23/فروردين/1404
|
22:09
۲۲:۰۰
۱۴۰۴/۰۱/۲۲
واکنش مقامات وزارت امور خارجه به استاندارد دوگانه حقوق بشری آلمان

برلین آلوده

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۲۲ فروردین با اشاره به سوءاستفاده مستمر آلمان از سازوکارهای حقوق بشری برای پیشبرد اغراض سیاسی خود علیه سایر کشورها از جمله ایران، اقدام این کشور به همراه انگلیس و چند دولت دیگر در ارائه قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر را در راستای رویکرد گزینشی و معیارهای دوگانه آنها در رابطه با موضوع حقوق بشر توصیف و تصریح کرد: آلمان به ‌عنوان دومین ارائه‌کننده تسلیحات به رژیم نسل‌کش اسرائیل در همه جنایات و نقض‌های فاحش حقوق بشر و بشردوستانه علیه مردم بی‌گناه فلسطین و منطقه شریک است، بنابراین فاقد هرگونه وجاهت اخلاقی و قانونی برای قرار دادن خود در جایگاه دلسوزی برای حقوق بشر است. اسماعیل بقایی همچنین با یادآوری مطالبه تاریخی ملت ایران از آلمان برای پاسخگویی به‌ خاطر مشارکت فعال و آگاهانه در توسعه برنامه تسلیحات شیمیایی رژیم سابق عراق که موجب شهید و مجروح‌شدن هزاران نظامی و غیرنظامی ایرانی در جریان جنگ تحمیلی شد، به مقامات آلمانی توصیه کرد چنانچه در ادعای خود راجع به حقوق بشر و عدالت صداقت دارند، با پیشنهاد رسمی جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل یک سازوکار حقیقت‌یاب مشترک جهت کشف حقیقت درباره نقش شرکت‌ها و مقامات دولتی و خصوصی آلمانی در تسلیح رژیم صدام به سلاح‌های شیمیایی - که مدت‌ها قبل به سفارت آلمان در تهران تسلیم شده است - موافقت کنند. معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در واکنش به اقدام مقامات آلمان، در اقدامی معنادار از جانبازان مقاوم شیمیایی جنگ تحمیلی در بیمارستان ساسان دیدار کرد. کاظم غریب‌آبادی در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز از جمعی از قهرمانان وطن، جانبازان مقاوم شیمیایی در بیمارستان ساسان دیدار کردم. با مشاهده درد و رنج آنها سوختم و با دیدن روحیه صبر و شکیبایی آنها و خانواده‌شان، به حال‌شان غبطه خوردم». 
وی افزود: جانبازان شیمیایی ایران مصداق زنده پوچ بودن ادعاهای حقوق بشری کشورهای غربی مثل آلمان هستند که نقش اصلی را در توسعه برنامه تسلیحات شیمیایی عراق داشتند. غریب‌آبادی با بیان اینکه گذشت زمان، باعث کمرنگ ‌شدن مسؤولیت آلمان در شراکت در ارتکاب جنایات جنگی رژیم صدام نمی‌شود، گفت: «پیشنهاد ایران به آلمان برای تاسیس یک سازوکار حقیت‌یاب راجع به نقش این کشور در تسلیح رژیم صدام به سلاح‌های شیمیایی، مبتنی بر ۲ اصل پذیرفته شده حقوق بشری «حقیقت» و «عدالت» است». پاسخ دیپلماتیک مقامات وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از آن انجام شد که دولت آلمان طی روزهای گذشته با همراهی برخی کشورهای اروپایی و انگلیس دست به اقدامی ضد ایرانی زد. شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه ۱۴ فروردین با تصویب قطعنامه‌ای، ماموریت گزارشگر ویژه این شورا در امور ایران را تمدید و نسبت به فعالیت کمیته حقیقت‌یاب بدون محدودیت زمانی 
رای داد. این قطعنامه در جریان پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با ۲۴ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع به تصویب رسید. 
این اقدام به اصطلاح حقوق بشری اروپایی‌ها در حالی انجام شده است که دولت آلمان دومین صادر‌کننده سلاح به رژیم صهیونیستی برای تداوم جنایات صهیونیست‌ها در غزه به حساب می‌آید و هر گونه حمایت از فلسطین در آلمان و بسیاری از کشورهای غربی مانند آمریکا با محدودیت و سرکوب‌های فراوانی همراه شده است و بسیاری از معترضان به نسل‌کشی در غزه در این کشورها بازداشت شده و با هزینه‌های فراوان مادی و اجتماعی و حقوقی روبه‌رو شده‌اند. 
این دست اقدامات آلمان و سایر دولت‌های اروپایی در حالی رقم می‌خورد که هیچ‌گونه تحریم، محدودیت و حتی محکومیتی علیه رژیم صهیونیستی از سوی آنها اعمال نشده است و رژیم صهیونیستی همچنان با حمایت دولت‌های غربی و اروپایی مدعی حقوق بشر به جنایات خود ادامه می‌دهد.

ارسال نظر
پربیننده