04/اسفند/1403
|
21:16
۱۲:۱۵
۱۴۰۳/۱۲/۰۴

نخستین تلاش ترامپ در دیوان عالی شکست خورد

دیوان عالی آمریکا درخواست دونالد ترامپ برای اخراج فوری رئیس دفتر بازپرس ویژه وزارت دادگستری را رد کرد.
کد خبر: ۴۰۱۸۸۴

نخستین تلاش ترامپ در دیوان عالی شکست خورد

دیوان عالی آمریکا درخواست تجدیدنظر دونالد ترامپ برای اخراج فوری رئیس دفتر بازپرس ویژه وزارت دادگستری را رد کرد.

چند روز پیش نسخه‌ای از دادخواستی به دست رویترز رسید که در آن، وزارت دادگستری آمریکا از دیوان عالی این کشور خواست تا به سرعت در پرونده تلاش برای اخراج "همپتون دلینگر"، رئیس دفتر بازپرس ویژه وزارت دادگستری توسط دونالد ترامپ، مداخله کند.

براساس این گزارش، دلینگر به عنوان رئیس یک نهاد مستقل افشاگر که دوران خدمت 5 ساله اش در سال 2029 تمام می شود، ماه گذشته از طریق یک ایمیل از سمت خود اخراج شد. وی سپس از دولت ترامپ شکایت کرد و در نهایت در تاریخ 12 فوریه، یک قاضی فدرال در واشنگتن با دستوری موقت، اخراج او را به طور موقت لغو و تا زمان مشخص شدن نتیجه شکایتش در مقام خود ابقا کرد.

پس از آن یک دادگاه تجدیدنظر در واشنگتن درخواست وزارت دادگستری آمریکا برای نقض حکم دادگاه بدوی را رد کرد تا در نتیجه این وزارت خانه درخواست تجدید نظر فوری خود را به دیوان عالی کشور ارسال کرد و خواست تا در این پرونده وارد عمل شود.

دلینگر که توسط جو بایدن رئیس جمهور سابق کشور، به این سمت منصوب شده بود اظهار کرد قانون مانع از اخراج روسای آژانس های مستقل در آمریکاست مگر در مواردی که با غفلت از انجام وظیفه، تخلف یا ناکارآمدی در ارتباط باشد.

ارائه نخستین درخواست تجدیدنظر ترامپ برای اخراج مقامات کشور

این نخستین باری بود که دولت ترامپ پس از در دست گرفتن قدرت، برای پیگیری یک پرونده قضایی به دیوان عالی مراجعه کرد.

اخراج دلینگر در حالی است که ترامپ تاکنون دستکم 17 بازپرس ویژه نهادهای مختلف کشور را اخراج کرده و علاوه بر این هزاران کارمند فدرال را نیز اخراج کرده است.

واشنگتن پست به نقل از افراد مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، افزود: این بازرسان در نهادهای همچون وزارت دفاع، حمل و نقل، امور کهنه سربازان، مسکن و توسعه شهری، کشور و انرژی کار می کردند.

سمت بازرسی کل، یک پست مستقل است که مسئول انجام ارزیابی ها، تحقیقات و بازرسی ها در هنگام طرح اتهامات مربوط به تقلب، سوء استفاده و تضییع را بر عهده دارد. رئیس جمهور یا رئیس نهاد خدمتی می توانند این بازرسان را برکنار کنند.

یکی از فرامین اجرایی اولیه ترامپ، اجرای سیاست منقبض سازی و کاهش تعداد کارکنان فدرال بوده است. ترامپ از زمان راه‌یابی به کاخ سفید، ایلان ماسک را به‌عنوان وزیر کارآمدی و بهره‌وری معرفی کرده و به او دستور داده است تحقیقات و بررسی‌های لازم را در تمام نهادهای آمریکا برای شناسایی موارد فساد و تقلب مالی و نیز کاهش تعداد کارکنان فدرال انجام دهد.

چند روز پیش دونالد ترامپ با صدور یک فرمان اجرایی قدرت و اختیارات ایلان ماسک را افزایش داد و از نهادهای مختلف کشور خواست در جریان کاهش تعداد کارکنان دولت و محدود کردن استخدام افراد جدید، همکاری کاملی با وزارت بهره‌وری و کارآمدی داشته باشند. براساس این دستور، از وزارت بهره‌وری خواسته شده است تیمی را در هر نهاد دولتی مستقر کند تا تصمیم‌گیری‌ها درباره استخدام افراد جدید ارزیابی شود.

همچنین دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اقدامی تازه و بی سابقه، ژنرال چارلز براون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح آمریکا و 5 ژنرال دیگر را اخراج کرد.

وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون اعلام کرد در راستای اجرای سیاست انقباضی دونالد ترامپ، از هفته آینده 5400 تن از کارکنان فدرال غیرنظامی خود را اخراج خواهد کرد.

پیشتر نیز آسوشیتد پرس گزارش داد دولت ترامپ در طول یک هفته 20 قاضی مهاجرتی را بدون ذکر دلیل و در راستای سیاست کوچک سازی دولت اخراج کرده است.

گزارش ها نشان می دهد که از زمان آغاز طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچک سازی دولت و کاهش هزینه های دولتی، حدود 20 هزار کارمند فدرال اخراج شده‌اند.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر
پربیننده