|
ارسال به دوستان
سازمان رسانهای اوج تلاش دارد 4 فیلم از زندگی شهدا را به فجر برساند
4 شهید راهی عملیات فجر
گروه فرهنگ و هنر: 4 ماه تا چهلویکمین جشنواره فیلم فجر باقی مانده و فیلمسازان و مؤسسات سینمایی بسیاری هستند که قصد دارند آثار خود را به این جشنواره برسانند. سازمان رسانهای اوج نیز یکی از آنهاست که علاوه بر تدارک یک انیمیشن برای این جشنواره، در نظر دارد 4 فیلم از زندگی 4 شهید را نیز راهی این جشنواره کند.
به گزارش «وطنامروز»، سینمای دفاعمقدس این روزها از جمله حوزههای مورد توجه و البته مورد تاکید رهبری است و به همین جهت آثار بسیاری در این عرصه در حال تولید است. سازمان رسانهای اوج، از جمله موسساتی است که توجه ویژهای به این موضوع دارد و 4 فیلم از زندگی 4 شهید شاخص دفاعمقدس یعنی سرداران شهید محمد بروجردی، محمدابراهیم همت، علی هاشمی و مهدی زینالدین را در دست تولید دارد. هر چند جزئیات ساخت این آثار هنوز رسانهای نشده است اما طبق شنیدهها این فیلمها توسط 3 کارگردان مطرح تولید خواهند شد و این موضوع، پتانسیل تبدیل شدن به آثاری ماندگار و ارزشمند را در این فیلمها بالا میبرد. افزون بر تولید این آثار، حضور آنها در جشنواره فجر و رقابت با فیلمهای این جشنواره، دیگر حسن این قضیه است. به بهانه این اتفاق، سراغ مهدی همایونفر، تهیهکننده سینما رفتیم؛ تهیهکنندهای که سابقه کارهای دفاع مقدسی مانند «اتوبوس شب» را در کارنامه دارد و نظرش را درباره حضور این 4 فیلم در جشنواره فجر پرسیدیم.
همایونفر با اشاره به قطعی نبودن حضور این 4 فیلم در جشنواره فجر تا به این لحظه، تصریح کرد: فرصت چندانی تا زمان آغاز جشنواره فیلم فجر باقی نمانده و رسیدن این 4 فیلم به جشنواره، منوط به این است که در چه مرحلهای از تولید قرار داشته باشند. با این فرض که هر 4 فیلم در شرایطی باشند که به جشنواره برسند، در فجر امسال باید منتظر 4 کار بزرگ از سوی سازمان اوج باشیم. این سازمان نشان داده که توجه ویژهای به آثار دفاعمقدس دارد. فیلمنامه شهید همت سالهاست نوشته شده و به تولید رسیدن آن عزمی میطلبید که اوج نشان داد آن عزم را دارد. ساخت فیلم دفاعمقدس زمان میطلبد و اگر هر یک از این 4 فیلم حداکثر تا پایان ماه مهر کلید نخورد، رسیدن آن به جشنواره فیلم فجر امسال با اما و اگرهایی همراه میشود. امیدوارم هر 4 فیلم در شرایطی باشند که به جشنواره برسند و در آن بدرخشند.
وی در پاسخ به اینکه این 4 فیلم چقدر برای حضور در جشنوارههای بینالمللی شانس دارند، گفت: تجربه سالیان متمادی پس از انقلاب نشان داده دنیای غرب به سختی اجازه میدهد فیلمهای ارزشی در جهان به نمایش درآیند و دیده شوند. حتی برخی آثار غیردفاع مقدسی مثل فیلم «پیامبر» مجیدی هم از چنین ظرفیتی محروم ماندند. بنابراین جشنوارههای بینالمللیای که ارزشهایشان تحت لوای غرب تعریف میشود، در راه نمایش جهانی اینگونه فیلمها سنگاندازی میکنند و برای حضور این 4 فیلم در دیگر جشنوارهها شانس پایینی میبینم.
