04/ارديبهشت/1404
|
19:45
۰۹:۲۵
۱۴۰۴/۰۱/۲۰

گوترش: اسرائیل به عنوان اشغالگر همه تعهدات را زیرپا می‌گذارد

دبیرکل سازمان ملل با انتقاد تند از جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه و زیر پا گذاشتن تعهدات به عنوان طرف اشغالگر، گفت غزه تبدیل به عرصه کشتار شده و ما به هیچ وجه طرح بی‌رحمانه اسرائیل برای ایجاد محدودیت شدید در ورود کمک‌ها به غزه را نمی‌پذیریم.

گوترش: اسرائیل به عنوان اشغالگر همه تعهدات را زیرپا می‌گذارد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به وضعیت بحرانی غزه، طرح رژیم صهیونیستی برای کنترل ورود کمک‌ها به نوار غزه را رد و اعلام کرد که سازمان ملل در هیچ طرحی برای رساندن کمک‌ها که به اصول انسانیت، بی‌طرفی و استقلال احترام نگذارد مشارکت نخواهد کرد.

با طرح بی‌رحمانه اسرائیل درباره ورود کمک‌ها به غزه مخالفیم

آنتونیو گوترش گفت: ساز و کارهای دادن مجوز برای ورود کمک‌ها به غزه که اخیراً مقامات اسرائیلی پیشنهاد داده‌اند، به معنای ایجاد محدودیت بی‌رحمانه در ورود کمک‌ها تا حتی یک دانه گندم است. اجازه دهید واضح بگویم: ما در هیچ ترتیباتی که اصول بشردوستانه، بی‌طرفی و استقلال را به طور کامل رعایت نکند، شرکت نخواهیم کرد.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: دسترسی غیرنظامیان به کمک‌های بشردوستانه باید بدون هیچ مانعی تضمین شود و کارکنان نهادهای بشردوستانه هم باید از حمایت‌هایی که قوانین بین‌المللی برای آنها در نظر گرفته‌اند، برخوردار گردند.

غزه تبدیل به عرصه کشتار شده است

وی افزود: نوار غزه به میدان کشتار تبدیل شده، از بیش از یک ماه گذشته حتی یک ذره آرد هم به غزه نرسیده است و نه غذا، نه سوخت، نه دارو، نه کالای تجاری و نه هیچ چیز دیگر وارد اینجا نشده و درهای وحشت دوباره باز شده است.

گوترش در ادامه اظهار داشت که اسرائیل به عنوان یک طرف اشغالگر طبق قوانین بین‌المللی صراحتاً موظف است از ورود کمک‌های غذایی و پزشکی برای شهروندان فلسطینی اطمینان حاصل کند. در این شرایط سخت غزه باید کاملاً صادق باشیم و در مورد وضعیت فعلی با صداقت حرف بزنیم.

اسرائیل به عنوان یک طرف اشغالگر به تعهداتش عمل نمی‌کند

وی اظهار داشت: با بسته شدن گذرگاه‌های غزه و محرومیت مردم از کمک، فاجعه جایگزین امنیت شده و سازمان ملل دیگر قدرت رساندن کمک‌ها به غزه را ندارد. همچنین ما باید در مورد تعهدات خود شفاف باشیم و اسرائیل به عنوان یک طرف اشغالگر طبق قوانین بین المللی از جمله قوانین حقوق بشری تعهدات صریحی دارد و بند یک ماده 55 کنوانسیون چهارم ژنو تصریح می‌کند که غیرنظامیان باید به کمک‌های غذایی و پزشکی دسترسی داشته باشند.

دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد: همچنین بند 1 ماده 56 کنوانسیون چهارم ژنو تصریح می‌کند که وظیفه طرف اشغالگر است که از رسیدن تاسیسات و خدمات پزشکی و تجهیزات به بیمارستان‌ها و موسسات بهداشت عمومی در مناطق اشغالی اطمینان حاصل کند. بر اساس بند یک ماده 59 کنوانسیون چهارم ژنو هم پرسنل پزشکی از همه گروه‌ها باید اجازه انجام ماموریت خودشان را داشته باشند و طرف اشغالگر باید با رساندن کمک‌ها به مردم در منطقه اشغال شده به بهترین شکل، موافقت کند.

آنتونیو گوترش گفت: اما هیچ یک از این اتفاقات امروز در غزه نمی‌افتد، هیچ امکانی برای وارد کردن کمک‌های بشردوستانه به غزه وجود ندارد و مواد غذایی، دارو و سرپناه در پشت گذرگاه‌ها انباشته شده‌اند. قوانین بین‌المللی بشردوستانه مستلزم احترام به تیم‌های امدادی است و ما خواستار تحقیقات مستقل در مورد کشتار امدادگران از جمله کارکنان سازمان ملل هستیم.

نگران تبدیل شدن کرانه باختری به غزه‌ای دیگر هستیم

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه اظهار داشت: جهان از پیدا کردن کلمات برای توصیف آنچه که در غزه می‌گذرد عاجز است، اما ما هرگز نمی‌توانیم از حقیقت فرار کنیم، وضعیت فعلی یک بن‌بست بزرگ بوده و طبق قوانین بین‌المللی غیرقابل قبول است. در سایه احتمال تبدیل شدن کرانه باختری اشغالی به یک غزه دیگر هم، وضعیت در حال بدتر شدن بوده و زمان آن فرا رسیده که به محروم کردن غیرنظامیان از حق انسانی خود پایان داده شود، غیرنظامیان تحت حمایت قرار بگیرند، ورود کمک‌های نجات بخش به غزه تضمین گردد و آتش بس برقرار شود.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل هم به نوبه خود در همین زمینه گفت که سازمان ملل به هیچ روندی که آن را مجبور به نقض اصول خود کند، کمک نخواهد کرد و اسرائیل به عنوان یک طرف اشغالگر موظف است اجازه ورود کمک‌ها به غزه را بدهد.

وی افزود: سازمان ملل به برقراری ارتباط با مقامات اسرائیلی ادامه می‌دهد تا درها را برای ورود کمک‌ها به نوار غزه باز کند. باید راه حل‌های واقعی برای دسترسی مردم غزه به کمک‌ها ایجاد شود و آتش بس فوری در اینجا برقرار گردد. نهادهای سازمان ملل در غزه می‌مانند و همه توان خود را به کار خواهند گرفت و به ارتباط با مقامات اسرائیلی برای باز کردن گذرگاه‌های غزه ادامه خواهند داد.

دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه هم شب گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که ساز و کار پیشنهادی رژیم صهیونیستی برای ورود کمک‌ها به غزه در واقع به معنای دستکاری اشغالگران در سرنوشت وضعیت انسانی در غزه است.

این نهاد دولتی غزه تاکید کرد: سازوکار پیشنهادی رژیم صهیونیستی به این صورت است که نیروهای اشغالگر و یک شرکت خصوصی وابسته به این رژیم، کمک‌ها را مستقیماً میان خانواده‌های فلسطینی توزیع کنند. همچنین خانواده‌ها برای گرفتن کمک باید به مناطقی که رژیم صهیونیستی تعیین می‌کند بروند و بنابراین ممکن است آنها با خطرات امنیتی مواجه شوند و جان غیرنظامیان به خطر بیفتد.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر
پربیننده