|
هلاکت مسؤول بخش ایران در «پکک»
به گزارش خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع اطلاعاتی ترکیه، صالحه آقبیگ، مسؤول بخش ایران در گروهک تروریستی «پکک» بهتازگی در سلیمانیه عراق در منطقه پنجه وین در مرز با ایران از پا درآمده است. او که با نام مستعار «نوژان آمد» از 30 سال پیش در این گروهک جداییطللب فعالیت داشت، در یک خودرو هدف پهپاد قرار گرفت.
ارسال به دوستان
بغداد و واشنگتن از دستیابی به توافق برای خروج نیروهای نظامی ائتلاف خبر دادند
تعلیق آمریکایی!
آیا پنتاگون تا سال 2026 بینالنهرین را ترک میکند؟
گروه بینالملل: به گزارش رویترز به نقل از منابع آگاه در دولتهای عراق و آمریکا، توافق دولتهای ۲ کشور درباره خروج نیروهای آمریکایی حاضر در عراق که تحت عنوان ائتلاف نظامی ضدداعش از سال 2014 در این کشور حضور دارند، به مراحل پایانی خود رسیده است. طبق این گزارش که توسط منابع مطلع افشا شده است، بر سر خروج تعداد قابل توجهی از 2500 نیروی آمریکایی حاضر در عراق تا سپتامبر 2025 توافق شده است و مابقی نیروهای ارتش آمریکا در بخش اربیل کردستان عراق به بهانه مبارزه با داعش در سوریه تا پایان سال 2026 باقی خواهند ماند. این توافق که پس از ۶ ماه مذاکره مستقیم بین دولت عراق و آمریکا انجام شده است، آخرین تلاش ارتش اشغالگر آمریکا برای تمدید حضور خود در عراق بود. سایر مقامات آمریکایی نیز موضوع مذاکرات را بحث بر سر سطح حضور نیروهای آمریکایی معرفی و مساله خروج کامل نظامیان را تکذیب میکنند. ابتدای سال جاری میلادی پنتاگون از ادامه حضور نظامی آمریکا و عدم خروج سربازان این کشور از عراق خبر داده بود.
* دیر آمدند ولی نمیروند!
سال 2013 پس از گسترش داعش در سوریه و آغاز سقوط شهرهای شمالی عراق به دست این گروهک تروریستی، دولت عراق از دولت اوباما درخواست کمک فوری کرد؛ درخواستی که با بیتوجهی آمریکا روبهرو شد و در نهایت این جمهوری اسلامی ایران بود که با ورود به جنگ با داعش به کمک نیروهای مسلح عراق رفت. در آن زمان دولت اوباما که خروج بیقاعده ارتش آمریکا از عراق را به عنوان دستاورد خود معرفی کرده بود، با حضور دوباره در عراق مخالفت کرد اما پس از حضور ایران در میدان مبارزه با داعش در عراق و سوریه و دستیابی به موفقیتهای متعدد در مبارزه با داعش، آمریکا مجددا با ایجاد ائتلافی از کشورهای غربی و به بهانه مبارزه با داعش در عراق و سوریه ظاهر شد. ارتش آمریکا در شرایطی سال 2011 از عراق خارج شده بود که ارتش این کشور را پس از اشغال کامل عراق در سال 2003 منحل کرده و نیروهای مسلح آموزشدیدهای را جایگزین آنها نکرده بود. به نحوی که نیروی هوایی ارتش عراق که در زمان حمله داعش به شهرهای شمالی این کشور به جنگندههای «اف16» مجهز بود، از انجام حتی یک پرواز علیه تروریستهای داعش ناتوان بود. مشابه این رویداد را در خروج آمریکا از افغانستان نیز شاهد بودیم که اردوی ملی افغانستان نیز پس از 20 سال آموزش و تجهیز توسط ارتش آمریکا نتوانست حتی به مدت یک هفته در مقابل پیشروی نیروهای طالبان مقاومت کند و در نهایت پس از 20 سال اشغال و جنایت آمریکا در افغانستان طالبان با طالبان جایگزین شد.
