31/فروردين/1404
|
17:29
۱۳:۲۲
۱۴۰۴/۰۱/۳۱

دولت آمریکا از اخراج مهاجران ونزوئلایی منع شد

دیوان عالی آمریکا به طور موقت اخراج مهاجران ونزوئلایی با استفاده از قانون زمان جنگ را لغو کرد.

دولت آمریکا از اخراج مهاجران ونزوئلایی منع شد

دیوان عالی آمریکا به طور موقت دولت ترامپ را از اخراج گروهی از مهاجران اهل ونزوئلا که متهم به عضویت در گروه های تبهکاری هستند، با استفاده از قانون زمان جنگ لغو کرد.اما دولت از قضات این دیوان خواسته تا این حکم را لغو کنند.

این حکم پس از آن صادر شد که وکلای اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا از دیوان عالی خواستند تا در موارد اضطراری در پرونده ها دخالت کند. از جمله مواردی که در آن به برخی مهاجران دستگیر شده گفته شده که اخراج می شوند.

این اتحادیه افزود: دهها مهاجر ونزوئلایی با خطر اخراج فوری پیش از بررسی قضایی پرونده هایشان روبرو هستند.

همچنین اتحادیه تصریح کرد دولت در صدد اخراج این افراد با استفاده از قانون دشمنان خارجی مصوب سال 1798 است که به لحاظ تاریخی تنها در زمان جنگ استفاده شده است و براساس آن، به مهاجرانی که متهم به عضویت در گروه های تبهکاری و تروریستی هستند، فرصت واقعی برای اعتراض کردن و به چالش کشیدن روند اخراجشان، داده نمی شود و آنها به سرعت اخراج می شوند.

قضات دیوان عالی پیشتر دستور داده بودند به دولت دستور داده شده تا زمان صدور احکام جدید، هیچ یک از بازداشت شدگان را از خاک آمریکا اخراج نکنند.

دولت ترامپ در پاسخ از دیوان عالی خواست تا زمانی که آنها پرونده های بیشتر را بررسی می کنند، درخواست اتحادیه آزادی های مدنی از طرف مهاجران را به طور رسمی رد کند.

کاخ سفید نیز در پاسخ اعلام کرد دولت ترامپ همچنان بر سیاست خود در قبال سرکوب مهاجران استوار است اما هیچ نشانه فوری مبنی بر اینکه نشان دهد دولت از دستورات دیوان عالی سرپیچی می کند، نشان نمی دهد و به نظر می رسد در حال حاضر به دنبال جلوگیری از ایجاد یک بحران احتمالی قانونی بین بخش های مختلف دولت است.

با وجود آنکه مشخص نیست که مهاجران ونزوئلایی دستگیر شده به کجا فرستاده شده‌اند اما دولت اخیرا بیش از 200 تن از مهاجران اهل ونزوئلا و السالوادور را که متهم به عضویت در گروه های تبهکاری هستند، به یک زندان فوق امنیتی در السالوادور فرستاده است.

این در حالی است که وکلا و اعضای خانواده بسیاری از این مهاجران اظهار کردند که این افراد عضو هیچ گروه تبهکاری نیستندو به آنها شانس دفاع داده نشده است.

روز گذشته نیز یک قاضی آمریکایی، دولت را از اخراج سریع صدها مهاجر به کشورهایی غیر از کشورهای مبدا خودشان که هیچ ارتباطی با آنجا ندارند، منع کرد.

در این پرونده، منع اخراج سریع برای آن دسته از مهاجرانی صادر شده که به آنها شانس ادای توضیحات در این باره که در صورت فرستاده شدن به این کشورها، با شکنجه یا آزار و اذیت روبرو می شوند، داده نشده است.

این حکم پس از آن صادر شد که گروهی از مهاجران به نمایندگی از حامیان حقوق مهاجران دادخواستی را در دادگاه مطرح کرده و اعلام کردند هدف از این سیاست مهاجرتی اخراج سریع هزاران مهاجری است که از مراکز نگه داری از مهاجران آزاد شده‌اند.

ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وعده داد که بزرگترین عملیات اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز می‌کند. از این رو، از تاریخ 20 ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این عملیات آغاز شده است. وی با امضای فرمان های اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیرمجرم را برای ماموران اداره مهاجرت فراهم کرده است. همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده تا در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند.

ترامپ ساعاتی پس از راه یابی به کاخ سفید، فرامین اجرایی و اقدامات مختلفی را برای مقابله با مهاجران غیرقانونی آغاز کرده است. توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو، و اعلام وضعیت اضطراری در مرکز مکزیک با آمریکا، از جمله این اقدامات بوده است.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر