|
اخبار
آغاز ثبت سفارش کتابهای درسی سال تحصیلی آینده از سهشنبه
زمان ثبت سفارش و خرید اینترنتی کتابهای درسی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ برای پایهها و رشتههای تحصیلی اعلام شد که بر اساس آن ثبتنامها برای پایههای دوم تا ششم ابتدایی، هشتم، نهم، یازدهم و دوازدهم از سهشنبه ۲۸ فروردین و همچنین پایههای ورودی مقاطع تحصیلی (اول ابتدایی، هفتم و دهم) نیز از دهم تیرماه آغاز میشود. سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزشوپرورش شیوهنامه سفارش و توزیع کتابهای درسی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ را ابلاغ کرد که بر اساس آن ثبت سفارش کتابهای درسی سال تحصیلی ۱۴۰4-۱۴۰3 دورههای تحصیلی آموزش ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم و کتابهای درسی تکمیلی دوره اول متوسطه ویژه دانشآموزان استعدادهای درخشان، همچنین کتابهای درسی دانشآموزان استثنایی از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir یا پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزشوپرورش my.medu.ir یا سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی www.irtextbook.ir و برابر جدول تقویم زمانی پیوست انجام و پیرو آن کتابهای درسی براساس سفارشات ثبتشده در سامانه توزیع میشود. بر این اساس ثبتنامها برای پایههای دوم تا ششم ابتدایی، هشتم، نهم، یازدهم و دوازدهم از سهشنبه ۲۸ فروردین، همچنین پایههای ورودی مقاطع تحصیلی (اول ابتدایی، هفتم و دهم) نیز از دهم تیرماه آغاز میشود. مدارس موظفند با ورود به سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی، نسبت به ثبت سفارش گروهی کتابهای درسی دانشآموزان اقدام و از ارجاع دانشآموز یا اولیای دانشآموز به کافینتها پرهیز کنند.
***
انجام مشاوره دارویی با تلفن ۱۹۰
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به ارائه مشاوره دارویی در مراکز اطلاعرسانی داروها و سموم کشور، در عین حال بر لزوم مصرف منطقی دارو تأکید کرد. دکتر زهرا جهانگرد اظهار کرد: مراکز اطلاعرسانی داروها و سموم سراسر کشور در راستای ارائه مشاوره دارویی و کنترل مسمومیت از طریق شماره تلفن 190 (داخلی 3-2) آماده ارائه مشاوره به مردم در این حوزه هستند. سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با تأکید بر لزوم منطقیسازی مصرف دارو و ارتقای فرهنگ مصرف آن در میان جامعه گفت: برای رسیدن به این هدف برنامهریزی لازم به منظور آموزشهای عمومی در جامعه از طریق تهیه محتوای آموزشی را انجام دادهایم. بنا بر اعلام سازمان غذا و دارو وی گفت: آموزشهای عمومی توسط سازمان غذا و دارو و با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی ارائه میشود.
***
فداکاری پاکبان اردبیلی
کارگر شهرداری در حالی کانال آب در اردبیل را تمیز میکند که خود سختی زیادی را از این بابت متحمل میشود. اخیرا ویدئویی در فضای مجازی دست به دست شده که در آن یک کارگر زحمتکش شهرداری اردبیل، در حال تمیز کردن کانال آب شهری است. این کارگر زحمتکش با حرکت خود مقدار زیادی از زبالههایی را که درون کانال افتادهاند و احتمالا موجب آبگرفتگی شدهاند به حرکت درمیآورد تا مسیر آب مسدود نشود.
ارسال به دوستان
دریافت شماره همراه مخاطبان در «شاد» کلاهبرداری است
شبکه شاد اعلام کرد: هرگونه پیام برای دریافت نام و نامخانوادگی و شماره تلفن همراه مخاطبان کلاهبرداری و از سوی افراد متخلف است. اخیرا در شبکه شاد پیامی برای مخاطبان ارسال میشود مبنی بر اینکه «طی بررسیهای اخیر در حساب کاربری شما حساب شما طی 24 ساعت آینده مسدود خواهد شد. برای جلوگیری از مسدودیت فرم زیر را پر کنید». شبکه شاد اعلام کرد: مخاطبان اطلاعات شخصی خود را به هیچ عنوان در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند.
ارسال به دوستان
اجرای طرح «نور» برای برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی مانند بیحجابی آغاز شد
هنجارشکنان زیر ذرهبین پلیس
گروه اجتماعی: اجرای طرح پلیس برای برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی در حوزه حجاب و عفاف که عمدتا مربوط به برخورد با مصادیق کشف حجاب میشود، از روز گذشته تحت عنوان طرح «نور» آغاز شد؛ طرحی که به گفته سردار عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در همه معابر و اماکن عمومی کلید خورده است. فرمانده انتظامی تهران بزرگ دیروز دلیل اجرای این طرح را «رعایت قانون» و «مطالبه مردم متدین» اعلام کرد و گفت: مردم ما به قانونمداری و رعایت قانون شهره هستند و فقط درصد کمی از مردم نسبت به رعایت قانون بیتوجهی میکنند. همانطور که قبلا اطلاعرسانی شده بود، از -دیروز- پلیس تهران هم مانند سایر استانها اقدامات خود درباره قانونشکنی درباره حجاب را آغاز خواهد کرد. این موضوع هم قانونی و هم درخواست مردم است. پلیس به درخواست مردم مومن و متدین کشورمان و انتظاراتی که از جامعه اسلامی دارند، عمل کرده و با افرادی که ناهنجاریهای اجتماعی مانند بیحجابی را ترویج میدهند، برخورد میکند.
به گفته رئیس پلیس پایتخت، در اجرای طرح نور، افرادی که به هشدارهای قبلی پلیس توجه نکردند، از -دیروز- به صورت ویژه در سطح شهر مورد تذکر قرار میگیرند و اقدام قانونی درباره آنها انجام میشود. وی با بیان اینکه انتظار ما از مردم خوبمان این است که همگی با پلیس همکاری کنند، گفت: از مردم انتظار داریم مانند ایام نوروز در حوزه ماموریتی رعایت حجاب و عفاف با پلیس همکاریهای لازم را داشته باشند تا انشاءالله نیازی به اقدام پلیسی و دستگاه قضایی نباشد. محمدیان همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه پلیس چه برخوردی با متخلفان در این حوزه خواهد کرد، گفت: تخلف با جرم فرق دارد. رعایت حجاب قانون است و سرپیچی از قانون جرم است. کسی که قانون را رعایت نمیکند، مرتکب جرم شده است. کشف حجاب مساوی با قانونشکنی است و پلیس براساس قانون با قانونشکنان برخورد خواهد کرد، البته امیدوارم شاهد قانونشکنی نباشیم.
پیشتر نیز فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اطلاعیهای در این زمینه صادر و اعلام کرده بود: «فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ضمن تبریک عید سعید فطر و تقدیر از تمامی هموطنان قانونمدار به سبب رعایت ارزشها و موازین دینی و اخلاقی جامعه، به اطلاع میرساند که در چارچوب مطالبات عمومی و بر اساس وظایف قانونی، طرح حجاب و عفاف از روز شنبه بیستوپنجم فروردینماه در همه معابر و اماکن عمومی با جدیت بیشتر دنبال خواهد شد. به همین سبب، از همه شهروندان محترم، بویژه دختران و بانوان گرامی، درخواست میشود به منظور رعایت قانون و حفظ ارزشهای اخلاقی و هنجارهای ملی و مذهبی جامعه، حریم پرحرمت حجاب و عفاف را آنگونه که شایسته است رعایت کنند. پلیس ضمن اطمینان از رعایت موازین اخلاقی و حریم عفاف توسط قاطبه شهروندان، یادآور میشود که ناگزیر، براساس وظایف خویش، با ناقضان قانون حجاب و عفاف برخورد قانونی میکند. از همین رو از آنان انتظار دارد به ارزشهای قانونی احترام بگذارند و کنش و پوشش خود را در آن چارچوب تنظیم کنند».
سردار احمدرضا رادان، فرمانده فراجا نیز سال گذشته از برخورد با کشف حجاب در ۳ حوزه معابر عمومی، خودرو و اماکن خبر داده و گفته بود: «بر این باور هستیم بانوان عزیز ایران بانوانی عفیف و اخلاقمحور هستند که به سلامت جامعه توجه دارند، چرا که سلامت جامعه در حفظ حجاب مناسب و درخور شأن آنهاست که بانوان عزیز آن را رعایت میکنند اما عده قلیلی هستند که از این موضوع غافل مانده و رفتاری غیر از این دارند، لذا انتظار داریم واحدهای فرهنگی هم به وظیفه خود در این باره عمل کنند تا آن عده قلیل نیز متوجه این غفلت شوند. پلیس در ۳ حوزه معابر عمومی، خودرو و اماکن که کشف حجاب بعضا در آنها رخ میدهد اقدامهایی را به صورت جدی برنامهریزی همچنین در همین باره اجرایی
خواهد کرد».
* تذکر دلسوزانه جواب میدهد
امانالله قرائیمقدم، جامعهشناس در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: وضعیت حجاب برخی افراد در معابر متاسفانه مفتضحتر از زمان طاغوت شده است که آمران به معروف باید از سر دلسوزی و با مهربانی آنها را به رعایت حجاب دعوت کنند اکنون در معابر شهری آمران به معروف با برخوردی شایسته کمحجاب را مجاب به استفاده از پوشش مناسب میکنند. وی با بیان اینکه اصولا این جامعه است که قانون را تعیین میکند و هنجارها و نابهنجاریها را به وجود میآورد، افزود: تذکرهای مادرانه، خواهرانه و برادرانه به افراد کمحجاب بهتر جواب میدهد و اغلب افراد کمحجاب در مواجهه با افرادی که به آنها تذکر رعایت حجاب میدهند عمل میکنند اما آن دسته از افرادی که به دنبال هنجارشکنی هستند و حتی در پی تذکر آمران به معروف پرخاشگری میکنند باید طوری با آنها برخورد شود که بدانند حجاب به نفع آنها خواهد بود. این جامعهشناس خاطرنشان کرد: فرهنگسازی برای رعایت حجاب ضروری است که خیلی روی این مساله کار نشده است. برای مثال در برخی محلات اکثر خانمها و دختران چادری هستند، چرا که در آن محله اعتقادات قوی و رعایت حجاب فرهنگسازی شده است اما در برخی مناطق دیگر اینگونه نیست.
ارسال به دوستان
دبیر علمی کنگره بینالمللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در پاسخ به پرسش «وطن امروز» مطرح کرد
ایران پیشروترین کشور در استفاده از هوش مصنوعی
ورود هوش مصنوعی به زندگی بشر، دنیای انسانها را به سمتوسوی جدیدی سوق داده است؛ پدیده نوظهور بسیارکارآمدی که با بهرهگیری از آن میتوان خیلی از مسائل و مشکلات را در سریعترین زمان ممکن به نحو شایسته حلوفصل کرد. این علم مدرن هماکنون وارد همه بخشهای زندگی بشر شده و در حال منقلب کردن دنیاست. کارشناسان فناوری، هوش مصنوعی را نوزادی نوپا میدانند که بلوغ آن تحول شگرفی در دنیا ایجاد میکند، نمونه آن ورود این فناوری به علوم آزمایشگاهی است که هم اکنون در ایران از آن استفاده میشود.
در این باره دبیر علمی بیستویکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران میگوید تا یک دهه آینده، تشخیصهای پزشکی در آزمایشگاهها بر اساس هوش مصنوعی خواهد بود و این علم نیز به علوم آزمایشگاهی کشور وارد شده است.
امیرحسن زرنانی گفت: راهکارهای حرفه علوم آزمایشگاهی در این کنگره ارائه میشود. وی در نشست خبری پانزدهمین کنگره بینالمللی و بیستویکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در برج میلاد تهران برگزار میشود، با اشاره به جایگاه هوش مصنوعی در کنگره امسال افزود: تا یک دهه آینده تشخیصهای پزشکی در آزمایشگاهها بر اساس هوش مصنوعی خواهد بود. وی در پاسخ به این سوال «وطن امروز» که آیا هوش مصنوعی به علوم آزمایشگاهی کشور وارد شده است؟ گفت: هم اکنون ایران پیشروترین کشور در استفاده از هوش مصنوعی و بهرهگیری از آن در حوزه رادیولوژی، اسکلتشناسی، سلولشناسی، خونشناسی و بررسی رسوب ادراری است و این علم بیشتر از این، نه در ایران، بلکه در کشورهای دنیا نیز ورود نکرده و نتایج آن وارد آزمایشگاهها نشده است، چرا که ورود هوش مصنوعی نیازمند زمان است. بنابراین در یک دهه آینده این علم جایگاه شاخص خود را در آزمایشگاهها پیدا میکند.
وی در پاسخ به دیگر سوال «وطن امروز» درباره اینکه ضریب خطای تشخیص آزمایشها با استفاده از هوش مصنوعی را چگونه میبینید؟ افزود: از آنجا که کارکرد هوش مصنوعی با ارائه دادهها و اطلاعات انسانی است، بنابراین هرچه معلومات آزمایشگاهی و دانش پزشکی بیشتر شود، کارایی هوش مصنوعی نیز بالاتر میرود و ضریب خطا بسیار کمتر میشود. زرنانی در ادامه افزود: به همین دلیل است که کنگرههای بینالمللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی هر ساله در کشور برگزار میشود تا با رد و بدل شدن دادهها و اطلاعات جدید، این حوزه ارتقا یابد و خدمات بهتری ارائه شود. وی افزود: در کنگره پیش رو آخرین دستاوردهای علمی دنیا به علاقهمندان علوم آزمایشگاهی ارائه میشود. در حال حاضر ۲ اولویت اصلی، شالوده کنگره را تشکیل میدهد. با توجه به اینکه حدود ۸۰ درصد تشخیصهای بالینی به کمک آزمایشها انجام میشود، آزمایشگاهها نقش مهمی در ارتقای سلامت جامعه دارند. وی ادامه داد: حدود ۵ هزار آزمایشگاه در سطح کشور داریم که با توجه به هزینههایی که دارند، برخی از این آزمایشگاهها رو به تعطیلی هستند. وی با بیان اینکه۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور اعتباربخشی شدهاند، گفت: اعتباربخشی، موضوع مهم دیگری است که در کنگره به آن پرداخته میشود.
همچنین رئیس کنگره نیز در این نشست گفت: در بخش علمی کنگره امسال ۲۵ محور تعریف شده و ۴۰ کارگاه برگزار میشود. شهروز همتی تاکید کرد: محورهای کنگره مرتبط با مسائل روز دنیا در حرفه علوم آزمایشگاهی در نظر گرفته شده است و بیش از ۲۰۰ شرکت دانشبنیان، محصولات خود را در نمایشگاه جانبی این کنگره به نمایش میگذارند.
همکار دبیر علمی در امور کارگاهها در کنگره امسال نیز در این نشست گفت: ۴۵ کارگاه در کنگره پیش رو داریم که ویژگیهای مختلفی دارند به طوری که در یکی از کارگاهها از دانشآموزان دعوت کردهایم با علوم آزمایشگاهی آشنا شوند. علی شیرین ادامه داد: بحث اعتباربخشی یکی دیگر از رویکردهای کنگره در کارگاههایی است که برگزار میکند، طوری که مسؤولان اعتباربخشی در این کارگاه حضور دارند. دبیر اجرایی کنگره نیز گفت: آزمایشگاهها نقش ویژهای در نظام سلامت دارند و بدون وجود آزمایشگاهها، روند تشخیص و درمان بیماریها دچار مشکل خواهد شد. غلامرضا حمزهلو با اشاره به حضور ۵ هزار شرکتکننده در کنگره امسال ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد اطلاعرسانی برنامههای ما به صورت الکترونیک انجام میشود. همچنین همکار دبیر علمی در امور بینالمللی این کنگره گفت: در کنگره امسال ۱۱ سخنران خارجی از کشورهای آمریکا ایتالیا، کانادا، استرالیا، هلند، هند، آلمان و عربستان خواهیم داشت. فریبا شایگان همچنین از برپایی جشنواره حکیم جرجانی همزمان با برگزاری کنگره خبر داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|