06/خرداد/1404
|
22:31
۱۱:۳۴
۱۴۰۴/۰۳/۰۶

عوامل شکست اسرائیل در مقابله با یمن به روایت هاآرتص

روزنامه عبری هاآرتص به نقل از چند کارشناس و پژوهشگر غربی، با بیان اینکه یمن تبدیل به یک تهدید جدی علیه تل‌آویو شده و زندگی اسرائیلی‌ها را مختل کرده، اعلام کرد که پیش از این آمریکا و عربستان در یمن شکست خوردند و اسرائیل هم قادر به مهار آن نیست.

عوامل شکست اسرائیل در مقابله با یمن به روایت هاآرتص

در ادامه اعترافات محافل صهیونیستی به ناکامی این رژیم در تلاش‌های خود برای مهار عملیات‌های یمن و محاصره دریایی و هوایی این کشور علیه اسرائیل، روزنامه عبری هاآرتص در مقاله جدید خود به دلایل شکست اسرائیل در وادار کردن یمن به عقب نشینی و پایان دادن به عملیات‌های خود پرداخته و تاکید کرد که راهکار نظامی موفقیت آمیز نیست.

یمن زندگی روزمره اسرائیلی‌ها را مختل کرده است

این رسانه عبری با اشاره به شکست حملات هوایی رژیم صهیونیستی علیه یمن در وادار کردن این کشور به توقف عملیات‌های خود که در چارچوب حمایت از غزه همچنان ادامه دارد، تاکید کرد: ابتدا اسرائیلی‌ها حملات یمن را جدی نمی‌گرفتند و شاید احساس تمسخر به این حملات داشتند، اما اکنون این احساس کاملا فروکش کرده است؛ به طوری که با گذشت بیش از یک سال و نیم از آغاز عملیات‌های یمن علیه اسرائیل، دیگر هیچکس یمن را یک داستان کوتاه نمی‌داند و میزان تاثیرات میدانی عملیات‌های این کشور از جمله ادامه پرتاب موشک‌ها به اسرائیل (فلسطین اشغالی) موجب اختلال در زندگی روزمره شهرک نشینان و کاهش تعداد خطوط هوایی خارجی در فرودگاه بن گوریون در تل آویو شده است. همچنین حملات هوایی اسرائیل علیه یمن هم سودی نداشته و مانع ادامه عملیات‌های این کشور نمی‌شود.

هاآرتص در ادامه این سوال را مطرح کرد که چه چیزی یمنی‌ها را قادر می‌سازد تا در میان آشفتگی‌های چشمگیر خاورمیانه همچنان سرپا بمانند و حتی حملات خود علیه اسرائیل را افزایش دهند؟

الیزابت کندل، محقق و رئیس دانشکده گیرتون در دانشگاه کمبریج در پاسخ به این سوال گفت: یمنی‌ها از زمین‌های ناهموار شمال این کشور که از مقامات و تاسیسات نظامی آنها محافظت می‌کند و همچنین سال‌ها تجربه جنگ و توانایی در سازگاری با شرایط برخوردارند.

وی افزود: شما کافیست نقشه یمن را باز کنید تا ببینید آنها بر مناطقی سیطره دارند که دسترسی به آنجا بسیار دشوار است از جمله استان شمالی صعده.

از طرف دیگر، انبال نیسیم لواتون، پژوهشگر انجمن تفکر منطقه‌ای و دانشگاه تل‌آویو گفت که انگیزه مذهبی یمنی‌ها تاب آوری آنها را تقویت می‌کند از جمله ایدئولوژی قوی که یمنی‌ها در زمینه محافظت از مسئله فلسطین دارند و اسرائیل را به عنوان عامل پروژه استعماری غرب در منطقه می‌بینند.

وی در مورد اثربخشی حملات اسرائیل علیه یمن در بازداشتن این کشور از ادامه عملیات‌های خود در راستای حمایت از غزه گفت: با توجه به عدم حضور ناوهای هواپیمابر اسرائیلی در منطقه و افزایش اتکا به نیروی هوایی به جای موشک، هزینه حملات هوایی اسرائیل در یمن میلیون‌ها شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) برای هر حمله تخمین زده می‌شود و این در حالی است که نتایج خاصی هم از این حملات حاصل نمی‌گردد.

وی تصریح کرد: همچنین حملات اسرائیل علیه یمن مواضعی را هدف قرار می‌دهد که پیش از این بارها هدف قرار گرفته شده‌اند و بنابراین تاثیری بر یمنی‌ها ندارند و نمی‌توانند آنها را از ادامه عملیات‌های خود منصرف کنند یا توانایی این کشور برای شلیک موشک محدود شود.

در ادامه مقاله هاآرتص آمده است: یکی از دلایلی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را به موافقت با آتش بس در یمن سوق داد هزینه هنگفت حملات به این کشور بود و تنها در ماه اول بیش از یک میلیارد دلار هزینه روی دست آمریکا گذاشت.

الیزابت کندل، محقق دانشگاه کمبریج در ادامه اظهار داشت: راه حل نظامی در یمن محکوم به شکست است و این شکست را پیش از این آمریکا و عربستان با وجود سال‌ها جنگ شدید در یمن متحمل شدند. یمنی‌ها طرز فکر مستقلی دارند و به سختی می‌توان آنها را از طریق حملات هوایی یا ترورها وادار به عقب نشینی کرد.

لواتون در این زمینه توضیح داد که ساختار یمن پراکنده بوده و یمنی‌ها از طریق واحدهای میدانی مستقل عمل می‌کنند که موجب می‌شود عملیات‌های ترور علیه آنها اثربخش نباشد. حملات اسرائیل علیه یمن اساساً انگیزه یمنی‌ها را بیشتر می‌کند و حتی مشروعیت آنها را هم افزایش می‌دهد.

این دو محقق اینگونه نتیجه گرفتند که پایان دادن به تهدید یمن علیه اسرائیل هرگز از طریق راهکار نظامی موفق نمی‌شود.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر