خدمت 3000 موکب به زائران
زائران اربعین در حالی خود را برای این سفر معنوی میلیونی آماده میکنند که طبق اظهارات سخنگوی ستاد اربعین کشور تمام تمهیدات امنیتی، خدماتی، رفاهی، بهداشتی و حملونقل آسان بیش از سالهای گذشته برای عاشقان حسینی در این سفر بخوبی اندیشیده شده است. دیروز با آغاز ماه صفر ۸۲۰۰ نیروی داوطلب هلالاحمر به عتبات برای خدمترسانی به زائران اربعین حسینی(ع) اعزام شدند. موکبداران نیز که از روزهای گذشته خود را برای خدمترسانی به زائران آماده کرده بودند از روز گذشته با استقرار در مسیرها به زائران خدماترسانی میکنند. علاوه بر این از مجموع ۱۱۳۱ مجتمع خدماتی - رفاهی بینراهی در سطح محورهای مواصلاتی کشور، ۶۰۰ مجتمع فعال در مسیرهای منتهی به مرزهای شهید سلیمانی (مهران)، شلمچه، چذابه، خسروی، باشماق و تمرچین به صورت ویژهای مورد نظارت و بازرسی قرار گرفتهاند، تا خدمات مناسبی را به زائران حسینی ارائه دهند. علاوه بر امکانات موجود، فضاهای موقت دیگری مانند نمازخانه، وضوخانه و محل شارژ تلفن همراه زائران نیز در این مجتمعهای بینراهی تعبیه شده است. همچنین نظارت بر نظافت عمومی، نمازخانه، اماکن بهداشتی، مکانهای استراحت موقت زائران، تأمین آب پایدار و فعالیت فروشگاههای مستقر در این مجتمعها در حال انجام است. جواد تشکری، سخنگوی ستاد اربعین کشور در گفتوگو با «وطن امروز» اظهار داشت: راهپیمایی عظیم اربعین هر سال نسبت به سال قبل پرشورتر و با امکانات بیشتر انجام میشود، چرا که تعداد کمیتههای مرکزی ستاد اربعین برای خدماترسانی مناسب به زائران سال به سال با هماهنگی استانهای هدف بیشتر میشود. اکنون و با وجود اینکه بیش از یک هفته تا شروع سفر اربعین زمان مانده است در مرزهای خسروی، مهران، تمرچین، چذابه و شلمچه شاهد فعالیتهای خوبی هستیم، خیلی از مسیرهایی که دارای مشکل بودند مشکلات مرتفع شده است، برخی مسیرهای دوبانده اکنون چهاربانده شدهاند و در طول مسیر تا مرز ساختمانهای زیادی برای استراحت زائران ساخته شده است، همچنین سایهبانهای وسیعی برای استراحتگاههای زوار نصب شده است.
وی به گرمای تابستان و احتمال گرمازدگی زائران اشاره کرد و افزود: علاوه بر اینکه تمام تمهیدات درمانی با تجهیزات کامل برای زائران اندیشده شده است، تاسیسات برودتی فراوانی با دانش روز دنیا در سطح وسیع در مسیر بویژه در مبادی خروجی زوار نصب شده است تا مشکلی سلامت زائران را تهدید نکند.
تشکری در ادامه افزود: موکبهای بسیار زیادی هم در این سو و هم آن سوی مرزها برای خدماترسانی به زائران اربعین توسط جهادگران راهاندازی شده است تا علاوه بر پذیرایی صبحانه، نهار و شام، با عرضه آب آشامیدنی و نوشیدنیها زائران را در این مسیر همراهی کنند. همچنین تعداد قابل توجهی از موکبها در مسیر مشایه عراق تا رسیدن به کربلا و نجف آماده خدماترسانی هستند که تعداد آنها به بیش از 3 هزار موکب میرسد که از هفته آینده رسما کار خدماترسانی خود را آغاز میکنند.
سخنگوی ستاد اربعین کشور با بیان اینکه برای تسهیل امور سفر اربعین امسال ایستایی زوار به کمتر از یک دقیقه میرسد، افزود: سامانه مشترکی بین پلیس ایران و عراق تعریف شده است که نیروهای پلیس عراق همان لحظه که زائر مهر خروج میخورد همان لحظه هویت وی نیز مشخص میشود، این سامانه یکپارچه باعث شده زائران پشت مرزها معطل نمانند و کمتر از یک دقیقه از مرز خارج شوند.
