02/ارديبهشت/1404
|
03:18
۲۲:۲۷
۱۴۰۴/۰۱/۱۶

دور دنیا

جشن مایکروسافت صحنه اعتراضات ضدصهیونیستی

شماری از مهندسان و کارکنان شرکت مایکروسافت در جشن 50 سالگی این شرکت به کشتار مردم غزه با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی اعتراض کردند. جشن پنجاهمین سالگرد تأسیس غول آمریکایی مایکروسافت در واشنگتن، روز جمعه توسط چندین کارمند حامی فلسطین که به استفاده ارتش اسرائیل از محصولات هوش مصنوعی این شرکت اعتراض داشتند، خراب شد. در نخستین رویداد در این جشن، «ایبیتال ابوصاد» مهندس نرم‌افزار که در تیم موتور تشخیص گفتار هوش مصنوعی مایکروسافت کار می‌کند خطاب به مدیر عامل هوش مصنوعی این شرکت که در حال سخنرانی بود گفت: شما ادعا می‌کنید به استفاده از هوش مصنوعی برای اهداف خوب اهمیت می‌دهید «اما مایکروسافت سلاح‌های هوش مصنوعی را به ارتش اسرائیل می‌فروشد». 50هزار نفر کشته شده‌اند و مایکروسافت این نسل‌کشی را در منطقه ما تقویت می‌کند. شرم بر تو. تو یک جنگ‌طلب سودجو هستی. «استفاده از هوش مصنوعی برای نسل‌کشی را متوقف کن». 
در ماه‌های اخیر، چندین شرکت هوش مصنوعی ممنوعیت استفاده نظامی از محصولات خود را لغو کرده‌اند و با وزارت دفاع آمریکا و شرکت‌های صنایع دفاعی قرارداد بسته‌اند. بر اساس گزارشی که واشنگتن‌پست بتازگی منتشر کرده، ارتش اسرائیل در حال استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در راستای جنایات خود در جنگ غزه است. «استیون فلداستین» پژوهشگر ارشد بنیاد کارنگی که درباره استفاده از هوش مصنوعی در جنگ تحقیق می‌کند، گفت: «آنچه در غزه در حال وقوع است، پیش‌درآمدی بر یک تغییر گسترده‌تر در نحوه انجام جنگ است». «وانیا آگراوال» یکی دیگر از مهندسان نرم‌افزار در بخش هوش مصنوعی نیز پیش از آنکه از سالن به زور بیرون برده شود فریاد زد: «شرم بر همه شما. همه شما ریاکار هستید». 50 هزار فلسطینی در غزه با فناوری مایکروسافت به قتل رسیده‌اند؛ چطور جرأت می‌کنید. «شرم بر همه شما که با خون آنها جشن می‌گیرید».

***
هشدار یمنی‌ها به سعودی

یک مقام نظامی در یمن به عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی در منطقه درباره هرگونه کمک به آمریکا برای حمله به خاک یمن هشدار داد. این مقام یمنی که اشاره‌ای به نام او نشده، دیروز به روزنامه الاخبار گفت: «اینکه عربستان سعودی و کشورهای دیگر زیر بار فشارهای آمریکا بروند و اجازه استفاده از خاک‌شان به عنوان مبدأ عملیات‌های تجاوزکارانه علیه یمن را بدهند، می‌تواند زمینه‌ساز یک جنگ منطقه‌ای باشد». این پیام هشدارآمیز درست پس از آن اعلام شده که سیدعبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن هشدار داد همکاری با آمریکا علیه یمن به معنای پشتیبانی از دشمن اسرائیلی خواهد بود. رهبر انصارالله روز گذشته گفت: «به تمام رژیم‌های عربی و همچنین به تمام کشورهای همسایه یمن چه در آفریقا و غیر آن، به همه شما توصیه می‌کنم و در عین حال به شما هشدار می‌دهم با آمریکا برای حمایت از اسرائیل همدست نشوید!» یمن از ابتدای جنگ غزه در حمایت از فلسطینیان وارد نبرد با اسرائیل و حامیان این رژیم شده است. یمنی‌ها تاکید دارند عملیات‌های‌شان تنها در صورتی متوقف خواهد شد که رژیم صهیونیستی تجاوزات خود در نوار غزه را متوقف کند. آمریکا در حمایت از اسرائیل وارد جنگ با کشور یمن شده و طی روزهای گذشته چندین منطقه را در خاک یمن مورد تهاجم قرار داده است اما ارتش یمن تاکید کرده است این حملات تاثیری بر روند عملیات‌های آنها نخواهد داشت.

***
ترامپ به دنبال توافق با ایران با الگوی لیبی

تام کاتن، سناتور ایالت آرکانزاس آمریکا در گفت‌وگو با «هیو هیویت» مجری و روزنامه‌نگار شناخته‌شده آمریکایی از سیاست‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کشورش برای اعمال فشار حداکثری بر ایران از طریق اجرای تحریم‌های اقتصادی سخت‌گیرانه حمایت کرد و مدعی شد این اقدامات تمام صادرات ایران را نابود خواهد کرد. او با تکیه بر ادعاهای واهی و تکراری واشنگتن علیه ماهیت برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد فشار حداکثری در برابر ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند و به تمام مسیرهای دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای پایان می‌دهد. تام کاتن در ادامه به ادعای ترامپ مبنی بر اینکه حصول توافق با ایران و دیپلماسی را به اقدام نظامی ترجیح می‌دهد، اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهور ترامپ همچون لیبی که در سال ۲۰۰۳ با آمریکا توافق کرد، سازش با ایران را ترجیح می‌دهد اما او گفته است اگر توافقی نباشد، بمباران گزینه دیگر خواهد بود. سناتور جمهوری‌خواه با ادعای اینکه رئیس‌جمهور آمریکا کسی است که به دنبال صلح و ثبات در جهان است، گفت بنابراین او نمی‌تواند به مقامات ایران اجازه دهد سلاح هسته‌ای داشته باشند. دولت لیبی سال ۲۰۰۳ به رهبری «معمر قذافی» به توافقی با ایالات متحده با موضوع خلع سلاح هسته‌ای لیبی دست یافت که مفاد آن از این قرار بود: ۸۰۰ تن از سلاح‌های شیمیایی لیبی نابود شود. لیبی تعهد دهد که کلیه موشک‌های بالستیک و سلاح‌های بیولوژیکی خود را اعلام کند و به ‌علاوه دولت لیبی اجازه دهد کارشناسان انگلیس، آمریکا و روسیه از چند سایت سری و چندین لابراتوار و کارخانجات نظامی این کشور بازدید کنند. در صورتی که دولت لیبی تمام این اقدامات را انجام دهد، دولت آمریکا تحریم‌های خود را علیه کشور لیبی لغو کند. نتیجه این توافق عادی شدن روابط لیبی با غرب بویژه آمریکا و خلع سلاح لیبی از سلاح‌های کشتارجمعی و بمب‌های شیمیایی بود اما حقیقت ماجرا این بود که خلح سلاح لیبی مقدمات سقوط قذافی و در نهایت تبدیل شدن این کشور به یک ویرانه را فراهم کرد، چرا که اگر چه شورای امنیت سازمان ملل در سپتامبر 2003، تحریم‌های لیبی را لغو کرد، آمریکا هرگز حاضر به لغو تحریم‌های یک‌جانبه خود نشد.

ارسال نظر
پربیننده