تهیهکننده فیلم «اتوبوس شب» وضعیت فعلی سینمای دفاعمقدس را اینگونه توصیف کرد: در چند سال گذشته آثار انگشتشماری دیدهایم که خوب و قابل تأمل است؛ لیکن ظرفیت دفاعمقدس خیلی بیشتر از آن چیزی است که امروز بر پرده سینمای ایران نقش بسته است. به عقیده من در جریان 8 سال دفاعمقدس، تمام آنچه لازم بود جامعه بشری بداند، ظهور و بروز پیدا کرد. وقتی دفاعمقدس به سینمای ما وارد شد، شاهد چیزهایی بودیم که پیش از این حضور اندکی در این عرصه داشتند. برای بارور کردن این ظرفیت، به این آثار انگشتشمار نباید بسنده کرد.
وی همچنین اضافه کرد: جهاد تبیینی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند و رسانهها کمتر به آن توجه جدی داشتند، یک بخشش به همین نمایش ارزشهای دفاعمقدس در آثار هنری برمیگردد. نسل جوانی که آن سالها را ندیده، برای درک کردن ارزشهای دفاعمقدس نیاز به تماشای این ارزشها در قالب آثار هنری دارد. من در این سالها، در بین سریالها کمتر اثر شاخصی دیدم و در بین آثار سینمایی هم همانطور که عرض کردم، تعداد آثار شاخص انگشتشمار است.
همایونفر در پاسخ به اینکه کدام شهید از بین شهدا باید برای ساخت فیلم در اولویت قرار بگیرد، گفت: سخت است بخواهیم روی یک شهید خاص انگشت بگذاریم و از بین این همه مردان بزرگ یکی را انتخاب کنیم. از شهیدان خرازی و همت گرفته تا شهید سلیمانی همگی شهدایی هستند که ما باید با هنرمان دین خویش را به آنها ادا کنیم. البته نباید نگاهمان فقط به ردههای بالا باشد، چرا که ما در سطح بسیجیها هم گاهی شهدای بزرگی داریم. حتی بین شهرستانیها هم موارد بسیار خوبی میتوان یافت. به عنوان مثال، شهید چیتسازیان از شهدایی است که در سال 66 به شهادت رسید و در این سالها ندیدیم سینماگران به زندگی وی بپردازند. در پرداختن به شهدا، نباید تبعیضی قائل شد و فرقی گذاشت، بلکه باید همگی آنها به نسل جوان ما معرفی شوند.
ارسال به دوستان
افتتاح مرکز سیمرغ برای توسعه حوزه نمایش در سیما
پخش از تولید تفکیک میشود
رئیس سازمان صداوسیما، تاسیس مرکز سیمرغ را فرصت مغتنمی برای ورود به عرصههای مغفول نمایشی دانست. به گزارش «وطنامروز»، پیمان جبلی در آیین افتتاح رسمی مرکز سیمرغ که در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد، افتتاح این مرکز را به همه فعالان عرصه نمایش و برنامهسازی تلویزیونی تبریک گفت و با اشاره به نخستین سالگرد صدور حکم مقام معظم رهبری و آغاز دوران تحول در رسانه ملی، تاکید کرد: تاسیس سیمرغ، اقدامی لازم بود که باید زودتر اتفاق میافتاد و فعالیت آن سالها به تعویق افتاده است.
رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به جایگاه تئاتر به عنوان خانه اصلی هنر نمایش، ظرفیت بالای فارغالتحصیلان تئاتر را ارزشمند خواند که تاسیس سیمرغ میتواند باعث استفاده از این ظرفیت در تلویزیون شود. جبلی احیای تلهتئاتر را یکی از بخشهای مرکز سیمرغ معرفی کرد و گفت: تاسیس این مرکز ظرفیتهای مغفول مانده هنری را فعالتر خواهد کرد. وی با تاکید بر اینکه وقتی سازمانی مانند رسانه ملی بخواهد همپای تحولات اجتماعی پیش برود باید با ساخت انواع گونه از مستند و خبر تا داکیودرام (مستند داستانی) و تلهتئاتر در اندیشه جذب مخاطب باشد، مرکز سیمرغ را عامل مهمی در افزایش ضریب نفوذ خواند. در این مراسم که جمعی از چهرههای فرهنگی و هنری و مدیران رسانه ملی حضور داشتند، محسن برمهانی، معاون سیما به تعریف مرکز سیمرغ پرداخت و آن را مرکزی معرفی کرد که قرار است ظرفیت جدیدی برای صداوسیما ایجاد کند که هم در حوزه نمایشی و هم حوزه غیرنمایشی فعال خواهد بود و بسان 2 بال این سیمرغ عمل خواهند کرد و با تولید آثار درست، باکیفیت و بهرهگیری از ظرفیتهای بزرگان، پرواز خوبی در سپهر رسانهای کشور خواهد داشت. مجید اکبرشاهی، رئیس مرکز سیمرغ نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از ماموریتهای دوره تحول در رسانه ملی تفکیک نظام تولید از پخش است، راهاندازی این مرکز در کنار سایر مراکز مثل سیمافیلم و صبا را سبب افزایش ظرفیت رسانه ملی دانست. وی از جمله وظایف مرکز سیمرغ را افزایش ظرفیت رسانه ملی در ژانرهای مغفول حوزه نمایشی مانند مجموعههای سیتکام (طنز موقعیت) و تلهتئاتر معرفی کرد که ضمن سرعت بالا در تولید آثار متنوع و متکثر با استقبال مخاطب نیز مواجه است.
اکبرشاهی در ادامه افزود: از دیگر وظایف این مرکز تولید ایدهها و طرحهای قرارگاه طراحی رسانه ملی در حوزه غیرنمایشی و با فرمتهای برنامه تلویزیونی، ترکیبی، مستند مسابقه، مستند و... است. رئیس مرکز سیمرغ شناسایی و تعامل همافزا با مجموعههای هنری و رسانهای فعال در کشور برای نیل به اهداف فرهنگی و هنری را نیز از دیگر وظایف این مرکز عنوان کرد. وی در پایان سیمرغ را بشارت بزرگ برای جوانان سراسر کشور خواند که با شناسایی، توانمندسازی و معرفی آثار به ستارههای آینده آسمان پرستاره ایران تبدیل شوند. در بخش دیگری از این مراسم، حسن خجسته، استاد تمام دانشگاه صداوسیما نیز در سخنانی کوتاه، ایجاد مرکز سیمرغ را فرصتی مناسب برای ایجاد فضای رقابت بین ایدهها و کارها دانست.
ارسال به دوستان
اخبار
فارابی و سوره با 4 نماینده در جشنواره شارجه
علاوه بر بنیاد سینمایی فارابی که پیشتر از حضورش در جشنواره فیلم شارجه با 2 فیلم خبر داده بود، باشگاه فیلم سوره نیز با 2 فیلم در این جشنواره حضور مییابد.
به گزارش «وطنامروز»، 2 فیلم از تولیدات باشگاه فیلم سوره و 2 فیلم از بنیاد سینمایی فارابی به جشنواره فیلم شارجه راه پیدا کردند. فیلمهای کوتاه «پیش از بهشت» به کارگردانی احمد حیدریان و «سوزن» به کارگردانی یوسف جعفری از تولیدات باشگاه فیلم سوره در بخش رقابتی نهمین دوره جشنواره جهانی فیلم کودک و نوجوان شارجه که از ۱۰ الی ۱۵ اکتبر برابر با ۱۸ الی ۲۳ مهر برگزار میشود، حضور پیدا میکنند.
پیشتر نیز بنیاد سینمایی فارابی از حضور ۲ فیلم خود با عنوان «پسران دریا» به کارگردانی مشترک افشین هاشمی و حسین قاسمیجامی و تهیهکنندگی بهروز نشان و «بچه گرگهای دره سیب» به کارگردانی فریدون نجفی و تهیهکنندگی مجید برزگر در بخش رسمی فیلمهای بلند این جشنواره خبر داده بود.
این جشنواره برای افزایش سواد رسانهای و پرورش خلاقیت کودکان و نوجوانان و نمایش بهترین فیلم درباره کودکان و نوجوانان برگزار میشود. جشنواره شامل بخشهای متنوعی نظیر پرسش و پاسخ با فیلمسازان، برگزاری کارگاههای فیلمسازی و نمایش فیلمهایی که توسط کودکان و نوجوانان ساخته شده با حضور خود آنهاست.
***
پخش «جشن سربرون» بعد از جامجهانی
طبق اعلام تهیهکننده سریال «جشن سربرون»، زمان پخش این سریال که بنا بود اواخر تابستان به آنتن برسد، به بعد از جامجهانی موکول شد.
به گزارش «وطنامروز»، سریال تلویزیونی «جشن سربرون» به کارگردانی مجتبی راعی، قرار بود اواخر تابستان 1401 به پخش برسد اما به دلایلی این اتفاق نیفتاد و حالا تهیهکننده این سریال از موکول شدن زمان پخش آن به بعد از جامجهانی خبر داده است. حسن نجاریان، تهیهکننده سریال تلویزیونی «جشن سربرون» گفت: قرار بود سریال در پایان تابستان پخش شود اما با توجه به اینکه کارهای فنی و پستولید سریال به پایان نرسیده است، قرار شد بعد از جامجهانی پخش شود.
به گفته نجاریان، عوامل این سریال این روزها مشغول کارهای پس از تولید شامل صداگذاری، موسیقی، ویژوآل افکت و تصحیح رنگ هستند. حسین محجوب، محمود پاکنیت، لاله اسکندری، فرخ نعمتی، قاسم زارع، میرطاهر مظلومی و رامین ناصرنصیر از بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند. هنوز زمان پخش این سریال اعلام نشده است. سریال ۴۵ قسمتی «جشن سربرون» به سفارش سیمافیلم تولید شده است و به روایت دوران قبل از مشروطه میپردازد.
در خلاصه داستان این سریال آمده است: «بهادر کدخدای ایل پوسان با کدخدای طایفه همسایه سرخو رقابت و مخالفتی دیرینه دارد. مدتی است آتش کینهها خاموش شده است تا اینکه سرخو با اعتماد به نفس به خواستگاری دختر زیبا و کمسن و سال بهادر، جهانپسند میآید. غافل از اینکه قرار است مدتی بعد جهانپسند به عقد پسرعمویش درآید».
***
آخرین روزهای فیلمبرداری «پرونده باز است»
فیلم سینمایی «پرونده باز است» کیومرث پوراحمد با حضور سام قریبیان و مهلقا باقری به روزهای پایانی فیلمبرداری نزدیک شده است.
به گزارش «وطنامروز»، کیومرث پوراحمد تازهترین فیلم سینمایی خود را ۱۶ شهریور در تهران کلید زد و طبق گفته علی قائممقامی، تهیهکننده فیلم، تصویربرداری آن تا حدود ۱۰ روز دیگر به پایان میرسد. «پرونده باز است» درباره یک پرونده جنایی است که در خلاصه داستان آن آمده است: فرهاد نوجوان ۱۵ ساله ناخواسته مرتکب قتل میشود. پژمان بازغی، محمدرضا غفاری، نسیم ادبی، حسین پاکدل، شادی مختاری، علی باقری، به همراه سام قریبیان و مهلقا باقری در این فیلم بازی میکنند.
این فیلم بر اساس اعلام تهیهکننده برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده میشود.
***
تعطیلی نیمروزه سینماها
سینماهای سراسر کشور فردا به مناسبت سالگرد شهادت امام حسن عسگری(ع) از صبح تا ساعت 17 عصر تعطیل هستند.
به گزارش «وطنامروز»، سینماها تا پایان امشب پذیرای بینندگان هستند و پس از آن، یک تعطیلی نیمروزه را به مناسبت سالگرد شهادت امام حسن عسگری(ع) تجربه میکنند. سالنهای سینما از صبح چهارشنبه ۱۳ مهر تا ساعت ۱۷ این روز تعطیل هستند که با پایان این تعطیلی، یک فیلم جدید به چرخه اکران اضافه خواهد شد. در شب چهارشنبه، علاوه بر فیلمهای روی پرده، «بام بالا» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی در سینماهای سراسر کشور روی پرده میرود.
همچنین «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی که نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۳ است، از پنجشنبه این هفته تا چهارشنبه هفته آینده در پردیس مگامال تهران اکران میشود.
ارسال به دوستان
زندگی شهید رضایینژاد در سوریه اکران شد
تشویق «هناس» در دمشق
همزمان با هفته فرهنگی ایران در سوریه، فیلم «هناس» که به زندگی شهید داریوش رضایینژاد میپردازد، در این کشور اکران شد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «هناس» که اکران داخلی آن بتازگی به پایان رسیده و زندگی شهید رضایینژاد را از نگاه همسرش به تصویر کشیده است، به مناسبت هفته فرهنگی ایران در سوریه در این کشور اکران شد. این فیلم که در گیشه داخلی فروش ۴ میلیارد تومانی را تجربه کرد، در سالن اپرای شهر دمشق به نمایش درآمد و مورد تشویق و تحسین حضار قرار گرفت. پس از پایان فیلم، «هناس» مورد نقد و بررسی قرار گرفت و کارگردان فیلم به سوالات حضار پاسخ داد. فیلم «هناس» به کارگردانی حسین دارابی و نویسندگی احسان ثقفی و مهدیه عیناللهی نخستینبار ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. روزهای سینمایی در هفته فرهنگی ایران در سوریه از دهم مهر آغاز شده است. در این رویداد فرهنگی و هنری که امروز پایان مییابد، علاوه بر فیلم «هناس»، فیلمهای «مدیترانه»، «حوض نقاشی»، «یه حبه قند» و «فرشتهها با هم میآیند» نیز با زیرنویس عربی به نمایش در آمده و میآید.
هفته فرهنگی ایران در سوریه شامگاه چهارشنبه ۶ مهر با حضور حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور، ️رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، لبانه مشوح، وزیر فرهنگ سوریه، مهدی سبحانی، سفیر و حمیدرضا عصمتی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و شخصیتهای فرهنگی ۲ کشور در خان اسعد باشای دمشق افتتاح شد.
برگزاری نشستهای تخصصی، معرفی دستاوردهای فرهنگی و هنری ایران از جمله فرش ایرانی، پوشاک، کتب، نقاشی، خط نستعلیق و صنایع دستی و همچنین خوراکی و غذاهای ایرانی از جمله بخشهای این هفته فرهنگی است.
ارسال به دوستان
گزیده طنز ابوالفضل زرویینصرآبادی شنیدنی شد
عبدالرحمن جامی با صدای چریکی
نسخه صوتی «گزیده طنز عبدالرحمن جامی» به اهتمام و مقدمه مرحوم ابوالفضل زرویینصرآباد با صدای احسان چریکی از سوی انتشارات نیستان منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، انتشارات نیستان نسخه صوتی کتاب گزیده طنز عبدالرحمن جامی را به کوشش مرحوم ابوالفضل زرویینصرآباد و با صدای احسان چریکی منتشر کرد.
این کتاب در بخش نخست به مرور گزیدهای از طنزهای کتاب بهارستان پرداخته و در بخش دوم گزیدهای از مطایبات و حاضرجوابیهای شاعر را مورد توجه قرار داده و در هر ۲ بخش عبارات و ترکیبهای جدید و ناشنیده در متن کتاب را نیز با تفسیر و توضیح همراه کرده است.
مجموعه گزیده طنز در زمره آخرین بازماندههای قلم و طبع نکتهسنج مرحوم ابوالفضل زرویینصرآباد است؛ مجموعهای که کوشیده با دقیق شدن بر ظرایف و نکات نغز و طنزآمیز شاعران و نویسندگان کهن ایرانزمین، ضمن انجام پژوهشی تازه در آثار آنها، نگاهی تخصصی و خاص بر یکی از گونههای روایت زبانی آنان داشته باشد. از سوی دیگر این مجموعه در تلاش است قدمت و سیره و شیوه طنزپردازی در ادبیات ایران را از دریچه نگاه خود بازخوانی و ثبت کند.
