15/ارديبهشت/1404
|
14:40
۱۱:۳۰
۱۴۰۴/۰۲/۱۵

پوتین: روسیه به‌تنهایی در برابر غرب ایستادگی می‌کند

رئیس‌جمهور روسیه در مصاحبه‌ای با اشاره به اینکه کشورش از توان و امکانات کافی برای به پایان رساندن موفق عملیات ویژه نظامی در اوکراین برخوردار است، تاکید کرد: با وجود برخی تحریکات تاکنون نیازی به استفاده از سلاح هسته‌ای وجود نداشته است.

پوتین: روسیه به‌تنهایی در برابر غرب ایستادگی می‌کند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که این کشور عملاً به‌تنهایی در برابر غرب جمعی در حال مقاومت است. وی  روز یکشنبه در فیلم مستند «روسیه.کرملین. پوتین. 25 سال» از شبکه اول تلویزیون روسیه، تأکید کرد: «واقعیت این است که روسیه عملاً به‌تنهایی در مقابل تمامی غرب جمعی ایستادگی می‌کند. این امر مستلزم برخورد جدی با هر نوع احتمال پیشرفت اوضاع در این راستاست.»

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به اینکه از همان آغاز دهه 2000 مشخص بود که غرب بسیار فریبکارانه رفتار می‌کند؛ یک چیز می‌گوید و کاملاً برخلاف آن عمل می‌کند، افزود: «این دنیای به‌اصطلاح متمدن تصمیم گرفت که روسیه تضعیف شده، روسیه تاریخی با نام اتحاد جماهیر شوروی فروپاشیده و باید بخش‌های باقی‌مانده را نیز نابود کرد. بزرگ‌ترین بخش آن، فدراسیون روسیه است که باید آن را نیز به 4 یا 5 قسمت تقسیم کرد. ولی مسئولیت آینده روسیه بر دوش من بود و من طبعاً شروع به کار کردن در این راستا کردم که هرگز چنین اتفاقی رخ ندهد.»

پوتین ادامه داد که در کنفرانس مونیخ در سال 2007 این پیام را به کشورهای غربی منتقل کرد که «فدراسیون روسیه یا کشوری مستقل و دارای حاکمیت خواهد بود، یا اصلاً وجود نخواهد داشت».

پوتین دلایل عدم اقدام زودتر روسیه در دونباس را تشریح کرد

رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که این کشور عملیات ویژه نظامی را زودتر آغاز نکرد، زیرا تمایل داشت مشکل دونباس را به‌صورت مسالمت‌آمیز حل‌وفصل کند و برای رویارویی مستقیم با غرب جمعی آمادگی نداشت. ولادیمیر پوتین توضیح داد: «ما عمداً برای این کار آماده نشده بودیم. ما صادقانه تلاش کردیم که مسئله دونباس را از طریق مسالمت‌آمیز حل کنیم، اما مشخص شد که طرف مقابل طور دیگری فکر و عمل می‌کرد.»

وی با اشاره به اینکه روسیه نمی‌توانست بدون انجام اقدامات لازم در حوزه‌های امنیتی و اقتصادی کشور، تصمیمات قاطع درباره اوکراین اتخاذ کند، افزود: «در سال 2014 این مسئله عملاً غیرواقع‌بینانه بود. کشور برای چنین رویارویی مستقیم با کل غرب جمعی آمادگی نداشت. زمانی که روسیه توافق‌نامه‌های مینسک را امضا کرد، امید داشت که این توافق‌ها اجرا شوند، اما در نهایت روسیه را فریب دادند.»

رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد که نپذیرفتن استقلال و حاکمیت روسیه از سوی غرب که سال‌ها ادامه داشت، در نهایت به آغاز عملیات ویژه نظامی در اوکراین منجر شد.

نیازی به استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین وجود ندارد

ولادیمیر پوتین در پاسخ به سئوالی در این زمینه اعلام کرد که در جریان عملیات ویژه نظامی، نیازی به استفاده از سلاح هسته‌ای وجود نداشت. وی با یادآوری اینکه برخی طرف‌ها تلاش داشتند روسیه را به سمت گرفتن تصمیمات اشتباه سوق دهند، گفت: «درست گفتید. آن‌ها می‌خواستند ما را تحریک کنند  تا مرتکب اشتباه شویم. اما تاکنون نیازی به استفاده از آن نوع سلاحی که اکنون درباره‌اش صحبت شد، وجود نداشته و امیدوارم که چنین نیازی هم پیش نیاید.»

رئیس‌جمهور  افزود که روسیه از توان و امکانات کافی برای به پایان رساندن عملیات ویژه با نتیجه‌ای مطلوب برای کشور برخوردار است.

پوتین همچنین تاکید کرد که برقراری صلح بین روسیه و اوکراین اجتناب‌ناپذیر است و این مسئله تنها موضوع زمان است. وی گفت: «به نظرم این اتفاق ناگزیر خواهد افتاد، با وجود تمام تراژدی‌ که اکنون از سر می‌گذرانیم... توافق صلح تنها مسئله زمان است.»

تاکید بر راهبردی بودن روابط روسیه و چین 

 رئیس‌جمهور روسیه در این مصاحبه همچنین اعلام کرد که روابط میان مسکو و پکن در حال حاضر ماهیتی راهبردی داشته و در شرایط ناآرام جهانی، به تقویت ثبات بین‌المللی کمک می‌کنند. وی ادامه داد: «ما همسایه هستیم و باید روابط دوستانه‌ای برقرار کنیم تا این امر به عاملی مثبت در روند توسعه هر دو کشور تبدیل شود. ما به‌تدریج، آجر به آجر، نه با دیوار بزرگ چین، بلکه پایه‌ای مشترک برای روابطمان ساختیم. این رویکرد مؤثر واقع شده است، زیرا ناآرامی در جهان نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه بیشتر هم شده است. روابط بین روسیه و چین آن‌چنان مستحکم و باثبات است که "فقط با واقعیت وجودی خود" به ثبات جهانی کمک می‌کنند.»

ولادیمیر پوتین تأکید کرد که منافع ملی دو کشور در بسیاری از موارد هم‌راستا هستند. وی همچنین اذعان کرد که در آغاز دوره ریاست‌جمهوری‌اش، یعنی 25 سال پیش، نمی‌شد با اطمینان کامل درباره کیفیت روابط میان دو کشور صحبت کرد.

رئیس‌جمهور روسیه افزود که در 25 سال آینده، روند کاهش سهم کشورهای گروه G7 در اقتصاد جهانی ادامه خواهد داشت و این امر به کاهش نقش آن‌ها در امور بین‌المللی منجر می‌شود، این در حالی است که در ابتدای دهه 2000 مشخص بود که به‌مرور زمان، منطقه آسیا-اقیانوسیه به مرکز رشد اقتصادی جهان تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام/ 

 
ارسال نظر