اسرائیل در کابوس محاصره هوایی؛ شاهکار جدید در معادلات یمن
یمنیها که بعد از حزبالله لبنان به عنوان دومین جبهه محور مقاومت پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی در اکتبر 2023 برای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین در نوار غزه به میدان آمده و همزمان با ادامه تجاوزات و محاصره رژیم صهیونیستی علیه این باریکه، عملیاتهای خود را ضد این رژیم، چه در سطح محاصره دریایی، چه حملات موشکی و پهپادی به عمق فلسطین اشغالی ادامه دادهاند، دیروز با ضربه بزرگی که به فرودگاه بنگوریون در تلآویو به عنوان یکی از اصلیترین زیرساختهای حیاتی امنیتی و اقتصادی اسرائیل وارد ساختند، معادلات جدیدی را در درگیری با محور آمریکایی صهیونیستی رقم زدند.
معادله جدید یمن با محاصره هوایی علیه صهیونیستها
در حالی که محاصره دریایی تحمیل شده توسط یمن علیه رژیم صهیونیستی طی بیش از یک سال و نیم گذشته، خسارات اقتصادی گستردهای به این رژیم وارد ساخته است، شب گذشته یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیهای اعلام کرد: در واکنش به تشدید اقدامات رژیم اسرائیل و اعلام تصمیم این رژیم برای گسترش عملیات تجاوزکارانه علیه غزه، نیروهای مسلح یمن اعلام کردند که در نظر دارند محاصرهای کامل و همهجانبه از طریق آسمان بر رژیم اسرائیل اعمال کرده و با تکرار هدف قرار دادن فرودگاهها، بهویژه فرودگاه «اللد» که از سوی اسرائیل «فرودگاه بنگوریون» نامیده میشود، این محاصره را به اجرا بگذارند.
نیروهای مسلح یمن همچنین از تمامی شرکتهای هواپیمایی بینالمللی خواستند که مفاد این بیانیه را از لحظه انتشار آن بهطور جدی مدنظر قرار دهند و تمامی پروازهای خود به فرودگاههای رژیم جنایتکار اسرائیل را برای حفظ امنیت هواپیماها و مسافران خود لغو کنند.
برای بررسی اهمیت این موضوع که محاصره همه جانبه هوایی یمن علیه رژیم صهیونیستی چه اهمیتی دارد، ابتدا باید به این نکته توجه کنیم که بخش بزرگی از ساختار اقتصادی رژیم صهیونیستی وابسته به حمل و نقل هوایی از جمله تجارت کالا و گردشگری است و سالانه میلیونها مسافر به ویژه از طریق فرودگاه بن گوریون در تلآویو جابجا میشوند.
اهمیت چندجانبه فرودگاه بن گوریون
فرودگاه بن گوریون یکی از برجستهترین تأسیسات زیرساختی رژیم صهیونیستی و حساسترین آنها از نظر امنیتی، ژئوپولیتیکی، اقتصادی و گردشگری بهشمار میرود.
از نظر امنیتی، فرودگاه بنگوریون میان مستحکمترین فرودگاههای جهان قرار دارد و مسافران تحت چندین مرحله غربالگری امنیتی از جمله بازجویی فردی، رادیوگرافی پیشرفته و کنترلهای گسترده خودرو و ورودیها قرار میگیرند. رویههایی که در این فرودگاه اعمال میشود سختگیرانهترین رویهها در جهان است.
اهمیت فرودگاه بینالمللی بنگوریون، محدود به نقش آن بهعنوان یک مرکز حملونقل و مسافربری نیست؛ بلکه این فرودگاه ستون استراتژیک در امنیت داخلی و ساختار اقتصادی رژیم صهیونیستی نیز بهشمار میرود و از موقعیت استراتژیک بالایی برخوردار است.
از نظر اقتصادی، فرودگاه بنگوریون یک حلقه حیاتی در تجارت خارجی رژیم صهیونیستی محسوب میشود و مقادیر زیادی واردات و صادرات بهویژه محصولات فناوری و دارویی با ارزش بالا را مدیریت میکند. این فرودگاه همچنین دروازه اصلی گردشگری خارجی و منبع قابلتوجهی از ارز خارجی است.
طبق گزارش وزارت دارایی رژیم صهیونیستی، هر یک روز اختلال در این فرودگاه میلیونها دلار ضرر مستقیم در بخشهای حملونقل، گردشگری و زنجیره تأمین برای اقتصاد اسرائیل بههمراه دارد.
از نظر نظامی، با وجود اینکه فرودگاه بنگوریون بهعنوان یک فرودگاه غیرنظامی در نظر گرفته میشود، اما در فهرست زیرساختهای حیاتی این رژیم است که در طول جنگها اهمیت بالایی برای آن دارد، در واقع هماهنگی مداومی میان این فرودگاه و ارتش رژیم صهیونیستی وجود دارد تا عملکرد فرودگاه حتی در مواقع تهدیدهای بزرگ هم تضمین شود و همچنین برخی منابع گزارش میدهند که تأسیسات لجستیکی اضطراری در مجاورت فرودگاه بنگوریون وجود دارد که به اهداف لجستیکی و امنیتی ارتش صهیونیستی خدمت میکند.
