09/ارديبهشت/1404
|
03:06
۲۳:۰۵
۱۴۰۴/۰۱/۲۵
فرمانده فراجا:

برخی خودروها ارابه مرگ هستند

نخستین نشست تخصصی پلیس راهور فراجا دیروز در حالی برگزار شد که فرمانده فراجا بر جراحی جدی در مدیریت تصادفات و برخورد با تخلفات رانندگی و اراذل و اوباش تاکید کرد. سردار احمدرضا رادان در نخستین نشست تخصصی پلیس راهور فراجا در سال جدید، با اشاره به اینکه با بی‌نظمی قاطعانه برخورد می‌کنیم، بر تقویت انضباط شهری تأکید کرد و گفت: انضباط شهری، مقدمه‌ای برای انضباط در جاده‌هاست. اگر در شهرها نظم حاکم باشد، آثار آن به طور طبیعی در جاده‌ها نیز نمایان می‌شود. وی با اشاره به آمار تردد و میزان تصادفات نوروزی، تأکید کرد: نباید خود را فریب دهیم؛ واقعیت‌ها باید همان‌گونه که هست دیده و تحلیل شود. حتی اگر آمار پیمایش و طول مسیرها را در نظر بگیریم، باز هم چهره تلفات جاده‌ای نگران‌کننده است. 
فرمانده کل نیروی انتظامی کشور با اشاره به شدت تصادفات برخی خودروها، برخی وسایل نقلیه را «ارابه مرگ» توصیف کرد و افزود: در تصادفی یک خودرو 5 بار ملق ‌زده و فقط چند مجروح داده اما خودرویی دیگر با یک واژگونی، چندین کشته بر جا گذاشته است. نمونه‌اش واژگونی اتوبوس در یکی از محورهای کشور بود که فاجعه آفرید. وی با ابراز نگرانی از وضعیت موتورسواران در معابر شهری تصریح کرد: ۱۰ درصد از رانندگان، تخلفات حادثه‌ساز مرتکب می‌شوند اما همین درصد اندک، جان ۹۰ درصد دیگر را به خطر می‌اندازند. 
در شهرها، بیشترین آمار تلفات مربوط به موتورسواران متخلف یا قربانیان تخلفات آنهاست. نباید بگذاریم اراده راننده متخلف بر امنیت جامعه تحمیل شود. 
فرمانده فراجا در ادامه گفت: مردم ما در پیاده‌روها هم از موتورسواران در امان نیستند. 
بارها دیده‌ایم که یک راننده قانون‌مند به‌خاطر بی‌احتیاطی راننده‌ای متخلف، خانواده‌اش را از دست می‌دهد. چرا باید با متخلف همدردی کنیم؟ سردار رادان با تأکید بر برخورد قاطع با موتورسواران حادثه‌ساز، پیشنهاد استفاده از نیروهای کمکی و یگان ویژه برای برخورد جدی‌تر با این معضل را مطرح کرد و افزود: اگر لازم باشد، از هر ظرفیت ممکن برای کنترل این تخلفات استفاده می‌کنیم. 
وی همچنین از موافقت رئیس‌جمهور با ورود بخش خصوصی به حوزه کنترل تردد و تخلفات خبر داد و آن را گامی انقلابی در مدیریت هوشمند ترافیک کشور دانست و افزود: از امروز باید در شهرهای مختلف با شرکت‌های خصوصی وارد مذاکره شویم و قرارداد ببندیم. این اقدام می‌تواند میزان تخلفات، تصادفات و تلفات را به‌شکل چشم‌گیری کاهش دهد. 
سردار رادان در پایان با اشاره به طرح راه‌اندازی سیستم «خودروی متصل» در ناوگان کشور گفت: نباید این طرح تنها به ناوگان عمومی محدود شود. در گام اول، خودروهای نوشماره باید به این سیستم مجهز شوند، سپس خودروهایی که تعویض پلاک می‌شوند و در نهایت سایر وسایل نقلیه مدنظر قرار می‌گیرند که هدف، مشخص ‌کردن خودروهایی است که در صورت تصادف، آسیب‌پذیری بالاتری دارند؛ مانند پراید در برخی استان‌ها. وی همچنین در جمع خبرنگاران درباره مقابله با اراذل و اوباش گفت: ما از حمایت قوه‌قضائیه برخوردار هستیم و برابر قانون با این افراد به‌صورت بسیار محکم و تلخ رفتار می‌کنیم.

***
افزایش ۱۰۲ درصدی برخورد با تخلفات حادثه‌ساز

رئیس پلیس راهور فراجا از افزایش ۱۰۲ درصدی اعمال مقررات در برابر تخلفات حادثه‌ساز در طرح نوروزی امسال خبر داد و تأکید کرد این اقدامات در راستای حفظ سلامت و جان شهروندان انجام شده است. سردار تیمور حسینی در نخستین نشست تخصصی پلیس راهور گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، از ابتدای طرح نوروزی، تمرکز ما بر ارتقای نظم و مقابله با تخلفات حادثه‌ساز بود. در این راستا، بیش از ۴۹ هزار خودرو و گواهینامه به علت تخلفات پرخطر توقیف شد. این اقدامات همراه با صدور مجازات‌های تکمیلی، نقش مهمی در کاهش تصادفات و ارتقای انضباط در معابر ایفا کرد. وی همچنین به اجرای مجازات‌های تکمیلی در کنار اقدامات بازدارنده اشاره کرد. رئیس پلیس راهور با بیان اینکه بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، آمار جان‌باختگان حوادث رانندگی در برخی شاخص‌ها نزدیک به ۲ درصد کاهش داشته، این کاهش را نتیجه تلاش‌های همکاران پلیس راهور در سراسر کشور دانست. استفاده از فناوری‌های نوین مانند تیم‌های گشت پهپادی از دیگر محورهای سخنان سردار حسینی بود. وی گفت: پیمایش میدانی تیم‌های پلیس در سطح شهرها نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد افزایش داشته است.

ارسال نظر
پربیننده