این مجموعه سال 1395 به کوشش مرحوم زرویی و با پژوهش و همراهی نسیم عربامیری در دست تالیف و تهیه قرار گرفت و سعی کرد از چند زاویه مقوله طنزنویسی را مورد توجه قرار دهد؛ از جمله سیر روایت طنز و شوخطبعی در تاریخ ادبیات ایران و در کنار آن بازخوانی سنن و فرهنگ عامه و اندیشه ایرانیان در هر عصر. در کنار این موضوع ایجاد متونی خلاصه و کلاسه شده که محتوای آن به طور معمول برای مخاطبان کمحوصله این روزگار مناسب به شمار میرود را نیز باید به آن اضافه کرد.
ارسال به دوستان
نمایندگان بیش از 80 کشور در اسکار 95
سوت پایان معرفی فیلم به اسکار
تا لحظه تنظیم این گزارش که آخرین مهلت کشورها برای معرفی فیلم به اسکار 2023 بود، بیش از 80 کشور نمایندگانشان را به این رویداد معرفی کرده بودند، البته احتمال پیوستن چند نماینده دیگر در ساعات پایانی روز هم وجود داشت.
به گزارش «وطنامروز»، آخرین مهلت معرفی نمایندگان منتخب کشورها برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بینالمللی اسکار ۲۰۲۳، روز گذشته سوم اکتبر ۲۰۲۲ بود و تا ظهر این روز، ۸۰ کشور فیلم برگزیده خود را برای حضور در این شاخه معرفی کردند؛ مصر، غنا، مالزی، نیجریه، بلغارستان، کامبوج، شیلی و آفریقای جنوبی از جمله کشورهایی بودند که فیلم منتخب خود را به آکادمی اسکار معرفی نکرده بودند.
آکادمی فیلم روسیه نیز چند روز پیش در بیانیهای رسمی اعلام کرد که نیازی به جایزه اسکار ندارد و فیلمی برای رقابت در اسکار ۲۰۲۳ ارسال نخواهد کرد. تصمیم دولت روسیه در بایکوت اسکار ۲۰۲۳ که البته بدون اطلاع کمیته اسکار سینمای روسیه بوده در پی افزایش تنش میان این کشور و آمریکا و جنگ در اوکراین اتخاذ شده است.
پس از پایان مهلت قانونی ارسال فیلم به آکادمی اسکار برای شرکت در اسکار ۲۰۲۳، آکادمی با بررسی این فیلمها بر اساس قوانین اسکار بینالمللی، فهرست کاملی از فیلمهای واجد شرایط رقابت را منتشر میکند. سینمای ایران امسال فیلم «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی را به عنوان نماینده اسکاری خود برگزید. این فیلم در نخستین نمایش جهانی خود در جشنواره ونیز ۲ جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد (محسن تنابنده) بخش افقها را به خود اختصاص داد. این فیلم برای کسب شرایط لازم اسکار بینالمللی، از پنجشنبه ۱۴ مهر تا چهارشنبه ۲۰ مهر به مدت یک هفته به صورت ویژه در پردیس سینمایی مگامال اکران میشود. طبق قوانین اسکار بینالمللی تمام فیلمها باید در بازه قانونی حداقل به مدت یک هفته در کشور مبدأ اکران عمومی و تجاری داشته باشند.
فهرست نامزدهای اولیه شاخه شامل ۱۵ فیلم در تاریخ ۲۱ دسامبر ۲۰۲۲ (۳۰ آذر) و 5 نامزد نهایی نیز روز ۲۴ ژانویه ۲۰۲۳ (۴ بهمن) اعلام میشود. مراسم نود و پنجمین دوره جوایز سینمایی اسکار روز ۱۲ مارس ۲۰۲۳ (۲۱ اسفند) در تئاتر دالبی در هالیوود برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|