی، همبستگی اجتماعی و مسائل کشور و نظام است. دومین تاکید احترام به ارزشهای انقلاب اسلامی، قانون اساسی، مقام ولایت فقیه و احیا و تقویت گفتمان امامین انقلاب است. سومین تاکید همکاری و هماهنگی تمام دستگاهها در انجام وظایف خطیر قانونی و ایجاد فضای رقابتی سالم برای تمام نامزدها و فراهم کردن بستر کاملا مناسب برای شرکت حداکثری مردم در انتخابات است. وی در توضیح چهارمین تاکید گفت: تمرکز بر قانونمندی و اجرای صحیح قانون توسط مسؤولان و نامزدها در تمام امور و فرآیندهای برگزاری انتخابات باید مورد توجه همگان قرار گیرد. تاکید پنجم استفاده نکردن از امکانات و رسانههای بیگانه و معاند است، زیرا همکاری با آنها اساسا جرم محسوب میشود. ششمین تاکید دامن نزدن به حساسیتهای قومی و مذهبی، پرهیز از دوقطبیسازی جامعه و پرهیز از چالشآفرینی و تحریکآفرینی است.
دادستان کل کشور افزود: هفتمین تاکید پرهیز از تطهیر گروهها و احزاب غیرقانونی و ضدانقلاب برای گرفتن رای و هشتمین تاکید پرهیز از تخریب شخصیت حقیقی و حقوقی نامزدها، همچنین نامزدها نسبت به یکدیگر توسط خودشان یا هواداران آنهاست. نهمین تاکید پرهیز از دادن وعدههای خارج از توان و اختیارات قوه مجریه و دهمین تاکید پرهیز از دعوت به تجمعات خیابانی، راهپیمایی بدون مجوز و انتشار اخبار غیرواقعی و کذب توسط نامزدها و هواداران آنهاست.
رئیس ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی کشور ادامه داد: یازدهمین تاکید هماهنگی دستگاههای قضایی، امنیتی و انتظامی در پیشگیری و برخورد سریع و قاطع با جرائم احتمالی مخل نظم و امنیت عمومی است. دوازدهمین تاکید بر عدم افشاگریهای غیرمستند و اثبات نشده است که در فضای عمومی جامعه تاثیر میگذارد و واکنش مردمی را در پی دارد باید در این موارد با هماهنگی یکدیگر تصمیمگیری و برخورد کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین موحدیآزاد گفت: سیزدهمین تاکید توجه مسؤولان و متولیان فرهنگی و صاحبان تریبون اعم از ائمه جمعه و جماعات و برخی چهرههای رسانهای، سیاسی و وابسته به نهادها و لزوم تامین انسجام ملی است. باید پیوسته در اظهارنظرها و استفاده از تریبونها و رسانهها انسجام ملی را در نظر داشته باشیم.
وی ادامه داد: سوءاستفاده نکردن از مقام و موقعیت له یا علیه نامزدها تاکید چهاردهم است. پانزدهمین تاکید رصد و پایش فضای مجازی توسط نهادهای مسؤول با هدف پیشگیری و بازدارندگی از تبلیغات محرک معاندان است.
ارسال به دوستان
سخنگوی شورای نگهبان شرایط احزار صلاحیتها را تشریح کرد
ماجرای صلاحیتها
گروه سیاسی: هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان روز گذشته در جریان بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت: طبیعتا انتظار نیست که هر ۸۰ ثبتنامکننده احراز صلاحیت شوند؛ دلیل آن هم مشخص است. جایگاه و مسؤولیت ریاستجمهوری طبق اصل ۱۱۳ مهم، سنگین و خطیر است. ویژگیها و شرایطی هم که در اصل ۱۱۵ قانون اساسی برای ریاستجمهوری آمده، مهم است.
طحاننظیف درباره 2 واژه «مدیر» و «مدبر» که در اصل ۱۱۵ قانون اساسی آمده است توضیح داد: مسؤول یک اداره نیز مدیر است، اما منظور قانونگذار سطح بالایی از مدیریت است که فرد بتواند کشور را اداره کند.
وی مثال زد: حتی ممکن است یک نفر، وزیر، نماینده مجلس یا مسؤول خوبی باشد اما در جایگاه دیگری نتواند بخوبی عمل کند و مهمتر از همه اینکه نتواند عهدهدار مدیریت کشور شود.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: آقایان در جلسات شورا این سوال را مطرح میکنند که آیا این فرد میتواند کشور را اداره کند یا خیر؟
حقوقدان و استاد دانشگاه درباره واژه «مدبر» هم توضیح داد: مدبر کسی است که در زمان وقوع بحرانها و پیشامدها برای کشور بخوبی بتواند تدبیر، مدیریت و عاقبتاندیشی کند.
طحاننظیف ادامه داد: پرونده تکتک افرادی که برای کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کردهاند، در جلسات مطرح میشود. استعلامات صورتگرفته نیز مطرح میشود و اعضا هم نظرات خودشان را بیان میکنند.
سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: بهطور معمول این سیر برای تمام افراد طی میشود. اعضا براساس شناختی که از فرد دارند نظراتشان را بیان میکنند. عملکرد و سوابق فرد نیز مورد بررسی قرار میگیرد، سپس مباحثهای بین اعضا صورت میگیرد و در نهایت رایگیری میشود.
وی درباره کیفیت رایگیری هم توضیح داد: رایگیری مخفی است و هیچکدام از اعضا اطلاعی از رای اعضای دیگر ندارند. در برگههایی که در اختیار اعضا قرار داده شده است، اعضا نشانه میزنند که آیا فرد مورد بحث دارای صلاحیت است یا اینکه از نظر اعضا، صلاحیت فرد احراز نشده است.
سخنگوی شورای نگهبان سپس درباره فرآیندهای بعدی انتخابات گفت: با اعلام نتایج بررسی صلاحیتها، تبلیغات آغاز میشود و برنامههای تبلیغاتی و مناظرات که از صداوسیما پخش میشود به شناخت مردم کمک خواهد کرد.
* 300 هزار ناظر مردمی
وی خاطرنشان کرد: همزمان موضوعات اجرایی و مقدماتی که باید فراهم آید نیز پیگیری میشود. عوامل نظارتی نیز به ساماندهی امور میپردازند.
طحاننظیف در همین رابطه اعلام کرد: شورای نگهبان برای موضوع نظارت بر انتخابات از شبکه ناظران مردمی ۳۰۰ هزار نفری برخوردار است که هیچکدام از آنها در استخدام شورای نگهبان نیستند و از اقشار مختلف، سنین مختلف و زنان و مردان هستند. برای موضوع نظارت بر انتخابات به آنها آموزشهایی داده میشود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره روز رایگیری هم عنوان کرد: در آن روز عوامل اجرایی و نظارتی پای صندوقهای رای حضور دارند. بعد از انتخابات هم اگر شکایتی باشد، از سوی شورای نگهبان بررسی خواهد شد و سپس صحت انتخابات از سوی این نهاد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
طحاننظیف درباره تماسها و سفارشهای برخی افراد و جریانهای سیاسی به شورای نگهبان، گفت: ممکن است افرادی تماس بگیرند یا نامه بفرستند؛ این موضوع هم در بحث بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی وجود دارد و هم در بحث بررسی صلاحیتها در انتخاباتها. سابقه شورای نگهبان نشان داده که این نهاد مبنا دارد و مبنای آن هم قانون و شرع است. در موضوع بررسی صلاحیتها اصل و مبنا، قانون اساسی است. مواردی که در قانون اساسی آمده، باید درباره افراد احراز شود.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: «این شورا تحت تاثیر فشار، پیگیری و توصیه فرد، افراد یا جناحی قرار نمیگیرد. ما گوش شنوایی برای شنیدن نظرات جریانات و افراد سیاسی داریم، اما مبنای ما در تصمیمگیریها قانون و شرع است».
* داوطلب برای احراز صلاحیت باید ۷ رای بیاورد
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که «آیا ممکن است کسی که در دوره قبل احراز صلاحیتنشده، در این دوره احراز صلاحیت شود و عکس آن نیز ممکن است» گفت: بارها گفتهایم که صلاحیت افراد را در هر دورهای و در هر انتخاباتی بررسی میکنیم. ممکن است ابهامی نسبت به فرد وجود داشته که با به دست آمدن اطلاعات جدید، آن ابهام برطرف شده باشد، ضمن اینکه ترکیب اعضای شورای نگهبان نیز در هر دوره تغییر میکند.
وی گفت: برای احراز صلاحیت یک فرد، باید رای اکثریت اعضا کسب شود یعنی ۷ نفر رای بدهند تا صلاحیت وی احراز شود.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: موضوع بررسی صلاحیتها در انتخابات ریاستجمهوری با انتخابات مجلس شورای اسلامی تفاوت دارد. در انتخابات ریاستجمهوری 2 وضعیت «احراز صلاحیت» و «عدم احراز صلاحیت» داریم.
وی توضیح داد: شرایط مندرج در اصل ۱۱۵ قانون اساسی باید درباره افراد احراز شود، اگر احراز نشود بدین معنا نیست که فرد دارای مشکلی است. سطح ریاستجمهوری، سطح بسیار بالایی است. اگر کسی احراز صلاحیت نشده یعنی در سطح شخص دوم کشور تمام آن ویژگیهایی که در قانون اساسی آمده در ایشان دیده نشده است، ولی حتما در جایگاههای دیگری قابل استفاده است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که چرا کاندیداهای پوششی تایید میشوند؟ هم گفت: این موضوع مستلزم اطلاع و آگاهی از نیات و انگیزههای افراد است و ما ابزاری برای نیتسنجی افراد در اختیار نداریم. در قانون نیز چنین پیشبینیای صورت نگرفته است.
وی البته این نکته را هم بیان کرد: برخی افراد پس از حضور در عرصه رقابت به دلایل مختلف از جمله اینکه مورد استقبال سیاسی نیستند، کنارهگیری میکنند یا اینکه به این نتیجه میرسند که برای پیروزی ائتلاف کنند؛ از این رو شناخت پوششی یا واقعی بودن یک کاندیدا سخت است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|