|
اخبار
آغاز ساخت پل جدید بزرگراه بعثت
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران از آغاز پروژه ساخت پل جدید بزرگراه بعثت خبر داد.
مهدی صداقتی در گفتوگو با ایسنا، درباره سرانجام ساخت پل جدید بعثت در منطقه ۱۶ شهرداری تهران با تأکید بر اینکه پایش رفتار لرزهای پل بعثت نشان از عدم استحکام سازه در زمان وقوع زمینلرزههای شدید داد و مقاومسازی این پل هم توجیه فنی و اقتصادی نداشت، گفت: این پل ۳۱۰ متر طول با عرض ۲۰ متر دارد که تنها ۲ خط عبوری را پوشش میدهد و از آنجا که طراحی و ساخت این پل طی زمان کوتاهی انجام شده بود، از اواخر دهه ۷۰ مطالعات و بررسیهای دورهای پل بعثت آغاز شد. وی اظهار کرد: بررسیها نشان داد عرض کم و شیب تند پل و همچنین گاباری و ارتفاع کم نسبت به خطوط ریلی که دقیقا از زیر پل تردد میکنند، موجب شده پل کارایی لازم را نداشته باشد. صداقتی با بیان اینکه بر اساس برنامهریزیهای انجام شده پل حدود ۲ کیلومتری در مقطع بزرگراه بعثت خواهیم ساخت که از روی 4 معبر خیابان بخارایی، خیابان پرستویی، پل راهآهن و خیابان شهید رجایی عبور میکند، گفت: با احداث این پل، مشکل پل راهآهن نیز که شیب نامناسب دارد، حل میشود.
***
رئیس هلالاحمر ایران در نروژ:
صلیب سرخ از اصول بشردوستانه در برابر جنایات اسرائیل دفاع کند
رئیس جمعیت هلالاحمر بر ضرورت متحد شدن جمعیتهای ملی و فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه و دفاع از اصول حقوق بشردوستانه تاکید کرد.
پیرحسین کولیوند در دیدار با رئیس صلیب سرخ نروژ در سومین روز از بیستوچهارمین نشست مجمع عمومی فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلالاحمر گفت: صلیب سرخ و هلالاحمر باید بر اساس اصول بیطرفی و بیغرضی خدمات بشردوستانه در کشورهای مختلف خدمات ارائه دهند. وی ادامه داد: اما متاسفانه بیطرفی و بیغرضی، عملا رعایت نمیشود و در دنیای واقعی، زور و قدرت، این اصول را منتفی میکند. نهضت جهانی صلیب سرخ و هلالاحمر ایجاد شده تا به نیازمندان، جنگزدهها و آوارگان کمک کند و هلالاحمر ایران و صلیب سرخ نروژ هر ۲ عضو آن هستند. کولیوند با طرح این سوال که آیا واقعا این کار در حال انجام است؟ اضافه کرد: برای کمک به غزه تلاش زیادی کردیم، حتی در صدد بودیم از کانال صلیب سرخ به آنها کمک کنیم ولی موفق نشدیم. حتی موافقت کردیم کمکهای مردم ایران و هلالاحمر را به فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ تحویل بدهیم تا آنها این کمکها را به غزه ارسال کنند ولی فدراسیون هم نتوانست این کار را عملیاتی کند. وی گفت: هم اکنون اگر به بندر العریش مصر مراجعه کنید با حجم انبوهی از کمکهای نابود شده مردمی مواجه میشوید که سرمایههای هلالاحمر و صلیب سرخ برای کمک به مردم نیازمند محسوب میشدند؛ این رفتار و عملکرد را هیچ نوع رفتار انسانی و بشردوستانهای نمیپذیرد.
***
کاهش شیوع هپاتیت B در کشور در نتیجه واکسیناسیون
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کاهش شیوع هپاتیت B با انجام واکسیناسیون در کشور گفت: پیشتر شیوع این بیماری بیش از 2.5 درصد بود اما با انجام واکسیناسیون از سالها پیش که همه افراد زیر ۳۷ سال علیه این بیماری واکسینه شدهاند، شیوع هپاتیت B در تمام جمعیت کشور، نزدیک به یک درصد است.
قباد مرادی با اشاره به فرا رسیدن هفته ملی پیشگیری از هپاتیت عنوان کرد: هفته ملی اطلاعرسانی هپاتیت از اول تا هفتم آبانماه هر سال، با هدف پیشگیری از این بیماری به وسیله ارتقای دانش و آگاهی مردم و تقویت برنامههای پیشگیرانه، غربالگری و کنترل هپاتیتهای ویروسی برگزار میشود. وی اظهار داشت: هپاتیتهای ویروسی یکی از عمدهترین مشکلات سلامت عمومی در جهان امروز محسوب میشوند. هر سال میلیونها نفر به این بیماری مبتلا شده و جمعی از آنها نیز به انواع حاد یا عوارض ناشی از بیماری و حتی مرگ مبتلا میشوند. این بیماری به دلیل هزینههایی که ایجاد میکند، بار سنگینی بر دوش نظامهای سلامت تحمیل میکند، با افزایش دانش و آگاهی درباره روشهای انتقال، پیشگیری و اهمیت واکسیناسیون، میتوان نقش موثری در کنترل و کاهش موارد ابتلا داشت. مرادی با بیان اینکه مهمترین مداخله کنترل هپاتیت B واکسیناسیون است، خاطرنشان کرد: این مداخله تاکنون بخوبی جواب داده است. اکنون ایران میتواند در فهرست کشورهایی که انتقال مادر به کودک HBV را حذف کردهاند، قرار گیرد.
***
هشدار سازمان نظام روانشناسی درباره فعالیت روانشناسنماها
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه همه روانشناسانی که پروانه و مجوز دارند در سایت سازمان ثبت شدهاند، گفت: روانشناسنماها از مردم به دلیل پایین بودن سطح سواد روانی آنها سوءاستفاده میکنند.
علی فتحیآشتیانی یادآور شد: مراکزی در سطح کشور وجود دارند که از سازمان پروانه دریافت کردهاند که میتوانند مورد اطمینان مردم باشند، بنابراین مردم نباید تحت القائات و تبلیغات روانشناسنماها قرار بگیرند و از همین رو لازم است در حوزه سلامت روانی اطلاعات خود را ارتقا دهند.
ارسال به دوستان
تمام پروژههای مهم باید پیوست پدافند غیرعامل داشته باشند
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر لزوم رعایت ملاحظات پدافندی در پروژههای عمرانی و اهمیت تخصیص بودجهای مناسب به این حوزه تاکید کرد. علی نصیری با بیان اینکه شهردار تهران در این دوره مدیریت شهری از طرحهای پدافند غیرعامل حمایت کرده، افزود: سال گذشته 700 پروژه مهم شهرداری برای پیوستهای پدافند غیرعامل یا پیوست ایمنی و بحران به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ارسال و تعیین تکلیف شد.
ارسال به دوستان
بارش باران و برف در 11 استان و مسدود شدن برخی محورهای مواصلاتی در شمال کشور
ایران منتظر هفتهای بارانی
گروه اجتماعی: با آغاز بارشهای گسترده برف و باران در 11 استان، ایران بیش از پیش به استقبال فصل سرما و نزول برکات آسمانی رفت.
