23/ارديبهشت/1404
|
05:11
۰۰:۰۹
۱۴۰۴/۰۲/۲۳
فابیو کاریله؛ معمار خاموش فوتبال برزیل در رادار استقلال

بررسی یک گزینه

مهدی مرسلی: استقلال بعد از یک فصل پر از بی‌ثباتی و سایه‌های تردید، این روزها به دنبال مردی است که سکان آبی‌ها را با صلابت و دانش به دست گیرد. در این میان، نام فابیو کاریله، سرمربی کهنه‌کار برزیلی، به عنوان یکی از گزینه‌های جدی مطرح شده است؛ مردی که در سکوت و بدون هیاهو، افتخاراتی بزرگ را رقم زده، هر چند شهرت رسانه‌ای او هرگز به قامت قهرمانی‌هایش نرسید.
* از کوچه پس‌کوچه‌های سائوپائولو تا نیمکت کورینتیانس
کاریله نه ستاره‌ای پرزرق و برق بود، نه مهاجمی درشت‌هیکل با تیترهای بزرگ. او مدافعی بود آرام و بی‌سر و صدا که بیشتر سال‌های فوتبالش را در تیم‌های گمنام ایالت سائوپائولو سپری کرد و تنها چند صباحی در کورینتیانس و کوریتیبا درخشید. حتی نخستین جام زندگی حرفه‌ای‌اش را هم با تیم نه‌چندان مطرح پرانا در سال ۱۹۹۶ به دست آورد؛ جامی که شاید در ویترین افتخارات فوتبال برزیل گم شود اما برای کاریله سنگ‌ بنای عبور به دنیای مربیگری بود.
* شاگردی بزرگان؛ از منزس تا تیته
پایان فوتبال، برای کاریله سرآغاز یک مسیر متفاوت بود؛ مسیری که او را به اتاق فکر تیم‌های بزرگ رساند. فابیو بلافاصله پس از آویختن کفش‌ها، به نیمکت گرمیو پیوست؛ جایی که نخستین طعم هدایت یک تیم را تجربه کرد. اما جهش بزرگ، زمانی رخ داد که وارد ساختار عظیم کورینتیانس شد. او ۸ سال، در نقش کمک‌مربی، زیر نظر سرمربیان بزرگی چون مانو منزس و تیته رشد کرد. کاریله در آن سال‌ها بخشی از تیم‌هایی بود که قهرمانی کوپالیبرتادورس و جام باشگاه‌های جهان را لمس کردند. گویی سرنوشت او را نه در قامت ستاره نیمکت که در هیات یک استراتژیست نوشته شده بود.
* قهرمان خاموش سری‌آ
سال ۲۰۱۷ نقطه عطف زندگی حرفه‌ای کاریله بود. او بالاخره به آرزوی دیرینه‌اش رسید و به عنوان سرمربی اصلی کورینتیانس منصوب شد. فابیو توانست این تیم را به قهرمانی سری‌ آ برزیل برساند و ۳ جام منطقه‌ای دیگر هم به تالار افتخاراتش اضافه کرد اما ماجرای کاریله و کورینتیانس سال ۲۰۱۹ به پایان رسید؛ بدون هیاهو، درست مثل همیشه.
* بازگرداندن سانتوس به سری‌ آ؛ مأموریت غیرممکن کاریله
شاید کمتر کسی تصور می‌کرد سانتوس، غول فوتبال برزیل، روزی به سری بی‌ سقوط کند. پس از آن کاریله مأموریتی دشوار را پذیرفت و توانست در همان فصل نخست، سانتوس را به قهرمانی سری بی‌ و بازگشت به سطح اول فوتبال برزیل برساند. ماجرایی که سال ۲۰۲۴ تحقق یافت و کاریله را به مرد مأموریت‌های سخت تبدیل کرد.
* سفر به غرب آسیا و ژاپن؛ ماجراجویی‌های بی‌پایان
اما کاریله فقط در سرزمین فوتبال جادویی برزیل نماند. او سال ۲۰۱۸ هدایت الوحده عربستان را پذیرفت اما خیلی زود، به دلیل کسب نتایج ضعیف، مجبور به ترک این تیم شد. تجربه دوم کاریله در عربستان با الاتحاد بود. او با این تیم تا فینال جام باشگاه‌های عرب رسید اما در ضربات پنالتی قافیه را به الرجای مراکش باخت؛ فینالی که یادآور قاب‌های تلخ اما آموزنده برای فابیو بود.
سال ۲۰۲۲، کاریله ماجراجویی تازه‌ای را با ناگازاکی در لیگ دسته ۲ ژاپن آغاز کرد. تیمی که او برای بازگرداندنش به جی‌لیگ، ۶۳ بار روی نیمکت نشست اما پروژه‌اش با شکست مواجه شد. میانگین ۱.۳۷ امتیاز در هر بازی برای فابیو، هرچند رضایت‌بخش نبود اما تجربه‌ای دیگر به کارنامه او افزود.
* آمارهای ضدونقیض؛ رکوردهایی که روایت‌گر پیچیدگی‌های یک مربی است
بیشترین دوران مربیگری کاریله، به تیم واسکودوگاما مربوط می‌شود؛ تیمی که در ۲ دوره متفاوت، ۱۶۵ بار هدایت آن را بر عهده داشت. در طرف مقابل، کوتاه‌ترین حضور او به سال ۲۰۲۲ و اتلتیکو پارانائنزه بازمی‌گردد؛ تیمی که تنها در ۷ بازی روی نیمکت آن نشست. تجربه‌ای که شاید خودش هم خیلی زود فراموشش کرد. در الوحده عربستان هم فقط ۱۳ بار شانس نشستن روی نیمکت را پیدا کرد.
* کاریله؛ مربی مأموریت‌های دشوار
حالا نام این مربی آرام اما پرتجربه، در کنار استقلال شنیده می‌شود؛ تیمی که خود، پس از فصلی پرفراز و نشیب، نیازمند چهره‌ای با صلابت است. مردی که بتواند از دل آشوب‌ها، ثبات را بیرون بکشد. کاریله شاید مربی خیلی بزرگی نباشد اما کارنامه‌اش پر است از مأموریت‌های سخت و پیچیده. مأموریت‌هایی که اغلب با موفقیت او به پایان رسیده‌اند.

ارسال نظر
پربیننده