وی به مردم توصیه کرد با توجه به پیشبینی هواشناسی مبنی بر گرم شدن دمای هوا تا 3-2 هفته آینده، پیشنهاد میشود زوار سفرهای خود را مدیریت کنند. به طور مثال مرز تمرچین و باشماق نسبت به مرزهای دیگر از لحاظ آب و هوایی شرایط مناسبتری دارد، علاوه بر این خلوت نیز هست، بنابراین به دلیل خنک بودن هوا در این منطقه بهتر است از این مرزها استفاده کنند. حملونقل رایگان از باشماق و تمرچین تا سلیمانیه عراق از دیگر مزیتهای استفاده زوار از این مرزهاست.
تشکری افزود: از آنجا که تمام تمهیدات لازم امنیتی بین 3 کشور ایران، عراق و پاکستان پیشبینی شده است و پلیس در سطح وسیع در مرزها مستقر است، بنابراین پیشبینی میشود زیارت اربعین امسال بدون هیچ مشکل امنیتی انجام شود.
* اعزام ۸۲۰۰ نیروی داوطلب برای خدمترسانی به زائران
نیروهای دواطلب هلالاحمر در حالی دیروز برای خدماترسانی به زائران اربعین اعزام شدند که طبق اظهارات رئیس جمعیت هلالاحمر، امسال برای تسهیل خدمترسانی به زائران تعداد موکبهای درمانی و بهداشتی در طول مسیر افزایش پیدا کرده است تا پوشش خدمترسانی بدون هیچگونه نقصی صورت پذیرد. دکتر پیرحسین کولیوند دیروز در آیین بدرقه نیروهای داوطلب فعال در ماموریت اربعین حسینی، از افزایش تعداد موکبهای درمانی در مسیر پیادهروی اربعین خبر داد. وی افزود: امدادگران و داوطلبان هلالاحمر با پیروی از سیره ائمه پا در میدان خدمترسانی به مردم گذاشتهاند و در این مسیر تمام تلاش خود را میکنند. هلالاحمر نیز با استفاده از تمام ظرفیتها به زائران اربعین حسینی خدمترسانی میکند. در همین راستا سامانه تلفنی ۴۰۳۰ به شکل رایگان و بدون هزینه رومینگ به مردم مشاوره تلفنی در حوزه درمانی، بهداشتی و روانشناسی ارائه میدهد. کولیوند ادامه داد: همچنین برای تسهیل خدمترسانی به زائران تعداد موکبهای درمانی و بهداشتی در طول مسیر افزایش پیدا کرده است تا پوشش خدمترسانی بدون هیچگونه نقصی انجام شود. امروز سرآغاز خدمترسانی به زائران اربعین است، هرچند پیش از مراسم بدرقه نیز گروههای متعددی به عراق اعزام شدهاند تا زمینه را برای برگزاری هرچه بهتر مراسم اربعین فراهم کنند. رئیس هلالاحمر ادامه داد: مراسم اربعین فرصتی برای توسعه دیپلماسی انسانی است تا بار دیگر پیوند میان ملتهای مسلمان تقویت شود. کولیوند گفت: با تلاش خیران و مسؤولان هلالاحمر تمام تجهیزات و داروها تامین شده تا در حین پیادهروی اربعین مشکل خاصی ایجاد نشود. علاوه بر این ناوگان زمینی و هوایی، هلالاحمر نیز در آمادگی کامل است تا به زوار امدادرسانی کند. در این ماموریت ۷۰ هزار نیرو به زائران خدمترسانی میکنند. وی افزود: نیروهای هلالاحمر با احترام به مراجعان، در تمام این سالها خدمتگزار مردم بودهاند و این رویه در پیادهروی اربعین نیز تداوم دارد. نیروهای هلالاحمر خود را خادم مردم و زائران اربعین حسینی میدانند و با جان و دل در این مسر قدم گذاشتهاند. مردم خود بزرگترین یار و یاور هلالاحمر در این سالها بودهاند و ما نیز بر خود واجب میدانیم خدمتگزار شهروندان باشیم. خدمترسانی به زائران محدود به عتبات عالیات نیست و نیروهای هلالاحمر در داخل کشور و در مرزهای شرقی و غربی نیز به زائران از هر کشوری که باشند، خدمات ارائه میدهند. همچنین ۸۲۰۰ داوطلب نیز در شهرهای زیارتی مستقر میشوند تا خدمات متنوعی به زائران ارائه دهند. دکتر کولیوند خاطرنشان کرد: نرمافزار جامع سلامت زائران نیز با کمک همکاران بهداشتی و درمانی در عراق راهاندازی شده است تا به شکلی یک پرونده سلامت برای زائران طراحی شود و در صورت نیاز دسترسی آسانی به اطلاعات حوزه سلامت آنها شکل گیرد و روند درمانی آنها بدون اختلال در مراکز درمانی در دستور کار قرار گیرد.