به گزارش «وطن امروز»، ایران در آخر هفتهای که گذشت چهرهای بارانی و برفی به خود گرفت. بر اساس گزارشها، 11 استان کشور بارش برف و باران را در روزهای گذشته تجربه کردند و بسیاری از محورهای ارتباطی نیز با توجه به پیشبینیهای هواشناسی یا مسدود شدند یا به حالت آمادهباش درآمدند. در این میان بارش سنگین باران در مشهد و سفیدپوش شدن برخی شهرستانهای استان اصفهان بیش از باقی مناطق به چشم آمد. در خراسان رضوی بارشهای پاییزی از پنجشنبهشب آغاز و باعث جاری شدن سیلاب در رودخانهها و مسیلهای منطقه کدکن شده است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در گفتوگویی درباره وضعیت آب و هوایی کشور در هفته آتی اظهار داشت: شنبه (امروز) در ساعات بعدازظهر در برخی مناطق جنوب غرب و ارتفاعات زاگرس جنوبی رگبار پراکنده و رعد و برق و وزش باد رخ خواهد داد. همچنین از اواخر وقت شنبه با گذر امواج تراز میانی از شمال کشور به تدریج بارش در شمال شرق آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و مازندران آغاز خواهد شد. صادق ضیاییان افزود: یکشنبه (فردا) بارش در استانهای ساحلی دریای خزر و ارتفاعات و دامنههای البرز تقویت شده و گستره آن به خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی نیز خواهد رسید. همچنین در ساعات بعدازظهر روز یکشنبه در ارتفاعات شمالی فارس، برخی نقاط یزد، شمال خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی بارش پراکنده دور از انتظار نیست. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: دوشنبه در نیمه غربی سواحل دریای خزر، شمال شرق کشور، ارتفاعات کرمان و سهشنبه در غرب سواحل دریای خزر بارشهای پراکنده پیشبینی میشود. وی ادامه داد: امروز در مناطق مرکزی و نیمه شرقی کشور وزش باد شدید و در نقاط مستعد پدیده گرد و خاک پیشبینی میشود. ضیاییان عنوان کرد: امروز دریای خزر و طی 5 روز آینده خلیجفارس و شرق دریای عمان مواج است.
اداره کل هواشناسی استان تهران نیز آسمان این استان را تا روز سهشنبه، کمی ابری تا قسمتی ابری در بعضی ساعتها همراه با افزایش ابر و وزش باد پیشبینی کرد. بر اساس تحلیل الگوهای همدیدی و بررسی نقشههای پیشیابی، آسمان استان تهران طی 5 روز آینده، کمی ابری تا قسمتی ابری، در بعضی ساعتها همراه با افزایش ابر و وزش باد پیشبینی میشود.
* جاده چالوس یکطرفه شد
به دلیل شرایط جوی و بارش برف، از ساعت ۱۴ روز گذشته تردد در مسیر شمال به جنوب جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال یکطرفه شد و حرکت خودروها در مسیر جنوب به شمال تا عادی شدن وضعیت جوی ممنوع است.
سرهنگ احمد شیرانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا، با اشاره به آغاز بارندگیها در سراسر کشور و هشدارهای صادر شده از سوی سازمان هواشناسی، اعلام کرد بارشها موجب لغزندگی سطح جادهها خواهد شد. وی در ادامه تاکید کرد رانندگان، بویژه افرادی که قصد تردد در مسیرهای کوهستانی دارند، باید تجهیزات زمستانی نظیر زنجیر چرخ و لباس گرم در خودروهای خود داشته باشند تا در مواجهه با شرایط بحرانی و کولاک، بدون مشکل به مسیر خود ادامه دهند.
سرهنگ شیرانی با اشاره به وضعیت جوی در برخی استانها افزود: همچنین محور میامی - گرمه - جاجرم در محدوده کالشور، از ساعت ۹:۳۰ روز جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳ به علت بارندگی، طغیان رودخانه و آبگرفتگی مسدود شده است. همچنین استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، زنجان، قزوین و البرز با بارشهای سنگین روبهرو هستند و پیشبینی میشود این بارشها تا روزهای آینده در ارتفاعات و جادههای کوهستانی ادامه یابد. او همچنین هشدار داد بارشها در روزهای ابتدایی فصل موجب ترکیب روغن و سایر ذرات معلق جاده با آب باران میشود و این موضوع سطح جادهها را لغزندهتر کرده و احتمال خروج خودروها از مسیر را افزایش میدهد. وی تاکید کرد که رانندگان در این شرایط از سرعتهای مجاز اعلام شده در تابلوها نیز کمتر حرکت کنند، زیرا این سرعتها برای شرایط عادی جوی در نظر گرفته شده است و در شرایط بارانی و برفی رعایت سرعت مطمئنه و کاهش سرعت ضروری است. سرهنگ شیرانی همچنین با اشاره به شرایط جوی در استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور که با وزش باد و کاهش دید همراه است، توصیه کرد رانندگان در این مناطق از چراغ روشن خودروها در طول روز استفاده کنند تا ایمنی خود و دیگران را حفظ کنند. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، تلفن ۱۲۰ پلیس راهور به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به مسافران است.
