30/فروردين/1404
|
12:15
۱۷:۰۳
۱۴۰۴/۰۱/۲۸

کارخانه‌های مرگ: حربه صهیونیست‌ها برای اشغال اراضی فلسطینیان

رژیم صهیونیستی با انتقال کارخانه‌های صنایع آلوده و پرخطر از قلب سرزمین‌های اشغالی به شهرهای فلسطینی‌نشین کرانه باختری ضمن ابتلای شهروندان فلسطینی به بیماری‌های مزمن و پرخطر قصد دارد آنها را برای ترک زمین‌ها و خانه‌هایشان تحت فشار قرار دهد.

کارخانه‌های مرگ: حربه صهیونیست‌ها برای اشغال اراضی فلسطینیان

در یکی از محله‌های شهر طولکرم، «حاج ادیب محمد عوض»، مردی پا به سن گذاشته با چشمانی خسته به دودهای سمی برخاسته از داخل محوطه کارخانه «نیتسانی شالوم» در آسمان زادگاهش چشم دوخته است؛ کارخانه‌های اسرائیلی که در نزدیکی منازل شهروندان فلسطینی واقع شده‌اند و با تولید آلاینده‌های سمی باعث ابتلای آنها به بیماری‌های مزمن و خطرناک و در نهایت مرگ اهالی این منطقه می‌شوند. حجم آلودگی به حدی است که منزل حاج محمد و خانه‌های اطراف عمدتا به مکانی برای قرنطینه و اتاق‌های ایزوله شباهت پیدا کرده است.

.

حاج محمد در تشریح مشکلات فراوان زندگی روزمره اش در مجاورت این کارخانه‌ها به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: فاصله منزل من با دیوارهای کارخانه گیشوری تنها به اندازه یک عرض خیابان است. ما در اینجا از دود کارخانه‌ها، گرد و غبار، سر و صدای زیاد و آزار دهنده گازهای سمی و هوای آلوده در عذابیم. همه این آلودگی‌ها شیمیایی و مضر هستند.

کرانه باختری , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , فلسطین , شهرک سازی رژیم صهیونیستی اسرائیل ,

این پیرمرد سالخورده فلسطینی با اشاره به استقرار کارخانه‌های اسرائیلی تولید مواد شیمیایی تحت عنوان گیشوری می‌گوید: در این کارخانه‌ها غالبا مواد شیمیایی تولید می‌شود و در نتیجه هوای اینجا همیشه آلوده و سمی است. ما به بیماری‌های متعددی مبتلا شده‌ایم، تقریبا همیشه بدنمان دچار التهاب است و مدام درگیر خارش در چشم و پوست‌مان هستیم؛ حتی خود من بارها به خاطر این شرایط، به بیماری سل مبتلا شده‌ام.

مجموعه کارخانه‌های موسوم به گیشوری در اواسط دهه 1980 میلادی در پی برگزاری راهپیمایی‌های سراسری در فلسطین اشغالی، از قلب این مناطق به سرزمین های فلسطینی در کرانه باختری منتقل شدند. امروزه منطقه غرب طولکرم که زمانی تنها منطقه‌ای مسکونی برای اسکان خانواده‌های فلسطینی به شمار می‌رفت، دست کم 13 کارخانه اسرائیلی را در خود جای داده است که به اصلی‌ترین دلیل شیوع و ابتلای شهروندان فلسطینی به بیماری‌هایی چون اسم، سرطان و التهابات پوستی منجر شود.

کرانه باختری , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , فلسطین , شهرک سازی رژیم صهیونیستی اسرائیل ,

«فایز الطنیب»، یک کشاورز فلسطینی ساکن در این منطقه می‌گوید: اگر بخواهیم این کارخانه‌ها را در چند کلمه توصیف کنیم باید بگوییم وضعیت آنها مثل «کارخانه های مرگ» است که باعث مصادره زمین‌های مردم و از کار افتادگی کشاورزان شده‌اند.

کرانه باختری , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , فلسطین , شهرک سازی رژیم صهیونیستی اسرائیل ,

وی ادامه داد: ما از همان وقتی که این کارخانه‌ها برای اولین بار به این منطقه منتقل شدند یا بطور دقیق تر حدود دو، سه سال پس از آغاز فعالیت‌شان در این منطقه متوجه شدیم این کارخانه‌ها چقدر خطرناک هستند و چه آلودگی‌هایی ایجاد و چه خطراتی برای کشاورزان خواهند داشت.

«سهیل السلمان»، هماهنگ کننده کمیته مردمی شورای مقابله با دیوار حایل و شهرک‌سازی در تشریح آخرین وضعیت این کارخانه‌های پرمخاطره فلسطینی می‌گوید: مجموعه کارخانه‌های گیشوری در حال حاضر 8 کارخانه را با نیروی کاری بالغ بر 450 نفر در این منطقه در دل خود جای داده اند. این کارخانه‌ها عمدتا به تولید محصولات پرخطر شیمیایی همچون سموم مربوط سموم کشاورزی و حشره‌کش، سیمان، آهن و دیگر صنایع پرخطر اهتمام دارند.

کرانه باختری , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , فلسطین , شهرک سازی رژیم صهیونیستی اسرائیل ,

شهرک‌سازی‌های صنعتی صهیونیست‌ها در مناطقی که با تراکم پرشمار جوامع فلسطینی شناخته می‌شوند یکی از حربه‌های این رژیم برای وادار کردن شهروندان فلسطین به ترک خانه‌ها و زمین‌های خود به شمار می‌روند.

اسرائیل از سال 1967 تا به امروز دست کم 25 منطقه صنعتی بر روی اراضی مصادره شده فلسطینی احداث کرده است. این شهرک‌ها بیش از 300 واحد صنعتی مختلف از جمله صنایع سبک و نظامی و هم چنین حدود 29 واحد صنایع شیمیایی را در خود جای داده‌اند که سالانه میلیاردها دلار سود به جیب می‌زنند. 

انتهای پیام/

 
ارسال نظر
تازه ها