ترامپ: تاسیس حزب جدید در آمریکا احمقانه است
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، اقدام ایلان ماسک در تاسیس حزب سیاسی جدید «آمریکا» را احمقانه و مضحک خواند که باعث افزوده شدن سردرگمی ها می شود.
وی در مقابل خبرنگاران در هواپیمای ایرفورس وان اظهار کرد من فکر می کنم تاسیس یک حزب سیاسی جدید در آمریکا اقدامی احمقانه است. این کار تنها باعث می شود سردرگمی مردم آمریکا بیشتر شود. ماسک می تواند با این کار سرگرم شود اما تصور می کنم اقدامی احمقانه است.
ترامپ افزود: ما موفقیتهای چشمگیری با حزب جمهوری خواه داشتیم. دموکرات ها مسیر خود را گم کردند اما همیشه در آمریکا یک سیستم دو حزبی وجود داشته و من فکر می کنم تاسیس حزب سوم باعث سردرگمی بیشتر می شود.
رئیس جمهور آمریکا اذعان کرد به نظر می رسد سیستم آمریکا با دو حزب شکل گرفته و حزب سوم هرگز کار نکرده است.
ترامپ اندکی پس از این اظهارات درباره ماسک، در پستی در شبکه اجتماعی تروث نوشت: از اینکه می بینم ماسک کاملا از مسیر خارج شده و تبدیل به قطاری سانحه دیده طی پنج هفته گذشته شده، ناراحت هستم. این کار باعث دامن زدن به آشوب و بی نظمی می شود.
روز گذشته ایلان ماسک از تاسیس حزب جدیدی به نام «آمریکا» خبر داد و گفت که قانون «بزرگ و زیبا» ترامپ آمریکا را ورشکسته خواهد کرد و به این ترتیب رابطه پر فراز و نشیب و پرتنش رئیسجمهوری جمهوریخواه و بزرگترین حامی مالی کارزار انتخاباتی او وارد مرحله جدیدی شد.
ایلان ماسک روز شنبه، تنها یک روز پس از آنکه در شبکه اجتماعی ایکس از کاربران پرسید که آیا باید حزبی جدید در آمریکا تشکیل شود یا نه، اعلام کرد: «امروز، حزب آمریکا تشکیل شد تا آزادیتان را به شما بازگرداند.»
ماسک افزود: «با نسبت دو به یک، شما خواستار یک حزب سیاسی جدید هستید و چنین هم خواهد شد.»
ماسک این خبر را درست یک روز پس از آن اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه، در مراسم سالروز استقلال آمریکا لایحه کاهش گسترده مالیاتها و هزینههای عمومی موسوم به لایحه «بزرگ و زیبا» را پس از تصویب در کنگره، امضا و به قانون تبدیل کرد. آقای ماسک به شدت مخالف این لایحه است.
وی خاطرنشان کرد حزب جدیدش در انتخابات میان دوره ای سال آینده به دنبال کنارزدن آن دسته از جمهوری خواهان کنگره است که از لایحه مالیاتی ترامپ حمایت کردند. ماسک تاکید کرد که در 12 ماه آینده تمرکز اصلی حزبش بر انتخابات مجلس نمایندگان و سنای آمریکا خواهد بود.
ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان و مدیر و مالک شبکه اجتماعی ایکس و شرکتهایی چون تسلا و اسپیسایکس در جریان مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری آمریکا در سال 2024 صدها میلیون دلار در کارزار انتخاباتی ترامپ هزینه کرد. او همچنین پس از آغاز به کار دولت ترامپ، با هدف کاهش هزینههای دولتی ریاست اداره بهرهوری دولتی را بر عهده گرفت.
اما، اختلافات ثروتمندترین مرد جهان و رئیسجمهوری میلیاردر آمریکا بر سر لایحه «بزرگ و زیبا» موجب بروز شکاف عمیق میان این دو شد.
ترامپ اوایل هفته جاری تهدید کرد که میلیاردها دلار یارانهای را که شرکتهای ماسک از دولت فدرال دریافت میکنند، قطع میکند.
وی همچنین در پست دیگری نوشت: معرفی جرد آیزاکمن دوست نزدیک ماسک به عنوان نامزد ریاست ناسا اقدامی ناشایسته بود. وی در ماه دسامبر سال گذشته آیزاکمن را نامزد ریاست ناسا کرد اما در 31 مه سال جاری و پیش از برگزاری جلسه تایید صلاحیت وی در سنا، ترامپ بدون هیچ توضیحی نامزدی او را پس گرفت.
برخی از جمهوریخواهان ابراز نگرانی کردهاند که این درگیریهای مقطعی میان ایلان ماسک و دونالد ترامپ میتواند به بخت آنها برای حفظ اکثریت در انتخابات میاندورهای کنگره در سال 2026 آسیب بزند.
ماسک در پاسخ به پرسش کاربری در شبکه اجتماعی ایکس مبنی بر این که چه عاملی باعث شد از حمایت ترامپ به انتقاد از او برسد، پاسخ داد: «افزایش کسری بودجه از رقم احمقانه 2 تریلیون دلار در دوره جو بایدن به 2.5 تریلیون دلار. این بدهی کشور را به ورشکستگی میکشاند.»
او در متنی دیگر در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به رشد یونان از زیر سلطه تا جایگاه برتر جهانی در دوران باستان نوشت: «راه شکستن نظام تکحزبی فعلی استفاده از روشی است که اپامینونداس با آن افسانه شکستناپذیری اسپارت را در لئوکترا در هم شکست؛ یعنی تمرکز نیرویی شدید در نقطهای دقیق از میدان نبرد.»
این نزاع که اغلب بهعنوان تقابل «ثروتمندترین مرد جهان» و «قدرتمندترین مرد جهان» توصیف میشود، باعث افت شدید قیمت سهام تسلا شده است.
سهام این شرکت پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات نوامبر سال 2024 رشد چشمگیری داشت و در دسامبر به بیش از 488 دلار رسید، اما در ماه آوریل بیش از نیمی از ارزش خود را از دست داد و هفته گذشته با قیمت 315.35 دلار بسته شد.
با وجود داراییهای عظیم ماسک، شکستن دوگانه تاریخی حزب جمهوریخواه و دموکرات در سیاست آمریکا که بیش از 160 سال است پابرجاست، ماموریتی دشوار خواهد بود. بهویژه که محبوبیت ترامپ بهرغم سیاستهایی که بسیاری آنها را تفرقهافکن میدانند، در نظرسنجیهای دور دوم ریاستجمهوری اغلب بالای 40 درصد باقی مانده است.
انتهای پیام/