* هشدار نارنجی هواشناسی برای دریای خزر
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار دریایی سطح نارنجی و با اشاره به وزش باد شدید و مواج شدن دریای خزر که از عصر امروز شنبه (۵ آبانماه) آغاز میشود و تا صبح روز دوشنبه (۷ آبانماه) ادامه دارد، اعلام کرد: افزایش بیشینه سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان، مازندران و گلستان پیشبینی میشود، از همین رو احتمال غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی، اختلال در فعالیتهای تفریحی و ترددهای دریایی قایقهای تفریحی، شناورهای سبک و نیمهسنگین و سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتیهای تجاری و اختلال در فعالیتهای فراساحلی و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی وجود دارد. در همین راستا سازمان هواشناسی کشور توصیه به منع شنا و فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمهسنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد شناورهای سنگین، فعالیتهای ساحلی و فراساحلی و آمادهباش برای مواجهه با خسارت احتمالی کرده است.
ارسال به دوستان
شهردار تهران با اشاره به قرارداد همکاری با شرکتهای چینی:
بیش از ۷۹۱ واگن در 3 سال آتی به مترو اضافه میشود
گروه اجتماعی: شهردار تهران با اشاره به نوسازی ناوگان قطار شهری پایتخت اظهار داشت: سال گذشته قراردادی با شرکتهای چینی منعقد کردیم که مطابق آن بیش از ۷۹۱ دستگاه واگن از بهمن امسال و در بازه زمانی ۳ ساله وارد کشور میشود.
علیرضا زاکانی در جریان بیستودومین پویش قرار خدمت در جمع نخبگان و معتمدان منطقه ۲۱ با اشاره به چالشها و ظرفیتهای شهر تهران گفت: ۲۳۸ سال از پایتختی تهران میگذرد، در این مدت تهران الگوی توسعه مشخصی نداشته است. به همین دلیل امروز پایتخت از مشکلات و چالشهای متفاوتی رنج میبرد.
وی با اشاره به برنامههای شهرداری تهران در توسعه مترو نیز گفت: ۲۵ سال از افتتاح مترو در تهران میگذرد. در این بازه زمانی متروی تهران کمی بیش از ۱۱۰۰ واگن داشته است. ما سال گذشته قراردادی با شرکتهای چینی منعقد کردیم که مطابق آن بیش از ۷۹۱ دستگاه واگن از بهمن امسال و در بازه زمانی ۳ ساله وارد کشور میشود.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه حملونقل عمومی در منطقه ۲۱ تهران پرداخت و افزود: در آینده خط یک بیآرتی از تهرانپارس تا میدان آزادی تبدیل به خط تراموا خواهد شد. بخش دوم این تراموا نیز از میدان آزادی تا تهرانسر توسعه پیدا میکند. همچنین با افتتاح خطوط ۱۱ و ۹، متروی تهران به جنوب غرب میرسد. وی ادامه داد: در حوزه توسعه بزرگراه و آزادراه نیز، آزادراه شهید شوشتری در شرق تهران در حال احداث است علاوه بر این، یال جنوب غربی بزرگراه یادگار امام(ره) هم تا میدان فتح توسعه مییابد.
زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اصلاح ۹۸ تقاطع شهری یکی دیگر از برنامههای شهرداری تهران است که تاکنون بیش از ۳۰ مورد آن به نتیجه رسیده است. این اصلاح تقاطع علاوه بر کاهش مسیر مردم از حدود ۷۸۰ کیلومتر به ۵۳ کیلومتر باعث صرفهجویی روزانه بالغ بر یک میلیون لیتر بنزین در تهران نیز خواهد شد.
وی ادامه داد: در مدیریت شهری ششم تهران تا زمستان سال گذشته بالغ بر ۵۰۰۰ هکتار به فضای سبز پایتخت اضافه شده است که از این رقم بیش از ۴۰۰۰ هکتار آن در فضای پیرامون تهران است. علاوه بر این حدود ۱۰۰۰ هکتار از این فضای سبز نیز شامل درختان مثمر است. شهردار تهران در پایان تأکید کرد: در حل مشکلات کشور بنبستی وجود ندارد اما نوع راهحل هر مشکل با دیگری متفاوت است و انجام آن نیازمند یک اراده جمعی است.