اکنون اما مساله خروج نیروهای آمریکایی در دوران پساداعش به چالش اصلی دولت عراق تبدیل شده است. ارتش و نیروهای حشدالشعبی عراق هماکنون کنترل امنیتی و نظامی کامل این کشور جنگزده را در دست دارند و داعش نیز دیگر زمینی برای خلافت خودخوانده خود در عراق و سوریه ندارد اما دخالتهای آمریکاییها در مرز مشترک سوریه، عراق و حملات متعدد به نیروهای مقاومت و بسیج مردمی عراق و ارتش سوریه در این نواحی فرصتی مجدد به معدود نیروهای داعش برای زیست زیرزمینی و مخفیانه در این ناحیه از منطقه میدهد؛ اقدامی که اعتراض و پاسخ مستقیم نیروهای مقاومت عراق را به همراه داشته است. حملات متعدد نیروهای مقاومت عراق به پایگاههای آمریکایی و تجمعات آنها در این کشور نیز در پاسخ به مداخلات نظامی و سیاسی ارتش اشغالگر آمریکا در این کشور انجام میشود؛ حملاتی که پس از ترور بزدلانه شهید قاسم سلیمانی در فرودگاه بغداد به اوج خود رسید و فعالیت تجاوزکارانه نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در عراق را بشدت محدود کرد. البته دور جدید حملات نیروهای مقاومت عراق به نیروهای ائتلاف به اصطلاح ضدداعش در عراق و سوریه به دلیل حمایتهای بیحد و حصر ارتش آمریکا در منطقه از ارتش رژیم کودککش صهیونیستی انجام شده است؛ حمایتهایی که در برخی موارد حتی به حمله مستقیم به پایگاههای مقاومت در منطقه منجر شده است؛ حملاتی که به شهادت نیروهای عراقی و خشم مردم عراق از این اقدام تجاوزکارانه ارتش آمریکا منجر شده است.
* تلاش دقیقه نودی برای بقا
طبق گزارش رویترز، توافق فنی دولت عراق و دولت آمریکا برای خروج نیروهای ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا از این کشور عربی خاورمیانه از مدتها قبل به سرانجام رسیده است اما به دلیل آنچه شرایط ویژه و پرتنش منطقه تعبیر شده، این توافق علنی نشده است.
بنا به گزارش رویترز، تنها تعیین و تایید نهایی زمان خروج نیروهای نظامی آمریکا در منطقه باقی مانده است که باید به تایید جو بایدن و محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق برسد؛ تاییدی که تاکنون با انگیزه حمایت و پشتیبانی دولت آمریکا از جنایات اسرائیل در منطقه از سوی دولت آمریکا انجام نشده است. منابع آمریکایی و عراقی با اشاره به اینکه به احتمال زیاد در ماه جاری توافق به تایید نهایی میرسد، به وجود بندی در این توافق اشاره کردند که با هدف بقای نیروهای آمریکایی به عنوان مستشار نظامی در عراق اشاره دارد. به نظر میرسد دولت بایدن قصد دارد با توجه به افزایش انتقادات از عملکرد سیاست خارجی دولت آمریکا در دوره او در حوزه خاورمیانه، دستاوردی را تحت عنوان خروج نیروهای آمریکایی از این منطقه فراهم کرده و آن را به عنوان پایان تمام جنگهای بیپایان آمریکا در منطقه خاورمیانه معرفی کند؛ ادعایی که به نظر چندان درست و حقیقی به نظر نمیرسد و با دقت در متن توافق میتوان نشانههای تلاش دولت آمریکا برای بقا و اعمال نفوذ در منطقه را بخوبی مشاهده کرد؛ تلاشی که احتمالا با ایجاد تفرقه میان دولت محلی اقلیم کردستان عراق و دولت فدرال این کشور و باقی ماندن نیروهای ائتلاف آمریکایی در این ناحیه از عراق به بهانه مبارزه با تروریسم در سوریه پیگیری شود؛ اقدامی که به احتمال زیاد اعتراض مقاومت و دولت عراق را در پی خواهد داشت اما با توجه به تخلیه و عقبنشینی از پایگاه عینالاسد در استان الانبار و همچنین کاهش چشمگیر نیروها در بغداد، موفقیت قابل توجهی برای دولت و ملت عراق و همچنین امنیت منطقه به دست خواهد آمد.
ارسال به دوستان
کریمخان نسبت به تعقیب قضایی نتانیاهو و گالانت مصمم است
فشار رهبران غربی بر دادستان دیوان لاهه
دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی ضمن دفاع از تلاش خود برای صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، از اعمال نفوذ رهبران کشورهای غربی برای متوقف کردن این پرونده خبر داد.
پیشتر روزنامه گاردین جزئیات قابل تاملی را از کارزار جاسوسی و طرح ارعاب رژیم صهیونیستی علیه مقامات ارشد دیوان لاهه طی یک دهه اخیر منتشر کرده بود.