فروپاشی استراتژی امنیتی اسرائیل
محافل عبری معتقدند که امروز حتی منطقیترین فرد اسرائیلی نیز دیوانه شده است؛ جایی که استراتژی امنیت داخلی اسرائیل که شامل حذف تهدیدات نزدیک و داشتن قدرت بازدارندگی و همچنین هشدار آماده باش دائمی برای حمله پیشگیرانه به دشمنی که در مرزهای جغرافیایی دورتر است، میشود، در جریان جنگ غزه از نزدیک به دو سال گذشته کاملاً از هم پاشید و امروز یمن که شاید سالها قبل مهره مهمی در معادلات جهان عرب به شمار نمیرفت و همچنین اسرائیلیها آن را دشمنی قوی نمیدانستند، امروز همه کارتهای تلآویو را به هم ریخته است.
جدیدترین حمله موشکی یمن که به قلب اقتصاد و امنیت رژیم صهیونیستی در تلآویو اصابت کرد، خطرناکترین نقاط ضعف این رژیم را برملا ساخت و امروز یمن بعد از محاصره موفق علیه اسرائیل در دریای سرخ، این رژیم را در هوا هم محاصره کرده است.
فرود موشک در منطقه حیاتی تلآویو که صهیونیستها آن را مقدسترین مکان امنیتی خود میدانند، منطقه معروف به «غوشدان» یا تلآویو بزرگ را به حالت سکون درآورد؛ به طوری که جادههای اصلی بسته، ترافیکها سنگین، حرکت قطارها و حمل و نقل عمومی متوقف شده و میلیونها اسرائیلی مجبور شدند اول هفته خود را با فرار به پناهگاهها آغاز کنند.
به گزارش وب سایت روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت، صبح دیروز اسرائیلیها روز پر وحشتی را آغاز کردند؛ جایی که بعد از به صدا درآمدن آژیرها صدای انفجارهای مهیبی در مرکز اسرائیل (فلسطین اشغالی) شنیده شد و دودهای بلند و غلیظی از محوطه فرودگاه بنگوریون به هوا برخاست. بعد از آن تحقیقات در مورد علت انفجار آغاز شد و باندهای فرودگاه مورد بررسی قرار گرفتند و به همین دلیل فعالیت فرودگاه کاملاً متوقف شد.
.
«پینهاس آیدان»، رئیس کمیته کارکنان اداره فرودگاههای رژیم صهیونیستی در گفتوگو با وب سایت وای نت این رژیم اعلام کرد که همه ما بعد از شنیدن صدای آژیر هشدار وارد مناطق حفاظت شده شدیم و لرزش یک هواپیما را دیدیم. ما صدای انفجار بزرگ و سریعی را شنیدیم و بسیار خوش شانس بودیم که تنها یک هواپیما در هوا بود.
یکی از راننده تاکسیها در نزدیکی دروازه 23 فرودگاه بنگوریون هم گفت که بعد از به صدا درآمدن آژیر هشدار ناگهان انفجار مهیبی رخ داد و در داخل ترمینال 3 ما هیچ فرصتی برای فرار به مکان امن نداشتیم. همه چیز لرزید و سنگریزهها را دیدیم که در آسمان به پرواز درآمدند و وحشت همه جا را فرا گرفت.
بحران بزرگ اسرائیل با توقف فعالیتهای خطوط هوایی بینالمللی
به محض اینکه موشک یمن در محوطه فرودگاه بن گوریون فرود آمد، برخی از هواپیماهایی که به مقصد تلآویو از کشورهای مختلف حرکت کرده بودند به کشورشان برگشتند و خطوط هوایی بینالمللی به سرعت اعلام کردند که باید اطلاعات کامل در مورد این حادثه ارائه شود و تا اطلاع ثانوی پروازها به سمت اسرائیل (فلسطین اشغالی) متوقف میگردد.
.
به عنوان مثال خطوط هوایی سوئیس، اتریش، ایر اروپا، کانادا، بروکسل ایرلاین، وتیوس ایروایز، لوفت هانزا آلمان و چندین خطوط هوایی بینالمللی دیگر از لغو سفرهای خود به فلسطین اشغالی خبر داده و اعلام کردند که منتظر به روزرسانی وضعیت هستند. خطوط هواپیمایی انگلیس که قرار بود طی 24 ساعت آینده دو پرواز از لندن به فلسطین اشغالی انجام دهد از تعویق این پروازها خبر داد و اعلام کرد که مسافران منتظر اخبار مربوط به این حادثه هستند.
شرکت ایتالیایی ای تی ای هم اقدام مشابهی انجام داد؛ به طوری که یکی از پروازهای این شرکت به مقصد تلآویو لغو شد و هواپیمایی هم که پرواز کرده بود در یونان فرود آمد و به تلآویو نرفت. سه شرکت هواپیمایی بزرگ هم هفته گذشته تصمیم به تعلیق پروازهای خود به فلسطین اشغالی گرفته بودند، از جمله خطوط هوایی بریتیش ایرویز، ویرجین آتلانتیک، ترکیش ایرلاین و پگاسوس ایرلاین.