ارسال به دوستان
یادداشت
5 راهبرد برای ثبت مالکیت جزایر پنجگانه
مصطفی نصری: ادعای مالکیت امارات بر جزایر سهگانه ایرانی همواره به عنوان یکی از مهمترین موضوعات ژئوپلیتیک منطقه خلیجفارس مطرح بوده و در سالهای اخیر این ادعاها به صورت گستردهتر در عرصه بینالمللی توسط امارات عربی متحده پیگیری شده است. امارات با استفاده از توافقات سیاسی، اقتصادی و همکاریهای بینالمللی، سعی در تقویت این ادعاها دارد. بهتازگی نیز اتحادیه اروپایی در قالب بیانیهای مشترک با شورای همکاری خلیجفارس به طور غیرمستقیم به مالکیت این جزایر اشاره کرده و این موضوع واکنشهای دیپلماتیک شدیدی را از سوی ایران به دنبال داشته است. همزمان با این اقدامات، اظهارنظر فردی در جایگاه یک شاهزاده اماراتی مبنی بر تهدید نظامی تهران از سوی ابوظبی(!) نیز در فضای رسانهای ایران بازتاب پیدا کرده و واکنشهای تقابلی جامعه ایران را برانگیخته است. ایران همواره از طریق مجاری دیپلماتیک و حقوقی بر مالکیت تاریخی و مشروع خود بر این جزایر تأکید کرده و در تمام محافل بینالمللی ادعاهای امارات را بیپایه و اساس دانسته است. این ادعاها به طور مستقیم در تناقض با اسناد تاریخی و حقوقیای است که مالکیت این جزایر را به ایران منتسب میکند. با این حال ادعاهای امارات بر جزایر سهگانه ایرانی یک تهدید جدی برای تمامیت ارضی ایران است که باید با استفاده از ترکیبی از راهکارهای دیپلماتیک، حقوقی، اقتصادی و فرهنگی به تقابل با آن پرداخته شود.
* برای مهار امارات نگاه مقطعی جوابگو نیست
اولین اصل برای نبرد دیپلماتیک با امارات درباره حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه نداشتن نگاه فصلی و مقطعی به حاکمیت ایران بر این جزایر است. امارات در یک برنامه مداوم سعی در مشروعیتزدایی حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه دارد، لذا ایران نیز باید برنامهای مداوم و نگاهی تهاجمی در فضای دیپلماتیک به این موضوع داشته باشد. اینکه هر زمان امارات ادعایی را مطرح کند فضای سیاسی ـ رسانهای ایران وارد فاز واکنشهای دفاعی شود باعث میشود شیخنشینان بابت تداوم رویکرد تنشزای خود هزینهای نداده و احساس خطر نکنند. نگاه غیرتدافعی و پیوسته به این معنی است که مقامات ایران نیز مرتبا در موضعی برابر درباره احیای سرزمینهای تاریخی خود در خلیجفارس که جزایر دیگری علاوه بر جزایر سهگانه را نیز شامل میشود مطالبات صریح داشته و با نگاه غیرفصلی به طرق مختلف آن را پیگیری کنند. چنین موضعی این هشدار را به امارات میدهد که در صورت تهدیدات امنیتی و نظامی، غنایم مشروع و ارزشمندی برای ایران قابل دستیابی است. این رویکرد حکام امارات را وادار خواهد کرد تا شاهزادهها و سایر وابستگان به خود را از طرح اظهارات غیرمسؤولانه برحذر دارد.