* تأمین امنیت زائران اربعین
پلیس با تمام توان و آمادگی کامل، اقدامات گستردهای را برای پیشگیری از وقوع جرم، شناسایی تهدیدات احتمالی و تأمین امنیت زائران حضرت اباعبداللهالحسین(ع) در راهپیمایی گسترده اربعین آغاز کرده است. رئیس پلیس آگاهی فراجا از بهروزرسانی کامل اطلاعات مجرمان سابقهدار، سارقان حرفهای و افراد تحت تعقیب برای ایام اربعین خبر داد و گفت: پلیس آگاهی با بسیج تمام ظرفیتهای اطلاعاتی، عملیاتی و فناوریمحور خود، تأمین امنیت زائران حسینی را با اقتدار و هوشمندی دنبال میکند. سردار محمد قنبری در تشریح ماموریت پلیس آگاهی برای ایام اربعین، با اشاره به تمرکز ویژه بر اشراف اطلاعاتی و رصد دقیق مجرمان افزود: اطلاعات کامل مربوط به مجرمان سابقهدار، سارقان و افراد تحت تعقیب در سامانههای هوشمند پلیس آگاهی ثبت و بهروزرسانی شده است. به گفته وی، این دادهها به صورت لحظهای با استفاده از دوربینهای چهرهخوان و پلاکخوان در مبادی ورودی و پایانههای مرزی پایش میشود تا از ورود افراد مشکوک جلوگیری شود. سردار قنبری خاطرنشان کرد: پلیس آگاهی با اعزام گشتهای آشکار و نامحسوس به پایانههای مرزی، پارکینگها، مسیرهای پرتردد و محلهای اسکان موقت زائران، اقدامات مؤثری در راستای پیشگیری از جرائمی نظیر کیفقاپی، جیببری، سرقت خودرو و دیگر جرائم خرد و کلان در دستور کار قرار داده است. رئیس پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: در تمام پایگاههای مرزی و مراکز پرتردد، ستاد ویژهای برای رسیدگی به افراد گمشده با محوریت پلیس آگاهی تشکیل شده است تا در کمترین زمان ممکن، افراد مفقودی شناسایی و به خانوادههایشان تحویل شوند.
سردار قنبری تاکید کرد: همچنین تیمهای تخصصی بررسی صحنه جرم و شناسایی هویت افراد مجهولالهویه (DVI) در حالت آمادهباش قرار دارند. وی با اشاره به بهرهگیری از ظرفیت رسانهها و شبکههای اجتماعی برای اطلاعرسانی به زائران گفت: توصیههای ایمنی و هشدارهای پیشگیرانه بهصورت مستمر منتشر میشود تا آگاهی عمومی افزایش یافته و میزان آسیبپذیری افراد کاهش یابد. سردار قنبری با تأکید بر اینکه مأموریت پلیس آگاهی در قرارگاه اربعین فراتر از مقابله با جرم است، گفت: پیشگیری، آگاهسازی، خدمات حمایتی و ایجاد امنیت روانی نیز در دستور کار نیروهای پلیس آگاهی قرار دارد که این مأموریت با اقتدار، دقت و سرعت عمل در حال اجراست. وی خاطرنشان کرد: مأموریت قرارگاه اربعین صرفاً یک عملیات انتظامی نیست، بلکه عرصهای برای اقتدار، حضور مردمی و خدمت خالصانه به زائران حضرت سیدالشهدا(ع) است. پلیس آگاهی با افتخار و تمام توان، امنیت این مسیر معنوی را پاسداری خواهد کرد.