خطوط هوایی ایر کانادا، ایزی جت و خطوط هوایی هلند هم اعلام کردند که پروازهای خود را به اسرائیل (فلسطین اشغالی) تعلیق کردهاند و ممکن است این پروازها از ماه ژوئن از سر گرفته شود.
آنچه که موجب تعلیق فعالیت خطوط هوایی بینالمللی در فرودگاه بینالمللی بن گوریون رژیم صهیونیستی به عنوان مهمترین فرودگاه این رژیم شده، ترس از تهدیدات امنیتی است و آنچه که صهیونیستها را به شدت نگران میکند این است که موشکهای یمن به طور خاص، فرودگاه بنگوریون را در چارچوب محاصره هوایی علیه اسرائیل هدف قرار میدهند.
وحشت صهیونیستها از پیامدهای محاصره هوایی یمن علیه اسرائیل
اولین خسارتمستقیم این محاصره هوایی یمن علیه رژیم صهیونیستی این است که اسرائیل مجبور است حق بیمه خطوط هوایی بینالمللی را افزایش دهد. همچنین برای صنعت گردشگری رژیم اشغالگر که بعد از جنگ غزه دچار آسیب بزرگی شده بود و این رژیم تلاش زیادی برای بهبود آن کرده است، محاصره هوایی یمن علیه اسرائیل یک ضربه بزرگ دیگر به شمار میرود.
لغو پروازها و ترس از تهدیدات امنیتی در هوا، سفر اسرائیلیها به خارج و همچنین ورود محدود گردشگران به فلسطین اشغالی را هم به شدت دشوار میکند و به گردشگری داخلی و بینالمللی رژیم صهیونیستی آسیب زیادی میرساند.
بعد از اعلام محاصره هوایی یمن علیه رژیم صهیونیستی، جنجال و نگرانی زیادی در محافل عبری به پا شده و آنها درباره پیامدهای هم هشدار میدهند. روزنامه عبری اسرائیل هیوم در این زمینه گزارش داد که خطوط هوایی بینالمللی تمایلی به از سرگیری پروازها به اسرائیل (فلسطین اشغالی) ندارند و تعداد پروازها در ساعات آینده به شکل قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
این رسانه عبری تاکید کرد که لغو گسترده پروازها در دوره کنونی به زمان و تلاش زیادی برای بازگرداندن اعتماد خطوط هوایی بینالمللی نیاز خواهد داشت و تجربه گذشته نشان میدهد که خطوط هوایی در تصمیم خود برای از سرگیری پروازها بسیار محتاط عمل میکنند.
اسرائیل هیوم گزارش داد که همچنین تعلیق پروازهای خطوط هوایی بینالمللی به تلآویو و بالعکس، بحران حمل و نقل هوایی اسرائیل را هم عمیقتر خواهد کرد.
روزنامه اقتصادی مارکر رژیم صهیونیستی هم به نوبه خود اعلام کرد که پیشبینی میشود خطوط هواپیمایی بینالمللی بیشتری فعالیت خود را در اسرائیل متوقف کنند و 24 ساعت آینده برای بخش هوانوردی ما بسیار حیاتی خواهد بود.
این رسانه عبری خاطرنشان کرد: اگر شرکتهای هواپیمایی بینالمللی بیشتری دستورالعمل لغو پروازهای خود را به اسرائیل (فلسطین اشغالی) دریافت کنند ما دچار خسارات زیادی خواهیم شد.
نیر مازور، معاون رئیس روابط هوانوردی رژیم صهیونیستی در این راستا اعلام کرد که مشکل اصلی ما با پروازهای ارزان قیمت و شرکتهایی مانند لوفت هانزا و ... بوده و ما هنوز نمیتوانیم در مورد ادامه فعالیتهای شرکتهای بینالمللی در اسرائیل نظر دهیم.
مدیر کل وزارت حمل و نقل رژیم صهیونیستی هم در گفتوگو با روزنامه اقتصادی گلوبس این رژیم اعلام کرد که با لغو پروازهای خطوط هوایی خارجی شاهد افزایش قیمت توسط شرکتهای اسرائیلی خواهیم بود که نمیتوانیم این را بپذیریم. اسرائیل با وجود همه تلاشهای خود برای جلوگیری از توقف پروازها نتوانست شرایط را سازماندهی کند و جلوی اقدام فزاینده شرکتهای هواپیمایی بینالمللی برای تعلیق پروازها به تل آویو و بالعکس را محدود کند.
بر همین اساس، ناظران امور معتقدند که در سایه تصمیم جدید یمن برای محاصره هوایی علیه رژیم صهیونیستی، این رژیم باید منتظر گسترش بحرانهای داخلی خود باشد که مهمترین آنها تعمیق بحران اقتصادی در سایه بدتر شدن وضعیت گردشگری و سرمایهگذاری است و متعاقب آن اختلافات و شکاف در جامعه صهیونیستی و بحران بیاعتمادی میان شهرک نشینان با کابینه و ارتش عمیقتر از قبل خواهد شد.
انتهای پیام/