* دیپلماسی فعال در مجامع بینالمللی
مهمترین ابزار ایران برای مقابله با ادعاهای امارات استفاده از ظرفیتهای دیپلماتیک و حقوقی است. ایران باید با تقویت حضور خود در سازمانهای بینالمللی، از این نهادها به عنوان تریبونی برای تثبیت مالکیت خود بر جزایر سهگانه استفاده کند. ایران همچنین باید روابط خود را با کشورهای بزرگ و تأثیرگذار بینالمللی از جمله چین، روسیه و اعضای شورای امنیت تقویت کرده و از نفوذ آنها برای تضعیف ادعاهای امارات بهرهبرداری کند. یکی دیگر از ابزارهای مهم در این زمینه، بهکارگیری راهکارهای حقوقی است. ایران میتواند با ارائه شکایت به دیوان بینالمللی دادگستری و تشکیل تیمهای حقوقی بینالمللی، موضع خود را تقویت و ادعاهای امارات را با اسناد تاریخی و حقوقی معتبر رد کند، البته در بحث حقوقی پیگیریهایی شده اما به نظر میرسد باید جدیت بیشتری برای پیگیری این مطالبات حقوقی حداقل در فضای رسانهای صورت بگیرد.
* تأکید بر بازگرداندن جزایر دیگر تحت اشغال امارات
ایران باید بازگرداندن جزایری مانند آریانا و زرکوه را که در دوره پهلوی نادیده گرفته شدند، در دستور کار قرار دهد. این جزایر از نظر منابع طبیعی و جغرافیایی دارای اهمیت هستند و با توجه به حضور امارات در این مناطق، پیگیری حقوقی ایران برای بازپسگیری آنها ضروری است. جزیره آریانا به دلیل طبیعت منحصربهفرد و زرکوه به دلیل منابع نفتی غنی مورد توجه ویژه قرار دارند. وزارت امور خارجه ایران باید در تمام محافل بینالمللی از مواضع حقوقی و تاریخی خود درباره جزایر سهگانه و همچنین جزایر آریانا و زرکوه استفاده کند. موضعگیری محکم و برابر ایران در قبال جزایر آریانا و زرکوه چندین نتیجه میتواند به همراه داشته باشد. نخست، زمینه را برای بازگشایی پرونده سرزمینهایی که در دوران پهلوی به کشورهای همسایه واگذار شدهاند فراهم کرده و به تقویت و تثبیت تمامیت ارضی ایران کمک میکند. دوم، این موضعگیری میتواند به عنوان هشداری به دولتهای ماجراجو عمل کند تا از تداوم سیاستهای اشغالگرانه خود دست بردارند. سوم و حداقلیترین نتیجه این است که ایران، در صورت تداوم رفتارهای تنشزا و ادعاهای نامشروع برخی دولتها مانند امارات، قادر خواهد بود از این رویکرد تقابلی برای دفاع از منافع ملی خود بهرهبرداری کند.
* توسعه گردشگری و سکونت مورد پیگیری قرار گیرد
یکی از راهکارهای ایجابی برای تقویت مالکیت ایران بر این جزایر، توسعه زیرساختهای اقتصادی و گردشگری است.
ایجاد مراکز گردشگری، هتلها، بنادر و فرودگاهها در این جزایر میتواند به تثبیت حضور ایران و توسعه این مناطق کمک کند. تجربه موفق ایران در جزایری مانند کیش و قشم میتواند بهعنوان الگو برای توسعه جزایر سهگانه به کار گرفته شود. ایجاد سکونتگاههای دائم و تشویق مردم به سکونت در این جزایر، به تثبیت حضور ایران و تقویت مالکیت آنها کمک میکند. ارائه تسهیلات اقتصادی و مشوقهای مالی میتواند مردم را برای سکونت در این مناطق ترغیب کند.
حضور فیزیکی مردم، تأثیر مهمی در مقابله با ادعاهای امارات دارد. این موضوع در سالهای اخیر مورد توجه مسؤولان دستگاههای مختلف قرار گرفته و باید با جدیت به مرحله اجرا برسد.
* تصویر اشغالگری ابوظبی باید عمومی شود
ایران باید از طریق رسانههای بینالمللی و دیپلماسی عمومی، تاریخ و هویت ایرانی جزایر سهگانه و همچنین 2 جزیره زرکوه و آریانا را به جهانیان معرفی کند. تولید مستندات تاریخی، فیلمها و مقالات علمی در مجلات بینالمللی میتواند به تضعیف ادعاهای امارات کمک کرده و آگاهی عمومی را در این زمینه افزایش دهد. ارائه مستندات تاریخی و حقوقی در این محافل، برگزاری نشستهای علمی و انتشار مقالات حقوقی در مجلات معتبر میتواند به تضعیف ادعاهای امارات کمک کند. توجه به دیپلماسی عمومی و آگاهیبخشی درباره حاکمیت ایران بر جزایر خلیجفارس باعث میشود اولا اظهارات غیرمسؤولانه از جانب طرف اماراتی اشغالگرانه تلقی شده و هزینهزا باشد و ثانیا در صورت هرگونه ماجراجویی طرف اماراتی با تکیه بر قدرتهای غربی، رویکرد تقابلی ایران در جوامع منطقه و جهان قابل پذیرش باشد.
ارسال به دوستان
دیدگاه
اقتصاد فروپاشیده رژیم اشغالگر
مهدی گرگانی: ۱۳ ماه بعد از عملیات توفانالاقصی و شروع جنگ غزه، صهیونیستها به بحرانها و چالشهای متعددی گرفتار شدهاند؛ ارتش این رژیم با موارد متعدد خودکشی، فرار از خدمت و تمرد از دستورات مواجه است. بسیاری از شهرکنشینان بویژه در مناطق شمال سرزمینهای اشغالی آواره و دربهدر هستند، امیدی به آینده و زندگی در یک جامعه امن ندارند و بسیاری از آنها هم به فکر کوچ دائم به مبادیای هستند که از آنجا به سرزمینهای اشغالی آورده شدند.
اما اینها تنها بخشی از چالشهای این رژیم است، چرا که صهیونیستها با یک ابربحران اقتصادی نیز مواجه هستند که میتواند بحرانهای دیگر را هم عمیقتر و گستردهتر کند.
1- بسیاری از تحلیلگران اقتصاد میگویند جنگ و گسترش دامنه آن، اقتصاد این رژیم را منزوی کرده و به عقب رانده است. موسسه رتبهسنجی مودیز مهر امسال برای دومین بار رتبه اقتصادی اسرائیل را ۲ درجه کاهش داد. علت کاهش دوباره رتبه اقتصادی اسرائیل هزینههای سرسامآور جنگ در ۱۳ ماه گذشته و البته گسترش دامنه جنگ از غزه به جنوب لبنان و افزایش قابل توجه هزینههای جنگ عنوان شده است.
افزایش هزینههای دولتی از یک سو و رکود شدید در بخشهای مولد مانند گردشگری، کشاورزی و ساختوساز، باعث کسری بودجه شدید دولت صهیونیستی در یک سال گذشته شده است.
وزارت دارایی اسرائیل اواسط مهر اعلام کرد کسری بودجه این رژیم در 12 ماه منتهی به سپتامبر 2024 به 8.5 درصد رسیده است. ابتدای سال جاری، این وزارتخانه پیشبینی کرده بود کسری بودجه در کل سال 2024 حدود 6.6 درصد از تولید ناخالص رژیم خواهد بود که نشان میدهد تشدید تنشها با حزبالله تاثیرات منفی زیادی بر اقتصاد این رژیم گذاشته است.
2- شهرکنشینان در اراضی اشغالی حالا در کنار ناامنی و ناامیدی با تورم نیز مواجهند. به عبارت بهتر، افزایش هزینههای جنگ باعث افزایش بیسابقه تورم در اراضی اشغالی شده و از این حیث زندگی شهرکنشینان را بیش از پیش در مضیقه قرار داده است.
طبق گزارش روزنامه هاآرتص، نرخ تورم سالانه در اسرائیل در ماه آگوست نسبت به ماه قبل از آن از 3.2 درصد به 3.6 درصد رسیده است که بسیار بیشتر از پیشبینیهای بانک مرکزی این رژیم است.
این در حالی است که رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی نیز با گسترش جنگ به جبهه لبنان به صفر نزدیک شده است.
3- حتی اگر دولت تلآویو بتواند نرخ تورم را در همین سطح نگه دارد - که به باور تحلیلگران غیرممکن است - افزایش نرخ مالیاتها، هزینههای بیشتری را به شهرکنشینان تحمیل میکند. طبق گزارش شرکت مشاوره و تجزیه و تحلیل استور نکست، مصرفکنندگان در اسرائیل، سال 2023 نسبت به سال قبل آن، ۲,۲ میلیارد دلار بیشتر برای خرید کالا پرداخت کردند که ناشی از پرداخت مالیات ارزش افزوده کالاها به ارزش ۱۳ میلیارد دلار و افزایش یک درصدی نرخ مالیات ارزش افزوده بوده است. تحلیلگران معتقدند کابینه رژیم صهیونیستی به دلیل دغدغههای جنگی به مسائل اقتصادی کاملا بیتوجه است و این موضوع نگرانیها از افزایش دوباره نرخ تورم و افزایش مالیاتها در ماههای پیش رو را به دنبال خواهد داشت.
4- فرار سرمایه و مهاجرت معکوس نخبگان از جمله نخبههای تجاری و علمی، اقتصاد فروپاشیده رژیم صهیونیستی را لای منگنه قرار داده است. پایگاه خبری کالکالیست مینویسد با بدتر شدن وضعیت اقتصاد اسرائیل در سایه جنگ در چند جبهه، تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد دلار سرمایه از اسرائیل خارج شده و اقتصاد اسرائیل را به ورطه زوال و نابودی کشانده است. نخبگان اسرائیلی معتقدند دیگر آیندهای در اسرائیل ندارند و طی ماههای گذشته بسیاری از آنها چراغ خاموش اراضی اشغالی را ترک کرده یا پول و سرمایه خود را از آن خارج کردهاند. آرون سیچانوور، پروفسور اسرائیلی و برنده جایزه نوبل با اشاره به سرعت گرفتن فرار مغزها در این رژیم میگوید بدون این نخبگان موجودیت اسرائیل هم در معرض تهدید قرار دارد و شاید در دهههای آتی اسرائیل به عنوان یک دولت مستقل یهودی وجود خارجی نداشته باشد.
5- وخامت اقتصاد رژیم صهیونیستی در شرایطی است که ایالات متحده طی یک سال گذشته میلیاردها دلار به این رژیم کمک مالی کرده است. تنگنای اقتصادی تلآویو به قدری است که واشنگتن با علم به فلاکت این رژیم، در دادوستدهای سیاسی خود با تلآویو هر بار پیشنهاد افزایش کمکهای مالی را پیش روی این رژیم قرار میدهد. به عنوان مثال رسانههای آمریکایی اخیرا گزارش دادند واشنگتن به تلآویو پیشنهاد داده در ازای دریافت یک بسته مالی کلان، از گزینههای خود برای پاسخ احتمالی به حملات موشکی اخیر ایران صرفنظر کند یا با دریافت یک بسته مالی با آتشبس در غزه و لبنان موافقت کند!
6- پس از 7 اکتبر وحشت سراسر اسرائیل را فراگرفته و وعده نتانیاهو برای بازگرداندن امنیت به شهرکنشینان کاملا شکست خورده است. واقعیت این است که اسرائیل نتوانسته اهداف خود در جنگ و از بین تهدید حماس و حزبالله را بهرغم هزینههای سرسامآور محقق کند. بسیاری از ناظران سیاسی تاکید میکنند از بین بردن حماس و حزبالله و ایدئولوژی آنها محال است، بنابراین تهدیدهایی که اکنون روی سر اسرائیل قرار دارد در آینده با شدت بیشتری وجود خواهد داشت. بسیاری از کودکان و نوجوانان فلسطینی و لبنانی که شاهد شهادت پدر، مادر، برادر، خواهر و بستگان نزدیک خود و جنایتهای وحشیانه رژیم در یک سال گذشته بودهاند، در آینده نزدیک هر کدام یک چریک برای گروههای مقاومت هستند که نسبت به پدران و مادران خود خشم و کینه بیشتری از اشغالگران در دل دارند.
اگر رژیم صهیونیستی از درون هم فرو نپاشد، کودکان فلسطینی و لبنانی در آینده نزدیک نسخه آن را خواهند پیچید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|