04/آبان/1404
|
00:59

40 درصد آزمایشات تجویزی پزشکان اضافی است

با آنکه نسخه‌نویسی با اقلام اضافی دارویی و انجام چندباره غربالگری جنین هزینه بالایی را به بیمه‌ها و مردم تحمیل می‌کند اما اکنون بسیاری از پزشکان برای انجام آزمایش‌های غیرضروری نیز چندین بار اقدام به این عمل می‌کنند که چنین رویکردی هزینه‌ زیادی بر دوش بیمه‌ها می‌گذارد. 
مدیرعامل بیمه سلامت در این باره گفت: در کشور ما حدود ۴۰ درصد آزمایش‌های تجویزی پزشکان  تکراری و غیرضروری است که فشار مالی زیادی به‌ نظام بیمه وارد می‌کند. محمدمهدی ناصحی در نشست خبری اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت با پوشش بیش از ۴۵ میلیون نفر در ۴ صندوق بیمه‌ای، صندوق بیماران نادر و صعب‌العلاج را نیز در بر می‌گیرد تا به مبتلایان به بیماری‌های سخت‌درمان کمک کند. هرچند در این مسیر توفیقاتی حاصل شده اما هنوز تا نقطه ایده‌آل فاصله داریم. وی افزود: نگاه ما به حوزه سلامت و بیمه‌ها این است که در مسیر تحول‌آفرین حرکت کنیم. یکی از اهداف ما تجمیع منابع بیمه‌ها در کشور است، چرا که اگر صندوق‌های بیمه پایه در یک مجموعه واحد ادغام شوند، می‌تواند به بهبود خدمات و کارایی بیشتر منجر شود. ناصحی با اشاره به توسعه خدمات الکترونیک در بیمه سلامت گفت: در زمینه الکترونیک جزو پیشروان هستیم و امیدواریم با تکمیل این مسیر، بتوانیم با ورود فناوری هوش مصنوعی نگاه جدیدی به خدمات بیمه‌ای ایجاد کنیم. وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع توزیع دارو اشاره کرد و گفت: با توجه‌ به اطلاعات به‌روز و سامانه‌های موجود، امکان مدیریت بهتر زنجیره توزیع دارو فراهم شده است. بخشی از هزینه‌های غیرضرور، از جمله مداخلات پزشکی بی‌مورد، مصرف بی‌رویه دارو و استفاده غیرمنطقی از ابزارهای تشخیصی، موجب افزایش هزینه‌های بیمه‌ای می‌شود که باید کنترل شود. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تأکید کرد: پیشگیری از بیماری‌ها در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد. در همین راستا، اجرای برنامه جزء ماده ۷۳ قانون نیز نشان‌دهنده نگاه پیشگیرانه سازمان است تا نظام سلامت کشور بیش‌ از پیش به سمت پیشگیری به ‌جای درمان حرکت کند. ناصحی ادامه داد: صندوق «صعب‌العلاج» تاکنون بیش از ۱۵ هزار نفر را تحت پوشش کمک‌های خود قرار داده است. پوشش ما در بخش‌های مربوط به بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گسترده است؛ در بخش دولتی، خدمات صندوق به ‌صورت ۱۰۰ درصدی ارائه می‌شود و در بخش خصوصی نیز ۷۰ درصد هزینه‌ها را پوشش می‌دهیم. مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: در حال حاضر ۱۳۰ گروه بیماری تحت پوشش صندوق قرار دارد. امسال ۱۲.۴ همت از منابع مالی کشور برای این صندوق در نظر گرفته‌ایم و پیشنهاد دادیم این رقم به ۳۰ همت افزایش یابد؛ حتی برای سال آینده نیز آمادگی داریم تا ۵۰ همت هزینه پرداخت کنیم. ناصحی گفت: در حوزه خدمات روانشناسی، در حال حاضر خدمات در ۶ روش (فردی، خانوادگی، گروهی و...) ارائه می‌شود. همکاران ما با مؤسسات مختلف قرارداد همکاری امضا کرده‌اند و خدمات روانشناسی در حال ارائه به بیمه‌شدگان است. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بر اساس قانون، در مناطق روستایی که بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت دارند، مردم به‌صورت رایگان بیمه می‌شوند. 
این بیمه‌شدگان در مراکز دولتی تقریباً بدون پرداخت هزینه، از خدمات درمانی بهره‌مند می‌شوند اما استفاده از خدمات بخش خصوصی هزینه‌های بالایی دارد، بنابراین گلایه‌های موجود بیشتر به تفاوت میان خدمات دولتی و خصوصی برمی‌گردد. وی افزود: در بخش دولتی، پوشش بیمه در خدمات بستری در برخی صندوق‌ها تا ۹۵ درصد و در خدمات سرپایی تا ۷۰ درصد است. از زمان آغاز فعالیت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، بخش قابل‌توجهی از هزینه‌های درمانی مردم کاهش‌یافته است، به‌گونه‌ای که بسیاری از خدمات در مراکز دولتی به‌صورت ۱۰۰ درصد رایگان ارائه می‌شود و مابقی هزینه‌ها توسط صندوق پرداخت می‌شود. وی تأکید کرد: هدف ما جلوگیری از اتلاف منابع است، نه محدود کردن خدمات درمانی. در دنیا حدود ۳۰ درصد هزینه‌های سلامت غیرضروری تلقی می‌شود و در کشور ما نیز حدود ۴۰ درصد از آزمایش‌ها تکراری و غیرضروری است که فشار مالی زیادی به‌ نظام بیمه وارد می‌کند.

ارسال نظر
پربیننده