کریم خان، سارنوال یا دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی طی مصاحبهای با بیبیسی گفت: «این مهم است که نشان دهیم این دادگاه درباره اتهامات جنایات جنگی، با همه کشورها با استانداردهای مشابهی برخورد میکند. همچنین از تصمیم دولت بریتانیا در راستای کنار گذاشتن مخالفت با این حکم بازداشت، استقبال میکنیم. تفاوتی در لحن و فکر در ارتباط با قوانین بینالمللی در موضع بریتانیا وجود دارد و این چیزی است که از آن استقبال میکنیم».
این حقوقدان 54 ساله بریتانیایی پاکستانیتبار با اشاره به اینکه «قوانین باید بر اساس استانداردهای رایج» اجرا شوند، ادامه داد: «شما نمیتوانید برای کشورهایی که در آن حمایتی وجود دارد - چه حمایت ناتو، اتحادیه اروپایی و یا کشورهای قدرتمند - یک رویکرد داشته باشید و رویکرد دیگری را برای سایر کشورها اتخاذ کنید».
از نظر این قاضی ارشد دادگاه بینالمللی لاهه، قتل، حملات عمدی به غیرنظامیان و استفاده از گرسنگی غیرنظامیان به عنوان یک استراتژی جنگی، از جمله جنایاتی است که بنیامین نتانیاهو (نخستوزیر) و یوآو گالانت (وزیر جنگ رژیم صهیونیستی) مظنون به ارتکاب آنها هستند. در همین حال کریمخان توضیح داد از سوی برخی رهبران جهان تحت فشار است تا حکم بازداشت که هنوز به صورت محرمانه است، صادر نشود.
او گفت: «بسیاری از رهبران و دیگران نصیحتم کردند و هشدار دادند». او اشارهای به نام این رهبران نکرد اما همه میدانند که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا درخواست او برای صدور حکم بازداشت مقامات ارشد صهیونیستی را محکوم کرده بود.
ارسال به دوستان
عملیات مقاومت لبنان علیه مراکز نظامی- امنیتی رژیم صهیونیستی ادامه دارد
اعتراف ژنرال اسرائیلی به دستاورد حزبالله
عملیات مستمر مقاومت اسلامی لبنان در مناطق شمالی تا عمق فلسطین اشغالی، تبدیل به راهبردی بینظیر برای غل و زنجیر کردن شرارتهای منطقهای رژیم صهیونیستی شده است. قدرتنمایی حزبالله طی 11 ماه اخیر ابعاد مختلف داخلی و خارجی برای اسرائیلیها داشته است؛ از یک سو باعث شده غده سرطانی منطقه برای نخستینبار از زمان موجودیت 8 دههای خود، مجبور به فراموشی سیاست توسعه صهیونیستی در سرزمینهای عربی اطراف فلسطین شود و از سوی دیگر دچار بحران ژئوپلیتیک در اراضی اشغالی و همچنین اسکان شهرکنشینها شود. بیش از 100 هزار صهیونیست شهرکنشین از خانههای غصبی خود در شمال فلسطین اشغالی آواره شدهاند که این فشار مضاعفی را بر کابینه نتانیاهو و کل ساختار جنگزده رژیم اسرائیل وارد کرده است. حزبالله تأکید کرده توقف جنگ در شمال فلسطین اشغالی منوط به توقف جنگ علیه نوار غزه است.
اخیرا ژنرال آوری گوردین، فرمانده منطقه شمالی ارتش رژیم کودککش در صحبتی که با برخی ساکنان شهرک مانوت در الجلیل غربی داشته، گفته است تخلیه دهها شهرک شمالی بزرگترین دستاورد حزبالله در ماههای اخیر بوده است. بازگویی این واقعیات باعث میشود موضعگیریهای تبلیغاتی رژیم درباره حمله به لبنان مسخره به نظر برسد. به عنوان مثال هرتزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، جمعه گذشته مدعی شد در حال تدارک برای انجام حملاتی در داخل خاک لبنان است. او مدعی شد از وضعیت مرزهای شمال فلسطین اشغالی بازدید کرده است و با فرماندهان حاضر در این منطقه، روند آمادگی در مرزهای فلسطین اشغالی و لبنان را برای انجام حملات هجومی و دفاعی بررسی کرده است.
با این حال بیانیهای که ارتش اشغالگر متعاقب آن درباره ضربات وارد شده به زیرساختها و تلفات اسرائیل در عملیات حزبالله صادر کرد، عملا حرفهای هالوی را بیاعتبار کرد.
گفتنی است حملات دقیق و دامنهدار مقاومت اسلامی لبنان به مراکز نظامی و امنیتی صهیونیستها در روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه نیز ادامه یافت. جنبش حزبالله لبنان دیروز با صدور بیانیههایی اعلام کرد در راستای حمایت از مردم فلسطین و در واکنش به تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، 5 هدف در شمال فلسطین اشغالی از جمله سایت، پایگاه و تجهیزات ارتش رژیم کودککش را هدف قرار داده است.
