ایران قوی است، احمق نباشید
گروه سیاسی: پروفسور جان مرشایمر، دانشمند آمریکایی علوم سیاسی که به دلیل نظیریه رئالیسم تهاجمی فردی شناختهشده در آمریکا و سراسر جهان است، اخیرا در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون ادعای غرب درباره ضعف نظامی ایران، پاسخ قابل تاملی داده است. استاد ارشد دانشگاه شیکاگو گفته است: «اگر اعتقاد دارید توان نظامی ایران تضعیف شده باید بدانید نگاهی نابخردانه دارید». در تامل پیرامون صحبتهای مرشایمر باید توجه داشته باشیم که او یک اندیشمند واقعگرا است. وی به صراحت گفته است اگر غرب ادعا دارد بازوهای منطقهای ایران را از بین برده است، این موضوع چه ارتباطی به توانایی موشکی ایران دارد؟
مرشایمر در این باره گفته است: وقتی صحبت از رویارویی احتمالی ایران با ما (آمریکا) یا اسرائیل در میان باشد، باید توجه داشته باشیم که ایران یک زرادخانه بزرگ موشکهای بالستیک، موشکهای کروز و همچنین موشکهای هایپرسونیک دارد. این موارد بسیار مهم هستند».
در مواجهه چند سال اخیر غرب با ایران چه درباره مساله هستهای یا تهدیدهایی که هر از گاهی از سوی آمریکا یا اسرائیل مطرح میشود، همگان روی این نکته تاکید دارند که ایران با وجود داشتن نیروی نظامی بزرگ و قدرتمند و همچنین زرادخانهای عظیم از موشکهای نقطهزن و ویرانگر در منطقه غرب آسیا، به هیچ عنوان هدف سادهای برای هیچ دشمنی نیست. این نکته بارها از سوی فرماندهان نظامی کشورمان به دشمنان گوشزد شده است.
اما موشکهای ایران نکتهای نیست که صرفا در داخل کشور روی آنها حساب شده باشد. نظریهپرداز رئالیسم تهاجمی نیز بارها روی موشکهای ایران به دولتمردان کشور خود هشدار داده است. وی در ادامه صحبتهایش گفته است: «حقیقت این است که آنها (ایرانیها) زرادخانهای عظیم از موشکهای نقطهزن و مرگبار در اختیار دارند که میتوانند از آن در حمله به پایگاههای آمریکا در منطقه، اسرائیل و میادین نفتی سعودیها استفاده کنند».
نظریه این دانشمند آمریکایی علوم سیاسی تاییدی بر سخنان ماه گذشته سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه است که در بحبوحه تهدیدات ترامپ مبنی بر بمباران ایران و همچنین ارسال ناوهای هواپیمابر به منطقه، گفته بود: «آمریکاییها در یک اتاق شیشهای نشستهاند؛ کسی که در اتاق شیشهای است، نباید به دیگران سنگ پرتاب کند. ایالات متحده حداقل ۱۰ پایگاه نظامی در اطراف ایران دارد که حدود ۵۰ هزار نیرو در آنها مستقر هستند. این حجم از حضور نظامی ایالات متحده جزو اهدافی هستند که ایران میتواند به آنها حمله کند».
جان مرشایمر نیز با اشاره به این واقعیت گفته است: «من اعتقاد دارم آنها با این حجم از توان موشکی، میتوانند آبراهه خلیجفارس را مسدود کنند. همچنین آنها میتوانند با موشکهای کروز و بالستیک به سراسر خاورمیانه آسیب بزنند. صرفنظر از آنکه چه بر سر حوثیها یا حماس بیاید، ایران همچنان توانایی نظامی خود را حفظ کرده است و نباید تصور کنیم این کشور ضعیف شده است».
وی همچنین اعتراف کرده است: «اگر فرض بگیریم ایران از تمام تواناییهای هستهایاش نیز صرفنظر کند (که این کار را نخواهد کرد) در آن صورت نیز اسرائیل درگیری خود با ایران را کنار نخواهد گذاشت، چرا که هدف اصلی اسرائیل تجزیه ایران است».
درباره قدرت نظامی ایران، همچنین یکی از افسران ارشد بازنشسته نیروی زمینی آمریکا نیز اعتراف کرده بود نیروی دریایی ایالات متحده در مواجهه با یمن از ترس اصابت موشک انصارالله چنان مانوری داده است که یکی از جنگندههای اف18 از روی عرشه ناو به دریا پرت شده است. پس اگر آمریکا بخواهد با ایران رودررو شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
***
محسن رضایی: رویارویی با ایران عواقب هولناکی برای آمریکا دارد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به تهدیدات مقامات آمریکا علیه ایران با تاکید بر اینکه ایران برای هر سناریویی آماده شده، یادآور شد: رویارویی با ایران عواقب هولناکی برای آمریکا دارد.
محسن رضایی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نسبت به تهدیدات مقامات آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد.
وی نوشت: «ترامپ پیش از استقرار در کاخ سفید، مدعی شده بود طرحهایی برای پایان فوری و حتی 24 ساعته جنگها دارد اما جنگ اوکراین ادامه دارد، آتشبس در غزه و لبنان شکسته شده و ارتش اشغالگر اسرائیل بخشهایی از سوریه را اشغال کرده است. درباره مذاکرات با ایران نیز جمهوری اسلامی ایران جدیت و اراده خود برای مذاکره و توافق را نشان داده است اما ترامپ و تیم او متأثر از نتانیاهو و نئوکانها هنوز در سردرگمی و آشفتگی به سر میبرند. ایران برای هر سناریویی آماده شده است. رویارویی با ایران عواقب هولناکی برای آمریکا دارد».