پایان عملیات جستوجو و نجات حادثه بندر
عملیات جستوجو و نجات در پی حادثه انفجار بندر شهید رجایی، پس از چندین روز تلاش بیوقفه امدادگران، شامگاه ۱۳ اردیبهشتماه به پایان رسید. جمعیت هلالاحمر استان هرمزگان اعلام کرد: با توجه به حادثه غمانگیز انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، نیروهای عملیاتی این جمعیت از همان لحظات اولیه وقوع حادثه در کنار سایر دستگاهها و عزیزان خدمترسان، مشغول ارائه خدمات به آسیبدیدگان و متاثران از این حادثه بودهاند. عملیات جستوجو و نجات با تمام توان توسط نیروهای عملیاتی در سختترین شرایط، بدون وقفه دنبال شد. پس از چندین روز تلاش شبانهروزی و جستوجو برای یافتن آخرین بقایای آسیبدیدگان، در شرایطی که در ۲ روز اخیر هیچگونه بقایایی از نفرات آسیبدیده یافت نشد، با هماهنگی ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استانداری، در شامگاه ۱۳ اردیبهشت ماه، پایان عملیات جستوجو و نجات اعلام شد.
* درمان رایگان مجروحان حادثه بندر
در ساعتهای اولیه بروز حادثه بندر شهید رجایی، تمام توان استان هرمزگان علاوه بر بخش دولتی، از جمله نیروی دریایی، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی، بخش خصوصی نیز جهت خدمترسانی به مجروحان حادثه به کمک گرفته شدند. به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، همکاری بینبخشی شاهکلید خدمترسانی در حادثه اسکله شهید رجایی در بندرعباس بود و درمان حادثهدیدگان در خود استان رایگان و با بهترین کیفیت انجام شده و همچنان ادامه دارد. دکتر سیدسجاد رضوی در نشستی خبری در تشریح اقدامات انجامشده در جهت درمان مجروحان حادثه بندرعباس، با اشاره به اعلام اولیه حادثه اسکله شهید رجایی - حوالی ساعت ۱۲:۱۰ روز شنبه - گفت: ابتدا هیچ پیشبینیای از عمق حادثه نداشتیم؛ با هماهنگی اورژانس در EOC آمادهباش لازم را صادر و کل منطقه را بررسی کردیم. به تدریج آمار مصدومان و مجروحان افزایش یافت و به این ترتیب چند استان به عنوان پشتیبان در نظر گرفته شدند تا در صورت نیاز بیماران به آنجا اعزام شوند. وی افزود: در ساعتهای اولیه بروز این حادثه تمام توان استان علاوه بر بخش دولتی، از جمله نیروی دریایی، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی، بخش خصوصی نیز جهت خدمترسانی به مجروحان حادثه به کمک گرفته شد. وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تجربه حاصلشده از این حادثه گفت: شاهکلید خدمترسانی در این حادثه همکاری بینبخشی میان نیروی دریایی ارتش، سپاه، تامین اجتماعی، نیروی انتظامی، بخش خصوصی، هلالاحمر، آتشنشانی و همچنین بخش دولتی بود. شاید تصور آن نبود که خود شهر بتواند رسیدگیها را انجام دهد و ما آماده اعزام بیماران بودیم اما خوشبختانه در این حادثه تمام ظرفیت استان به کار گرفته شد و خدمترسانی خوبی انجام شد.
* 25 نفر از 1566 مصدوم حادثه بندر بستری هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از فوت ۵ مصدوم حادثه بندر شهید رجایی در بیمارستانها خبر داد و گفت: ۲۵ بیمار همچنان بستری هستند. پژمان شاهرخی، در این نشست اظهار کرد: در ساعات اولیه، بیش از 50 جراح در ۶ بیمارستان استان هرمزگان در حالت آمادهباش قرار گرفتند. وی افزود: تاکنون 1566 مجروح ثبت شده است که از این تعداد، 1516 نفر ترخیص شدهاند و 25 بیمار همچنان بستری هستند. برای مصدومان، 193 عمل جراحی انجام شده است. از میان کل مجروحان، 17 نفر به شیراز منتقل شدند که بیش از 50 درصد آنان آسیب چشمی داشتند. همچنین مواردی از قطع عضو و سوختگی شدید نیز گزارش شده است. تاکنون ۵ مورد فوت در بیمارستانها داشتیم و ۵ بیمار نیز همچنان در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) بستری هستند.
* دمای انفجار اسکله ۱۴۰۰ درجه بود
رئیس کارگروه آتشنشانی کشور و مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران که در عملیات اطفای حریق بندر شهید رجایی در محل حادثه حضور داشت، با اشاره به این حادثه، آن را متفاوتترین حادثه حریق کشور بیان کرد و گفت: دما در محل حریق ۱۴۰۰ درجه بود و با آب نمیشد آتش کانتینرها را خاموش کرد، زیرا آب همان لحظه بخار میشد و ما برای کنترل حریق باید در کانتینرها را باز میکردیم. قدرتالله محمدی با اشاره به خاص بودن این حادثه افزود: این حادثه، متفاوتترین حریقی بود که تاکنون در کشور شاهد بودیم. حجم و گستردگی آتش، نوع حریق، دمای هوا و دمای ۱۴۰۰ درجه سانتیگرادی حریق و دودهای کیلومتری که به آسمان کشیده شده بود این حریق را از سایر عملیاتهای ما متمایز میکرد. وی ادامه داد: در این حادثه، ۱۵ ساعت کنترل حریق اصلی و ۴۸ ساعت اطفای کامل زمان برد، همچنین ۴ مرتبه سناریو عملیاتی را تغییر دادیم تا در دمای ۴۰ درجهای بندرعباس بتوانیم این بحران را کنترل کنیم. محمدی گفت: در این مدت، چندین انفجار در فاصله ۵ متری آتشنشانان رخ داد و ما هیچ راهی جز نفوذ نداشتیم اما همه همکارانم با شجاعت تمام در دل آتش بودند و سرانجام با تمام تلاشهای همکارانم در سراسر کشور، حریق کاملا اطفا شد.