در نخستین بیانیه روز شنبه، خبر هدف قرار دادن یک مقر فرماندهی گردان در لشکر گولانی واقع در پایگاه جبل نیریا با تعدادی از موشکهای کاتیوشا منتشر شد. مقاومت لبنان در بیانیه دوم خود اعلام کرد در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در نوار غزه و حمایت از مقاومت شجاع و شرافتمند آن، سایت نظامی حدب یارون ارتش صهیونیستی را هدف حملات توپخانهای قرار داده است.
جنبش مقاومت اسلامی لبنان در سومین بیانیه خود اعلام کرد در راستای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین در غزه و نیز در پاسخ به تجاوزات اخیر رژیم اسرائیل به شهرک کونین در جنوب لبنان، تجمع نظامیان صهیونیست در اطراف شهرک منوت را با موشک و راکت هدف قرار داده است. در چهارمین بیانیه نیز از هدف قرار گرفتن سایت نظامی الراهب، با حملات توپخانهای و وارد آوردن تلفات به دشمن سخن به میان آمده است. آخرین بیانیه اما درباره حمله بعد از ظهر شنبه به تجهیزات جاسوسی ارتش صهیونیستی در موضع نظامی مسکاف عام و وارد آوردن تلفاتی به دشمن است. حزبالله لبنان پنجشنبه گذشته نیز حملات موشکی و پهپادی به چند پایگاه دشمن صهیونیستی انجام داده بود. در این مجموعه عملیات، پایگاه راموت نفتالی در شمال فلسطین اشغالی هدف پهپادهای انتحاری و موشکهای کاتیوشا قرار گرفت.
حزبالله در این روز همچنین از حمله پهپادی به مقر فرماندهی گردان السهل در پایگاه بیتهلل ارتش صهیونیستی خبر داد. در عملیات دیگری، مقر تیپ غربی 300 ارتش اشغالگر در جنوب پادگان یعرا و اماکن استقرار نظامیان و افسران این رژیم با پهپاد مورد اصابت قرار گرفت.
همچنین منابع عبری از به صدا درآمدن آژیر خطر در شهرک صهیونیستنشین دوویو در شمال اراضی اشغالی خبر دادند. مقاومت اسلامی لبنان جمعه گذشته نیز چند مرکز و محل تجمع نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین اشغالی را هدف قرار داد. در نخستین بیانیه مقاومت اسلامی لبنان، عملیات پهپادی موفق علیه مرکز نظامی معیان باروخ اعلام شد. در دومین عملیات مرکز نظامی زبدین هدف حمله موشکی قرار گرفت. هدف بعدی، ساختمان استقرار نظامیان اسرائیلی در شهرک المطله بود. عملیات چهارم دیروز حزبالله، این بار علیه مرکز نظامی «رویسه القرن» انجام گرفت. در نهایت حزبالله لبنان در بیانیه پنجم اعلام کرد تجهیزات جاسوسی دشمن را در مرکز نظامی المطله با سلاح مناسب منهدم کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
شهادت دختر 13 ساله فلسطینی
در ادامه یورش اشغالگران اسرائیلی به مناطق مختلف کرانه باختری چند فلسطینی بازداشت، زخمی و شهید شدند. از جمله در روستایی در جنوب نابلس، یک دختر ۱۳ ساله فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیستها به شهادت رسید. در پی حمله عصر جمعه شهرکنشینهای صهیونیست به روستای قریوت در جنوب نابلس که با حمایت نیروهای ارتش کودککش انجام شد، بانا امجد بکر دختر ۱۳ ساله بر اثر شلیک گلوله جنگی به سینهاش به شهادت رسید. به گزارش جمعیت هلالاحمر فلسطین، این دختر فلسطینی با جراحت بسیار شدیدی به بیمارستان رافضیا در نابلس منتقل شد اما در آنجا پزشکان شهادتش را اعلام کردند. به گزارش شبکه المیادین به نقل از پدر بانا امجد بکر، این نوجوان در حالی هدف تیراندازی صهیونیستها قرار گرفت که به همراه خواهرانش در داخل خانهشان بودند. شهرکنشینان صهیونیست در این یورش برخی زمینهای روستای قریوت را هم آتش زدند. در همان روز در کرانه باختری، یک جوان ۳۴ ساله فلسطینی به ضرب گلوله اشغالگران زخمی و یک جوان ۳۰ ساله دیگر در حمله شهرکنشینها دچار کبودی و جراحت شد. با شهادت این دختر فلسطینی، تعداد شهدای کرانه باختری از 7 اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۶۹۲ نفر رسید که ۱۵۹ نفر از آنها کودک بودهاند.
***
تحقیقات مستقل درباره قتل دختر آمریکایی توسط اسرائیل
خانواده شهروند آمریکایی - ترکیهای که در جریان تظاهرات در کرانه باختری به دست نظامیان رژیم صهیونیستی شهید شد، خواهان انجام تحقیقات مستقل درباره نحوه قتل این شهروند شد. خانم عائشه نور ازغی ایگی، عصر جمعه در روستای بیتا در استان نابلس در شمال کرانه باختری، بر اثر شلیک دژخیمان اسرائیلی به سرش به شهادت رسید. خانواده او در بیانیهای اعلام کرد دخترشان بدون هیچ دلیلی و به شکل غیرقانونی و خشونتبار توسط ارتش اشغالگر کشته شده است. بر اساس این بیانیه، عائشه نور به صورت مسالمتآمیز در حال دفاع از عدالت بود که به او تیراندازی شد. تصاویر نشان میدهد گلولهای که به عائشه اصابت کرده از اسلحه سرباز ارتش اشغالگر شلیک شده است. خانواده ازغی ایگی در بیانیه خود از دولت آمریکا بویژه رئیسجمهور، معاون و وزیر خارجه او خواسته دستور انجام تحقیقات مستقل درباره روند کشته شدن غیرقانونی این شهروند آمریکایی را صادر و عاملان را مجازات کند. تونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم در اقدامی برای زیر فشار گذاشتن موقت نتانیاهو، دستور تاکتیکی انجام تحقیقات مستقل در این مورد را صادر کرده است. همچنین رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در محکومیت کشته شدن این دختر اصالتا ترکیهای خواستار پاسخگویی رژیم صهیونیستی شده است.
***
آوارگی یک میلیون چینی بر اثر توفان یاگی
شدیدترین توفان قاره آسیا پس از درنوردیدن جزیره 10 میلیون نفری هاینان چین و آواره کردن یک میلیون نفر، دیروز وارد ویتنام شد. به گزارش رویترز، توفان یاگی که دومین توفان قوی امسال جهان پس از توفان بریل در قاره آمریکاست تاکنون 2 کشته و 92 زخمی در چین و دستکم 16 کشته در فیلیپین برجا گذاشته است. این توفان جمعه وارد استان هاینان شد و با شدت باد 234 کیلومتر در ساعت، منجر به قطع برق خانه 800 هزار نفر از ساکنان این منطقه شد. توفان یاگی هفته گذشته در شرق فیلیپین تشکیل شد و دستکم جان 16 نفر را در جزیره لوزون فیلیپین گرفت و 13 تن دیگر را نیز مجروح کرد.
***
سپاس آزاده بحرینی از امام خامنهای
سپاسگزاری یکی از زندانیان سیاسی تازه آزاد شده بحرینی از رهبر انقلاب اسلامی در رسانههای منطقه خبرساز شد. در ویدئویی که اخیرا منتشر شده، آزادهای که ظاهرا یکی از مبارزان نزدیک به جنبش جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین است، پس از آزادی از زندان، در حال تمجید از عزم و بصیرت همرزمانش دیده میشود. او همچنین از امام خامنهای به خاطر پیگیری آزادی خود و صدها زندانی سیاسی دیگر در این جزیره خلیجفارس تشکر میکند. امیر بحرین اخیرا 457 زندانی سیاسی را به مناسبت بیستوپنجمین سالگرد سلطنتش و در چارچوب عادیسازی روابط دیپلماتیک میان منامه و تهران عفو کرد. این دومین بار در سال جاری است که آلخلیفه اقدام به این کار میکند. در مرحله اول نیز ١۵٨۴ زندانی سیاسی همسو با جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین که مهمترین جریان سیاسی این جزیره است، عفو شده بودند. فعالیت این جنبش که اکثریت شیعه بحرین را نمایندگی میکند، از زمان سرکوب انقلاب 2011 در این شیخنشین جنوب خلیجفارس ممنوع اعلام شده است. فعلا هیچ فهرستی از اسامی زندانیان آزادشده به دستور حمد بنعیسی آلخلیفه منتشر نشده است. احمد الوداعی، مدیر «موسسه حقوق و دموکراسی بحرین» بسیاری از آنها را زندانیان سیاسی توصیف کرده است. هنوز مشخص نیست آلخلیفه با این حرکت قصد اصلاحات و گشایش سیاسی دارد یا این اقدام صرفا یک مانور دیپلماتیک از سوی منامه است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|